ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.6.13

ΔΝΤ: «Μεθοδευμένο έγκλημα» το πρώτο Μνημόνιο


Το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι. Το χρέος δεν ήταν βιώσιμο. Δόθηκε συνταγή υπερβολικής λιτότητας.

ΔΝΤ:  «Μεθοδευμένο έγκλημα» το πρώτο Μνημόνιο
Το ΔΝΤ θεωρούσε από την αρχή μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος και  ήθελε ριζοσπαστικές λύσεις με άμεσο κούρεμα, αλλα οι Ευρωπαίοι επέβαλαν τελικά τις επιλογές τους στο πρώτο Μνημόνιο, που χρησιμοποιήθηκε προς "παραδειγματισμό" άλλων χωρών και απεδείχθη ανεπαρκές. Το ομολογεί το ΔΝΤ σε έγγραφο που έχει ήδη στην κατοχή του το Sofokleousin.gr, όπου αναφέρεται ότι όταν συμφωνήθηκε το πρώτο πακέτο διάσωσης, η  Ελλάδα δεν πληρούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να της δοθεί βοήθεια. Tο Ταμείο παραδέχεται ότι αναγκάσθηκε να παραβεί τους κανονισμούς του για να δοθεί στην Ελλάδα και ότι  δεν υπολόγισε σωστά τη ζημιά που θα προκαλούσε στην ελληνική οικονομία η αυστηρή λιτότητα. Αναγνωρίζει επίσης ότι έκανε εσφαλμένους χειρισμούς στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Υποστηρίζει πάντως ότι παρά τα λάθη και την ηθελημένη "αγνόηση της πραγματικότητας", οι χειρισμοί του έδωσαν χρόνο στην Ευρώπη να προετοιμαστεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την κρίση.
Για το ελληνικό πρρόβλημα  στο έγγραφο ότι  κάποια χαλαρότητα στο πρόγραμμα λιτότητας. με υιοθέτηση χαμηλότερων στόχων  και επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης μέτρων, θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία. Αυτό όμως δεν ήταν πολιτικά εφικτό, γιατί θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Το ΔΝΤ καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι  ότι «κατένειμε άνισα στην κοινωνία» το  βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής  και ότι  δεν υλοποίησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα στήριζαν τον ιδιωτικό τομέα .

Κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2010 «ήταν μια επιχείρηση συγκράτησης της κατάστασης», η οποία «έδωσε στην ευρωζώνη χρόνο να χτίσει τείχος προστασίας, να προστατεύσει άλλα ευάλωτα μέλη της και να αποτρέψει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».

Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, ούτε το Ταμείο, ούτε και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα ήταν διατεθειμένες να δανείσουν την Ελλάδα περισσότερα από 110 δισ. ευρώ. Το Ταμείο επισημαίνει ότι παρέκαμψε τους κανόνες λειτουργίας του για να συνδράμει την Ελλάδα, δημιουργώντας στις αγορές την εντύπωση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
  Οπως αναφέρει, η Ελλάδα δεν πληρούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να της δοθεί βοήθεια.

Η  αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική διάσωση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τα στελέχη του Ταμείου «δεν μπορούσαν να εγγυηθούν με μεγάλη πιθανότητα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο».

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υπερέβαλε ως προς τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές όπως και για την πολιτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.





sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: