ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.7.11

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ...ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!!! ..



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ..ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΒLOGS ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑ ......

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΩΝ "ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ' ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ..... ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ" ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΡΟΣ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΠΙΜΗΚΥΝΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ!!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ "ΜΠΑΙΝΕΤΕ" ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΕ , ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!! 
ΠΗΓΗ

ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ!! ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!!!!!

25.7.11

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες: Ό,τι καταλάβαμε, με εικόνες...


Όπως καταλαβαίνετε, λόγο καλοκαιριού (για να μη σας κουράζουμε), δεν θα αναλύσουμε με λέξεις τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ της ΕΕ, αλλά με εικόνες. Άλλωστε τι θα μπορούσε να γράψει κανείς για ένα απολιτικό κείμενο που περιέχει 29 "Θα": Θα θα θα θα, θα θα θα θα... (που έλεγε κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες τραπεζίτες massmedia-gr


 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες παπανδρέου massmedia-gr


 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες παπανδρέου massmedia-gr


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες ευρωπαϊκή ένωση σημαία massmedia-gr
                                                                 massmedia

Αιχμάλωτη των εμμονών της η Ευρώπη

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια φάση μετάβασης που ξεκίνησε την δεκαετία του '90 και σημαδεύτηκε από την κατάρρευση του τοίχους του Βερολίνου και τον εμφύλιο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.
Ο εμφύλιος πόλεμος τηςΒοσνίας-Ερζεγοβίνης πουείχε διεθνή χαρακτήρα καιτου οποίου οι ρίζες ήταν περίπλοκες και όχι εντελώς εθνικές απέδειξε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το πολυπολιτισμικό μοντέλο το οποίο υπήρχε εκεί και εδώ και κάποιες δεκαετίες εμφανίζεται και προωθείται με την μορφή της αθρόας και ανεξέλεγκτης ισλαμικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη.
Κατά πολλούς η εμφύλια πολεμική διένεξη στην Γιουγκοσλαβία ήταν μια προειδοποίηση, η τέλεια πρόβλεψη για τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ευρώπη η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών με διαφορετικό τρόπο ζωής, πλέγμα αξιών και εθιμικό δίκαιο που πηγάζει από βαθιά ριζωμένα ήθη και έθιμα που επιβάλουν σταθερή και ομοιόμορφη συμπεριφορά.
Οι ανησυχίες αυτές έχουν βάση καθώς μέχρι τώρα, στον πολιτικό- κοινωνικό τομέα, το Ισλάμ μεταβλήθηκε αρκετές φορές σε όχημα αντιμετώπισηςαλλόθρησκων πληθυσμών μέσω πολιτικών οργανώσεων κινημάτων καιτρομοκρατικών επιθέσεων.
Επίσης, διαπερνώντας πολλές φορές θρησκευτικές και εθνοτικές διαφορέςσύνδεσε θρησκευτική και εθνική ταυτότητα δημιουργώντας υπόβαθροδιασυνοριακής / διεθνικής προσέγγισης για πολιτικούς σκοπούς γεγονός πουέκανε τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και του Ισλάμ να μην είναι πια γεωγραφικά.
Σε αυτό συνέβαλε και η επίσημη εξωτερική πολιτική μουσουλμανικών κρατών.Για παράδειγμα, η στρατηγική της Τουρκίας δεν κρύβει ότι θέλει να ανασυστήσει τον οθωμανισμό προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως όχημα οικονομικής και γεωπολιτικής επέκτασής της στην Ευρώπη και γενικότερα στον περίγυρο της και την βόρεια Αφρική.
Παράλληλα, η επιρροή που ασκεί η ακραία μουσουλμανική προπαγάνδα στον μουσουλμανικής προέλευσης πληθυσμό της δύσης είναι μεγάλη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία, το 13% των νέων Άγγλων μουσουλμάνων ηλικίας μεταξύ 15 και 25 υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα ως ιδεολογία, γεγονός που φοβίζει ενόψει μάλιστα της διεξαγωγής των ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο το 2012.
Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα επιμένουν, τα «δίκαια» για μια καλύτερη ζωή των πληθυσμών που φτάνουν στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να επηρεάσουν αρκετές κυβερνήσεις της Ε.E. που εκ του ασφαλούς, έχουν φτάσει σε σημείο προκειμένου να αποφύγουν «κοινωνικές τριβές» να υποστηρίζουν ανοιχτά θέσεις μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση των 300 απεργών πείνας της υπατίας. Συζητούσε κάποιαστιγμή (η ελληνική κυβέρνηση) το αίτημα για αναγνώριση, με συνοπτικές διαδικασίες,δικαιώματος διαμονής και παραμονής αλλοδαπών που έχουν εκπέσει της νομιμότητας και βρίσκονται στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δήλωσε πρόσφατα ότι για ανθρωπιστικούς λόγουςθα επιτρέψει την μετεγκατάσταση υπηκόων βόρειας Αφρικής στα 27 κράτη μέλη.
Το γεγονός της θέσπισης όλο και πιο ευέλικτου συστήματος για άδεια διαμονής αλλοδαπών στην Ευρώπη και η ελλιπής αντιμετώπιση της μετανάστευσης χωρίς άδεια πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που θεωρούν, δικαιολογημένα,ότι η πολυπολιτισμικότητα υπάρχει, με την ανοχή των κυβερνήσεων, για να αποδημήσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις παραδόσεις, και την ταυτότητα τους έθνους -κράτους.
Συνεπώς, η αναζήτηση απαντήσεων στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης ροής ταξιδιωτών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ναακολουθήσει τα βήματα του παρελθόντος.
Αν η γηράσκουσα Ευρώπη συνεχίσει, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες στην χρηματοπιστωτική αγορά, να περικόπτει έξοδα και να αντιμετωπίζει τηνγενικότερη κατάσταση με μεμονωμένες αντιδράσεις την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, πολύ σύντομα (η Ευρώπη) δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί από μόνη της ή να εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες της δικαίωμα πρόσβασης καισυμμετοχής στον ευρωπαϊκό πλούτο .
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό η πολιτικο- κοινωνική κρίση σε συνδυασμό με την κρίση ασφάλειας να οδηγήσει τα εκατομμύρια των πεινασμένων ιθαγενών της Ευρώπης να εμπλακούν σε έναν εσωτερικό πόλεμο επιβίωσης με τα «καραβάνια» των αλλοδαπών που και αυτοί θα αναζητούνεπιπλέον προοπτική. Τα περσινά επεισόδια στην Καλαβρία της Ιταλίας και η αποτρόπαια και καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Νορβηγία και τον κόσμο ολόκληρο είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του που μπορεί να οδηγήσει η άγονη θεωρητικολογία, χωρίς παραγωγή νέων θέσεων και η απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής στηνΕυρώπη που να προστατεύει τους λίγους νόμιμους μετανάστες.
neoinileias.

ΤΟ BAΡΕΛΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ! ΄Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;



Γράφει ο Ηλίας Μαρκόπουλος 
Πρόεδρος της Ιδρυτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Εθνικό Εγκλημα που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας με συνεργάτες τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν,τον Νοέμβριο του 2009, ολοκληρώθηκε προχτές, με απόλυτη (κατ’ αυτούς) επιτυχία. Η χώρα παραδόθηκε εν τέλει, με την υπογραφή δοσίλογων, σε διεθνή οικονομικό έλεγχο. Το χρονικό διάστημα δεν έχει καθορισθεί ακόμη. Σίγουρα είναι μεγάλο. Ίσως ξεπεράσει και τα 30 έτη μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου.

Η χρεοκοπία, όποιο πρόθεμα και αν την συνοδεύει, «επιλεκτική», «ελεγχόμενη», «περιορισμένη», «προσωρινή στάση πληρωμών», «επιλεκτικής απόρριψης»  ή όποιο άλλο, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Η απόφαση των Βρυξελλών μόνο την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί. Εξυπηρετεί όμως τους διεθνείς τοκογλύφους, τους Αμερικανούς, Γερμανούς και Γάλλους τραπεζίτες και την παγκόσμια οικονομική διεθνή. Το σχέδιο σωτηρίας αφορούσε μόνο αυτούς και όχι την Ελλάδα, η οποία θα πληρώνει τα προσεχή 50 έτη τοκοχρεολύσια, εξυπηρετώντας ένα μη διαχειρίσιμο εξωτερικό χρέος και δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές τουλάχιστον για 15 χρόνια. Οι θυσίες και οι πιέσεις στους πολίτες θα συνεχιστούν στο διηνεκές και εδώ δεν υπάρχει πάτος… Το πάτο τον βρήκε και τον έβαλε ο κύριος Βενιζέλος, αλλά δεν μας είπε σε ποιο βαρέλι.

Η χώρα μέσα στη προσεχή εβδομάδα θα κηρύξει προσωρινή στάση πληρωμών. Η επιλεκτική χρεοκοπία αναμένεται να κηρυχθεί από τους οίκους αξιολόγησης μετά τις πρώτες ανταλλαγές ομολόγων και ελπίζεται από τις Βρυξέλλες ότι η διάρκειά της θα είναι μικρή (ορισμένες ημέρες). Το νέο μνημόνιο προβλέπει εμπράγματες ασφάλειες, ταπεινωτικές για τη χώρα, καθώς και ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις που θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου ανάμεσα στις απίστευτες και γελοίες «εθνοσωτήριες κορώνες» που ξεστόμισε, δεν μας είπε ποιες ακριβώς είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις, οι οποίες ούτε αναφέρθηκαν, ούτε περιγράφονται. Δεν μας είπε ακόμη, ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, έστω και με ελάχιστα μικρότερο επιτόκιο, ποιους τελικά εξυπηρετεί. Τον Ελληνικό Λαό πάντως, σίγουρα όχι. Τα περί ανάπτυξης είναι αστειότητες και μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του υπάρχουν. Την οικονομία την περιμένει βαθιά ύφεση και στασιμοπληθωρισμός. Τους πολίτες ακρίβεια, ανεργία και φτώχεια.

Η φορομπηχτική πολιτική θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη ένταση και είναι βέβαιο ότι έρχονται μέρες πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολες. Στις 21 Ιουλίου 2011 η χώρα και λαός παραδόθηκαν στο έλεος των δανειστών και των αγορών άνευ όρων. Το εξωτερικό χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, περίπου 580 δισεκατομμύρια με τους τόκους και τα τοκοχρεωλύσια και η εξάρτηση της χώρας θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα εθνικά θέματα, μιας και οι ένοπλες δυνάμεις είναι αίωρες κυριολεκτικά, χωρίς στήριξη οικονομική και χωρίς υλικουποδομή, κατάσταση που ίσως οδηγήσει σε οδυνηρές περιπέτειες. Πολλά ακούγονται για εξειδικευμένο θερμό επεισόδιο μέσα στο καλοκαίρι. Μακάρι να μην ευοδοθεί κάτι τέτοιο, γιατί θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή. 

Συμπερασματικά, ο κ. Παπανδρέου, στις 21 Ιουλίου 2011, ξεπούλησε Ελλάδα και Έλληνες, με την συναίνεση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου που απαρτίζουν όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα. Δυστυχώς...

Αλήθεια όμως, πώς φτάσαμε ώς εδώ; Πως και γιατί ο κύριος Παπανδρέου και οι συν αυτώ ινστρούχτορες έφτασαν σε τέτοιο ενδωτικό βαθμό και υπέγραψαν την καταδίκη της χώρας μας στο σκοτάδι της οικονομικής σκλαβιάς και στα νύχια των τοκογλύφων;

Πολλοί είπαν οτι ο κύριος Παπανδρέου δημιούργησε όλη αυτή τη κατάσταση απο απειρία και επειδή είναι ήπιων τόνων. Είναι όμως δυνατόν αυτό απο μόνο του να γίνει πιστευτό; Ασφαλώς και όχι! Ο κύριος Παπανδρέου, εξαπάτησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το λαό προεκλογικά, υποσχόμενος οτι «λεφτά υπάρχουν». Εις εκ των υπουργών του, ο κύριος Λοβέρδος συγκεκριμένα, ομολόγησε πριν λίγες μέρες στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», οτι «ήταν δημαγωγικό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν». Δημαγωγία λοιπόν, επισήμως ομολογούμενη, απο τον κύριο Λοβέρδο για τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματός του. 

Ασφαλώς λοιπόν και γνώριζε ο κύριος Παπανδρέου για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Οπως και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά και μετεκλογικά. Το πάν ήταν η επάνοδος του κόμματος στην εξουσία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ο ελληνικός λαός λίγο ένοιαζε τον κύριο Παπανδρέου και τους υπολοίπους. Η εξουσία να κατακτηθεί και όλα τα υπόλοιπα θα βρεθούν στη πορεία. Αλλά εδώ πρέπει να δούμε το γιατί ο κύριος Παπανδρέου είχε τόση πρεμούρα για την εξουσία τη στιγμή που γνώριζε οτι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Εκτελούσε εντολές απο ντόπια και ξένα προς το έθνος συμφέροντα; Το πιο πιθανό. 

Αλλά υπάρχει και ένα στοιχείο αρκετά σοβαρό, που πολλοί δεν το λαμβάνουν υπ’ όψη. Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ τού ίδιου του ΠΑΣΟΚ ώς κόμματος! Το κόμμα πρίν 1 χρόνο περίπου, βάσει εγγράφου που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Ιωάννη Ραγκούση, κοινοποιημένο στους κ.κ. βουλευτές Ροντούλη, Πολαίδη, Βελόπουλο, Μαρκάκη και Κολοκοτρώνη, χρωστούσε 96.800.000 ευρώ στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 10.000.000 ευρώ στη MARFIN EGNATIA BANK και στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5.000.000 ευρώ με συμβάσεις που λήγουν το 2013 και 2015 αντίστοιχα. Συνολικό χρέος 111.800.000 ευρώ! Ποσό μυθώδες, ακόμη και για ένα κόμμα εξουσίας! Πώς θα μπορούσε αυτό το χρέος να πληρωθεί; Και – το κυριώτερο – ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ για να εκταμιευθούν αυτά τα χρήματα; Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, οτι ο κύριος Παπανδρέου, εαν έχανε τις εκλογές του 2009 και με το φόβο οτι βάσει των οικονομικών προβλέψεων οτι τα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα υπάρξει οικονομική ύφεση λόγω των χρεών της Ελλάδας, θα έμπαινε τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, σε μεγάλες περιπέτειες. 

Αλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσιν, οτι εάν κάποιος αρχηγός κράτους είναι δέσμιος σε τραπεζίτες, παύει να είναι αρχηγός και εκτελεί εντολές των τραπεζιτών. Επρεπε λοιπόν να πάρει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την εξουσία για να γλυτώσει τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, μια πιθανή χρεοκοπία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και για να εξυπηρετήσει, εκβιαστικά, τα κελεύσματα των δανειστών και των άλλων εξουσιαστών του. Γι αυτό ο κύριος Παπανδρέου, με την πρώτη κιόλας μέρα που κάθησε στην πρωθυπουργική καρέκλα, αναζήτησε τρόπους διεξόδου της χώρας απο τον κίνδυνο που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς κάν να απευθυνθεί στους ευρωπαίους εταίρους του παρά άνοιξε διάλογο με το ΔΝΤ, ενώ δεν είχε κανένα τέτοιο δικαίωμα, σχεδόν με το «καλημέρα», αποδεδειγμένα και δια στόματος Στρος-Κάν, βάσει των δηλώσεων του τελευταίου στο κανάλι CANAL+. Χώρια του γεγονότος οτι διέσυρε τη χώρα συνεχώς με δηλώσεις δικές του και των συνεργατών του υπουργών, δηλώσεις του στύλ «Κυβερνούμε μια χώρα απατεώνων»... 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πιάστηκαν εξ απίνης, αιφνιδιάστηκαν με την κίνηση Παπανδρέου, ενώ προηγουμένως ο ίδιος τους διαβεβαίωνε τα περι του αντιθέτου. Ασφαλώς και το ΔΝΤ δεν έχασε καθόλου την ευκαιρία. Τα υπόλοιπα νομίζω, είναι απλώς ιστορία.

Τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο κύριος Παπανδρέου και δεν έκανε, για να μην θεωρηθεί ως υπαίτιος της παρούσης κατάστασης αφ’ ενός και αφ’ εταίρου για να μην κινδυνεύει να κατηγορηθεί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας; Το πλέον απλούστατο. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα κράτη από νομική άποψη δεν χρεοκοπούν όπως οι ιδιωτικές εταιρείες. Η περιουσία τους δεν ρευστοποιείται ώστε να αποδοθεί στους δανειστές τους, ούτε εξαφανίζονται επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Όταν αντιμετωπίζουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύσσουν, με μονομερή κυριαρχική τους πράξη, στάση πληρωμών. Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να κάνει ο κύριος Παπανδρέου. 

Στάση πληρωμών προς τους πιστωτές και επανεξέταση του χρέους, με την απόλυτη συνεργασία των ευρωπαίων εταίρων μας και τη δημιουργία Ειδικής Μικτής Επιτροπής (Ελλήνων και ευρωπαίων) που θα είχε ως στόχο τόσο την εξέταση του απεχθούς χρέους και την τιμωρία των ενόχων και όλων όσων ενεπλάκησαν σε αυτό, όσο και την εξεύρεση πόρων και πάνω απ όλα, της οριστικής λύσης του προβλήματος με ειδικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης. 

Ομως, τι να περιμένει κανείς απο έναν πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται απο σοβαρές υποψίες (που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, επίσημα τουλάχιστον) οτι συμμετέχει κι αυτός σ΄αυτό το επαίσχυντο παιχνίδι, λόγω της ύπαρξης εταιριών με σκοτεινά συμφέροντα, ιδιοκτησίας των αδελφών του Νίκου και Αντρίκου και της ίδιας της μητέρας του Μάργκαρετ;  

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα είχαν καμμία απολύτως αντίρρηση, παρά το γεγονός οτι θα επιβαρυνόταν πολύ παραπάνω η τσέπη τους. Και δεν θα είχαν αντίρρηση (σοβαρή τουλάχιστον), διότι το πρόβλημα θα περιοριζόταν ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ και δεν θα επεκτεινόταν παραπέρα. Τουτέστιν, θα έμπαινε άμεσος φραγμός στην όποια παρεμβαση του αμερικανικού παράγοντα και του καταρρέοντος δολλαρίου  στα του οίκου της Ευρώπης και του ευρώ. Αντί γι αυτό, ο κύριος Παπανδρέου, άνοιξε την κερκόπορτα για το ΔΝΤ στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση σε όλη την «προβληματική» Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ντόμινο, που είχε ως πρώτα πιόνια την Ιρλανδία, τη Πορτογαλία και την Ισπανία και ίσως αργότερα την Ιταλία και πιθανότατα το Βέλγιο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι όλοι, μα ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό στα μάτια τους τον κύριο Παπανδρέου και τους συν αυτώ. Και αρκετοί απο αυτούς, έχουν εκφραστεί και δημοσίως εναντίον του με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αλλά απο την άλλη μεριά, η κατάσταση αυτή βόλεψε μια χαρά τη Γαλλία και – κυρίως – τη Γερμανία, μια Γερμανία που βλέπει πλέον την Ελλάδα ως προτεκτοράτο της. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή. Η κατά πως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, «Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντ’ έξη». Οπου παπάς ασφαλώς οι «ηλίθιοι και βλάκες» Ελληνες και οι πέντ’ έξη, ασφαλώς ο πλούτος της Ελλάδας...

Και όμως, παρ’ όλη τη δεινή θέση που έχει βρεθεί η χώρα μας απο τη διοίκηση αυτής της απίστευτης κουστωδίας των ανίκανων και των προδοτών, ακόμη και τώρα υπάρχει περιθώριο να ανατραπούν όλα αυτά. Αρκεί η επόμενη κυβέρνηση να κηρύξει στάση πληρωμών προς τους πιστωτές, εφαρμόζοντας τος κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και την επανεξέταση του χρέους. Με μια μόνο διαφορά. ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΙΤΙΟΙ. 

Μόνον έτσι, τόσο οι εταίροι μας όσο και οι άλλοι πιστωτές μας, ιδιώτες και μή, θα είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν και να ασπασθούν τις θέσεις μας ως χώρας και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των όποιων παρανομιών. Οι τοκογλύφοι είναι τοκογλύφοι και οι τράπεζες είναι τράπεζες. Κανένα συναίσθημα ή αίσθηση δικαίου δεν τους διέπει. Παρά μόνον το κέρδος, άσχετα με τις πράξεις τους. Κι αυτός που καταφεύγει εκεί, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον τρόπο που δουλεύει το παιχνίδι και ποιοί είναι οι κανόνες του. Οταν όμως μπαίνουν στη μέση υποθέσεις, που διέπονται απο το Ποινικό Δίκαιο, είναι ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. Κι όσο αυτό δεν συμβαίνει, οι τοκογλύφοι και οι τράπεζες ή οι όποιοι άλλοι ιδιώτες, απλά θέλουν τα λεφτά τους και τα κέρδη απο τις επενδύσεις τους. Απλά και καθαρά.

Εμείς ως ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη καταστροφή του ευρώ ούτε την έξοδό μας απο την ευρωζώνη. Δεν συζητούμε κάτι τέτοιο. Το μόνο που επιθυμούμε είναι προφυλάξουμε τη χώρα μας απο όλον αυτόν τον καταστροφικό κυκεώνα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη πατρίδα μας στη καταστροφή. Αν όμως, στη πορεία μας προς τη διάσωση της χώρας, βρούμε αντιμέτωπους Ευρώπη, Ευρωζώνη και ευρώ, τότε δε μένει άλλος δρόμος απο την αποχώρηση απο τη νομισματική ένωση. Αλλά επειδή, εκτός απο εμάς, κάτι τέτοιο κανείς άλλος δεν το επιθυμεί, σίγουρα θα βρεθεί η σωστή λύση άπο όλους τους ενδιαφερόμενους, εφ όσον αντιληφθούν οτι πλέον έχουν να κάνουν με σοβαρούς συνομιλητές, που ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πάρουν και το κυριότερο, οτι θέλουν διακαώς να δημιουργήσουν ένα πραγματικό ΚΡΑΤΟΣ. 

Ενα κράτος με γερές βάσεις, μια πολιτεία ισχυρή, συμμαζεμένη, σύγχρονη και αδιάφθορη. Γιατί μέχρι σήμερα, κακά τα ψέμματα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μόνο τέτοιους δεν μας θεωρούσαν. Εφ’ όσον έβλεπαν τα οικονομικά σκάνδαλα των δημοσίων λειτουργών να αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, την παραοικονομία να ανθεί, το κράτος στην ουσία του ανύπαρκτο, η δικαιοσύνη να μην κάνει τη δουλειά της σωστά και να μην εφαρμόζει νόμους, το μόνο που μας κρατούσε μέσα στην «παρέα» των ισχυρών ήταν η μελλοντική αυτή καθ’ αυτή συμμετοχή τους σ’ αυτό το τεράστιο φαγοπότι. Πράγμα που εν μέρει έγινε, απο πλευράς Γερμανίας τουλάχιστον, με τα σοβαρά σκάνδαλα της Σήμενς, τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που καταχράστηκε και εξακολουθεί να καταχράται η Χόχτιφ, μη αποδίδοντας τον νόμιμο ΦΠΑ, το απίστευτο και άκρως αντεθνικό σκάνδαλο των υποβρυχίων, που την κατασκευή τους είχε αναλάβει η εταιρεία Φέροσταλ. Κανένα απο τα παραπάνω σκάνδαλα δεν διερευνήθηκε σωστά και δεν αποδόθηκαν μέχρι στιγμής ευθύνες επισήμως σε κανέναν πολιτικό προιστάμενο ή παράγοντα. 

Και τώρα φυσικά, η ίδια η Γερμανία, που στην ουσία της αναλαμβάνει πλέον τη διαχείρηση του εθνικού μας πλούτου και των οικονομικών, δεν πρόκειται να συναινέσει σε κανένα πόρισμα που να την ενοχοποιεί και θα κάνει το παν για να προστατεύσει τις δικές της εταιρείες και τα συμφέροντά τους εδώ στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά, ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου και οι συν αυτώ, αλλά και το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο στο σύνολό του, είναι υπέυθυνοι και υπόλογοι για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Ολοι έχουν συμμετάσχει, σε μεγάλο ή σε μικρό βαθμό, γι αυτό το απίστευτο και πέραν πάσης λογικής, κατάντημα της πατρίδας μας. Εφ΄όσον αυτή η πολιτική «ελίτ» συναλλάσσονταν χρόνια ολόκληρα με τους κάθε λογής σκοτεινούς οίκους ύποπτων συμφερόντων, είναι καθ’ όλα υπεύθυνη για τη πορεία της πατρίδας μας στον γκρεμό. Ομως, πλέον το απόστημα έσπασε και το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Ολοι οι Ελληνες έχουν πλέον αντιληφθεί το ρόλο τους και τη συμμετοχή τους και θα αποδώσει δικαιοσύνη, όταν έρθει η ώρα της κρίσης. Σε αντίθεση με τα πιστεύω όλων αυτών, η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ. Έρχεται η ώρα της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Πρόεδρος της Ιδρυτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://twitter.com/nea_ellada neaellada.gr@gmail.com  info@neaellada.org.gr

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γράφει ο κ. Μιχάλης Στυλιανού
Κύριε Πρόεδρε,
Την πρόσκλησή σας στην ετήσια δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεχόμουν με πολλήν ευχαρίστηση στις αρχές της θητείας σας.
Η προέλευσή σας από τις τάξεις του αντιχουντικού στρατοπέδου στο εξωτερικό και το γεγονός ότι περιορίσατε τον κατάλογο των προσκλήσεων στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και
τους αμέσους συγγενείς των θυμάτων του φαινόταν να σηματοδοτεί μια ελπιδοφόρο αναστροφή από τον εκφυλιστικό κατήφορο των θεσμών. (Ο προκάτοχός σας περιλάμβανε και χουντικούς αποστράτους στους κοσμικούς καλεσμένους της επετειακής εσπερίδας του).
Είχα και εξ αυτού του λόγου χαιρετίσει, στην τότε αρθρογραφία μου, την επιλογή σας από τον κ. Κ. Καραμανλή και έφθασα μάλιστα να την κατατάσσω στους απαράγραπτους τίτλους της πρωθυπουργίας του -πλάι στην ενθάρρυνση του κυπριακού «Όχι» στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, στο «όχι» που ο ίδιος αντέταξε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπους στο Βουκουρέστι κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στη προσπάθεια διεύρυνσης των οριζόντων της εθνικής μας πολιτικής με το άνοιγμα προς τη Ρωσία.
Υπέρμετρη αισιοδοξία για τις προεκτάσεις της εκλογής σας με κίνησε στον ασύγγνωστο, ως αποδείχθηκε, υποβιβασμό της σημασίας του γεγονότος που σημάδεψε την έναρξη της θητείας σας: Στο λογίδριο με το οποίο σας ανήγγειλε την εκλογή σας, επισκεπτόμενη το ιδιωτικό σας γραφείο, η τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Ψαρούδα- Μπενάκη περιέλαβε και τη πληροφορία ότι κατά την προεδρία σας μπορεί να σημειωθεί αλλαγή των συνόρων και περιορισμός της εθνικής ανεξαρτησίας…
Το ότι εσείς δεν φρικιάσατε με αυτόν τον απαίσιο χρησμό, ότι δεν αντιδράσατε και δεν ζητήσατε δημόσιες εξηγήσεις, προτού αναλάβετε να προεδρεύσετε υπό την σκιά του, ατυχώς το παρέκαμψα, αποδίδοντας αυτή την απουσία αντίδρασής σας σε παροδική διάλειψη, υπό το κράτος ιλίγγου από την αιφνίδια εκτίναξή σας στο κορυφαίο αξίωμα.
Ο χρόνος και οι εξελίξεις δεν έπαψαν όμως να διαψεύδουν, κατά τρόπο ολοένα δριμύτερο, την αφελή εκείνη διάγνωση. Με αποκορύφωμα την δεξίωση εορτασμού της Δημοκρατίας την οποία πραγματοποιείτε και φέτος, όπως άναυδος ανακαλύπτω με την πρόσκληση που μού στείλατε.
Μα είναι δυνατόν κύριε Παπούλια να καλείτε σε εορτασμό της Δημοκρατίας, υπό τη σημερινή της κατάντια στη χώρα μας;
Η ευμενέστερη ερμηνεία που βρίσκω γι’ αυτή την απίστευτη απόφαση σας είναι ότι στο χρυσοποίκιλτο κέλυφος που σας περιβάλλει, εντός ισχυρού κλοιού σωματοφυλάκων, στη σιδηρόφρακτη Ηρώδου του Αττικού (κλειστή στη κυκλοφορία τη νύχτα και τις ημέρες διαδηλώσεων), δεν έχετε φαίνεται αντιληφθεί ότι:
Προ δεκαοκταμήνου το πολίτευμα έπεσε θύμα πολιτικής πειρατείας και υφαρπαγής δι΄εξαπατήσεως.
Η χώρα έχει διαπομπευθεί διεθνώς (από τον πρωθυπουργό και τους αυλικούς του) ως άσυλο φυγοπόνων και διεφθαρμένων, γεγονός που έχει αποθρασύνει τους τοκογλύφους «εταίρους και συμμάχους» της, με τους οποίους δεν υπήρξε άλλωστε ούτε απόπειρα, ούτε πρόθεση διαπραγμάτευσης από τους κυβερνώντες.
Ο λαός υπόκειται σε ανηλεή βομβαρδισμό προπαγάνδας οικονομικού τρόμου, συνεχώς αυτοδιαψευδόμενης αλλά και ανανεούμενης, με ατέρμονα εναλλαγή σαλπισμάτων Αρμαγεδώνα και επαγγελιών προσεχούς σωτηρίας, προκειμένου να επιτευχθεί παράλυση των αντιστάσεων σε μια πρωτοφανή επιχείρηση μαζικής φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και εξάρθρωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Συνταγματικός Χάρτης βιάζεται βάναυσα (κατά τη μαρτυρία οικείων σας κορυφαίων συνταγματολόγων και άλλων καθηγητών του Δικαίου) μέσα σε ένα σιδηρόφρακτο Κοινοβούλιο, όπου η εθνική κυριαρχία εκχωρείται σε ξένους και οι εθνικές πηγές πλούτου και βάσεις μελλοντικής εθνικής ανόρθωσης ξεπουλιούνται κοψοχρονιάς, ενώ εμπεδώνεται ξενική κατοχή υπό καθεστώς προτεκτοράτου. Και αυτά με απλή –τσίμα-τσίμα- πλειοψηφία επαγγελματιών της πολιτικής, που, ενώπιον του φάσματος της προσωπικής ανεργίας και εξαφάνισης, ενδίδουν στους εκβιασμούς ενός κλειστού κονκλαβίου διαχειριστών της διάλυσης.
Κατά την υποτροπή αυτού του «κοινοβουλευτικού» βιασμού του πολιτεύματος, στις 15 και 29 Ιουνίου, εναντίον μεγαλειώδους ειρηνικής υπερκομματικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και καταδίκης από εκατοντάδες χιλιάδες λαού εξαπολυθήκαν πρωτοφανούς αγριότητας πολεμικές επιχειρήσεις, με ενορχηστρωμένη δράση δυνάμεων κρούσεως κράτους και παρακράτους, σε ένα όργιο λυσσώδους βίας με ρόπαλα και καταπρόσωπο ρίψη τοξικών χημικών, εναντίον παιδιών και γερόντων, ανδρών και γυναικών, ακόμη και τραυματιών πεσμένων στο δάπεδο ή υπό περίθαλψη σε αυτοσχέδιους σταθμούς πρώτων βοηθειών.
Πολλές δεκάδες τραυματιών μεταφέρονταν αιμόφυρτοι στα νοσοκομεία με το μετρό, για να προστατευθούν από την λύσσα των δυνάμεων «προστασίας του πολίτη», Δημοσιογράφοι κακοποιήθηκαν άγρια και ένας εξ αυτών, που υποδείχθηκε ως στόχος χειροβομβίδας κρότου και λάμψης, διέφυγε τον θάνατο αλλά έμεινε διά βίου ανάπηρος -έχασε οριστικά την ακοή του και την επαγγελματική σταδιοδρομία του.
Το κέντρο της Αθήνας, σε περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, εκάλυπτε επί ώρες πνιγηρό σύννεφο από τα χημικά καταστολής, στα οποία το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε και την περιβόητη ουσία C S, απαγορευμένη με διεθνείς συνθήκες και με τη Σύμβαση του Παρισιού, που είχε υπογράψει και η χώρα μας. (Η γερμανική κατοχή υπολείφτηκε σ’ αυτό της «δημοκρατίας» που προεδρεύετε.)
Αυτό το όργιο βίας καταγγέλθηκε από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, ενώ η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εκίνησε αγωγές κατά του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» και των ηγετών της Αστυνομίας για «την πρωτοφανή εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση δημοσιογράφων». Με την δημόσια έκφραση συγνώμης και την επανάληψη της λέξης ντροπή συνδικαλιστικό στέλεχος των ανδρών της Αστυνομίας υποδήλωσε την αποδοκιμασία της πλειονότητας των συναδέλφων του για την εκτροπή. Διακρινόταν άλλωστε μεταξύ των στόχων αυτής της πολεμικής επιχείρησης η δημιουργία ψυχολογικού ρήγματος μεταξύ λαού και αστυνομίας, προκειμένου να ανακοπεί και ματαιωθεί μια διαγνωσθείσα διεργασία όσμωσης, σύγκλισης και συμπαράταξης.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέφεραν συγκλονιστικές σκηνές αυτού του πολέμου ανά την υδρόγειο, ο Τύπος δημοσίευσε εκτενείς μαρτυρίες αυτοπτών και θυμάτων και στο διαδίκτυο παραμένουν κατατοπιστικά βίντεο για την ενημέρωσή σας.
Φοβούμαι (για λογαριασμό της άλλης πλευράς), δηλαδή διαβλέπω ότι και αυτή η χωρίς προηγούμενο από της γερμανικής κατοχής πολεμική επιχείρηση καταπτόησης και υποταγής του ελληνικού λαού στην εκχώρηση της πατρίδας του και στην υποδούλωσή του το μόνο που πέτυχε είναι να ηλεκτρίσει το πατρογονικό ένστικτο εθνικής επιβίωσης και να οξύνει την αποφασιστικότητά του για αντίσταση και ανατροπή.
Κύριε Πρόεδρε,
Περιλαμβάνομαι στη λίστα των προσκαλουμένων στη ετήσια δεξίωσή σας προφανώς για το γεγονός ότι το 1967 αρνήθηκα να συνεχίσω τη δημοσιογραφία υπό καθεστώς χούντας και ότι στη Γαλλία, όπου αναζήτησα οικογενειακώς την προβληματική πλην ελεύθερη επιβίωση, υπό τη διεύθυνσή μου η ελληνική εκπομπή της Γαλλικής Ραδιοφωνίας αναδείχθηκε σε πομπό αδέσμευτης πληροφόρησης και μηνύματος ελευθερίας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Θα κατανοήσετε, είμαι βέβαιος, ότι αποδοχή της πρόσκλησης σας θα σήμαινε πως θα συνεόρταζα τη «Δημοκρατία μας» (!) με τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», τον Πρόεδρο των παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής (και της Πολεοδομίας), τους υπουργούς αρχιτέκτονες των νόμων της εθνικής απώλειας ίσως και τον πρωθυπουργό κατάλυσης του Συντάγματος με τον συνήθη αστερισμό αυλικών, μέσα σε ένα σιδηρόφρακτο προεδρικό μέγαρο, υπό την προστασία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ για την απώθηση αγανακτισμένων δημοκρατικών πολιτών και με τους επίσημους προσκεκλημένους σας να «πολιτειολογούν» για την απειλή κατά των… θεσμών που, κατ’αυτούς, αποτελούν οι εκρήξεις λαϊκής κατακραυγής τις οποίες πυροδοτούν όπου αποτολμούν να εμφανισθούν δημοσίως.
Συμμετοχή μου σ’ αυτόν τον εορτασμό μιας οικτρής παρωδίας Δημοκρατίας - από την οποία έχει αφαιρεθεί κάθε ίχνος ουσίας, και μένουν στο ετοιμόρροπο παλκοσένικο ράκη υποκριτικής, μαδημένες περούκες, διάτρητες μάσκες και οσμή χημικών - θα αποτελούσε ύβρη στη μνήμη χαμένων συντρόφων και απάρνηση των αρχών ολόκληρου βίου.
Ως εκ των άνω, μόνο λόγοι ευπρεπείας και σεβασμού στο αξίωμά σας με αποτρέπουν να επιστρέψω την πρόσκλησή σας, αλλά σας γνωστοποιώ την άρνησή μου να ανταποκριθώ.
Με τη δέουσα τιμή
http://www.elzoni.g
 

«Βόμβα» από Τρισέ! στην κυβέρνηση των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΓΑΠ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «Δεν έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών» για την Ελλάδα!



Όσοι πιστεύουν πως, μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύθηκε ως δια μαγείας, μάλλον θα απογοητευτούν από τις τελευταίες δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής σκηνής και εκ των πρωταγωνιστών αυτής της τελευταίας συμφωνίας!

Ο λόγος για....

τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δήλωσε ευθαρσώς ότι παραμένει «αβέβαιος για το αν τελικά η Ελλάδα αποφύγει τη στάση πληρωμών»!!!

Τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης της χώρας μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσουν αφετηρία για τη νέα προσπάθεια αναδιάταξης της οικονομίας μας και σίγουρα «σχεδιάστηκαν», ώστε κατά το δυνατόν «να αποφευχθεί η πρόκληση πιστωτικού γεγονότος», όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, ούτε μπορεί να προδικάσει πως... «αποφεύχθηκε η έστω και μερική στάση πληρωμών».
Έσπευσε δε να διευκρινίσει πως, στην περίπτωση μίας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών, η ΕΚΤ θα ζητήσει την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αναβάθμιση της φερεγγυότητας για τις εγγυήσεις που της έχουν κατατεθεί, κάτι για το οποίο εν τέλει προβλέφθηκε η εμπλοκή του EFSF!!!
zouzouni blog


Δημοσκοπήσεις προκλητικές αμετανοησίας ΓΙΑΝΝ

Tου Χρηστου Γιανναρα 
 
H δημοκρατία είναι κοινωνικό κατόρθωμα, όχι ιδεολογική συνταγή. Για την ιδελογική συνταγή βεβαίως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, οι ιδεολογίες προσχεδιάζουν συνήθως παραδείσους. Eνώ το κοινωνικό κατόρθωμα προϋποθέτει εξ ορισμού και το ενδεχόμενο του μη κατορθώματος, της αποτυχίας ή της ανικανότητας.

Oταν μια συλλογικότητα αποτυγχάνει ή δεν είναι ικανή να κατορθώσει τη δημοκρατία (δεν διαθέτει την απαιτούμενη κατά κεφαλήν καλλιέργεια), τότε πρέπει κάπως αλλιώς να ..............



εξασφαλιστεί η διαφορά της κοινωνίας των αναγκών από τη θηριωδία της ζούγκλας. Συνήθως αυτόν τον ρόλο σπεύδουν να τον αναλάβουν αυτεπάγγελτοι «σωτήρες» – σατραπικά άτομα ή συμμορίες εξουσιολάγνων. Mιλάμε τότε για «αυταρχικά καθεστώτα», που περιορίζουν τα ατομικά δικαιώματα (συνήθως με τρόπο αυθαίρετο) προκειμένου να αποτρέψουν τη γενικευμένη αυθαιρεσία των νόμων της ζούγκλας.

Για να επιβληθεί ένα αυταρχικό καθεστώς πρέπει (κατά κανόνα) να ασκήσει βία. Σε εποχές όχι και πολύ μακρινές την αποτελεσματικότερη βία μπορούσαν να την ασκήσουν οι εξ επαγγέλματος ένοπλοι πολίτες (στρατιωτικοί, αστυνομικοί). Eνα στρατιωτικό πραξικόπημα ήταν η φυσιολογική κατάληξη πολύχρονων αποτυχημένων προσπαθειών να κατορθωθεί η δημοκρατία, κατάληξη της υποβαθμισμένης κατά κεφαλήν καλλιέργειας που διαστρέφει τη συνταγή της δημοκρατίας σε πρόσχημα συντεχνιακών αυθαιρεσιών. Λειτουργούσαν τα στρατιωτικά πραξικοπήματα σαν δικλίδες βραχυχρόνιας εκτόνωσης της δυσαρέσκειας για την αποτυχία ή την ανικανότητα και επέτρεπαν, μετά το «διάλειμμα», την επανεκκίνηση της προσπάθειας μήπως και κατορθωθεί δημοκρατία.


Σήμερα, για λόγους που απαιτούν μακρά ανάλυση (πολύ ενδιαφέρουσα), η αποτελεσματικότερη βία δεν ασκείται με τα όπλα, ακόμα και τα όπλα τα ελέγχουν μεθοδικά στημένοι μηχανισμοί της οικονομίας. Αυτοί που σήμερα αποφασίζουν αυθαίρετα και επιβάλλουν εκβιαστικά τα ποσοστά των καταδικασμένων στην απόγνωση της ανεργίας, την εξευτελιστική της ανθρωπιάς του ανθρώπου μείωση μισθών και συντάξεων, αυτοί οι δυνάστες λαών σήμερα δεν φοράνε στολές και πηλήκια, παράσημα και ξίφη, δεν τιτλοφορούνται δικτάτορες ή στρατιωτικοί πραξικοπηματίες. Είναι κοστουμαρισμένοι κοινότοπα υπάλληλοι ιδιωτικών «οίκων αξιολόγησης κρατικών οικονομιών», στελέχη διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών ή παντοδύναμων στον διεθνή τζόγο Τραπεζών. Και εκτελεστές των αποφάσεων αυτών των τυράννων καριέρας, πειθήνιες ορντινάντσες (όσο ποτέ λοχίας σε στρατιωτική δικτατορία ή λακές γόνων κληρονομικής ηγεμονίας), είναι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομίας κρατών αποτυχημένων ή ανίκανων να κατορθώσουν τη δημοκρατία.


Διότι η δημοκρατία, όταν είναι κοινωνικό κατόρθωμα και όχι χρησιμοθηρική συνταγή, είναι αποδεδειγμένα το ισχυρότερο ανάχωμα στη βία, την ένοπλη ή του δόλιου τζόγου. Αν ο μαρξισμός και τα εφιαλτικά του έκγονα (λενινισμός - σταλινισμός, μαοϊσμός και τα συναφή) αγνόησαν το άθλημα της δημοκρατίας και σημάδεψαν την Ιστορία με φρίκη ολοκληρωτισμού, είναι γιατί ξεκινούσαν από την ίδια με τον καπιταλισμό εκδοχή της συλλογικότητας ως societas: «εταιρισμού επί κοινώ συμφέροντι». Και ο ατομοκεντρισμός του συμφέροντος αποκλείει τη δημοκρατία ως άθλημα σχέσεων κοινωνίας. Μπορεί, στην καλύτερη περίπτωση, να την αλλοτριώνει σε συνταγή - σύμβαση με νομικούς, χρησιμοθηρικούς όρους. Αλλά τότε εκδικείται ο ρεαλιστικότερος δείχτης γνησιότητας ή αλλοτρίωσης των σχέσεων κοινωνίας: η οικονομία. Αυτονομείται η οικονομία από την κοινωνία των αναγκών, μεταβάλλεται σε μέσο ή όπλο για την άσκηση βίας, υποτάσσεται σε μεθοδικά στημένους εργαλειακούς μηχανισμούς.


Στην Ελλάδα σήμερα η εργαλειοποιημένη δυναστευτική οικονομία, με τη βία που συνεπιφέρει (νομιμότατα), είναι οργανικό γέννημα της κομματοκρατίας. Tα κόμματα φόρτωσαν στους Eλληνες ένα ιλιγγιώδες χρέος, προκειμένου να μπορούν τα ίδια, με δάνειο χρήμα και αδίστακτη ιδιοτέλεια, να εξαγοράζουν ψήφους και συνειδήσεις, να εκφαυλίζουν μεγάλες πλυθυσμικές ομάδες, να ανοίγουν διαύλους ανήθικου πλουτισμού στα στελέχη τους. Mε αποτέλεσμα, να είναι σήμερα οι Eλληνες υπόδουλοι, με προοπτικές δεκαετιών, στα ανεξέλεγκτα πλοκάμια αδίστακτων θεσμών διεθνούς κερδοσκοπίας που αφήνει πίσω του ψυχορραγώντας ο καπιταλισμός.


H δημοκρατία, ως άθλημα και επιδίωξη, είναι η μόνη δυνατότητα για να αποτινάξουμε τον ζυγό που μας έχουν επιβάλει οι «αγορές», η μόνη δυνατότητα για να συνεχίσει να υπάρχει Eλληνισμός στα μέσα του 21ου αιώνα. Aλλά καινούργιο κρασί δεν μπαίνει σε παλιούς ασκούς. Για να κατορθωθεί δημοκρατία, πρέπει τα σημερινά κόμματα και το φαύλο κράτος που χρησιμοποιούν ως υποχείριο, να αποβληθούν από το πολιτικό σκηνικό. Oταν το αίτημα της αποβολής τους γίνει καθολικά συνειδητό, ο τρόπος της αποβολής τους θα γεννηθεί οργανικά και απρόβλεπτα. Δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε για τον τρόπο, αν δεν προηγηθεί η επίγνωση της επιτακτικής ανάγκης.


Δυστυχώς, οι δημοσκοπήσεις της «K» (15.7.2011) δίνουν προβάδισμα έξι μονάδων στη N. Δ. και δεκαέξι μονάδων, μπροστά, στην «παράσταση νίκης». Δυστυχώς, γιατί χάνεται έτσι και η τελευταία ευκαιρία να κατορθωθεί δημοκρατία στον τόπο χωρίς τη «μαμή» της βίας – αίμα ή πείνα. Aυτό το κόμμα, που η πενταετία της κυβερνητικής του θητείας έδειξε ολοφάνερα πόσο σάπιο, δηλαδή πόσο εκπασοκισμένο είναι, πόσο αμετανόητα φαύλο και ανίκανο, ετοιμάζεται να βυθίσει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στην άβυσσο. Δικαιώνεται ο κ. Σαμαράς που επιβράβευσε ως «τομεάρχες» τα πιο ανυπόληπτα αποφόρια του πολιτικού και κοινωνικού βίου – οι δημοσκοπήσεις του επιτρέπουν να κατέβει στις εκλογές με τέτοιας υποστάθμης «επιτελείο».


Bιάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι με τον ολίγιστο «Γιωργάκη» φτάσαμε στον πάτο της συμφοράς.

kathimerini

Το πόρισμα και η λίστα για βαρέα & ανθυγιεινά-Διαφωνούν κυβέρνηση και ΓΣΕΕ


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα παρέδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον   υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.  Δείτε ολόκληρο το πόρισμα και τον ενδεικτικό πίνακα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.  Ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να θιγούν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα υπό το καθεστώς των βαρέων έως το τέλος του 2014, ωστόσο εκτιμάται ότι τουλάχιστον 120 χιλιάδες εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από τη λίστα, με αποτέλεσμα να μειωθούν αυτόματα οι μισθοί τους και οι μελλοντικές συντάξεις τους, αλλά και να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 5 χρόνια ο χρόνος εργασίας τους πριν αποκτήσουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν, βάσει και του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Για αδικίες μιλά η ΓΣΕΕ, ενώ  πολλοί κλάδοι εργαζομένων ετοιμάζονται για αντιδράσεις σε περίπτωση που οι ειδικότητές τους αφαιρεθούν από τη λίστα, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό, που απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται πως σήμερα στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εντάσσονται 538.913 εργαζόμενοι.
ΓΣΕΕ: Αδικίες και αυθαιρεσίες στη λίστα
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε περικοπή και ανατροπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που δε βασίζεται σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα αλλά γίνεται με στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών και των δανειστών» και καλεί την «κυβέρνηση να σταματήσει να αυθαιρετεί με τον ατεκμηρίωτο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων επειδή προβλέφθηκε στο μεσοπρόσθεσμο σχέδιο η μείωση κατά 10% των ΒΑΕ.

«Η θέση μας είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη», συνεχίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει: «Κανένας αποχαρακτηρισμός επαγγέλματος από τα ΒΑΕ χωρίς απόλυτο και επιστημονικό τεκμηριωμένο τρόπο.
Το πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες (μάγειροι, σερβιτόροι, καμαριέρες, κ.λπ) τις οποίες θ αναδείξουμε και θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο ώστε η τελική λίστα των ΒΑΕ να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων».
eklogika.gr

ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.... ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη


Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.
"Η αντιχριστιανική τζιχάντ κορυφώθηκε το 1922 στη Σμύρνη, στις ακτές της Μεσογείου, όπου 150.000 Έλληνες Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμμαχικών πολεμικών πλοίων", σημειώνει.

Στο μανιφέστο γίνεται αναφορά και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, σημειώνοντας ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι έχασαν τις ζωές τους και πως εκδιώχθηκαν στα νότια 170.000 άνθρωποι. Επισημαίνεται ακόμα ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν χιλιάδες στρατιώτες και τους εκτέλεσαν, τονίζοντας ότι 1534 Ελληνοκύπριοι αγνοούνται μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην αρνητική απάντηση που έλαβε η Τουρκία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των φτωχών σχέσεών της με την Ελλάδα και τη διαμάχη της με την Κύπρο.
"Η κοινωνική επανάσταση έχει μακρά ιστορία που θεωρητικά πάει τόσο πίσω στην ιστορία και φτάνει μέχρι την Πολιτεία του Πλάτωνα", σημειώνει σε κάποιο σημείο του μανιφέστου.
"O Ibn Warraq κριτικάρει τον Edward Said για την έλλειψη αναγνώρισης της παράδοσης της κριτικής σκέψης στη Δύση. Αν είχε εμβαθύνει λίγο περισσότερο στον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία και έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει τη μεγάλη Ιστορία του Ηροδότου, ο Said θα είχε εντοπίσει δύο σημεία που αποτελούν βαθιά χαρακτηριστικά του δυτικού πολιτισμού...
Η ελληνική λέξη ιστορία, από την οποία προκύπτει η δική μας "history" σημαίνει "έρευνα" και ο Ηρόδοτος πίστευε ότι το έργο του ήταν το αποτέλεσμα έρευνας: τι είχε δει, τι είχε ακούσει και διαβάσει, αλλά συμπληρωμένο και επαληθευμένο από έρευνα", αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο παραπέμπει αποσπάσματα από το βιβλίο του Α.Ε Βακαλόπουλου "Ιστορία της Μακεδονίας", όπου αναφέρει ότι η Επανάσταση του 1821 δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τελευταία μεγάλη φάση της αντίστασης των Ελλήνων στην οθωμανική κυριαρχία.
Στο πολυσέλιδα αυτό μανιφέστο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο περιέγραφε το σχεδιασμό, την παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ ."Έχουμε επιβεβαίωση γι' αυτό", προσέθεσε.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.

news247.gr

ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/7/2011

Η εβδομαδιαία συνάντηση των μελών και των φίλων της Αθήνας, θα γίνει την Τρίτη, στις 19:00. Οποιος ή όποια ενδιαφέρεται να μετάσχει, ας στείλει e-mail στο laikometopo@gmail.com για επαφή και συντονισμό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος κατοίκων οικισμού Αμπαδιώτισσας Σέττας "Το Ποτάμι" σε συνεργασία με το Σωματείο Εργο Λόγου Αγάπης, διοργανώνει την 27/7/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Λυκείου Ερέτριας, ανοικτή εκδήλωση με θέμα:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
Θα μιλήσουν τα μέλη μας Γιώργος Κλειδαράς, καθηγητής Γαστρονομίας και Δημήτρης Καραμήτσας, Δικηγόρος, πρόεδρος της Πανελλλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών " Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" και Αντι/δρος του ΙΝ.ΚΑ. (ν. ΙΝ.ΚΑ.).
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συζήτηση προβλέπεται ζωντανή και ουσιαστική.

Μάθανε ότι γαμ@@@@, πλάκωσαν κι οι μικροτσούτσουνοι

Από το "Αναρχογατούλης"

Χρονια τωρα καθε καλοκαιρι κανει μεγαλες προσπαθειες για την αναβαθμιση του απο μικροτσουτσουνος αλητακος δημοσιογραφακος (ολα σε ..ακος και ολα υποκοριστικα) σε μεγαλοτσουτσουνο αληταρα δημοσιογραφαρα.
Να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη η καλυτερα Τακης στη θεση του Καμπουρακης.
Και καθε καλοκαιρι τον βρισκει παντα μικροτσουτσουνο και παντα στη...
σκια των μεγαλων της παραπληροφορησης.
Παρα τους απανωτους βιασμους πανω στο αψυχο πτωμα της Δημοσιογραφιας.

Όταν τρώνε δεν μιλάνε…

Κώστας Βαξεβάνης


Ο ΟΠΑΠ λέει ψέματα σε δημοσιογράφους, τα “θεσμικά” όργανα επιτίθενται προκαταβολικά σε όποιον ανακατέψει τη σούπα, και κάποιοι δημοσιογράφοι παίζουν στοίχημα με αυτή την ρημαδιασμένη την αξιοπιστία του επαγγέλματος
Όταν πριν από τρεις βδομάδες ξεκινήσαμε την έρευνα για τα… του ποδοσφαίρου, δεν περιμέναμε πως τα πράγματα είναι έτσι όπως αποκαλύφθηκαν. Τόσο διεφθαρμένα και τόσο βρώμικα. Το θέμα δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές ούτε και αυτοί οι παράγοντες πούρου. Ένα συνονθύλευμα είναι το πρόβλημα που δρα χρόνια στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνει πολιτική κάλυψη, δικαστική εγγύηση ατιμωρησίας και βέβαια δημοσιογράφους.
Στην πρώτη εκπομπή λοιπόν, ο ΠΣΑΤ, ένα ας πούμε θεσμικό όργανο των αθλητικογράφων υπό τον κύριο Παύλο Γερακάρη, εξακόντισε μια επίθεση εναντίον μου (δεν εκφράζει βέβαια το χώρο των αθλητικογράφων αυτή η επίθεση) που με άφησε άναυδο. Είχα πει σε μία συνέντευξη πως οι “αθλητικογράφοι” των οπαδικών εντύπων με τις βρωμερές εκφράσεις και τον υποδαυλισμό της φασιστικής βιαιότητας, είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους. Και ο ΠΣΑΤ του κυρίου Γερακάρη έβγαλε ανακοίνωση πως προσβάλω τους αθλητικογράφους. Η μύγα σκέφτηκα αλλά πού να φανταστώ.
Επικοινώνησα με τον κύριο Γερακάρη και γεμάτος απορία τον ρώτησα, γιατί αυτή στοχοποίηση. Γιατί ο ΠΣΑΤ, δεν ασχολείται με το φαινόμενο της παρακμής και του εξευτελισμού του επαγγέλματος, δηλαδή δημοσιογράφοι να διαφημίζουν στοιχήματα, άλλοι να φέρονται ως κερδισμένοι συνεχώς στα στοιχήματα του ΟΠΑΠ την ώρα που η Ελλάδα βοά για στημένα παιχνίδια και άλλοι να κάνουν τον σύμβουλο σε εταιρείες τζόγου.
Σημειωτέον ότι ο συνάδελφος Γερακάρης είναι μέλος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ εκτός από πρόεδρος του ΠΣΑΤ. Μου δήλωσε όχι πως θα ψάξει αυτά που έλεγα, αλλά πως λέω ψέματα. Του έστειλα και τα φαξ. Τίποτα. Δεν είχε την ευαισθησία να πάρει πίσω όσα έβαλε τον ΠΣΑΤ να βγάλει ως ανακοίνωση
Τις επόμενες μέρες επικοινωνήσαμε με τον κύριο Καραλή στον ΟΠΑΠ και ρωτήσαμε επισήμως, ποιοί δημοσιογράφοι, δουλεύουν ως παράγοντες του Στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Μας απάντησε κανένας.
Και έρχεται σήμερα η συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου με ένα (ακόμη) αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Γι αυτό λοιπόν η εκ των προτέρων επίθεση σε μια ομάδα δημοσιογράφων η οποία ψάρευε στο τοπίο της αθλητικοενημερωτικής διαπλοκής. Οι μυστικοσύμβουλοι του τζόγου ταράχτηκαν. Αυτοί που όπως λέει το ίδιο το έγγραφο του κυρίου Γερακάρη παρέχουν εσωτερική πληροφόρηση σε μια Ανώνυμη Εταιρεία και γι αυτό ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Σίγουρα η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι αυτή. Ούτε ο τζόγος, όποιο προκάλυμμα και αν έχει. Καταλαβαίνω επίσης πως όταν τρώνε δεν μιλάνε. Ούτε για τον ΟΠΑΠ, ούτε για την διαπλοκή στον αθλητισμό, ούτε για οτιδήποτε σχετικό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους επιλογές. Όχι όμως και να είναι δημοσιογράφος με αυτές τις επιλογές. Και σίγουρα δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται και μάλιστα προκαταβολικά σε όποιον κάνει έντιμα τη δουλειά του. Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και όχι μυστικοσύμβουλοι και καταφερτζήδες ενός ακόμη “εισοδήματος”
Πρέπει η ΕΣΗΕΑ, να ξεκαθαρίσει τώρα το τοπίο. Αυτό που με επιδεξιότητα διαμορφώνουν 15 διαπλεκόμενοι με συμφέροντα, που πείθουν τους άλλους πως έτσι είναι το παιχνίδι. Όχι έτσι είναι το στημένο παιχνίδι. Το ανέντιμο και το βρώμικο. Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιογράφοι που δεν το θέλουν αυτό το παιχνίδι και άλλοι που το παίζουν ως όμηροι των δέκα “αφεντικών” μεγαλοαθλητικοδημοσιογράφων που βολεύονται χρόνια με τις διατεταγμένες πολυθεσίες. Ξεκαθαρίστε τώρα λοιπόν
στην Ελευθεροτυπία, να αποκαλύψει πως ο κύριος Γερακάρης, και καμιά δεκαριά ακόμη συνάδελφοι, δουλεύουν για το στοίχημα στον ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ μάλιστα και μέλος του πειθαρχικού των δημοσιογράφων, είναι Ειδικός σύμβουλος του “Στοιχήματος”.
Υ.Γ. Προς ΠΣΑΤ: Κύριοι που υπογράψατε αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση. Να προσέχετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Εκτός από κείμενα κατηγορίας, υπάρχουν και συμβόλαια τιμής.

BAkoutipandoras

Φρόνηση και Παραφροσύνη (με αφορμή τη σφαγή της Νορβηγίας)

                              του Σωτήρη Γλυκοφρύδη



           
            Ποια είναι τα δυσδιάκριτα όρια της μεγαλοσύνης από την τρέλα; Απάντηση: Η ωφελιμότητα. Αν ένας τρελός σφάξει 100 ανθρώπους αλλά προκύπτει να αφυπνίσει ωφελώντας πολύ περισσότερους δεν θεωρείται τρελός, αν όμως πρόκειται να μην τους ωφελήσει, θάβεται στο πυρ το εξώτερο. Εκεί στηρίχτηκε ο δολοφόνος των παιδιών της Νορβηγίας.   
            Οι ψυχολόγοι θα βγουν πρώτοι για να τον λυντσάρουν, κατά βάθος προστατεύοντάς τον, λέγοντας ότι είναι ψυχασθενής, τρελός, ακολουθώντας τη λαϊκή κατακραυγή και γενόμενοι μπροστάρηδες της κοινωνίας, μιας κοινωνίας κατά βάση τρελής και ψυχασθενούς, επίσης. Αλλά τι να πουν οι ψυχολόγοι όταν αντί να ψάχνουν την ψυχή στο στήθος, την καρδιά, το θυμικό, την ψάχνουν στο κεφάλι; Λογικο-γνώστες έπρεπε να καλεστούν και όχι ψυχολόγοι ή ψυχίατροι.
            Επανέρχομαι: Ποια είναι τα στοιχεία της μεγαλοσύνης από την τρέλα; Είπαμε, είναι η ωφελιμότητα. Ποιο είναι άλλο;
Ένα δεύτερο είναι σίγουρα ο δρόμος που ακολουθεί η πλειοψηφία. Ένας δρόμος κατά τον οποίο αν τον νομίζουν έτσι οι πολλοί θεωρείται φυσιολογικός, ενώ οι λιγότεροι είναι ¨παθολογικοί¨,  βρίσκονται στα άκρα. Το φυσιολογικό είναι το πλειοψηφικό, αν ένας άνθρωπος περπατά με τα χέρια παίρνει την ετικέτα του ιδιαίτερου, αν όλοι περπατάνε με τα χέρια παίρνουν το τον χαρακτηρισμό της φυσιολογικής ιδιαιτερότητας, της μοναδικότητας, και δεν πάει η φύση όλη να περπατάει με τα πόδια… Επομένως, η υποκειμενικότητα της πλειοψηφίας έχει δίκιο. Θέτει ένα μέτρο – καντάρι του ανθρώπου, φτιαγμένο από τον άνθρωπο για να μετράει τη φύση όλη με τις δικές του προδιαγραφές - κριτήρια - καλούπι. Οποία ματαιοδοξία…
Μετά την ωφελιμότητα και την υποκειμενικότητα που στηρίζεται στη ματαιοδοξία (που συνάδει με μιας μορφής ωφελιμότητα) τίθεται το τρίτο ουσιαστικό χαρακτηριστικό του ψυχασθενούς, κατά πόσο γυαλίζει το μάτι του, είναι φλογισμένη και μαύρη η καρδιά του, και κάνει πράξεις αποτρόπαιες, κοινώς, είναι ένα κτήνος αιμοβόρο. Έχουνε υπάρξει όμως και περιπτώσεις ψυχασθενών που ούτε γυαλισμένο μάτι είχανε ούτε έδειχναν σαν κτήνη. Επομένως, και το χαρακτηριστικό αυτό είναι ασαφές. Όπως και της μοναχικότητας, που συνάδει με μοναδικότητα και δύναται να ωφελήσει. Επομένως καθοδηγηθήκαμε στον πρώτο παράγοντα.
Ένα ακόμη τέταρτο ιδίωμα του ψυχασθενούς, είναι με ποιόν ταυτίζεται. Αν ταυτίζεται με το σύνδρομο του χασάπη είναι τρελός ή έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι τρελός, αν ταυτίζεται με το σύνδρομο της Florence Nightingale, κοινώς της νοσοκόμας, δεν είναι τρελός. Και εδώ, πάλι η ωφελιμότητα και η έννοια του πλήθους. Το να ταυτίζεται κάποιος με το Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο, για πολλούς δεν είναι τρελός, αλλά είναι αποτρόπαιες οι πράξεις του, οι οποίες και αυτές, όσο και να είναι αποτρόπαιες, κρίνονται με το καντάρι της ωφελιμότητας. Οποία δυστυχία…
Που θέλω να καταλήξω: Ότι ο άνθρωπος είναι ένα ον που άγεται και φέρεται από ιδέες. Και υπάρχουν άνθρωποι φυσιολογικοί με παθολογικές ιδέες όπως και παθολογικοί με φυσιολογικές ιδέες καθώς και παθολογικοί με παθολογικές ιδέες. Αυτοί, έχουν δυο σταυρούς μη φυσιολογικότητας, οι περισσότεροι των οποίων υπήρξαν προφήτες και φιλόσοφοι. Και εδώ προκύπτει πάλι η ωφελιμότητα…
Η ωφελιμότητα λοιπόν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε πράξης, ας μη γελιόμαστε, ας μη βαυκαλιζόμαστε και ας μη εθελοτυφλούμε. Είμαστε ένα ον, εμείς οι άνθρωποι, που βρίσκεται στις εσχατιές της φύσης εκεί που αναμετρώνται τα όρια. Ταυτιζόμαστε με πρότυπα τα οποία δεν είναι πάντοτε καλά, και αυτοί που ταυτίζονται με αυτά, τους βλέπουμε με άλλο μάτι. Πότε με το μάτι του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, πότε με του Σαλαδίνου, πότε με οποιοδήποτε άλλο μάτι. Και αυτό που μας χωρίζει και μας ενώνει είναι το συμφέρον και όχι οι πράξεις μας. Οι Χριστιανοί έσφαξαν παιδιά και τα έφαγαν στην πολιορκία της Ιερουσαλήμ και συγχωρέθηκαν από τον πάπα, γιατί ήταν για ¨καλό¨ σκοπό. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ψυχασθενείς, που δεν καταλάβαμε ότι μας χωρίζουν και μας ενώνουν οι ιδέες, η θρησκεία (που είναι παράγωγο των ιδεών) και η γλώσσα (που είναι παράγωγο της ιδεοληπτικής έκφρασης που γεννιέται μετά τα πρώτα χρόνια της γνώσης της πρώτης ηλικίας). Και το Ον των τέλειων ιδεών που βρίσκεται στο επέκεινα, όπως και να λέγεται, δημιουργεί αμφιβολίες. Αν δεν είμαστε όλοι μας ψυχασθενείς είμαστε καταραμένοι. Τραγικοί, εγωκεντρικοί και φοβισμένοι. Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό ον που βρίσκεται στη γη.          

Deja vu: σε «πράσινο» & «μπλε»φόντο!..


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

     Με την ιστορική απόφαση της Συνόδου Κορυφής ο λαός μας απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας, είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Κάναμε θυσίες, αλλά όπως είχα δεσμευτεί οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες… και ότι πλέον «ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα και τις μεγάλες αλλαγές. Την Ελλάδα που μπορεί». Και κατέληξε,  «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά θα τα καταφέρουμε».
      Και ο  κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως "μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους", και "στεγανοποιείται το ελληνικό δημόσιο χρέος".
       Αναρωτιέται, όμως, λογικά και αιτιολογημένα ο κάθε πικραμένος άνεργος, συνταξιούχος, μισθωτός – Ο Dr Παπακωνσταντίνου ΔΕΝ είχε αντιληφθεί ότι το «βαρέλι ΔΕΝ είχε» πάτο και, επιπρόσθετα, ΠΟΙΟΙ τον αφαίρεσαν τον πάτο και ΠΟΤΕ θα λογοδοτήσουν οι δημιουργοί των μεγάλων σκανδάλων και θα δημευθούν οι περιουσίες τους;
      Διαβάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του κ Πρωθυπουργού μας και του Α/πρόεδρου και ΥπΟικ της Κυβέρνησής μας, ακούγοντάς τες στα ραδιόφωνα και βλέποντάς τους να τις κάνουν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διαπίστωσα ότι έχω ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα!
      Έχω μνήμη ή πρόκειται για περίπτωση «Deja vu» δηλαδή το γνωστό παραψυχολογικό φαινόμενο που περιέγραψε πρώτος ο Emile Boirac Πρόεδρος των Πανεπιστημίων Grenoble και Dijon που συνήθως αποδίδεται στα ελληνικά ως:
      Το έχω ξαναδεί, το έχω ξανακούσει ή μου έχει ξανασυμβεί!…
     Για να αποφύγουμε τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μας έλεγαν οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο, και μετά με τον κ Παπανδρέου και τον κ Βενιζέλο το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό Νόμο…
       Μετά θυμήθηκα τη φράση ότι «οι Έλληνες είχαμε δικαίωμα στο όνειρο» που μας έλεγε ο κ Σημίτης και συνεπικουρούμενος σε αυτή την μεγαλόπνοη πολιτική του θέση από τον κ Παπαντωνίου τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  έλεγαν στις εφημερίδες το 1999 ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον….
       Θυμήθηκα ότι το ΟΝΕΙΡΟ έγινε ΕΦΙΑΛΤΗΣ, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ κόστισε 35 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ) τρισεκατομμύρια δραχμές σε ΕΝΑΜΙΣΗ εκατομμύριο (1,500,000) ελληνικές οικογένειες για το οποίο μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΙΣ δεν τιμωρήθηκε και κανενός ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥ δεν δημεύθηκαν τα χρέη!!!
        Τελικά ή μας λέγανε ψέματα, ή είχανε μεσάνυχτα από οικονομία…
        Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ στυους κκ Σημίτη και Παπαντωνίου ο κ Βενιζέλος που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και επικεφαλής του Τουριστικού Τομέα, ενώ ο κ Παπανδρέου ήταν Αναπληρωτής και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών αφού μετά την «υπόθεση Οτσαλάν» είχε αποπεμφθεί από τη θέση του ΥΠΕΞ ο κ Πάγκαλος ο οποίος έχει πει:
  • «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» («Ελευθεροτυπία» 7.8.2001).
  • «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός» («Κ. Ελευθεροτυπία», 16.9.2001).
  • «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του» («Βήμα», 3.10.2007).
    Αυτές «κι άλλες τέτοιες δηλώσεις» έκανε ο κ. Πάγκαλος με κορυφαία εκείνη, στις 26.8.2006, πάλι στην «Ε», ότι «μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα» και τις δημοσίευσε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» ο κ Κώστας Καββαθάς (Οι πολίτες επικοινωνούν)….
   
        Επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να με κατηγορήσει ότι πάσχω  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ από…«πράσινο» Deja vu θα τον προλάβω δηλώνοντας ότι ΔΕΝ έχω ξεχάσει εκείνη την αφίσα σε «φόντο μπλε» με τον κ Καραμανλή χαμογελαστό να δηλώνει:
        Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε!
         Ούτε και την επιτακτική «μπλε» προτροπή του κ Καραμανλή στους συνεργάτες του να Κυβερνήσουν…ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ!…
         Και ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις της ΝΔ για εντοπισμό ενόχων των σκανδάλων, τιμωρίες και…κάθαρση και τη διαβεβαίωση το 2008 του κ Καραμανλή, σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και γραπτές δηλώσεις ότι η ελληνική οικονομία είναι…θωρακισμένη όταν ξεκινώντας από τις ΗΠΑ η οικονομική λαίλαπα αγκάλιασε δραματικά ολάκερο τον πλανήτη;
       Τελικά ΔΕΝ κατάλαβα εάν όντως υπήρχε καλλίτερη Ελλάδα και την κράτησαν για τον εαυτό τους τα στελέχη των Κυβερνήσεων της ΝΔ που έμειναν στους θώκους εξουσίας για ΠΕΝΤΕΜΙΣΙ χρόνια…
       Ούτε κατάλαβα πώς από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ του κ Παπανδρέου καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ του κ Λοβέρδου, στο ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ του κ Παπακωνσταντίνου, στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και το «σχέδιο Μάρσαλ Βρυξελλών» του κ Βενιζέλου. Με Πρωθυπουργό πάντα τον κ Παπανδρέου και έτερο Α/πρόεδρο Κυβέρνησης τον κ Πάγκαλο…
       Έγραψε το ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2011 σε άρθρο του Δημήτρη Μυ με τίτλο «Διατριβή στο ψέμα» μεταξύ άλλων: Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα…
      Κλείνω με την πικρή διαπίστωση ότι το Έθνος, ο Λαός, που γέννησε την έννοια και την επιστήμη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ εφόσον με τέτοια εμμονή μένει προσκολλημένος στο «εδώ και τώρα και ότι…» αποδεικνύει ότι πολύ εύκολα ξεχνά το χτες και με απίστευτη επιπολαιότητα υποβαθμίζει τη σημασία της υστεροφημίας.
    Deja vu!...