ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.7.10

Πύρινη λαίλαπα σε πολλά μέτωπα

kalamos1Σκληρά δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά η Αττική από τις πυρκαγιές, με τα πύρινα μέτωπα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο Μικροχώρι Καλάμου, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι και στο Λαύριο. Πυρκαγιές ξέσπασαν και εκτός Αττικής, όπως στη Δίρφυ Ευβοίας και στην Τραχύλλα Καλαμάτας.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στον Κάλαμο κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, 32 οχήματα και 14 υδροφόρες, έξι ομάδες πεζοπόρων καθώς και μία ομάδα εθελοντών. Στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130 μετέφερε 50 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων», με συνέπεια τη διάθεση από το στρατό ξηράς, τεσσάρων ομάδων των 50 ανδρών αποτελούμενες από Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, για να ενισχύσουν το μέτωπο κατά της πυρκαγιάς κατά του Καπανδριτίου. Παράλληλα ο στρατός ξηράς, έχει διαθέσει στην περιοχή Καπανδριτίου, τέσσερις υδροφόρες, έναν φορτωτή και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στην περιοχή του Μαραθώνα, εκκενώθηκε το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ έκλεισε η λεωφόρος Καπανδριτίου – Βαρνάβα.

Η ένταση των ανέμων και η έκταση της πυρκαγιάς, είχε σαν αποτέλεσμα πυκνό σύννεφο καπνού να είναι ορατό και να καλύψει μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε τρία μέτωπα, γεγονός που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η πυροσβεστική θα ερευνήσει για τα αίτια μόλις αντιμετωπιστεί οριστικά η πυρκαγιά, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από σπινθήρα, ενώ με μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για τουλάχιστον 6.000 καμμένα στρέμματα.

To βράδυ του Σαββάτου, σταμάτησαν οι ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες από επίγεια τμήματα. Στόχος της Πυροσβεστικής είναι με το πρώτο φως να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, για το λόγο αυτό θα επιχειρεί όλη τη νύχτα και το πρωί θα επανέλθουν στη δράση και τα εναέρια μέσα. Ενεργά μέτωπα στις 9μμ του Σαββάτου, υπήρχαν σε δύο χαράδρες, με την κατάσταση να είναι σαφώς καλύτερη από το μεσημέρι, αλλά με τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων να είναι υπαρκτός.

Η πρόβλεψη για την ένταση των ανέμων, είναι ότι τις νυχτερινές ώρες θα μειωθεί, αλλά θα δυναμώσει από το πρωί της Κυριακής.

kalamos2

Στο μέτωπο του Λαυρίου

Στο Λαύριο η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά από αρκετές ώρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων και συνεχείς αναζωπυρώσεις – αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων, τέθηκε υπό έλεγχο και τελικά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς περίπου στις 6.20 το απόγευμα. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε στη μερική εκκένωση παιδικών κατασκηνώσεων στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Άλλα σημεία

Έσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, ενώ κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Ανάβυσσο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρους Δίρφυ στην Εύβοια. Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Τραχύλλα Καλαμάτας, όπου, επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα όρια Λακωνίας – Αρκαδίας στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας στον Πάρνωνα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη, τη Σπάρτη και το Άστρος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

kalamos3Aντιδράσεις

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας, Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με την σημερινή πυρκαγιά στη Βόρεια Αττική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πρώτο μελτέμι του καλοκαιριού ήταν αρκετό για να σκορπίσει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόσο στις πολλαπλές ερωτήσεις μας στη Βουλή, όσο και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για ετοιμότητα των μηχανισμών πυρόσβεσης.
Τα προβλήματα που αφορούν τον συντονισμό και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της σημερινής καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Αττική είναι προφανή. Όπως προφανές είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με πλειοδοσία λαϊκισμού στις υστερικές αντιπολιτευτικές φωνές του ΠΑΣΟΚ, πέρσι, για την πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.
Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, προσφέρει και πάλι τη συνεργασία της για τη δημιουργία ενός θεσμικού και επιχειρησιακού πλαισίου που θα έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον. Δηλαδή, τελικά, την ποιότητα ζωής και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών».

πηγη

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο ψευτομουφτής της Ξάνθης

Στις 16-6-2010, στον Εχίνο της Ξάνθης έγινε (σ.σ. όπως σας έχουμε ήδη γράψει) ένα τουρνουά ποδοσφαίρου και ένας…διαγωνισμός ανάγνωσης ποιημάτων, με διοργανωτή τον τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Από την πρόστυχη ομιλία του τελευταίου δεν θα σχολιάσουμε ούτε τη δουλικότητα του έναντι του ¨κυρίου προξένου¨, που φυσικά ήταν παρών … ούτε τα φασιστικά ξερατά από μικροφώνου (κάποια στιγμή ούρλιαξε ¨εμίς είμαστε η τουρκικη΄μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό από αυτό;¨ για να δεχτεί χειροκροτήματα), ούτε τα γνωστά ψέματα για τα μειονοτικά ¨προβλήματα¨, ούτε τις άμεσες απειλές προς τους συνειδητούς Πομάκους (¨αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πουλήσουν τους Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης για χάρη των συμφερόντων τους, θα πρέπει να ξέρουν πως εμάς, τους 150.000 Τούρκους, θα μας βρουν απέναντι τους!¨). Όλα τούτα τα έχουμε πια συνηθίσει και δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν, τουλάχιστον μεταξύ τβν αναγνωστών του ¨Αντιφωνητή¨ που ξέρουν το ποιόν του συγκεκριμένου ατόμου μα και των άλλων ενεργούμενων της Άγκυρας στη Θράκη.

Θα προσπαθήσουμε σήμερα μόνο να σχολιάσουμε, με τον κοσμιότερο δυνατό τρόπο την κάτωθι αναφορά του λεγάμενου : ¨…Μου τηλεφώνησαν από το ραδιόφωνο του TRT και μου είπαν πως η Ε.Ε. ζητάει να αποδώσουμε το ορφανοτροφείο που υπήρχε στην Πρίγκηπο στο Πατριαρχείο και μάλιστα αμέσως να ανοίξει. Μου είπαν ¨κ. μουφτή ποια είναι η γνώμη σας για αυτό ;¨ .Τους είπα πως ανατρίχιασα και είπα : ¨ Για ποια Ε.Ε. μου μιλάτε ; Τη στιγμή που τα ορφανά μας γυρνάνε στους δρόμους, τη στιγμή που δεν έχουμε ένα γηροκομείο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων μας, τη στιγμή που έχουν αρπάξει τα σχολεία από τα χέρια μας, τη στιγμή που δεν μας επιτρέπουν να επισκευάσουμε τα τζαμιά μας, που οι μουφτείες μας είναι υπό κατοχή, που οι βακουφικές επιτροπές είναι υπό κατοχή, για ποιο ορφανοτροφείο μου μιλάτε;¨

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Τη νέα τακτική του τουρκισμού σε σχέση με την…αμοιβαιότητα Πόλης – Θράκης! Αυτό το αποκορύφωμα του θράσσους που δεν βρίσκει ένα σοβαρό αντίλογο – μια ροχάλα στα μούτρα ας πούμε. Ανατριχιάζουν τα τουρκοειδή κνώδαλα με την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, αυτή τη δωρεά του Γ.Ζαρίφη που πρέπει να το αποδώσουν πάλι στους νίμιμους ιδιοκτήτες του. Όμως ο Μέτε πάει και παρακάτω : ¨Για ποιο ορφανοτροφείο¨ του μιλάνε, όταν τα δικά τους ορφανά ¨γυρνάνε στους δρόμους¨; Να σου πούμε λοιπόν εμείς από τον ¨Αντιφωνητή¨ για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε, ώστε να μην είσαι τόσο αστοιχείωτος, τόσο Τούρκος : Μιλάμε για το Ορφανοτροφείο που στις αρχές του 20ου αιώνα μάζευε και νοσήλευε χιλιάδες ελληνόπουλα, που οι γονείς τους σφαγιάστηκαν από τους ανθρωπόμορφους βασιβουζούκους που εσύ καμαρώνεις να θεωρείς προγόνους σου. Παιδιά που ορφάνεψαν από την Ανατολική Θράκη ως τον Πόντο και ήρθαν εδώ και βρήκαν αποκούμπι, σακατεμένοι, ανήλικοι ικέτες, με τρόμο και τράχωμα στα μάτια, χτυπημένα από την ελεεινή φυλή που βρώμισε την Μικρασιατική γη και την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Κατάλαβες τώρα για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε ; Όταν θα υπάρξει ΕΝΑ τέτοιο ορφανό ¨στα χωριά σου¨ τότε θα μπορείς – αφού πλύνεις το στόμα σου – να μιλήσεις για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου!

«Αντιφωνητής», 1/7/2010

20 στα 20 εισαγώμενα προϊόντα παράνομα & επικίνδυνα!


Αγοράσθηκαν και τα 20 από το ίδιο πολυόροφο Κινέζικο Υπερκατάστημα.
Εκδόθηκε μια απόδειξη για όλα.
Σε κανένα προϊόν δεν υπήρχε ούτε μιά Ελληνική λέξη στις οδηγίες χρήσεως, ακόμα και για κινδύνους που αφορούσαν μικρά παιδιά.
Σε κανένα προιόν δεν υπήρχε εγγύηση, όνομα αντιπροσώπου η εισαγωγέα.
Μετά την απομάκρυσή εκ του ταμείου ουδέν λάθος, θάνατος η επιστροφή ΦΠΑ, και χρημάτων αναγνωρίζεται
Νομίζεται ότιήταν μια μεμονωμένη περίπτωση?
Δείτε στη συνέχεια (ένα προς ένα τα προϊόντα) και πόσες... παρόμοιες περιπτώσεις έχει ανακαλύψει το Υπουργείο Ανάπτυξης...
www.adena.gr

Ντροπή σας…. Πατριδοκάπηλοι… Εάν λειτουργούσαν οι συνταγματικοί νόμοι… έχουν ήδη συντελεστεί όλα αυτά τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της.....

....Εσχάτης Προδοσίας.


Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν αναφορικά με την πορεία του Τουρκικού ερευνητικού «Πίρι Ρέϊς»…

Έφθασε έξω απο το Καστελόριζο !!!

Aπο πληροφορίες μας αποκαλύψαμε απο χθές 16 Ιουλίου οτι το «Πίρι Ρέϊς» πέρασε στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και έφθασε μέχρι τη βραχονησίδα Στρογγυλή η οποία βρίσκεται μόλις 5 ναυτικά μίλια Νότιο-Ανατολικά του Καστελόριζου…

Κάτοικοι του Καστελόριζου έντρομοι επικοινωνούσαν απο χθές το απόγευμα με το δίκτυο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ καταγγέλλοντας οτι βλέπουν με τα μάτια τους το Τουρκικό ερευνητικό να πλέει έξω απο το νησί τους, πραγματοποιώντας ………

Μιλάμε για περιοχή καθαρά Ελληνικών συμφερόντων που τη “σκάβουν” οι Τούρκοι!!!

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 και τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ το 1987, σε μπακαλόχαρτα….

Ντροπή στους αρμοδίους του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και στη στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Πενταγώνου που προσπάθησαν να αποκρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα απο τους Έλληνες πολίτες .

Μιλάμε για ξεκάθαρη παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας!!!

Εάν λειτουργούσαν οι συνταγματικοί νόμοι… έχουν ήδη συντελεστεί όλα αυτά τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.

Το σύνταγμα που υποτίθεται οτι θα έπρεπε να υπηρετείτε το έχετε καταντήσει μπακαλόχαρτο… Που είναι οι αντιδράσεις απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ;;;;

Moύγκα στη στρούγκα όλοι !

Τι παριστάνει η Στρατιωτική ηγεσία των καρεκλοκένταυρων που τους χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες στο Πεντάγωνο για να προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας;;;

Μήπως περιμένουν να βγούν στη σύνταξη για να τρέχουν για αποκαλύψεις στο Χαρδαβέλα;

Γιατί κανείς δεν τολμά ούτε να μιλήσει τώρα ;;; Aν έχετε ίχνος πατριωτισμού παραιτηθείτε και βγείτε στα κανάλια να μιλήσετε…

Η απόκρυψη της αλήθειας απο τον Ελληνικό λαό και το πέπλο σκοταδισμού που προσπαθείτε να επιβάλλετε γύρω απο τέτοια θέματα μείζονος εθνικής σημασίας , αποτελούν ξεκάθαρη παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που έχει ουσιαστικά τελεστεί.

Που κρύφτηκαν τώρα όλοι οι περίφημοι συνταγματολόγοι γιατί κανείς δεν τολμά να μιλήσει;

Τι παριστάνει άραγε το μικρό σκάφος του Λιμενικού που στείλατε να καθοδηγεί το «Πίρι Ρέϊς» , το προστατεύει καθώς κάνει ανασκαφές στα χωρικά μας ύδατα ;;;

Tι παριστάνουν οι δήθεν «λεονταρισμοί» του ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα που δηλώνει πως θα αναλάβει να εμποδίσουν με διπλωματικά διαβήματα το Τουρκικό σκάφος .

Πότε; Mόλις τελειώσει τη δουλειά του ;;

Ρίχνετε “στάχτη στα μάτια” του λαουτζίκου με ηλίθιους λεονταρισμούς που χρησιμοποιείται ώς άλλωθι για να κάνουν οι Τούρκοι τη δουλειά τους;;;

Είστε όλοι συνυπεύθυνοι κύριοι για αυτά που θα συμβούν στη χώρα εξ αιτίας της σιωπής σας…

Στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος , δεν σέβεστε ούτε τους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αλλά ούτε και τους αγέννητους απογόνους σας

Ντροπή σας…. Πατριδοκάπηλοι…

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 και τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ το 1987, σε μπακαλόχαρτα….

Ντροπή στους αρμοδίους του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και στη στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Πενταγώνου που προσπάθησαν να αποκρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα απο τους Έλληνες πολίτες .

Μιλάμε για ξεκάθαρη παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας!!!

Εάν λειτουργούσαν οι συνταγματικοί νόμοι… έχουν ήδη συντελεστεί όλα αυτά τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.

Το σύνταγμα που υποτίθεται οτι θα έπρεπε να υπηρετείτε το έχετε καταντήσει μπακαλόχαρτο… Που είναι οι αντιδράσεις απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ;;;;

Moύγκα στη στρούγκα όλοι !

Τι παριστάνει η Στρατιωτική ηγεσία των καρεκλοκένταυρων που τους χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες στο Πεντάγωνο για να προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας;;;

Μήπως περιμένουν να βγούν στη σύνταξη για να τρέχουν για αποκαλύψεις στο Χαρδαβέλα;

Γιατί κανείς δεν τολμά ούτε να μιλήσει τώρα ;;; Aν έχετε ίχνος πατριωτισμού παραιτηθείτε και βγείτε στα κανάλια να μιλήσετε…

Η απόκρυψη της αλήθειας απο τον Ελληνικό λαό και το πέπλο σκοταδισμού που προσπαθείτε να επιβάλλετε γύρω απο τέτοια θέματα μείζονος εθνικής σημασίας , αποτελούν ξεκάθαρη παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που έχει ουσιαστικά τελεστεί.

Που κρύφτηκαν τώρα όλοι οι περίφημοι συνταγματολόγοι γιατί κανείς δεν τολμά να μιλήσει;

Τι παριστάνει άραγε το μικρό σκάφος του Λιμενικού που στείλατε να καθοδηγεί το «Πίρι Ρέϊς» , το προστατεύει καθώς κάνει ανασκαφές στα χωρικά μας ύδατα ;;;

Tι παριστάνουν οι δήθεν «λεονταρισμοί» του ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα που δηλώνει πως θα αναλάβει να εμποδίσουν με διπλωματικά διαβήματα το Τουρκικό σκάφος .Πότε; Mόλις τελειώσει τη δουλειά του ;;

Ρίχνετε “στάχτη στα μάτια” του λαουτζίκου με ηλίθιους λεονταρισμούς που χρησιμοποιείται ώς άλλωθι για να κάνουν οι Τούρκοι τη δουλειά τους;;;

Είστε όλοι συνυπεύθυνοι κύριοι για αυτά που θα συμβούν στη χώρα εξ αιτίας της σιωπής σας…

Στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος , δεν σέβεστε ούτε τους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αλλά ούτε και τους αγέννητους απογόνους σας

Ντροπή σας…. Πατριδοκάπηλοι…

tiresias

στο ταξί...



ένα μεσημέρι πριν πολλά χρόνια,ήμουν σε ένα ταξί με κατεύθυνση το κέντρο...

χρονικά βρισκόμασταν σε εποχή...Σημίτη...

ο ταξιτζής ήταν ένας ωραίος τύπος στην ηλικία μου,από αυτούς που μπορείς να πιάσεις ευχάριστα κουβέντα μαζί τους και να περάσει η ώρα μέχρι το μαρτύριο του μποτιλιαρίσματος να τελειώσει...

η κουβέντα εκείνο το μεσημέρι περιστράφηκε γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς,αλλά με όρους σημερινούς,δηλαδή με αηδία και απαξίωση για όλους...

ο ταξιτζής ήξερε πρόσωπα και πράγματα,όπως όλοι οι άνθρωποι του πεζοδρομίου...

εδώ θα σημειώσω ότι βρισκόμασταν επίσης και σε προ ΑΣΕΠ εποχή...

μου είπε λοιπόν μία σύντομη αλλά πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και ''επίκαιρη'' ιστορία ο φίλος μου...

για τους ''Πασόκους που τα παίρνουν από παντού'' και τις ''φάμπρικες που έχουν στήσει''...

και για ''δύο τύπους που είναι στο γραφείο του Βαγγέλη του Γιαννόπουλου και έχουν κόψει ταρίφα,ανάλογα με το που θέλεις να σε διορίσουν''...

''για ΔΕΗ 2 εκατομμύρια δραχμές,για ΟΤΕ τρία εκ.,για Εθνική Τράπεζα 1 εκ. κτλ...''

''ξέρεις πόσους έχουν βολέψει από το χωριό μου τον Πύργο (Ηλείας) ρε φίλε'' μου είπε...

μου είπε βέβαια και τα ονόματα των διευθυντών της φάμπρικας...

ο ένας είναι ο πιο γνωστός...δήμαρχος στην Ελλάδα μετά τον Κακλαμάνη,για την ακρίβεια πρώην δήμαρχος, γιατί φαίνεται ότι οι...νύφες που έκανε προσφορά στον τόπο του δεν αντιστάθμισαν τις απάτες του,τις απειλές του,τα μπραβιλίκια του και δεκάδες καμένους ανθρώπους συμπατριώτες του,με συνέπεια να πάρει πόδι,από υπουργό του ΠΑΣΟΚ-τι ειρωνεία..

ο άλλος κι αφού ο Βαγγέλας πέθανε δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ,πήγε με άλλο πρόεδρο ευτραφή και πιο ''λαϊκό',μάλιστα είναι πολύ γνωστός μπλόγκερ,τώρα στα γεράματα,με τα λάφυρα της φάμπρικας διορισμών για εξασφάλιση...

αυτές οι απλές καθημερινές ιστορίες που μαθαίνω,είναι που με κάνουν φανατικό οπαδό του...ταξί!!
bb

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Αστυνομικού τμήματος και Λέσχης Πλωμαρίου …με αφορμή δυο υπολογιστές

Στο Πλωμάρι Λέσβου ως γνωστόν λειτουργεί από το 1878 η Λέσχη-Αναγνωστήριο “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”. Έχει πάρει το όνομα της από τον Μεγάλο Δάσκαλο του γένους μας, τον Σοφό Βενιαμίν τον Λέσβιο, ο οποίος ήταν από τους προτεργάτες της ελληνικής επανάστασης και ανήκε και στην φιλίκή εταιρία. Στους χώρους της Λέσχης υπάρχουν δυο υπολογιστές, όπου μπορούν τα μέλη να μπουν στο internet δωρεάν.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ξενοφών Μαυραγάνης, ο οποίος έχει τη δική του στήλη στην Εφημερίδα Εμπρός Μυτιλήνης, όπου κάθε εβδομάδα δημοσιεύεται ένα άρθρο του, το οποίο αναδημοσιεύεται επίσης στο blog Plomarinews.gr . Κατά καιρούς έχει γράψει για την ανύπαρκτη αστυνόμευση που υπάρχει στο Πλωμάρι καθώς και την αύξηση της εγκληματικότητας τον χειμώνα.

Αποτέλεσμα ήταν η αντίδραση την τοπικής αστυνομίας, όπου πήγε στο χώρο της Λέσχης και βεβαίωσε παράβασεις σχετικά με την ύπαρξη των δυο υπολογιστών, δίοτι αναφέρουν ότι ο χώρος δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια και ούτε αναγράφει κάπου ότι παρέχονται υπηρεσίες internet επι πληρωμής.

Η προσφορά της Λέσχης είναι πάρα πολύ μεγάλη και συμαντική με πολιτιστική και όχι μόνο δράση και επι προεδρίας Ξ. Μαυραγάνη και του παρόντος Δ.Σ., έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αναγένηση της. Επίσης τέθηκε και θέμα μη ύπαρξης άδειας γενικά για τον χώρο.

Οι αστυνομικοί ίσως και να εξαντλήσαν την αυστηρότητα τους και στην εφημερίδα Εμπρός γίνετε αναφορά στο συμβάν με τίτλο “Αντεκδίκηση ή υπερβάλλων ζήλος;”

Επίσης το μπαλκόνι της λέσχης είναι ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι της αστυνομίας και τα χωρίζει ένας στενός δρόμος. Αρα δεν υπάρχει κάτι παράνομο που μπορεί να μη γίνει εύκολα αντιλιπτό.

Με αυτή τη κίνηση επιστρέφουμε ΔΕΚΑ χρόνια πίσω όταν το υπουργείο οικονομικών είχε βάλει τα φρουτάκια και τα παράνομα παιχνίδια στο “ίδιο καζάνι” με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η παραπάνω κίνηση όπως έγινε γνωστο ότι προέρχεται από καταγγελία κάποιου επιχειρηματία της περιοχής.

Συνεχίζουμε να κατέχουμε υψηλά στανταρ και στη ρουφιανιά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ένα απόσπασμα από το Εμπρός: Ο κ. Ξενοφών Μαυραγάνης, μιλώντας στο «Ε», απέδωσε όλο το θέμα στην κριτική που ασκεί στο Αστυνομικό Τμήμα μέσα από τη στήλη του. «Κάνω κριτική για πλήρη ανυπαρξία αστυνομικής επιτήρησης στην περιοχή του Πλωμαρίου, όπου μαγαζιά λειτουργούν ως νυχτερινά κέντρα, χωρίς άδειες και κάθε Παρασκευή και Σάββατο ξεσηκώνουν όλο το Πλωμάρι. Είχε γίνει πρόσφατα και ένα άλλο συμβάν, όταν κάποιοι κατέβασαν την ελληνική σημαία και τη χρησιμοποίησαν σαν τέντα, χωρίς και πάλι να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας.»
Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Κομνηνός Δαγγέλης, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το θέμα, μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι έχει ζητήσει να εξεταστεί ο νόμος και να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς αν έχει νομική βάση η παράβαση που βεβαιώθηκε. «Θα εξετάσουμε τις καταγγελίες του Συλλόγου και του κ. Μαυραγάνη και αν πράγματι υπάρχει ευθύνη από πλευράς Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, θα προχωρήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.»

Όλο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=3f53f6be-6011-4a7f-ac61-492b523d151c

πηγη

Ποιο κράτος;Εσύ!!!!!!!!!


το κράτος είναι αυτό που είναι και κάθε φορά κάνει αυτό που μπορεί,προκειμένου να αντιμετωπίσει μία έκτακτη κατάσταση όπως μία πυρκαγιά,μία πλημμύρα,έναν σεισμό,μία χιονόπτωση...

πολλές φορές αυτό το κάτι είναι τραγικά ανεπαρκές και ασυντόνιστο και έχει ολέθρια αποτελέσματα...

όμως πρέπει να σκεφτούμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κράτους,αν είχε προηγηθεί η δική μας θετική πρωτοβουλία...

γιατί εμείς μπορούμε να καθαρίσουμε τις αυλές μας από τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια,μπορούμε να μην πετάμε μπάζα και σκουπίδια και το κυριότερο αναμμένα τσιγάρα μέσα στα δάση...

γιατί εμείς μπορούμε να μη μπαζώνουμε τα ρέματα και να μην χτίζουμε τα σπίτια μας μέσα στα ρέματα αυτά...

γιατί εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τη στατική κατάσταση του σπιτιού μας και του κάνουμε ένα σέρβις αν και όταν χρειάζεται,ούτως ώστε ο σεισμός να μην το βρει πληγωμένο...

εμείς μπορούμε να καθαρίσουμε την αυλή και το πεζοδρόμιο μας από το χιόνι και να μην περιμένουμε αποκλεισμένοι τα εκχιονιστικά...

με λίγα λόγια το μεγάλο ποσοστό του κράτους είμαστε εμείς και από τη δική μας θετική διάθεση και ενέργεια,μία καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί ή να έχει λιγότερα οδυνηρά αποτελέσματα...

για την ιστορία διαβάστε τη γελοία ανακοίνωση της ΝΔ για τις σημερινές πυρκαγιές,η οποία τολμά να συγκρίνει τα ασύγκριτα και να εξισώσει εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα και δεκάδες ανθρώπινα θύματα,με μία συνηθισμένη καταστροφή από πυρκαγιά,κι επίσης να προσφέρει την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά της...είναι γελοίοι,έχουν μεγάλο θράσος και τους ταιριάζει το κίτρινο...

«Το πρώτο...
μελτέμι του καλοκαιριού ήταν αρκετό για να σκορπίσει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόσο στις πολλαπλές ερωτήσεις μας στη Βουλή, όσο και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για ετοιμότητα των μηχανισμών πυρόσβεσης.

Τα προβλήματα που αφορούν τον συντονισμό και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της σημερινής καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Αττική είναι προφανή. Όπως προφανές είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με πλειοδοσία λαϊκισμού στις υστερικές αντιπολιτευτικές φωνές του ΠΑΣΟΚ, πέρσι, για την πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.


Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, προσφέρει και πάλι τη συνεργασία της για τη δημιουργία ενός θεσμικού και επιχειρησιακού πλαισίου που θα έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον. Δηλαδή, τελικά, την ποιότητα ζωής και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών».
bb

Αναπάντητες Ερωτήσεις - Τοποθετήσεις (Δ.Σ.Α. Ημερίδα με θέμα: "Η Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας - κρατών μελών Ευρωζώνης και η Εθνική μας Κυριαρχία")


114news on livestream.com. Broadcast Live Free


Σε μία σημαντική εκδήλωση του Δ.Σ.Α. για την εθνική κυριαρχία σε σχέση με την δανειακή σύμβαση Ελλάδας – κρατών μελών Ευρωζώνης, η καθηγήτρια κ. Μανδαράκα – Σεππαρντ και οι καθηγητές κ.κ. Μπέης, Χρυσόγονος, Μαριάς και Κασιμάτης, ανέπτυξαν τις θέσεις τους σχετικά με την πιο πάνω δανειακή σύμβαση. Το συμπέρασμα όλων ήταν πως πρόκειται για σαφή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, ήτοι του θεμελίου του Συντάγματος και δη και κατά τις τρεις μορφές της εξουσίας : Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική.
Η εκδήλωση έκλεισε με αρνητικές εικόνες που προκάλεσε η στάση του προέδρου του Δ.Σ.Α. να εμποδίσει τον διάλογο μεταξύ ακροατηρίου και εισηγητών και τις τοποθετήσεις προσώπων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.
Εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου δεν μπορούν να λήγουν με την απαξίωση του ακροατηρίου.
Νάσος
.
Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση από την Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση:
-channel 114news- :

Δ.Σ.Α. Ημερίδα με θέμα: "Η Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας - κρατών μελών Ευρωζώνης και η Εθνική μας Κυριαρχία"

Ομιλία Κώστα Χρυσόγονου

Ομιλία Νότη Μαριά

Ομιλία Γιώργου Κασιμάτη

Ομιλίες - Παρεμβάσεις - Δανειακή Σύμβαση

Πηγη

''Σοκάροντας τους ανθρώπους ως την υποταγή''.

O λαγός κομπάρσος και το Αγγλικό δίκαιο...(Σημειώστε το αυτό.- )



O X. Κώνστας στις 15-7-2010 έγραψε: "Κρυφά μπόνους τραπεζιτών μέσα στην κρίση" και μετά ήρθε η πρόταση του Σάλλα.

Εμείς θεωρούμε τη πρόταση αυτή πιλοτικό κυβερνητικό πυροτέχνημα και τον ίδιο τον Σάλλα ως λαγό κομπάρσο σε μια κούρσα ξεπουλήματος της δημόσιας και κρατικής περιουσίας και διαβλέπουμε άλλον αγοραστή... όπως και σε πολλά άλλα, που όταν εφαρμοστεί το Αγγλικό δίκαιο, νέους "ιδιοκτήτες των κατασχεθέντων" ...
(Σημειώστε το αυτό.- )

Νάσος

Συγκεκριμένα στο άρθρο:
"Το πάρτι των μπόνους του… παλιού καλού καιρού συνεχίζουν και μέσα στην κρίση μεγάλες τράπεζες της χώρας, μοιράζοντας αφειδώς πρόσθετες αποδοχές στα κορυφαία στελέχη του. Όμως, τα μπόνους μοιράζονται υπό καθεστώς… νόμιμης παρανομίας, μέσω θυγατρικών στο εξωτερικό, αφού ο νόμος απαγορεύει ρητά τις «πολυτέλειες» του παρελθόντος, για όσες τράπεζες λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Βάσω Παπανδρέου, άφησε χθες εμφανώς αμήχανους τους κ.κ. Ράπανο και Νανόπουλο, που είχαν κληθεί να ενημερώσουν τη Βουλή για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Μιλώντας προφανώς μετά λόγου γνώσεως, όπως τονίζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Παπανδρέου άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι ορισμένοι τραπεζίτες έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο το νόμο 3723/2008, ο οποίος ορίζει, ότι «σε κάθε περίπτωση οι αποδοχές (σ.σ.: των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών) δεν μπορούν να υπερβαίνουν το σύνολο των αποδοχών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι πάσης φύσεως πρόσθετες απολαβές (bonus) των ιδίων προσώπων καταργούνται για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος άρθρου».

Με την πρόβλεψη αυτή, που είχε ενσωματωθεί στο νόμο για την παροχή των κρατικών ενισχύσεων των 28 δις. ευρώ στις τράπεζες, είχε επιδιωχθεί να τεθεί πλαφόν στις αμοιβές των τραπεζιτών, όταν οι τράπεζές τους λαμβάνουν ενισχύσεις από το Δημόσιο. Με τα σημερινά δεδομένα, μετά τη μείωση των αποδοχών του διοικητή της ΤτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 20%, το πλαφόν αποδοχών για τους τραπεζίτες φθάνει τα 320.000 ευρώ ετησίως («μόλις» 878 ευρώ την ημέρα!).

Η κ. Παπανδρέου ήταν εξαιρετικά δηκτική στην κριτική της, τονίζοντας προς τους παριστάμενους τραπεζίτες: «Κανείς δεν έχει αντίρρηση να στηριχτεί το τραπεζικό σύστημα. Όμως δεν σημαίνει πως ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα θα πρέπει να το χειροκροτήσουμε. Οι τραπεζίτες δεν είναι πολύ επωφελείς, γιατί, όπως και οι πολιτικοί, στην εποχή των παχιών αγελάδων προκαλέσατε».

Ακολούθως, η κ. Παπανδρέου υπαινίχθηκε, ότι ο νόμος παραβιάζεται από τις τράπεζες: «δεν μπορεί να ψηφίζουμε μείωση μισθών και συντάξεων και να δίνονται αφορολόγητα μπόνους, μέσω θυγατρικών στο εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Β. Ράπανος, πρόεδρος της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επιχείρησε να διαψεύσει τις αιτιάσεις της κ. Παπανδρέου , αλλά η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων δεν έκανε βήμα πίσω, τονίζοντας ότι «ορισμένες το κάνουν μέσω θυγατρικών τους εταιριών, που λειτουργούν ως off shore».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», η αποκάλυψη της κ. Παπανδρέου αφορά θυγατρικές μεγάλων ελληνικών τραπεζών, που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους (Νησιά της Μάγχης, Κέιμαν κ.α.), μέσω των οποίων μοιράζονται πλουσιοπάροχα πρόσθετες αμοιβές σε τραπεζίτες, οι οποίοι κατά τα άλλα εμφανίζονται να σέβονται το νόμο στην Ελλάδα, λαμβάνοντας αμοιβές που δεν ξεπερνούν τις αντίστοιχες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξετάζουν προσεκτικά το θέμα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να πληροφορηθούν το σύνολο των αμοιβών που έχουν μοιράσει όλες οι εταιρείες των μεγάλων τραπεζικών ομίλων, οι οποίοι έχουν λάβει ενισχύσεις από το Δημόσιο."
Στοχασμος Πολιτική

Η Ευημερία της αστικής τάξης και πάλι το ζητούμενο.

Γιάννης Παπαϊωάννου,

Από την γαλλική επανάσταση χειραφετήθηκε και κατοχυρώθηκε ιστορικά η αστική τάξη με τις οικονομικό –πολιτικές υποδιαιρέσεις της και ο καπιταλισμός. Τα δυο αυτά αποτελέσματα της επανάστασης ουσιαστικά πιστοποίησαν και καθαρογραψαν προϋπάρχουσες καταστάσεις που ήδη λειτουργούσαν. Οι νικητές πήραν την νίκη τους σε βάρος της φεουδαρχίας και της κλειστής οργανωμένης από το παλάτι οικονομίας.

Από τούδε και στο εξής η αστική τάξη με της ιδεολογικές και οικονομικές υποδιαιρέσεις της θα αναζήτα την ευημερία της και μόνο γι αυτή θα πολεμήσει

Θα δημιουργήσει το σύγχρονο εθνικό κράτος ως πυλώνα λειτουργίας μιας αυτόνομης οικονομίας. Θα επαναστατήσει απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί την ευημερία της και την ύπαρξη της.

Θα βρεθεί αγκαλιά με κατακτητές βασιλιάδες τους οποίους θα διώξει για να χειροφιλήσει μονάρχες που αποδέχονται τον τοπικό καπιταλισμό της. Θα ξαπλώσει ερωτικά με κυβερνήτες και με δικτάτορες. θα πορευτεί στα σοκάκια του Ναυπλίου του πολυτεχνείου και στα υψίπεδα της Χιλής, θα σιωπήσει και στον ναζισμό των Γερμανών και των Ισραηλιτών και στην βία των Αμερικανών θα κάνει πως δεν είδε τίποτα.

Η αστική τάξη θα φλερτάρει με τον κομουνισμό, το νεοφιλελευθερισμό, την Δημοκρατία, το σοσιαλισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον φασισμό, το νεοσυντηριτισμό, την θρησκεία, την οικολογία, την τρομοκρατία, τα χρηματιστήρια, τα ρεπος, τα δομημένα, τον πόλεμο, και ότι άλλο της κάνει “κλικ”. Η ευημερία της θα είναι συνεχώς το μοναδικό ιστορικό ζητούμενο την οποία όταν την κατακτήσει την προστατεύει με πάθος.

Στην Ελλάδα -σε αντίθεση με τον Βορά- επειδή το κράτος ποτέ δεν νοιάστηκε για την ευημερία αυτής της τάξης την οδήγησε στην αναζήτηση άλλων τρόπων ευημερίας. Πιο ατομικής πιο «ιδιωτικής» πιο ανταλλακτικής- συναλλακτικής ας το πούμε. Αλλιώς εννοεί τον όρο ο καθένας από εμάς.

Σήμερα αυτή η αστική τάξη και η ευημερία της απειλείται. Οι κυβερνώντες δεν αντιμετωπίζουν αυτή την τάξη ως σύνολο ή ως άτομα αλλά ως διεφθαρμένα υποσύνολα. Και μήνες τώρα στρέφουν τους πάντες εναντίων ενός στοχευόμενου υποσύνολου με αποτέλεσμα να κυνηγούν και να τρομάζουν με την σειρά, τους πάντες. Στο τέλος χτυπούν ξανά το σύνολο και εκεί όλοι ελπίζουμε να τελειώσουν εκείνοι ξαναρχίζουν. Έτσι αντί για το συμφέρον των πολλών εναντίων των λίγων οι κυβερνώντες υπηρετούν μια πολιτική “(κάτι) εναντίων όλων”.

Και αυτό το κάτι είναι οι ξένοι και το μνημόνιο, την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του οποίου δεν εξήγησε ποτέ επαρκώς ενω είχε όλο τον χρόνο να το κάνει -σχεδόν χωρίς κόστος- τους τρεις πρώτους μήνες της Κυβερνητικής θητείας.

Η αστική τάξη λοιπόν σήμερα φοβισμένη κοιτά με περιέργεια ένα ομιχλώδες αύριο που τις δείχνουν αλλά δεν το βλέπει. Αυτό παράγει μια αμηχανία στους κυβερνώντες που προσπαθούν να πείσουν ότι τα πράγματα χωρίς το ΔΝΤ θα ήταν ζοφερά, τρομερά και εντελώς μαύρα. Ότι θα έχανε η τάξη αυτή πολλά περισσότερα. Το αν θα πείσει εξαρτάται κατά πολύ από το γεγονός ότι δεν είπε ποτέ ότι πτωχεύσαμε τυπικά.

Ενώ κρύβοντας ευθύνες του πολιτικού συστήματος και δικές της πίσω από υποσύνολα εργαζομένων και κρουσμάτων διαφθοράς εδώ και κει, καταφέρνει απλώς να εξοργίζει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτή την οργή. Μια οργή εναντίον όλων που διαλύει κάθε κοινωνικό αρμό. Αν περάσει αυτή η νοοτροπία δεν θα υπάρχει ελληνική κοινωνία αλλά ορδές. Έτσι η αστική τάξη και οι συσπειρώσεις απειλούνται με διάλυση. Τα μέλη τους απειλούνται με διάλυση ατομική και η κοινωνία με συλλογική. Μια κοινωνία στα πρόθυρα ταλιμπανοποίησης επ ουδενί δεν είναι προς το συμφέρον της αστικής τάξης. Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγα χρόνια θα χρειαζόμαστε ανθρωπιστική βοήθεια και κυανοκράνους ενώ όσοι μπορούν θα την ¨κάνουν¨ για έξω.

Μπορεί εμφανώς να μην υπάρχει ταξική συνείδηση εντός αυτής της τάξης της και συλογικη ταξική δράση αλλά τον όρο ευημερία τον ξέρουν όλοι. Έτσι η ευημερία της αστικής τάξης είναι και πάλι το πολιτικό ζητούμενο όπως τόσες και τόσες φορές στην Ιστορία. Όμως τα υπάρχοντα κόμματα δείχνουν να μην ξέρουν τι αναζητούν.. Κε-κε-δίζουν παλιές ιδέες κόπιας του 80 και του 90.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το ΠΑΣΟΚ χαροπαλεύει και κινδυνεύει με διάλυση απειλούμενο από την απλή οργή της αστική τάξης που φέρνει γιούχα, αυγά, ντομάτες, γιαούρτι, αλλά που μπορεί υπό όρους να φτάσει μέχρι και την επανάσταση τους διωγμούς και τα έκτακτα στρατοδικεία συμπαρασύροντας ένα ολόκληρο σύστημα στην λαιμητόμο και σε κάποιον ολοκληρωτισμό. Τα Δημοκρατικά 80s και τα 90s μαζι με το ΔΝΤ και τις τράπεζες είναι παρών και κάνουν σκόνη τα πάντα.

Η ΝΔ το παλεύει ανάμεσα στο μεσαίο χώρο στην δεξιά που ανάθεμα και εάν ξέρουμε πια τι σημαίνει τώρα που ήρθε το ΔΝΤ. Το όνειρο της Δεξιάς για ένα ολιγαρχικό πολίτευμα που συνοπτικά θα το αποκαλέσουμε με σημερινούς όρους “Τραπεζισμός”, εκτελείται απο τον ΓΑΠ. Πιο δεξιά από το ΔΝΤ δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ενώ ο Τραπεζισμός δεν αφήνει ούτε πολιτικό οικονομικό χώρο. Ένα συμφεροντάκι τόσο δα να υπηρετήσουν… Έτσι η ΝΔ δηλώνει ότι θα εκτελέσει τον “τραπεζισμό” καλύτερα συντομότερα και πληρέστερα. Όμως και αγνοεί εντελώς την ευημερία της αστικής τάξης. Κε-κε-δίζει και περιμένει μηχανικά να πέσει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει το κενό για υπηρετικό προσωπικό στον “Τραπεζισμό”.

Το ΚΚΕ έχοντας από κοντά -κυριολεκτικά με την γκλίτσα- ένα τμήμα μικροαστών επιχειρημάτων και εργαζομένων αναζήτα την ευημερία τους μέσω της κατάληψη της εξουσίας και την μοιρασιά του πλούτου των αστών. Ουαου !!! ευφυέστατο… “Δεν θα μοιράσουμε την φτώχεια μας αλλά τα πλούτη τους“. Ιστορικά αποκλείεται να συμβεί όσο η αστική τάξη συνεχίζει να υπάρχει. Μόνο μέσα στο χαμό μιας επανάστασης θα έχει δύναμη ως οργανωμένη πολιτική ομάδα.

Το ΣΥΡΙΖΑ αναζήτα κάτι απροσδιόριστο και απευθύνεται σε αστούς με τύψεις, ηθικές αναστολές και πολύ μόρφωση για είναι απλά παρτάκηδες, μα και πολύ μορφωμένοι για είναι σε μια ομάδα.

Οι οικολόγοι απευθύνονται σε αστούς καταναλωτές με τύψεις για τις φώκιες της καρέτα και τα δέντρα και τα φτωχά μαρούλια που πονούν καθώς τα ψιλοκόβεις.

Οι Ντορικοί αποτελούν ένα μικρό τμήμα της αστικής τάξης με αρχηγό από τζάκι. Τίποτα άλλο.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει αφιερωθεί στην Αριστερά ξεχνώντας το Δημοκρατική. Λες και μας έλειπε μια ακόμη αριστερά. Έτσι αυτό-στριμώχνεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να μιλήσει για την Δημοκρατία που θα την οδηγούσε ψηλά…

Το ΛΑΟΣ έχει ένα τμήμα της αστικής τάξης εντελώς μπερδεμένο που μοιάζει να πηγαινοέρχεται από εδώ και από κει χωρίς αρμό και συνεκτικό ιδεολογικό ιστό.

Αυτά. Η Αστική τάξη έχει απομείνει χωρίς μνηστήρα και χωρίς ερωτικό όραμα, να βυθίζεται στην κατάθλιψη ως χρησιμοποιημένη και παρατημένη και εξοργισμένη πόρνη. Όμως η Αστική τάξη θριαμβεύει ως ιδέα και στα πόδια της σύντομα θα σφάζονται παλικάρια. Το ιστορικο ζητούμενο είναι η ευημερία της.

Η κυκλική μόδα των ιδεών επιβάλει για την σεζόν Φθινόπωρο χειμώνας 2010-11 την κολεξιόν “Δημοκρατία” σε φαρδύ και ριχτό με αρχαιοελληνικές αποχρώσεις και σχέδιο, και “πατριωτισμός” σφιχτός ελιτιστικός και ολιγαρκής. Η Δημοκρατία ως λύση στο οικονομικό πολιτικό πρόβλημα και ο πατριωτισμός ως οικονομικός κινητήρας για το αύριο.

Άλλωστε τα έχουμε πει αυτά από καιρό.

Υ.Γ. Ένα πρόβλημα και αστάθμητος παράγοντας είναι η αποχή. Η σκέψη σταματά μπροστά σε τέτοια άτομα με μια δήθεν εξυπνακίστικη βολική αποχή από την σκέψη τους. Προτείνω όλους αυτούς τους τύπους (κοντά στο 40 % σήμερα) να τους κάνουμε σκλάβους. θα έχουμε Φθηνά και χαζά εργατικά χέρια. Έτσι και αλλιώς τους πληρώσαμε για να πάνε σχολείο για να έχουν περίθαλψη και γενικότερα πληρώνουμε τις μακακίες που κάνουν. Να πιάσουμε τους εκλογικούς καταλόγους και να τους βρούμε…

Ακραίο; Δεν νομίζω.

ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ !...


Η εξέλιξη, εφ΄ όσον ευοδωθεί, συνιστά τριπλό σκάνδαλο :

Πολιτικό : Η προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ μιλά για Αγροτική Τράπεζα στον έλεγχο του δημοσίου, ενώ οι προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες, αναφέρονταν σε ισχυρό κρατικό τραπεζικό πόλο, με τη συμμετοχή της. Πότε και ποιος άλλαξε αυτές τις θέσεις ; Πως, βασικοί προγραμματικοί στόχοι κόβονται και ράβονται στα μέτρα των εκπροσώπων του μεταπρατικού κεφαλαίου ;

Οικονομικό : Μια προσφορά, στην περίπτωση για την ΑΤΕ, κάτω και από την ονομαστική τιμή της μετοχής (!), ξεφτιλιστική, δηλαδή, τι νόημα έχει και που στηρίζονται οι όποιες προσδοκίες αποδοχής της ;
Πως και ποιος μπορεί να πουλήσει την Αγροτική στον Σάλλα, με τίμημα, περίπου 450 εκατ. €, όταν, μόνο τα ακίνητα, που έχει στην ιδιοκτησία της η τράπεζα, έχουν αντικειμενική αξία πάνω από τα 500 εκατ. €, ενώ, γενικά, τα περιουσιακά της στοιχεία, (υλικά και άϋλα), εκτιμιούνται πάνω από 10 δις. € ;

Νομικό : Ακόμα και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου για αποκρατικοποιήσεις, προβλέπει κυβερνητική απόφαση και απόφαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, για κάθε δημόσια επιχείρηση ή φορέα, χωριστά και την προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για κάθε περίπτωση. Με ποιο δικαίωμα θα υπάρξει αντιμετώπιση και απάντηση στο αίτημα της Πειραιώς για το «πακέτο» ;

Πρόκειται, λοιπόν, για μια μπαρούφα και μισή, για μια κίνηση «λαγό», που αλλού αποσκοπεί κι όχι στην συγκεκριμένη εξαγορά : αυτή δεν μπορεί να γίνει !...

πηγη

Καλοταϊσμένα κόμματα


ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ με την πολιτική. Έγιναν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί. Με το επιτελείο και την ψήφο που, στα χρόνια μας, δεν κουβαλάει φρόνημα, κουβαλάει συμφέρον. Γι αυτό περιμένει ο ραγιάς στο σαλονάκι του βουλευτή, παρακαλάει και παρακαλιέται, εκβιάζει και εκβιάζεται. Χωρίς να μιλάει για αξίες και ιδανικά, χωρίς να γεύεται άλλους καρπούς πέρα από εκείνους που ικανοποιούν τις αισθήσεις.

ΔΕΣ τους πώς κάνουν οι πολιτικοί μας, απ' τη στιγμή που ανακάλυψαν του.επαγγέλματος τα «ιδανικά». Το ασκούν με ζήλο, το εμπλουτίζουν σε προνόμια και το δίνουν στα παιδιά τους. Κάποιοι από δαύτους φουσκώνουν και για τις υπηρεσίες τους στο λαό(!). Λες και γι αυτόν πάσκιζαν απ' την πρώτη ώρα, γι αυτόν αγωνίζονται να ξαναβγούν, λες και για τα προβλήματα των πολιτών δεν.κοιμούνται το βράδυ. Μέχρι που να τους βρει η άλλη μέρα εγγεγραμμένους σε συνεδριάσεις και με το παραδάκι εξασφαλισμένο. Για τα μάτια η μείωση του μισθού (βουλευτική αποζημίωση τη λένε) και στην ουσία αύξηση από συνεδριάσεις και επιτροπές. Με τη σύνταξη πολλαπλή να τρέχει με τα χρόνια και στα όνειρά τους ένα.υπουργείο, για καμιά αρπαχτή. Μπορεί, τελευταία, να ντρέπονται (και να φοβούνται) τον κόσμο, αλλά δεν κάνουν πίσω. Ούτε μια παραίτηση, μια δημόσια καταγγελία, μια έκφραση αποτροπιασμού για υπουργούς που «τα' πιασαν», μια εμφάνιση τέως πρωθυπουργού για ομολογία, διευκρινίσεις και αποκαλύψεις.

ΩΣΤΟΣΟ, τα παλικάρια (και οι νιες) μας δεν είναι μόνο άτομα. Είναι και σύνολα. Ομαδοποιημένοι σε κόμματα και παρατάξεις. Με κοινά συμφέροντα κατά «ιδεολογία» κι όλοι τους μαζί ένα σύνολο «εργαζομένων», που ζουν απ' την πολιτική. Με κοινό κορβανά το δημόσιο ταμείο και με απίστευτη ταύτιση «ιδεών», όταν πρόκειται για συμφέροντα σ' όλο τους το φάσμα.

ΕΚΕΙ, λοιπόν, που περίμενες μειώσεις, να σου οι αυξήσεις. Τους βλέπεις μέσα απ' την καθημερινή σου πρέσα και μαραίνεται η ψυχή σου. Ισχυρίζονται πως μείωσαν την κομματική τους επιχορήγηση(;!). Αλλήθωροι όταν πρόκειται για χρήμα, δεν κοιτούν κατάματα τον κόσμο. Το κόμμα τους, την πάρτη τους κι έχει ο Θεός. Για τον «εργοδότη» τους δεν έχει, που είναι ο λαός ο ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΤΙΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Όλοι οι Έλληνες, πλήν των εμπαθώς ανοήτων και των ανοήτως εμπαθών, έχουν αντιληφθεί ότι τα πολλά Μ.Μ.Ε παραποιούν και μεθοδεύουν τα γεγονότα, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ασχολούνται εργολαβικώς με την διαβουκόληση της κοινής γνώμης μέσω παραποιημένων ειδήσεων και μεθοδευμένων σχολιασμών.
Η είδηση από την Γαλλία για την έγκριση από την Βουλή της δια νόμου απαγόρευσης στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους, να οδηγούν κλπ, παρουσιάστηκε από τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. ως πληροφορία με τον ακόλουθο διαστρεβλωμένο τρόπο : «αντιδράσεις προκαλεί η απαγόρευση της μπούρκας» ἤ «σάλος στην Γαλλία για την απαγόρευση της μπούρκας από την Βουλή» ἤ ακόμη «η μπούρκα διχάζει πολίτες και πολιτικούς στην Γαλλία».
Διαβάστε τώρα την είδηση όπως δημοσιεύεται στον γαλλικό τύπο : «ο νόμος κατά της μπούρκας υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την γαλλική Εθνοσυνέλευση... 355 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ένας (1) κατά !!! ....και τέσσερις (οικολόγοι) βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας». Τούτο με απλά ελληνικά ἤ γαλλικά αν προτιμάτε, σημαίνει ότι οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι κεντρώοι, οι δεξιοί, και οι ακροδεξιοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας.
Μέχρι να φθάσει η είδηση στο πιάτο μας, η ομόφωνη απαγόρευση μεταλλάχθηκε σε αντιδράσεις, σάλο, διχασμό και ότι άλλο βάζει ο ανάπηρος ἤ αρρωστημένος καλοπληρωμένος δημοσιογραφικός νούς.
Στην συνέχεια παραθέτουμε το σχετικό άρθρο της σημερινής LE FIGARO
Φ