ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.12.12

Τα ομόλογα έχουν τρύπες

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Ο λόγος;
Υπάρχουν φόβοι για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος επαναγοράς χρέους, που είναι το πρώτο βήμα για να σταθεί η συμφωνία της Δευτέρας. Το γεγονός ότι διέρρευσε η πιθανότητα επαναγοράς εδώ και μήνες έχει προετοιμάσει τα hedge funds, τις τράπεζες και τους μεμονωμένους επενδυτές, τους οποίους θα στοχεύσει το πρόγραμμα, οι οποίοι μάζευαν από την αγορά ελληνικά ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές.
Με την επαναγορά, σε τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 25% - 35%, όλοι αυτοί θα θησαυρίσουν!
Υποτίθεται πως η ελληνική πλευρά ζήτησε να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα οι δικές μας τράπεζες και τα ταμεία που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα κοντά στα 30 δισ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές από το PSI. Κάτι τέτοιο πλέον δεν αποκλείεται.
Έτσι επανερχόμαστε στο θέμα: Τι θα γίνει εάν η επαναγορά ομολόγων δεν έχει την κατάληξη που θα ήθελε το Eurogroup. Πολύ απλά οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να ξαναμαζευτούν για να βρουν τρόπους να καλύψουν την τρύπα που θα αφήσει το όλο εγχείρημα, το οποίο υπολογίζεται να εξοικονομήσει 18-20 δισεκατομμύρια ευρώ. Με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό.
Επιπλέον η υπεραισιοδοξία που διέπει την όλη απόφαση, σύμφωνα με τους αναλυτές, και η άρνηση των υπουργών να εξετάσουν προσεκτικά τις τάσεις της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα το ΔΝΤ θα πάρει αυτό που θέλει: νέο κούρεμα.
Στους κόλπους της Ε.Ε. είναι γνωστό ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά άνευ κουρέματος. Το θέμα είναι πόση... υπομονή θα κάνουν οι αγορές πριν αρχίσουν πάλι το σφυροκόπημα και εάν αυτό θα «σκάσει» πριν ή μετά τις γερμανικές εκλογές.
Περιπέτειες
Όποιος διαβάσει με προσοχή το κείμενο που ανακοινώθηκε θα διαπιστώσει, όπως είδαμε και στη σελίδα 4, μια παράγραφο που, από μόνη της, δείχνει σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα μας:
«Η Ελλάδα θα μεταφέρει στον λογαριασμό (της ΤτΕ) όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος (σ.σ.: δηλαδή το πλεόνασμα που θα πετύχει πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα), για την τήρηση της εξυπηρέτησης του χρέους σε τριμηνιαία βάση».
Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα που θα παράγει η χώρα θα είναι δεσμευμένα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Στην ελληνική μετάφραση λείπει η λέξη forward looking ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα παραμένουν δεσμευμένα ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις είναι πληρωμένες, μήπως και αλλάξουν οι απαιτήσεις στο μέλλον!
Επιπλέον η εμμονή ότι η Ελλάδα θα γυρίσει σε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 4%, από το 2014, δημιουργεί ένα ερώτημα που κανείς δεν απαντά: Πώς είναι δυνατόν όλοι οι πόροι που θα αρχίσουμε να εξοικονομούμε ως χώρα (αν πιστέψουμε ότι θα καταφέρουμε να πιάσουμε το πλεόνασμα) να πηγαίνουν στα δάνεια τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης για έκτη χρονιά;
Με άλλα λόγια, πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να ρίξει χρήματα στην αγορά και την πραγματική οικονομία, πώς θα επιδιορθώσει τις λεγόμενες κοινωνικές αδικίες από τις μαζικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, αφού ουσιαστικά της απαγορεύεται να το κάνει; Πώς δηλαδή θα βγούμε από την ύφεση χωρίς χρήμα;
Απεμπόληση κυριαρχίας
Σαν να μην έφτανε η ουσιαστική δέσμευση των πλεονασμάτων και των ιδιωτικοποιήσεων, τα λιγοστά χρήματα που θα μένουν από τις δόσεις - σταγονόμετρο που μας παραχωρούν τα δάνεια θα γίνονται αντικείμενο εξονυχιστικών ελέγχων από τους δανειστές, μέσω της λεγόμενης αυξημένης εποπτείας, την οποία θα ασκούν στον ειδικό λογαριασμό όπου θα κατατίθενται οι δόσεις.
Δεν θα μπορεί δηλαδή οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποφασίσει μέτρα και κονδύλια για παροχές – ακόμη κι αν υπάρχουν τα χρήματα – εάν δεν πείσει πρώτα τους δανειστές.
Αυτό δεν συνιστά απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας; Και όλα αυτά για ποιον λόγο; Για να φθάσουμε σε κούρεμα όταν θα έχουν τελειώσει οι γερμανικές εκλογές;
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήδη μας δίνουν την απάντηση. Ο σκληρός Γερμανός είπε ότι, εάν η Ελλάδα φθάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, τότε αίρονται οι νομικές δυσκολίες για ένα κούρεμα. Εάν λάβουμε υπόψη την απόφαση, ακόμη και τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι το πλεόνασμα μπορεί να έρθει από το 2013, τότε μήπως οι αγορές θα αρχίσουν να προετοιμάζονται από τώρα;


Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: