ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.7.11

Το πόρισμα και η λίστα για βαρέα & ανθυγιεινά-Διαφωνούν κυβέρνηση και ΓΣΕΕ


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα παρέδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον   υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.  Δείτε ολόκληρο το πόρισμα και τον ενδεικτικό πίνακα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.  Ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να θιγούν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα υπό το καθεστώς των βαρέων έως το τέλος του 2014, ωστόσο εκτιμάται ότι τουλάχιστον 120 χιλιάδες εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από τη λίστα, με αποτέλεσμα να μειωθούν αυτόματα οι μισθοί τους και οι μελλοντικές συντάξεις τους, αλλά και να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 5 χρόνια ο χρόνος εργασίας τους πριν αποκτήσουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν, βάσει και του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Για αδικίες μιλά η ΓΣΕΕ, ενώ  πολλοί κλάδοι εργαζομένων ετοιμάζονται για αντιδράσεις σε περίπτωση που οι ειδικότητές τους αφαιρεθούν από τη λίστα, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό, που απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται πως σήμερα στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εντάσσονται 538.913 εργαζόμενοι.
ΓΣΕΕ: Αδικίες και αυθαιρεσίες στη λίστα
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε περικοπή και ανατροπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που δε βασίζεται σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα αλλά γίνεται με στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών και των δανειστών» και καλεί την «κυβέρνηση να σταματήσει να αυθαιρετεί με τον ατεκμηρίωτο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων επειδή προβλέφθηκε στο μεσοπρόσθεσμο σχέδιο η μείωση κατά 10% των ΒΑΕ.

«Η θέση μας είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη», συνεχίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει: «Κανένας αποχαρακτηρισμός επαγγέλματος από τα ΒΑΕ χωρίς απόλυτο και επιστημονικό τεκμηριωμένο τρόπο.
Το πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες (μάγειροι, σερβιτόροι, καμαριέρες, κ.λπ) τις οποίες θ αναδείξουμε και θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο ώστε η τελική λίστα των ΒΑΕ να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων».
eklogika.gr

ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.... ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: