17.4.10
Πάγκαλος για ΔΝΤ: “Μικρό το κακό”
Άπαντες πλέον ουσιαστικά θεωρούν την έλευση του ΔΝΤ στην χώρα οικτρή αποτυχία και απλώς υπάρχει μια κουβέντα για το μέγεθος της ζημιάς.
Σήμερα μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήρε θέση λέγοντας:
“Τι θα μας αναγκάσει να κάνουμε επιπλέον που δεν το ζητά η Ε.Ε.”
===
Σχόλιο: Είναι φανερό ότι η στρατηγική “μικρό το κακό” δεν είναι καν στρατηγική. Είναι περισσότερο απολογία.
Ειδικότερα εάν θυμηθούμε ότι στις 21 Φλεβάρη φέτος ο ίδιος έλεγε: Θ.Πάγκαλος: Δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ.
Γιάννης Παπαϊωάννου :Αλλά μετά… αρχισαν οι εκπτώσεις.
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Η Αφιλοτιμία ως λέξη έχει φωτογραφία του Πάγκαλου για την ετυμολογία της !!!! Κάπως έτσι δεν δικαιολόγησε τις "γκρίζες ζώνες" στα Ίμια ή την παράδοση του Οτσαλάμ στους Τούρκους?? ΠΑΓΚΑΛΟΣ ...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
Τελικά δεν θα χαρούμε τη Τζούλια σε νέα καλλιτεχνική βιντεοσκόπηση
| | |
Περιμέναμε και το αναρτήσαμε από προχθές ότι ενόψει της άφιξης του κλιμακίου του ΔΝΤ, που θα πιάσει δουλειά από την Δευτέρα΄, θα έπρεπε οι Νεοέλληνες να είναι σίγουροι ότι δύο τινά ενδέχετο να συμβούν: Ή θα ανακαλυφθεί η γιάφκα με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα ή θα κυκλοφορήσει και δεύτερη τσόντα της Τζούλιας. Δυστυχώς επαληθευθήκαμε στην χειρότερη από τις δύο προβλέψεις: Χάσαμε την καλλιτεχνική έμπνευση της σταρ. Τα αγκομαχητά και οι κραυγές βιασμού δεν θα προέλθουν από το νέο τσοντιάρικο dvd, αλλά δυστυχώς θα έχουν θύμα τους Έλληνες εργαζόμενους, και μάλιστα χωρίς μπουκάλι σαμπάνιας, με ή χωρίς πιστόλι (οπλισμένο ή μη) και με ακατανόητους πανηγυρισμούς από τους πολιτικούς μας ταγούς, τα δημοσιοκαφρικά συγκροτήματα τύπου, τα δημοσιοκαφρικά sites αλλά και τα συντεταγμένα συγκροτηματοκάναλα. Και όλο αυτό το άθλιο συνοθύλευμα θα αναλώνεται σε πανηγυρισμούς για το χτύπημα της τρομοκρατίας που δίνει τάχατες περισσή αισιοδοξία και αισθήματα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ!!! Δεν γνωρίζω κανένα Έλληνα πολίτη (δεν συγχρωτίζομαι - ευτυχώς - με πολιτικούς, δημοσιοκάφρους,βιομήχανους,λαμόγια κλπ που μπορεί να θεωρούν τον εαυτό τους Έλληνα πολίτη) που να απειλήθηκε ποτέ από αγωνιστές της ένοπλης πάλης ή να έχει υποστεί συνέπειες από την δράση της τρομοκρατίας. Τουναντίον όλοι οι φίλοι μου θεωρούν ότι βλάφτηκαν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά από ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, και από διάφορα άλλα ΚΑΘΙΚΙΑ της κομπραδόρικης βρωμιάρικης μεγαλοαστικής τάξης και των "παραφυάδων" της. Το εισόδημα των γνωστών μου επλήγη από τα ΚΑΘΙΚΙΑ που έφαγαν πάνω από 500 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 30 χρόνια. Και που υπεύθυνοι γι' αυτό είναι κύρια το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το εκπροσωπούσαν. Πρώτα και κύρια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και τα άλλα δήθεν αριστερά που όπου μπορούσαν συμμετείχαν στο πλιάτσικο παίρνοντας τα κομματάκια που τους πετούσαν οι πολιτικοί και κομματικοί επικυρίαρχοι της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ. Ας έχουν υπόψη τους οι "διαχειριστές" των εντολών του διεθνούς καπιταλισμού πως κανένα δεν μπορούν να ξεγελάσουν. Γιατί θα πρέπει να φροντίσουν να πείσουν τους αφελείς ιθαγενείς ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ 500 ΔΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. activistis |
Για την κατανόηση της εθνικής κυριαρχίας σήμερα
Γ. Παπανδρέου 1999: «Δεν είμαστε δογματικοί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τι άλλαξε μετά από έντεκα χρόνια;
H Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο βαριάς, βαθειάς και συνδυασμένης επιτήρησης τόσο από την ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση) και την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αλλά και -για πρώτη φορά- από το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), σε μια προσπάθεια να «ηρεμήσουν οι αγορές» και να μπορέσει να βρει η κυβέρνηση «ζεστό χρήμα» με ανεκτό επιτόκιο και παράλληλα να σταματήσουν οι επιθέσεις στο ευρώ.
Η συνέπεια είναι κατά τον πρωθυπουργό η «αφαίρεση τμήματος της κυριαρχίας μας» (Eλευθεροτυπία 12/2/2010). Τον Δεκέμβριο που πέρασε ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοσιονομικό αδιέξοδο «ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου(*) (NEA 9/12/2009). Η αλήθεια είναι ότι και ένας πρωτοετής φοιτητής σε τμήμα ευρωπαϊκών σπουδών θα ομολογούσε ότι σήμερα τα εθνικά κράτη στην Ευρώπη συμμετέχουν στην ΕΕ- ένα «μεταμοντέρνο» μόρφωμα, όπου επεξεργάζονται κοινούς κανόνες και αποδέχονται πράγματα που πριν από μερικές δεκαετίες ήταν αδιανόητα- π.χ. «δημοσιονομική εποπτεία» και παραίτηση από το «εθνικό νόμισμα».
Η ΕΕ μόνο με την προϋπόθεση του περιορισμού (ή επαναπροσδιορισμού) της εθνικής κυριαρχίας μπορεί να λειτουργήσει. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε άλλωστε καταστήσει σαφές όταν ήταν υπουργός εξωτερικών από το Τάμπερε της Φινλανδίας τον Οκτώβριο του 1999 σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφερόμενος στον ενιαίο δικαστικό χώρο, τη μεταναστευτική πολιτική και το άσυλο (ΝΕΑ 16/10/1999).
Η Ελλάδα όπως και σημαντικό μέρος των εθνικών κρατών σήμερα επιδιώκουν συχνά να απεμπολήσουν τμήματα της εθνικής τους κυριαρχίας συμμετέχοντας σε διεθνείς οργανισμούς, διακυβερνητικές συνεργασίες ή υπερεθνικές συσσωματώσεις. Κάποιες φορές μάλιστα η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων αποτελεί αντικείμενο συνταγματικής ρύθμισης. Οι διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 28 του Συντάγματός μας, οι οποίες αποτελούν τη νομική βάση για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικές. Αυτό βέβαια που τις τελευταίες ημέρες θεωρείται “ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας” υποδηλώνει την αδυναμία κατανόησης της έννοιας της “εθνικής κυριαρχιας” στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Ανατρέχοντας στη συνταγματική θεωρία διαβάζουμε ότι «κυριαρχία είναι η ιδιότης της πλήρους και τελείας πολιτικής εξουσίας, η ανεξαρτησία από πάσης άλλης ανωτέρας βουλήσεως, μηδενός νομικού περιορισμού επιβαλλομένου εξ άλλης βουλήσεως» (Ν.Ν. Σαρίπολος). Κατά συνέπεια, κυρίαρχη είναι η κρατική εξουσία όταν οποιοσδήποτε νομικός περιορισμός προέρχεται μόνον από αυτή και όχι από ξένη θέληση, ή, σύμφωνα με άλλη διατύπωση, όταν το κράτος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της αρμοδιότητας ώστε να καθορίζει με δική του πρωτοβουλία την αρμοδιότητά του και την έκτασή της.
Η κυριαρχία διακρίνεται συνήθως από τη θεωρία σε «εσωτερική» και «εξωτερική». Ως εσωτερική κυριαρχία νοείται η νομική ικανότητα του κράτους να μη περιορίζεται μέσα στα όρια της εξουσίας του παρά μόνον εφόσον και καθόσον το επιθυμεί. Από την άλλη, η εξωτερική κυριαρχία δηλώνει τη νομική ανεξαρτησία ενός κράτους, δηλαδή την απουσία κάθε δεσμού εξάρτησης από άλλη δύναμη έξω από αυτό καθώς και την έλλειψη υποταγής σε δύναμη ιεραρχικά υπέρτερη. Οι νομικοί περιορισμοί που δέχεται το κράτος από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου αποτελούν ουσιαστικά προϊόν αυτοδέσμευσής του και όχι ετεροκαθορισμού του.
Στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον παρατηρούμε μια σχετικοποίηση της -ούτως ή άλλως αμφίβολης- διάκρισης ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική αρμοδιότητα του κράτους. Η διαβρωτική για την κρατική κυριαρχία επενέργεια της παγκοσμιοποίησης εντείνει τη σύγχυση μεταξύ των δύο αυτών σφαιρών δημόσιας δράσης (εσωτερική- εξωτερική), αφού είναι ελάχιστα πλέον κατανοητό τί θεωρείται ως εσωτερική και τί ως εξωτερική πολιτική. Σχεδόν κάθε εσωτερική δημόσια δράση έχει -άμεσα ή έμμεσα- επιπτώσεις στο εξωτερικό και, αντίστροφα. Τούτο είναι εύλογο, αφού στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον δεν νοούνται (τουλάχιστον όχι όπως στο παρελθόν) τέτοιες διχοτομήσεις μεταξύ εθνικού και υπερεθνικού στοιχείου.
Η κατάσταση είναι περισσότερο σύνθετη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η διάκριση εσωτερικής-εξωτερικής πολιτικής εμφανίζεται ακόμη πιο περίπλοκη, λόγω κυρίως της δημιουργίας μιας «τρίτης» ενδιάμεσης σφαίρας, η οποία για τα κράτη-μέλη δεν είναι αμιγώς ούτε «εσωτερική» ούτε «εξωτερική». Θα μπορούσε απλά να περιγραφεί ως «ενωσιακή». Σε αυτήν, τα εθνικά όργανα (συν)διαμορφώνουν τις δημόσιες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αφορούν τόσο το εσωτερικό τους όσο και το εξωτερικό περιβάλλον (τρίτα κράτη και άλλα υποκείμενα της διεθνούς κοινωνίας).
Κατά συνέπεια το ζήτημα δεν είναι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας αλλά η δημοκρατικότητα και η νομιμοποίηση της “ενωσιακής σφαίρας” που μόνο η “διπλωματία των τοπικών αρχών και της κοινωνίας πολιτών” μπορούν να εγγυηθούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη αποκέντρωση εξουσιών, συμμετοχή, διαφάνεια και δημοσιότητα. Με άλλα λόγια ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης για την Ευρώπη της μετα-Λισαβόνας εποχής.
Σχόλιο:
Το δικό μου, πιστεύω εύλογο, ερώτημα είναι: «Πόσο κυρίαρχο κράτος ήμασταν πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις αποφάσεις της Γιάλτας;» Και το άλλο: «Μήπως έχει σχέση αυτό και με την χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων;»
Τώρα που αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα η αναβίωση του Γερμανικού Ράιχ, ως κυρίαρχου έθνους, ας σημειωθεί, πως ποτέ δεν υπόγραψε σύμφωνο ειρήνης και ποτέ δεν συνθηκολόγησε! (Das Deutsche Reich hat niemals kapituliert).( Σχετικό άρθρο που αναφέρεται στα αρχικά γερμανικά σχέδια για την Ε.Ε., βλέπε εδώ)
Όλα δείχνουν τον τελευταίο καιρό, πως τα σχέδια των γερμανών ή έχουν τροποποιηθεί ή έχει ενεργοποιηθεί ένα «σχέδιο Β’». Σημασία έχει πάντως, πως ζούμε σε περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων που θυμίζουν πολύ την περίοδο του μεσοπολέμου!
.
___________________ (*) Τα περί «παράδοσης μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν στη Βουλή από ανώτατο αξιωματούχο της χώρας. Πριν πέντε χρόνια, κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ανέφερε τα εξής: «Αναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης». (Καθημερινή 11.02.05) Η κ. Άννα Ψαρούδα–Mπενάκη, λόγω αξιώματος, αλλά και λόγω χαρακτήρα και συγκρότησης, δεν θα έλεγε κάτι εν τη ρύμη ενός τελετουργικού λόγου. Σαν διακεκριμένη νομικός που είναι, ξέρει να οργανώνει τον λόγο της και να κυριολεκτεί. Αυτά που είπε, απηχούν τις σκέψεις της και ενδεχομένως τις ανησυχίες της και κατά κάποιο τρόπο ίσως ήθελε να προειδοποιήσει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περισσότερο εμάς. Και να που έρχονται σήμερα τα λόγια της να επαληθευτούν, με αυτόν τον σχετικά δραματικό τρόπο.alkimosarchive
Προ των πυλών -Αντίσταση τώρα!
Και μαζί άρχισε και η πλύση εγκεφάλου για να δεχτούμε την αυτοκτονία.
Εν χωρώ οι διευθυντές ειδήσεων φωνάζουν:"Είναι ολοφάνερο λένε ότι δεν κινδυνεύουμε από το ΔΝΤ." Αυτοί δεν είδαν τίποτα το κακό στην Αργεντινή, στην Ουγγαρία και τις άλλες χώρες που βούλιαξε στη φτώχεια το ΔΝΤ αρπάζοντας τον πλούτο και τις ελευθερίες τους.Κάπου μάλιστα άκουσα πως πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που δέχονται για άλλη μια φορά να μας σώσουν από την ασωτία μας!
Πρακτικοί άνθρωποι οι "τρομοκράτες"
Το τέλος των φωτοβολταϊκών ψευδαισθήσεων ; Η Τίνα δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σύμπτωση
“ Τη δυσαρέσκεια του για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την αγορά σε μαρασμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το πάγωμα των νέων αιτήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παρεμπόριο αδειών.”
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Τίνα εξαπατάται από τούς κακούς συμβούλους στο περιβάλλον της.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κατά λάθος γίνονται οι υπέρ-επιδοτήσεις, είτε πρόκειται για τα αιολικά, είτε πρόκειται για την καύση αποβλήτων, που φαίνεται να είναι η προτιμώμενη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας τής Υπουργού ΥΠΕΚΑ
Το πιο πιθανό είναι ότι η μυθολογία των φωτοβολταϊκών και της δημοκρατικά παραγόμενης ενέργειας έκλεισε τον κύκλο της και μαζί μ αυτόν κλείνουν και οι ελπίδες των μικρών παραγωγών.
Στο μείγμα της ενέργειας τα φωτοβολταϊκά θα διαδραματίσουν όλο και μικρότερο ρόλο και οι επενδύσεις, πληρωμένες από τις υπέρ-επιδοτήσεις θα γίνουν από και για τούς μεγαλοεργολάβους του χώρου
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε σας για να επιληφθείτε προσωπικά ενός πολύ σοβαρού θέματος, που αφορά την αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Στις 16.02.2010, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (opengov.gr) αιφνιδιαστική πρόταση για τη μείωση των τιμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η οποία δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό, ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση σε όλους που ασχολούνται και εμπλέκονται στην αγορά των φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα στο περιβάλλον των συμβούλων της κυρίας Υπουργού στο ΥΠΕΚΑ, προς αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων ή και μεγαλύτερων που διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον για τις ΑΠΕ και τα οποία επισημαίνουμε με πολύ διακριτικό τρόπο στην αναφερόμενη από 09.02.2010 επιστολή μας.
sxolio
Μίλησε για καραγκιόζηδες πολιτικούς, και καραγκιόζηδες Καναλάρχες και Δημοσιογράφους
Και πάλι περίγελος της Ευρώπης η Ελλάδα
"Η Ελλάδα παραδέχεται τη ήττα της "τονίζουν...
Απο τον Τειρεσία
Έλα μαλάκα να δεις τι έκανες…
Το “πρώτο κύμα” του ΔΝΤ
- Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις οποίες θα αντικαταστήσουν ατομικές ή τοπικές συμβάσεις.
- Ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας (μερική και εκ περιτροπής).
- Κατάργηση κατώτατων ημερομισθίων και αποδοχών.
- Απελευθέρωση απολύσεων με απάλειψη του πλαφόν του 2%.
- Περικοπές αποζημιώσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν τίθεται θέμα να μπει ψαλίδι στις αποζημιώσεις και να απελευθερωθούν οι απολύσεις.
- Μείωση συντάξεων.
- Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση όλων των μορφών πρόωρης συνταξιοδότησης. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται θα έχουμε και νέο υπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε μείωσή τους αλλά και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης.
- Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης.
- Πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Πρόκειται για δύο πάγια αιτήματα τόσο του Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία η ΕΕ είχε συστήσει και φέτος, με το οικονομικό επιτελείο να προχωρεί σε μείωση κατά 30% όλων των δώρων στο Δημόσιο εξαιρώντας τις συντάξεις.
- Μείωση 10% στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, όπως άλλωστε ανέφερε χθες ο κ. Ρεν.
- Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ – οργανισμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτές.
- Αρση μονιμότητας στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί.
- Πλήρες άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσουν εντός του έτους.
===============
Γιάννης Παπαϊωάννου Γιώργο…
ΣΕΡΙ ΓΑΠ! ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Τουρκία "απαγορεύει" αποστολή έρευνας-διάσωσης στα Ψαρά - "Δεν δικαιούστε" λέει... |
|
|
|
|
| |
Image" title="Image" align="left" border="0" height="89" hspace="0" width="133">Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 12:34 σήμερα αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου ψαρά που αναζητείται από χθες στην περιοχή των Ψαρών με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο πέρα του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία! H NOTAM εκδόθηκε την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε την γ.γ. του ΚΚΕ στην Βουλή Αλέκα Παπαρήγα ότι "Δεν υπάρχει θέμα διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό". Είναι τόσο προκλητική αυτή η κίνηση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά την διάσωση ενός ανθρώπου, αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Η Άγκυρα υποστηρίζει στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε ότι η περιοχή (τα Ψαρά!) σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση είναι τουρκικής αρμοδιότητας. Προφανώς έχουν μείνει στην εποχή που τα Ψαρά ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στις έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν από χθες 15/04 όταν ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά χθες το απόγευμα δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών καμία ανακοίνωση για την κίνηση της Τουρκίας. Αρχικά εκδόθηκε από ελληνικής πλευράς η ακόλουθη τυπική ΝΟΤΑΜ για αποστολές έρευνας-διάσωσης :
Σήμερα η Τουρκία απάντησε με την παρακάτω ΝΟΤΑΜ: A1387/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED
Το θέμα της αρμοδιότητας των αποστολών έρευνας-διάσωσης είναι ένα από τα θέματα που θέλει να συζητήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάϊο. Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr ============================================================ ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ...Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ!!!! ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΓΑΠ ΕΛΕΓΕ ...."Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα όσα κατά καιρούς έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα για “διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο παράλληλο”είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα.Σε αυστηρό τόνο ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε “αποκυήματα φαντασίας” τα όσα έχουν αναφερθεί περί “συνδιαχείρισης στο Αιγαίο”. Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ" ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ !!! ΝΗΣΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25ου ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΜΑΛΑΚΑ"??????????? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ "ΠΕΡΙΤΟΜΗ" ΤΟΥ... ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟ.....ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ "ΠΡΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΛΑΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ..... ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!!! ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!! ΕΞΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΠΟΥ ΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
Γενικά αναμενόμενος Γιώργος. Τι περιμένατε δηλαδή;
- Λεφτά υπάρχουν… Λεφτά υπάρχουν
- Λεφτά υπήρχαν…
- Που πήγαν τα λεφτά…;
- Δεν θέλω χρήματα θέλω πολιτική στήριξη . Αλλιώς πάω ΔΝΤ…
- Δεν θέλω χρήματα θέλω όπλο πάνω στο τραπέζι. Αλλιώς πάω ΔΝΤ...
- Δεν θέλω χρήματα θέλω και σφαίρες για το όπλο… Αλλιώς πάω ΔΝΤ…
- Προς ΔΝΤ: Έλατε να τα πούμε και να μου δώσετε χρήματα.
…..
Σε ένα Εφιαλτικό μονόπρακτο κάθε φόρα η ΕΕ μας έδινε ότι ζητούσαμε και κάθε φόρα δεν ξέραμε τι ζητούσαμε και που πηγαίνουμε. Αδυναμία κατανόησης και θέσπισης στόχων. Στρατηγική του στυλ: “τρεξε τρεξε μικρούλη”…
Χιλιάδες μίλια σε όλο τον κόσμο με κάθε μέσο.
Ανένδοτοι σήμερα και κατά δήλωση του πρωθυπουργού μας πάμε στο ΔΝΤ και φταίει η Συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προφανός μας βαρέθηκαν και μας αλυσόδεσαν για να μην διαλύσουμε τα πάντα .
===========
Γιάννης ΠαπαϊωάννουΠολιτικός λόγος ανέκδοτο, πολιτικό βάρος φελού, Αίσθημα ευθύνης μηδενικό και οξυδέρεκεια Γιώργου.
Γενικά αναμενόμενος Γιώργος. Τι περιμένατε δηλαδή; Τόσα χρόνια τον ξέρουμε…
O καθένας στην κοσμάρα του
panic
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ !!!
Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η χθεσινή επιστολή της κυβέρνησης διά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος - Καν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ και τον κομισάριο Ολι Ρεν. Με την επιστολή αυτή ζητείται ουσιαστικά η έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης του μηχανισμού υπαγωγής της πατρίδας μας στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξουσία του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τη Δευτέρα θα αφιχθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ξένων δυναστών, για να ανακοινώσουν τους όρους τους, τους οποίους φυσικά θα αποδεχθεί ευχαρίστως και άνευ ουδεμιάς αντίρρησης η κυβέρνηση.
Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου εντελώς άσχετης με τα συνήθως προβαλλόμενα οικονομικά προσχήματα δυσκολιών δανεισμού της χώρας ή επιβάρυνσής της με υπέρογκα ή δυσβάστακτα επιτόκια.
Αν η κυβέρνηση όντως ενδιαφερόταν για τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, δεν θα προέβαινε σε καμιά κίνηση προσφυγής στο ΔΝΤ πριν κάνει το απλούστατο βήμα της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων.
Μόλις την Κυριακή αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης ότι είναι πρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ συν 10 - 15 δισ. του ΔΝΤ με επιτόκιο 5% για τα ευρωδάνεια, αν το ζητήσει η Αθήνα. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις φετινές δανειακές ανάγκες της χώρας, άρα οι τράπεζες που θα δάνειζαν τη χώρα μας ήταν βέβαιες ότι θα πάρουν οπωσδήποτε τα λεφτά τους.
Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα στον δανεισμό της χώρας με επιτόκιο γύρω στο 6%, καθώς αν οι τράπεζες ζητούσαν επιτόκια της τάξης του 7% και πάνω αυτό θα ωθούσε την ελληνική κυβέρνηση στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους για το σύνολο του ποσού και της χρονικής διάρκειας των ελληνικών δανείων!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε αυτό. Ακύρωσε στην «πράξη την απόφαση της Ευρωζώνης για στήριξη. Δεν έβγαλε ομόλογα και ξεκίνησε τη διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς καν να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στις αγορές του μηχανισμού στήριξης. Αρα δεν την ενδιαφέρει το κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως ισχυριζόταν ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός.
Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.
Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει.
Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.
Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές.
Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.
Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Η «Ψωροκώσταινα» του μέλλοντός μας
Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου έδιναν επί δεκαετίες ολόκληρες την ιδεολογική μάχη εναντίον της θεωρίας της Δεξιάς της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας των μετεμφυλιακών χρόνων που παρουσίαζε την Ελλάδα ως «Ψωροκώσταινα» για να δικαιολογήσει την πολιτική της, που είχε καταδικάσει τη χώρα στη μιζέρια. «Ψωροκώσταινα» σήμαινε χώρα δήθεν προορισμένη από τη μοίρα της να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη. Πού να φανταζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως ότι μισόν αιώνα αργότερα μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον γιο του θα στρεφόταν στο ΔΝΤ, για να ξανακάνει με τη βοήθειά του την Ελλάδα και πάλι «Ψωροκώσταινα» με φτωχό λαό!
Ο ευρωπαϊκός χάρτινος …πύργος
Οι συνέπειες της ελληνικής πτώχευσης (όσοι δε μπορούν ακόμη να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πειστεί) εκτείνονται σε εύρος και βάθος πολύ πέρα από την ελληνική επικράτεια. Τα οδυνηρά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομικής κατάρρευσης προχωρούν πολύ πιο μακριά από τη σφαίρα της οικονομίας: Αγκαλιάζουν ασφυκτικά το πολιτικό- κοινωνικό εποικοδόμημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πολιτικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους… ευρω-λιγούρηδες που κυβερνούν (ή στήριξαν αυτούς που κυβέρνησαν) τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια ήταν πως η ένταξή μας στην ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ θα μας εξασφαλίσει την οικονομική και νομισματική σταθερότητα. Το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματος ήταν πως η ένταξή μας στην ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια της χώρας από εξωτερικούς κινδύνους (την Τουρκία). Με ανάλογα επιχειρήματα προσέγγισαν στην ΕΕ και οι χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, οι Βαλτικές Δημοκρατίες, η Ρουμανία, η Βουλγαρία κλπ πίστεψαν πως η ένταξή τους στην ΕΕ θα τους παρέχει οικονομική σταθερότητα και θα τις προστατέψει από την όποια προσπάθεια της Ρωσίας να ανακτήσει την επιρροή που έχασε το 1990 με το τέλος του ψυχρού πολέμου.
Πρόκειται για επιχειρήματα που ήδη έχουν τιναχτεί στον αέρα…
Ο τρόπος που η γερμανική (και λίγο γαλλική) ηγεσία της ΕΕ πέταξε την Ελλάδα στα αμερικανικά…βράχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εγκαινιάζει μια περίοδο προβληματισμού των χωρών μελών που διαπιστώνουν την έλλειψη εσωτερικής συνοχής και αλληλεγγύης της Ενωσης. Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συνειδητοποιούν ότι το σημαντικότερο συνεκτικό έγγραφο της Ε.Ε. (συνθήκη της Λισσαβόνας) στην ουσία δεν οικοδομεί μια πολιτική ισότιμη συνένωση, αλλά εξασφαλίζει τη γερμανική – γαλλική ηγεσία.
Με αφορμή της ελληνική εμπειρία τα κράτη μέλη προχωρούν στην επανεξέταση των συμφερόντων τους και αναζητούν τρόπους για να τα διασφαλίσουν χωρίς να συνυπολογίζουν την κοινοτική συνδρομή. Ειδικότερα οι Βαλτικές δημοκρατίες και οι χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης ξαναζούν το φόβο που συνειρμικά προκαλεί η ανάκτηση των δυνάμεων της Ρωσίας και η διάθεσή της να επανακτήσει την επιρροή της.
Οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης δεν βρήκαν τη γαλλογερμανική συμπαράσταση στο αίτημά τους για περιορισμό της ρωσικής επιρροής πριν από την εμφάνιση της κρίσης (ας μη ξεχνάμε τη Γερμανορωσική στρατηγική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα). Μια τέτοια συμπαράσταση τώρα κρίνεται πλέον αδύνατη.
Η γαλλογερμανική ηγεσία αγνοώντας το αίτημα των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης για έλεγχο της Ρωσίας, οδηγεί ολόκληρη αυτή την περιοχή να αναζητήσει οικονομική και πολιτική προστασία κάτω από την αμερικανική «ομπρέλα» . Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες Βουλγαρία και Τσεχία ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, η οποία είναι μια καθαρά επιθετική κίνηση της Ουάσιγκτον εναντίον της Μόσχας. Σύντομα θα ακολουθήσει και η Ελλάδα, η οποία ήδη βρίσκεται κάτω από την αμερικανική οικονομική διοίκηση μέσω του ΔΝΤ.
Η διάλυση του ευρωπαϊκού χάρτινου πύργου αποκτά μέρα τη μέρα τρομακτική επιτάχυνση…
skakistisΟ Καρατζαφέρης έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών.
Παρακάτω θα καταθέσω μερικές άπλες παρατηρήσεις και στοιχεία απο το διεθνές Ίντερνετ. Παρατηρήσεις οι οποίες θεωρώ καλό να τεθούν στην διάθεση της κοινής γνώμης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστικής Τάξης.
Της “φύση και θέση” διευθύνουσας τάξης στην χώρα μας που εδώ και αιώνες έχει προσανατολιστεί προς την Ευρώπη και εσχάτως εχει μεταβληθεί σε “κολαούζο “…
πνευματικά αναπήρων.
πάμε λοιπόν:
Είδαμε όλοι ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποδαύλισε όσο μπορούσε τα αντί ευρωπαϊκά αισθήματα του τμήματος της Ελληνικής κοινής γνώμης που επηρεάζει.
Είδαμε όλοι ο ότι Προεδρος του ΛΑΟΣ έριξε εύφλεκτα υλικά στο καυγά με την Γερμάνια και με κάθε τι ευρωπαικό που έστησε η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και άλλων.
Είδαμε ότι στήριξε σε σημείο παρεξηγήσεως την κυβέρνηση ακόμη και όταν από την Ουάσιγκτον με δική της πρωτοβουλία έβαλε το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης και στα πόδια μας, επισκεπτόμενη τα γραφεία του.
Τον είδαμε ένα μην αντιδρά ούτε στην καταγραφή του Παπακωνσταντίνου, ούτε στο σχεδιασμό για δάνειο από την Κίνα, ούτε για την φημολογούμενη χρηματοδότηση της χώρας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσω δολαριακών εκδόσεων, ούτε στις πρώτες τροχειοδεικτικές βολές του ΓΑΠ του Νέου ΠΑΣΟΚ και των πιστών οπαδών του OBAMA στην χώρα μας περί ΔΝΤ πριν απο μήνες. Μάλιστα τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ:
Προφανός λοιπον ο ΓΑΠ τον ευχαρίστησε εδώ:
Θα περίμενε ο κοινός μας νους, ότι ο Καρατζαφερης θα ασχολιόνταν περισσότερο με την προσπάθεια του να σώσει “ναυαγούς” από το Γαλάζιο ναυάγιο ή να αλλώσει την “Γαλάζια πολυκατοικία” που συγκλονίζεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές της. Έτσι δημιουργεί έκπληξη το ότι δεν το κάνει και επιλέγει αντί αυτού να στηρίξει ΓΑΠ, χάνοντας μια ιστορική ευκαρία για το κομμα του.
Ίσως όλα να γίνονται διότι ο κύριος καρατζαφέρης σέβεται υπερβολικά το γεγονός ότι οι “ναυαγοί της Γαλάζιας πολυκατοικίας” είναι όλοι Ντορικοί. Μια ντόρα που μόλις χθες ίσως όχι τυχαία δήλωσε στο Σκάι:
Θα έλεγε κάποιος ότι …
Μοιάζει σαν ένα μακρινό χέρι από τον την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να επιβάλει σε κάποιες δυνάμεις στην χώρα μας αυτή την στήριξη στον ΓΑΠ. Ένα μακρινό χέρι που στηρίζει πολύ ισχυρά με Βίζες και “αλλά” θέματα την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και τις χαρίζει επιτυχίες ακριβώς μέσα στο χαμό.
Στην εικόνα αυτή βάλτε τις πολύ καλές σχέσεις του Καρατζαφέρη με τον Μητσοτάκη ο όποιος πολύ πρόσφατα είπε:
- Κ. Μητσοτάκης:. Ειδικά για τον πρωθυπουργό έκανε και θετικά σχόλια, λέγοντας ότι «είναι πεισματάρης». Οσοι θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό, εξεπλάγησαν από το θετικό αυτό σχόλιο αλλά και από την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει τελικά την κρίση.
Βάλτε ακόμη την καθυστέρηση που έπαιξε ο ΓΑΠ (για να προ-ετοιμαστεί η κοινή γνώμη καθώς είπαν), στην λήψη μέτρων προστασίας της Ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.
Βάλτε την συκοφάντηση του ευρώ και την τορπίλη στα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το “καμπόικο” πιστόλι στο τραπέζι και έναν αντιευρωπαισμό που βάζει στην κουβέντα, μέσα απο την απογοήτευση που σπέρνει για την ΕΕ στην χώρα μας στην πρόσφατη συνέντευξη στο Βήμα.
- Παπανδρέου: “Αν από κάτι απογοητεύονται οι Έλληνες είναι ακριβώς από την έλλειψη βούλησης να αντιμετωπίσουμε από κοινού και στον βαθμό που θα έπρεπε προβλήματα που κατά βάση καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της.”
- Αλλά και τα “δεν μας πιστεύουν δεν μας πιστεύουν “ στην ΕΕ…. ενώ στην Αμερική προφανός μας εμπιστεύονται!
- Αλλά και σήμερα στην Βουλή: Παπανδρέου: “Στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού”.
Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το εάν “αι ημέτερες δυνάμεις” οφείλουν να συμπτυχθούν και αμυνθούν του πατρώου εδάφους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας μας.
Αναρωτηθείτε…
Μήπως χρειάζεται ένας νέος -ευρωπαικού προσανατολισμού- Ελληνικός πατριωτισμός και μια αντίστοιχη συσπείρωση σε νέα γραμμή άμυνας και κάτω από νέο σχήμα;
Διότι κύριοι είναι πασιφανές ότι τα “Αμερικανάκια ” και Αμερικάνικα συμφέροντα με τους άνθρωπους και “αδύναμες ” προσωπικότητες στην χώρα, μας πήρανε φαλάγγι. Χρεοκοπήασμε όμως και χρειάζεται ανασύνταξη…
============
tag: πίσα και πούπουλα
16.4.10
Παζαρεύουν τριετές πακέτο 100 δισ. με το ΔΝΤ
Αυτό σημαίνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που ξέραμε μέχρι τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε. Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να καταθέσει άλλο Πρόγραμμα, πιο σκληρό και κάτω από τον διαρκή έλεγχο και τις εντολές φυσικά των... γραφειοκρατών της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Αν και έχουν γραφτεί πολλά για το τι σημαίνει είσοδος του ΔΝΤ σε μια χώρα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις. Το τι επιπτώσεις θα έχει αυτό θα το βλέπουμε σε επεισόδια, τόσο στις τσέπες μας όσο και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όπως εκτιμούν πάντως έγκυροι αναλυτές:
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα, αν όχι το 2010, σίγουρα στις αρχές του επόμενου έτους. Τα μέτρα ασφαλώς θα είναι επώδυνα για όλες τις κοινωνικές ομάδες, και τους συνταξιούχους.
Προβλέπεται η περικοπή σίγουρα του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα ενώ υπό κρίση είναι και ο 13ος μισθός. Αυτό που “παίζεται” είναι αν οι μισθοί αυτοί θα κοπούν και από τους συνταξιούχους.
Θα απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι, κάτι που σημαίνει στρατιές ανέργων.
Θα υπάρξει άμεση ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις χωρίς όριο παντού. Δεν αποκλείεται και η κατάργηση της αποζημίωσης για απολύσεις.
Ο στόχος της βελτίωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δεν αποκλείεται να φέρει ακόμη και “δελτίο” στη βενζίνη.
Η μείωση των μισθών, ίσως και 20-30% στην τριετία είναι στους στόχους του ΔΝΤ ώστε να δημιουργήσει τον αποπληθωρισμό που ονειρεύεται.
Η βουτιά της ζήτησης θα φέρει λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και βαθιά ύφεση λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Υπό αυτό το καθεστώς δεν αποκλείεται μια μίνι κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για το Χρηματιστήριο.
Αν όλα αυτά δεν μοιάζουν με την Κόλαση, τότε μείνετε ψύχραιμοι.
ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ" ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΕ & ΕΚΤ ....ΔΕΝ ΘΑ "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΘΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μιχάλης Ιγνατίου
Πριν από λίγο ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε από τις ΗΠΑ ότι το ΔΝΤ θα έχει απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση!!! χωρίς την συμμετοχή και τις απόψεις ή παρεμβολές της ΕΚΤ και της ΕΕ. Το δάνειο θα δοθεί με επιτόκιο λίγο πάνω από το 2% και σε δύο δόσεις!!!!!!!!!!!!!
==================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Δηλαδή η διγλωσσία ΓΑΠ δεν έχει προηγούμενο!!!! Το ΔΝΤ πρόκειται να δράσει ανεξάρτητα της ΕΕ και του μηχανισμού στήριξης!! και ο Πρωθυπουργός "παίζοντας" με τις λέξεις ..αλίμονο... μας παρουσιάζει μια πλήρη διαστρέβλωση των "συμφωνηθέντων".
Η Χώρα είναι υπό ομηρία ΟΧΙ των κερδοσκόπων και του ΔΝΤ αλλά της πεφωτισμένης Πασοκικής ΕΛΙΤ.
Σύμφωνα με την Giada Giani αναλύτρια της Citigroup, το ΔΝΤ θα απαιτήσει απ’ την Ελλάδα μειώσεις συντάξεων και δαπανών προς τους δημοσίους υπαλλήλους
Σύμφωνα με την Giada Giani αναλύτρια της Citigroup, το ΔΝΤ πιθανόν να απαιτήσει απ’ την Ελλάδα μειώσεις συντάξεων και δαπανών προς τους δημοσίους υπαλλήλους ως όρο του δανείου. Τα μέτρα πιθανόν να προκαλέσουν αναταραχή στην Αθήνα όπου ήδη τα μέλη των εργατικών συνδικάτων έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η συνάντηση στην Αθήνα «είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς συνδέει τη διαθεσιμότητα της εξωτερικής βοήθειας στην Ελλάδα με την επιβολή δομικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρει η Giani σε έκθεση της. «Αυτό πιθανόν να επεκταθεί πέρα απ’ τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που η Ελλάδα ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή ώστε να μειωθεί το έλλειμμα το 2010, αλλά δε λύνουν το πρόβλημα του μακροπρόθεσμου κινδύνου πτώχευσης», συμπληρώνει.
Οι έχοντες και κατέχοντες έφεραν εν τέλει τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής.
Αλλων και ισχυρότερων... Δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά πονάει πάντα, όπως η πρώτη φορά...
Δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξανασηκώσουν ψηλά το κεφάλι οι εργαζόμενοι Ελληνες (αν πρώτα σηκώσουν ψηλά τη γροθιά τους)...
Οσο για τον «νέο πατριωτισμό» που ευαγγελίσθηκε στους πολίτες ο κ. Παπανδρέου κατορθώνοντας την οριστική μας υποταγή στους Επικυρίαρχους - ένας ακόμα ευφημισμός που απόμεινε γυμνός. Ομως από τους τελευταίους. (Τους) τελειώνουν τα ψέματα...
Η ημέρα χθες ξημέρωσε ευθύς εξαρχής δυσοίωνη! Τον λόγον πρώτος έλαβε στην αγορά ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης: «Η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ μακρυά και πολύ κοντά» (δήλωσε στο Real Radio) - τι να εννοούσε πολύ κοντά άμα τε και πολύ μακρυά ο προφήτης;
Aμέσως κατόπιν ταχυδρομικά περιστέρια κατέφθασαν εξ εσπερίας (καλού-κακού ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέσφαξε ένα-δυο, να εξετάσει τι είχαν μέσα) κι έγιναν τοις πάσι γνωστά τα ρήματα της Κομισιόν και του κυρού Ολυ Ρεν αυτοπροσώπως: το εύρος των μέτρων που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα δέον όπως και καλό θέ' να 'ναι να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα...
Λογικόν - και, στις τρεις μπεκάτσες που έκαναν κακόβουλους κύκλους πάνω απ' το κεφάλι μας προσετέθησαν και δυο κουρούνες...
Πλην όμως όταν έσφαζε τους δημοσίους υπαλλήλους ο κ. Παπανδρέου, δεν ήξερε ότι η Κομισιόν, το ΔΝΤ ή κάποια άλλη ανωτέρα αρχή, θα του ζητούσε αμέσως μετά να σφάξει και τους ιδιωτικούς;
Και βέβαια το ήξερε!
Ούτε απατεών είναι ο Πρωθυπουργός μας, ούτε χαζός. Απατεώνες είναι οι «κερδοσκόποι» και χαζοί οι πολίτες που πίστεψαν το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Τώρα του ζητείται (απ' τους «κερδοσκόπους», κοινώς «νταβατζήδες» και κατά κόσμον Δυνατούς, Γραικούς και Φράγκους) να σφάξει σωρηδόν τους χαζούς επειδή τον πίστεψαν και τους υπόλοιπους επειδή δεν τον πίστεψαν.
Ενα τέλειο δηλαδή Μήλιο Δίλημμα - όσοι υποταγούν θα σφαγούν κι αν δεν υποταχθούν θα σφαγούν.
Προς το μεσημεράκι ακούστηκε στην αγορά, τα ταβερνεία, τα συνεργεία και τα κουρεία ότι ο κυρ και κυρ Παπακωνσταντίνου στέλνει γράμμα και γραφή στο ΔΝΤ για μερικές πρώτες επαφές, μια πρώτη γνωριμία, εν όψει μιας κατάστασης που σε βάθος χρόνου θα πρέπει να έχει γίνει φανερό αν ο Ηγεμών μας θα 'ναι υποχρεωμένος να ασχολείται με τα σπρεντ ή όχι. Ερώτημα κρίσιμο.
Διότι απ' όταν (μόλις προ τριών ημερών κάνε τεσσάρων) ο Ηγεμών μας, κυρός Γεώργιος, δήλωσε ότι «εγώ πια δεν θα ξανασχοληθώ με τα σπρεντ», αυτά τα δαιμόνια βρήκαν την ευκαιρία και τρελάθηκαν...
Απομεσήμερο -όχι, απόγευμα αρκετά προχωρημένο, μια άκρως ανησυχητική φήμη έτρεξε από στόμα σε στόμα και διέτρεξε την Αγορά έως κάτω στα ταμπάκικα, εθεάθη, λέει, ο σεπτός μας Ηγεμών, ο ίδιος και αυτοπροσώπως, στη Στοά Που Πωλούνται Και Αγοράζονται Χρέη να πλησιάζει τους πολίτες και να τους ρωτά τον έναν μετά τον άλλον: «Πείτε μου και μένα, πατριώτες! σας πήγα ή δεν σας πήγα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;».
Ουδείς του απαντούσε. Και καθώς εν όψει εσπερινού αραίωνε ο κόσμος από τη Μέση, φεύγοντας άλλοι για το σπίτι τους κι άλλοι για τα αγαπημένα τους καπηλειά και, καθώς επέμενε η Πνύκα να μένει βουβή, δεν κρατήθηκε ένας πλακουτσοκέφαλος πολίτης, ονόματι Θερσίτης, καραγωγεύς στο επάγγελμα και παλιός στα χούγια (απ' αυτούς που θυμούνται ακόμα το λαϊκό ιταλικό σινεμά του '60) και σχολίασε: «Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει»..!
Οθεν πλέον έπεφτε το βράδυ• κι όταν απ' την Πνύκα ακούστηκε η πρώτη κουκουβάγια, αυτός που δεν θα μας πήγαινε ποτέ και με τίποτα στο ΔΝΤ. ο δικός μας Αμλετ και Γουλιμής άρχισε επιστρέφοντας μόνος στα Ιερά Δώματα της Ανω Πόλης, στους μοσχοβολιστούς κήπους με τα εξαίσια αρώματα της άνοιξης, να πάρει το βραδυνό του...
ΦΑΥΛΟΙ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Σήμερα ο πρωθυπουργός επί βήματος βουλής ανακοίνωσε τα εγκαίνια και το "κόψιμο της κορδέλας" στο νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί στην χώρα μας.
Η φενάκη της επαγγελόμενης εθνικής συνείδησης του Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό λαό δεν έχει προηγούμενο.
Μέχρι πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον ακαταλληλότερο πολιτικό στην ιστορία της χώρας αλλά τουλάχιστον οι παλινωδίες του η τεμπελιά του και η ασχετοσύνη του ίδιου και της κυβέρνησης του , όπως περίτρανα αποδείχθηκε ,εκτός του ότι ήταν υπαρκτές ,ζημίωσαν ίσως ανεπανόρθωτα το κράτος .
Όμως δεν ήταν αισθητή "τω καιρώ εκείνο" η σημερινή αβεβαιότητα για το μέλλον η οποία έχει κατακλείσει τους πολίτες , και αυτό διότι η οικονομία της χώρας αν και ήταν σε μαύρα χάλια δεν είχε γίνει "βούκινο" στον Παγκόσμιο οικονομικό χώρο με αποτέλεσμα να μην έχει στοχοποιηθεί η Ελλάδα ,όπως σήμερα διαβιούμε ,από το κάθε Δερβέναγα επιβουλευτή πολιτικού κερδοσκόπου πόσο δε μάλλον από τις ιμπεριαλιστικές οικονομικές σκοπιμότητες των Μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη .
Το τελευταίο και την χαριστική βολή όπως διαφαίνεται ανέλαβε να το κάνει πράξη ο σημερινός ηγέτης της χώρας κύριος Γ. Παπανδρέου .
Όλοι ξέρουμε αλλά και θυμόμαστε το πιστόλι του ΔΝΤ το οποίο κράδαινε ο ΓΑΠ. Ως επίσης και με την ανάληψη της εξουσίας εντελώς ερασιτεχνικά??? ανακοίνωσε στις αγορές την "απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας" . Επόμενο ήταν!
Η Ελλάς είχε "στραβό το κλίμα το έφαγε και ο Γάιδαρος" !!!
Στην ουσία τώρα!!
Ο σημερινός Πρωθυπουργός όπως λοιπόν δήλωσε σήμερα στην βουλή , "Στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού. Παρ' όλα αυτά ο μηχανισμός πλέον υπάρχει, εκεί που υπήρχε το απόλυτο μηδέν, ένα ασφαλές καταφύγιο για τη χώρα μας, .... η ενεργοποίηση του μηχανισμού κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας"
Δηλαδή ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε την ήττα του όσον αφορά τις προτασσόμενες απειλές του περί "πιστολιού ΔΝΤ" προς τους Ευρωπαίους . Το πιστόλι έσκασε στα χέρια του Πρωθυπουργού μας και το ΔΝΤ ενεπλέχθη στην Ευρώπη κατ επιμονή της Γερμανικής ατμομηχανής. Είναι τουλάχιστο φαύλη η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού ώστε να επαίρεται μιας ανύπαρκτης νίκης όταν ούτε κατ ελάχιστον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έστω ως Πύρρεια.
Το χειρότερο δε αλλά και συνάμα ανησυχητικό ,είναι η "επιμονή" ΓΑΠ να επαναλαμβάνει ως την ΛΥΣΗ αλλά και ΕΠΙΤΥΧΙΑ την επίτευξη του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ,όταν και ο ίδιος ξέρει ότι η Ευρωπαϊκή στήριξη μπορεί να έχει αποφασισθεί μεν ...στα χαρτιά ...αλλά η εκταμίευση των χρημάτων θα είναι προϊόν κατόπιν διεργασιών των εταίρων μας οι οποίες απαιτούν ομόφωνη απόφαση για την Ευρωπαϊκή οικονομική συνδρομή προς την χώρα μας!!
Τον Μάιο πρέπει η Ελλάδα να έχει συνάψει δάνειο 8δις Ευρώ για τις τρέχουσες αλλά απαιτητές υποχρεώσεις της. Η Ευρώπη καθώς φαίνεται δεν θα είναι η ΠΡΩΤΗ που θα μας τα "ακουμπήσει" μια και ο "μπάστακας' Γερμανία έχει επιβάλει την θέληση και τους όρους της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συμπερασματικά τα 8 δις αλλά σε δόσεις θα μας τα "ακουμπήσει" το ΔΝΤ.
Κοντά στον νου και η γνώση!
ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ! ΑΛΛΑ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΜΟΝΟΝ
Για αυτό και η σημερινή απάντηση ΓΑΠ στην βουλή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η αναγγελία της "ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ" ...."Το ΔΝΤ είναι ήδη σήμερα στη διαδικασία της επιτήρησης στην οποία μας οδήγησε η Ν.Δ . Η εμπλοκή του δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Σημαίνει ότι μπορούμε να αντλήσουμε και απ' εκεί πόρους και ότι η αξιολόγηση του Προγράμματός μας περνάνε απ' αυτό"
Τεχνηέντως ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε το "και" !!! Η αλήθεια είναι ,και αυτό το γράφουμε εδώ και ένα μήνα , ότι το ΔΝΤ θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα κάλυψης των υποχρεώσεων μας με ότι συνεπάγεται αυτό. Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία βλέπει στον ορίζοντα ότι το πρόβλημα δεν είναι το 2% της ΟΝΕ που αποτελεί η Ελλάδα αλλά τα χειρότερα έρχονται όταν μάλιστα σήμερα ήδη εκτινάχθηκαν στα ύψη τα σπρεντ της Πορτογαλίας. Οι επόμενες χώρες που έρχονται πίσω από τα βήματα μας είναι η Πορτογαλία η Ισπανία αλλά και η Ιταλία. Το 20% δηλαδή της ΟΝΕ είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσει η "ατμομηχανή της Ευρώπης"
Όλα αυτά όμως περί της επιτήρησης αλλά και της εισαγωγής του ΔΝΤ τα ανακοίνωσε εχθές ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό συμβούλιο λέγοντας " ότι η τριμερής (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) είναι γεγονός και η εποπτέια και επιτήρηση της χώρας γίνεται από αυτούς τους τρεις φορείς. Κι αυτό, είπε, αναξάρτητα από το αν θα χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης " ,ασχέτως εάν τα ΜΜΕ σήμερα κατόπιν της δήλωσης του Πρωθυπουργού στην Βουλή ...έμειναν άφωνα και παρουσίασαν την "αναγγελία" του ΔΝΤ ως την ΕΙΔΗΣΗ της ημέρας. Το ΔΝΤ προετοιμάστηκε όπως και η χρεοκοπία της Ελλάδας από τις όχι άστοχες αλλά διατεταγμένες εντολές του Υπουργείου Οικονομικών προς την ΤτΕ .
Η ανελευθερία της Χώρας είναι γεγονός. Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός με άκρατο θράσος παρουσιάζει τα δια γυμνού οφθαλμού επερχόμενα αδιέξοδα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών ως θεάρεστο έργο του ίδιου και της κυβέρνησης του. Το παιχνίδια των λέξεων ως πολιτική πρακτική της κυβέρνσηης δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν το παραισθησιογόνο προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Ελληνικό λαό σε ύπνωση. Τα χειρότερα εκκρεμούν!!!
Έκκληση
ΕΝΩ Ο ΓΑΠ ...ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ... Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ..Άλλοι 68.000 πολίτες στις «μαύρες λίστες» του Τειρεσία.
Σημαντική νέα αύξηση σημείωσαν το Μάρτιο οι ακάλυπτες επιταγές, το συνολικό ποσό των οποίων ξεπέρασε τα 150,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., μετά την υποχώρηση του φαινομένου που παρατηρήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, το Μάρτιο...η άνοδος στα ποσά των ακάλυπτων επιταγών ήταν της τάξης του 285,10%, καθώς σφραγίστηκαν 15.001 επιταγές, συνολικού ποσού 150,821 εκατ. ευρώ (ποσό μειωμένο κατά 42,82% σε σχέση με το Μάρτιο του 2009), ενώ από τις αρχές του έτους έχουν σφραγιστεί συνολικά 36.704 επιταγές, συνολικού ύψους 366,011 εκατ. ευρώ.
Παράλληλά, το Μάρτιο έμειναν απλήρωτες 12.640 συναλλαγματικές συνολικού ποσού 20,108 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 150,27% σε σχέση με το Φεβρουάριο (και αυξημένο κατά 9,56% σε σχέση με το Μάρτιο του 2009). Από την αρχή του χρόνου 31.584 συναλλαγματικές δεν έχουν πληρωθεί και το συνολικό ποσό φτάνει τα 55,5 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την αρχή του 2010 68.288 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι μπήκαν στις «μαύρες λίστες» του Τειρεσία, ενώ τα απλήρωτα χρέη στην αγορά κατά το α’ τρίμηνο της χρονιάς ξεπέρασαν τα 420 εκατ. ευρώ.
πηγη
"Το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται''
Δόλος: Στο Δίκαιο, ονομάζεται η πρόθεση εκτέλεσης αδίκου πράξης. Έχει εφαρμογή και στο Αστικό Δίκαιο και στο Ποινικό Δίκαιο, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία στο Ποινικό Δίκαιο, γιατί είναι στοιχείο της υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος και από την ύπαρξή του εξαρτάται η καταδίκη και η βαρύτητά της. Ο δόλος έχει δύο στοιχεία, το γνωστικό και το βουλητικό. Ο δράστης τελεί ένα έγκλημα με δόλο, όταν γνωρίζει το αποτέλεσμα της πράξης του και το επιδιώκει ή το αποδέχεται. Αναγκαίος δόλος: χαρακτηρίζεται η πρόθεση του δράστη όταν γνωρίζει το αποτέλεσμα της πράξης του και το αποδέχεται πλήρως ως αναγκαίο για την επίτευξη του αποτελέσματος χωρίς όμως να το επιδιώκει (π.χ. για να σκοτώσω κάποιον βάζω βόμβα στο κτήριο. Ξέρω ότι θα σκοτωθούν κι άλλοι, δεν το επιδιώκω αλλά δε σταματάω! Τραβάω στο γκρεμό δηλαδή τους πάντες με σκοπό απλά να επιτύχω τα θέλω μου!
Λάθος: Ατυχής επιλογή, πράξη, εκτίμηση μιας κατάστασης, καθετί που βρίσκεται σε απόσταση από την αλήθεια ή την πραγματικότητα! Αλλεπάλληλα λάθη, το ένα λάθος μετά από το άλλο!! Και όπως όλοι γνωρίζουμε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού..
Φόβος: Tι είναι τελικά ο φόβος;; Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου!Οι αρχαίοι έλεγαν ότι ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Τα συμπτώματα της φοβίας είναι πολλά, φόβος, πανικός, τρόμος, φρίκη. Φοβόμαστε το άγνωστο, φοβόμαστε το αύριο. Τελικά αυτό που φοβόμαστε, είναι αυτό που δεν γνωρίζουμε ή που απλά φαντάζει να πλησιάζει ως το χειρότερο ..Μη φοβάστε ότι έγινε έγινε!
Eυθύνη:Υποχρέωση απέναντι σε κάτι ή κάποιον ή αλλιώς ενοχή φταίξιμο!Ας αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους και ας μάθουν από τα λάθη τους τα οποία μερικές φορές γίνονται ο καλύτερος οδηγός της πορείας μας!Έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι σε όλους !
Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί εξηγώ τα παραπάνω σε ένα τόσο σοβαρό σημείο χρονικά, μόλις τέσσερις μέρες πριν τις περιβόητες εκλογές της ΟΝΝΕΔ.. Ο Νοών Νοείτω!
Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω.. "Τύχη δεν είναι τυχαία είναι μόχθος...όχι αλαζονεία όχι κυνισμός ούτε υποκρισία και ψέμα! Το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται !" Emily Dickinson