ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.4.10

OpenGov Hellas : Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ;

Η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από το opengov υπήρξε μια από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Οκτωβρίου τις οποίες η κοινωνία δέχτηκε θετικά ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των κομματικών μηχανισμών.

header1

Έξι μήνες μετά ποιος μπορεί να είναι ο απολογισμός της?

Στα σχόλια με την κατηγορία OpenGov δημοσιεύονται η αναδημοσιεύονται πληροφορίες για την απόδοση αυτής της πρωτοβουλίας. Ζητάμε από τους αναγνώστες και τους φίλους bloggers να συμβάλουν στην αποτίμηση αυτής της πρωτοβουλίας με τις δικές τους θετικές η αρνητικές πληροφορίες για το πείραμα του OpenGov. Κάνουμε αρχή με μια αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΟΣ της Ημαθίας.

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» … για τα νοσοκομεία(δείτε το αρχικό)

Μέσα στον Μάρτιο ανακοινώθηκαν-επιτέλους-οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας. Με κεκτημένη ταχύτητα από τα όμορφα και παχιά λόγια που συχνά ακούμε τον τελευταίο καιρό από τους κυβερνώντες για τους «άριστους» που θα μπουν μπροστά και θα σώσουν τη χώρα, περιμέναμε να εφαρμοστεί στην πράξη η αξιοκρατία που τόσο την έχει ανάγκη ο τόπος.

Περιμέναμε το νέο ξεκίνημα. Τα δείγματα της ουσιαστικής αλλαγής στην νοοτροπία δεκαετιών για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος της διαπλοκής και της διαφθοράς και την αυγή μιας νέας Ελλάδας. Οι Διοικητές θα διορισθούν αξιοκρατικά διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους οι νέοι ηγέτες. Εμείς δεν θα τους «φυτέψουμε» όπως οι προηγούμενοι δήλωναν με νόημα. Τα εχέγγυα της διαφάνειας θα ήταν αναμφισβήτητα-όπως άλλωστε αναμφισβήτητη είναι η ικανότητα ορισμένων να εξελίσσουν την Ελληνική γλώσσα : Οι Διοικητές-μας είπαν-θα διορισθούν… με την μέθοδο της «ανοιχτής διακυβέρνησης»

Και ως εδώ βέβαια δεν θα είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ούτε την διαδικασία ούτε τις προθέσεις.

Όμως τι σχέση μπορεί να έχουν με την υγεία και την διοίκηση των Νοσοκομείων πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, βιολόγοι, γυμναστές, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (!),νοσηλευτές, συνταξιούχοι του λιμενικού(!!), κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές, συνταξιούχοι αστυνομικοί και αξιωματικοί του στρατού, συνταξιούχοι δάσκαλοι και καθηγητές, συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα γενικώς, τέως Δήμαρχοι, τέως βουλευτές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες(sic), χημικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνολόγοι, υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου, κλητήρες και διάφοροι άλλοι αξιόλογοι κατά τα άλλα συμπολίτες μας.

Με ποια λογική σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας διορίζεται Διοικητής ένας συνταξιούχος αεροπόρος(!) Ή-για να το ελαφρύνουμε κάπως το θέμα- πόσο άνετα θα αισθάνονται οι ασθενείς, οι γιατροί και οι υπάλληλοι με Διοικητή Νοσοκομείου Κτηνίατρο;; Πώς θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι κατά κοινή ομολογία άσχετοι με το αντικείμενο να «παλέψουν» με τα καρτέλ των φαρμάκων και με τα «τρωκτικά» των προμηθειών που τόσο πολύ μας απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό; Πώς θα μπορέσουν να εξορθολογήσουν τα έξοδα -χωρίς αντίκρισμα- ενός συστήματος υγείας που σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας νοσεί θανάσιμα; Και γιατί σε τελική ανάλυση, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι Διοικητές των Νοσοκομείων να είναι μάνατζερ- επιστήμονες που έχουν σπουδάσει Διοίκηση Νοσοκομείων και μόνο εδώ να αντιμετωπίζουμε αυτή την ιλαροτραγική κατάσταση;

Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Η «ανοιχτή διακυβέρνηση» και οι μεγαλοστομίες περί διαφάνειας αποτελούν κενό γράμμα και κάτω από τις απίστευτες κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον πιο προσεκτική. Η γνωστή επωδός «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν» μόνο θλίψη και αηδία προκαλεί στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο λαός μας.

Την ίδια θλίψη βέβαια προκαλεί η πλήρης και αβασάνιστη αποδοχή του γεγονότος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης που σε κάθε άλλη περίπτωση έχουν άποψη επί παντός. Για κάθε ενδιαφερόμενο πάντως, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr υπάρχουν αναρτημένα τα βιογραφικά των νέων Διοικητών. Καλή ανάγνωση

to-sxolio

Δεν υπάρχουν σχόλια: