ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.12.12

Η “γουρουνοποίηση” των πολιτικών…


του Στέλιου Συρμόγλου
Οι τελευταίες μέρες που διέρρευσαν παρουσίαζαν ενδιαφέρον για τους ψύχραιμους παρατηρητές των πολιτικών δρώμενων, αλλά και για τους επίδοξους επιθεωρησιογράφους ξεκαρδιστικών παραστάσεων με θέμα τα ευτράπελα των συγκυβερνώντων με τη γνωστή τους “παχυδερμία”, όπως και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων που με την αμηχανία και τις αντιδράσεις τους επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…
Με τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης να διαψεύδει τους εγχώριους “σωτήρες” της συγκυβέρνησης περί της μη αναγκαιότητας νέων μέτρων στο άμεσο μέλλον… Με τον πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί σ’ ένα κακόγουστο βίντεο βλακώδους προπαγανδιστικής χροιάς, για να “εμφυσήσει” πατριωτισμό και αισιοδοξία στους…υπηκόους του, ως άλλος σύγχρονος τύραννος με τη θρασύτητα και την υποκριτική αναίδεια του “ονειροβάτη” ή καλύτερα του ανθρώπου που βρίσκεται σε πλήρη διανοητική σύγχυση, αλλά και απόλυτη εξάρτηση από τη λαγνεία της εξουσίας. Και με όλο το “επιτελείο” των κυβερνητικών εταίρων να διαγκωνίζεται στη ψευδολογία και να προσπαθεί να εμφανίσει την…πολιτική απάτη και την εθνική υποτέλεια ως “σωτηρία” του ελληνικού λαού…
Και μη χειρότερα!..Και διερωτώνται οι σκεπτόμενοι και, εκ των πραγμάτων ελεύθεροι πολίτες, αν η σοβαρότητα και η πολιτική εντιμότητα μπορούν να ευδοκιμήσουν στον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας. Και οργίζονται. Οργίζονται πολύ, για ό,τι τραγελαφικό και κατάφωρα άδικο συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Με όλους αυτούς τους γνωστούς πολιτικούς-μεταπράτες των ελπίδων μας, οι οποίοι με την κοινωνική τους αναλγησία και την παχυδερμία τους, αποτέλεσμα της αδηφαγίας τους και της ακόρεστης επιθυμίας τους για εξουσία και για περισσότερη εξουσία με παράλληλο εύκολο πλουτισμό, έχουν κυριολεκτικά “γουρουνοποιήσει” την πολιτική και μετατρέψαν τη χώρα σ’ ένα απέρταντο και πλούσιο “τραπέζι” ληστρικής γευσιλαγνείας και ανομολόγητων συναλλαγών και διαπλεκόμενων συμφερόντων…
Και για τον απλό, αλλά με συγκρότηση και νηφάλια σκέψη πολίτη, είναι αδιανόητο πως όλα αυτά τα πολιτικά εκτρώματα που ως καρκινώματα έχουν αλλιώσει τον κοινωνικό ιστό τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζουν να παριστάνουν ευδαίμονες τον “σωτήρα” ενός λαού που χειμάζεται από τις πολιτικές πράξεις και αποφάσεις, ακριβώς αυτών που τον οδήγησαν στην καταπακτή της συμφοράς και της αποδυσπέτισης. Και όπου το αύριο του καθενός ξεχωριστά υποθηκεύεται από την “πολιτικογορουνοποιημένη” αδηφαγία του άγονου σήμερα!…
Η κοινωνική αποσύνθεση έχει ήδη συντελεστεί από τους πολιτικούς που ακολουθούν το ψέμα σ’ όλο το διαχρονικό τόξο του….Με κοινή συλλογιστική την κατάκτηση ή τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε θυσία και με κάθε πολιτική πρακτική, συντάσσονται με τις τάσεις εκείνες που εκδηλώνονται κατά τις επιταγές του συμφέροντος του δυνατού. Και επιχειρούν οι…χείριστοι τα χείριστα, ερήμην του λαού, αλλά εν ονόματι του λαού, για να επισφραγίσουν με τη δήθεν λαική συναίνεση τις αποτρόπαιες πολιτικές τους πράξεις. Πράξεις πολιτικών που ουδέποτε, ανεξάρτητα του εθισμού και του Μυθιδρατισμού του λαού να παγιδεύεται στο “τίποτα” και να αυτοπαγιδεύεται στην ίδια του την ανάγκη να πιστέψει για ένα καλύτερο αύριο ή και να επαναπαύεται στο όποιο “βόλεμα” του, ανάγονται και αποβλέπουν στην άρση και την πρόοδο των πολλών.
Η δε παγίωση διαδοχικών κατεστημένων για χρονικά διαστήματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αδιατάρακτη επικράτηση των αθλίων και των ηλιθίων της πολιτικής. Και με την ανακύκλιση του πολιτικού δυναμικού επιτυγχάνεται απλώς η αλληλοτροφοδότηση με ανθρώπους του ίδιου βεληνεκούς βλακείας με ροπή ωστόσο στη “γουρουνοποίηση” και την νομή της εξουσίας, έχοντας επί το πλείστον θητεύσει στα κομματικά υπόγεια και τους διαδρόμους της διατεταγμένης πολιτικής….
Και εκεί, στη “γυμνή” Ηρώδου Αττικού,για λόγους ασφαλείας του “λαοπρόβλητου” κατ’ επανάληψη ψευδομανούς πρωθυπουργού και με τους ευζώνους να φρουρούν τον “μαραμαρωμένο” πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την αύρα του εθνικού -πάλαι τε – βασιλικού κήπου, το σκηνικό είναι συναρπαστικό… Καθώς ο διερχόμενος…πειναλέων μέσος πολίτης στρέφει το βλέμμα του στο μέγαρο Μαξίμου και επιδίδεται στην απαραγωγή σιέλου για…φτύσιμο. Με τους επίσης διερχόμενους αμέτρητους άνεργους πολίτες, ξελιγωμένους να περιμένουν τα νέα της…μπουκιάς. Και από το μεγάφωνο της παρακείμενης μονάδας των ευζώνων να ακούγεται Παλαμάς: “Δεν χάνεσαι στα τάρταρα, μονάχα ξαποσταίνεις, στη ζωή ξαναφαίνεσαι και λαούς ανασταίνεις”.




πηγη

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 25 ΔΙΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ....ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

νέα οικονομική θεωρία: «Το βαρέλι με τους πολλαπλούς πάτους» – Ερχονται νέα μέτρα 25 δις ευρώ τον Μάρτιο… και εκλογές τον Απρίλιο!!!


Μια απίστευτη ανάλυση του διαχειριστή των AegeanTimes.GR , Γιώργου Αδαλή, η οποία ευχόμαστε να μην βγει ποτέ αληθινή – Γιατί ο Τσίπρας είναι σίγουρος ότι θα πέσει η Κυβέρνηση τον Απρίλιο; Τι διάβασε άραγε και που;;
Γιώργος Αδαλής
Πρώτη φορά στη ζωή μου, βλέπω πολιτικούς να καταχρεώνουν τη χώρα τους, να εξαθλιώνουν τους πολίτες τους, κι αυτοί να αλληλο-συγχαίρονται και να επαίρονται για τι πράξεις τους!!!
Το χτεσινό Eurogroup, όχι απλά δεν έδωσε ένα τέλος στο μαρτύριο της Ελλάδας, αλλά το παρέτεινε και δυστυχώς το επέτεινε!!!
Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία!
Κατάφερε –λένε- ο Σαμαράς, να πάρει την δόση των 31.5 δις ευρώ!
Οι οικονομολόγοι γνωρίζουν ότι μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν έχει ακουστεί! Η δόση θα δινόταν όπως και να έχει εκτός κι αν δεν ήθελε η ίδια η Ελλάδα να την λάβει!
Κατάφερε -λένε- ο Σαμαράς να λάβει και την επιμήκυνση!

Απαντες γνωρίζουν, ότι η επιμήκυνση είχε δοθεί από την αλήστου μνήμης εποχή που κυβερνούσε(;) ο ΓΑΠ !
Επί της ουσίας, ΔΝΤ και Γερμανία, προσπαθούν ο καθένας για λογαριασμό του να υφαρπάξουν ότι μπορούν από το μακελεμένο σώμα της Ελληνικής Οικονομίας! Ένα μακελειό που οι ίδιοι σχεδίασαν, οι ίδιοι έθεσαν σε εφαρμογή και οι ίδιοι συντηρούν!
ΠΩΣ επιτρέπει ο Σαμαράς στον εαυτό του να χαμογελά, όταν μετά από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, συνεχίζει το καταστροφικό έργο του απίθανου διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου!?!

Για ποια επιτυχία μιλάμε, όταν τα πάντα στην οικονομία συνεχίζουν την κατιούσα και έχουμε ανακαλύψει μια νέα οικονομική θεωρία;;;
Την οικονομική θεωρία αυτή, την βαφτίζω σήμερα ως η «θεωρία του βαρελιού με τους πολλαπλούς πάτους», για έναν πάρα πολύ απλό λόγο!

Προκειμένου οι δανειστές μας, να μεταφέρουν τα χρέη των τραπεζών στους πολίτες, βάζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να εκτίθεται κάθε φορά λέγοντας, ότι «βάλαμε πάτο στο βαρέλι», δηλαδή, «μην ανησυχείτε, είναι τα τελευταία μέτρα»! Αυτό γίνεται κάθε φορά που πρόκειται να λάβουμε κάποια δόση! Ξαφνικά, την επόμενη μέρα της δόσης, ανακαλύπτουν, ότι το πρόγραμμα δεν περπάτησε, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, κάτι πήγε στραβά τέλος πάντων! Ετσι, ο πάτος του βαρελιού, μετατίθεται μερικά … χιλιόμετρα πιο βαθιά, προκειμένου να χωρέσουν σε αυτό, νέοι άνεργοι, νέοι πτωχευμένοι επιχειρηματίες, νέοι απελπισμένοι γονείς, νέοι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και πάνω απ όλα, νέοι , ολοκαίνουργιοι αυτόχειρες, που άλλος πηδά από τα μπαλκόνια , άλλος βάζει τη θηλιά στο λαιμό του κι άλλος τινάζει τα μυαλά του στον αέρα με μια καραμπίνα!
Μόλις γεμίζει το βαρέλι με όλους αυτούς, απλά μεταθέτουν τον πάτο … πιο κάτω, με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για νέους, χώρος για φρέσκο … κρέας και αίμα, καθαρά Ελληνικό!!!
Αυτή είναι φίλοι και φίλες, η νεότερη οικονομική θεωρία και πρακτική, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον πλανήτη, στην χώρα μας! Στην Ελλάδα!
Οι διαχειριστές της οικονομικής κρίσης, κυρίως οι Γερμανοί, έχουν δώσει γη και ύδωρ σε πέντε πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα! Εχουν ήδη «αναλώσει», «χρησιμοποιήσει», «εξευτελίσει» τρεις από αυτές (Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά) και ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν άλλες δύο που έχουν σε εφεδρεία! Η επόμενη είναι η οικογένεια Μητσοτάκη και η μεθεπόμενη και τελευταία τουςσας την κρατώ για έκπληξη!!!
Δεν διστάζουν δηλαδή, κάθε φορά που θέλουν να μετακινήσουν ακόμη πιο βαθιά τον πάτο του βαρελιού, να θυσιάσουν μια τέτοια (πάλαι ποτέ) πανίσχυρη πολιτικά οικογένεια, προκειμένου, να πετύχουν το στόχο τους!
Δυστυχώς, τον Μάρτιο του 2013, θα αποτύχει και τούτη η συμφωνία (όπως άλλωστε γνωρίζουμε όλοι οι οικονομολόγοι) και θα χρειαστούν νέα μέτρα , νέες περικοπές και νέοι φόροι!
Αν σας έχει πείσει ο Σαμαράς και τα … Σαμάρια του, ότι είναι η τελευταία φορομπηχτική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, τότε, «πλανάσθαι πλάνην οικτράν»!
Τον Φεβρουάριο, θα ακούσετε για πρώτη φορά ότι οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται και λίγο αργότερα, θα ζητούν οι δανειστές μας νέα μέτρα!!!
Το πόσο σίγουρος είμαι γι αυτό που γράφω, δεν έχει να κάνει με κάποια ικανότητα που έχω, όπως η Πυθία, να προβλέπω το μέλλον, αλλά η ευκολία με την οποία διαβάζω ισολογισμούς εταιριών και προϋπολογισμούς κρατών!!!
Και στον τελευταίο που ψήφισαν πριν μερικές εβδομάδες οι Σωτήρες του Εθνους μας, για το 2013, προβλέπει, ότι θα υπάρξουν έκτακτα έσοδα για το κράτος, της τάξης των 25 με 35 δις ευρώ!!!!

Εσείς που πιστεύετε ότι θα τα βρει αυτά το κράτος;;
Για να βρέξει ευρώ ο ουρανός δεν πρόκειται!
Και να παίξει ο Στουρνάρας και να κερδίσει όλα τα τζόκερ του πλανήτη πάλι δεν φτάνουν ούτε στο μισό αυτού του ποσού!
ΑΡΑ;Πρόκειται για επιβολή νέων φόρων (έμμεσων κι άμεσων), νέα χαράτσια, νέες φορομπηχτικές επιδρομές και άρα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!
Από εκεί θα βρουν τα 25 με 35 δις ευρώ που περιγράφουν στις ειδικές στήλες του προϋπολογισμού, τις οποίες είμαι σίγουρος, ότι δεν τις διάβασε ούτε ένας βουλευτής πριν τις ψηφίσει!!!
Τις διάβασε όμως ο Αλέξης Τσίπρας!!!
Και ξέρει καλά, ότι όποιος και να κυβερνά τη χώρα τον Μάρτιο, θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα!!!
Σκεπτόμενος λοιπόν καθαρά πολιτικά, εφαρμόζει την θεωρία του ώριμου φρούτου! Το φρούτο της εξουσίας θα πέσει στην ποδιά του τον Μάρτιο, μόλις ο Σαμαράς πει την φράση «θα λάβουμε νέα μέ…» !!!
Πρίν προλάβει να πει την λέξη «μέτρα» η κυβέρνησή του θα πέσεικαι θα δικαιωθεί σε όλα όσα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κομμάτι της οικονομικής του πολιτικής!!!
Ο Σαμαράς δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει καν τη φράση του και θα συρθεί σε εκλογές, όπου θα δει το κόμμα του να κάνει παρέα με το … ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά !!!Γι αυτό άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλά με απόλυτη σιγουριά, για εκλογές τον Απρίλιο!!! (θέλουν και 40 μέρες βλέπετε να προκηρυχτούν)!
Δυστυχώς φίλες και φίλοι, άπαντες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ότι στον προϋπολογισμό που ψήφισαν στην θυελλώδη συνεδρίαση της βουλής πρόσφατα, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το 2013 ο Δημόσιος Τομέας θα χρειαστεί επιπρόσθετα 25 με 35 δις ευρώ, τα οποία φυσικά θα εξοικονομηθούν με νέα μέτρα και χαράτσια που θα επιβάλει η όποια Κυβέρνηση!
Σήμερα είναι Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, κι ότι σας γράφω, το έχω δηλώσει δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή του οικονομολόγου Γ.Πηλήτσου, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης , www.gradio.gr , πριν ΔΥΟ εβδομάδες!

Κρατήστε αυτό το άρθρο στο αρχείο του υπολογιστή σας, βάλτε μια υπενθύμιση στο Outlook για τις 15 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή)! από εκείνη τη μέρα και μετά θα ξεκινήσουν δειλά δειλά οι δηλώσεις της Κυβέρνησης για επιβολή νέων μέτρων!!!
Και πάνω απ όλα, λίγο πριν το Μάιο, καθώς θα ετοιμάζονται να γεννήσουν οι … γαϊδουρομάνες στη χώρα μας, θα ξαναπάμε σε εκλογές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξεσηκωθεί ο Ελληνικός λαός και κάποιο … απρόοπτο γεγονός αποτρέψει το … ΕΙΚΟΣΑΕΤΕΣ σχέδιο που έχουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τη χώρα μας!
Αυτά …(Για σήμερα εννοείται)!!!
aegeantimes.gr

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ ΗΛΙΘΙΕ..... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΤΟΥΣ... (.. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία..)

 ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.... ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ....  ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ....

ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ!!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΣ...  
 ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!! 
 -------------------------


 ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ!!! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ????


Κάθε μήνα μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2013 σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους και τέλη για τα εισοδήματά τους, την ακίνητη περιουσία τους και τα αυτοκίνητά τους που συνολικά αγγίζουν το πακέτο των περικοπών δαπανών για τη διετία 2013-2014 και εξανεμίζουν τα εισοδήματά τους. Ειδικότερα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τους φόρους που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2012 θα πρέπει να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το έτος 2013, ενώ μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2013 υποχρεούνται να έχουν πληρώσει και τις πέντε συνολικά διμηνιαίες δόσεις του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών του 2012, που αναγράφουν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν εντός του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2012, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2010 και 2011.
4 κατηγορίες
Πιο συγκεκριμένα, οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι οι εξής:

Εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος: Οι έξτρα φόροι που άρχισαν να πληρώνουν σε δόσεις οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 υπερβαίνουν ήδη τα 6,5 δισ. ευρώ. Από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους οφείλουν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 1.912 ευρώ. Για πολλούς φορολογούμενους το συνολικό ποσό των φόρων που καλούνται να πληρώσουν αντιστοιχεί σε 2 έως και 3 μηνιαίες συντάξεις ή μηνιαίους μισθούς.
Εκτός από τον πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα του 2011 στα εκκαθαριστικά περιλαμβάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για όσους άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. Σημειώνεται ότι για οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ ο φόρος εξοφλείται σε 7 ίσες μηνιαίες δόσεις ενώ για μεγαλύτερα ποσά καταβάλλεται σε 3 ίσες διμηνιαίες δόσεις.
Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, έχει αρχίσει ήδη να εισπράττεται καθώς σε πολλούς λογαριασμούς έχει ήδη ενσωματωθεί η πρώτη από τις πέντε διμηνιαίες δόσεις εξόφλησής του. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ.
Το 2013 το ΕΕΤΗΔΕ καταργείται και θα αντικατασταθεί από ένα ενιαίο ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις, δηλαδή τα αγροτεμάχια, όχι όμως και τις εκτάσεις που ανήκουν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα έχει αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίμακα συντελεστών.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011: Από τον Οκτώβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα σημειώματα του ΦΑΠ των ετών 2010 - 2011 με στόχο την είσπραξη περίπου 1 δισ. ευρώ. Το ΦΑΠ του 2010 θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 170.000 φορολογούμενοι που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2010 ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ ενώ το ΦΑΠ του 2011 θα πληρώσουν περίπου 500.000 που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2011 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση συζύγων δεν θα εκδοθεί πλέον ένα κοινό ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα. Για κάθε ανδρόγυνο θα εκδοθούν δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο.
Τέλη κυκλοφορίας 2013: Μέχρι το τέλος τους έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα ακόμη «χαράτσι». Πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ. Όμως αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα στηθούν στις ουρές των τραπεζών και της εφορίας για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταργήσει τα αυτοκόλλητα σήματα και ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να «τρέχει» τον σχεδιασμό ειδικής εφαρμογής που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.
Ενιαίο τέλος για όλα τα ακίνητα
Το 2013 το ΕΕΤΗΔΕ καταργείται και θα αντικατασταθεί από ένα ενιαίο ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις, δηλαδή τα αγροτεμάχια, όχι όμως και τις εκτάσεις που ανήκουν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα έχει αφορολόγητο όριο. φορολογικη καταιγιδα

Τα ποσά που θα καταβάλουν οι πολίτες
Κάθε μήνα στο γκισέ της εφορίας

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ
•10,5 δισ. θα πληρώσουν στην εφορία 5,5 εκατ. νοικοκυριά
ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΙ

•6,5 δισ. οι έξτρα φόροι για τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2011
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

•2,4 δισ. έσοδα από το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

•1 δισ. έσοδα από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2013.

ΝΑ!! "ΓΙΑΤΙ "ΧΑΣΑΝΕ" ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ!!!!!! Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ (Υ)ΙΟ???


H Μαργαρίτα Παπανδρέου.me 500 εκ. ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ

Η υπόθεση με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ παίρνει νέα τροπή, με την δικογραφία η οποία έφτασε στη Βουλή και επίσημες καταθέσεις να εμπλέκουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το .......
Βήμα της Κυριακής με τίτλο «το ΣΔΟΕ μπλέκει τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ»,αλλά και το Πρώτο Θέμα, επίσημη κατάθεση αναφέρει ότι η μυστηριώδης γυναίκα με τα 500 εκατομμύρια είναι η κυρία Παπανδρέου.

Η αναφορά αυτή γίνεται σε κατάθεση που έδωσε ο Στέλιος Στασινόπουλος επικεφαλής του ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και μάλλον είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου.

6.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου κάθε τρίμηνο του 2013

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", γίνεται ακόμα αναφορά σε πιθανές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.
Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».
Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι, οι οποίοι για ένα έτος θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού. Κάτι που, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει στη μετάβαση των εργαζομένων, εάν χρειαστεί, στον ιδιωτικό τομέα.
Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού η κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει τις αναλογιστικές μελέτες στα Ταμεία και να προχωρήσει σε προτάσεις για αλλαγές έως τον Σεπτέμβριο του 2013.
Θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες και για τον πρώτο πυλώνα ασφάλισης σε δημόσιες επιχειρήσεις, όπου οι εισφορές υπερβαίνουν αυτές στον ιδιωτικό τομέα, σε συγκρίσιμες επιχειρήσεις.
Επίσης η κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα προβεί σε επανεξέταση του συστήματος κατώτατων αμοιβών, προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιώσεις με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Στην Υγεία σημειώνεται ότι το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο των γενόσημων φαρμάκων που διατίθενται μέσω των φαρμακείων, ώστε να φτάσει στο 35% του συνόλου των φαρμάκων έως τα τέλη του 2012 και στο 60% μέχρι τα τέλη του 2013.

ΟΤΑ προς Αναγνωστάκη: Δε θέλουμε λεφτά, δε θέλουμε δουλειές, θέλουμε το Mega να λέει παπαριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα... "τηλεσκουπίδια" που σερβίρει το Mega πραγματοποίησαν έξω από τις εγκαταστάσεις του σαθμού οι εργαζόμενοι στους Δήμους υψώνοντας και πανό με το σύνθημα "Δεν θέλουμε λεφτα, δεν θέλουμε δουλειές, θέλουμε το Mega να λέει παπαριές".
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού Mega Channel.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση για να εκφράσουν -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- την έντονη διαμαρτυρία τους «στις αθλιότητες των δημοσιογράφων της εκπομπής Mega Σαββατοκύριακο, Ι. Χασαπόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη. Πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε κάθε παπαγαλάκι των μεγάλων εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που προσπαθεί να συκοφαντήσει το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας ενάντια στη διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένων, αλλά και την προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ «οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στην εκπομπή τους το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ειδικότερα ο Μ. Αναγνωστάκης προκειμένου να τους συκοφαντήσει είπε, πως έδωσε 10 ευρώ γρηγορόσημο για να μαζέψουν τα σκουπίδια του».
 

Έγγραφο βόμβα του Σόιμπλε δημιουργεί άνοιγμα 5 δισ. ευρώ. Ποιος θα τα πληρώσει?

real120112Με τίτλο: “Ποιος λέει αλήθεια;” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έγγραφο – “βόμβα” του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Σε ενυπόγραφη επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα “ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι το χρέος μας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124%, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Eurogroup“. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις “κοστολογείται” περίπου στα 5 δισ. ευρώ και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα τα πληρώσει. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “αίσθηση προκαλεί η ελαφρότητα και η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τη συμφωνία για το πρόβλημα της χώρας μας οι ηγέτες της Ευρώπης”.
Επίσης, η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει παρέμβαση του συμβούλου της Μέρκελ, Κριστόφ Σμιντ: Η συμφωνία των Βρυξελλών δεν αποτελεί μόνιμη λύση” – “Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι εγγυημένη“!!!


Χρυσή Αυγή προς ΠΑΣΟΚ Βιαστείτε να μας βγάλετε εκτός νόμου γιατί το 0% πλησιάζει


Τον Ε. Βενιζέλο, αντί να τον νοιάζει το κόμμα του να πεθάνει ήρεμα και ωραία και όχι ακαριαία, που είναι και το πιο πιθανό, σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του κόμματος που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».
Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής με τίτλο:
Εκτός νόμου να τεθεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μίζας, της απάτης και της διαφθοράς

“Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.”
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαδικτυακά παραληρήματα τουρκολακέδων…


 Ο…πολυχρονεμένος πρόξενος Κομοτηνής, οι 32 «βλάκες» της ελληνικής Βουλής που ζητούν την αποπομπή του και έτερα ανεκδιήγητα δια στόματος ενός σεσημασμένου προκλητικού τουρκοπράκτορα της Θράκης…

    Το βρήκαμε στο facebook και σας το παραθέτουμε (σε μετάφραση από το tourkikanea.gr). Ο λόγος για τον παλιό και…πολύ καλό μας φίλο Τζεγκίζ Ομέρ (μια και τα κατορθώματά του ως πρακτορίσκου, ως υποκινητή μίσους εναντίον των χριστιανών και των μη τουρκοφρόνων Πομάκων και ως εμετικού τσανακογλείφτη του εκάστοτε Τούρκου προξένου  έχουν πολλάκις γίνει αντικείμενο σχολιασμού στο«Προξενείο-Στοπ»). Ενδεικτικά μάλιστα, εμείς (ξανα)δημοσιεύουμε εδώ δύο σχετικές με τον λεγάμενο φωτογραφίες: στην πρώτη τον βλέπετε (στα δεξιά) να παραδίδει αναμνηστική φωτογραφία στον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μπεκήρ Μποζντάγ κατά την προ ολίγων μηνών επίσκεψή του στην Ξάνθη, ενώ στη δεύτερη βλέπετε το δίπλωμα που του έδωσε ο άλλος Τούρκος αντιπρόεδροςΜπουλέντ Αρίντς, βραβεύοντάς τον ξεκάθαρα για τις υπηρεσίες του προς τη Μητέρα Πατρίδα (σ.σ. αυτό που λέμε “πράκτορας με…δίπλωμα”).

    Άλλο ένα επίτευγμά του σας παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα, αν και αυτή τη φορά όχι από τον συνήθη χώρο που φιλοξενεί τους υστερικούς ανθελληνικούς εμετούς του, δηλαδή τη φασιστοφυλλάδα του τη «Μιλλέτ». Μάλλον επειδή η τελευταία βγαίνει στην Ξάνθη κάθε Πέμπτη, ενώ η ερώτηση των 32 βουλευτών της ΝΔ για τη δράση του Προξενείου (βλ. και τη σχετική μας ανάρτηση) δημοσιεύθηκε το πρωί της Δευτέρας 19/11/2012. Οπότε πού να περιμένει 4 ολόκληρες μέρες ο κύριος Ομέρ, που προφανώς τον…έπνιξε το δίκιο (σ.σ. του προξένου)! Ε, έκατσε λοιπόν και σχολίασε στην ιστοσελίδα του στο Facebook την πράξη των 32 βουλευτών! Απολαύστε τον συνεπώς και εσείς (ενώ στο τέλος παραθέτουμε και αμετάφραστο το σχόλιό του – για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το απερίγραπτο παραλήρημα και από το…πρωτότυπο):
    «32 βουλευτές από την Ν.Δ. του Σαμαρά διέπραξαν μια ακόμη παρανοϊκή αντιτουρκική πράξη…Μετά από την κίνηση ¨Να φύγει ο πρόξενος¨ των 12 βουλευτών στο Μπαϊράμι, τώρα 32 βουλευτές της Ν.Δ. κινούνται ζητώντας ¨να φύγει ο πρόξενος¨
    Αυτοί οι βλάκες δεν θα γίνουν άνθρωποι. Αυτή η πολιτική δεν θα τελειώσει σε αυτή τη χώρα.
    Ξυπνούν και κοιμούνται με τον φόβο μήπως χάσουν το ψωμί που διασφαλίζουν κάνοντας πολιτική μέσα από τον αντιτουρκισμό, κάτι που έχει γίνει μέσο προσπορισμού και ζωής… Αυτό λέγεται γνωστή 
εχθρότητα… Αυτοί οι οποίοι έχουν καταστήσει συνήθεια την εχθρότητα ενάντια στην Τουρκία και στους Τούρκους, ούτε καν δοκιμάζουν να αλλάξουν συνήθεια. Διότι δεν έχουν μια εναλλακτική για να βάλουν στην θέση της… Σύμφωνα με αυτούς ή αντιτουρκισμός ή θάνατος… Σύμφωνα με αυτή την λογική η φιλία με τους Τούρκους είναι ισότιμο του θανάτου…

    Τι έχει κάνει ο πρόξενος; Κατηγορείται επειδή έχει γίνει ένα με την μειονότητα, και για κατάχρηση και υπέρβαση των καθηκόντων του…Δεν θέλουν να υπάρχει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για τη μειονότητα, κάποιος ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει, και ο οποίος είναι δίπλα και στις καλές και στις κακές μέρες. Δεν θέλουν να βρίσκεται στα Μπαϊράμια και στις προσευχές της Παρασκευής μαζί με τη μειονότητα… Αλλά αυτό που πραγματικά δεν θέλουν, είναι να διαβάσει καλά την μειονότητα και τη Δυτική Θράκη και να κινηθεί ανάλογα. Θέλουν ο πρόξενος να κινείται στη Δυτική Θράκη μαζί με μασονικούς κύκλους. Θέλουν ο πρόξενος να είναι άνθρωπος μιας κλίκας. Και έτσι αποκομμένος από τον κόσμο, από τα συναισθήματα και από τον τρόπο ζωής της μειονοτικής κοινότητας, να ακολουθήσει ένα δρόμο που δεν συνάδει με τις αξίες της μειονότητας.
    Δεν θέλουν να απευθύνεται σε όλη την μειονότητα…Θέλουν να είναι ο άνθρωπος της γνωστής παλιάς τάξης… Και προσπαθούν με έμμεσους δρόμους να τον ευθυγραμμίσουν…. Ο Αλλάχ ας είναι βοηθός και σύντροφος του προξένου μας»…

    Είπατε τίποτε; Εμείς πάντως όχι! Εμείς απλά έχουμε μείνει άφωνοι…

Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας ταλαντούχος stand-up κωμικός

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει αγγίξει στις δημοσκοπήσεις το εντυπωσιακό 5%, είναι ίσως μια χρυσή ευκαιρία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αλλάξει επάγγελμα και δίχως ταμπού να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως stand-up κωμικός.


παραπολιτικη

Το Παγκόσμιο Πραξικόπημα της Goldman Sachs



Το άρθρο είναι απο το Truthout και μεταφράστηκε απο atheatignosi

Οταν είδαν οι πληθυσμοί της Ελλάδας τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό τους Γιώργο Παπανδρέου να φεύγει από το γραφείο του το Νοέμβριο του 2011 και να αντικαθίσταται από ένα μη εκλεγμένο τεχνοκράτη, τον Λουκά Παπαδήμο, οι περισσότεροι αγνοούσαν την ευρύτερη εικόνα το τι συμβαίνει γύρω τους.
Ομοίως, οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εξίσου ανίδεοι όταν, ...το 2008, παρά το ότι τα τηλεφωνικά κέντρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ άρχισαν να καταρρέουν από τον όγκο των τηλεφωνημάτων από ψηφοφόρους που ζητούσαν ένα «όχι» για «καμία» ψηφοφορία, οι εκλεγμένοι αντιπροσώποι τους ψήφισαν "ναι" και σε  εντολή του ο τότε υπουργός Οικονομικών του Μπους Henry Paulsen μπλοκάρισαν με το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης της Wall Street στην ιστορία του έθνους.

Αλλά τώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας, ένας παίχτης κλειδί στην τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης, ανακοινώνει ότι ο πρώην τραπεζίτης επενδύσεων Mark Carney είναι ο νέος αρχηγός τους.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Σταθερά - και ύπουλα - η Goldman Sachs διεξάγει ενα παγκόσμιο πραξικόπημα.


Υπάρχει ένα δεσμός που δεσμεύει τον Λουκά Παπαδήμο στην Ελλάδα, τον Henry Paulsen στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον Mark Carney στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι η Goldman Sachs. Όλοι ήταν πρώην τραπεζίτες και στελέχη της γιγαντιαίας Wall Street, όλοι ανέλαβαν σημαντικές θέσεις εξουσίας, και όλοι έβαλαν το χέρι τους μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-08, ώστε να σιγουρευτεί κατά συνέπεια η Goldman Sachs απο την καταιγίδα και να κάνει σημαντικά κέρδη.

Καθώς η Ευρώπη κατρακυλάει σε μια λιτότητα που προκαλείται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι της Goldman Sachs διαχειρίζονται την κατάρρευση της ηπείρου.
Οπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Independent αυτό το χρόνο, οι συντηρητικοί τεχνοκράτες σήμερα που οδηγούν ή που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική μετασυντριβής στην Ελλάδα τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρετίζονται από την Goldman Sachs. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο ίδιος ο Mario Draghi,που ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs International.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ο υπουργός Οικονομικών και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Henry Paulsen έκανε τη δουλειά του το 2008, με την εξασφάλιση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πακέτο διάσωσης της Goldman, αντικαταστάθηκε απο την νέα κυβέρνηση Ομπάμα με τον Tim Geithner ο οποίος συνεργάστηκε πολύ στενά με την Goldman Sachs ως επικεφαλής της New York Fed και φρόντισε η Goldman να λάβει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το πακέτο διάσωσης της αποτυχημένης γιγαντιαίας ασφαλιστικής AIG. (αμερικανική πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία)

Το 2001, η Goldman Sachs βοήθησε κρυφά την Ελλάδα να κρύψει δισεκατομμύρια δολάρια με τη χρήση των σύνθετων χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως τις ανταλλαγές πιστωτικής προεπιλογής. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να πληρεί τις βασικές απαιτήσεις για να εισέλθει στην ευρωζώνη στην πρώτη θέση. Αλλά δημιούργησε επίσης και μια φούσκα χρέους που θα εκρηγνυόταν αργότερα και θα επέφερε την τρέχουσα οικονομική κρίση που πνίγει ολόκληρη την ήπειρο. Αλλά, πάντα κοιτάζοντας μπροστά, η ίδια η Goldman προστατεύεται από αυτή την φούσκα του χρέους με στοιχήματα κατά των ελληνικών ομολόγων, προσδοκώντας ότι τελικά θα αποτύχει .

Η τελευταία απειλή, σύμφωνα με αυτούς, είναι η Ατζέντα 21 και η δημιουργία ενός σοβιετικού τύπου παγκόσμιο κράτος που θα κατάσχουν την ιδιωτική περιουσία, θα κάνουν αναδιανομή του πλούτου προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα μας αναγκάσουν όλους να ζήσουμε με νέους παγκόσμιους νόμους που θυσιάζουν την εθνική κυριαρχία μας.



Μ΄αυτά τα έγγραφα φωτιά του ΔΝΤ θα περάσουν το κατώφλι του Κορυδαλλού οι εθνικοί μειοδότες Παπανδρέου Παπακωσταντίνου !


Τα έγγραφα του ΔΝΤ που απεκάλυψε στη Βουλή η Zωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοκαριστικά για το μέγεθος της χυδαιότητας, της ανικανότητας σε συνδυασμό με τον αμοραλισμό που διέπει τους επίορκους πολιτικούς οι οποίοι αποτεφρώνουν την χώρα.
Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία διαπιστεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μελετήσει την δικογραφία, κατέγραψε λέξη – λέξη τα δύο συγκλονιστικά έγγραφα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιστή αντιγραφή της βουλευτού το πρώτο έγγραφο, διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» αποστέλλεται στις 29.3.2010 (σ.σ. ριν την υπογραφή του 1ου Μνημονίου) από τον
κ. Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει όμως επίσης να είναι και ρεαλιστική.

Ακόμη και με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 2 με 2,5% του ΑΕΠ, κάθε χρόνο, και για διάστημα 5 ετών, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέβει περίπου στο 150% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, πριν σταθεροποιηθεί και ξεκινήσει αργά να μειώνεται. Μια πολύ γρηγορότερη προσαρμογή – σαν αυτή που υπονοείται από τον στόχο του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα του 2012, που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη…». Σε άλλο σημείο αναγράφει: «Η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία και η δημοσιονομική αντίφαση που απαιτείται από αυτό το δημοσιονομικό δρόμο, θα προκαλέσει ισχυρή αντίφαση ανάμεσα στην εσωτερική ζήτηση και τη βαθειά, όπως αναμένεται ύφεση, που θα πλήξει έντονα τον κοινωνικό ιστό. Δεν είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί, ακθώς περικοπές για να διαρκέσουν, απαιτούν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών, που θα χρειαστούν χρόνο για να εφαρμοστούν και να έχουν αποτελέσματα…».


Το 2ο έγγραφο με ημερομηνία 1.4.2010 και διαβάθμιση «εξαιρετικά επείγον» αποστέλλεται από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον προς την γενική γραμματεία Διεύθυνσης, Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ενώ κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο διπλωματικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών
και στο γραφείο του κ. Ζανιά.

Ως θέμα έχει: «Συνάντηση με αρμόδιο διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ επι θέματος ελληνικής Οικονομίας»


Ενώ το κείμενο χωρίζεται σε δυο παραγράφους που αναφέρουν:


-           Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε 1 μέσα σε ένα έτος (στόχος τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)


-          Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγομενης  κατά το δυνατόν, υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του.


 http://www.kourdistoportocali.com/

Παιδιά και Γαιδούρια , ο νέος ταξικός διαχωρισμός στο Ελλαδιστάν.


Το Ελληνικό Κράτος – ουσιαστικά- καταργεί κάθε κίνητρο στις χριστιανικές Οικογένειες όλης της Επικρατείας για να τεκνοποιήσουν πάνω από ένα ( 1 ) παιδί, ενώ και η Εκκλησία από του χρόνου θα βρεθεί σε οικονομική αδυναμία να χρηματοδοτεί το 3ο παιδί για τις χριστιανικές Οικογένειες της Δυτικής Θράκης !

Το επίδομα που θα λαμβάνουν ( όσοι το λαμβάνουν ) για ένα παιδί θα κυμαίνεται από 13 ευρώ (!!!) έως 40 ευρώ το κεφάλι !!! Την ίδια ώρα οι περισσότεροι Υπουργοί και βουλευτέςξοδεύουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και πανάκριβα ιδιαίτερα και μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε ακριβά Πανεπιστήμια του εξωτερικού και βολεύουν τα παιδάκια τους σε προνομιούχες θέσεις, εντός και εκτός Ελλάδας !
Ψίχουλα για τα παιδιά των υπόλοιπων Ελλήνων, παντεσπάνι και υψηλές παροχές ( κάθε είδους ) για τα δικά τους παιδιά που είναι ανώτερης κατηγορίας πολίτες !
Την Παρασκευή, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή,αποκαλύπτεται ότι το Ελληνικό Κράτος επιδοτεί με 400 ευρώ το κάθε γαϊδούρι ( είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα ), αλλά – μόλις – με 13 ευρώ ( μικτά ; ) το κάθε παιδί, ενώ – μόνο – σε ελάχιστους δίνει κάτι περισσότερο ! Γι’ αυτό και στα επόμενα δέκα χρόνια, θα γίνουν και τα παιδιά είδος προς εξαφάνιση στην Ελλαδίτσα των πολιτικών τζακιών !



 .alithinapsemata

Κάψανε ένα ατού (κοντά σε όλα τα άλλα)

Του Νίκου Κιάου από την Εφημερίδα των Συντακτών της 5/11/2012


Το ατού είναι εκείνο το χαρτί της τράπουλας που κερδίζει όλα τα άλλα.
 Ένα τέτοιο χαρτί "πρόσφεραν" οι ιθύνοντες της Κίνας στην Ελλάδα για να το παίξει στο παιχνίδι με τους εταίρους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ.
Πως το πρόσφεραν; Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πριν από ένα μήνα στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι, αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, τότε η χώρα του θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά χρεόγραφα που κατέχει.
Ακόμη της τόνισε ότι η Κίνα έχει κάνει στην Ελλάδα επενδύσεις 30 δισ ευρώ, με την προοπτική να κάνει κι άλλες, ύψους 40 δισ., στην Ευρώπη. Μην προχωρείτε της είπε, σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι διαφορετικά υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με τις γερμανικές επενδύσεις και τα χρεόγραφα στην Κίνα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σιώπησαν ή, καλύτερα, απέκρυψαν την απειλή που διατύπωσε το Πεκίνο  στη Γερμανία. Όχι όλα. Μόνο στο "Βήμα" της 21ης Οκτωβρίου ο Ν. Χειλάς έγραψε: "Την Πέμπτη (18 -10 -2012)  στην γερμανική Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι αποκάλυψε την απειλή της Κίνας ότι θα πουλήσει  αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά της χρεόγραφα αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στις γραμμές της".
Ό,τι δεν διαβάσαμε ή δεν ακούσαμε ή δεν είχαν στην Ελλάδα, το "πρόσφεραν"  οι Γερμανοί. Το περιοδικό "Stern" στις 11/10/12  αναφέρθηκε στην απειλή που διατύπωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, έτσι έγινε η μεταστροφή στη στάση της κας  Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και παρατήρησε : "Είναι το ατού της Ελλάδας και δεν το εκμεταλλεύονται".
Μετά την κα Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε στις 14/10/12 δήλωσε στη Σιγκαπούρη ότι "η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει". Επέστρεφε από το Τόκιο, από τη σύνοδο του ΔΝΤ και τις επαφές με Κινέζους και άλλους... Η μεταστροφή της καγκελαρίου εκφράστηκε και στη γερμανική Βουλή, με τους θερμούς επαίνους προς την "μεταρρυθμιστική  θέληση" της Κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, τώρα χαμογελούσε αμήχανα..
Στις 17/10/12 το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, από τα πλέον σοβαρά στη Γερμανία, σε έκθεσή του ανέφερε ότι  η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στοιχίζει , κατά το καλύτερο σενάριο, 615δισ. ευρώ στη Γερμανία και κατά το χειρότερο 17 τρισ. ευρώ παγκοσμίως.
Το "πασλ" ή το καρέ συμπληρώνεται με τη δήλωση του επικεφαλής της Unicredit Bank, Τ. Βίμε, στο"Βήμα": "Δεν ξέρω καν ένα σοβαρό τραπεζίτη που θα ήθελε να πετάξει τη χώρα από την ευρωζώνη. Το αντίθετο μάλιστα, φοβόμασταν μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε από μόνη της την 'εξοδο".
Κατά τα άλλα, ακούμε συνεχώς στην Αθήνα από τους τρεις Κυβερνητικούς εταίρους και από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κι εφημερίδες για "διαπραγματεύσεις". Κι όμως το "ατού", που λέει το "Stern", μένει αναξιοποίητο. Ανικανότητα, ολιγωρία, υποταγή, χαμένη ευκαιρία; Ας ερμηνεύσει όπως νομίζει κανείς τη στάση.

Τα ομόλογα έχουν τρύπες

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Ο λόγος;
Υπάρχουν φόβοι για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος επαναγοράς χρέους, που είναι το πρώτο βήμα για να σταθεί η συμφωνία της Δευτέρας. Το γεγονός ότι διέρρευσε η πιθανότητα επαναγοράς εδώ και μήνες έχει προετοιμάσει τα hedge funds, τις τράπεζες και τους μεμονωμένους επενδυτές, τους οποίους θα στοχεύσει το πρόγραμμα, οι οποίοι μάζευαν από την αγορά ελληνικά ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές.
Με την επαναγορά, σε τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 25% - 35%, όλοι αυτοί θα θησαυρίσουν!
Υποτίθεται πως η ελληνική πλευρά ζήτησε να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα οι δικές μας τράπεζες και τα ταμεία που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα κοντά στα 30 δισ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές από το PSI. Κάτι τέτοιο πλέον δεν αποκλείεται.
Έτσι επανερχόμαστε στο θέμα: Τι θα γίνει εάν η επαναγορά ομολόγων δεν έχει την κατάληξη που θα ήθελε το Eurogroup. Πολύ απλά οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να ξαναμαζευτούν για να βρουν τρόπους να καλύψουν την τρύπα που θα αφήσει το όλο εγχείρημα, το οποίο υπολογίζεται να εξοικονομήσει 18-20 δισεκατομμύρια ευρώ. Με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό.
Επιπλέον η υπεραισιοδοξία που διέπει την όλη απόφαση, σύμφωνα με τους αναλυτές, και η άρνηση των υπουργών να εξετάσουν προσεκτικά τις τάσεις της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα το ΔΝΤ θα πάρει αυτό που θέλει: νέο κούρεμα.
Στους κόλπους της Ε.Ε. είναι γνωστό ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά άνευ κουρέματος. Το θέμα είναι πόση... υπομονή θα κάνουν οι αγορές πριν αρχίσουν πάλι το σφυροκόπημα και εάν αυτό θα «σκάσει» πριν ή μετά τις γερμανικές εκλογές.
Περιπέτειες
Όποιος διαβάσει με προσοχή το κείμενο που ανακοινώθηκε θα διαπιστώσει, όπως είδαμε και στη σελίδα 4, μια παράγραφο που, από μόνη της, δείχνει σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα μας:
«Η Ελλάδα θα μεταφέρει στον λογαριασμό (της ΤτΕ) όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος (σ.σ.: δηλαδή το πλεόνασμα που θα πετύχει πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα), για την τήρηση της εξυπηρέτησης του χρέους σε τριμηνιαία βάση».
Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα που θα παράγει η χώρα θα είναι δεσμευμένα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Στην ελληνική μετάφραση λείπει η λέξη forward looking ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα παραμένουν δεσμευμένα ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις είναι πληρωμένες, μήπως και αλλάξουν οι απαιτήσεις στο μέλλον!
Επιπλέον η εμμονή ότι η Ελλάδα θα γυρίσει σε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 4%, από το 2014, δημιουργεί ένα ερώτημα που κανείς δεν απαντά: Πώς είναι δυνατόν όλοι οι πόροι που θα αρχίσουμε να εξοικονομούμε ως χώρα (αν πιστέψουμε ότι θα καταφέρουμε να πιάσουμε το πλεόνασμα) να πηγαίνουν στα δάνεια τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης για έκτη χρονιά;
Με άλλα λόγια, πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να ρίξει χρήματα στην αγορά και την πραγματική οικονομία, πώς θα επιδιορθώσει τις λεγόμενες κοινωνικές αδικίες από τις μαζικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, αφού ουσιαστικά της απαγορεύεται να το κάνει; Πώς δηλαδή θα βγούμε από την ύφεση χωρίς χρήμα;
Απεμπόληση κυριαρχίας
Σαν να μην έφτανε η ουσιαστική δέσμευση των πλεονασμάτων και των ιδιωτικοποιήσεων, τα λιγοστά χρήματα που θα μένουν από τις δόσεις - σταγονόμετρο που μας παραχωρούν τα δάνεια θα γίνονται αντικείμενο εξονυχιστικών ελέγχων από τους δανειστές, μέσω της λεγόμενης αυξημένης εποπτείας, την οποία θα ασκούν στον ειδικό λογαριασμό όπου θα κατατίθενται οι δόσεις.
Δεν θα μπορεί δηλαδή οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποφασίσει μέτρα και κονδύλια για παροχές – ακόμη κι αν υπάρχουν τα χρήματα – εάν δεν πείσει πρώτα τους δανειστές.
Αυτό δεν συνιστά απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας; Και όλα αυτά για ποιον λόγο; Για να φθάσουμε σε κούρεμα όταν θα έχουν τελειώσει οι γερμανικές εκλογές;
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήδη μας δίνουν την απάντηση. Ο σκληρός Γερμανός είπε ότι, εάν η Ελλάδα φθάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, τότε αίρονται οι νομικές δυσκολίες για ένα κούρεμα. Εάν λάβουμε υπόψη την απόφαση, ακόμη και τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι το πλεόνασμα μπορεί να έρθει από το 2013, τότε μήπως οι αγορές θα αρχίσουν να προετοιμάζονται από τώρα;


Το Ποντικι

Απόρρητα τηλεγραφήματα από Ουάσινγκτον είχαν προειδοποιήσει για το Μνημόνιο

Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον τα οποία την προειδοποιούσαν να αποφύγει το πρώτο Μνημόνιο, φέρεται να είχε λάβει η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες», στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο κείμενα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει σε γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην καταστροφική επιλογή των μνημονίων.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τηλεγράφημα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2010, με το οποίο τον ενημερώνει πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της. Το τηλεγράφημα, φέρεται να κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Επίσης την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας, με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση. Επίσης, «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις.


http://tvxs.gr/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.. ΨΗΦΙΖΕ ΜΑΛΑΚΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ....ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΓΙΑΔΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. .... ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ 11 ΕΚΑΤ. ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΟΣΚΟΥΝ .....

Τα "Παιδιά" του Κωστή ....πρόκοψαν!

imageΟ εξόριστος της Ρηγίλλης. (Από την Σοφία Γιαννακά)
(Σχόλιο Γ.Δ: Που τον μάζεψε η Χαριλάου Τρικούπη και ο Σημίτης)
[ «Στις εκλογές του Ιουνίου 1985 ο Μητσοτάκης έκοψε τους υποψηφίους που ήθελε ο Στεφανόπουλος από τα ψηφοδέλτια» θυμάται ο κ. Α. Λυκουρέζος.
Οι εκλογές χάθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης παραιτείται και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα «σε ένα στημένο συνέδριο», όπως τον κατηγορούν τότε. Επανεκλέγεται. Και ο Στεφανόπουλος αποχωρεί «από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» κατά δήλωσή του. Αρχίζουν οι πρώτοι ξυλοδαρμοί στην οδό Ακαδημίας μεταξύ μητσοτακικών και στεφανοπουλικών ενώ προετοιμάζεται η δημιουργία της ΔΗΑΝΑ. «Πραιτοριανοί του Μητσοτάκη τρομοκρατούν στα γραφεία και στα σπίτια τους βουλευτές που θέλουν να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα» γράφει «Το Βήμα» της εποχής. Κανένα από τα προαναφερθέντα μεγαλοστελέχη της Ανανεωτικής Ομάδας δεν ακολούθησε τον κ. Στεφανόπουλο. Μόνο εννέα βουλευτές υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη. Περιέργως, οι ακροδεξιοί Μ. Μανωλάκος και Β. Μιχαλολιάκος εξεδήλωσαν την πρόθεση να τον ακολουθήσουν.
Η ΔΗΑΝΑ δεν ευτύχησε εκλογικά. Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Στεφανόπουλο να συνεργασθούν, λέγουν ορισμένες πηγές. Εκείνος αρνήθηκε αλλά υποστήριξε με σθένος τον κατηγορούμενο Παπανδρέου και δήλωσε ότι η παραπομπή του από τον κ. Μητσοτάκη ήταν λάθος. Η Ρηγίλλης δολοπλοκεί και στελέχη της κατηγορούν τον κ. Στεφανόπουλο ότι είναι «πράκτορας του ΠαΣοΚ». ]
Ένα από τα ιστορικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης, ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος, σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είδε τα τελευταία χρόνια τη Νέα Δημοκρατία να τον απαρνείται δις. Η πρώτη φορά ήταν το 1995, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον επέλεξε για το ανώτατο αξίωμα. Αλλά και σήμερα που ο κ. Κ. Σημίτης τον στηρίζει για μια νέα θητεία η Νέα Δημοκρατία τον απορρίπτει. Αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία της Ιστορίας να προτείνεται ένας συντηρητικός πολιτικός δύο φορές για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από το σοσιαλιστικό κόμμα και να απορρίπτεται η υποψηφιότητά του από τη Δεξιά!
Τα προσκόμματα που εφευρίσκει κάθε φορά η Νέα Δημοκρατία για να καταψηφίσει τον κ. Στεφανόπουλο αφορούν μικροπολιτικά παιχνίδια και εσωκομματικές ισορροπίες. Αυτό δεν το αρνείται ούτε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ομολογεί ανενδοίαστα ότι η παρουσία του κ. Στεφανόπουλου δεν ευνοεί τις κομματικές σκοπιμότητές της.
Το να «προδίδει» πάντως η Δεξιά τον Στεφανόπουλο δεν εκπλήσσει όσους ενθυμούνται την πρόσφατη ιστορία της συντηρητικής παράταξης. Ουδέποτε ο αχαιός πολιτικός ευτύχησε στους κόλπους της. Ατυχίες, προδοσίες και βυζαντινά μαχαιρώματα σημάδεψαν τη διαδρομή του στο κόμμα. Στελέχη που τον στήριξαν άλλαξαν την τελευταία στιγμή στρατόπεδο και τον άφησαν έκθετο.
Μηχανορραφίες και δολοπλοκίες τον εμπόδισαν να σταθεί στον αφρό. Ο πολιτικός μέντοράς του από την εποχή της ΕΡΕ Κωνσταντίνος Καραμανλής τον άφησε αβοήθητο στις δύσκολες στιγμές. Και ο ιστορικός αντίπαλός του κ. Κ. Μητσοτάκης επέτυχε να τον αποδυναμώσει και να τον εκδιώξει από την παράταξη οριστικά.
Οσοι ενθυμούνται τον κ. Στεφανόπουλο ισχυρό άνδρα της μεταπολίτευσης και «νούμερο δύο» της κυβέρνησης Καραμανλή στη δεκαετία του '80 μαρτυρούν ότι ο άλλοτε ρήτορας των δικαστηρίων της Πάτρας έβγαζε πύρινους λόγους στη Βουλή κατά των κομμουνιστών. «Ο κομμουνιστοφάγος», έτσι τον αποκαλούσαν. Οι νεολαίοι της ΝΔ τον λάτρευαν, τους έδιδε επιχειρήματα κατά των μαρξιστών αντιπάλων τους. Ηταν τόσο ισχυρός που το 1981 υπήρξε συνυποψήφιος του Ευ. Αβέρωφ και του κ. Ι. Μπούτου για την προεδρία του κόμματος.
Ο Στεφανόπουλος ηττήθηκε, μετατοπίστηκε πολιτικά και αυτονομήθηκε. Εκτοτε απέφευγε τις βάναυσες επιθέσεις κατά της Αριστεράς και οργάνωσε ­ έναντι του «αντιδραστικού» Αβέρωφ ­ την Ανανεωτική Ομάδα βουλευτών. Μ. Εβερτ, Β. Κοντογιαννόπουλος, Στ. Μάνος, Α. Ανδριανόπουλος, Β. Πολύδωρας ήταν τα πρωτοπαλίκαρά του! Το 1984 μονομάχησε με τον κ. Μητσοτάκη για τη θέση του αρχηγού και έχασε για δεύτερη φορά. Αβέρωφ, Μπούτος και Βαρβιτσιώτης στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη ενώ ο ιδρυτής της παράταξης παρακολουθούσε εξ αποστάσεως. «Η Ρηγίλλης τού συμπεριφέρθηκε περιφρονητικά, ο Μητσοτάκης τον περιθωριοποίησε» θυμάται ο τέως βουλευτής Αχαΐας και συμπορευτής του κ. Η. Μαλεβίτης. Οι σχέσεις του με τη νέα ηγεσία του κόμματος έγιναν εκρηκτικές.
«Στις εκλογές του Ιουνίου 1985 ο Μητσοτάκης έκοψε τους υποψηφίους που ήθελε ο Στεφανόπουλος από τα ψηφοδέλτια» θυμάται ο κ. Α. Λυκουρέζος.
Οι εκλογές χάθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης παραιτείται και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα «σε ένα στημένο συνέδριο», όπως τον κατηγορούν τότε. Επανεκλέγεται. Και ο Στεφανόπουλος αποχωρεί «από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» κατά δήλωσή του. Αρχίζουν οι πρώτοι ξυλοδαρμοί στην οδό Ακαδημίας μεταξύ μητσοτακικών και στεφανοπουλικών ενώ προετοιμάζεται η δημιουργία της ΔΗΑΝΑ. «Πραιτοριανοί του Μητσοτάκη τρομοκρατούν στα γραφεία και στα σπίτια τους βουλευτές που θέλουν να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα» γράφει «Το Βήμα» της εποχής. Κανένα από τα προαναφερθέντα μεγαλοστελέχη της Ανανεωτικής Ομάδας δεν ακολούθησε τον κ. Στεφανόπουλο. Μόνο εννέα βουλευτές υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη. Περιέργως, οι ακροδεξιοί Μ. Μανωλάκος και Β. Μιχαλολιάκος εξεδήλωσαν την πρόθεση να τον ακολουθήσουν.
Η ΔΗΑΝΑ δεν ευτύχησε εκλογικά. Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Στεφανόπουλο να συνεργασθούν, λέγουν ορισμένες πηγές. Εκείνος αρνήθηκε αλλά υποστήριξε με σθένος τον κατηγορούμενο Παπανδρέου και δήλωσε ότι η παραπομπή του από τον κ. Μητσοτάκη ήταν λάθος. Η Ρηγίλλης δολοπλοκεί και στελέχη της κατηγορούν τον κ. Στεφανόπουλο ότι είναι «πράκτορας του ΠαΣοΚ». Τον Απρίλιο του 1990 η ΔΗΑΝΑ εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή στο Υπόλοιπο Αττικής, τον κ. Χ. Κατσίκη. Μάρτυρες της εποχής λέγουν ότι ο κ. Κατσίκης συμφώνησε να προσχωρήσει στη ΝΔ με αντάλλαγμα μια θέση νομάρχη για τον αδελφό του. Ισως και κάτι περισσότερο. Τον Ιούνιο του 1994 η ΔΗΑΝΑ διαλύεται και ο κ. Στεφανόπουλος επιστρέφει μόνος στο δικηγορικό γραφείο της 3ης Σεπτεμβρίου. Με τέτοια κομματική προϊστορία ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα για τον κ. Στεφανόπουλο; Να τον απαρνηθεί τον Μάρτιο του 2000 η Νέα Δημοκρατία και να ξαναγυρίσει στο γραφείο της 3ης Σεπτεμβρίου ή να μονομαχήσει για τελευταία φορά με τον κ. Μητσοτάκη;

image

Κουίζ...Πανεύκολο


...
Βάλτε τα γράμματα στη σωστή σειρά




aristofanis

Αντώνης Σαμαράς :Το ελικόπτερο τώρα ξεκινάει


30 Νοέ 2012 από 
Εμπλουτισμένη (με την εικονική ηθοποιό... Αντωνία Μέρκελ) έκδοση 2.0 του σατιρικού video που έφτιαξε ο JoRgO1977 (http://www.youtube.com/user/JoRgO1977 ) για τον Αντώνη Σαμαρά:http://www.youtube.com/watch?v=ahqjbCyW6O

Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ.

Ο Σπυρόπουλος ετοιμάζεται να παίξει και τα ρέστα του ΙΚΑ
Το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΙΚΑ στο εθελοντικό προγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Δημοσίου εξετάζει ο διοικητής του ΙΚΑ Ρεβέρτος Σπυρόπουλος. Η απόφαση του να εξετάσει το θέμα έχει ήδη προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις καθώς τα ομόλογα αυτά είναι ότι περίσεψε από το PSI+ και αν τα δόσει οι απώλειες για το ΙΚΑ θα ανέλθουν σωρευτικά στο 90% των επενδεδυμένων κεφαλαίων.
Αν τώρα αναλογιστεί κανείς τις ζημιές από τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο και τους τόκους που δεν εισέπραξε από την διαχείρηση των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα έξοδα φύλαξης και διαχείρισης που πλήρωσε το ίδρυμα τότε το μέγεθως της καταστροφής είναι ολοκληρωτικό.
Αν τελικά συμμετάσχει το ΙΚΑ στο πρόγραμμα θα αποκτή σει μια περιορισμένη βραχυχρόνια ρευστότητα η οποία θα εξανεμισθεί σύντομα καλύπτοτνας τρύπες και εξιλφώντας οφειλές του απέναντι σε ασφαλισμένους, φαρμακευτικές και μέρος των εσωτερικών δανείων.
Όπερ σημαίνει ότι το Ταμείο θα οδηγηθεί σε ντε-φάκτο κατάρρευση και οι συντάξεις θα περικοπούν περαιτέρω με βασει το νέο τύπο υπολογισμού τους και τις οικονομικές δυνατότητες του ΙΚΑ.

Ετοιμάζουν μέτρα 1 δισ. αν αποτύχουν οι αποκρατικοποιήσεις


Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό αναφέρεται ρητά στην Εκθεση της Τρόικα που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου.
Η Εκθεση προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος...
θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Ολα τα χρήματα στους δανειστές


Εντός 10 ημερών τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη μείωση του χρέους. Αυτό προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ετοίμασε η κυβέρνηση, μετά από μαραθώνια 12ωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την περασμένη Κυριακή.


Αναλυτικά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται ότι το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από την πώληση ή αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μεταφέρεται το αργότερο εντός 10 ημερών από την είσπραξή του στον ειδικό λογαριασμό. Προηγουμένως αφαιρούνται τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα του Ταμείου και το τίμημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους.


Με το μαχαίρι στο λαιμό οι αποκρατικοποιήσεις


Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών από αποκρατικοποιήσεις το 2013 έχει προϋπολογίσει έσοδα 2,58 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός στόχος είναι έως το 2016 να εισπραχθούν 26 δισ. ευρώ περίπου.


Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013 τα 2,58 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων θα προέλθουν από τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το IBC, τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, την Κασσιόπη, από την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων, από τα ΕΛΠΕ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ΛΑΡΚΟ, την Αφάντου Ρόδου, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την αξιοποίηση του αποθηκευτικού χώρου «Νότιας Καβάλας».


Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.


Αναλογικά θα πηγαίνουν και τα μέτρα


Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ. Στην Εκθεση της Τρόικα ορίζεται ότι τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται κάθε φορά σε διαβούλευση με την τρόικα και ότι δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά το 1 δισ. ευρώ.


Νέα μέτρα ως τον Μάρτιο για το 2014!


Στην ίδια έκθεση περιλαμβάνονται και τα νέα μέτρα που θα ληφθούν από το 2014:


Αναλυτικά:


25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει σχέδια για την αποχώρηση υπαλλήλων ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014.

Νέα εξέταση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας-καταπολέμηση» ανεργίας.
Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013
Παράλληλα στο προσχέδιο της έκθεσής της, η Τρόικα εμφανίζεται θετική για την εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ όπως εμφανίζεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο προσχέδιο της έκθεσης που φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012, μια ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη διαδικασία ανταλλαγής ομόλόγων.


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η τελική μορφή αυτής της έκθεσης θα απασχολήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση στο Εurogroup.
 
 
kafeneio