ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.9.10

Αν η τρόικα πάρει είδηση ότι λουφάρουν οι υπάλληλοι της υπουργοί, θα αυξήσει εκ νέου το ΦΠΑ και θα μειώσει μισθούς και συντάξεις;...


realnews 
sibilla

Κύριοι της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, καμαρώστε τον ΑντιΠρόεδρο!! Να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία: κάθε φορά που θα βγαίνει στο γυαλί το ΠΑΣΟΚ θα γίνεται και μικρότερο!

Ο άχρηστος!!!!


Ο υποψήφιος δήμαρχος και τα… σκάνδαλα



ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟΥ TSILIADOROU
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Press Time» για το σκάνδαλο με τον υποψήφιο δήμαρχο, όχι απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά με έκανε να... ψαχτώ κιόλας. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει τη δικιά του… ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έχει διαδραματίσει ρόλο και στην ΕΝΑΕ. Οπως διαβάσαμε το...
...σκάνδαλο έχει δύο σκέλη: ένα πολιτικοοικονομικό και ένα πιο… πιπεράτο. Ας ξεκινήσουμε με το… πιπεράτο, με τον υποψήφιο δήμαρχο να είναι λάτρης της τέχνης -και ιδιαίτερα της ζωγραφικής- και να προσεγγίζει νεαρά κορίτσια, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μοντέλα στους πίνακες του ακόμα και γυμνές (τώρα αν έκανε και τίποτα άλλο… δεν το ξέρουμε). Ως αντάλλαγμα τους έταζε μία θεσούλα στο Δημόσιο (όχι μόνιμη φυσικά, αλλά σε κάποιο πρόγραμμα stage ή κάτι αντίστοιχο), ενώ πολλές φορές τις… πάσαρε και σε φίλους του. Δεν είναι όμως μόνο το… ροζ σκέλος του σκανδάλου, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος είχε βρει τρόπο να… μοσχοπουλάει τους πίνακες του.

Πως; Εστελνε τα «τσιράκια» του σε διάφορους τοπικούς επιχειρηματίες και αυτά ρίχνανε «καμπάνες» για διάφορες παρανομίες ή «παρανομίες», κυρίως αγορανομικής φύσεως. Επειτα περίμενε να χτυπήσει του τηλέφωνο του, στην άλλη άκρη του ακουστικού βρίσκονταν κάποιος από τους επιχειρηματίες τον οποίον και προσέγγιζε φιλικά. Το πρόστιμα «σβήνονταν» με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ο επιχειρηματίες είχε την υποχρέωση να «αγοράσει» κάποια δικά του έργα τέχνης. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για τη δράση του εν λόγω υποψηφίου, με τους «αντιπάλους» τους να ετοιμάζουν έναν… πλούσιο φάκελο για τον Εισαγγελέα.

Ο συγκεκριμένος φάκελος θα περιέχει εκτός από αυτά που σας μεταφέραμε, sms του υποψηφίου στις κοπέλες και αποδεικτικά για το «αλισβερίσι» με τα έργα τέχνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του tsiliadorou, οι καταγγελίες δεν θα σταματήσουν μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά θα συνεχιστούν μέχρις ότου η περίπτωση του πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Υ.Γ.: Δεν ξέρουμε αν τον βρήκατε ακόμα, αλλά λέμε να σας βοηθήσουμε λιγάκι. Πρόκειται για υποψήφιο σε πολύ μεγάλο δήμο της Αττικής, όπου αν αυτά που γράφονται ανώνυμα γι’ αυτόν γίνουν επώνυμα, τότε καλύτερα να πέσει στην… πολυτραγουδισμένη θάλασσα του συγκεκριμένου δήμου. Ελα τώρα που δεν τον βρήκατε…  

Υ.Γ. 2: Αληθεύει ότι ο ΟΛΠ αγόρασε πίνακες του συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου; Και αν ναι, μπορεί να μας εξηγήσει κανείς την σκοπιμότητα αυτής της αγοράς; Ή μήπως τους περισεύουν τα λεφτά; 
tsiliadoros

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.... "εδώ οι μικρές αγγελίεεεες"!!!!!!!!!!!!!!

To tolimeri.blogspot.com και το www.Sosivio.gr  έχουν την χαρά να ενημερώσουν τους χρήστες τους για την έναρξη της συνεργασίας τους, όσο αφορά την κάλυψη αγγελιών.
Οι  αναγνώστες του  tolimeri.blogspot.com έχουν τώρα την δυνατότητα να ενημερώνονται με το πάτημα ενός κουμπιού για τις αγγελίες του www.Sosivio.gr.
Μοναδικό πλεονέκτημα του Sosivio.gr αποτελεί  η δυνατότητα που δίνεται στις  επιχειρήσεις και τα καταστήματα να δημιουργήσουν, εντελώς δωρεάν, τον δικός τους χώρο στην ιστοσελίδα, όπου προβάλλουν το προφίλ και τις αγγελίες τους.
To Sosivio.gr είναι μία εύχρηστη ιστοσελίδα αγγελιών που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και απέκτησε πολλούς θαυμαστές. 


Οι χρήστες της σελίδας μπορούν να αναζητήσουν, εντελώς δωρεάν, αγγελίες σε όλους τους νομούς και τις περιοχές της Ελλάδας σε ποικίλες κατηγορίες, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη, θέσεις εργασίας, υπηρεσίες, έπιπλα, ταξίδια κ.α. 

OI ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ

Άλλους 120.000 online αναγνώστες έχασαν οι Times του Λονδίνου λόγω του paywall


Το site των Times του Λονδίνου έχασε άλλους 120.000 αναγνώστες από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο σύμφωνα με την εταιρεία μάρκετινγκ comScore. Ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας που οι Times εφάρμοσαν το paywall, δηλαδή την πληρωμή για να διαβάσει κανείς το περιεχόμενο του site, και είχαν 1.459.000 διαφορετικούς επισκέπτες (unique visitors), μια πτώση 7.6% από τους 1.579.000 επισκέπτες τον Ιούλιο. Επίσης, ο χρόνος που οι επισκέπτες παρέμειναν στο site σε λεπτά έπεσε κατά 16%, από 6 εκατομμύρια τον Ιούλιο σε 5 εκατομμύρια τον Αύγουστο, ενώ ο συνολικός αριθμός των σελίδων που επισκέφτηκαν οι αναγνώστες έπεσε την ίδια περίοδο κατά 22%, από τα 9 στα 7 εκατομμύρια.

Παρόλο που μια μικρή μείωση στους αναγνώστες είναι αναμενόμενη τον Αύγουστο, μήνα διακοπών, η μείωση των επισκεπτών (unique visitors) στους Times είναι πάνω από 4 φορές μεγαλύτερη από τους ανταγωνιστές της όπως η Guardian και η Telegraph, ενώ μάλιστα ο Independent είχε και μια μικρή αύξηση της τάξης του 1.3%. Επίσης, η Guardian, η Telegraph και ο Independent, αντίθετα με τους Times, σημείωσαν μια μικρή αύξηση τόσο του αριθμού των σελίδων τους που διαβάστηκαν όσο και του χρόνου που δαπανήθηκε στο site τους.

Τον Ιούλιο, τον πρώτο μήνα που οι Times έβαλαν paywall, είχαν χάσει ακόμα 575.000 επισκέπτες (-26.7%) μέσα σε ένα μήνα. Συγκρινόμενα τα στοιχεία με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2009, οι επισκέπτες μειώθηκαν τους αντίστοιχους μήνες του 2010 κατά περισσότερο από 1/3. Όπως μάλιστα φαίνεται από τη μείωση στην επισκεψιμότητα των σελίδων των Times και στο χρόνο που δαπανάται στο site πολλοί από τους επισκέπτες το εγκαταλείπουν γρήγορα μόλις μπουν (bounce effect)

Παρόλο που δεν είναι έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με το site Beehive, οι συνδρομητές στην online έκδοση των Times ήταν 15.000 και άλλοι 12.500 ήταν συνδρομητές στην εφαρμογή των Times για το iPad. Είναι άγνωστο αν ενδιάμεσα οι συνδρομητές έχουν αυξηθεί. Πάντως, η tabloid εφημερίδα The News of The World, του ίδιου ομίλου που είναι ιδιοκτήτης των Times, ετοιμάζεται αν εφαρμόσει και αυτή το paywall από τον Οκτώβριο.

Πηγή: BeehiveCity
elektronikosanagnostis

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ -- ΑΙΣΧΡΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞ ΑΕ, ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ --- ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ:
Όπως ήταν με την απλή λογική, αναμενόμενο μετά τους φωτογραφικούς όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού, υπέρ της εταιρείας καθαριότητας (ΚΑΙ προσλήψεως επιστημονικού προσωπικού!!! και όχι μόνο) ΑΝΑΞ ΑΕ, υποβλήθηκε προδικαστική προσφυγή 17 και 18-8-2010, κατά των όρων της διακήρυξης του νόθου διαγωνισμού.
Η Επιτροπή Εξέτασης Προσφυγών και Ενστάσεων διαγωνισμών του Γ.Ν. Τρικάλων, επιλαμβάνεται νόμιμα και εμπρόθεσμα την 19ην-8-2010 και με ένα ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ, κάνει αποδεκτή τη προσφυγή της ΟΕ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΙΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, και κάνει νόμιμα εμπεριστατομένες προτάσεις για διόρθωση των προκλητικών και φωτογραφικών όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού.
Το υπό την Διοικήτρια ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΣΑ Διοικητικό Συμβούλιο της συμφοράς, γράφει στα παλιά του υποδήματα τις προθεσμίες για λήψη απόφασης και στην υπ' αριθ. 23/20-8-2010 συνεδρίασή του, ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με το 387/20-8-10 Πρακτικό Δ.Σ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και το αναβάλει, ενώ εντός της ίδιας μέρας, ο Νομικός Σύμβουλος του Γ.Ν. Τρικάλων, με την υπ' αριθ. πρωτ. 16091/20-8-2010 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του, αφού παρουσιάζει στο ΔΣ τα πραγματικά και νομικά δεδομένα, στοιχειοθετεί τη νομιμότητα και βασιμότητα της προδικαστικής προσφυγής της προσφεύγουσας ΟΕ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΙΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, ταυτίζεται ουσιαστικά και τυπικά με την ομόφωνη γνωμάτευση της Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών και ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ υπέρ της επικύρωσης της εμπεριστατωμένης απόφασής της!!!!
Επίσης ο Νομικός Σύμβουλος του Γ.Ν. Τρικάλων, προτείνει να ανακληθεί η υπ' αριθ. 14364/10 Διακήρυξη του Ανοικτού Διαγωνισμού "Για την Ανάδειξη Εργολάβου Καθαριότητας του Γ.Ν. Τρικάλων" και να επαναπροκηρυχθεί άμεσα το έργο της καθαριότητας με νέο διαγωνισμό, με τροποποιημένους τους όρους της διακήρυξης, που θα γίνει από νέα τριμελή επιτροπή προμηθειών, για την επανεξέταση όλων των όρων της διακήρυξης του έργου καθαριότητας του Νοσοκομείου!!!!!
Στο τέλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου, δεν παραλείπει να τονίσει στο Δ.Σ., ότι πρέπει τα μέλη του να λάβουν σοβαρά υπόψη, ότι ήδη γίνεται δικαστική διερεύνηση για τις διαδικασίες του εν λόγω διαγωνισμού!!!!!
Μετά από ένα παράνομο 20ήμερο αποχής, το Δ.Σ. του Γ.Ν. Τρικάλων, στην υπ' αριθ. 27/7-9-2010 συνεδρίασή του, λαμβάνει τη πιο σκανδαλώδη απόφαση που έχουν δει τα μάτια μου. Η Διοικητής ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΣΑ, προσκομίζει στη συνεδρίαση μια δικολαβίστικη αλλά νομικά γελοία εισήγηση με αβάσιμες αρλούμπες, τις οποίες σαφώς έχει συντάξει νομικός, ο οποίος όμως ντρέπεται να υπογράψει τις προτεινόμενες παρανομίες και η ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΣΑ το εμφανίζει σαν δική της εισήγηση!!!!!
Με αυτό το κατάπτυστο κείμενο, ο αόρατος συντάκτης και η επικίνδυνη Διοικητής του Νοσοκομείου, εξισώνουν τις καθαρίστριες με επιστημονικό προσωπικό ή με ....τεχνολογικό προϊόν!!!!!!!! για να τονίσουν πολυπλοκότητα έργου!!!!!!
Επίσης υποκρίνεται πως δήθεν η προσφεύγουσα εταιρεία δεν έχει έννομο συμφέρον και ψεύδεται ότι μπορεί να συμμετάσχει, αφού στην ίδια κοτσάνα γράφει, ότι πριν από την ανάληψη της δουλειάς καθαριότητας, ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει (ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ), ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 100 ΑΡΓΌΣΧΟΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ. Αυτή την ιδιαίτερα φωτογραφική ιδιότητα, και μάλιστα στη περιοχή της παντοκρατορίας της, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, μόνο η ΑΝΑΞ ΑΕ μπορεί να την έχει, όταν με κάθε μέσον, βρίσκουν τρόπο να παρακάμπτουν κάθε νόμιμη διαδικασία και να της δίνουν τις δουλειές, οπότε μπορεί να φτιάξει και τη παράνομα ζητούμενη κατάσταση ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!!!. Σε όλες τις μέχρι τώρα διαδικασίες, όπου συμμετέχει η ΑΝΑΞ ΑΕ, στη τελική διαδικασία εκτιμησης των οικονομικών προσφορών, μένει χωρίς αντίπαλο. Γκέκε, συντάκτη της αρλούμπας????? 

ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Dr. Kiriakos Tobras
e mail : kyrotobras@yahoo.com





Λίγο μετά  τις «Καταγγελίες Παπανικολάου» για τη Μαφία της Δικαιοσύνης, που απλώνει τα πλοκάμια της από τα γραφεία των Ανακριτών  μέχρι τον Άρειο Πάγο, έσκασε επί τέλους, μετά από πολύμηνες έρευνες της ΕΥΠ,              και το μεγαλύτερο Παραδικαστικό της μεταπολίτευσης,   όπου εμπλέκονται μεγάλα πολιτικά και επιχειρηματικά ονόματα και συμφέροντα ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από γνωστούς Δικηγόρους των Αθηνών (και του Πειραιά), διαπλέκονται ακόμη και με  «εξέχουσες προσωπικότητες»  του οργανωμένου εγκλήματος. 
Από Δευτέρα θα γίνει χαμός.
Έχει τεράστιο βάθος το θέμα !
Ξύπνησε μέχρι και η Κυβέρνηση και άρχισε να ερευνά τη «Δικαστική Χούντα» που έχουν στήσει συγκεκριμένες «Αγίες Οικογένειες»  μέσα στο μέγαρο του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών.    
Εκεί όπου καταλύεται καθημερινά η Δημοκρατία και βιάζεται  η Δικαιοσύνη, από ένα συγκεκριμένο κύκλωμα παρακρατικών δικαστών που, αν και αποτελούν μια μικρή μειοψηφία επί του συνόλου των έντιμων συναδέλφων τους, αισθάνονται πλέον τόσο δυνατοί  και ασφαλείς  από την αλαζονεία της εξουσίας που διαχειρίζονται και την πολυεπίπεδη  κάλυψη που τους παρέχεται,  που δε διστάζουν να διαπράττουν πρωτοφανή δικαστικά εγκλήματα, σε καθημερινή βάση,  κοροϊδεύοντας  μέσα στις αίθουσες των συμβουλίων και  των ακροατηρίων,  εκατοντάδες  πολιτών, δικηγόρων και συναδέλφων τους. 
Η μακροχρόνια ατιμωρησία τους αποθράσυνε, τους έδωσε δύναμη αλλά, ταυτόχρονα, τους έκανε και ...... ευάλωτους.
Γιατί σταμάτησαν να προσέχουν !!!
Σταμάτησαν να τηρούν ακόμη και τα προσχήματα !!! 
Γιατί πίστεψαν ότι η πολιτική, επιχειρηματική και παρακρατική κάλυψη που διέθεταν,  θα διαρκούσε επ΄ άπειρον, μέχρι να συνταξιοδοτηθούν, οπότε και θα προσλαμβάνονταν σε κάποιο πολιτικό ή διαπλεκόμενο επιχειρηματικό επιτελείο, προκειμένου να νουθετούν εκ του ασφαλούς, από το σκοτάδι  και το παρασκήνιο, τους  εν ενεργεία συναδέλφους τους  που,  το ίδιο το παρακράτος που εξέθρεψε και ανέδειξε αυτούς τους ίδιους,  θα είχε φροντίσει να τοποθετήσει στη θέση τους, μετά την αποχωρησή τους, ακόμη και αν έπρεπε να καταλυθεί η ιεραρχία ή οποιοσδήποτε άλλος θεσμός αξιοκρατίας.   
 Έκαναν όμως λάθος. 
 Δεν αντιλήφθηκαν ότι η οικονομική κρίση που παρέδωσε την Ελλάδα όμηρο στο Δ.Ν.Τ., άλλαξε τις ισορροπίες,  κατ’αρχήν  στον πολιτικοοικονομικό χάρτη της εξουσίας και της διαπλοκής.  
Τα μεγάλα «Παραδικαστικά Τζάκια»  των Αθηνών  αποδυναμώνονται καθημερινά, αφού οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και οι πτωχευμένοι   τραπεζίτες που τα στηρίζουν, καταρρέουν   ένας – ένας,             σα χάρτινοι πύργοι. 
Και χωρίς λεφτά δε συντηρούνται οι Δικαστικές Χούντες !!!  
Τελειώσανε !!! 
Ας φροντίσουν τώρα να σώσουν τα τομάρια τους !!! 
Γιατί  η Κυβέρνηση, προκειμένου να τους ξεφορτωθεί, μπορεί να τους δώσει ακόμη και συγχωροχάρτι !!! 
 Οι άνθρωποι όμως που όλα αυτά τα χρόνια αδικήσανε και καταστρέψανε δεν τους τη χαρίσουμε. 
 Είμαστε όλοι  εδώ και τους περιμένουμε, μέρα με την ημέρα, μέχρι να δούμε τα ονόματά τους δημοσιευμένα από τα ΜΜΕ. 
Μέχρι να γίνουνε πρωτοσέλιδα και να κρεμαστούνε από τα μανταλάκια στα περίπτερα όλης της χώρας !!!  
Εμείς δε θα τους  δώσουμε κανένα συγχωροχάρτι. 
Αντιθέτως, θα αρχίσουν να μιλάνε ακόμη και οι μουγγοί !!! 
Θα αποδράσουν πολλοί συμπολίτες μας από τα κελιά  της  omerta’  όπου τους καταδικάσανε να ζουν αυτοί με τα κατορθώματά τους και
θα αρχίσουν, επί τέλους,  να καταγγέλλουν συγκεκριμένα ονόματα. Δικηγόρους, Επιχειρηματίες, Πολιτικούς, Παρακρατικούς, Συγγενείς Δικαστών  και ....... άλλες προοδευτικές δυνάμεις. 
Και μαζί τους θα καταγγείλουν και  όλα τα πονηρά Απαλλακτικά Βουλεύματα, τις βρώμικες Αποφάσεις,  τις ύποπτες Εφέσεις και τις Αναιρέσεις υπέρ του Νόμου,  που γράφτηκαν από Δικαστές,                             καθ’ υπαγόρευση  όμως συγκεκριμένων Δικηγορικών Γραφείών και, έτσι,  ξεπετάχτηκαν γρήγορα, αναιτιολόγητα και με κλειστά τα μάτια,   γιατί η Δικαιοσύνη  είναι ..................  τυφλή!!! 
Το πάρτι αρχίζει !!!   Ετοιμαστείτε !!!   
Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" και όλοι οι Δικαστές,  γνωρίζουν ποιοί είναι οι "βρώμικοι" αξιωματούχοι της «Δικαστικής Χούντας».
Δυστυχώς όμως, τη γνώση αυτή, στο μέτρο της προσωπικής μας εμπειρίας, την έχουμε και όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες, που πέφτουμε καθημερινά θύματα της διαπλοκής, του παραδικαστικού, ή ακόμη και των δικαστών που, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στη δικαιοσύνη, προωθούν μέσα από τα δικαστικά μέγαρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα των οικογενειών τους.
Ένα τέτοιο θύμα είμαι και εγώ, που είχα την ατυχία να εμπλακώ σε ένα δεκαετή δικαστικό αγώνα με επιχειρηματία, αδελφό υψηλόβαθμου δικαστή.
Το αποτέλεσμα ;    Έχω αθωωθεί δύο φορές !!! Ομόφωνα !!!
Μετά όμως από κάθε αθώωσή μου, ανευρίσκετο μονίμως και "εντελώς τυχαία", κάποιος εισαγγελέας, ακόμη και του Αρείου Πάγου, για να ασκήσει έφεση ή αναίρεση υπέρ του νόμου !!!
Η τελευταία δε αναίρεση, εντελώς προκλητικά, έγινε δεκτή χωρίς καμία αιτιολογία,  ενώ εξεδόθη απόφαση του Αρείου Πάγου σε χρόνο ρεκόρ,            σε 15 μόλις ημέρες !!!!!,  προκειμένου οι διαπλεκόμενοι να προλάβουν τις εξελίξεις και τα δημοσιεύματα για το Παραδικαστικό και τη Δικαστική Χούντα που πρόσφατα άρχισαν  να κατακλύζουν το διαδίκτυο.
Μην εμπλακείτε ποτέ σε δικαστική διαμάχη με συγγενή δικαστή !!! 
Ιδιαίτερα όταν παίζονται οικονομικά συμφέροντα της οικογενείας τους !!!! Όσες φορές και να αθωωθείτε, θα είστε για όλη σας τη ζωή κατηγορούμενοι, μέχρι να βρεθεί μια στημένη σύνθεση για να σας καταδικάσει !!!
Και την ημέρα που θα ασκήσετε εσείς αναίρεση στον Άρειο Πάγο, να είστε σίγουροι ότι θα απορριφθεί !!!   Για να κλειδώσει η καταδίκη σας !!!
Γιατί έτσι μόνο μπορούν να κατοχυρωθούν στα αστικά δικαστήρια τα παράνομα κέρδη, να νομιμοποιηθούν με δικαστικές αποφάσεις τα έσοδα από ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή να δικαιολογηθούν οι αρπαχτές που έκαναν από το χρηματιστήριο το 1999, κάποιοι συγγενείς δικαστών (αδελφοί) που διοικούσαν κάποιες ΔΕΚΟ και τις ασφαλιστικές θυγατρικές τους.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ντροπή της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η κατασκευή πονικών σκευωριών και το παραδικαστικό στήσιμο  κατηγορουμένων, προκειμένου να ποινικοποιούνται απλές αστικές υποθέσεις, στις οποίες όμως παίζονται οικονομικά συμφέροντα οικογενειών δικαστών.
Ιδιαίτερα δε όταν οι υποθέσεις αυτές αφορούν μεγάλα σκάνδαλα (20 ΔΙΣ) του Χρηματιστηρίου το 1999-2000,  με ζημία σε βάρος του Δημοσίου, Κρατικών Τραπεζών και ΔΕΚΟ  και οι "αδελφοί" δικαστές έχουν ήδη φροντίσει να απαλλάξουν τους "αδελφούς" κατηγορουμένους - επιχειρηματίες, με απαλλακτικά βουλεύματα !!!
Υπάρχει μάλιστα και συγκεκριμένη «συνταγή νομιμοποίησης» των παραδικαστικών αυτών αποφάσεων.
Βήμα 1ο
Την υπόθεση αναλαμβάνει ως δικηγόρος,  επιφανής και επώνυμος Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Βήμα 2ο
Η παραδικαστική απόφαση δημοσιεύεται στα «Ποινικά Χρονικά», προκειμένου, όχι μόνο να αποκτήσει μία επίπλαστη επιστημονική  νομιμοποίηση αλλά, επιπλέον,  για να αποτελέσει την απαραίτητη νομολογία για κάθε επόμενη παραδικαστική απόφαση του ιδίου κυκλώματος.
Αυτά που σας γράφω δεν είναι ούτε κινηματογραφική ταινία, ούτε μυθιστόρημα.
Είναι η οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνω εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια και που με οδήγησε στην οικονομική, επαγγελματική  και ηθική καταστροφή.
Ζω μόνο για τη στιγμή της δικαίωσης.
ΚΤ  


Dr. Kiriakos Tobras
e mail : kyrotobras@yahoo.com

"ΚΡΑΞΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ"... ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ VIDEO


Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης KAVALA EXPO2010, ιδιοκτήτες φορτηγών βρέθηκαν έξω από το εκθεσιακό χώρο και περίμεναν τους κυβερνητικούς βουλευτές για να διαμαρτυρηθούν! Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους στο χώρο, τους αποδοκίμασαν, ενώ ορισμένοι βγήκαν εκτός ορίων βρίζοντας τους και προσπαθώντας να τους επιτεθούν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους εμποδίσει! Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης όμως, πήγε στον χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι απεργοί, συνομίλησε μαζί τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους στο υπουργικό συμβούλιο!!!

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ!

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που δείχνει τον ίδιο προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, να παρουσιάζει με καμάρι στις 17-5-2009, τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ως Υποφήφια Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, ένα χρόνο μετά και ενώ διατελεί και Αντινομάρχης Ροδόπης, στις 22-9-2010, κατεβαίνει σαν υποψήφια Τουρκάλα Δήμαρχος Κομοτηνής, για την "Τουρκική" Μειονότητα, με την υποστήριξη των μηχανισμών της Άγκυρας και των ανθρώπων του Προξενείου, έχοντας πλάι της τον Ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, τον Πρόεδρο των αυτοαποκαλούμενων "Τούρκων" Δασκάλων Θράκης και τον Πρόεδρο του νεκραναστημένου Κόμματος BED του Σαδικ, Μουσταφά Αλή Τσαούς!!!
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν Πρωθυπουργού, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα μετά την "αυτομόληση" της! Απο την άλλη ο "Καλλικρατης" αποδεικνύεται έτσι επικίνδυνη και επιπόλαιη ανευθυνότητα, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!
http://www.noiazomai.net

Το "Σαββατοκύριακο του Θόδωρου" η......αφιέρωμα στο MEGA Πάγκαλο?


Όταν το κανάλι κάνει δυο ώρες εκπομπή, με αποκλειστικό θέμα το ίδιο πρόσωπο, είναι σαν να το παρα-φουσκώνει.
Βέβαια στο "MEGAΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" το΄καναν και κυριολεκτικά στα τριπλό παράθυρο με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Οφθαλμοφανέστατα (η επίτηδες?) το δεξί πλαίσιο είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από των παρουσιαστών, κάνοντας το Θεόδωρο Πάγκαλο να φαίνεται ακόμα πιο ΓΙΓΑΝΤΑΣ . Τουλάχιστον όταν φιλοξενούσαν την (υποψήφια Δήμαρχο Καλυβίων) σύζυγό του , ο σκηνοθέτης ήταν πιο "σωστός".
Με την ευκαιρία συμφωνούμε με τον Αντιπρόεδρο για το ασυμβίβαστο εμπλοκής στη Πολιτική κάποιων κατηγοριών Δημοσίων Υπαλλήλων. Μήπως όμως πρέπει να συμπεριληφθεί και η γυναίκα του Καίσαρα?
adena

Άδειες για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο εντός ελληνικής ΑΟΖ εκδίδει η Τουρκία

Η κούρσα για το ενεργειακό «Ελ Ντοράντο» του Αιγαίου και της της Ανατολικής Μεσογείου (όπως γράφει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί) ξεκίνησε, αλλά για την ώρα τρέχει μόνη της η Τουρκία, απειλώντας όπως να πυροδοτήσει γενικευμένη ελληνοτουρκική κρίση: Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος-Αυγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαικοί όμιλοι στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο!
Πρακτικά με βάση τα όσα ισχύουν διεθνώς κάτι τέτοιο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2012. Η κίνηση αυτή της TPAO εξηγεί και την πορεία του «Πίρι Ρέϊς» τον περασμένο Ιούλιο στην Ανατολική Μεσόγειο: Στις 10 Αυγούστου έληξε η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών (τριών διαστάσεων) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 χλμ, η οποία βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βέβαια εντός της (δυνητικής) ελληνικής ΑΟΖ (λέμε δυνητικής γιατί ενώ λέμε ότι η υφαλοκρηπίδας μας φτάνει στα βάθη της ανατολικής Μεσογείου ... διστάζουμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ!) στην Ανατολική Μεσογείο.
Η ερευνα του «Πϊρι Ρέϊς» τελικά αποσκοπούσε σε αυτό ακριβώς: Να χαρτογραφήσει τον βυθό εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να δημιουργήσει βάση δεδομένων για τον διαγωνισμό της ΤΡΑΟ. Η μη παρεμπόδιση του "Πϊρι Ρέϊς"¨από ελληνικής πλευράς αποδεικνύεται ότι έχει ολέθρια αποτελέσματα για τα ελληνικά συμφέροντα: Εκλήφθηκε διεθνώς ως μήνυμα διάθεσης συνδιαλλαγής της ελληνικής πλευράς ή αδιαφορίας της για τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. από τις ξένες εταιρείες. Την ίδια στιγμή η Άγκυρα, όπως γράφει με λεπτομέρειες η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (χάρτες με τις «θερμές» περιοχές και τον νυν και μελλοντικό συσχετισμό ισχύος στην περιοχή, δημοσιεύονται στο ίδιο άρθρο), οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν τις αεροπορικές και ναυτικές βάσεις της στη νότια Τουρκία στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κρατικών συμφερόντων πετρελαικός όμιλος ΤΡΑΟ (από τους μετόχους της είναι και το Τουρκικό Ταμείο Στρατού) πέτυχε να ολοκληρώσει μέσα στον Ιούλιο, πολύ ενωρρίτερα από τις 20 Αυγούστου για την οποία μίλαγε η τουρκικ ΝΟΤΑΜ  την διαδικασία για τη χαρτογράφηση του βυθού στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σε μία ανάλογη κίνηση είχε προβεί το «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο. 
Η επόμενη κίνηση της Άγκυρας είναι να «παραχωρήσει» άδειας για έρευνες σε αυτές τις περιοχές. Μία τέτοια κίνηση θα είχε δύο μείζονα απότελέσματα: Η ελληνική πλευρά θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, ανάλογη με αυτ΄που βρέθηκε η Τουρκία, όταν η Κύπρος πρόλαβε και παραχώρησε άδειες έρευνας κα εκμετάλλευσης στην δική της ΑΟΖ. Δηλαδή θα έχουμε δημιουργία τετελεσμένων. Δεύτερον θα έχουμε μία διαρκή εστία κρίσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δραματική ανατροπή στην υπόθεση Βατοπαιδίου: Χωρίς ζημίες το Ελληνικό Δημόσιο! ΔΗΛΑΔΗ... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ??

Τα πάνω κάτω στο πολιτικό σύστημα φέρνει η νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική για την υπόθεση Βατοπαιδίου, αφού όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα. Το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. 
politicanea.

Απ. Παπατόλιας–Λαζ. Μακρής στην ομάδα δράσης της κυβέρνησης κατά των αγροτών στη Θεσσαλία...

.για να διαχειριστούν το κύμα αντιδράσεων στα νέα επώδυνα μέτρα του μνημονίου
Aπό Γραφείο Τύπου Κ. Αγοραστού,
υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας
 
Ο κ. Παπατόλιας δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Φυσικά, οι Θεσσαλοί που γνωρίζουν πολύ καλά το τι ακολούθησε μετά τις εκλογές, αντιλαμβάνονται εξίσου καλά ότι όσα λέει ο κ. Παπατόλιας είναι λόγια του αέρα… Οι πολίτες του νομού Μαγνησίας ειδικότερα μπορούν μάλιστα να επιβεβαιώσουν ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτε απ’ όσα έταξε στις εκλογές του 2006. Αντίθετα, οι ίδιοι κατά τη χαρακτηριστική φράση του Θουκυδίδη έγιναν ακροατές των έργων του και θεατές των λόγων του…
Ο κ. Παπατόλιας έχει κρυφή ατζέντα με πολύ συγκεκριμένα μέτρα: αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα. Γι’ αυτό και λειτουργεί ήδη ως τοποτηρητής του μνημονίου. Η αποστολή του έχει, λοιπόν, συγκεκριμένους στόχους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:
-Να συνεργήσει και να διευκολύνει τις απολύσεις.
-Να περικόψει τα επενδυτικά προγράμματα ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα υπερκέρδη των ξένων δανειστών.
-Να συμβάλλει στην απαξίωση και πώληση της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία αντί πινακίου φακής.
-Να διευκολύνει με κάθε τρόπο όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, όπως για παράδειγμα την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Ελασσόνας σε ιδιώτες παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.
-Να «χτυπήσει» και να υπονομεύσει τους αγώνες των αγροτών οι οποίοι υφίστανται πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις από τους φόρους και τα μέτρα (όπως αύξηση του αγροτικού ρεύματος κατά 66%) που προβλέπονται στο μνημόνιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπατόλιας επέλεξε για εκπρόσωπο τύπου και στενό συνεργάτη του τον πάλαι ποτέ σύμβουλο του περιφερειάρχη και πρόεδρο της εταιρείας φυσικού αερίου κ. Λάζαρο Μακρή, ο οποίος, όπως όλοι θυμούνται, έβγαινε στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και έκανε επιθέσεις στους κινητοποιούμενους αγρότες. Ο κ. Μακρής ήταν αυτός που ανέλαβε και διεκπεραίωσε τις σε προσωπικό επίπεδο επιθέσεις εναντίον των εκπροσώπων των αγροτών, όπως ο αείμνηστος Γιάννης Πατάκης και ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Μπούτας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζουν από τώρα «ομάδα δράσης» για να αντιμετωπίσουν τις διαφαινόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις και ο κ. Παπατόλιας, που έχει ειδικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό, προσέλαβε ένα δοκιμασμένο κομματικό στέλεχος για να «βγάλει την δουλειά».
Όσον αφορά τους φόρους, ο κ. Παπατόλιας στις αλληλοαναιρούμενες είναι η αλήθεια δηλώσεις του, παραδέχτηκε βεβαίως ότι προτίθεται να επιβάλλει φόρους, να επιβαρύνει δηλαδή τους ήδη σφόδρα επιβαρυμένους Θεσσαλούς, μόνο που τους «βάφτισε» «τέλη και εισφορές» όπως κάνει και η κυβέρνηση. Αλήθεια, θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει επί μακρόν τους Θεσσαλούς λέγοντας ότι τέλη και εισφορές δεν συνιστούν φόρους και δεν επιβαρύνουν τους πολίτες; Για παράδειγμα, το ειδικό τέλος ακινήτων – ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις δεν είναι φόροι;
Για την παραλιακή οδική σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας, αντί άλλης απάντησης παραπέμπουμε στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, στον οποίο ο κ. Παπατόλιας με αμετροέπεια απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού κοτσαβακισμού». Ποιος ξεχνά, πάντως, ότι ο κ. Παπατόλιας ως νομάρχης Μαγνησίας έστειλε προσκλήσεις συγκαλώντας σύσκεψη στη νομαρχία Λάρισας χωρίς να έχει ενημερώσει το νομάρχη Λάρισας; Η κίνηση αυτή δείχνει το ποιόν του ανθρώπου και τον τρόπο σκέψης του. 

Πήρε εξιτήριο η Κ. Πελέκη …εισήχθη εσπευσμένα για να υποβληθεί σε τριπλό μπάι-πας ο Διονύσης Πελέκης


Εδώ και μεγάλο διάστημα τώρα ο πρώην Υπουργός Γ. Βουλγαράκης και η οικογένεια του προσπαθούν να πείσουν το αυτονόητο για εκείνους , ότι δηλαδή δεν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και δεν πλούτισαν από την ιστορία του Βατοπεδίου….. και τώρα που η «κάθαρση» έρχεται ,η εξάντληση της οικογένειας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε δυο χρόνια τώρα η οικογένεια Πελέκη – Βουλγαράκη οδήγησε από την Δευτέρα μετά από λιποθυμικό επεισόδιο  στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός,  τη σύζυγο του πρώην Υπουργού κ. Κατερίνα Πελέκη και μόλις χθες οδήγησε και τον πεθερό του πρώην Υπουργού κ. Διονύση Πελέκη σε γνωστή καρδιολογική κλινική όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση! Ο Ναυπάκτιος κ. Δ. Πελέκης όπως μάθαμε την προσεχή Δευτέρα θα υποβληθεί σε τριπλό μπάι-πας και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή από τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν.  Τα νέα πάντως για τον πρώην Υπουργό ο οποίος φαίνεται να είναι ο πιο σκληρός της υπόθεσης είναι πιο καλά με την  κατάθεση προχθές στην Προανακριτική του κ. Π. Μειδάνη εισαγγελέα πλημμελειοδικών και του καθηγητή εμπραγμάτου δικαίου κ. Ι. Καράκωστα!  Επιβεβαίωσαν και οι δυο ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο προηγούμενη συναίνεση ή έγκριση από οποιαδήποτε υπηρεσία του Υπ. Πολιτισμού για να μεταβιβαστεί αρχαιολογικός χώρος. Οι παραπάνω καταθέσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Γ. Βουλγαράκης δεν είχε καμία ευθύνη για τις ανταλλαγές που έγιναν με την μονή. 
paronetol

"ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΕΤΑΙ" ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ!! ΤΟ ΛΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Στο υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων θα υπάγεται στο εξής το Λιμενικό Σώμα, αντί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού...
περιέρχονται στην ευθύνη του νεοσύστατου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.
Σημειώνεται ότι αφού είχε κατατεθεί στο ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ.,στις 17 Σεπτεμβρίου διαβιβάστηκε στο δικαστήριο έγγραφο του πρωθυπουργού, το οποίο επέφερε αλλαγές στο αρχικό κείμενο του σχεδίου Π.Δ. Όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, μ τις αλλαγές που επήλθαν στο ΠΔ από το έγγραφο του πρωθυπουργού το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Αντίθετα, με το αρχικό διάταγμα το Λιμενικό Σώμα υπαγόταν μεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του ήταν μοιρασμένες μεταξύ υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη. 

Οι..λύκοι

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΚΑΙ του ΣΔΟΕ ήταν και συνδικαλιστής(!) υπήρξε. Από εκείνους που ξεσπαθώνουν για τον κλάδο στις συνελεύσεις, κατατροπώνοντας τον (κομματικό τους) αντίπαλο. Μόνο έντιμος δεν υπήρξε-λύκος ανάμεσα στ’ αρνιά. Με τον βοηθό του-λύκος κι αυτός-ονειροπολούσαν. «Δεν καταγράφουμε τις πισίνες, λουφάρουμε τον ιδιοκτήτη, και για τον…κόπο μας, 30 χιλιάρικα». Απλά πράματα, στην Ελλάδα της αρπαχτής, όπου Ιαβέρηδες κυνηγάνε μόνο…Αγιάννηδες. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν υπήρξε «αμνός». Τους την έστησε με σημαδεμένα τα χιλιάρικα. Από’ κει και πέρα, όλα κύλισαν φυσιολογικά. Ο ένας το’ σκασε κι ο άλλος στο κελί με χειροπέδες!
«ΕΙΔΕΣ; Η Ελλάδα της ατιμωρησίας τέλος!». Μ’ αυτήν τη σκέψη κοιμηθήκαμε, για να ξυπνήσουμε γελασμένοι και απατημένοι. Έξω ο «λύκος», στην κρύπτη του ο άλλος (λύκος και…συνδικαλιστής), μέσα (στο νόημα) εμείς κι όταν μας έδωσαν εξηγήσεις…ησυχάσαμε.
ΟΙ δυο τους θα συναντηθούν. Θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και θα…συνεδριάσουν. Με τους δικηγόρους και με την ησυχία τους. Θα στρώσουν την πιο καλή «αλήθεια» και θα προσχωρήσουν για τη δίκη που θα καθυστερήσει για μερικά χρόνια και για τη ζωή που τους…ένωσε. Στον ίδιο δρόμο, για κοινό σκοπό και για το «λειτούργημα» του κλέφτη από θέση ισχύος.
ΑΣ μιλήσουμε σοβαρά. Τα παλικάρια όφειλαν να φιλοξενηθούν σε κελί. Να προσέρχονται στον ανακριτή με την κλούβα και να τους βγάζουν τις χειροπέδες μόνο για την ανάκριση. Κι ύστερα; Ξανά στην κλούβα για το κελί κι αν τους…αρέσει. Χωρίς τα κινητά τους να πιάνουν φωτιά, χωρίς «τηλεοπτική» ενημέρωση, χωρίς το σόι να τους προσφέρει δώρα και…ανθοδέσμες.
ΕΤΣΙ λειτουργούν στην Ευρώπη των «κρυόκωλων», έτσι αντιμετωπίζουν τους κλέφτες και κλεφταράδες οι «κουτόφραγκοι». Με τους «λύκους» μέσα, με τους «αμνούς» έξω και προστατευμένους. Με νομοθεσία αυστηρή και διαδικασίες συνοπτικές. Για κοινωνίες χωρίς το άγχος του πορτοφολά και του κάθε λογής απατεώνα που ξέρει τι τον περιμένει, αν το παίξει λύκος σε μαντρί με…πρόβατα.
.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ..Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ....Άσε μας ρε Γιάννη στο πόνο μας και τράβα σπίτι σου


Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και σημειώνοντας ότι «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι σκληρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις».

Μετά από αυτή τη φερόμενη ως δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, τι περιμένει ο πρόεδρος να συμβεί; Είναι δυνατόν να συγκρατηθεί η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων όταν βλέπουν ότι ο επι κεφαλής του Συνδικαλιστικού τους οργάνου τους προδίδει;
Που να στηριχθούν οταν η λαίλαπα του καπιταλισμού ερημώνει τα νοικοκυριά τους και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τους λέει ότι όχι μόνο κάθε αγώνας είναι μάταιος αλλά ότι επιπλέον το μνημόνιο και η υποθήκη της χώρας στο ξένο κεφάλαιο είναι αναπόφευκτα!!!
Το λιγότερο που μπορεί να κάνει το καμάρι της Τρόικας.... είναι να πάει σπίτι του και να ξεχάσει το βουλευτικό έδρανο ζέσταναν ή ζεσταίνουν άλλοι συνδικαλιστοπατέρες.
Οι μέρες που έρχονται για τους εργαζόμενους είναι πολύ δυσκολότερες από αυτές που ζούν τώρα. Τα πράγματα θα αγριέψουν και το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται ηγέτες όχι λαγούς.
Σε λίγο καιρό οι ηγέτες των εργαζομένων θα έρθουν από τα κάτω.

ΔΗΛΩΣΗ :Γιάννη Παναγόπουλου,

Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας
 Στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι
Με έκπληξη και οργή είδα δημοσιεύματα που αναπαράγοντας «συμπυκνωμένη» συνέντευξή μου που δημοσίευσε το Πρακτορείο Reuters την ερμηνεύουν κατά το δοκούν με αποκορύφωμα την πλήρη διαστρέβλωση της θέσης μου για το μνημόνιο και τη χρήση του «όπλου» της Γενικής Απεργίας.
Ακόμα και από τη δημοσίευση του «συμπυκνωμένου» κειμένου η διατύπωση είναι σαφής «.. Σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο μνημόνιο εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν». H διαφωνία μου με το μνημόνιο δε σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω ότι υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση.
Επειδή ο δημόσιος διάλογος κινείται στο δίπολο «μνημόνιο ή όχι «μνημόνιο» καλό είναι να μην θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί ν’αντικατασταθεί με το εφεύρημα «Μνημόνιο ή Γενική Απεργία». Το μνημόνιο συνιστά πολιτικό σχέδιο με το οποίο διαφωνώ, η Γενική Απεργία συνιστά κοινωνική δράση καταγγελίας, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης την οποία θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε όταν τα συλλογικά όργανα κρίνουν και αποφασίζουν.
Η φράση μου « Δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (Γενική) στο επόμενο χρονικό διάστημα» (η ερώτηση αφορούσε την 7η Οκτώβρη που απεργεί η ΑΔΕΔΥ) διαστρεβλώθηκε, είτε ότι δεν σχεδιάζονται καθόλου Γενικές Απεργίες είτε, από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος χρησιμοποιεί μάλιστα υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι, «Δε χρειάζονται απεργίες».
Υπενθυμίζω ότι οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν εκλέγονται για να κυβερνούν τη χώρα αλλά για να προασπίζουν τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας. Στα συνδικάτα προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για την οικονομία και την κοινωνία πέραν της λογικής των μονόδρομων. Όμως επαναλαμβάνω δεν κυβερνάμε τη χώρα.
Καλώ και παρακαλώ κάθε καλοπροαίρετο δημοσιογράφο να διαβάσει και το πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου για να βγάλει συμπεράσματα ως προς τη στόχευση αυτών των δημοσιευμάτων.

X NEWS

Στην Λάρισα δικάζονται παιδιά ως τρομοκράτες

ΣΤΗΝ ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού Προ-Πο, του Χρ. Παπουτσή του επί της Προστασίας του Πολίτη άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ της τρπμοκρατίας.
Επί υπουργίας (Δικαιοσύνης) του φιλελεύθερου και δημοκρατικού Χάρη Καστανίδη παραπέμπονται με τον δρακόντειο νόμο 11 τρομοκράτες.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται ισοδυναμούν με εκείνη της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Ναι, αλήθεια.
Τα παιδιά συνελήφθηκαν στα γεγονότα για τον Γρηγοροπουλο τον Δεκέμβρη του 2008.
Πηγή: Ελευθερία Λαρισα.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ SPEAKING !...........

Δηλώσεις   της  Mr  Diamantopoulou   περί   λέσχης   βίλ δεν  μβερ γ

Δήλωσε   η  περιλάλητη  ( ή  ξεφωνημένη )   υπουργός   απαντώντας  σε   ερώτηση   δημοσιογράφου   : " Στην  λέσχη    απλώς  μαζεύονται  εξέχουσες   προσωπικότητες  ,  νομπελίστες   κλπ  και  συζητούν  τα   επίκαιρα  προβλήματα . Αυτός   ο  μαύρος  θρύλος  γύρω  απο  την  λέσχη  είναι  το  γνωστό  άγχος   της  συνωμοσιολογίας ".
Και  μόνο   τα  λάθη   που  συσσωρεύθηκαν   σε μια  τόσο  μικρή   πρόταση  φανερώνουν  οτι  λέει   ψέματα .  Απο   δίπλα  της   ο  Αβραμόπουλος   να  επιβεβαιώνει  τα   λόγια  της .  Είναι  δε   γνωστόν  πως  ό,τι  λέει  ο  Αβραμόπουλος  ,  το  αντίθετο  ισχύει !

Με  το  λίγο  μυαλό  που έχουμε  εμείς οι  χωριάτες ,  γνωρίζουμε   οτι  μια   μηδαμινή  προσωπικότητα  ( σαν   την  περιλάλητη    κυρία )   μέσα  σε  μια  σύνοδο  με  νομπελίστες  ,  δύο    έργα   μπορεί  να  επιτελέσει :
1)  Να   κάνει  τον  γελωτοποιό   ώστε  οι  νομπελίστες  να γελάσουν  λίγο  ,  έκθαμβοι   απο  το  πόσο  ανοησία  μπορεί  να  κρύβει  ένα  ανθρώπινο  κρανίο .
2)  Να   ΛΑΒΕΙ  ΔΙΑΤΑΓΕΣ   απο  τους  νομπελίστες   για  το  τί  θα  κάνει    στους   ιθαγενείς   υπηκόους   της  ώστε  να  δεχτούν  αδιαμαρτύρητα    την  παγκόσμια   υπερκυβέρνηση .
Διαλέγετε   και  παίρνετε .!!!!!!!!!!!!!!!

24.9.10

Kυρία Διαμαντοπούλου, βγάλτε επιτέλους τη μαρμελάδα από τα αυτιά σας ...

Κυρία Διαμαντοπούλου, παρόλο που μας διαβεβαιώνατε με την έναρξη του σχολικού έτους ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά στα σχολεία, μάλιστα εξοργιζόσασταν όταν κάποιος σας είπε ότι έχει πληροφόρηση για κάποια προβλήματα που αγνοούσατε....
Κυρία Διαμαντοπούλου, εκτός από τα παιδιά μας, δε μας έμεινε τίποτα άλλο...μας τα πήρατε όλα τα άλλα ή τα χρωστάμε....
για αυτό βγάλτε τη μαρμελάδα από τα αυτιά σας -που λέει κι ο γιος μου-
και ανοίξτε τα να ακούσετε τι συμβαίνει στα σχολεία της Ασσήρου και λύστε το !!! Ένα τηλέφωνο υπόθεση είναι για εσάς και το ξέρουμε...
διαφορετικά, βγάλτε το σκασμό και πάτε σπίτι σας....

Ακολουθεί επιστολή  που λάβαμε από εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείο Ασσήρου :
 
Κάποιοι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ασσήρου-Θεσσαλονίκης θελουμε να αναφερουμε

τα εξης:

απο Δευτερα βραδυ 20 Σεπτεμβριου 2010 μαθητες του ΓΕΛ Ασσηρου εκλεισαν το σχολειο.

Ο μοναδικος λογος της καταληψης ηταν η μετακινηση των μαθητων η οποια δε γινεται με σχολικα λεωφορεια.

Αναφερουμε ενδεικτικα τη σελιδα που δημιουργησαν οι ιδιοι οι μαθητες

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ 2010

Το προβλημα ειναι υπαρκτο και αμεσο.

Οι μαθητες της περιοχη μετακινουνται με αστικη συγκοινωνια.

Παραθετουμε τα δρομολογια του ΟΑΣΘ που χρησιμοποιουν για τη  μετακινηση τους:

1)6.30 με 7παρακατι λεωφορειο του ΟΑΣΘ διερχεται απο Ξυλουπολη και Δορκαδα

και η ωρα αφιξης του στην Ασσηρο,οπου και βρισκεται το σχολειο,ειναι στις 7.30,

πραγμα που σημαινει οτι οι μαθητες ειναι χωρις φυλαξη για μιση ωρα.

2)Εξαμιλι(με μαθητες του δημοτικου)-Κριθια-Ασσηρος.

Η σχετικη νομοθεσια για μετακινηση μαθητων επιβαλλει οι μαθητες να καθονται

και να φορανε ζωνες ασφαλειας.Ο αριθμος των μαθητων ειναι περι τους 100-150

(δεν αναφερουμε τον ακριβη αριθμο επειδη δε γνωριζουμε τον ακριβη αριθμο των

μαθητων του  δημοτικου)Δε θεωρουμε παραλογο να διατηρουμε,εμεις προσωπικα,

τις επιφυλαξεις μας για την ασφαλεια των μαθητων στο εν λογω δρομολογιο.

Το σχολειο εκανε τις απαραιτητες κινησεις εγκαιρως(απο τελη Αυγουστου)και

ενημερωσε εγγραφα αλλα και προφορικα τους αρμοδιους δημους καθως και την

αρμοδια Δ/θμια Δ/νση Eκπ/σης.Οι μαθητες μας ανεφεραν οτι εκαναν

εκκλησεις-προσκλησεις σε τηλεοπτικους σταθμους για την αναδειξη του προβληματος

χωρις εμπρακτη ομως ανταποκριση-πλην ραδιοφωνικης αναφορας του σε ραδιοφωνικο

σταθμο της Θεσ\νικης με δικη τους συμμετοχη και δικη τους πρωτοβουλια εννοειται.

Δεν παρατηρηθηκε καμια ακραια η βιαιη πραξη στο χωρο του σχολειου στον οποιο θα

 θελαμε να σημειωσουμε οτι δεν εγινε καμια φθορα κατα τη διαρκεια της καταληψης.   

Το πρωι της Πεμπτης 23-9-2010 οι μαθητες του Γενικου Λυκειου Ασσηρου αποφασισαν

και ως ενδειξη διαμαρτυριας εκλεισαν συμβολικα για μιαμιση ωρα

(περιπου στις 10.00-11.30πμ)τμημα της οδου Θεσσαλονικης-Σερρων εξω απο το χωριο

της Ασσηρου.Υπηρξε σχεδον πλειοψηφικη παρουσια τωνκαθηγητων του λυκειου,

μελων του Συλλογου Γονεων και Κηδεμονων καθως και αλλων γονεων μαθητων στη

συμβολικη τους αυτη κινηση.

Η αισθηση επιπροσθετης παρουσιας καθηγητων προς αποφυγη ενδεχομενων κινδυνων

 που ελλοχευει η εκθεση μαθητων σε κεντρικο δρομο,παρολη την παρουσια των γονεων,

παραμερισε το φοβο μας οτι ισως κατηγορηθουμε αργοτερα ως 'ηθικοι αυτουργοι'

της κινησης αυτης των παιδιων,αφου καθε αλλο παρα κατι τετοιο δεν ημαστε!

Να σημειωθει επισης οτι αναφερθηκε οτι υπηρξαν απειλες για καταγγελια κατα

των μαθητων που αποφασισαν την καταληψη μετα απο την πραγματοποιηση της

διαμαρτυριας τους αυτης.

Μετα αποτα προαναφερθεντα ο δημαρχος Ασσηρου ανακοινωσε οτι προτιθεται

να διαθεσει το ποσο των 10.000e για ενα χρονικο διαστημα για τη μετακινηση

των μαθητων.Οι μαθητες παρα τις  ασαφεις υποσχεσεις που εχουν-για κατι που

θα επρεπε κατα τη γνωμη μας να θεωρειται κεκτημενο το ετος 2010- ανακοινωσαν

σημερα οτι αναστελλουν την καταληψη και θα επιστρεψουν στις σχολικες αιθουσες

απο τη Δευτερα.

(τα ονοματα των καθηγητων ειναι στη διαθεση σας εαν και εφοσον ζητηθει) 
isonomia-gia-olous

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Ολιγοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου είχε διαβουλεύσεις με πολλούς επισήμους της Αμερικανικής κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος κ. Τζό Μπάιντεν.
Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη Παπανδρέου έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων που καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, ακτιβιστές κρέμασαν την σημαία του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Ο κ. Παπανδρεόυ, τον οποίο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο,ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, θα καταλύσει στο κεντρικό αθηναικό κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον κ. Ραγκούση για ολιγόωρες διαβουλεύσεις.
Το βράδυ, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.
Για τις ανάγκες της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού έχει ήδη επιστρατευθεί η μπάντα του Δήμου Αθηναίων ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε συνεργασία με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει και την φύλαξη του Ελληνα πρωθυπουργού κατά την παραμονή του στη χώρα μας.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Πωλείται και η Κύπρος;


Ομιλία Γιώργου Λιλλήκα στη Παρουσίαση του βιβλίου «Σημαδεμένη Τράπουλα – τα απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων Χριστόφια – Ταλάτ» των, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο Μιχάλη Κοντού και ο Γιώργου Κέντα






ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ                                                                   




«Ύμνος» στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία!

“Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο.”

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»
Τα λόγια αυτά δεν προέρχονται από το στόμα κάποιου έλληνα δημοσιογράφου, όπως κάποιοι από τους φίλους αναγνώστες ίσως φαντάστηκαν. Είναι λόγια του διαπρεπούς δημοσιογράφου των Times της Νέας Υορκης, John Swinton, όταν μια νύχτα -γύρω στα 1880- ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε μια δεξίωση, και κάποιος που δεν γνώριζε ούτε τα του Τύπου αλλά ούτε τον Swinton, έκανε μια πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο. Τότε ο Swinton προς αγανάκτηση των συναδέλφων του έκανε αυτήν την ιστορική δήλωση!
Προφανώς τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία 130 χρόνια…
.
(Πηγή: Labor’s Untold Story, by Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979.)
Alkimos |