ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.6.13

«Σαφείς ευθύνες των επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, για πλημμελή ή σκόπιμα λαθεμένο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην τράπεζα ¨FFB¨. Σκανδαλώδης μετακύλιση ζημιών της ¨FFB¨στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».



ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,
ΥΠΟΔΟΜΩΝ &ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα : «Σαφείς ευθύνες των επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, για πλημμελή ή
σκόπιμα λαθεμένο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην τράπεζα ¨FFB¨.
Σκανδαλώδης μετακύλιση ζημιών της ¨FFB¨στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».


Κύριοι Υπουργοί ,
σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (26/5/13), γνωστός εφοπλιστής χρέωσε την Τράπεζα ¨F.F.B της οποίας είναι ιδιοκτήτης, με «κόκκινα δάνεια» ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, από τα οποία τα 975 εκατομμύρια δόθηκαν σε επιχειρηματίες και είναι χρήματα που δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχτούν! Τα δάνεια αυτά παρέμειναν στην ¨FFB¨, ενώ το υγιές κομμάτι της, εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα.
Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, στην οποία οι νόμοι και οι κανόνες της τραπεζικής αγοράς δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά, η Τράπεζα ¨F.F.B¨θα είχε ήδη υποστεί τις συνέπειες των επισφαλών χορηγήσεών της. Στην περίπτωσή της, όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ¨Επιθεώρηση¨ της Τράπεζας της Ελλάδος, και η πολυσυζητημένη ¨ανακεφαλαιοποίηση των Τράπεζων¨, θα έχει ως αποτέλεσμα να φορτωθούν στους ώμους του ελληνικού λαού τα «κόκκινα δάνεια» της ¨FFB¨!
Είναι προφανές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, πως την κύρια βαρύτατη ευθύνη για όσα προαναφέρθηκαν, φέρει η Επιθεώρηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Και τούτο, διότι, στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι Επιθεωρητές, πριν από ένα χρόνο, υπολόγισαν το συγκεκριμένο ¨άνοιγμα¨ της ¨FFB¨ στα 80 εκατομμύρια ευρώ, και όχι στο 1,5 δισεκατομμύριο που ήταν πραγματικά!
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

  1. Σκοπεύει, η Κυβέρνηση, και εν προκειμένω το Υπουργείο Οικονομικών, να διατάξει έλεγχο που θα αφορά στην Επιθεώρηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην ¨FFB¨;

  1. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος, θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, για την τιμωρία όσων διέπραξαν ένα λάθος που αποτιμάται σε 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο μεθοδευμένα φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού;



-1-

-2-





  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να μην περιληφθεί στην ¨ανακεφαλαίωση των Τραπεζών¨, η λανθασμένη εκτίμηση του τραπεζικού κινδύνου ή η επί σκοπώ, και εκ του ασφαλούς -λόγω της επικείμενης ¨ανακεφαλαίωσης¨- χορήγηση επισφαλών δανείων, από την ¨F.F.B¨ και τον ιδιοκτήτη της, τα οποία ήδη κατέστησαν «κόκκινα»;

  1. Είναι τυχαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσπαθεί να απαλλάξει τα τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν «θαλασσοδάνεια» και να συγκαλύψει με την ψήφιση της περιβόητης αιφνιδιαστικής τροπολογίας στη Βουλή πρόσφατα, όλα αυτά τα σκάνδαλα ;




Αθήνα 6/6 /2013
Αρ.πρωτ.: 11512
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: