ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.7.10

Συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.


Ευ. Βενιζέλος: ; Πάμε στα υπόλοιπα θέματα, να σας κάνω μια ανακοίνωση μόνο αν μου επιτρέπετε: Επειδή δέχτηκα διάφορες ερωτήσεις για την ιστορία του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, θέλω να σας ανακοινώσω ότι μετά από βεβαίως σύντονες προσπάθειες που κάναμε με τον κ. Μπεγλίτη, το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων. Υπάρχει δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα, ότι τις τελευταίες μέρες ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Σαχινίδης δε μπορεί να πάει στο γραφείο του να υπογράψει το έγγραφο διότι το κτήριο τελεί υπό κατάληψη. Μόλις επιτευχθεί η φυσική πράξη της υπογραφής, θα καταβληθούν και τα χρήματα στους δικαιούχους.

Δ. Βερύκιος: Δηλαδή οι εργαζόμενοι φταίνε κ. Υπουργέ;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν ξέρω, δεν είπα ότι φταίει κάποιος. Δεν ξέρω ποιοι έχουν καταλάβει, για να είμαι ειλικρινής, το Γενικό Λογιστήριο. Ξέρετε μήπως;

Δ. Βερύκιος: Είναι προφανώς οι εργαζόμενοι κ. Υπουργέ.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Λογιστηρίου.

Τ. Γκουριώτης: Αποκλείεται να είναι εργαζόμενοι κ. Υπουργέ. Άνεργοι πρέπει να είναι κ. Υπουργέ.

Ευ. Βενιζέλος: Μπορεί, δεν ξέρω. Δεν εξετάζω το θέμα αυτό τώρα.

Τ. Γκουριώτης: Είναι η οργή του ανέργου, η οργή του στομαχιού, της πείνας.

Ευ. Βενιζέλος: Θα μιλήσουμε γι’ αυτά. Τώρα εγώ μιλάω για ένα τεχνικό ζήτημα. Δεν επεκτάθηκα σ’ αυτό.

Χ. Καπούτσης: Κύριε Υπουργέ, λύνεται το θέμα οριστικά με τα μερίσματα; Ή μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο;

Ευ. Βενιζέλος: Με συγχωρείτε, λύνεται το θέμα και γι’ αυτό το τρίμηνο

Χ. Καπούτσης: Α, όχι οριστικά.

Ευ. Βενιζέλος: Θα σας απαντήσω ευθέως: Τώρα νομοθετούμε το νέο συνταξιοδοτικό πλαίσιο και για τους στρατιωτικούς και λύνουμε το θέμα της κύριας σύνταξής τους, τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε με εντατικό ρυθμό, το ζήτημα των Επικουρικών Ταμείων, των Μετοχικών Ταμείων, ώστε να επιβάλλουμε, να βρούμε, να συζητήσουμε και τελικά να ψηφίσουμε, την οριστική ρύθμιση για τα Μετοχικά Ταμεία.

Θα είμαστε σε σχετικά σύντομο χρόνο έτοιμοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας, να σας ενημερώσουμε για τα θέματα αυτά. Γιατί εκεί στο θέμα των Επικουρικών, έχει λόγο και το Υπουργείο Εργασίας.

Α. Μπάφας: Κύριε Υπουργέ, τι θα ψηφίσετε για τα Μετοχικά Ταμεία, τι προβλέπει η ρύθμιση;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν προβλέπει τίποτα η ρύθμιση ακόμα. Είχαμε συμφωνήσει με την πλευρά των αστυνομικών υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους να ετοιμάσουν και αυτοί μια αναλογιστική μελέτη με δική τους πρωτοβουλία, περιμένουμε και τη δική τους προσέγγιση και συζητώντας με όλους τους ενδιαφερομένους και φυσικά με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, θα διαμορφώσουμε την καλύτερη λύση, την καλύτερη για τους ασφαλισμένους λύση, σε σχέση με τα Μετοχικά Ταμεία.

Α. Μπάφας: Μια πρόταση, μια σκέψη αρχική που υπήρχε στο Υπουργείο να γίνει ένα ενιαίο Ταμείο των τριών κλάδων…

Ευ. Βενιζέλος: Αυτή η πρόταση προέρχεται από την αναλογιστική εταιρεία η οποία μελέτησε και συνεκτίμησε τις επιμέρους αναλογιστικές μελέτες των τριών Μετοχικών Ταμείων, αλλά αυτή είναι μια τεχνοκρατική προσέγγιση η οποία υπάρχει στο φάκελο, είναι ένα στοιχείο το οποίο φυσικά θα ληφθεί και αυτό υπ' όψιν. Δεν έχουμε όμως καταλήξει σε πολιτικές αποφάσεις και σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Γ. Κοκκινίδης: Αν θυμάμαι καλά ήταν δική σας η πρόταση να ενοποιηθούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, δεν ήταν δική μου πρόταση γιατί δε μπορούσα να έχω τέτοια πρόταση χωρίς να έχω μελετήσει το θέμα. Προφανώς σας έχει μείνει η παρουσίαση της συνθετικής αναλογιστικής μελέτης. Εγώ συζήτησα και με τους Αστυνομικούς προ μηνών και μείναμε σύμφωνοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία. Και αυτό θα γίνει τώρα.
Syndesmos71

Δεν υπάρχουν σχόλια: