ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.1.10

Η οικονομική "ελληνική τραγωδία" οφείλεται στην παρασιτική της οικονομία

«Ελλάδα: οικονομία Α' κατηγορίας» (©original artists)

Στην Αθήνα, οι απεσταλμένοι της «ευρωπαϊκής επιτροπής» (κομισιόν) εξετάζουν εξονυχιστικά το ελληνικό «πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης» που υπέβαλε η Ελλάδα, αφού η προηγούμενη εκδοχή του απορρίφθηκε ως ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας. Σκοπός τους είναι να εξετάσουν άμεσα το επόμενο πρόγραμμα, ώστε να προλάβει η κομισιόν να εκφέρει γνώμη πριν την επόμενη συνάντηση του συμβουλίου υπουργών οικονομικών (EcoFin), στις 16 Φεβρουαρίου.

Τους ευχόμαστε καλή τύχη -το αυτό και στη νέα ελληνική κυβέρνηση, που εξελέγη στις 4 Οκτωβρίου, με αποστολή να βγάλει την Ελλάδα από τη (μάλλον) χειρότερη οικονομική κατάσταση μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ και (στα σίγουρα) τη χειρότερη των 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αν και εν πολλοίς είναι καθαρά ελληνικό. Αφορά το αν η ευρωζώνη θα διατηρήσει τη συνοχή της στην περίπτωση κατάρρευσης ενός κράτους-μέλους της, αν η Γερμανία (πάνω απ' όλους) θα πληρώσει τα «σπασμένα» της Ελλάδας, αν οι χρηματαγορές αρχίσουν να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη δυσπιστία και το βρετανικό χρέος.

Προς στιγμή η αντίδραση της κομισιόν χαρακτηρίζεται από καυστικά σχόλια και σκεπτικισμό. Παρόμοια είναι η αντίδραση των χρηματαγορών, που ανησυχούν μήπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της. Η μεγάλης σημασίας «ψήφος εμπιστοσύνης» που έδωσε τον προηγούμενο μήνα στην ελληνική οικονομία η «Μούντις», τελικά δεν αποκατέστησε παρά μόνο μερικώς την αξιοπιστία της -διαρκώς υποβαθμιζόμενης- Ελλάδας.

Το σοκ χρονολογείται από λίγο μετά τις εκλογές, όταν ο νέος υπουργός οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποτιμήσει το ύψος του ελλείμματος, που τελικά έφανε στο 12.7% του ΑΕΠ. Αυτή η διαφορά μεταξύ δημοσίων εσόδων και δημοσίων δαπανών είναι τετραπλάσια από το επιτρεπτό όριο του 3% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2008 το έλλειμμα ήταν μόλις 3.7%. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως στην πραγματικότητα το έλλειμμα της Ελλάδας μπορεί και να ξεπερνά το 13%.

Η αλήθεια είναι πως το έλλειμμα της Ελλάδας είναι ανάλογο με το βρετανικό, λαμβανομένου υπόψη του όγκου των δύο οικονομιών. Αλλά οι αγορές ανησυχούν κυρίως για την ικανότητα της Ελλάδας να το μειώσει, και η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύουν καθόλου τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού πως στο τέλος του 2010 θα φτάσει στο 8.7%. Η Ελλάδα είναι πολύ φτωχότερη χώρα από τη Βρετανία και αντιμετωπίζει ειδικά προβλήματα, με πρώτο την πελώρια παραοικονομία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πριν ένα μήνα πως η Ελλάδα πλήττεται από την φοροδιαφυγή και την «παρασιτική λογική», που αδειάζει τα δημόσια ταμεία.

Εντωμεταξύ τα πανίσχυρα συνδικάτα προετοιμάζονται να μπλοκάρουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των δημοσίων υπηρεσιών. Το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ ίσως να κηρύξει απεργία αυτό το μήνα, διαμαρτυρόμενο για τις περικοπές στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν τις διαφορές με την Ιρλανδία, όπου οι πολιτικοί, πολλού εκ των οποίων προέρχονται από παλιότερες γενιές, συμφώνησαν με το λαό μεγάλες περικοπές δαπανών.

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να κάμψει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και αυξηθεί η αμφισβήτηση για την ικανότητά της να υπηρετήσει το χρέος, της, θα αρκεί πράγματι η παρέμβαση της «ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας» (ΕΚΤ) για να τη σώσει; Τον περασμένο μήνα η 'Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel), που θα κληθεί να πληρώσει σε μεγάλο βαθμό το «μάρμαρο», δήλωσε πως «όλοι (οι Ευρωπαίοι) έχουμε μερίδιο ευθύνης (για την κατάσταση της Ελλάδας)». Αλλά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιούαλντ Νοβότνι (Ewald Nowotny), διακήρυξε την ανάγκη να τηρηθεί η αρχή των συνθηκών της ΕΕ, που απαγορεύει τη δημοσιονομική αλληλοϋποστήριξη των κρατών-μελών.

Στο βαθμό που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορέσει να αποδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, είναι λογικό να παραμένει αναξιόπιστη.
ppol.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΕΥ ΗΛΙΘΙΟ;


ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ;
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;

Ο ΤΖΕΦΡΕΥ ΤΣΑΝΤ ΜΙΝΕΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορούμε όλοι για την επίθεση στην Βουλή; Τι περιμένατε όταν ο ΠΡΟΠΟτζής μισεί την Αστυνομία και διώκει τους υφισταμένους του;

Όλοι απορούμε με την σημερινή επίθεση στη Βουλή, κάτω από την μύτη της Αστυνομίας, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε καθόλου να απορούμε. Όταν ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίζεται τη θέση του ως υπουργός ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη χειρότερα από το αν έπαιζε ΠΡΟΠΟ, γιατί απορούμε; Όταν το μόνο που τον νοιάζει είναι η ασφάλεια των παράνομων και η δίωξη των νόμιμων, γιατί απορούμε;
Και γιατί να έχουμε απαιτήσεις από την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, όταν σε περίπτωση που π.χ. έβλεπαν τους τρομοκράτες και τους συνελάμβαναν, μπορεί να αποπέμπονταν κι από το Σώμα (και χωρίς ΕΔΕ πλέον);
Γιατί να έχουμε απαιτήσεις από τους μισθοσυντήρητους άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας, όταν αισθάνονται απροστάτευτοι στα χέρια του οποιουδήποτε Χιλιανού κακοποιού, στα χέρια των οποιονδήποτε κωλόπαιδων με αυξημένη φαντασία, στα χέρια της οποιασδήποτε κυράτσας που αισθάνεται ότι «καταπιέζονται τα δικαιώματα» της; Όταν ο ίδιος ο Υπουργός τους τους εκθέτει με δηλώσεις του, αφαιρεί τις φρουρές από τα Α.Τ. και τα μετατρέπει σε ΚΕΠ, όταν σε λίγο είναι έτοιμος να αλλάξει κι αυτό ακόμη το σήμα της ΕΛ. ΑΣ.;
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν υπάρχει πια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα, ορθώς άλλαξε ονομασία και το Υπουργείο, μιας και δεν έχουμε πια ούτε Δημόσια Τάξη.
Ο ΠΡΟΠΟτζης είναι πια αρμόδιος για τις Ελληνοποιήσεις, αρμόδιος για της διώξεις και φυλακίσεις των Αστυνομικών, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι στοιχεία για το αν παρανόμησαν, αρμόδιος και για αποφυλακίσεις, αρκεί ο συλληφθείς να είναι στέλεχος της Αριστεράς, αρμόδιος για μεσιτικές διευκολύνσεις σε αλλοδαπές, αρμόδιος για συλλυπητήριες ανακοινώσεις, αρκεί επίσης να αφορούν στο θάνατο στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, όχι, δεν είναι. Είναι απλά ένας αξιοθρήνητος ΠΡΟΠΟτζης.