ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.6.13

ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ.." ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ....Μ'ΕΚΑΨΕΣ ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ"



Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα, είναι πρόωρες εκλογές, ήταν το μήνυμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  Ανάλογη είναι η στάση που τηρούν και οι Βρυξέλλες.
Με δεδομένη την αντίθεση των Ευρωπαίων στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα βυθίσουν εκ νέου στην αβεβαιότητα την Ελλάδα, μόλις ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει μια συμβιβαστική λύση για την εκτόνωση της κατάστασης.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά για την τρικομματική κυβέρνηση, καθώς οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται στα κάγκελα και πιέζουν Βενιζέλο, Κουβέλη να αποσύρουν τη στήριξή τους.
Ο πρωθυπουργός κατανοεί ότι ναι μεν θα βγει ενισχυμένος από μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο την επομένη των εκλογών ελλοχεύει ο κίνδυνος ακυβερνησίας, καθώς δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά σε Βερολίνο και Βρυξέλλες γι αυτό απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη και πιέζουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει άμεσα δράση για την εκτόνωση της κατάστασης.
Πάντως οι αρχικές διαρροές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι η Κομισιόν ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.  Ωστόσο οι Ευρωπαίοι δεν υπολόγισαν αρχικά τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αντίδραση και ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να «μαζέψει» την απόφασή της, μπροστά στον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.

Με φόντο την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, η Καγκελάριος Merkel θέλει πάση θυσία να αποφεύγει μια νέα εστία προβλημάτων στην Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που το τελευταίο διάστημα το κλίμα για τη χώρα είχε βελτιωθεί σημαντικά.
Η θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι λεπτή, καθώς πρέπει τη Δευτέρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να προτείνει μια συμβιβαστική λύση, χωρίς ωστόσο να φανεί ότι υποχώρησε.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της ΕΡΤ με προσωρινό πρόγραμμα και μικρό αριθμό προσωπικού, ώστε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για το «μαύρο» που έχει πέσει στη δημόσια τηλεόραση.
bankingnews.gr

Ο "ΚΟΜΙΣΤΗΣ" ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ

Ο Θέμος έσπασε την απεργία, για να εξαπολύσει λάσπη!

  Καμία απεργοσπαστική κυριακάτικη εφημερίδα, δεν εκδόθηκε για καλό.... Εκδόθηκαν, με εντολή της κυβέρνησης, για να περάσουν την αυταρχική γραμμή Σαμαρά. Ακόμα και η Realnews, του Χατζηνικολά προμοτάρει Σαμαρα. Τα κοντέρ σπάει, πάλι ο κομιστής, με το παρακάτω εξώφυλλο!

  Παρατηρεί κάποιος το πρωτοσέλιδο, που λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τα έφαγαν μαζί με τα διορισμένα εκεί κομματικά στελέχη.Και από κάτω, με διαφήμιση ο μέγα χορηγός της εφημερίδας, η Τράπεζα Πειραιώς, που δαπανά χρήμα, από αυτά που δανειζόμαστε ως λαός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ "ΓΛΥΦΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ...PLEASE TAKE ME"




ΠΟΣΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ....ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ Η ΚΑΡΕΚΛΑ....  ΠΟΣΟ ΑΝΑΝΔΡΙΑ...ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΘΥΜΙΑ....ΠΟΣΟ  ΨΟΦΟΔΕΗΣ...ΠΟΣΟ ΛΑΓΟΚΑΡΔΟΣ....ΠΟΣΟ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΕΙΦΤΗΣ....ΠΟΣΟ ΕΡΠΕΤΟ..... ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ???






ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

twitter: @egerssi
Η τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική Κυβέρνηση επί μακρόν χρονικό διάστημα μας «παπάριασε» το κεφάλι με τα αναπτυξιακά και επενδυτικά ταξίδια του Σαμαρά στο Κατάρ και την Κίνα.  Δυο ταξίδια που όπως, αποδείχτηκε ήταν άνθρακες ο θησαυρός και στο τέλος της διαδρομής τους είχαν το κλείσιμο του ματιού στους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν δέχονται στις ΗΠΑ τον Πρωθυπουργό μας μέχρις ότου τους δείξει δείγματα συνέπειας και υποταγής στις πολιτικές τους. Σ΄ αυτό το πλαίσιο υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα εντάσσεται η παταγώδης αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους της Gazprom, που ήταν και οι μόνοι που πραγματικά είχαν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον (*). Αυτό το ενδιαφέρον υποδηλώθηκε και από τα τρία αλλεπάλληλα ραντεβού που είχε ο Σαμαράς με τον ισχυρό άντρα της Gazprom (Μίλερ) στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά πώς να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει την έγκρισή της και το Ελληνικό κράτος είναι υπό την απόλυτη κυριαρχία της; Αυτό το ναυάγιο είναι συνέχεια της αθέτησης και τελικά ακύρωσης, από την κυβέρνηση Παπανδρέου που προέκυψε από τις εκλογές του 2009, δυο μεγάλων ενεργειακών συμφωνιών, οι οποίες θα μας προσέδιδαν πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στιγμή που θα κάναμε ισότιμο ενεργειακό εταίρο μας (50% ΔΕΣΦΑ,50% Gazprom) τη διαχρονικά ομόδοξη και ομόθρησκη, με πολλά κοινά σημεία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, χώρα της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, θα ετίθετο κόκκινη γραμμή στο φθαρμένο και ξεπερασμένο από το χρόνο περιβόητο «ανήκομεν εις την δύση», του πρεσβύτερου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα οροθετείτο πως ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της πατρίδος μας.
Πιο συγκεκριμένα: Στις 7 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας, Ελλάδος και Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Ακολούθως, στις 17 Μαρτίου 2007 στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010. Στη συνέχεια στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Καραμανλή) και της Ρωσίας (Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις 30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπέγραψαν την επίσημη διακρατική συμφωνία του South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική). Οι επίσημες αυτές διακρατικές συμφωνίες ήταν τεράστιο βήμα για την Ελλάδα και τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό ως προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, μιας και αποτελούσαν τότε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.
Από την άλλη μεριά το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, όσον αφορά την πώληση της ΔΕΣΦΑ, είναι εάν η κυβέρνηση θα ενδώσει στην μοναδική προσφορά (που ακούγεται πως είναι πολύ χαμηλή) που κατατέθηκε από την Αζέρικη SOCAR. Η αποδοχή αυτής της πρότασης είναι το εκβιαστικό δίλλημα προς την κυβέρνηση, προκειμένου να «περάσει» από τη χώρα μας ο αγωγός ΤΑP. Όμως, μια τέτοια συμφωνία, ελλοχεύει μέγα Εθνικό κίνδυνο, από τη στιγμή που οι Αζέροι είναι Τούρκοι και κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας με τις ευλογίες των Αμερικανών.
Συνεπώς, διαπιστώνουμε πως η τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική Κυβέρνηση Σαμαρά, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι δέσμιοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από το «Αμερικάνικο όνειρο» που οδηγεί την Ελλάδα τόσες δεκαετίες. Το σκληρό πόκερ στο γεωστρατηγικό πεδίο πολιτικής καλά κρατεί και ο ορυκτός μας πλούτος θα πρέπει να είναι ελεγχόμενος από τη Δύση. Το σχέδιο των «εταίρων μας» της ΕΕ και των Αμερικανών βαδίζει προς το τέλος του. Η ώρα της εξόρυξης των πετρελαίων και του φυσικού αερίου θα πρέπει να δοθεί στους Αμερικανούς, προκειμένου να χτιστεί η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, που πάντοτε τους ήτανε πιστή. Η διχοτόμηση του Αιγαίου προς όφελος Αμερικανών και Τούρκων είναι προ των πυλών, όταν η πατρίδα μας καθημερινά παραχωρείται όλο και πιο πολύ στις διεθνείς αγορές και μειώνονται οι αμυντικές της αντιστάσεις. Και οι κύριοι της τρικομματικής πανηγυρίζουν επειδή πέτυχαν τον σκοπό τους, που ήταν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Πανηγυρίζουν επειδή πέτυχαν τους στόχους τους, που ήταν η απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η παντελής εξαθλίωση των πολιτών. Πανηγυρίζουν επειδή ενώ φτωχοποίησαν την κοινωνία, κανείς πολιτικός λιγδιάρης δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματά του. Αυτό το πολιτικό σύστημα ζει και βασιλεύει για να υπηρετεί τα Αμερικανικά συμφέροντα.
Ωστόσο, μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο που διαμορφώνεται από την τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα άλλη αξιόπιστη λύση που θα προστατεύσει την Εθνική κυριαρχία της χώρας, που θα μπορέσει να καταργήσει τα μνημόνια και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης προκειμένου να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα διαβίωσης. Άλλωστε, ποιός Έλληνας μπορεί να πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (που δημοσκοπικά αρκετές φορές έρχεται πρώτο κόμμα) και ο Mister Alexis θα υλοποιήσουν τα παραπάνω, όταν έχουν διαφοροποιήσει τις προεκλογικές θέσεις τους μετά την επιστροφή τους από τα ταξίδια σε Γερμανία και ΗΠΑ; Όταν στην πρόταση για τη συγκρότηση Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητήθηκε η διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου και όχι για τον Γ.Παπανδρέου, ο οποίος απολαμβάνει διεθνούς ασυλίας για τα εγκλήματά που διέπραξε κατά του Ελληνικού λαού;
Βέβαια, το παραπάνω συμπέρασμα, δηλαδή περί της μη αξιόπιστης πολιτικής μετεκλογικής λύσης από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πως ο Σαμαράς και ο Τσίπρας επιθυμούν τις εκλογές. Επειδή όμως, τα προβλήματα της κοινωνίας αυξάνουν δραματικά και συσσωρεύεται μεγάλη οργή στον κόσμο, πιθανότατα να θελήσει να πάρει αυτό το αποστεωμένο πολιτικό σύστημα χρόνο ζωής, διορίζοντας στα πρότυπα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, μια νέα Κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μια κυβέρνηση που θα στηριχτεί σε τεχνοκράτη, όπως επί παραδείγματι ο Προβόπουλος ή και σε πολιτική λύση που θα ακούει στο όνομα του πλέον, αγαπημένου παιδιού των Αμερικανών, της Ντόρας Μπακογιάννη (ως γνωστόν την Ελλάδα κυβερνούν οι επί πολλά χρόνια παροπλισμένοι από το σύστημα, πολιτικοί)!
(*) αν και τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία όπως, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ κ.α. δεν κοστολογούνται και θα έπρεπε να παραμείνουν στο Ελληνικό Δημόσιο, από τη στιγμή που αποτελούν στρατηγικού χαρακτήρα οργανισμούς για την άμυνα της χώρας μας!

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεώνΑιφνιδιαστικά σημειώματα των ΔΟΥ σε λογιστήρια επιχειρήσεων

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων ή τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών, προχωρά η Εφορία...

Η αποκάλυψη έρχεται μετά την διαπίστωση ότι τον τελευταίο μήνα οι ΔΟΥ έχουν αρχίσει να στέλνουν χιλιάδες σημειώματα σε λογιστήρια εταιρειών για υπαλλήλους τους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά έχουν υπαχθεί στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στο φορολογούμενο να πληρώσει τα χρέη του έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως προκύπτει από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η υπαγωγή στην τελευταία ρύθμιση (αλλά και στις προηγούμενες) εφόσον πρόκειται για χρέος ληξιπρόθεσμο δεν προφυλάσσει τον φορολογούμενο από την κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. Και τούτο διότι η υπαγωγή προφυλάσσει το φορολογούμενο μόνο όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. 
 
 
 
gkourou

Μόλις στις 28/5 οι Κεδίκογλου – Στουρνάρας διόριζαν κομματόσκυλα στην διοίκηση της ΕΡΤ

Πριν από 3 ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους της και τον τρόπο λειτουργίας της. Έχει ήδη διαπιστωθεί με διάφορα video που κυκλοφορούν το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κυρίου, αλλά θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά του δημόσιου διασυρμού του.
Ο μεταρρυθμιστής Σίμος Κεδίκογλου, πριν από ακριβώς 18 μέρες, στις 28 Μαΐου του 2013, υπέγραψε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα την απόφαση διορισμού των μελών της νέας διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.
-Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ο οποίος διαθέτει κάτι παραπάνω από ένα πλούσιο γαλάζιο βιογραφικό. Πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Α” Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης το 2004, το 2007 και το 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Γκιουλέκα, (: ήταν και η ψυχή του Δικτύου 21* στη Θεσσαλονίκη).
Διαβάζοντας εδώ το βιογραφικό του, δεν διαπιστώνω κάποια ιδιαίτερα σχέση του με τον χώρο των ΜΜΕ. Σε ένα ρεπορτάζ όμως που προανήγγειλε την πιθανή υποψηφιότητα του στις εκλογές του 2012, η οποία τελικά δεν προχώρησε, διαβάζω το εξής ενδιαφέρον:
Ο κ. Καρακωστάνογλου αποτελεί μία αρκετά δυνατή υποψηφιότητα και το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο προσθέτει σημαντική αξία στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Η φιλία που τον συνδέει με τον Αντώνη Σαμαρά τον οδήγησε στο να συμμετέχει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
-Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε και ο Αναστάσιος Καζαντζίδης ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και με αυτή του την ιδιότητα υπογράφει πλήθος άρθρων στον ηλεκτρονικό κι έντυπο Τύπο.
Μιας και τα πολλά λόγια είναι περιττά, ο συγκεκριμένος κύριος όχι μόνο δεν κρύβει την κομματική του ταυτότητα αλλά αρθρογραφεί και με τρόπο που παραπέμπει σε 20χρονο παθιασμένο μέλος φοιτητικής παράταξης. Δείγμα δωρεάν:


- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης και ο κ. Μιχάλης Αλεξανδρίδης, γνωστός μέλος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο οποίος αρθρογράφησε ήδη κατά της απόφασης του Κεδίκογλου (εδώ).

- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης ο κ. Θέμης Κουταλιανός  (κάτω) ο οποίος, μιας και είναι γεωπόνος (!), φαντάζομαι ότι κατάφερε να κερδίσει τη συγκεκριμένη θέση ως μέλος των οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 !!!;;;???;;;!!!
—-
Ας συνοψίσουμε λοιπόν. Πριν από 18 μέρες, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στον ελληνικό λαό με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατά τη διεφθαρμένης ΕΡΤ ήταν αυτός που ενορχήστρωσε και τελικά υπέγραψε τη διανομή της ΕΡΤ3 στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, με τη θητεία μάλιστα των νέων μελών να ολοκληρώνεται το 2017. Φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Σίμος ο Κεδίκογλου, ο άνθρωπος που κατάφερε και μόνη η εκφορά του ονόματος του να προκαλεί πια μόνο γέλια ή έστω λύπηση. Το γράφω και πάλι: σας κοροϊδεύουν.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://gkdata.gr/)

Είναι δύσκολο να μιλήσεις ελεύθερα όταν έχεις μάθει να αυτολογοκρίνεσαι

Οταν, πριν από λίγο, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανακοίνωσε πως τώρα θα ακούσουμε τα νέα για τον καιρό, νόμιζα πως ο μετεωρολόγος θα πει μόνο τι καιρό θα κάνει πάνω από το κτίριο της ΕΡΤ. Τελικά, είπε τον καιρό για ολόκληρη τη χώρα.

Είναι απόλυτα λογικό το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ να είναι επικεντρωμένο στο λουκέτο της ΕΡΤ και τις απολύσεις τους.

Διαπιστώνω πως αρκετοί ζητούν επίμονα από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να μην αναφέρονται μόνο στον δικό τους αγώνα αλλά να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Το κάνουν σιγά-σιγά. Σήμερα το κάνουν περισσότερο από... τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους. Άνθρωποι είναι κι αυτοί.

Έχουν πάθει το σοκ που παθαίνουν όλοι οι απολυμένοι -όταν τους ανακοινώνεται η απόλυσή τους-, αλλά διαφέρουν ως προς το γεγονός ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που τους δίνει την δυνατότητα να πάθουν το σοκ μπροστά στα μάτια μας. Σε κοινή θέα.

Από τη μικρή μου προσωπική εμπειρία, ξέρω πως οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονταν σε ΜΜΕ -και όχι μόνο αυτοί- είχαν πάθει ιδρυματισμό. Δεν τους περνούσε ποτέ από το μυαλό πως μπορεί να χάσουν την δουλειά τους. Την θεωρούσαν ισόβια.

Επί χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εργάζονταν μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ενώ θεωρούσαν τις δουλειές τους δεδομένες.

Ξαφνικά, είναι άνεργοι αλλά -σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους- έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις απολύσεις τους και να ακουστούν από πάρα πολλούς ανθρώπους.

Είναι δύσκολο να μιλήσεις ελεύθερα όταν έχεις μάθει να αυτολογοκρίνεσαι.

Ας μην ξεχνάμε πως, αν ανοίξεις την πόρτα του κλουβιού, δεν φεύγουν όλα τα πουλάκια. Κάποια πετάνε μακριά, κάποια δεν βγαίνουν ποτέ από το κλουβί και κάποια άλλα κάνουν μια βόλτα και επιστρέφουν στο κλουβί. Πάντως, για όλα τα πουλιά υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα που κοιτούν με έκπληξη την ανοιχτή πόρτα.

Σε αυτό το σημείο βρίσκονται τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Κοιτούν την πόρτα του κλουβιού. Με έκπληξη. Τι να κάνουν;

Βλέπουν και τα άλλα πουλάκια -εμάς δηλαδή- να τους εμψυχώνουμε και έχουν πάθει σύγχυση επειδή ούτε την συμπαράσταση περίμεναν.

Πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ νιώθουν τώρα την ανάγκη να πουν πως δεν είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι -όπως κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση-, πως δεν είναι σκουπίδια.

Όταν σου επιτίθενται, είναι απόλυτα λογικό να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι έπαρση, είναι άμυνα.

Βρίσκω απόλυτα θετική την αλληλεγγύη των πολιτών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ βρίσκω μικρόψυχους και ανόητους αυτούς που λένε πως δεν πρέπει να τους συμπαρασταθούμε γιατί αυτοί δεν συμπαραστάθηκαν σε εμάς. Αυτή είναι η λογική του Σαμαρά.

Η συμπαράσταση της κοινωνίας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τους αλλάζει. Τους κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Η συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ κάνει κι εμάς καλύτερους.

Και αφού τελειώσουν όλα αυτά, θα πάμε όλοι μαζί μια κρουαζιέρα και θα τρώμε όλη μέρα παγωτά.
γράφει ο Πιτσιρίκος

«Λαβράκι» τσιμπημένο από το διαδίκτυο


Μία σύντομη αλλά αρκετά εύστοχη γεωστρατηγική ανάλυση της χώρας μας και όχι μόνο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο εμπνευστής της κάνει μία αρκετά περιεκτική και ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα τεκταινόμενα και στο τέλος καλεί τον αναγνώστη να αναλάβει …δράση. Απολαύστε το:
«Επειδή έχω βαρεθεί την κλάψα και την μιζέρια και επειδή σιχαίνομαι τις «κότες» που ρυθμίζουν την ζωή μας (από την Χρυσή Αυγή μέχρι την Ανταρσύα) τόσο που αρνούμαι να γίνω ακόμη και κόκορας, σας θυμίζω:
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), από τις Ερείκουσες έως τα προάστια της Αμμοχώστου (ελπίζω ταχέως έως το ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέου) και από το τριεθνές του Έβρου έως την Γαύδο. Θέλεις δύο ώρες αεροπορικό ταξίδι από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό (Λάρνακα) αεροδρόμιο του Ελλαδικού χώρου. Όσο περίπου από τις Βρυξέλλες στην Μαδρίτη.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17,000,000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Ρίξτε μια ματιά στο (δυστυχώς κακογραμμένο) βιβλίο του Φραγκούλη «Ποια Τουρκία? Ποιοι Τούρκοι?». Η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο είναι η Μελβούρνη.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Κακώς, αλλά «λεφτά υπάρχουν». Δεν έρχονται στην χώρα γιατί φοβούνται ότι θα τους τα φάνε οι «κότες».
4. Έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» στον κόσμο σε κλιματικές συνθήκες, εναλλαγές τοπίων και βιοποικιλότητα, αλλά δεχόμαστε μόνον 16,000,000 τουρίστες τον χρόνο.
5. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδος πλοίου. Δεύτεροι στον κόσμο (μετά την Ολλανδία) για χώρα του μεγέθους μας. Γιατί δεν δουλεύουν? Ρωτήστε τις “κότες”!
6. Διαθέτουμε περίπου 3,000 εμπορικά πλοία. Είμαστε 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1,500 έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
7. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, λευκόλιθο, υδρομαγνησίτη, περλίτη και 2οι σε μπετονίτη. Είμαστε 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη, χρωμίτη και αλουμίνα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό?
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα και 3οι στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και δεν μπορούμε να ταΐσουμε τον λαό μας.
9. Έχουμε λένε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι -ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ- 10 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (ΑGI).
10. Έχουμε στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Για το Ουράνιο και τα ιχνοστοιχεία στην ίδια περιοχή δεν μας λένε.
11. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας «προϊόν» από τα Πανεπιστήμιά μας, ιδίως σε θετικές επιστήμες, Ιατρική και Τεχνολογία. Ψάξτε το Scopus ή το Google Scholar εάν δεν με πιστεύετε!
12. Τέλος, για να σας σπάσω τον τσαμπουκά(!), έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι) και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία…
Λοιπόν, εχθρός σου δεν είναι ο εαυτός σου, αλλά οι «κότες» και τα μεγάλα ΜΜΕ που τις ταϊζουν. Γι’ αυτό…. Μη μιζεριάζεις, θύμωσε!»…
spirospero

ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΝΑΖΙΔΩΝ... ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ .."ΑΠΟΤΕΦΡΩΝΟΥΝ" ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ


 


 
 
Δεν κρύβουν τη χαρά τους οι φασιστικοί κύκλοι της χώρας για το λουκέτο στην ΕΡΤ. - See more at: http://left.gr/news/kataptysto-exofyllo-tis-akrodexias-efimeridas-stohos-gia-tin-ert#sthash.x6ltYM9i.dpuf
Δεν κρύβουν τη χαρά τους οι φασιστικοί κύκλοι της χώρας για το λουκέτο στην ΕΡΤ. - See more at: http://left.gr/news/kataptysto-exofyllo-tis-akrodexias-efimeridas-stohos-gia-tin-ert#sthash.x6ltYM9i.dpuf

Δεν κρύβουν τη χαρά τους οι φασιστικοί κύκλοι της χώρας για το λουκέτο στην ΕΡΤ. - See more at: http://left.gr/news/kataptysto-exofyllo-tis-akrodexias-efimeridas-stohos-gia-tin-ert#sthash.x6ltYM9i.dpuf

Οι πολίτες απαντούν για το λουκέτο στην ΕΡΤ




Δεν έπρεπε να κλείσουν την ΕΡΤ, λένε 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON Analysis, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Επενδυτής". Στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά τη διαφωνία τους, ή να αποχωρήσουν και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, το 49% λέει να παραμείνουν και το 47% να αποχωρήσουν.



Στην πρόθεση ψήφου (μαύρη στήλη) προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ισχνή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 20,2% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 4,5% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Ενδεικτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αγγίζει το 13%.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνoυν την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντoύν το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντούν «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντούν το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝ.ΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.




ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» για τον μήνα Ιούνιο, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η ΝΔ καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό της κατά δύο μονάδες, φθάνοντας στο 29,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,5% των ψηφοφόρων.

Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με αμετάβλητο ποσοστό στο 11,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, επίσης σταθερό στο 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6% χωρίς και αυτοί να καταγράφουν μεταβολή στο ποσοστό τους. Απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας αποτυπώνεται για το ΚΚΕ, που πέφτει στο 6%, ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετριέται στο 4,5%.

 
real

ΑΥΤΟΣ!! ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ.... ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ(Α) ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ "ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ" ΤΟΥ

Κείμενο: ιστολόγιο Cogito ergo sum
Σε μια αποστροφή τού χτεσινού κειμένου, χαρακτήρισα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Σίμο Κεδίκογλου, ως κάποιον που “δεν σπούδασε τίποτε” και συμπλήρωσα ότι κάποια στιγμή θα πω περισσότερα γι’ αυτό. Ε, λοιπόν, αυτή η στιγμή είναι σήμερα. Ζοχαδιάστηκα τόσο από τις τελευταίες παρλαπίπες του ώστε πρέπει να ξεθυμάνω. Πλην, όμως, θα ξεθυμάνω με…ευγένεια.Ας ξεκινήσουμε με μια ματιά στον επίσημο ιστοτόπο τού κυρίου Κεδίκογλου. Στην σελίδα “Ποιος είμαι”, διαβάζουμε: “Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς σχέσεις, Departement Russe στο Institut des Langues et Civilisation Orientales στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα.Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και  Ρωσικά”. Μια χαρά, ε; Αμ, δε!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επέλεξε ο κ. Σαμαράς, πανελίστας σ’ εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επέλεξε ο κ. Σαμαράς, πανελίστας σ’ εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά
Πρώτα-πρώτα, ινστιτούτο Γκούπκινα δεν υπάρχει! Τί υπάρχει; Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Ιβάν Μιχαήλοβιτς Γκούμπκιν (κι όχι Γκούπκιν) ήταν ένας διακεκριμένος ρώσσος γεωλόγος (με ειδίκευση στην γεωλογία τού πετρελαίου). Αυτού του λαμπρού επιστήμονα το όνομα έχει πάρει το “ρωσσικό κρατικό πανεπιστήμιο πετρελαίου και αερίου τού Γκούμπκιν” (κατά λέξη μετάφραση του: Российский государственный университет нефти и газа имени И. М. Губкина). Η υπογραμμισμένη λέξη διαβάζεται μεν “Γκούμπκινα” αλλά είναι σε γενική πτώση και σημαίνει “του Γκούμπκιν”. Προφανώς, ο πολυσπουδαγμενος Σίμος (ο οποίος, μη ξεχνάμε, μιλάει άπταιστα την ρωσσικήν) δεν ξέρει (α) ότι σπούδασε σε πανεπιστήμιο κι όχι σε ινστιτούτο, (β) να προφέρει σωστά το όνομα του πανεπιστημίου όπου -υποτίθεται πως- σπούδασε και (γ) ότι αυτό το όνομα είναι σε γενική.
Πάμε παρακάτω. Τί δεν λέει στο βιογραφικό του ο Σίμος; Μα, το πότε σπούδασε σ’ αυτό το πανεπιστήμιο. Αλλά πώς να το πει, αφού οι σπουδές στο Γκούμπκιν είναι πενταετείς κι αυτός έμεινε στην Μόσχα μόλις έναν χρόνο; Προσέξτε πώς το γράφει ο ίδιος: “σπούδασε χημικός μηχανικός”. Πουθενά, όμως, δεν αναφέρει ότι είναι χημικός μηχανικός. Μια βόλτα πέρασε το παλληκάρι από την Μόσχα, έτσι, να δει πώς γίνεται. Αλλά δεν τον σήκωνε το κλίμα, όθεν ανεχώρησε για Παρίσι, όπου είναι πιο ζεστά.
Στο Παρίσι, λοιπόν, ο ανήσυχος Σίμος παράτησε τα μηχανιλίκια κι αποφάσισε να σπουδάσει διεθνείς σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να ισχυρίζεσαι ότι τις σπούδασες στο Institut des Langues et Civilisation Orientales. Ας παραβλέψουμε ότι, εκτός από το “Γκούπκινα”, ούτε τέτοιο πράγμα υπάρχει. Λέω να το παραβλέψουμε, επειδή υπάρχει “Institut national des langues et civilisations orientales” και προφανώς ο Σίμος ξέχασε ότι στο όνομα της σχολής του υπήρχαν ένα “national” κι ένα “s” στο τέλος τής λέξης civilisations. Διάολε, τόσα χρόνια έχουν περάσει, τί να σου κάνει ένα μυαλό;
Τέλος πάντων, ας συνεχίσουμε. Τί σόι πράγμα είναι αυτό το ινστιτούτο; Μα το λέει το όνομά του: “Εθνικό ινστιτούτο ανατολικών γλωσσών και πολιτισμών”. Ο Σίμος ξεκαθαρίζει ότι παρακολούθησε το Departement Russe, δηλαδή το τμήμα που ασχολείται με την ρωσσική γλώσσα και τον ρωσσικό πολιτισμό. Τώρα, τί διάβολο “διεθνείς σχέσεις” σπούδασε ο κυβερνητικός μας εκπρόσωπος σε μια σχολή που διδάσκει γλώσσες και πολιτισμό, μόνον ο ίδιος ξέρει.
Εδώ που τα λέμε, βέβαια, είναι λογικό να ψιλομπερδεύεται ο Σίμος με το εν λόγω ινστιτούτο επειδή δεν πρέπει να πολυπάταγε το πόδι του σ’ αυτό. Βλέπετε, εκεί στο Παρίσι, ο άνθρωπος είχε κι άλλη σοβαρή δουλειά να κάνει. Καθ’ ότι ο Σίμος είχε την ατυχία να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Παρίσι! Για σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις από τη μια σπουδές και μελέτη κι από την άλλη σκοπιά και αγγαρείες… Πώς να μορφωθείς με τέτοιες απάνθρωπες προϋποθέσεις;
Όμως, ο ανήσυχος Σίμος δεν βολεύτηκε ούτε μ’ αυτές τις σπουδές. Πέρασε τον Ατλαντικό και πήγε για μετεκπαίδευση στο International Professional Program τού CNN. Τώρα, βέβαια, για να μιλάς περί “μετεκπαίδευσης”, θα πρέπει να έχει προηγηθεί “εκπαίδευση” αλλά ας τον συχωρήσουμε, μιας και ξέρουμε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του. Αν αναρωτιέστε τι στα κομμάτια εκπαίδευση πήρε στο CNN, είναι απλό. Αρκεί να δείτε με πόση επιτυχία έκανε την γλάστρα στις εκπομπές τής Ρούλας Κορομηλά, μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα με το…πτυχίο του! Οι κακές γλώσσες που ισχυρίζονται ότι ούτε αυτό θα έκανε αν δεν ήταν γυιος τού Βασίλη Κεδίκογλου (παλιού πασοκικού βουλευτή και υπουργού), είναι απλώς…κακές γλώσσες. Δίπλα στην Ρούλα, ο ανήσυχος και πολυσπουδαγμένος (αν και ποτέ δεν πήρε πτυχίο) Σίμος, βρήκε αυτό που έψαχνε και ησύχασε.
Τελικά, πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πετροχημικός διεθνοσχεσίτης πανελίστας. Συνεπώς, θεωρώ ως απολύτως δικαιολογημένο το βαρύγδουπο ύφος, το οποίο χαρακτηρίζει το ύφος του, την περπατησιά του και τα λεγόμενά του. Τεφαρίκι βρήκε ο Σαμαράς, έτσι; Φτου του, μη τον ματιάσουμε!

Ζήσανε αυτοί καλά, και εμείς.... χειρότερα.



Έπρεπε να το πει ο ίδιος ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, πως η Gazprom, πουλά το φυσικό αέριο στην Ελλάδα κατά 30% ακριβότερα απ΄ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να επιβεβαιωθεί ένα κοινό μυστικό.
Έπρεπε ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού κολοσσού να ΄΄καρφώσει΄΄ αυτό που οι τελευταίες κυβερνήσεις, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι σύμβουλοι των πρωθυπουργών γνώριζαν; 
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ο Αλεξάντερ επιβεβαίωσε το ΄΄καπέλο΄΄ χωρίς να γραφτεί δεύτερη αράδα, σε καμία συστημική φυλλάδα ή μπουκωμένο ΜΕΓΑλοΜΜΕ. Τι λέτε ρε σεις, σε μία περίοδο που η χώρα έχει καταρρεύσει, που από τις λιγοστές βαριές βιομηχανίες μέχρι το τελευταίο ταλαίπωρο νοικοκυριό πληρώνουν το ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ελέω μίας λεόντειας σύμβασης, που έχει υπογραφεί και δεν κουνιέται φύλλο. Ούτε ένας εισαγγελέας να διατάξει έστω μία απλή έρευνα;
Επί πρωθυπουργείας ποίου υπεγράφη η περιβόητη σύμβαση με τη Gazprom ; ποίοι υπουργοί έχουν υπογράψει σύμβαση αγοράς φυσικού αερίου  έως 30% ακριβότερα; ποιών άλλων κρατικουπεύθυνων & συμβούλων τα ονόματα είναι στα μνημόνια των συμβάσεων; και εν τέλει ΠΟΙΟΣ επιχειρηματίας ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ από αυτή την σύμβαση;  
Τελικά Σαμαρά καλύτερα, που η Gazprom ΄΄τίναξε΄΄ η ίδια τον διαγωνισμό γιατί ειδάλλως οι αμερικανοί θα γύριζαν ανάποδα την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης σου. Και βεβαίως οι ρώσοι διευκολύνονται με την...αναβολή αφού ούτως η άλλως το ΄΄καπέλο΄΄ του 30% θα συνεχίσει να τρέχει. H εξέλιξη τους βόλεψε σχεδόν όλους.
 
 
 
ιχνος

Ανακοίνωση του troktiko.eu για τη διακοπή λειτουργίας του nerit.gr


Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.
Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain namenerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.
Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.
Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.
Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας , ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.
Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.
Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.
Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.
Η ομάδα του troktiko.eu
troktiko.eu

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΛΙΜΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισ. στην Ελλάδα»

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισ. στην Ελλάδα»

Με τον τίτλο «Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισεκατομμύρια στην Ελλάδα» η εφημερίδα Berliner Morgenpost παρατηρεί ότι «και χάρη στο αμφιλεγόμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα δήλωσαν ότι η ευρωζώνη έχει δώσει σε επίπεδο τεχνοκρατών πράσινο φως για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ. Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡT μπορεί να προκάλεσε κυβερνητική κρίση, αποτιμήθηκε ωστόσο θετικά. 'Η απόφαση βοήθησε σε κάθε περίπτωση', δήλωσε ο εκπρόσωπος».

Πηγή: Deutsche Welle

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την ΕΡΤ με μηνύματα προς τους «εταίρους»

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Εξωτερικών διαμορφώνει το κλίμα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Παρέμβαση στην υπόθεση της ΕΡΤ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει τόσο για την αναστολή λειτουργία των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ως τον Ιούλιο.

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει: «όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση. Απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμά του. Από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι η αναστολή λειτουργίας των κρατικών ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων «δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση». Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό προωθείται η εξυγίανσή της, διά της οποίας θα καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. «Θα είναι πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει η κάλυψη σε Σαμαρά

Με το ρόλο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κι όχι του μέλους στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνει έκκληση προς τους κυβερνητικούς εταίρους να ξεπεράσουν τις οποιεσδήποτε πολιτικές ή εσωκομματικές αγκυλώσεις πριν από τη συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα. «Η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες και μόλις χθες ο πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης», σημειώνει επί λέξει.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, η επισήμανση αυτή του υπουργού Εξωτερικών απευθύνεται κυρίως προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, μετά τα όσα δήλωσε κι όσα υπονόησε σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Associated Press. «Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Και το γάντι στον Βενιζέλο

Με την παρέμβαση αυτή, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμάται ότι προσπαθεί να ανακόψει οποιαδήποτε προσπάθεια νέας προγραμματικής συμφωνίας ή ανασχηματισμού και νέων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών που φημολογείται πως θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος -υπενθυμίζεται- πως υπέγραψε ως αρμόδιος υπουργός τον νόμο 4002/11 που προβλέπει αυτή τη διαδικασία για την ΕΡΤ μαζί με άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.

«Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα» σχολιάζει ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος προφανώς θέλει να απαντήσει σε σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες ίσως στις 14 Ιουλίου και για κοινωνικές αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σ’ αυτήν την εξέλιξη όπως φημολογείται ακόμα και σε διπλωματικό επίπεδο.

 Από newsbomb

Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ: Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία, με οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες.


Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ: Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία, με οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες.


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ.
 
Τη συνέλευση πραγματοποίησαν άνθρωποι ονειρευόμενοι και ελεύθεροι.
Είμαστε όλοι αυτοί που δεν είναι η εξουσία και οι εξουσιαστές. Άνθρωποι που ακουμπάνε τα όνειρά τους στο διακύβευμα της πραγματικότητας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ποιητές και ρομαντικοί – άσπροι, μαύροι, κίτρινοι. Δεν είμαστε επαίτες. Δεν είμαστε λαμόγια. Δε βάζουμε τρικλοποδιές. Διεκδικούμε!
Δεν είμαστε απλώς αλληλέγγυοι, βιώνουμε την καταστολή ωμά όπως την βιώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Βιώνουμε την καταστολή ως άνεργοι, ως εργαζόμενοι με μπλοκάκια, ως μετανάστες, ως οροθετικές, ως εξεγερμένοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως κάτοικοι ενάντια στην λεηλασία της φύσης και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων προς όφελος των οικονομικών ελίτ, ως καταληψίες που μαχόμαστε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ως απεργοί πείνας στις φυλακές.


Απαιτούμε την ματαίωση των απολύσεων και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως είμαστε στο πλευρό και κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της τροϊκανικής κυβέρνησης. Είμαστε δίπλα στους επισφαλώς εργαζόμενους, τους αντιστεκόμενους στα νοσοκομεία που διαλύονται, τους επιστρατευμένους απεργούς, δίπλα στους εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ (του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα).

Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ ανοιχτή σε κάθε κοινωνική ομάδα, σαν κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία που αντιστέκεται και που λειτουργεί μέσα από οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες που θα εκφράζουν τους από κάτω. Οι αγώνες μας δεν έχουν σύνορα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα εξεγερμένα μας αδέρφια στην Τουρκία. Είμαστε άνθρωποι αλληλέγγυοι στους ανθρώπους σε κείνους που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε.

Όλοι μαζί στην Ανοιχτή Συνέλευση, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/13, 18:00 στο πάρκινγκ της ΕΡΤ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Ανοιχτή Συνέλευση
14/06/2013

πηγή: εργατική εφημερίδα "Δράση"

Κοινοβουλευτική δικτατορία


Γράφει ο Παντελής Σαββίδης 
Ο τίτλος προδικάζει την προσπάθειά μου να δικαιολογήσω το φόβο μου ότι ο τρόπος που ασκείται σήμερα η εξουσία οδηγεί νομοτελειακά, αν δεν έχει οδηγήσει ήδη, σε μια κοινοβουλευτική δικτατορία.
Η ΕΡΤ αποτελεί μόνο την αφορμή.
Ο τρόπος που ενήργησε στο θέμα της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός έχει τρείς διαστάσεις: την εργασιακή-κοινωνική, τη θεσμική, την πολιτική.
Η εργασιακή- κοινωνική είναι για όσους εργαζόμασταν στην ΕΡΤ πολύ σημαντική αλλά δεν ενδιαφέρει, ίσως, την λοιπή ελληνική κοινωνία η οποία επικαλείται το 1,5 εκατομμύριο ανέργων για να αναφωνήσει το ελληνικότατο ( το άκουσα έτσι: so what?). Δηλαδή, και τι έγινε που προστεθήκατε και εσείς στο 1,5 εκατομμύριο χωρίς εργασία.  Ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός.
Θα εστιάσω, λοιπόν, στις άλλες δύο διαστάσεις αλλά απλώς θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ των ανθρώπων που έμειναν άνεργοι από το κλείσιμο της ΕΡΤ υπάρχουν ζευγάρια που η συνολική τους αμοιβή δεν καθιστούσε δυνατή ούτε καν την επιβίωσή τους, μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων που και εργάζονταν αθόρυβα και παρήγαγαν έργο και αμείβονταν με γλίσχρους μισθούς.  Σταματάω εδώ το κοινωνικό θέμα της ανεργίας 2.560 υπαλλήλων επειδή είμαι ένας εξ αυτών και θα μπορούσε να μου καταλογισθεί μεροληψία.


ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Αποδέχομαι ότι το θεσμικό ζήτημα είναι σημαντικότερο του κοινωνικού. Και θεσμικό ζήτημα είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός δημόσιου Μέσου Ενημέρωσης. Νομίζω ότι είναι λάθος να αναλωθούμε στο ερώτημα αυτής της αναγκαιότητας. Στις δημοκρατίες έχει σημασία η βούληση και του τελευταίου πολίτη, άρα και η επιθυμία οποιουδήποτε δεν θέλει να καταβάλει το μικρό χρηματικό αντίτιμο για τη λειτουργία ενός δημοσίου φορέα. (Τέσσερα ευρώ το άτομο ανά μήνα). Ωστόσο, πιστεύω ότι η πλειονότητα επιθυμεί αυτήν την επιβάρυνση για να έχει έναν αξιοπρεπή δημόσιο φορέα.

Ήταν αξιοπρεπής η ΕΡΤ; Έπρεπε να αλλάξει;

Ως προς το θέμα της αξιοπρέπειας ο καθένας έχει την άποψή του και η γενικότερη εικόνα δεν ήταν αρνητική. Ήταν και είναι πανθομολογούμενη, όμως, η επιθυμία να αλλάξει. Δημοσιογραφικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του πέντε δημοσκοπήσεις που του έδιναν συντριπτικό ποσοστό (75%) υπέρ των αλλαγών στην ΕΡΤ. Για λόγους, όμως, που θα εξετάσουμε στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς, επέλεξε την πιο ολισθηρή οδό για να πετύχει τον στόχο του: να την κλείσει. Και εδώ αρχίζει και το θεσμικό και το δημοκρατικό πρόβλημα. Ή, μάλλον, ένας συνδυασμός θεσμικού και δημοκρατικού προβλήματος.

Το θεσμικό ερώτημα συνίσταται στο κατά πόσο δοκιμασμένοι θεσμοί, έστω με προβλήματα στη λειτουργία τους,  μπορεί να υπόκεινται στην απόλυτη βούληση ενός πρωθυπουργού που ασκεί την εξουσία με μικρό εκλογικό ποσοστό και στηρίζεται στην κυβέρνηση από δύο άλλα κόμματα τα οποία δεν συμφωνούν στις επιλογές του.

Το ερώτημα εν προκειμένω είναι αν στις σύγχρονες δημοκρατίες, νομιμοποιείται ένας μόνο πολιτικός παράγων, ο πρωθυπουργός, με ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη, να έχει το δικαίωμα να καθορίσει κατά το δοκούν τον τρόπο λειτουργίας ενός θεσμού, όπως η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τι εγγυάται ότι κατά τη ριζική μεταμόρφωση του θεσμού, δεν θα επιδιώξει έναν απόλυτο έλεγχο με πρόσωπα της απολύτου κομματικής επιλογής του. Τα περί ΑΣΕΠ κλπ, ας τα αφήσουμε κατά μέρος, είναι σημαντικά σε χώρες με προηγμένο επίπεδο πολιτικής κουλτούρας. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται σ αυτές. Μπορώ να σας αναφέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που τοποθετήθηκαν στην ΕΡΤ επι πρωθυπουργίας Σαμαρά με κλασικές ελληνικές μεθόδους, την ώρα που ο πρωθυπουργός επικαλείτο την αξιοκρατία και άλλα τινά.

Δεύτερο ερώτημα είναι ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, ο διάδοχος του κ. Σαμαρά, να επικαλεσθεί και αυτός κομματική συγκρότηση του δημόσιου ενημερωτικού φορέα και να θελήσει να τον ανασυγκροτήσει, εκ νέου, από το μηδέν διαλύοντάς τον.

Την ώρα που όλοι μιλάμε για κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, μήπως η συμπεριφορά των κυβερνώντων δείχνει να μην έχει αλλάξει τίποτε από την εποχή που η ανάγκη  επέβαλε τη μονιμότητα για να έχουν να κάνουν και κάτι άλλο οι κυβερνήσεις από το να αλλάζουν το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών;  Μήπως, δηλαδή, αναβιώνει η περίφημη «πλατεία Κλαυθμώνος»;

Το δημοκρατικό πρόβλημα έχει να κάνει με έναν τρόπο λειτουργίας που θυμίζει τη δεκαετία του 1960 και υπάρχουν φόβοι ότι επιχειρεί να αναβιώσει το αυταρχικό κράτος εκείνης της περιόδου. ( Το παρακράτος είναι ήδη έτοιμο και έχει, μάλιστα, και κοινοβουλευτική παρουσία).


ΣΟΚ
Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία στον τρόπο που ενήργησε η κυβέρνηση στη διαχείριση του θέματος της ΕΡΤ που προκάλεσαν σοκ  στην ελληνική κοινωνία, μετέβαλαν εν μέρει, υπέρ της ΕΡΤ, το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε και αναβίωσαν μνήμες παρελθουσών δεκαετιών.

Το πρώτο είναι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Το δεύτερο το ύφος και ο λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου, το τρίτο το κλείσιμο της ΕΡΤ και όχι ο ριζικός, αλλά εν λειτουργία, μετασχηματισμός της και το τέταρτο το «μαύρο» που είδαν ξαφνικά στις οθόνες τους οι πολίτες καθώς παρακολουθούσαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όλα, προδίδουν το πολιτικό mentalité του κ. Σαμαρά. Η σύνθεση και ο συνδυασμός τους, παραπέμπουν στην μετεμφυλιακή εποχή και κυρίως στη δεκαετία του 1960. Όσοι γνωρίζουν τον πρωθυπουργό, μιλούν για έναν φιλόδοξο πολιτικό που μετά τη χρόνια περιθωριοποίησή του επιθυμεί να διατηρήσει πάση θυσία την εξουσία και να προεδρεύσει, από τον Ιανουάριο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδίδουν, δε, τις πολιτικές επιλογές του στην επιρροή που του ασκεί ο σύμβουλός του κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Τον κ. Λαζαρίδη τυχαίνει να γνωρίζω λίγο καλύτερα από τον κ. Σαμαρά. Ηλικιακά βρίσκεται κοντύτερα στη δική μου ηλικία και θυμάμαι τα φοιτητικά μας χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Β! Πανελλαδικής, μιας αριστερής διάσπασης του «Ρήγα Φεραίου» νεολαίας, τότε, του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Στους φιλοσόφους που διαμόρφωσαν το ιδεολογικό πλαίσιο της Β! Πανελλαδικής, περίοπτη θέση κατείχε ο στρουκτουραλιστής γάλλος φιλόσοφος Λουί Αλτουσέρ, ο οποίος ανέλυσε με ένα ιδιαίτερο τρόπο το λενινισμό και την ιδέα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το άλλο μεγάλο κομμάτι αυτής της οργάνωσης βρίσκεται σήμερα στο «Σύριζα». Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα μπορούσα να πω ότι η διαφοροποίηση των πάλαι ποτέ στελεχών της οργάνωσης σε αριστερά («Σύριζα») και σε δεξιά («Νέα Δημοκρατία»), δεν προήλθε από κοινωνικούς-οικονομικούς λόγους ή λόγους δημοκρατικής αντίληψης, αλλά, μάλλον, από τη θέση που πήραν στο εθνικό ζήτημα. Θέλω να πω πως δεν διαφέρουν ως προς τη νοοτροπία σε θέματα πολιτικής οργάνωσης και συμπεριφοράς αλλά σε θέματα εθνικής αντίληψης. Αυτό σημαίνει πως και οι δύο πλευρές έχουν ως κοινό τόπο την εύκολη αποδοχή μια συγκεντρωτικής λειτουργίας μιας ηγεμονικής ομάδας-πρωτοπορίας που γνωρίζει το συμφέρον της κοινωνίας καλύτερα από αυτήν. Συνεπώς, δεν έχει σημασία ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία, φθάνει να τηρούνται τα προσχήματα. Και τα προσχήματα- επανέρχομαι στον κ. Σαμαρά- τηρούνται διότι προβλέπονται από το Σύνταγμα.  

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπονται από το Σύνταγμα υπο ορισμένες προϋποθέσεις αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νομιμοποιημένες δημοκρατικά. Έχουν υποστεί διαχρονικά σκληρή κριτική από Συνταγματολόγους με σημαντικό εκτόπισμα στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι σημερινές θεραπαινίδες του συστήματος της διαπλοκής.

Θα επικαλεστώ μόνο τον Αριστόβουλο Μάνεση για να επισημάνω πως «η «κατασκευή» δια της οποίας επιχειρείται η δια της «καταστάσεως ανάγκης» δικαιολόγησις των αυτοβούλως εκδιδομένων νομοθετικού περιεχομένου Πράξεων Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν συμβιβάζεται προς τη νομικήν και προς την πολιτικήν πραγματικότητα , αλλά εμφανιζόμενη ως «βασιλικωτέρα του βασιλέως» ως προς την δικαιολόγησιν των αντισυνταγματικών ενεργειών του Υπουργικού Συμβουλίου απολήγει  να ευνοεί  αθελήτως την αυθαιρεσίαν»

…»Ουδεμία «δικαιολόγησις» των αυτοβούλως εκδιδομένων νομοθετικού περιεχομένου Π.Υ.Σ. υπάρχει. Αύται, εκδιδόμεναι παρ απολύτως αναρμοδίου προς άσκησιν νομοθετικής εξουσίας κρατικού οργάνου, ευρίσκονται εις οξυτάτην αντίθεσιν προς ρητάς συνταγματικάς διατάξεις διό και είναι εστερημέναι νομικού κύρους.  Υπάρχει, όμως, εξήγησις του φαινομένου: Δια των Π.Υ.Σ., επιχειρείται και εν πολλοίς κατορθούται η δια πλαγίου τρόπου θέσπισις κανόνων δικαίου, δια των οποίων τροποποιούνται, αναστέλλονται ή καταργούνται νόμοι ή άλλαι ισοδύναμοι προς αυτούς πολιτειακαί πράξεις. Η τοιαύτη άσκησις νομοθετικής εξουσίας είναι λαθραία.».

(Αριστόβουλος Μάνεσης: «Συνταγματική Θεωρία και πράξη» σελίς 258, 259.)

Δεν είμαι νομικός γι αυτό επικαλέστηκα την άποψη ενός διακεκριμένου συνταγματολόγου για να επισημάνω τη σκοπιμότητα της Πράξης στην οποία προσέφυγε ο κ. Σαμαράς για να κλείσει την ΕΡΤ. Και επειδή στους δημοσιογραφικούς κύκλους κυκλοφορεί ευρέως πως υπάρχει πρόταση του κ Αλιβιζάτου για το πώς θα μπορούσε να γίνει μια μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ με την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, δεν αποκλείεται- αυτό το επισημαίνω με κάθε επιφύλαξη- η πρόταση Αλιβιζάτου να έχει ληφθεί υπόψιν.

Ποια είναι η σκοπιμότητα: Να δώσουμε μια ερμηνεία στο Σύνταγμα, να προχωρήσουμε με «λαθραίο» τρόπο, όπως επισήμανε ο Μάνεσης και να επικαλεστούμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Μα αυτό δεν έκαναν και οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις; Επικαλούμενες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόταν η χώρα, εξέδιδαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κατεδίωκαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Η μόνη διαφορά είναι πως οι αντίπαλοι της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι κάποια πολιτικά κόμματα, όλα τους εκφυλισμένα, αλλά ο ίδιος ο λαός. Και αυτός καταδιώκεται. Μπορείτε να μου επισημάνετε τις διαφορές του τότε με το σήμερα;

Κοινοβούλιο κατ όνομα και κατ επίφασιν υπάρχει για τα κοινά και τα καθημερινά. Για τα σπουδαία, όμως, και τα κρίσιμα υπάρχουν και οι Π.Υ. Σ.  Αυτό το πολίτευμα είναι κοινοβουλευτικό αλλά δεν είναι δημοκρατικό. Είναι κοινοβουλευτική δικτατορία.

Το μαύρο, στη δεκαετία του ‘60, προήρχετο και από τη καθημερινή πρακτική στη ζωή των πολιτών. Το μαύρο, σήμερα, προήλθε από μια κυβέρνηση με ελάχιστα ερείσματα στην κοινή γνώμη στην οποία προκάλεσε στιγμιαίο, φοβούμαι σοκ. Διότι στην κατάσταση στην οποία έφεραν την ελληνική κοινωνία, και τα τέσσερα ευρώ που θα περισώσει ο κάθε πολίτης για όσο διάστημα δεν λειτουργήσει η ΕΡΤ, είναι ευλογία.  Με την κατάλληλη, δε, χρήση των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους, θα λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Ποιος ενδιαφέρεται για πολιτισμό και κριτική σκέψη; Αυτά είναι ανοησίες κάποιων κουλτουριάρηδων. Το θέμα είναι η επιβίωση. Εκεί έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ηγεσίας του.

Γι αυτό το διαρκές έγκλημα θα πρέπει να δώσουν λόγο στο δικαστήριο της ιστορίας αλλά και γιατί όχι, ίσως και σε κάποιο αρμόδιο δικαστήριο οι πολιτικές ηγεσίες. Ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να απολογηθεί στην Ελληνική κοινωνία για τη διεθνή απαξίωση στην οποία οδήγησε τη χώρα με την εντολή που έδωσε η κυβέρνησή του να «πέσει μαύρο» στις οθόνες μας. Ο εξευτελισμός της χώρας στο διεθνή τύπο θα περάσει στην ιστορία. Δεν έχει ευθύνη κανείς γι αυτό;

Η δημοκρατία καθεύδει για άλλη μια φορά στη χώρα που γεννήθηκε. Τι ντροπή!


Πηγή Ανιχνεύσεις
 
φωτο: Ας Μιλήσουμε επιτελους

Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ 8 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ. Γιατί ρε παιδιά; Το μνημόνιο υμνούσαν και αυτοί*…


sia kosiwni



*καταχρηστική η γενίκευση, όχι όλοι. Οι περισσότεροι πάντως.

Τον Σημίτη, τον Παπαδήμο, τον Στουρνάρα, τον Προβόπουλο και άλλους Σωτήρες. Δεν έχετε να μοιράσετε κάτι. Λογικό είναι τώρα που τελειώνει το πανηγύρι, να μην υπάρχει δουλειά ούτε για τους στυλοβάτες του καθεστώτος. Οι υπόλοιποι την είχαν χάσει από το 1999.

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διέγραψε οκτώ δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη…

του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά..

Σύμφωνα με ανακοίνωση διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές: για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.
«Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


OLYMPIA

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΘΑΝΕ - ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ Γ@ΜΗΣΕΙ

 
Εκνευρισμένη και ανήσυχη η Μέρκελ μετά τις αντιδράσεις στην αστοχία Σαμαρά...  Τους κράτάει στο χέρι και τους τρεις γερμανοτσολιάδες και τους απειλεί η ρουφιάνα...
Κι ενώ η Γερμανία έδειχνε να έχει... ερωτευτεί ξαφνικά και παράφορα την Ελλάδα της λιτότητας (την οποία η ίδια μας επέβαλε), φαίνεται πως το ίδιο ξαφνικά προσγειώθηκε και άρχισε να "βλέπει" με τα μάτια της λογικής, μετά το ξέσπασμα των κοινωνικών-πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απρόβλεπτη και πρωτοφανή αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά από τα διεθνή ΜΜΕ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει εκνευριστεί σφόδρα από τη διάσταση απόψεων των τριών κυβερνητικών εταίρων και η απειλή προσφυγής στις κάλπες είναι το τελευταίο που θα ήθελε η ίδια, τις παραμονές μάλιστα της δικής εκλογικής μάχης και αναμέτρησης. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από το Βερολίνο, η Μέρκελ έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως... 

Η λύση θα βρεθεί εσωτερικά, δίχως να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, αλλά οι Γερμανοί φοβούνται πως ο έλεγχος της κατάστασης στην Ελλάδα χάνεται σταδιακά κι αυτό έχει πολιτικές προεκτάσεις.
Η "στήριξη" που παρείχε το τελευταίο διάστημα η Μέρκελ μέσω δημοσίων δηλώσεων της ιδίας ή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αντώνη Σαμαρά οφειλόταν στην πλήρη και έμπρακτη συμμόρφωσή του στο πρόγραμμα που έχει οριστεί για την Ελλάδα. Αν αυτό αλλάξει λόγω της ΕΡΤ, θα αλλάξει και η στάση της Μέρκελ. Η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου εντείνει βεβαίως τις ευαισθησίες από την πλευρά του Βερολίνου, που δεν κρύβει ότι μέχρι τότε θέλει απόλυτη ησυχία σε όλα τα μέτωπα.
Προκειμένου μάλιστα να διασφαλίσει αυτή την ησυχία, έχει κινητοποιήσει και τον μηχανισμό του ώστε τόσο οι Γερμανοί πολιτικοί όσο και ο Τύπος να διαπιστώνουν κάθε τόσο βήματα προόδου που σημειώνονται στην Αθήνα, αναγορεύοντας σε «επιτυχία» την πολιτική λιτότητας που επεβλήθη στον ευρωπαϊκό Νότο [ξέρετε, αυτό που ονόμασαν πομπωδώς "success story" και νόμισαν ότι θα το καταπιούμε... αμάσητο].
Ο "ξαφνικός θάνατος" της ΕΡΤ αιφνιδίασε σαφώς και τη Γερμανία, που δεν αρέσκεται σε τέτοιους είδους δυσάρεστες εκπλήξεις και που ένιψε εξαρχής τας χείρας της για την αστοχία της ελληνικής κυβέρνησης. Η Μέρκελ εκτιμά πως ακόμα κι αν η λύση βρεθεί και η κυβέρνηση ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, το μέτωπο που άνοιξε θα έχει επιπτώσεις. Θεωρεί πως η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά εμπεριείχε υψηλό πολιτικό ρίσκο στα όρια σχεδόν του τυχοδιωκτισμού και μολονότι τον στηρίζει στην προσπάθειά του για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν προτίθεται να τον υπερασπιστεί... για να μη διακινδυνεύσει το παραμικρό... Αμ πώς!
 
 
ΑποΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Ο πραγματικός λόγος που κλείνουν την ΕΡΤ!

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ

milko4
Το είδαμε , πάθαμε πλάκα και βγάλαμε φωτογραφίες..ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες παρακάτω και θα καταλάβετε το γιατί ....
MILKO5
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα γάλατα της ΔΕΛΤΑ... Οι ΕΛΛΗΝΕΣ γαλακτοκόμοι πετάνε τα γάλατα τους γιατί δεν τα αγοράζει κανένας και αυτοί πάνε και εισάγουν βρωμόγαλα από την Γερμανία...
MILKO6
mythorrea.blogspot