ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.1.10

TO "ΣΧΕΔΙΟ" ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ..... ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ... ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΣΠΑΤΑΛΗΣ"


Για την λύση του μεταναστευτικού πρόβληματος εισακούστηκε η εισήγηση της ΜΚΟ«Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου»

Για την λύση του δημοσιονομικού προβλήματος και την εξάλειψη του ελλείμματος κατατέθηκαν εισηγήσεις προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατάργηση των παρελάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ............
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΞΕΤΥΛIΓΕΤAI STEP BY STEP .....
...... θεωρώντας ότι η εξόφθαλμη νηπιώδης "πολιτική τους σκέψη" μπορεί να περάσει ασχολίαστη.
Αντί σοβαρών προτάσεων για την αποκατάσταση της αιμόφυρτης Ελληνικής οικονομίας αρκούνται σε παλινδρομήσεις και τελικά στην απόληξη της πατροπαράδοτης αφαίμαξης των συνήθων υποζύγιων ,.... και τώρα "έσκασε" άλλη μια "μεταφυσική λύση"....για τον περιορισμό του ελλείμματος ,η εισήγηση για την κατάργηση των παρελάσεων.
Μερικά γαλόνια καύσιμο ενός 24 ώρου "χώνουν" βαθιά τον προϋπολογισμό

Η ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ...... ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ...... ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Απρέπεια μπλογκερς

Ένα βίντεο διάρκειας 5,43 λεπτών που κυκλοφορεί πάνω από 3 χρόνια στο διαδύκτιο ανακάλυψε και έκανε πρωτοσέλιδο η φυλλάδα «Εσπρέσο».
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι εδώ.
Η συγκεκριμένη πατσαβούρα εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα και το «σπέρμα» σε κάθε περίπτωση πουλάει.

Δεν επρόκειτο σε καμιά περίπτωση να είχαμε ασχοληθεί με το θέμα αν το δημοσίευμα της φυλλάδας δεν είχε ανακυκλωθεί σε πολλά μπλογκ και ορισμένα απ’ αυτά προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω.
Βρήκαν και έβαλαν το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο έχει διαδραματιστεί σε επαρχιακή πόλη. Πέρα ότι απεικονίζονται καθαρά τα πρόσωπα –ειδικά της κοπέλας που είναι πρωταγωνίστρια της οποίας γράφετε και το μικρό όνομα- δίδεται και e-mail για όποιον/α θέλει περισσότερες πληροφορίες!!!!

Συμβάλλουν δηλαδή να καταστραφεί μια κοπέλα, επαγγελματικά και κοινωνικά.
Το ότι η ίδια είναι φανερό ότι έχει κάποιο πρόβλημα, που πιθανόν εντάσσετε στην ιατρική επιστήμη, και η ενέργεια που έκανε πέρα απ’ ότι είναι απαράδεκτη, τιμωρείτε ακόμα και ποινικά, δεν τους απαλλάσσει απ’ αυτή την απρέπεια.

Ας το καταλάβουν. Με τέτοιους τρόπους απαξιώνουν την μπλοκόσφαιρα και δίνουν περιθώρια σε «καλοθελητές» να βάζουν στο στόχαστρο τους τα μπλογκ και τους μπλογκερς.
με αποψη

Η οικονομική "ελληνική τραγωδία" οφείλεται στην παρασιτική της οικονομία

«Ελλάδα: οικονομία Α' κατηγορίας» (©original artists)

Στην Αθήνα, οι απεσταλμένοι της «ευρωπαϊκής επιτροπής» (κομισιόν) εξετάζουν εξονυχιστικά το ελληνικό «πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης» που υπέβαλε η Ελλάδα, αφού η προηγούμενη εκδοχή του απορρίφθηκε ως ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας. Σκοπός τους είναι να εξετάσουν άμεσα το επόμενο πρόγραμμα, ώστε να προλάβει η κομισιόν να εκφέρει γνώμη πριν την επόμενη συνάντηση του συμβουλίου υπουργών οικονομικών (EcoFin), στις 16 Φεβρουαρίου.

Τους ευχόμαστε καλή τύχη -το αυτό και στη νέα ελληνική κυβέρνηση, που εξελέγη στις 4 Οκτωβρίου, με αποστολή να βγάλει την Ελλάδα από τη (μάλλον) χειρότερη οικονομική κατάσταση μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ και (στα σίγουρα) τη χειρότερη των 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αν και εν πολλοίς είναι καθαρά ελληνικό. Αφορά το αν η ευρωζώνη θα διατηρήσει τη συνοχή της στην περίπτωση κατάρρευσης ενός κράτους-μέλους της, αν η Γερμανία (πάνω απ' όλους) θα πληρώσει τα «σπασμένα» της Ελλάδας, αν οι χρηματαγορές αρχίσουν να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη δυσπιστία και το βρετανικό χρέος.

Προς στιγμή η αντίδραση της κομισιόν χαρακτηρίζεται από καυστικά σχόλια και σκεπτικισμό. Παρόμοια είναι η αντίδραση των χρηματαγορών, που ανησυχούν μήπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της. Η μεγάλης σημασίας «ψήφος εμπιστοσύνης» που έδωσε τον προηγούμενο μήνα στην ελληνική οικονομία η «Μούντις», τελικά δεν αποκατέστησε παρά μόνο μερικώς την αξιοπιστία της -διαρκώς υποβαθμιζόμενης- Ελλάδας.

Το σοκ χρονολογείται από λίγο μετά τις εκλογές, όταν ο νέος υπουργός οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποτιμήσει το ύψος του ελλείμματος, που τελικά έφανε στο 12.7% του ΑΕΠ. Αυτή η διαφορά μεταξύ δημοσίων εσόδων και δημοσίων δαπανών είναι τετραπλάσια από το επιτρεπτό όριο του 3% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2008 το έλλειμμα ήταν μόλις 3.7%. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως στην πραγματικότητα το έλλειμμα της Ελλάδας μπορεί και να ξεπερνά το 13%.

Η αλήθεια είναι πως το έλλειμμα της Ελλάδας είναι ανάλογο με το βρετανικό, λαμβανομένου υπόψη του όγκου των δύο οικονομιών. Αλλά οι αγορές ανησυχούν κυρίως για την ικανότητα της Ελλάδας να το μειώσει, και η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύουν καθόλου τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού πως στο τέλος του 2010 θα φτάσει στο 8.7%. Η Ελλάδα είναι πολύ φτωχότερη χώρα από τη Βρετανία και αντιμετωπίζει ειδικά προβλήματα, με πρώτο την πελώρια παραοικονομία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πριν ένα μήνα πως η Ελλάδα πλήττεται από την φοροδιαφυγή και την «παρασιτική λογική», που αδειάζει τα δημόσια ταμεία.

Εντωμεταξύ τα πανίσχυρα συνδικάτα προετοιμάζονται να μπλοκάρουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των δημοσίων υπηρεσιών. Το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ ίσως να κηρύξει απεργία αυτό το μήνα, διαμαρτυρόμενο για τις περικοπές στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν τις διαφορές με την Ιρλανδία, όπου οι πολιτικοί, πολλού εκ των οποίων προέρχονται από παλιότερες γενιές, συμφώνησαν με το λαό μεγάλες περικοπές δαπανών.

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να κάμψει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και αυξηθεί η αμφισβήτηση για την ικανότητά της να υπηρετήσει το χρέος, της, θα αρκεί πράγματι η παρέμβαση της «ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας» (ΕΚΤ) για να τη σώσει; Τον περασμένο μήνα η 'Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel), που θα κληθεί να πληρώσει σε μεγάλο βαθμό το «μάρμαρο», δήλωσε πως «όλοι (οι Ευρωπαίοι) έχουμε μερίδιο ευθύνης (για την κατάσταση της Ελλάδας)». Αλλά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιούαλντ Νοβότνι (Ewald Nowotny), διακήρυξε την ανάγκη να τηρηθεί η αρχή των συνθηκών της ΕΕ, που απαγορεύει τη δημοσιονομική αλληλοϋποστήριξη των κρατών-μελών.

Στο βαθμό που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορέσει να αποδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, είναι λογικό να παραμένει αναξιόπιστη.
ppol.gr

Απλά, παραιτηθείτε κ. Χρυσοχοϊδη..


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη


Όταν δεν μπορείς να προφυλάξεις τον ναό που φωλιάζει η Δημοκρατία σου, όταν αδυνατείς να υπερασπιστείς τις διακηρύξεις σου για πρόκληση αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη, όταν οι πράξεις των ανθρώπων που καθημερινά προκαλείς με την φρασεολογία σου είναι πιο ηχηρές από τα έργα σου, τότε απλά παραιτήσαι.
Όταν δίδεις ιδιαίτερη προσοχή σε συμβολισμούς και Σύμβολα -που προϋπήρχαν εσού και χάρη αυτών υπάρχεις- σπιλώνονται επί των ημερών σου, όταν διακατέχεσαι από πολιτικό ήθος και φοράς αντρικό κοστούμι, τότε απλά πας σπίτι σου.
Όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και η πραγματικότητα προκαλεί τρόμο, όταν το ύφος σου -σαν του ψευτόμαγκα σερίφη- αντί να φοβίσει τον "κακό", τον αποθρασύνει και εκφοβίζει τον αθώο, όταν οι έτεροι συγκυβερνήτες ανησυχούν για την ικανότητά σου και προτείνουν και οι ίδιοι έξτρα μέτρα, γιατί ακόμα κάθεσαι στο θώκο;
Όταν για άλλη μια φορά η χώρα σου θα ζημιωθεί, γελοιοποιούμενη από τα ξένα Μέσα, καθώς για άλλη μια φορά η Ακρόπολη και η Βουλή θα εμφανίζονται σε αλλότριους δέκτες με αρνητικές αναφορές εξαιτίας της ανικανότητας και του προκλητικού ύφους σου, όταν για άλλη μια φορά θα αναρωτιώμαστε πως να νιώθουν οι Πατέρες της Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου Πολιτισμού, εσύ γιατί δεν νιώθεις την ανάγκη να γράψεις λίγες απολογητικές φράσεις;
Να εμφανιστείς και να ζητήσεις συγνώμη για την αποτυχία σου;;

Δημοσκοπήσεις δείχνουν διατήρηση της "ψαλίδας" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και "καμπανάκι" για την κυβέρνηση





Καλά αλλά και "κακά" νέα φέρνει για την κυβέρνηση δημοσκόπηση της εταιρείας "ΑLCO" που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα. Η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας διατηρείτε στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα του 9,2%, αλλά οι Έλληνες πολίτες φέρονται πολύ δυσαρεστημένοι με την πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα της εκρηκτικής αύξησης των Τελών Κυκλοφορίας. Το ποσοστό των Ελλήνων που απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας που σύμφωνα με την δημοσκόπηση ανέρχεται στο 68%. Όμως η δημοσκόπηση της ALCO έχει και άλλη δυσάρεστη έκπληξη για το ΠΑΣΟΚ, αφού το 58.3% θεωρεί ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Kαι η δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για το Έθνος της Κυριακής καταδυκνείη διατήρηση των αποτελεσμάτων της 4ης Οκτωβρίου στη πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα η "ψαλίδα" ανέρχεται στο 10,6%, ακριβώς δηλαδή την διαφορά που κατέγραψαν τα δύο κόμματα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το 39,6%, η Νέα Δημοκρατία 29%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΛΑΟΣ 5,2% ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι το 1,6%.foreignpress-gr.






Μάθετε πως έσβησε τό πολυπολιτισμικό Βυζάντιο καί εν συνεχεία γίναμε σκλάβοι.


Αρχισαν νά συρρέουν στήν Μικρά Ασία, Σελτζούκοι, λίγοι στήν αρχή καί μετά χιλιάδες, καί στό τέλος εξόντωσαν τούς Βυζαντινούς, άρπαξαν τά εδάφη, εγκαταστάθηκαν εκεί καί κατέστρεψαν κάθε ίχνος προηγούμενου πολιτισμού; Φαίνεται ότι δέν ξέρουμε πως έσβησε τό πολυπολιτισμικό Βυζάντιο καί εν συνεχεία γίναμε σκλάβοι.
Μήπως γιαυτό προσπαθούν νά μας τό σβήσουν από τή μνήμη μας;
Πέντε χιλιάδες χρόνια, ο Γιωργάκης τά διαγράφει.
Τραβάνε τα μαλιά τους οι φιλλέληνες ξένοι!!!
Καλά εσείς οι Ελληνες τρελλαθήκατε;...................

Ο Μαμαλάκης στο Υπουργικό


Ελπίζω, πέρα από επικοινωνιακή σημασία, να έχει και ουσιαστικά αποτελέσματα αυτή η νέα τακτική να καλείτε, κ. Πρόεδρε, κάθε τόσο, μια εξωκυβερνητική προσωπικότητα που είτε ασκεί εξουσία σε έναν ειδικό χώρο είτε είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της εξουσίας, όπως έγινε με τον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αρχιεπίσκοπο κ.λ.π.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως είναι ώρα να φωνάξετε σε μια τέτοια συνεδρίαση και τον εθνικό μας μάγειρο τον Ηλία Μαμαλάκη.
Διότι αν και οι περισσότεροι από σας είστε αμερικανοσπούδαστοι ή με βρετανική παιδεία, και επομένως έχετε διδαχθεί και το time is money όπως και την καταλυτική λειτουργία του on time, αφήνετε πολλά πράγματα να σέρνονται ανεπιτρέπτως.
Ίσως λοιπόν ο Μαμαλάκης να είναι χρήσιμος να σας μάθει πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι χρόνοι όχι μόνο στην “πολίτικη κουζίνα” αλλά και στην πολιτική τοιαύτη.
Πως άμα παραβράσει το φαγητό χάνει και από την διατροφική αξία του και από την νοστιμιά του.
Είναι βέβαια παρήγορο το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποδεχθήκατε επιτέλους ότι το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από έντονα φαινόμενα διγλωσσίας. Αρκεί η παραδοχή αυτή να οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα.
Διότι και σε παλαιότερες δικές σας κυβερνήσεις -για να μην αναφερθούμε, δρυός πεσούσης στις δυο κυβερνήσεις της άλλης παράταξης- ακούγαμε συχνά τις “καταδίκες” για τα φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, διγλωσσίας, διαπλοκής, αλλά δεν ακούγαμε ονόματα και δεν βλέπαμε πρακτικά μέτρα για τη διόρθωσή τους.
Λες και ο ρόλος του κυβερνήτη είναι να διαπιστώνει και να αποδοκιμάζει τέτοια φαινόμενα, γενικώς και αορίστως. Και δεν είναι πρωτίστως δική του ευθύνη η κατ εξακολούθηση εκδήλωση αυτών των φαινομένων.
Αν σε ένα σκάφος κάθε αξιωματικός ή κάθε ναύτης “κάνει το δικό του”, η ευθύνη βαρύνει τον πλοίαρχο. Επομένως αν εσείς έχετε ξεκάθαρη άποψη για τη “ρότα” του σκάφους, όπως μας διαβεβαιώνατε ότι έχετε, οφείλετε να τη διατυπώσετε με σαφήνεια στους συνεργάτες σας και να αξιώσετε να μην ανακατεύεται ο λοστρόμος στη δουλειά αρχιμηχανικού.
Και να το κάνετε on time επειδή ακριβώς time is money.
Και το χρήμα το πληρώνουμε εμείς. Οι “επιβάτες”, αλλά και πραγματικοί πλοιοκτήτες.
Γιώργος Μασσαβέτας
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

G. PAPAK, νύχτα ντροπολογείς και νύχτα θα φύγεις!


Όταν σε πρόσφατο άρθρο μου καλούσα τον κύριο Γ. Παπακωνσταντίνου να μου φέρει ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι έχει σώας τα φρένας, δε θα μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος θα με έπαιρνε στα σοβαρά και θα μου έστελνε πάραυτα την ΑΠΟΔΕΙΞΗ με την προχθεσινή νυχτερινή ντροπολογία που κόλλησε όπως-όπως σε άσχετο νομοσχέδιο, της Βουλής κλειστής ούσης! Η σελήνη κρύφτηκε από ντροπή, αλλά ο G. PAPAK βγήκε στα κανάλια να υπερασπιστεί την ανεκδιήγητη ντροπολογία του, προφανώς επειδή αναμένει με δαύτη να καταλάβει περίοπτη θέση στο βιβλίο Guinness, και να μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός με τη μεγαλύτερη δυστοκία στη γέννηση νομοσχεδίων. Διότι φαίνεται δε γνωρίσει ότι η γέννα απαιτεί σφίξιμο των κοιλιακών μυών και σπρώξιμο, και ότι το παιδί δε βγαίνει με κ@λοβάρεμα, δηλαδή με χτυπηματάκια στον πισινό.

Ενώ τρεις μήνες αυτός και το οικονομικό του επιτελείο κ@λοβαρούσαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, χτύπησε ξαφνικά μετά τα Φώτα με μια ανεκδιήγητη ντροπολογία για μεταχρονολογημένη φορολόγηση γονικών παροχών, αν είστε βαφτισμένοι! Το έκανε, λέει, για να προκάνει αυτούς που τρέχουν να μεταβιβάσουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες στα παιδιά τους!

Βρε Γιωργάκη μου, βρε χρυσέ μου, βρε καλό μου παιδί που σ’ έχω επανειλημμένα στενοχωρήσει κι έχω τύψεις, δεν πήρες είδηση ότι πέταξε ήδη το πουλί; Δεν πήρες είδηση, δε σε πληροφόρησε κανένας πρασινοφρουρός, ότι τους τρεις μήνες που εσείς κ@λοβαρούσατε έγιναν γονικές παροχές δισεκατομμυρίων; Μισοξύπνησες αργά, Γιωργάκη… Κι αλίμονο από μας τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που θα κληθούμε να πληρώσουμε για μια ακόμη φορά τον ύπνο σας.

Κοίτα, πρόσεξέ με σε παρακαλώ: Όταν κάνεις ντροπολογίες, έστω νύχτα, έστω με κλειστή Βουλή, έστω κολλώντας τες σε άσχετα νομοσχέδια, να φροντίζεις τουλάχιστον να είναι πλήρεις και σύμφωνα με τους νόμους της κ@λοπολιτείας μας. Έχεις την εντύπωση ότι θα βρεθεί άνθρωπος νουνεχής να κάνει την οποιαδήποτε γονική παροχή χωρίς να ξέρει τι θα τον καλέσετε να πληρώσει σε τρείς μήνες; Δηλαδή τόσο αφελείς περνάς τους Έλληνες; Απλά δε θα γίνει καμία γονική παροχή για τρεις μήνες, κι εσύ δε θα εισπράξεις ΤΙΠΟΤΑ για το στένεμα της τρύπας του ελλείμματος που άνοιξαν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις μας!

Όσο για τους ελεγκτές της Κομισιόν που σου κακοφάνηκε επειδή, όπως είπες, πήραν σβάρνα τα Υπουργεία, θα ήταν ευχής έργο αν έπαιρναν τα σκουπόξυλα να σας πετάξουν όλους έξω, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το νοικοκύρεμα του δημόσιου μπάχαλου. Μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα να δει άσπρη μέρα. Μ’ εσάς όλους δε βλέπω να γίνεται το θαύμα της νεκρανάστασης της ελληνικής οικονομίας, απλά διότι είστε όλοι άχρηστοι. Απλά διότι όλοι υπηρετείτε το ίδιο διεφθαρμένο σύστημα που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.

Τρέχα τώρα να αποκαταστήσεις το τρωθέν κύρος σου. Τρέχα να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Τρέχα να καλύψεις κάποιο από το χαμένο χρόνο της απραξίας σου, έστω και με νυχτερινές ντροπολογίες, αν και ο χαμένος χρόνος είναι δυστυχώς οριστικά χαμένος, σύντροφε…

Διαβάστε περισσότερα εδώ κι εδώ, κι εδώ . Και πού είστε, εσείς οι νεότεροι μπορείτε να ελπίζετε ότι ίσως κάποτε δείτε άσπρη μέρα με κανένα... Αλβανό πρωθυπουργό. Τι; ποιο; Βλασφήμησα; Φέρτε μου Έλληνα ικανό να μας κυβερνήσει κι εγώ θα μετανοήσω δημόσια για τη βλασφημία εν σάκκω και σποδώ.

Α, ξέχασα, ρε, είναι κι ο Καρατζαφέρης στις χρυσές εφεδρείες. Μέεεγας δημαγωγός κι αυτός! Βρε μήπως ήταν κρυφομαθητής του αείμνηστου Ανδρέα και δεν το γνωρίζουμε; Θαυμάστε τη σχετική δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ!

Δηλαδή, ρε μεγάλε, όσοι έχουν σπίτια να μην πληρώνουν φόρους; Κι όσοι κληρονομούν περιουσίες να μην πληρώνουν τίποτα στο κράτος; Σε ποια χώρα συμβαίνει τούτο;

Αντωνάκη, Αντωνάκη, πού βόσκεις; Εσύ Ντοράκι που έχεις καταπιεί την άλλοτε λαλίστατη γλώσσα σου, τι ρόλο παίζεις; Τι κρυφοπεριμένεις; Τόοοση αγάπη έχεις κι εσύ για το λαό;

Καραμανλή Μικρέ, ας όψεσαι για όσα δεινά μας επισώρευσες...


Μ. Σεφερου

Η αποθέωση της (α)διαφάνειας και της α(να)ξιοκρατίας…

Η αποθέωση της (α)διαφάνειας και της α(να)ξιοκρατίας…

Συγνώμη για να καταλάβω. Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληροι μήνες για να… διορίσουν τον κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο Γενικό Γραμματέα στο Εργασίας και τον κ.Δημήτρη Χαλκιώτη Γενικό Γραμματέα στο Αιγαίου.

Μέσα στα πόδια τους επί πολλά χρόνια δεν τους είχαν; Δεν γνώριζαν τα …..βιογραφικά τους;

Ο κ. Δ.Χαλκιώτης Διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου από το 2000 έως το 2007 και ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος πρώην υφυπουργός και επί σειρά ετών (έως και σήμερα) γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Η αποθέωση της (α)διαφάνειας και της α(να)ξιοκρατίας… Όχι άλλο κάρβουνο !

politis

Σύγκρουση Διαμαντοπούλου Χρυσοχοίδη



Η Αννα θέλει να γίνει υπερυπουργός και ζήτησε με επιστολή της να αναλάβει την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.....

ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΤΟΥ......


Από προσωπική ιστοσελίδα του κ. Χρυσοχοΐδη που είναι αφιερωμένη στους πάσης φύσεως αλλοδαπούς και (λαθρο)μετανάστες και συνεπώς δεν έχει καμία θεσμική αξία, αλλά η ύπαρξή της οφείλεται στην προσδοκώμενη συγκομιδή ψήφων, όταν αυτοί θα ελληνοποιηθούν, αλιεύσαμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία, ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των πολιτών, εν όψει της πρότασης νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την απόδοση της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου στους πάσης φύσεως μετανάστες. Πρώτα απ’ όλα δημιουργεί απορίες αλλά και υποψίες το γεγονός ότι η ιστοσελίδα δεν ανήκει στο θεσμικά αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών, ούτε καν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη (επί το ορθότερον του {λαθρο}μετανάστη). Ας είναι, με ένα κλικ στο http://chrisochoidis-metanastes.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html μεταφερόμαστε στην σελίδα των σχολίων. Εκεί θα δούμε 4 σχόλια-παρατηρήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Από αυτά, τα τρία προέρχονται από Έλληνες, που με ομολογουμένως μετριοπαθή και ιδιαιτέρως κόσμιο τρόπο εκφράζουν την αντίθεσή τους στον μεταναστευτικό οίστρο της κυβέρνησης. Το άλλο προέρχεται προφανώς από αλλοδαπό, εκτός αν είναι Έλληνας, αλλά τυγχάνει συνεργάτης του κ. Παπανδρέου και ομιλεί μόνον αγγλικά. Το σχόλιο λοιπόν αυτό έχει ως εξής:

HAPPY NEW YEAR, SIR. CONTINUE THE GOOD WORK YOU ARE DOING. WE LOVE YOUR PROGRAMS.YOU HAVE THE INTEREST OF THE CITIZENS AT HEART. YOU MADE CITIES AND OUR COMMUNITIES MORE SAVE NOW. YOU MADE IMMIGRANTS FEEL THEY ARE PART OF THE SOCIETY. WE PRAY FOR YOUR SUCCESS. WE LOVE YOUR JOB TO THE GREEK SOCIETY. PEOPLE WILL CRITICISE YOU BUT USE THEIR CRITICISM AS IMPROVEMENT IN YOUR ASSIGNMENT TO THE GREEK SOCIETY. GOD BLESS YOU SIR.

Σκέπτομαι τώρα εγώ που δεν είμαι μετανάστης. Πόσο ευτυχείς θα ήταν δέκα εκατομμύρια Έλληνες αν μπορούσαν να έγραφαν τα ίδια ακριβώς πράγματα στον κ. Χρυσοχοΐδη για την δική τους θέση και κατάσταση στην πατρίδα μας. Πόσο ευτυχείς θα είμαστε όλοι, αφού θα είχαμε επιλύσει τα δικά μας προβλήματα, να ακούγαμε στην συνέχεια τα ίδια λόγια και από τους αλλοδαπούς. Δυστυχώς όμως οι προτεραιότητες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι άλλες. Το γνωστό προεκλογικό σύνθημα ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα έπρεπε να ήταν ΠΡΩΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αν οι κυβερνήτες μας ήθελαν να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους πριν και μετά τις εκλογές. Εκείνο που μένει τώρα είναι να λέμε GOD BLESS GREECE ή επί το ελληνικότερον: Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ………
.Χάρης Δ.
Φ

Το "Κεφάλαιο" αποκαλύπτει: ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ: Χαρίζουν από € 138.000 σε συνταξιούχους της ΟΑ


260 εργαζόμενοι που αποχώρησαν πρόωρα προ 7ετίας ευνοοούνται από τις ρυθμίσεις του 2008 που αφορούν στους περίπου 8.000 εργαζόμενους στον πρώην κρατικό αερομεταφορέα. Για «αποκατάσταση της αδικίας» κάνει λόγο η κυβέρνηση στη νέα τροπολογία που προωθεί, εντάσσοντας στα κοινωνικά προνόµια όσους συνταξιοδοτήθηκαν µε νόµο του ΠΑΣΟΚ (!) το 2003. Στα 36 εκατ. ευρώ το κόστος από την συγκεκριμένη ρύθμιση, με 65 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθεί συνολικά ο Προϋπολογισμός από το συμπληρωματικό "πακέτο" παροχών για το προσωπικό της ΟΑ, που αν και ιδιωτικοποιήθηκε "χρεώνει" ακόμη το κράτος.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...700.000.000 ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Την μπάνκα στον αέρα τινάζει πόρισμα του Σ.τΠ. για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ,αφού εγείρει θέμα αποζημίωσης χιλιάδων ασφαλισμένων , λόγω της «υπέρμετρης καθυστέρησης» στην καταβολή του εφάπαξ. Οι φόβοι που εκφράζει η ανεξάρτητη αρχή στο κείμενο της αναμένεται άμεσα να μετατραπούν σε εφιάλτη ;αφού αρκετοί συνταξιούχοι έχουν κινήσει ήδη διαδικασίες προσφυγής στην δικαιοσύνη . ‘Ένας πρόχειρος υπολογισμός των αποζημιώσεων που θα υποχρεωθεί το δημόσιο να καταβάλει ανέρχεται στο ύψος των 700 εκατ. Ευρώ ενώ μόνον οι τόκοι είναι ύψους 60 εκατ. Ευρώ

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Στη φωτογραφία βλέπετε βάναυσα προσβεβλημένους μαθητές να ζητούν μαζί με τον καθηγητή τους να κατέβει πάραυτα η εικόνα που τους στερεί το δικαίωμα της ελευθερίας της συνείδησης!

Να κατέβουν οι εικόνες με το Χριστό από τις σχολικές τάξεις, να καταργηθεί η πρωινή προσευχή και ο εκκλησιασμός ζητούν τέσσερις γονείς με προσφυγή τους στον Συνήγορο του Πολίτη. Σύμφωνα με τους γονείς: “συνιστούν μια βαθιά προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και παραβιάζουν ευθέως βάναυσα το στοιχειώδες και θεμελιακό ανθρώπινο δικαίωμα για ελευθερία της συνείδησης”.
Επειδή διαφωνώ ριζικά τόσο με την πρόταση όσο και με την επιχειρηματολογία θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
1) το ότι η καλλιέργεια εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν αποτελεί αξίωμα για να το επικαλείται κάποιος, πρέπει να αποδεικνύεται.
2) τόσο η θρησκευτική όσο και η κοινωνική συνείδηση ενός λαού είναι όροι κοινωνικής συνοχής αλλά και όροι για την επιβίωση ενός συγκεκριμένου εθνικού πολιτισμού, του νεοελληνικού εν προκειμένω
3) η ένταξη στη σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία προϋποθέτει τη γνωριμία των νέων με βασικά στοιχεία της κουλτούρας της
4) είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε οποιονδήποτε να μη του αρέσει η προσευχή, η ορθοδοξία, ο νεοελληνικός πολιτισμός, ο Κολοκοτρώνης. Διαφωνώ όμως μέχρι θανάτου με την άποψη που λέει ότι επειδή δεν αρέσει σε τέσσερις ή τέσσερις χιλιάδες γονείς θα στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα σύμβολα στα οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά του.
5) η τελετουργία της πρωινής προσευχής δεν έχει αυθεντικό θρησκευτικό περιεχόμενο, μια συμβολική αναπαράσταση είναι μηχανιστικής αναπαραγωγής κάποιων χειρονομιών. Το νόημά τους δεν είναι ούτε προπαγανδιστικό ούτε αφορά τον έλεγχο των συνειδήσεων, μια τελετουργία είναι στο πλαίσιο της πρωινής συγκέντρωσης της σχολικής κοινότητας η οποία με την αφαίρεση της προσευχής θα μοιάζει μάλλον με πρωινή αναφορά μονάδος στο στρατό.
6) όσο για τις εικόνες, η επιχειρηματολογία των τεσσάρων γονέων αγγίζει τα όρια της γελοιότητας: απομεινάρια βεβαίωςτης εποχής της ιδεολογίας του ελληνοχριστιανισμού που σήμερα όμως έχει χάσει τη λειτουργία της ως κρατική ιδεολογία. Σήμερα μάλλον ως χαριτωμένο φολκόρ ορθόδοξης-βυζαντινής αναπαράστασης του Χριστού λειτουργεί παρά ως οτιδήποτε άλλο.
7) Και κάτι τελευταίο για απόψε, γιατί θα επανέλθω σύντομα: τόσα χρόνια μαθητικών καταλήψεων, κανείς μαθητής δεν σκέφτηκε καν να τα κατεβάσει. Νομίζω ότι αυτό κάτι λέει για το πόσο βάναυσα ποδοπατούν οι εικόνες ελευθερίες και δικαιώματα.

Τάσος


Περιοδικό Άρδην

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο τις προθέσεις τους. Σήμερα, μας έδειξαν και το πρόσωπό τους!


Κατερίνη, 8 Ιανουαρίου 2010

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των διοδίων, η οποία είχε διακοπεί λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη. Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου της εταιρίας, από την επόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2009, θα επαναλειτουργήσουν τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπως επίσης θα γίνει και η έναρξη λειτουργίας
του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης καλεί, αύριο Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2009, ώρα 11:00,
τα μέλη, τους φίλους της και όλους του πολίτες της Πιερίας, στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης,
για να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας
κατά της κατασκευής των διοδίων του Αιγινίου.

Η Πιερία κατεβαίνει στο δρόμο.
Ο τόπος μας δεν θα γίνει βορά τους!



O TOPOS MOU

Το δίλημμα Σαμαρά...


Είναι προφανές πως ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα τις τελευταίες μέρες: να ζητήσει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό ή να αρκεστεί σε χλιαρές διαμαρτυρίες για επιμέρους ρυθμίσεις του νόμου; Να συμπαραταχθεί δηλαδή με τον Έλληνα που τον ψήφισε ή με τον Αμερικανό τον οποίο φοβάται; Να υποστηρίξει αυτό που αισθάνεται πως είναι το σωστό ή να αφήσει να περάσει η "μπόρα" μπας και οι ΗΠΑ του επιτρέψουν να κυβερνήσει μερικά χρόνια στο μέλλον; Να κοντράρει τις ΗΠΑ που έφαγαν και τον Καραμανλή ή να τις καλοπιάσει παραμένοντας politically correct;
Και μόνο το γεγονός πως βρίσκεται σε αυτό το δίλημμα, αν έχουμε δίκιο και είναι έτσι τα πράγματα, αποτελεί ένδειξη πως έχει πάρει λάθος δρόμο. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πως ο ΓΑΠ είναι πιο ηλίθιος και άρα συμφερότερος στις ΗΠΑ όσο "νερό και αν βάλει στο κρασί του" ο Σαμαράς. Μοναδική του ελπίδα, αν θέλει να γίνει κάποτε πρωθυπουργός, είναι να πείσει τους Έλληνες πως για το δικό τους συμφέρον μεριμνά και πως για να το προασπιστεί δεν καταλαβαίνει από κανένα κόστος. Αν δει ο Έλληνας έναν τέτοιο αρχηγό, τότε θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως έκανε και στις εσωκομματικές εκλογές, παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Η κοινή λογική επιτάσσει πρόταση για δημοψήφισμα, αποχή κατά την ψήφιση του νόμου, προσφυγή μετά την ψήφιση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με παράλληλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής πλέον κοινής γνώμης για τις ολέθριες συνέπειες για την ΕΕ από την αθρόα πολιτογράφηση των μεταναστών στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς έχει το προνόμιο να πρόκειται να κριθεί τελεσίδικα μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας του. Μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό θα ξέρουμε αν ο Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός ή θα είναι ένας βραχύβιος αρχηγός της ΝΔ. Ολόψυχα ευχόμαστε το πρώτο!
Paideia

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ROKETSAN (Η η...καλλιτεχνική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων)

Μέσα στο κλίμα των διαρκώς κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων είχαμε και την δημοσίευση σε τουρκικό site, προφανώς από την εταιρεία ROKETSAN, κατασκευάστριας των βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς (σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση μέσου βεληνεκούς θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2011) εδάφους-εδάφους YILDIRIM, μια "καλλιτεχνική" προσέγγιση της ελληνικής Βουλής μετά από βολή του YILDIRIM, άκρως χαρακτηριστικής για το πώς βλέπουν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων οι γείτονες.

Ιδού η...καλλιτεχνική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως την είδε η κατασκευάστρια (;) εταιρεία των βαλλιστικών πυραύλων:



Δύο μεγάλες τακτικές ασκήσεις (ΤASMO) με χρήση πυρών οι οποίες «μυρίζουν» νέες υπερπτήσεις ξεκινούν οι Τούρκοι στα Δωδεκάνησα την Τρίτη 12/01 και την Πέμπτη 14/01, ενώ την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στην περιοχή από Κω μέχρι την θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καστελλόριζου. Η Σύμη βρίσκεται στη μέση αυτής των ασκήσεων και μάλιστα τα όρια της τουρκικής εναέριας άσκησης «πιάνουν» το εσωτερικό προς Ελλάδα, της συνοριακής γραμμής των δύο χωρών!
Πηγη

Η μίσθαρνη "δημοσιογραφική άποψη"

Αυτή η κυρία της φώτο κατά κόσμον Λίνα Παπαδάκη είναι μια εκ των αρθρογράφων της σελίδας protagon του Σ. Θεοδωράκη.
Η προοδευτική δημοσιογράφος πιστή στην εργοδοσία της σελίδας .....ο ιστοχώρος protagon όπως ενθυμίστε έκανε το ντεμπούτο του στο διαδίκτυο με την επιχείρηση αποδόμησης του εθνικού συμβόλου με το video κόλαφο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο "παραπλανημένος" και κατά δήλωση του εν τέλη μετανιωμένος Μουζουράκης για την άστοχη καλιτεχνική του επιλογή... η εν λόγο προοδευτικών αντιλήψεων αρθρογράφος σχολίασε στο άρθρο της με τίτλο "Τα πράσινα εικονίσματα" την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Μπιζόγλη όχι για την πολιτική της, .... ή τουλάχιστον την πολιτική προσωπικότητα αλλά το "τηλεοπτικό κάδρο" στο οποίο φαινόντουσαν εικόνες και θρησκευτικά σύμβολα κατά την διάρκεια συνέντευξης της Υπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό.
Οι εικόνες τα θρησκευτικά σύμβολα πείραξαν την εν λόγο αρθρογράφο αυτό της έκανε εντύπωση.
Άλλη μια αργυρώνητη ..μίσθαρνη κονδυλοφόρος που βγάζει το ψωμάκι της κατά τις εντολές και το τι επιβάλει ο manager.
ΔΙΒΆΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ
της Λίνας Παπαδάκη

Εννιά παρά το πρωί στο Άλτερ. Ο Γιώργος Αυτιάς καλημερίζει με καμάρι την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Την προσφωνεί ως την ισχυρή γυναίκα της κυβέρνησης και νιώθει περηφάνια που του κάνει ποδαρικό.

Το κάδρο είναι το τυπικά αυστηρό που απαιτεί η υπουργική θέση. Η υπουργός είναι όμορφη, με καλοσχηματισμένα φρύδια, φωτεινή επιλογή κραγιόν και ηρεμία στο πρόσωπο. Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρεσαι να βλέπεις κυβερνητικό και από τις λίγες καλές στιγμές της πρωινής ζώνης. Μόλις ανοίγει το πλάνο όμως έχουμε μια επιστροφή στο παρελθόν. Εικονίσματα αγίων και αριστερά και δεξιά!

Γιατί λοιπόν η εικόνα της χαρισματικής αυτής γυναίκας να υπακούει στα παλιομοδίτικα στάνταρ της τηλεοπτικής εμφάνισης ενός υπουργού; Γιατί όταν ένας πολιτικός μιλά στο γυαλί, πρέπει να χει στο background εικόνες αγίων; Δεν είναι πια πολύ παλιό να δηλώνουμε με σύμβολα τα πιστεύω μας; Η πολυετής της εμπειρία στον δυτικό τρόπο σκέψης (ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ 2004 – 9) και τα μπες βγες στα γραφεία των ευρωπαίων πολιτικών δεν της έχουν διδάξει τίποτε; Και εν τέλει στο γραφείο του Παπανδρέου δεν έχει πάει η κυρία υπουργός;

Εκτός αν οι εικόνες ήταν μια παραχώρηση στο κοινό του Αυτιά που αρέσκεται σε νέες εκδόσεις του τρίπτυχου «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

8.1.10

Πού καταλήγουν τα σκουπίδια μας!!!..(Είναι απίστευτο...Δείτε το)

Και πλέον δύσπιστοι θα πεισθούν "τό πλαστικό φαγητό σκοτώνει".
Αλλη μια απίστευτη εκδοχή της βλάβης που προκαλείται στό περιβάλλον από τό πλαστικό.
Τρομακτικό, αν και θυμίζει τόν τρόπο που πέθανε ο κακός λύκος στό παραμύθι με τα επτά κατσικάκια.
Midway

Εξηγήστε στους πελάτες γιατί είναι "άδεια" τα καταστήματα.....

Μήπως είναι ώρα να εξηγήσετε κύριοι γιατί τα καταστήματά μας είναι άδεια από προϊόντα?
Αυτές τις μέρες έχουν ''βγεί'' αρκετές αναρτήσεις σε blog από πελάτες που "καταγγέλλουν" ότι ενώ βάζουν παραγγελία από το eshop τίτλους παιχνιδιών με την τιμή της προσφοράς δλδ 2,09 € τα καταστήματα δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν..
Σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος δυσφημεί την αλυσίδα?
Εμείς που προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα μέσα στα "άδεια" μαγαζιά μας ή εσείς που με τα "κλειδώματα" μας αφήνετε χωρίς προϊόντα...?

kagem


Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους τρομοκράτες που δρουν στο νοτιοανατολικό Ιράν

Η τρομοκρατική οργάνωση “Jundallah”, που έχει τις βάσεις της στο Πακιστάν, στηρίζεται, εξοπλίζεται και χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ για να διεισδύει στο Ιράν, μέσω του Αραβικού Κόλπου, ώστε να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει στην τρομοκρατική οργάνωση “Jundallah” ένα πλοίο για να διασχίζουν τα ιρανικά ύδατα του νοτίου Ιράν.
Η τρομοκρατική οργάνωση “Jundallah” καθοδηγείται από τον Abdolmalek Rigi και έχει αναλάβει την ευθύνη πολλαπλών τρομοκρατικών ενεργειών νοτιοανατολικά του Ιράν και δολοφονίες αθώων πολιτών.
Η τελευταία μεγάλη τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης, που έχει αναλάβει τη στήριξη, καθοδήγηση και εξοπλισμό της η Cia, ήταν τον Οκτώβρη του 2009, στην περιοχή Sistan-Baluchistan του Ιράν, με τη δολοφονία 40 πολιτών και ηγετικών στελεχών Σιϊτών και Σουνιτών, στοχεύοντας την αποσταθεροποίηση της Ιρανικής κυβέρνησης.
Για αυτή την τρομοκρατική επίθεση, μπορούμε να δούμε:
- U.S. Attacks Iran Via CIA-Funded Jundullah Terror Group (Bankrolling and arming Al-Qaeda offshoot part of 2007 White House directive to destabilize Iranian government)
- Jundallah (Στρατιώτες του Θεού!)...narcotics. It has been alleged by Iran to have been in receipt of support from the US government... (Wikipedia)
- Lowther, William (2007-02-25). "US funds terror groups to sow chaos in Iran". Telegraph (2009-10-20)
- "ABC News Exclusive: The Secret War Against Iran - The Blotter". Abcnews (2009-10-20)
Μήπως τώρα μπορούν να κατανοήσουν ορισμένοι καλόπιστοι, ποιοι υποστηρίζουν την λεγόμενη αντιπολίτευση στο Ιράν, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα»;
Για την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχει το Ιράν, υπάρχει «αναγκαιότητα» και είναι πρωταρχικά ζητήματα που θέλουν τη συμπαράσταση των λαϊκών κινημάτων της δύσης;
Μήπως ορισμένοι παραγνωρίζουν το ρόλο και τη δράση της Cia;
Μάλλον η ιστορία δεν διδάσκει ορισμένους. Δεν έχει γίνει μάθημα η ίδια τρομοκρατική πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια Γιουγκοσλαβία, Κόσσοβο, Σκόπια, Μεγάλη Αλβανία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γάζα, στη Λατινική Αμερική (διαδηλώσεις κατσαρόλας), αύριο στην Υεμένη και στον ελλαδικό χώρο (Θράκη, Αιγαίο) αλλά και στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου…
Συνεπώς ας σκεφτούμε δύο φορές πριν διαδηλώσουμε για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των εκπροσώπων αμερικανικών πολυεθνικών στο Ιράν…
σιβυλλα

Τα Πράσινα Τέλη Κυκλοφορίας !!!

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Για όσους από εσάς κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δεν έχετε προβεί στην προμήθεια των Πράσινων Τελών Κυκλοφορίας για το 2010, μάθετε ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς να πληρώσετε κανένα απολύτως επιπλέον πρόστιμο εώς και τις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτος.

Τώρα θα μου πείτε, άσε μας κι εσύ ρε Σπύρο με τα τέλη..., και κατανοώ πως έχετε δίκιο μιας και οι φετινές αξίες τους είναι "λιγάκι" (παραπάνω από το κανονικό) τσιμπημένες.
Όμως όλα αυτά γίνονται για καλό δικό μας, για το καλό του περιβάλλοντος, και πάνω από όλα για το καλό της Ελλαδίτσας μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ" !!!

Ναι ναι, μην ακούτε τις διάφορες ανοησίες ότι όλες αυτές οι αυξήσεις έγιναν για εισπρακτικούς λόγους ... ψέματα είναι.
Απλά χρειαζόμαστε χρήματα για νέες αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις και άλλες τέτοιες σχετικές ενέργειες...
Εξάλλου το είχε πεί και προεκλογικά ο άνθρωπος, όλοι μαζί για μια "πράσινη Ελλάδα" .

Γι' αυτό μην σπεύδετε να παραδώσετε πινακίδες στις αρμόδιες ΔΟΥ, αλλά προμηθευτείτε τα τέλη κυκλοφορίας, και νιώστε κι εσείς την χαρά που μας προσφέρει αυτή η "οικολογική διακυβέρνηση" του τόπου από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου.

Σημείωση: Την εικόνα (γραφικό) μου στην αρχή της ανάρτησης, το δημιούργησα πάνω σε σκίτσο της ταλαντούχας σκιτσογράφου Έφης Ξένου.
aboutmylamia

Στην ηλεκτρονική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Ο ...¨ Καπιταλίστας¨ λαουτζίκος


Γράφει ο Λυσίας

Λέγανε οι παλαιότεροι ότι τα θαύματα στην Ελλάδα κρατάνε μια εβδομάδα….

Να που η κυβέρνηση ήρθε να διαψεύσει και αυτό.

Διότι το δικό της «θαύμα» κράτησε μόνο μια ημέρα.

Αφού μόνο την πρώτη, την ημέρα παραλαβής των υπουργείων τους, οι νέοι Υπουργοί, για να πάνε, δανείστηκαν από όπου και από όποιον μπορούσαν, απλά, ταπεινά αυτοκινητάκια, από αυτά που χρησιμοποιεί ο λαουτζίκος, για να κάνουν την «πασαρέλα» τους, μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες…

Αυτά την πρώτη ημέρα.

Γιατί μετά το σκηνικό άλλαξε. Ξαναμπήκαν μπροστά οι αστραφτερές λιμουζίνες των πολλών κυβικών και της μεγάλης χλιδής…

Και φυσικό είναι ρε παιδιά… Αλλάζει ο Μανωλιός;

Μέχρι και ο πολύς, ο Paul ( Γερουλάνος ) την πρώτη ημέρα πήγε με Mini Cooper.

Ενώ την επόμενη, άρχισε να πηγαίνει, καθώς λένε .........
ενημερωμένες πηγές, με
Ferrari και με Maserati

Όχι παίζουμε. Σοσιαλισμός με σφικτό ζωνάρι, είναι σαν τη σκορδαλιά δίχως σκόρδο… Το σφικτό ζωνάρι, είναι για όλους εμάς, τους… καπιταλιστές, που θα πρέπει να πληρώνουμε τα πανάκριβα διόδια, που δεν τα κατήργησε ο Γιωργάκης, για να μην χαλάσει τη μανέστρα με την εταιρεία : « ΝΕΑ ΟΔΟΣ » ( του Μπομπολιστάν )… Για μας τους καπιταλιστές, που κληθήκαμε να πληρώσουμε τα υπέροχα Τέλη Κυκλοφορίας. Τους φόρους και τα χαράτσια για να μπορεί η… σοσιαλιστική κυβέρνηση να κάνει κι αυτή την πολιτική της.

Για να μπορούν οι Υπουργοί να πληρώνουν τις στρατιές των συμβούλων τους. Σαράντα ο ένας. Εξήντα ο άλλος. Εβδομήντα ο τρίτος..

Για να μπορούν να διατηρούν την αιώνια αργομισθία των λογίς παρατρεχάμενων. Για να μπορούν να διάγουν τον πολυτελή τους βίο.

Με αποχρώσεις της ..σοσιαλίζουσας Πράσινης Ανάπτυξης και των κολοκυθιών τούμπανο...

Α ρε λαουτζίκε... «καπιταλίστα», που αντέχεις ακόμα και ελπίζεις, για ένα καλύτερο αύριο... Όταν ετοιμάζονται να σε συνταξιοδοτήσουν στα ..τριήμερα της αποδημίας σου προς τον Κύριο...

Μας δουλεύουν.. σοσιαλιστικά. Με μεθόδους Made in U.S.A.

Βρήκαν λέει, ταμεία άδεια.

Και πασχίζουν να τα γεμίσουν από τις δικές μας, τελευταίες πια, σταγόνες αίματος. Αντί να ανεβάσουν τα.. μανίκια και να δουλέψουν, όπως έλεγαν προεκλογικά, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα επιδεικτικά και φορτώνουν τα γραφεία τους με ένα σωρό αργόμισθους. Όταν έξω τα παιδιά μας, οι νέοι επιστήμονες, σε κάθε τους βήμα σκοντάφτουν πάνω στον εφιαλτικό τοίχο της ανεργίας... Όταν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι κατάντησαν να ζουν με δανεικά.

Όταν όλα πια μπροστά μας αποκτούν το γκρίζο χρώμα της απόγνωσης...

Οι σοσιαλισταράδες μας επιμένουν στο ροζ της καλοπέρασής τους.

Και τα παίρνουν από μας, τον λαουτζίκο, για να μην χαλάσουν τη γαλήνη της παρεούλας τους. Των μεγαλομετόχων και των πλουσίων, που για μια ακόμα φορά μένουν στο απυρόβλητο..

Για μια ακόμα φορά, μένουν στη σιγουριά της υπερκερδοφορίας τους.

Και ναι, έτσι θα πρέπει να είναι..

Για να είσαι στο.. club πρέπει να τηρείς και τους όρους του. Αλλιώς, θα σε αποβάλλουν από αυτό. Και θα ψάχνεσαι.

Και ποιός, μεταξύ μας, Υπουργός είναι διατεθειμένος να μπει σε τέτοια σοβαρή δοκιμασία. Να αποβληθεί ως ανακόλουθος των σιωπηλών νόμων, της πλουτοκρατίας του τόπου.

Δεν είμαι δεξιός, ούτε κομμουνιστής.

Απλά είμαι ένας προβληματισμένος Έλλην. Πρώην Σοσιαλιστής..

Ο οποίος, εκ των προτέρων, ευχαριστώ για την φιλοξενεία. Μιας και σεις είστε το μοναδικό – κυριολεκτικά, το μοναδικό – βήμα, για να εκτονώσω τον νταλκά μου, βγάζοντάς τον με τη μορφή του παραπάνω παραπόνου μου.
Ευχαριστώ...
Καφενειο

.....ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ......

Τελικά ο Γιώργος είχε δίκιο, υπάρχουν λεφτά!... Τα βρήκε!!



Και δεν είναι λίγα… 25 δις. ευρώ Ήταν φυλαγμένα στα μεροκάματα του κοσμάκη στις λιγοστές καταθέσεις του, σε όλες ανεξαιρέτως τις αγορές, στον ανέμελο καφέ του…
Σε τρία χρόνια ο Γιώργος που θα τα ‘χει μαζέψει, (όπως ακριβώς τον πρόσταξαν οι έτεροι μας) λίγο –λίγο, αύξηση την αύξηση και στις εκλογές θα βγει στο μπαλκόνι και θα πει στο πολυπληθές ακροατήριο.
Ορίστε τα λεφτά τα βρήκα και το περίεργο είναι ότι τα είχατε εσείς και κάνατε τα κορόιδα. Παλιομουσιτσες .
Ρίχνατε τα βάρη στους πολιτικούς, μας κατηγορούσατε για πλουτισμό, εμάς θεωρούσατε υπεύθυνους για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τα άδεια ταμεία, μας βγάζατε κλέφτες!!.
Ντροπή σας ρε! Είναι κανένας πολιτικός στη φυλακή;… Ελληνικέ λαέ… είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχουν κι άλλα λεφτά.
Στοίχημα ότι μπορώ να βρω άλλα τόσα… Ψηφίστε με!
lifestani.

Ο Σωκράτης βρήκε τον… μακάκα του


Ποιος φταίει πάλι, Σωκράτη;

Περίμενα εναγωνίως τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για να δω τη γραμμή πήραν από το λιμάνι οι οπαδικές φυλλάδες του Ολυμπιακού καθώς και οι «αντικειμενικές» των 28 ερυθρόλευκων πρωτοσέλιδων τον μήνα.

Γραμμή κατά Κόκκαλη; Όχι βέβαια, μια δύο φορές το έκαναν κάποιες εφημερίδες και τους έπρηξαν τα ούμπαλα μετά. Και το έκανα εν γνώσει του προέδρου.

Γραμμή κατά παικτών; Ε, καλά, Ντιόγο δεν υπάρχει, οι μισοί έλειπαν τραυματίες, με τον Οσκαρ να τα βάλουν ή με τον Κατσικογιάννη;

Γραμμή κατά Κετσπάγια; Όχι μωρέ, αυτός απολύθηκε μετά την πεντάρα από τον Εργοτέλη σε φιλικό. Πάλι να του τα φορτώσουμε;

Η γραμμή κατά Ζίκο λοιπόν έχει παρθεί εδώ και λίγο καιρό. Αδίκως κατ’ εμέ. Κατάφορα.

Τι πληρώνει; Την ήττα από τον Αρη, περισσότερο κι από την προχθεσινή. Διότι οι μόνοι που δημοσίως ανέφεραν την κρισιμότητα και τη δυσκολία του αγώνα ήταν ο Ζίκο και ο… Κώστας Νικολακόπουλος, ουδείς άλλως.

Εχω περάσει από πριονοκορδέλα προπονητές και προπονητές. Ο Ζίκο έχει κάτσει σε 13 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, δουλεύει με παίκτες που βρήκε και είναι η ενδεδειγμένη λύση για να αποκτηθούν μεταγραφικά παίκτες μέσω του «λευκού Πελέ» όπως (λέω εγώ τώρα) ο Αντριάνο.

Είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Σε σέβεται ο άλλος βλέποντας τον Ζίκο στον πάγκο σου και όχι τους… Μπάντοβιτς και Νινιάδη.

Να θυμίσω λίγο στους Ολυμπιακούς περί σεβασμού: Στο Τορίνο το κοντέρ από τη Γιουβέντους σταμάτησε στα 7 ενώ ο Παναθηναϊκός, όταν τον βρήκαν μπόσικο Μπάρτσα και Γιουνάιτεντ, έμειναν στα 5. Η ξεφτίλα έχει και ένα όριο, πώς να το κάνουμε;

Θέλετε κι άλλο; Εδώ στη Ριζούπολη ο κυρ-Αλέκος εμφανίστηκε με… φόρμα γυμναστικής σε ματς με τον Ολυμπιακό!

Σέβεσαι, σε σέβονται. Ο Κόκκαλης πιθανολογώ πως βρήκε πάλι τον… μαλάκα του, θα φάει και δεύτερο προπονητή δίνοντας έτσι δικαιολογία για τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Ο Ζίκο εργάστηκε, όχι και πολύ παλιά, σε μια πιο απαιτητική ομάδα από τον Ολυμπιακό (Φενέρ) με πολύ πιο ισχυρό και… τρελάρα πρόεδρο από τον Κόκκαλη (Αζίζ Γιλντιρίμ), με πολύ πιο ακριβό ρόστερ και μεγαλύτερες βεντέτες. Νομίζετε πως αυτά που βλέπει εδώ είναι πρωτόγνωρα; Σαφώς και όχι.

Το ‘γραφα και στον καζαμία. Στο τέλος ο Κόκκαλης θα φέρει τον Αλέφαντο και ο Νικόλας θα βγαίνει στη Βίκυ Φλέσσα ρωτώντας γιατί ο Κάκκος δεν του απαντά στα e-mails.

=
--

Koubanezos
Koubanezos@gmail.com