13.6.13
Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί πλέον τον Σαμαρά
Η πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς, αργά ή γρήγορα θα τον έφερνε μπροστά σε αδιέξοδο και στην προσωπική του αμφισβήτηση. Μας κάνει εντύπωση ότι έφτασε σε αυτό το σημείο πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. Μετά από αυτό μάλλον ο κ. Σαμαράς μετράει λίγο καιρό ακόμαστην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Η συνεχής ισορροπία στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας, κάποια στιγμή θα ανατρεπόταν. Τώρα, το ένα μετά το άλλο τα κόμματα αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης καταθέτουν προτάσεις ακύρωσης της αντισυνταγματικής ΠΝΠ που καταργεί τον Εθνικό Φορέα ενημέρωσης.
Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι πως αμφισβητείται ο κ. Σαμαράς, πέρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από το εσωτερικό της κυβέρνησης, από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ.
Ο Θ. Μωραϊτης δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος αγνοώντας και εκβιάζοντας διαρκώς τους κυβερνητικούς εταίρους, κυβερνά εδώ και μήνες με επικοινωνιακούς όρους αποτυγχάνοντας στους στόχους που έχει θέσει η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων».
Ο Κ. Σκανδαλίδης είναι πιο αιχμηρός και ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε ευθέως από τον κ. Σαμαρά «εάν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης να παραδώσει την εντολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου «Ούτε η Θάτσερ στο απόγειο της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της δεν διανοήθηκε να θίξει το BBC».
Επιπλέον ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ των άλλων «Σήμερα, αντί να ζητούν συγνώμη για την στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη».
Να επισημάνουμε απλά πως μόνο η Χρυσή Αυγή στηρίζει την απόφαση Σαμαρά για διάλυση της ΕΡΤ. Αυτό τώρα είναι καλό για τον Σαμαρά;
Μετά από όλα αυτά και κυρίως την άμεση δημόσια αμφισβήτηση των πρωθυπουργικών ικανοτήτων του κ. Σαμαρά από συγκυβερνών μάλιστα κόμμα, ο τελευταίος έχει τέσσερις επιλογές: 1) Είτε θα υποχωρήσει και ουσιαστικά θα τεθεί πλέον σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης κηδεμονίας (το βλέπουμε λίγο χλωμό). 2) Είτε θα προχωρήσει δυναμικά με τα ΜΑΤ, για να πετάξει τους εργαζόμενους έξω από την ΕΡΤ (αλλά πως θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση μετά, καθώς και τα κόμματα της συγκυβέρνησης που θα σηκώσουν μπαϊράκι;), 3) Είτε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να νομιμοποιήσει την πράξη του (αυτό θα είναι καταστροφικό για ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με απρόβλεπτες συνέπειες και προφανώς δίκοπο μαχαίρι), και 4) Είτε θα προσφύγει σε εκλογές, που είναι και η πιο συμφέρουσα για τον κ. Σαμαρά και τη χώρα λύση.
Εμείς απλά θα θέλαμε να του πούμε να αναζητήσει εκ των υστέρων τον συγκεκριμένο σύμβουλο που του υπέδειξε τη λύση της διάλυσης της ΕΡΤ. Του είχαμε πει κάποτε πως ένας ηγέτης χαρακτηρίζεται και από την ικανότητα να επιλέγει συνεργάτες.
Πέτρος Χασάπης
filologos10
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου