ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.6.13

Τρίτο δάνειο, νέο μνημόνιο



Ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ξεμπροστιάζει και ένα άλλο «ατού» της κυβέρνησης. Το «greek success story» που προωθούν η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά.
Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup όχι μόνο αρνήθηκε να υιοθετήσει την άποψη ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει για δανεισμό στις αγορές το 2014, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο δάνειο και συνεπώς νέο μνημόνιο!
Ακόμη και αν αποφασιστεί ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, οι αγορές δύσκολα θα μας δανείσουν και έτσι υπάρχει σοβαρή προοπτική το καλοκαίρι του 2014 η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για ένα τρίτο μνημόνιο.
«Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα χρόνια. Δεν αποκλείω νέο δάνειο, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να το πούμε. Πρέπει πρώτα να δούμε τα στοιχεία και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι η ευρωζώνη έχει ήδη αποφασίσει γι’ αυτό», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Πώς λοιπόν ο Σαμαράς σήκωσε τη σημαία ότι «το 2014 απαλλασσόμαστε από το μνημόνιο» τη στιγμή που στους διαδρόμους των Βρυξελλών είναι κοινό μυστικό ότι μόνο με λογιστικές αλχημείες βγαίνουν τα στοιχεία;
Ο πρωθυπουργός μάλλον ποντάρει στο γεγονός ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την παραχώρηση δανείων προς τις προβληματικές χώρες.
Αυτό όμως που παραβλέπει, και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, είναι το γεγονός ότι μόλις περάσουν οι αποφάσεις για την τραπεζική ενοποίηση στην Ε.Ε. τα πακέτα διάσωσης θα περιέχουν απαραιτήτως και bail – in, δηλαδή το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Το Ποντίκι

Απειλούνται με κατασχέσεις εκατοντάδες φαρμακοποιοί - Σχεδόν ένα δις το φέσι του ΕΟΠΥΥ

Aσφυκτική είναι πλέον η οικονομική κατάσταση για τον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς ο ΕΟΠΥΥ, εξακολουθεί να τους οφείλει τα χρήματα των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου. Το ποσό των οφειλών αγγίζει πλέον τα 750.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχει... ακόμη και το χρέος παλαιότερων χρόνων (2010-2011-2012) που φθάνει τα 70.000.000 ευρώ.


Είναι τέτοια η κατάσταση ώστε περισσότεροι από 600 φαρμακοποιοί να απειλούνται με κατασχέσεις και να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά τα φαρμακεία τους.

Το κλίμα στον φαρμακευτικό κλάδο είναι εκρηκτικό λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων και γι αυτό ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας.

Πηγή:http://www.newsit.gr

Υπό την αιγίδα της αμερικανικής πρεσβείας το Gay Pride



Έπεσαν οι μάσκες… 
«Για τον εορτασμό του Διεθνούς Μήνα για το Pride τον Ιούνιο και Athens Pride 2013, η Πρεσβεία των ΗΠΑ της Αθήνας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της δεύτερης ετήσιας Lesbian, Gay, Bisexual, και τρανσεξουαλικών (LGBT) διαγωνισμού λογότυπου της Pride εκδήλωσης. Ψάχνουμε για ένα πρωτότυπο σχέδιο που αντιπροσωπεύει LGBT υπερηφάνειας και να ενσωματώνει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο λογότυπο. Ο νικητής σχεδιαστής θα λάβει ένα ολοκαίνουργιο Mini iPad και το νικητήριο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στο Facebook στην σελίδα της Πρεσβείας κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου». 
Η Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών – δηλαδή το ίδιο το αμερικανικό κράτος, βάζει τη «σφραγίδα» του στη διοργάνωση της «παρέλασης» του αίσχους, μαζί με τον πάντα πρόθυμο σε τέτοια καραγκιοζιλίκια Δήμο Αθηναίων;
Δεν θέλουμε τέτοιες εκδηλώσεις στην χώρα μας που σκοπό έχουν να διαφθείρουν την νεολαία μας… Να τις κρατήσετε για την κρεβατοκάμαρα σας…
Το παραπάνω κείμενο έχει πληροφορίες από το μπλογκ Ελλάς Ορθοδοξία.
Την ίδια ώρα η Έλενα Παπαρίζου φιλήθηκε στο στόμα με μια συνάδελφο της! Η τραγουδίστρια αγκαλιάζει την Courtney Parker, με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, και ανταλλάσσουν ένα φιλί στο στόμα! Αυτή τη φωτογράφηση την έκανε για την εφημερίδα Lifo, με αφορμή το Athens Pride που θα γίνει αυτό το Σάββατο. Ζήτησε από 25 Αθηναίους να φιληθούν στο στόμα με άτομα του ίδιου φύλου, και να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία!

Επικίνδυνοι (tax free) χειρισμοί Ο πανικός στο Μαξίμου μετά τον εκτροχιασμό. Υφεση εκτός ελέγχου και προβλέψεις εκτός πραγματικότητας

Επικίνδυνοι (tax free) χειρισμοί
Αγχωμένη και χωρίς βηματισμό εμφανίζεται τον τελευταιο καιρό η κυβέρνηση καθώς οι σχεδιασμοί για ανατροπή του κλίματος και "πυροτεχνήματα" δεν εξελίσσονται βάσει σχεδίου. Νέα στοιχεία για την οικονομία, εξελίξεις στα διεθνή φόρα και πολιτικά λάθη δεν επέτρεψαν στον πρωθυπουργό να στήσει το σκηνικό που είχε προγραμματίσει. Ετσι το επενδυτικό φόρουμ στην Ουάσινγκτον δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δέχθηκε τον Αντώνη Σαμαρά και το ΔΝΤ επανέφερε σε υψηλούς τόνους το θέμα νέου κουρέματος του χρέους.
Η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να παρακάμψει την Κριστίν Λαγκάρντ και να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο δεν ευοδώθηκε και ο Λευκός Οίκος διαμήνυσε στο Μαξίμου ότι πρώτα πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις με το ΔΝΤ και μετά να υπάρξει συνάντηση σε υψηλό επίπεδο.
Ετσι, αντί για την εντυπωσιακή φιέστα Σαμαρά στις ΗΠΑ, με ταυτόχρονη ομιλία στο Εβραϊκό Συνέδιο, συνάντηση με τον Ομπάμα και παρουσίαση των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων έγινε μόνο το τελευταίο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα...
Η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ως κορυφαίο στόχο τη βελτίωση του κλίματος στο... εξωτερικό προσπαθώντας να προσελκύσει επενδύσεις και να βάλει την Ελλάδα ξανά στο "επενδυτικό ραντάρ", στο πλαίσιο του στόχου για εισροή κεφαλαίων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Τα τελευταία στοιχεία όμως πλήττουν καίρια τους στόχους της κυβέρνησης καθώς αποκαλύτουν πως η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που πραρουσιάζεται.
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι παρεμβάσεις από Σόιμπλε, Ρεν, ΔΝΤ, Bloomberg και εσχάτως από τον Γιούνκερ ο οποίος χαρακτήρησε "εκτός πραγματικότητας τις προβλέψεις της Κομισιόν".
Η ύφεση είναι βαθύτερη, η ανεργία καλπάζει και οι αρμόδιοι δεν μπορούν να βρουν το φρένο. Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθωντας να "μπαζώσει' τις αρνητικές ειδήσεις διέρρευσε ότι επανέρχεται το σενάριο για ειδικές οικονομικές ζώνες, σχέδιο που έχει απορριφθεί από συσσωμη την τρόικα.
Η επαναφορά τέτοιων σεναρίων σε μια φάση ιδιαίτερα ευαίσθητη που γίνεται προσπάθεια να εμπεδωθεί το κλίμα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική υπηρεσία, ενώ αναιρούν τον στόχο. Παράλληλα η διατύπωση νέων επενδυτικών σκεψεων αποτελεί τροχοπέδη ακόμα και για όσους εχουν ήδη επενδύσει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης καθώς αισθάνονται ότι επένδυσαν ίσως με δυσμενέστερο καθεστώς. Σε πολιτικό επίπεδο τέτοια σενάρια πλήττουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και την καθιστούν πολιτικά ανακόλουθη, δυναμιτίζοντας τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι πλέον το σχέδιο περιορίζεται  μόνο στο φορολογικό καθεστώς.  Βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί, έστω και με κάποιες εξαιρέσεις, ώστε να ξεπεράσει αντιρρήσεις που θέτει η τρόικα και ειδικά η κοινοτική πλευρά.
Οι ειδικές φορολογικές ζώνες αποτελούν μαζί με νέο πακέτο επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών για επενδύσεις, αλλά και την υπό σύσταση αναπτυξιακή τράπεζα το τρίπτυχο παρεμβάσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να στηρίξει τις επενδύσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας.


sofokleousin

Πότε ο χείμαρρος της οργής μας θα σπάσει το φράγμα του φόβου μας?

 

 Γράφει οAlexandros Raskolnick

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, λοιπόν, ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο έγινε διάπλατη λεωφόρος για τον αποκαθηλωμένο τσάρο της οικονομίας, που στις εποχές της δόξας του, με το σακίδιο στον ώμο, περιφερόταν για 618 ημέρες και νύχτες στα πέρατα της οικουμένης για να εισπράττει καρπαζιές από παντού.  

Για το γεγονός ότι η λίστα έμεινε τόσο καιρό στα συρτάρια, παραποιήθηκε, ενεχειριάστηκε αλλά δεν αξιοποιήθηκε φταίει, λοιπόν, μόνο ο καρπαζοεισπράκτορας... 

Αθώος ζητώντας και τα ρέστα από πάνω, ο ανεκδιήγητος παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία που πήρε τη λίστα στο σπίτι του με σκοπό να τη φάει κι αυτήν, ξεχνώντας να δώσει εντολές αξιοποίησής της. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπένι-όχι-ο-Χιλ, ο άλλος, ο δικός μας, ο αστειότερος, αναγκάστηκε να παραδώσει τη λίστα μόνο όταν εκτέθηκε από τις δηλώσεις του Στουρνάρα, ο οποίος σε ερώτηση των New York Times είxε πει, για όσους θυμούνται, ότι τότε ήταν πρώτη φορά (sic) που άκουγε, από τον δημοσιογράφο, για την ύπαρξη της περιβόητης λίστας.

Απαλλαγμένος -και λόγω βλακείας- ο μεγάλος διανοητής Γιωργάγης Mind-the-GAP. Αμέτοχος κι ο άτεγκτος τεχνοκράτης Παπαδήμος. Αθώος κι ο προνομιακός συνομιλητής του Θεού, Αντωνάκης. Ανεπαρκής και σε αυτόν τον ρόλο κι ο τεχνοκράτης οικονομικός διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, από τη στιγμή και μετά που... έμαθε για την ύπαρξή της. 

Όλοι τους ραντισμένοι με τα δάκρυα του πρώτου τη τάξει κρονόληρου, εξιλεωμένοι κι άσπιλοι.

Αναμάρτητοι, κατά τα φαινόμενα κι οι αδιάφθοροι κομματόσκυλοι των ελεγκτικών μηχανισμών.

"Πρωθυπουργοί", "ηγέτες"  και κολαούζοι συνοδοιπόροι, πρόθυμοι να βάλουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις των μονίμων υποζυγίων και να επιβάλουν φόρους που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ασθενέστεροι, αλλά άκρως κι επίμονα απρόθυμοι να παρενοχλήσουν τους χρυσοκάνθαρους του σιναφιού. 

Οι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου, "κατήγοροι" και κατηγορούμενοι μαζί, επιβεβαιώνουν με τη συμπεριφορά τους για άλλη μια φορά το ηθικό και αξιακό επίπεδο αυτών που έχομε εκλέξει για να μας κυβερνάνε, προσφέροντας ένα ευτελές θέαμα, που κάτω από τις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, προκαλεί τη μέγιστη αηδία.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι, αν θέλανε, θα μπορούσαν να έχουν ελέγξει δεκάδες παρόμοιες λίστες από φοροκλέπτες και επίορκους δημόσιους "λειτουργούς" στις δεκάδες φιλόξενες γι' αυτούς τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους, η αηδία γίνεται ορμητικός χείμαρρος εμετού. Να δούμε πότε αυτός ο χείμαρρος θα σπάσει το πελώριο φράγμα του φόβου μας για να τους πνίξει.

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία... Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία."

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ! “Οι Παπανδρέου πλούτισαν κερδοσκοπώντας στην ελληνική πτώχευση με ξένα fund”


«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε την μια από τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που….
πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας”.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση που εκδόθηκε
Μάλιστα η απόφαση αναφέρει ότι “Είχε και εσωτερική πληροφόρηση ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Παράλληλα η ίδια απόφαση απαγόρευσε στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί δημόσια την λέξη «λαμόγιο» καθόσον έκρινε ότι δεν συνάδει σε πολιτικό να χρησιμοποιεί την ανωτέρω έκφραση όταν αναφέρεται στον κ. Αντρίκο Παπανδρέου».
Το ερώτημα, κατόπιν αυτών, είναι ποιος ήταν ο ρόλος του Γ.Παπανδρέου στην υπόθεση αυτή. Πόσα λεφτά έβγαλε η οικογένεια Παπανδρέου; Ποιοι ήξεραν για το αίτημα περί δημοψηφίσματος που σε λίγες ώρες κάποιοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι από αυτή την πληροφόρηση;
Πόσα λεφτά έβγαλε η οικογένεια Παπανδρέου στο διάστημα πριν η χώρα καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης; Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα και χρήζουν απάντησης από την ελληνική δικαιοσύνη…
Ως πολιτική δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και τους Ανεξάρτητους Eλληνες, χαρακτήρισε ο Π.Καμμένος την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου στη δικαστική διαμάχη του με τον Αντρίκο Παπανδρέου, σχετικά με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου και των νομικών του συμβούλων κυρίας Ελένης Τζούλη, και κ. Ηλία Γιολδασέα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη σημερινή μία πολύ σημαντική ημέρα για τον ίδιο και τον αγώνα που ξεκίνησε «μετά την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και στην τρόικα κάτι που έγινε με δόλο από τον Γιώργο Παπανδρέου» όπως είπε.
Επιπλέον, δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως εξήγησε ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».
Το δικαστήριο, απέρριψε την πρώτη και πιο σοβαρή αγωγή κατά του κ. Καμμένου, και επιβλήθηκαν σε βάρος του κ. Παπανδρέου δικαστικά έξοδα ύψους 20.000 ευρώ, ενώ αποδέχθηκε εν μέρει την δεύτερη αγωγή του, και υποχρέωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να καταβ’αλλει 30.000 ευρώ για «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς» (τον είπε “λαμόγιο”) σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως το συγκεκριμένο ποσό του επιβλήθηκε για τη χρήση των χαρακτηρισμών «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» στο διαδίκτυο, ενώ θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα τους επαναλαμβάνει δημόσια. Μάλιστα ο κ. Καμμένος δήλωσε πως μία φορά το μήνα θα παραθέτει συνέντευξη Τύπου ώστε να χρησιμοποιεί έναν από αυτούς τους χαρακτηρισμούς και να πληρώνει 500 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, η δικαιοσύνη «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρεου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων» και έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη και όχι την καθαρογραμμένη απόφαση προκειμένου όπως εξήγησε να προλάβει στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Ακόμη, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει το δρόμο για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης «που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που ‘έστησαν’ ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας».
Ακόμη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εμπλακεί σε εταιρεία στην Ελβετία με συνεταίρους δύο ανθρώπους που ήταν υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη είτε τώρα είτε στο παρελθόν, και ανέφερε το όνομα του κ. Μαργέλου για τον οποίο είπε ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
Επιπλέον ανέφερε ότι «η μια και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς και ακύρωσε στη συνέχεια για να προστατεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της Βουλής να το αποφασίσει» και δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει «ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο».
anti-ntp.net

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ??.. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ??!



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Τα τελευταία είκοσι χρόνια ποτέ καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, την αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Έτσι, τα σύνορά μας έγιναν ξέφραγο αμπέλι και επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα μας, κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς να υπάρχει κανένα κριτήριο εισόδου. Επιπλέον, αυτή η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, ήδη δημιουργεί τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα καθώς αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας, από τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία προσπαθεί να ανταπεξέλθει των παρενεργειών που δημιουργεί στη ζωή των πολιτών η ψήφιση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, από τις Κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Παρενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα, την μεγάλη αύξηση της υπογεννητικότητας και της μετανάστευσης συμπολιτών μας σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Όλες αυτές οι κυβερνήσεις, υπέδειξαν μια περίεργη ανοχή στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας και ανικανότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας τους αποκαλούσαν και τους αποδέχονταν ως «οικονομικούς μετανάστες», πιστεύοντας πως η είσοδός τους στη χώρα προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, παραγνωρίζοντας, όμως, τον ελλοχεύοντα κίνδυνο της πληθυσμιακής τους αύξησης. Έτσι, εθελοτυφλούσαν μπροστά στο καθημερινώς διογκούμενο πρόβλημα και σήμερα αυτό το τεράστιο Εθνικό ζήτημα έχει φτάσει στην κορύφωσή του και σε όλους τους Έλληνες έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και φόβο που σαν θηλιά σφίγγει το λαιμό τους. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας σκληρής και τυφλής τρομοκρατίας κατά των Ελλήνων, όπου δολοφονούνται αναίτια ανθρώπινες ψυχές, για λίγα μόνο ευρώ.
Διαχρονικά, αυτές οι κυβερνήσεις προσπάθησαν με ημίμετρα να αντιμετωπίσουν αυτό το οξύτατο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Άλλοτε, με απόφαση οικιοθελούς αποχώρησής τους από τη χώρα μας, με πριμοδότηση των ναύλων τους και με επιπλέον επίδομα 200 ευρώ, άλλοτε, με την κατασκευή φραχτών στα βόρεια σύνορά μας στον Έβρο, άλλοτε, με τη δημιουργία «κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» σε όλη την Ελληνική επικράτεια, άλλοτε, με απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, προκειμένου να αφομοιωθούν στην Ελληνική κοινωνία, ένα Νόμο που ήδη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό.
Κανένας τους, όμως, δεν χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του, καταγγέλλοντας τον κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», που υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2003, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και Υπουργός Δημόσιας Τάξης-σήμερα Προστασίας του πολίτη-Μ.Χρυσοχοΐδης). Ένας κανονισμός ο οποίος προβλέπει, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία πρώτα εισήλθε.
Ωστόσο, και σήμερα αυτοί που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, αντί να προσεγγίσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σε μια προσπάθεια ίασης του προβλήματος, την ασθένεια που κατατρώγει τα σωθικά της κοινωνίας μας, ερίζουν για το ποιος θα φέρει το πιο σκληρό νομοσχέδιο στη Βουλή, για το ρατσισμό απέναντι στους αλλοδαπούς, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους. Κύριοι της κυβέρνησης, τους Έλληνες ποιος θα τους προστατέψει από το ρατσισμό σας; Γιατί εθελοτυφλείτε στην ανάγνωση της στρατηγικής της Τουρκίας, η οποία μέσω δεξαμενών σκέψεως υψηλότατων αξιωματούχων της, καταστρώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια για τα επόμενα 50-100 χρόνια, μετατρέποντας την Ελλάδα σε χωνευτήρι αθλιότητας της Ευρώπης, με τα στίφη κάθε λογής Μουσουλμάνων που μας στέλνει από τα παράλιά της του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να αυξήσει ραγδαία το Μουσουλμανικό στοιχείο στην Ελλάδα; Και εσείς στρουθοκαμηλίζοντας, τι αποφασίζετε, στο πλαίσιο της δήθεν ευαισθησίας σας γι΄ αυτούς τους αλλόθρησκους, στο βωμό της «ελευθερίας, της ανεξιθρησκίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους»; Αποφασίζετε να τους δημιουργήσετε ένα τεράστιο θρησκευτικό χώρο (τζαμί) στο κέντρο της Πρωτεύουσας της Ελλάδος. Ένα θρησκευτικό χώρο, ο οποίος θα κατηχεί τους Μουσουλμάνους για την μελλοντική κατοχή της πατρίδας μας!.
Κύριοι της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν σας ανησυχούν τα πρόσφατα γεγονότα της Στοκχόλμης, όπου εξεγέρθηκαν οι μετανάστες και κατάκαψαν την πρωτεύουσα της Σουηδίας, μιας χώρας με υψηλό βιοτικό επίπεδο πολιτών; Όπου αποδεικνύεται πως τα κριτήρια αυτών των ακραίων επεισοδίων δεν ήταν αποτέλεσμα οικονομικών δυσκολιών, αλλά ήταν αποτέλεσμα της φανατικής επιβολής της θρησκείας τους που υποδηλώνεται από το Κοράνι; Δεν σας ανησυχεί, η αποτρόπαια επίθεση και ο αποκεφαλισμός στο Λονδίνο του Βρετανού στρατιώτη, που η κυβέρνηση Κάμερον αντιμετώπισε ως τρομοκρατική ενέργεια; Δεν σας ανησυχούν οι επισημάνσεις αξιωματούχων της Γαλλικής κυβέρνησης γι΄ αυτό το Ευρωπαϊκό φαινόμενο σκληρής βίας από τους μετανάστες; Δεν σας ανησυχεί η συνεχώς αυξανόμενη ίδρυση ισλαμικών τεμενών στην Ευρώπη, που είναι απόρροια αυτής της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, με σκοπό να υποκαταστήσει το Ισλάμ την κυρίαρχη Χριστιανική θρησκεία στην Ήπειρο;
Πάντοτε πίστευα και μέχρι σήμερα εξακολουθώ να πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας, αλλά η λαθρομετανάστευση και γι΄ αυτό κατά το παρελθόν έχω αναδείξει σε πολλά άρθρα μου, αυτό το μείζον θέμα της κοινωνίας μας. Όμως, χαίρομαι όταν σήμερα προσεγγίζουν και αναδεικνύουν τους κινδύνους της λαθρομετανάστευσης, έγκριτα περιοδικά, όπως τα «Επίκαιρα». Το εβδομαδιαίο περιοδικό της περασμένης εβδομάδος, είχε άρθρο με τίτλο: «Δεκάδες τζαμιά στην Αττική». Από αυτό το υπέροχο και εμπεριστατωμένο άρθρο του δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη, θα σας παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα: «Το 1998, είχαμε 18 αυτοσχέδια τζαμιά σε ολόκληρη την Αττική. Έξη χρόνια αργότερα, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε! Υπενθυμίζεται ότι, επικειμένων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε αίτημα των εν Ελλάδι παράνομα διαβιούντων μουσουλμάνων το τζαμί της Αθήνας να γίνει στα Σπάτα, έτσι ώστε η πρώτη εικόνα της Αθήνας που θα είχαν οι ξένοι επισκέπτες μετά την έξοδό τους από τον εκεί κεντρικό αερολιμένα Αθηνών να ήταν ένα τζαμί. Και 15 χρόνια μετά το 1998, όπου υπήρχαν μόνο 18 τζαμιά, ο αριθμός τους έφτασε ήδη τα 115-120! Τα πλέον σημαντικά από αυτά είναι περίπου 74, εκ των οποίων τα 22 ελέγχονται από Μπαγκλαντεσιανούς, τα 20 από Άραβες, 11 από το Πακιστάν, 7 από Ινδούς και 2 από Αφγανούς». Σε άλλο δε σημείο, κάνει αναφορά το άρθρο: «Στην Θράκη, η κατάσταση είναι γνωστή, με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των Τούρκων, η οποία εντείνεται εσχάτως, να ανεγείρουν ή να ανακατασκευάζουν παλαιότερα τζαμιά υπό το πρόσχημα της διατηρήσεως της οθωμανικής κληρονομιάς όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, χωρίς καμία αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ένα τζαμί στη Θράκη αντιστοιχεί σε 400 Μουσουλμάνους, όταν στην Τουρκία η αναλογία είναι ένα τζαμί προς 876 κατοίκους…».
Συνεπώς, σε όλα τα παραπάνω θα προσθέσω.
Κύριοι των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 ετών, μήπως δεν είστε ανίκανοι και αφελείς; Μήπως είστε προδότες;

Μόνιμος πλέον ο φόρος στα ακίνητα και χωρίς αφορολόγητο όριο


Ένα νέου τύπου μόνιμο φόρο που θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός και εκτός σχεδίου αποκαλύπτει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που παρουσίασε προφορικά την Παρασκευή στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Γ. Στουρνάρας.

Μόνιμος πλέον ο φόρος στα ακίνητα και χωρίς αφορολόγητο όριο!Σύμφωνα με την Ημερησία, ο νέος φόρος που θα ισχύσει από το 2014 θα έχει διευρυμένη βάση. Δεν θα φορολογηθεί ως σύνολο η ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου, αλλά θα επιβληθεί φόρος στο κάθε ακίνητο ξεχωριστά είτε αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου είτε εκτός σχεδίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο νέος φόρος θα επιβάλλεται χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο, θα ξεκινά από 1,8 ευρώ ανά τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας με 33 συντελεστές και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου μπορεί να φθάνει τα 32 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα. Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα, θα ξεκινά από 1 ευρώ το στρέμμα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα για ακίνητα – φιλέτα.
Κερδισμένοι – χαμένοι
Σύμφωνα με παράγοντες που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη, με το νέο φόρο θα προκύψουν ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους που έχουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια κατοικία. Στην περίπτωση αυτή, ο ενιαίος φόρος θα είναι μικρότερος από το ΕΕΤΗΔΕ λόγω εφαρμογής χαμηλότερων συντελεστών και διευρυμένων κριτηρίων. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενους που κατέχει μόνο ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Περιστέρι σήμερα πληρώνει «χαράτσι» 380 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα πληρώσει περίπου 150 ευρώ.
Αντίθετα σημαντικές επιβαρύνσεις θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα πέραν του ενός που βρίσκονται είτε εντός είτε εκτός σχεδίου.
Για παράδειγμα φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα, ένα οικόπεδο και ένα αγροτεμάχιο είναι πιθανόν να πληρώσει περισσότερο φόρο το 2014 σε σχέση με φέτος. Μεγαλύτερος φόρος θα προκύψει και για τους έχοντες μονοκατοικία καθώς εκτός από την κατοικία θα επιβληθεί φόρος και στο οικόπεδο.
Όμως οι μεγαλύτερες φοροεπιβαρύνσεις θα προκύψουν για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα μεγάλης αξίας κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε κοσμοπολίτικα νησιά Μύκονο, Σαντορίνη. Για τα ακίνητα αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, οι ιδιοκτήτες τους, θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου.
Ουσιαστικά, με βάση την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα είναι μια παραλλαγή του ΕΕΤΗΔΕ με δυο βασικές διαφορές:
Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει πλέον και τα εντός σχεδίου οικόπεδα καθώς και όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Σχεδιάζεται να φορολογηθούν και οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι και τα αυθαίρετα που θα κληθούν να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες τους στο Ε9.
Η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα έχει περισσότερα κλιμάκια και περισσότερους συντελεστές.
Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αφού τόνισε ότι ο νέος φόρος θα πρέπει να αποδίδει έσοδα 3,1 δισ. ευρώ ετησίως επισήμανε ότι με τις προτάσεις των κομμάτων δεν εξασφαλίζεται το ποσό που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Από το νέο φόρο το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ από κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, 500 εκατ. ευρώ από νομικά πρόσωπα και 800 εκατ. ευρώ από τις εκτός σχεδίου εκτάσεις.
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών
Εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα
Ο φόρος στις κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και τα οικόπεδα θα υπολογίζεται με βάση μία κλίμακα αποτελούμενη από 33 διαφορετικούς συντελεστές. Κάθε συντελεστής θα αντιστοιχεί σε ποσό φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο. Η κλίμακα θα ξεκινά με συντελεστή φόρου 1,8 ευρώ ανά τ.μ. Από κει και πέρα ο συντελεστής θα διαφοροποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, η παλαιότητα, ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων, η εμπορικότητα του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο κ.λπ.
Με τον τρόπο αυτό ο συντελεστής θα μπορεί να υπερβεί και τα 20 ευρώ το τ.μ για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα. Ο τελικός συντελεστής που θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα πολλαπλασιάζεται στη συνέχεια με τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειάς του και έτσι θα προκύπτει ο τελικός φόρος. Με αυτό το σύστημα υπολογισμού δεν θα προβλέπεται κανένα αφορολόγητο όριο. Θα ισχύουν μόνο οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές για ανέργους, πολυτέκνους, μακροχρόνια ανέργους, αναπήρους και άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εκτός σχεδίου εκτάσεις γης
Για τις εκτάσεις γης που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις κ.λπ.) θα ισχύει ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών. Στην κλίμακα αυτή κάθε συντελεστής θα είναι ένα ποσό φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα. Θα ξεκινά από 1 ευρώ ανά στρέμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ χαμηλός αυτός συντελεστής θα ισχύει για τις εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Από κει και πέρα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε άλλης εδαφικής έκτασης, ο φόρος του 1 ευρώ ανά στρέμμα θα προσαυξάνεται.
Σε κάθε περίπτωση, για την διαμόρφωση του τελικού συντελεστή του φόρου θα λαμβάνονται υπόψη διάφορα κριτήρια όπως η γεωγραφική θέση της εδαφικής έκτασης (το εάν δηλαδή βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, το εάν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κ.λπ.), το εάν η έκταση καλλιεργείται ή είναι χέρσα, το είδος της καλλιέργειας (μονοετής, πολυετής κ.λπ.), το εάν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη κ.λπ. Ουσιαστικά, με το νέο αυτό σύστημα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, δεν προβλέπεται η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από την υποχρέωση να καταβάλουν το νέο φόρο για τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν.
Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων θα λάβουν σήμερα το αναλυτικό κείμενο της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών. Αφού τη μελετήσουν σε επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις. Στόχος της επόμενης συνεδρίασης θα είναι να οριστικοποιηθεί το σχέδιο εφαρμογής του νέου φόρου ακινήτων το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα.
 http://www.nocomments.gr

7.6.13

Οσονούπω με πολύ κόπο, φτάνουμε τους… Βούλγαρους.




Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του «Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων» με την ονομασία «Ήλιος» γράφουν.

Κάτω από 500 ευρώ είναι 1.058.892 κύριες συντάξεις και 1.507.381 επικουρικές.

Πιο συγκεκριμένα

Στις κύριες συντάξεις:

Από 0-500 ευρώ είναι: 671.542 γήρατος με Μ.Ο. 371,65 ευρώ, 255.693 θανάτου με Μ.Ο. 314,75 ευρώ, 131.531 αναπηρικές με Μ.Ο. 370,63 ευρώ, 126 λοιπές με Μ.Ο. 350,99 ευρώ.

Από 500-1000 ευρώ είναι: 764.664 γήρατος με Μ.Ο. 675,46 ευρώ, 286.128 θανάτου με Μ.Ο. 688,34 ευρώ, 118.119 αναπηρικές με Μ.Ο. 662,41 ευρώ, 3.341 λοιπές με Μ.Ο. 781,26 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις:

Από 0-500 ευρώ είναι: 1.105.334 γήρατος με Μ.Ο. 188,56 ευρώ, 245.006 θανάτου με Μ.Ο. 131,17 ευρώ, 73.828 αναπηρικές με Μ.Ο. 157,63 ευρώ, 83.213 λοιπές με Μ.Ο. 150,15 ευρώ.

Σε μέσους όρους:

Η μέση κύρια σύνταξη ανήλθε στα 694,56 ευρώ και η μέση επικουρική στα 178,48 ευρώ.

Ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, τον Ιούνιο του 2013, υπολογίζεται σε 2.714.034 άτομα και το μέσο μηνιαίο εισόδημα του συνταξιούχου από κύρια, επικουρική ή άλλη σύνταξη δεν ξεπερνά τα 840 ευρώ, πριν αφαιρεθούν φόροι και κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης, που σημαίνει ότι το πραγματικό ποσό είναι ακόμα μικρότερο. 
 
 

Πρετεντέρης:"Προς Θεού, μην ξαναψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ!". Σε προκλητικό του άρθρο στα ΝΕΑ

 
Πρωτοφανές, προκλητικό, και άνευ ορίων, προσκλητήριο του Ντερμπεντέρη προς τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Τι έπαθε ο άνθρωπος! Λωλάθηκε?
 Καλεί σήμερα μέσα από το άρθρο του στα ΝΕΑ ("Χωρίς επιστροφή") όλους όσους τις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -" και δεν προέρχονται από το παλαιό 4%"- να μην το ξανακάνουν!!!
Γιατί, ο Τσίπρας μας οδηγεί σε εμφύλιο!!!
Γιατί... κινδυνεύει η Πατρίς.
Κι αυτός ο φόβος του Ντερμπεντέρη, προκύπτει από δύο γεγονότα.
  Πρώτον, γιατί ο Βούτσης ταύτισε τους μπάτσους με τους μπράβους. Και δεν το ανασκεύασε ουτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του. Και
  Δεύτερον, γιατί ο Τσίπρας στην Χαλκιδική, είπε "όπως πριν από ενάμιση χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατεα (οι μπάτσοι), ετσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στην Χαλκιδική".
Πάει καλά ο άνθρωπος?...

nonews-news.blogspot.gr

Σχόλιο Α.Α.: Δεν έχουμε το πλήρες άρθρο, μιας και πρέπει αν γίνουμε συνδρομητές επί πληρωμή στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μέσων του ΔΟΛ, για να το δούμε. Και παράφρονες δεν ήμαστε! Σε ότι αφορά τον Ντερμπεντέρη, ο πανικός του είναι έκδηλος!

Γ. Δελαστίκ: ΔΝΤ - Για το Έκγλημα κατά της Ελλάδας φταίει μόνο η ΕΕ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωραία μας τα λέει το ΔΝΤ στις απόρρητες και δημοσιοποιούμενες εκθέσεις του που αφορούν τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλε στην Ελλάδα από κοινού με την ΕΕ και η οποία ρήμαξε κυριολεκτικά τη χώρα μας και τον λαό μας. Από τη μια, μας λέει ότι ακολουθήθηκε σαφώς εσφαλμένη συνταγή και αποποιείται κάθε ευθύνης για τη συνταγή αυτή, ρίχνοντας όλα τα βάρη στην ΕΕ.
Από την άλλη, όμως, όχι μόνο απαιτεί να... συνεχιστεί απαρέγκλιτα να εφαρμόζεται η ίδια συνταγή, αλλά και προτείνει μέτρα απίστευτης κοινωνικής αγριότητας και βαρβαρότητας, όπως για παράδειγμα μέχρι τον...
Αύγουστο να αλλάξει η νομοθεσία για να αρχίσουν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας των Ελλήνων! Επί έναν ολόκληρο αιώνα, η αντικομμουνιστική προπαγάνδα ούρλιαζε ότι αν ποτέ έρχονταν στην εξουσία οι «ερυθροί» θα έπαιρναν τα σπίτια του κοσμάκη. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σήμερα ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, να κινδυνεύουν να πάρουν τα σπίτια πολλών δεκάδων χιλιάδων από αυτούς η... Δεξιά του Σαμαρά και το υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ! Τα ύστερα του κόσμου! Το ΔΝΤ απαιτεί επίσης να καταργηθούν όλες ανεξαιρέτως οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν στην Ελλάδα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Από την έκθεση του ΔΝΤ μάθαμε ότι δεν πρόκειται πια να ξαναζεσταθούμε κανένα χειμώνα, αφού απαγόρευσε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα!
Θα πληρώνουμε επίσης εσαεί την πρόσθετη φορολογία που μας κρατούν πλέον απευθείας από τους μισθούς και τις συντάξεις και την οποία ψευδεπίγραφα αποκαλούν «εισφορά αλληλεγγύης», μας είπε το ΔΝΤ, το οποίο επίσης αποφάσισε και μας ανακοίνωσε στην έκθεσή του ότι δεν πρόκειται να φτηνύνουν τα φαγητά στις ταβέρνες γιατί απαγόρευσε να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση. Ο υπάλληλος της τρόικας Πολ Τόμσεν μάς ανακοίνωσε μάλιστα επί της ουσίας να μην πιστεύουμε τα φληναφήματα του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν δεν θα παρθούν άλλα μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού. Ο Τόμσεν μάς είπε, λοιπόν, ότι λέει ψέματα η κυβέρνηση ΝΔ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων όταν ισχυρίζεται πως τη διετία 2015-2016 θα λείψουν 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Δανός υπάλληλος του ΔΝΤ αποκάλυψε ότι το ποσό που θα λείψει και το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει με νέα μέτρα είναι... υπερδιπλάσιο - 8,6 δισ. ευρώ συγκεκριμένα! «Ποιος θα θυμάται το 2016 τι λέγαμε το 2013» σκέπτεται προφανώς η κυβέρνηση σήμερα. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει έως το 2016...
Στην έκθεση αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Μνημονίου, το ΔΝΤ κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς και τα μισόλογα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το τραπεζικό σύστημα έχασε το 30% των καταθέσεών του. Η οικονομία αντιμετώπισε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από όση αναμενόταν, με εξαιρετικά υψηλή ανεργία. Το δημόσιο χρέος παρέμεινε πολύ υψηλό... Η αύξηση της παραγωγικότητας αποδείχθηκε ανέφικτη». Στη βάση αυτών και άλλων στοιχείων καταλήγει σε ένα κατεδαφιστικό συμπέρασμα, το οποίο και διατυπώνει απερίφραστα: «Μακροοικονομικά τα αποτελέσματα ήταν πολύ κάτω από τη βάση»!
Πραγματική μαχαιριά στο στήθος του Σαμαρά από πολιτική σκοπιά, γελοιοποιεί τους ισχυρισμούς περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης: «Πολύ κάτω από τη βάση!». Το ΔΝΤ όμως αυτογελοιοποιείται και το ίδιο. Μετά όλα αυτά, στην παράγραφο 67 της αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι... «η έκθεση αυτή δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη γενική κατεύθυνση της πολιτικής του ΔΝΤ που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος»!
Τι άλλο πρέπει να συμβεί δηλαδή για να θέσει υπό αμφισβήτηση την... «ορθότητα» της κατεύθυνσης του ΔΝΤ; Το σοβαρότερο από όλα όμως ενδεχομένως είναι ότι το έγγραφο του ΔΝΤ ομολογεί αφενός πως το Μνημόνιο προφύλαξε πρωτίστως τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης και όχι την Ελλάδα και αφετέρου ότι δεν έγινε «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους από το 2010, επειδή πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ελληνικά ομόλογα στην κατοχή τους και η ΕΕ ήθελε να τις προφυλάξει για να μην υποστούν αυτές τις ζημιές, τις οποίες στη συνέχεια τις φόρτωσαν σχεδόν αποκλειστικά στον ελληνικό πληθυσμό. Υπέροχη η «σωτηρία» μας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ! Το Μνημόνιο επέφερε ανείπωτα δεινά στους Ελληνες, αλλά για το ΔΝΤ σημασία έχει ότι «έδωσε στην Ευρωζώνη χρόνο να χτίσει ένα τείχος προστασίας που θα προστάτευε τα υπόλοιπα ευάλωτα κράτη-μέλη της». Ιφιγένεια, λοιπόν, η Ελλάδα - τώρα και με τη βούλα του ΔΝΤ!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 - ΜΕΣΩ "Αριστερή Διέξοδος"

Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ!! ΚΑΙ "ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2010 Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ  ΧΡΕΟΥΣ

Ρουμελιώτης στο ΣΚΑΪ από fon1972
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, μίλησε στο ΣΚΑΙ με αφορμή τα όσα ακούγονται γύρω από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία.
“Το ΔΝΤ άλλαξε τους κανόνες για να χρηματοδοτήσει την Ελλ'αδα και αποφευχθεί η γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουμελιώτης, ενώ ανέφερε ακόμα ότι:
“Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, από την αρχή επέσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά η Ελλάδα και η Ευρωζώνη απέρρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση”.
“Είχαμε πιθανότητες τότε, το χρέος να μπει σε βιώσιμη τροχιά και είχα κάνει συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να οδηγήσει στα άκρα με Ευρωζώνη και δεν την πίεσε αρκετά για την αναδιάρθρωση χρεους. Όμως, είναι η ενδιαφερόμενη χώρα που θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αναδιάρθρωση του χρέους της”.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πίεσε αρκετά τους Ευρωπαίους, δεν είχε καταλάβει γιατί γαλλικές και γερμανικές τράπεζες δεν ήθελαν το κούρεμα και τους έδωσε χρόνο να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα”.
Και πρόσθεσε:
“Δεν μου δόθηκε ποτέ πειστική απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, γιατί δεν ήθελαν την αναδιάρθρωση του χρέους. Έλεγαν ότι δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι, ότι θα γίνει επιτροπή για να το συζητήσει και  τελικά το ταμείο επέβαλλε το κούρεμα. Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα άγνοιας, δεν δικαιολογείται. Είχαν συμβούλους που τους ενημέρωναν για τη βιωσιμότητα του χρέους και τους είχαν δείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει”.
Πάντως, δεν απέφυγε να προχωρήσει και σε μία προσωπική εκτίμηση.
“Οι Γερμανοί θα κάνουν συμψηφισμό και θα γίνει νέο κούρεμα, αντί πολεμικών αποζημιώσεων”.

ΛΟΥΦΑΞΕ" το παρεμπόριο μετά την επίθεση στον ALPHA! Η ΕΛ.ΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας, σκέπτονται να απολύσουν χιλιάδες αστυνομικούς

Η  ΕΛ.ΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας, σκέπτονται να απολύσουν χιλιάδες αστυνομικούς
Το είχαμε προβλέψει.
Μετά την αποκάλυψη ΣΟΚ της δημοσιογράφου του ALPHA ότι στην Πατησιών , και ειδικά κοντά στο άβατο της ΑΣΟΕ υπάρχει παρεμπόριο, η κατάσταση άλλαξε. Η θρασύτατη επίθεση με πέτρα εναντίον του... μπαρμπρίζ του οχήματος που μετέφερε την Μάρθα Λεκκάκου, (κλικ ΕΔΩ) ήταν η ...
σταγόνα που έκανα το ποτήρι της δημοσιογραφικής παντοδυναμίας να ξεχειλίσει και να καταβρέξει την Αστυνομία.
24 ώρες μετά την "δολοφονική" απόπειρα του λιθοβόλου,εναντίον του συνεργείου  που τόλμησε να βιντεοσκοπήσει την παράνομη οικονομική δραστηριότητα, και (ως εκ θαύματος)  το παρεμπόριο ΛΟΥΦΑΞΕ , όπως ακούσαμε στο κεντρικό δελτίο του Σταθμού ΚΑΝΤΖΑ πριν λίγο.
Τώρα που οι οι οικονομικοί λαθρομετανάστες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, η ΕΛ.ΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας, σκέπτονται να απολύσουν  χιλιάδες αστυνομικούς,  που δεν θα έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας.
Τι ακούμε στα κανάλια!...
 
 
 http://euro-crimes.blogspot.gr

Η κυρία Πιπιλή, ο κύριος Οικονομέας και ο κύριος Καμπουράκης υπερασπίζονται με σθένος την Ρεπούση, αναπαράγοντας κεμαλοναζιστικά επιχειρήματα



ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ (Βίντεο).
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ, ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.
ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.
Αυτή είναι η εξουσία που αναπαράγει κεμαλοναζιστικά επιχειρήματα περί δήθεν “θηριωδιών” του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη. Ανιστόρητοι; Όχι. Με σκοπιμότητα.
Εντέλει κύριοι “επιστήμονες” η αρχή των επιστημών είναι τα μαθηματικά. Πόσοι γηγενείς έχουν μείνει στην μικρά Ασία, αφού ο Ελληνικός στρατός έκανε θηριωδίες; Πόσοι γηγενείς Αρμένιοι έμειναν στις πατρογονικές τους εστίες αφού έκαναν “εθνοκάθαρση” κατά των “ειρηνικών Τούρκων;”
Και τα δύο αυτά επιχειρήματα χρησιμοποιούνται από την ναζιστική τουρκία για να αρνηθεί την αναγνώριση των γενοκτονιών, που αποτέλεσαν την βάση για τα ναζιστικά εγκλήματα. Το ένα από τα δύο, το ακούσαμε σήμερα στο MEGA. Από δημόσια συχνότητα, που εκμεταλλεύονται ιδιωτες. Συγχαρητήρια.
 

 olympia.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγνωρίζει η Ρωσία το Κουρδιστάν; Συνάντηση τώρα αντιπροσωπείας…


20130607-201230.jpg
…Κούρδων του DBK στο Ρωσικό ΥΠΕΞ!
Η συνάντηση είναι σε ανώτατο επίπεδο αλλα δεν έχει ανακοινωθει. Μπορει να αποτελέσει σημείο αναφοράς που θα βάλει νέα φωτια στην Τουρκία. Οι πληροφορίες μας λένε πως ακόμα και τις επόμενες ημέρες, η Ρωσία ενδέχεται να ανακοινώσει έναρξη διπλωματικών σχέσεων με το …Κουρδιστάν! Ποιό Κουρδιστάν άραγε;

Να σημειωθει ότι οι Κουρδοι στάθηκαν στο πλευρο της Συριας πληρώνοντας βαρυ φόρο
αίματος. Ίσως αυτό να είναι και μία ανταμοιβή απο τον Πούτιν που θα βάλει φωτιά στην Τουρκία. 




 olympiada

Οι Γερμανοί συνδέουν τις πολεμικές αποζημιώσεις με το κούρεμα του ελληνικού χρέους

 

- Οι Γερμανοί αν και επίσημα αδιαφορούν φαίνονται θορυβημένοι για τις πολεμικές αποζημιώσεις
- Το σενάριο άμεσης πληρωμής στην Ελλάδα έχει αποκλειστεί ήδη από το Βερολίνο
- Οι γερμανοί βουλευτές φοβούνται μαζικές διεκδικήσεις λαών για τον πόλεμο
- Γερμανός βουλευτής της Αριστεράς ζητά να λυθεί σιωπηλά το ζήτημα

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, φαίνεται ότι προβληματίζει πολύ το Βερολίνο κι ας παριστάνουν οι ηγέτες τους τους αδιάφορους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ντόϋτσε Βέλε και με αφορμή συζήτηση που έγινε σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο φαίνεται ότι κάποιοι ρίχνουν στο τραπέζι την πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω...κουρέματος του ελληνικού χρέους!

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Εναλλακτικούς τρόπους διευθέτησης του ζητήματος των πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα συζήτησαν οι συμμετέχοντες σε σχετική εκδήλωση στο Βερολίνο.

Το ζήτημα της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής εκδήλωσης στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο. Πολιτικοί και επιστήμονες που συμμετείχαν συγκλίνουν στην άποψη ότι η Γερμανία δεν θα δεχόταν ποτέ το σενάριο της άμεσης πληρωμής επανορθώσεων στην Ελλάδα.

Θα μπορούσε το ζήτημα να εξεταστεί στο πλαίσιο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους; Ο Άμπρεχτ Ριτσλ, ιστορικός της Οικονομίας στο London School of Economics εκτιμά «ότι η καλύτερη λύση συνίσταται στο να πάψει να διακηρύσσει κανείς τη λέξη επανορθώσεις. Θα έλεγα ότι η πολιτική των συμβόλων είναι ουσιαστική πολιτική και αυτό που χρειάζεται από γερμανικής πλευράς είναι μία συμβολική πράξη που θα ικανοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη και θα ξαναδώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους. Στη συνέχεια μπορούμε να συμφωνήσουμε και για τα οικονομικά ζητήματα, καθώς ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να βρεθούν οικονομικές λύσεις. Αυτό το ξέρουν όλοι στο Βερολίνο».

Φόβος για μαζικές διεκδικήσεις

Ένα είδος «σιωπηρής» αναγνώρισης των γερμανικών οφειλών θα είχε καλές πιθανότητες να κερδίσει κι άλλους συμμάχους στη γερμανική πολιτική σκηνή, εκτιμά η Ανέτε Γκροτ, βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς και πρόεδρος της μεικτής ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το ενδεχόμενο. Είναι ένα πικρό ποτήρι που θα ήταν κι άλλοι διατεθειμένοι να πιουν. Ο μεγαλύτερος φόβος στο μυαλό των γερμανών πολιτικών είναι ότι ‘αν πληρώναμε πολεμικές αποζημιώσεις σε μία χώρα, θα ακολουθούσαν μετά και οι υπόλοιπες'. Άρα πρέπει να βρούμε έναν άλλο όρο για το ζήτημα», έκτιμά η Αν. Γκροτ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

ΔΝΤ.. Η μεγαλύτερη αδικία όλων των εποχών.

.. . Δεν υπέγραφε δάνειο η Ελλάδα, για να πάρει τα χρήματά τους.
Δεν έβαζε υποθήκες, για να πάρει τα χρήματά τους.
Η Ελλάδα απλά "τύπωνε" χαρτάκια, τα οποία έγραφαν πάνω ...
"Οφείλω να σου δώσω —δεν σου χρωστάω— εξαιτίας μιας
υπόσχεσης".
Αυτό δεν το έκανε από πονηριά.
Κοινή συνεννόηση υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των "επενδυτών".
Συνέφερε τους τοκογλύφους να τους "οφείλει" και να μην τους "χρωστάει", γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πήγαιναν φυλακή για τοκογλυφία.

Θα πήγαιναν φυλακή τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Ελλάδας......

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ! ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτος ο κοπριτης ο βρωμιάρης, το κορακι "ο επιμελητης" ονομα δεν εχει;;Δεν έχουν ίχνος ντροπής;;;;

Αυτος ο κοπριτης ο βρωμιάρης, το κορακι "ο επιμελητης" ονομα δεν εχει;;
Τι έγινε ρε κοπρίτη  κονομησες στο όνομα του Νομου;;; Σε βαρος του   Λαού ζεις ρε αποβρασμα της κονωνιας να θυμασε οτι ολα εδω πληρωνονται κοπριτη εχω δει πολλους σαν εσας να ψωφανε αγκομαχωντας ουτε την ψυχη σας δεν θελει ο διαβολος .................
:
ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗ.

 Αναγνωστης

"Χαρακίρι" Σόιμπλε για να γλιτώσει το κούρεμα

"Χαρακίρι" Σόιμπλε για να γλιτώσει το κούρεμα
Η αγχώδης διάψευση σε υψηλούς τόνους και χωρίς περιστροφές από τον Σόιμπλε στην ουσία το μόνο που κατάφερε είναι να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της συζήτησης και να τη μεταφέρει από τα παρασκήνια στην κεντρική σκηνή

Σε "χαρακίρι" οδηγήθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρώντας να σταματήσει εν τη γεννέσει της τη συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ η Γερμανία εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη προεκλογική περίοδο. Η διαμμάχη του ΔΝΤ με την Κομισιόν και το Eurogroup αν και πολλοί πίστευαν ότι εστιάζει στις "παλαιές αμαρτίες" αυτή στόχευε στην προετοιμασία του εδάφους για το επόμενο κούρεμα, όπως πιστοποιείται πλέον από τη διάψευση Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εφτασε στο σημεό να αμφισβηττήσει την απόφαση του Eurogroup για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και την προοπτική ελάφρυσης του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, δηλώνοντας ότι  "δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση από την πλευρά της Ευρωζώνης".
Αν και ο Σόιμπλε απευθύνοντας σε στενό ακροατήριο επιχειρώντας να κατευνάσει τη διαφαινόμενη λαίλαπα αντιδράσεων, εν τούτοις η δήλωσή του προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις της Γερμανίας με το ΔΝΤ, ενώ αμφισβητεί ευθέως την απόφαση της δεύτερης διάσωσης και αδειάζει δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση.
Η αγχώδης διάψευση σε υψηλούς τόνους και χωρίς περιστροφές από τον Σόιμπλε στην ουσία το μόνο που κατάφερε είναι να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της συζήτησης και να τη μεταφέρει από τα παρασκήνια των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και της Ουάσινγκτον στην κεντρική ευρωπαϊκή και γερμανική σκηνή. Ετσι η γερμανική κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να συζητά το θέμα και να απαντά επ αυτού καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Αν και η ρητορική Σόιμπλε εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες ενόψει εκλογών τον Σεπτέμβριο οι επιπτώσεις θα είναι ευρύτερες, εγείροντας θέμα ερμηνείας των αποφάσεων του Eurogroup και επιβεβαιώνοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο τη διάσταση απόψεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι εξελίξεις φαίνεται ότι είναι ταχύτερες από αυτές που προσοδούσε η ελληνική κυβέρνηση η οποία είχε αρχίσει να αποστασιοποιείται σταδιακά από τον γερμανικό άξονα και διαμόρφωνε τις συνθήκες για νέα προσέγγιση με το ΔΝΤ. Οι υψηλοί τόνοι και η καταλυτική παρέμβαση Σόιμπλε δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικο σκηνικό στο οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να τοποθετηθεί είτε να σιωπίσει.
Όπως αναφέρε νωρίτερα σήμερα το πρωί το Sofokleousin.gr η μάχη για το επόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ήδη αρχίσει και οι αντεγκλίσεις ΔΝΤ-Κομισιόν και Eurogroup εντάσσονται στο πλαίσιο διαμόρφωσης των ισορροπιών και προετοιμασίας του εδάφους προς αυτη την κατεύθυνση.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να επαναφέρει το ζήτημα του κουρέματος των καταθέσεων ως αντίμετρο σε ενδεχόμενη προώθηση της πρότασης κουρέματος του επίσημου τομέα (OSI).
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι τέτοιου είδους δεσμεύσεις έναντι της Αθήνας δεν έχουν αναληφθεί από τα κράτη της ευρωζώνης.
Προηγουμένως, το ΔΝΤ σε έκθεσή του σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, όπου επισημαίνονται σφάλματα και παραλείψεις, είχε παραπέμψει σε απόφαση της ευρωζώνης «να προχωρήσει μετά το 2014 σε περαιτέρω ελαφρύνσεις» των ελληνικών υποχρεώσεων.
Όπως φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η εν λόγω ανακοίνωση δεν συνιστά δέσμευση για ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρόκειται απλά για μια ερμηνεία του ΔΝΤ φέρεται να σχολίασε.



sofokleousin

Ανάκαμψη και πράσινα άλογα…



Γράφει η Μιχαλού
Και ενώ ο Σαμαράς παίζει το βιολί βιολάκι του σε ότι αφορά το Success Story… επιμένοντας δηλαδή ότι η Ελλάδα “έχει πρόοδο που την αναγνωρίζουν και οι ξένοι“ το ΔΝΤ παραδέχεται λάθη στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος.
Όπως υποστηρίζει, οι λανθασμένες εκτιμήσεις από μέρους του Ταμείου που συνέτειναν σε βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση, καθώς και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας.
Σημειώνει δε ότι «αν και μία έγκαιρη αναπροσαρμογή των στόχων θα είχε μετριάσει την ύφεση, σε μια τέτοια περίπτωση το πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση και εκείνη την στιγμή, το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν ήταν προετοιμασμένες να δανείσουν περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ελλάδας».
Το Μέγαρο Μαξίμου αντί να αναζητήσει ευθύνες για την κατάντια μας μιλάνε για επιτυχίες και πράσινα άλογα!!! Την ίδια ώρα το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης αντί να αδειάσει το ΔΝΤ τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια με τις πολιτικές του κάθε άλλο παρά βοήθα την χώρα μας να ορθοποδήσει, κάνει τουμπέκι ψιλοκομμένο.. Γνωρίζει καλά ότι είναι  ένα εργαλείο των τραπεζών, πτωχυμένο ιδεολογικά, που η εγχώρια ελίτ το έβαλε στο παιχνίδι και δεν τα βάζει μαζί τους σε καμία περίπτωση. Προτιμά να αφήνει την χώρα μας να διατηρείται  σε κατάσταση ασθενούς υπό μηχανική υποστήριξη, ώστε να εξαρτιέται (το κράτος-θύμα) από αυτό.
Δεν νοιάζονται για τίποτα. Ούτε από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ε.Ε. μετά την Λετονία. Επίσης, το 9,2% των κατοίκων δεν μπορεί να εξασφαλίσει γεύμα για δεύτερη σερί μέρα και το 62,6% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ  597.000 περίπου παιδιά μαστίζονται από φτώχεια και αποκλεισμό, σύμφωνα με έκθεση της FSO.
Με τέτοιου είδους λογικές το μίζερο και συννεφιασμένο μέλλον μας δεν έχει τέλος!!!
το Ποντίκι

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Πολιτικό πτώμα πια ο άλλοτε πανίσχυρος «τσάρος» της Οικονομίας, «σκιά» του εαυτού του, σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία που έκανε στην βουλή προσπάθησε να εμφανίστεί σαν «εύκολο θύμα» εξαπολύοντας μια ολομέτωπη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την εμπλοκή του στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. «Εγκαλείται αυτός που ζήτησε και έδωσε για έλεγχο τη Λίστα, όχι αυτός που την έθαψε. Εγώ δεν έχω προστάτες. Είμαι μόνος μου. Κανένα κόμμα και κανένα κέντρο εξουσίας δεν με στηρίζει. Είναι θράσος από τον κ. Βενιζέλο να με αναφέρει στην ίδια πρόταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο», ανάφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του. 
Τελικά οι βουλευτές με μεγάλη πλειοψηφία 234 ψήφων «υπέρ», 21 «κατά» και 7 «παρών» αποφάσισαν να ελεχθεί για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος. Ανεξάρτητα απ’ τις ευθύνες του πρώην υπουργού, όμως, το γεγονός είναι ότι προσπαθούν να κρύψουν τις ποινικές ευθύνες του Ε. Βενιζέλου για την λίστα Λαγκάρντ και να φορτώσουν τα πάντα σε ένα πολιτικό πτώμα.

Φοβούνται «κάτι» στις τράπεζες

Φοβούνται «κάτι» στις τράπεζες
Η καταβύθιση των τραπεζικών μετοχών συνεχίζεται, η Εθνική βρέθηκε σήμερα χαμηλότερ από την τιμή της ΑΜΚ, η τιμή του "δικαιώματος" της τείνει να εκμηδενισθεί. Η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό δείχνει ότι η αγορά  "κάτι" φοβάται με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών - και οι ανησυχίες αυτές ανατροφοδοτούνται με διάφορες φήμες. Παράλληλα όμως το χρηματιστηριακό κλίμα επιδεινώνεται και εξ αιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί η κλιμακούμενη αντιπαράθεση ΔΝΤ-ΕΕ με φόντο τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος.
Το αυξανόμενο ρίσκο αποθαρρύνει διαχιριστές χαρτοφυλακίων και traders, λειτοργώντας αποτρεπτικά για νέες τοποθετήσεις. Η διολίσθηση συντελείται λοιπόν  εν μέσω υποτονικών συναλλαγών, με απελπιστικά χαμηλό τζίρο.
Είναι μία ακόμη ένδειξη πρόσκαιρης(;) αποστασιοποίησης και αδράνειας των ξένων funds, που είχαν κινήσει τα νήματα του εντυπωσιακού βραχυχρόνιου ράλι στα  τέλη Μαίου.
Φυσικό επακόλουθο η περαιτέρω υποχώρηση των εμποροβιομηχανικών blue chips και των mid caps, που είχαν γίνει εναλλακτική επιλογή των μεγάλων χαρτοφυλακίων
Τον τόνο στην αγορά συνεχίζουν βέβαια να δίνουν τα τραπεζικά χαρτιά, που αποτελούν τους τελευταίους μήνες "βαρόμετρο"  για το ΧΑ.  Στην πορεία των μετοχών του κλάδου αποτυπώνονται εκτιμήσεις, προβλέψεις, προσδοκίες και ανησυχίες για την έκβαση των ανακεφαλαιοποιήσεων, τον βαθμό επιτυχίας των ΑΜΚ και την "επόμενη ημέρα" των ελληνικών τραπεζών.
Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σήμερα χαμηλότερα και από την τιμή  διάθεσης των νέων μετοχών της ΑΜΚ. Αυτό θεωρητικά περιορίζει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον συμμετοχής μικροεπενδυτών και παλιών μετόχων στην ΑΜΚ, ενώ παράλληλα αποτελεί αποθαρρύνει και όσους σκόπευαν να συμμετάσχουν στις ΑΜΚ άλλων τραπεζών.
Πριν από λίγο  η μετοχή έπεσε μέχρι τα 4,27 ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων είναι 4,29 ευρώ. Με εσπευσμένες αγοραστικές παρεμβάσεις  "τραβήχθηκε"  ψηλότερα. Τώρα κινείται περί τα 4,36 ευρώ (-1%). Μέχρι στιγμής  έχουν διακινηθεί 3,5 εκατ. τμχ.
 Η τιμή του δικαιώματος έπεσε στα 0,03 ευρώ, υποχωρώντας έως και 77%. Τώρα βρίσκεται οριακά στα 0,05 ευρώ, με συναλλαγές  16 εκατ. τεμαχίων.
Η Alpha υποχωρεί κατά 4%, η Eurobank χάνει 2%. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο -1,7%
 Στο κόκκινο και ο FT25 (-0,7%), καθώς μόνον 3 μετοχές του βρίσκονται σε θετικό έδαφος (ΟΛΠ +3,3%, ΟΠΑΠ +1,3%, ΕΧΑΕ +0,7%).
Ανησυχητική ένδειξη για την περαιτέρω πορεία της αγοράς αποτελεί η υποχωρηση του Γενικού Δείκτη κάτω από τη ζώνη στήριξης που εντοπίζεται στις 985-975 μονάδες. Αν παραμείνει επί τρεις συνεδριάσεις κάτω από αυτή τη ζώνη, η μεσοχρόνια τάση θα αλλάξει και η διόρθωση θα συνεχισθεί.A
Τα τελευταία λεπτά ο ΓΔ  ανακάμπτει,  λόγω αγοραστικών παρεμβάσεων σε δεικτοβαρή χαρτιά, Τώρα βρίσκεται  στις 971 μονάδες (-0,5%).

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίσουν την εξόντωσή μας...


 

Το παρακάτω σχόλιο του Βασίλη Βιλιάρδου αντικατοπρίζει την σημερινή τραγική πραγματικότητα.
Οι πολιτικοί μας πούλησαν και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακραίες καταστάσεις.

«Αναμφίβολα, εάν έπρεπε να κηρύξουμε στάση πληρωμών, ο κατάλληλος χρόνος ήταν πριν από την εισβολή του ΔΝΤ – όπως είχαμε τότε επισημάνει.
Εάν θεωρούσαμε τώρα πως είναι αναγκαία η λογιστική έρευνα του χρέους, έτσι ώστε να απαιτήσουμε τη διαγραφή του πιθανού επαχθούς μέρους του, ο κατάλληλος χρόνος ήταν πριν από το PSI – όταν οι δανειστές μας δεν ήταν τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά οι αγορές.
Περαιτέρω, εάν έπρεπε να επιστρέψουμε στη δραχμή, ο κατάλληλος χρόνος ήταν είτε πριν από την επέλαση των συνδίκων του διαβόλου και της πρωσικής Γερμανίας (μαζί με την κήρυξη της στάσης πληρωμών), είτε, το αργότερο, πριν από την υπαγωγή του χρέους μας στο αγγλικό δίκαιο και τη «μετάλλαξη» του σε ενυπόθηκο – αφού έκτοτε δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα μετατροπής του σε δραχμές, όπως την είχαμε προηγουμένως, με μία απλή απόφαση της Βουλής.
Σήμερα, μετά από όλες τις διαδικασίες που μεσολάβησαν, καθώς επίσης μετά από τα εγκληματικά προγράμματα λιτότητας που αποδεχθήκαμε χωρίς καμία συλλογική εξέγερση ή, έστω, φυσιολογική αντίδραση, όλες οι παραπάνω δυνατότητες μας έχουν δυστυχώς εξαλειφθεί – η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποικία και εμείς σε σκλάβους χρέους.
Για να μπορέσουμε πλέον να ξεφύγουμε από την παγίδα, στην οποία μόνοι μας πέσαμε χωρίς καθόλου να διαμαρτυρηθούμε ή να προβούμε έγκαιρα σε ενέργειες αποφυγής της, ο μοναδικός δρόμος που απομένει είναι η ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, της γεωργίας (εξαγωγές), της ναυτιλίας κοκ. – γενικότερα, μέσω της εργατικότητας και της επιχειρηματικότητας μας, παράλληλα με την κάθαρση του διεφθαρμένου κομματικού συστήματος μας.
Εάν τα καταφέρουμε, τότε μπορούμε να απαιτήσουμε τη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους μας, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – κάτι που πολύ δύσκολα δεν θα πετυχαίναμε, ενώ δεν θα μας κόστιζε ακόμη περισσότερα ανταλλάγματα, όπως το τρίτο «κούρεμα» του χρέους που ανόητα επιδιώκουμε. Επίσης, μόνο τότε θα καταφέρουμε να διώξουμε τους εισβολείς από την πατρίδα μας, επανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία.
Όλα αυτά προϋποθέτουν φυσικά αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, θάρρος και εμπιστοσύνη στις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας, καθώς επίσης των πολιτών της. Εάν δεν το κάνουμε, θα έχουμε χάσει δυστυχώς μία ακόμη ευκαιρία, όπως αυτές του παρελθόντος, τις οποίες αναφέραμε στην αρχή του κειμένου μας – μία ευκαιρία που ίσως είναι όμως η τελευταία.
Από την άλλη πλευρά, εάν η πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε απλά να παραπονιόμαστε μονότονα, μίζερα και από τους καναπέδες μας, κατακρίνοντας κάποια στιγμή στο μέλλον τον αφελληνισμό των τραπεζών μας (τον οποίο μπορούμε ακόμη να αποφύγουμε), τη λεηλασία της δημοσίας περιουσίας (την οποία μπορούμε επίσης να αποφύγουμε), την κατάσχεση της ιδιωτικής, την εξαθλίωση, τη γενοκτονία, την προδοσία των κυβερνώντων κοκ., τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας – κάτι που ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί ποτέ.»

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.... ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Λαθρέμποροι της ιστορίας




Το πρωί στο ΒΗΜΑ FM οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν ένα σχόλιο για τους μαύρους που έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ και πωλούν λαθραία προϊόντα. Αναρωτήθηκαν γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία αφού πρόκειται για λαθρεμπόριο που μάλιστα γίνεται εμφανώς. Και απάντησαν μόνοι τους με το γνωστό για την προηγούμενη φορά που η αστυνομία κυνήγησε εντός της Σχολής τους μαύρους, μετά από άδεια που είχε πάρει, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις.

Tους έστειλα το εξής μήνυμα "Αδαμόπουλε, το "λαθρεμπόριο" που κάνουν οι μαύροι έξω από την ΑΣΣΟΕ, δεν έχει σχέση με το λαθρεμπόριο που έκαναν ο Ωνάσης και ο Βαρδινογιάννης". Το χαρακτήρισαν ατυχέστατο και στη συνέχεια είπαν ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο για τα δύο ονόματα.
Οι δύο δημοσιογράφοι δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει ποτέ ότι ο Ωνάσης ξεκίνησε την επιχειρηματική πορεία του παραβιάζοντας το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ροδεσίας του Ίαν Σμιθ, με τα Liberty που είχε αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί μετά τον πόλεμο. Οι δύο δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν ούτε ότι όταν ο Μητσοτάκης επέβαλε το ίδιο εμπάργκο κατά των Σκοπίων, ο Βαρδινογιάννης και ο Κοπελούζος έβγαλαν περιουσίες μεταφέροντας λαθραίο πετρέλαιο στη χώρα αυτή.
Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό των δύο δημοσιογράφων ότι ο άλλος μεγάλος "εθνικός ευεργέτης", ο Μποδοσάκης, πωλούσε όπλα αρχικά στον Κεμάλ, όταν αυτός αντεπιτέθηκε στους Έλληνες το 1922 και στη συνέχεια, στον Φράνκο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου. 
Αναμενόμενη "αντικειμενική" ενημέρωση από τους "ενσωματωμένους" δημοσιογράφους του ΔΟΛ και του Ψυχάρη. Τους λαθρέμπορους της ιστορίας.
 
 
 

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ:" Ειρηνικοί και φιλήσυχοι διαδηλωτές οι Τούρκοι.... κουκουλοφοροι και τρομοκρατες οι Ελληνες ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ"

 
Οι διαδηλώσεις  στην Τουρκία απέδειξαν για ακόμη μία φορά την υποκρισία ΜΜΕ και κομμάτων στην Ελλάδα. Η δημοσιογραφική κάλυψη από την πλειοψηφία των μέσων ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Μίλησαν για χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν ειρηνικά σε συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας και που αναίτια η τοπική αστυνομία χρησιμοποίησε ανεξέλεγκτη βία στα όρια της δολοφονικής βίας για να αποτρέψει το δικαίωμα των συμμετεχόντων να διαδηλώσουν. Έντυπα, Διαδικτυακά και τηλεοπτικά πρωτοσέλιδα καυτηρίαζαν με τον πλέον αυστηρό τρόπο την αστυνομική βία της Τουρκίας ενάντια σε φιλήσυχους διαδηλωτές.

Εάν όμως ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα και στα πρωτοσέλιδα της εποχής θα δούμε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των Ελλήνων διαδηλωτών. Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα τότε δε διαδήλωνε ο Λαός ούτε φιλήσυχοι πολίτες ούτε ειρηνικοί διαδηλωτές. Δε διαδήλωνε ο κόσμος διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Για τα ΜΜΕ τότε, διαδήλωναν κουκουλοφόροι, τρομοκράτες, ακραία στοιχεία, βανδαλιστές, μπαχαλάκηδες, συμμορίες κτλ.
Οι καταστροφές κτιρίων και οι φωτιές στην Τουρκία  ήταν λόγω της ωμής αστυνομικής βίας και της ιερής αγανάκτησης  των διαδηλωτών. Αντίθετα ανάλογα γεγονότα στην Ελλάδα χαρακτηρίζονταν από τα ΜΜΕ ως έγκλημα κατά της χώρας, κατά του τουρισμού κατά των επαγγελματιών, ακόμη και του κοινωνικού ιστού. Οι Τούρκοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους αυθόρμητα και αθρόα, αντίθετα στην Ελλάδα οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους καθοδηγούμενοι από κόμματα, ξένα κέντρα, υπηρεσίες κτλ, πάντα κατά τα ΜΜΕ…
Φωτογραφίες Τούρκων διαδηλωτών που χτυπιούνται  με αντλίες νερού ή χημικά είναι  σε πρώτη παρουσίαση και οι Έλληνες  παρουσιαστές επιτίθενται στην Τουρκική αστυνομική βία με βαρείς χαρακτηρισμούς. Αντίθετα στην Ελλάδα όταν τα ΜΑΤ ψέκασαν τον Γλέζο από το μισό μέτρο ή άλλη φορά ψέκασαν Γλέζο και Θεοδωράκη μαζί και τους έστειλαν στο ιατρείο της Βουλής, τα ελληνικά ΜΜΕ αναρωτιόνταν τι ήθελαν μεγάλοι άνθρωποι σε συγκέντρωση…
Ακόμη και πρόσφατα στις Σκουριές, ολόκληροι  οικισμοί χαρακτηρίζονται ως και  τρομοκράτες από τα ΜΜΕ, επειδή διαδηλώνουν και προσπαθούν να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη τους από την υφαρπαγή, την αποψίλωση και την καταστροφή.
Ενώ ταυτόχρονα τα κόμματα στην Ελλάδα, ανάλογα από ποια σκοπιά τα συμφέρει είτε στηρίζουν άκριτα και χωρίς καμία σκέψη και ανάλυση όλες τις διαδηλώσεις ανά τον κόσμο υιοθετώντας τες, στη λογική ενός στρεβλού διεθνισμού αλλά ουσιαστικά ως κουκουλοφόροι της παγκοσμιοποίησης, είτε σιωπούν, είτε κατηγορούν τους διαδηλωτές. Κατά πως τα συμφέρει κάθε φορά.
Η κάλυψη των διαδηλώσεων στην Τουρκία από τα Ελληνικά μέσα και η σύγκριση με την κάλυψη διαδηλώσεων στην Ελλάδα και, η αέναη προσπάθεια των περισσοτέρων ΜΜΕ ποδηγέτησης της κοινής γνώμης προς όφελος διαφόρων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, δείχνει υποκρισία, σήψη, διαπλοκή και διαφθορά…
Υ.Γ. Όσο για αυτά τα «χαριτωμένα-εθνομηδενιστικά» που είπε πάλι η Ρεπούση χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά μύθο το χορό του Ζαλόγγου ένα έχω να πω:
Εάν έγραφε βιβλίο για το χορό του Ζαλόγγου η εν λόγω κυρία, θα είχε τίτλο: «Οι Σουλιώτισσες κάνοντας μαθήματα bungee jumping στο βράχο του Ζαλόγγου!!!»

Stathis Diomidis