ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.2.14

ΕΒΡΑΙΩΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

            Το κατεξευτελισμένο σημερινό πολιτικό σύστημα των αρπάγων της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, του βίου των Ελλήνων πολιτών, μετέρχεται κατ΄ εντολή των νέων αφεντικών της πατρίδος μας, όλων εκείνων των φασιστικών μεθόδων προκειμένου να φτωχοποιηθεί περαιτέρω ο Ελληνικός λαός.
            Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της πολιτικής μηχανής των Νεοταξιτών-Παγκοσμιοποιητών, που όλη η ΝΔ τον κατηγορεί ως τον επινοητή όλων των δυσβάσταχτων φορομπηχτικών μέτρων κατά του λαού μας, αλλά όλως τυχαίως παραμένει «κολλημένος» στη θέση του, έδωσε ξανά τα διαπιστευτήρια υποταγής στα αφεντικά του!
            Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε και ενέκρινε η Κυβέρνηση (ΦΕΚ 276 – 10 Φεβρουαρίου 2014) πως οι εφορίες έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέχρι 31 Μαρτίου 2014, όλες τις αναλυτικές συναλλαγές και τα στοιχεία των φορολογουμένων. Δηλαδή, ζητούνται, όλες οι υποχρεώσεις των πολιτών που συνθέτουν την οικονομική δραστηριότητα τους διά μέσω των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, Ελληνικών Ταχυδρομείων, Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, ιδιωτικά σχολεία. Αυτά τα στοιχεία θα διατηρούνται στην διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών για έξι ολόκληρα χρόνια!



            Όπως λοιπόν, αντιλαμβανόμεθα ο Χάρης Θεοχάρης και η Μνημονιακή και αντιδημοκρατική δικομματική κυβέρνησή του, προχωράει στο απόλυτο φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών. Εύλογα διερωτώμαι, τι επιτέλους θα απομείνει που να μην το γνωρίζουν; Δεν αντιτίθενται όλα τα παραπάνω στην προστασία της ατομικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν παραβιάζεται για άλλη μια φορά το Σύνταγμα των Ελλήνων;
Ωστόσο, στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνω πως ο κ. Θεοχάρης, υπήρξε σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη. O κ. Σπινέλλης, κατήγγειλε σε ζωντανή εκπομπή του ΑNT1, την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου. Μίλησε για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου. Παρών, δε, στη ζωντανή αυτή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι: α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση, β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία. Επίσης, είχε πει αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως: «Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…». Επιπλέον, στη συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, κατήγγειλε: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος….υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…».
            

Οι παραπάνω καταγγελίες έγιναν από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, και συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών που έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους.

Τελικά ο Διομήδης Σπινέλλης πήγε σπίτι του και ο σύμβουλός του Χάρης Θεοχάρης, αναβαπτίστηκε σε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Θα ήθελα όμως,  να γνωρίζω που βρίσκονται οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές; Ασχολήθηκαν ποτέ με τις καταγγελίες Σπινέλλη

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ή ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ???


Με τίτλο: "Ο Γιώργος έδωσε την εντολή!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φέρνει στη δημοσιότητα "κατάθεση-φωτιά που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό" στην υπόθεση με τη ΜΚΟ...



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και στέλεχος της ΥΔΑΣ...
"φωτογραφίζει" τον Γ. Παπανδρέου ως πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τη ΜΚΟ για τις νάρκες, που... περισυνέλεξε τελικά 9 εκατ. ευρώ".

Το ρεπορτάζ της Realnews αναφέρεται στον "ρόλο του ανθρώπου των ειδικών αποστολών Αλεξ Ρόντου και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης Κώστας Τζεβελέκος προετοίμαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό".

Το 2004 καταγράφηκαν 31.585 ΜΚΟ του ΥΠΕΞ. Σήμερα πόσες είναι και ποιος ο ρόλος τους ;;;


Διαβάστε πρώτα ένα απόσπασμα από κείμενο του Νικήτα Λιοναράκη ο οποίος ήταν πρόεδρος της «Επιτροπής για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)» στο Υπουργείο Εξωτερικών (1999 -2004 ) και ασχολήθηκε με την καταγραφή των ΜΚΟ. 
“Ιούλιος 20, 2004
Όταν το 1999 ο Γ. Παπανδρέου, για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης, δημιούργησε δυο νέους θεσμούς στο Υπ. Εξωτερικών και τους ανέθεσε τη συνεργασία με τις ΜΚΟ («Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας» (ΥΔΑΣ) και «Επιτροπή για τις ΜΚΟ»), ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τον αριθμό και τη δυναμική τους. Όλοι οι «ειδικοί» βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά, ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις 200-300.
Η επαφή με την πραγματικότητα, ήταν συγκλονιστική. Μέσα σε δυο μήνες, σε έναν μόνο τομέα, είχαν καταγραφεί … 850 ΜΚΟ!  
Η επιστημονική ομάδα που συγκροτήθηκε αμέσως, ανέλαβε να καταγράψει -με όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση- τις ΜΚΟ. Όχι όλες. Μόνο αυτές που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα ευθύνης του Υπ. Εξωτερικών. Είτε αμέσως, είτε εμμέσως, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή δίκτυα.
Η έρευνα κράτησε ενάμιση χρόνο. Και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο.
Καταγράφηκαν 31.585 ΜΚΟ!
(Κοινωνία των Πολιτών, τεύχος 5, Βήμα, 13/8/2003 κλπ) 
Σήμερα, έρχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής και μας λέει ότι οι ΜΚΟ  κάνουν ένα παραπλήσιο κυβερνητικό έργο δίχως να είναι εντεταγμένες στη δομή του κράτους, ότι  “πολιτικοί χρηματοδοτούσαν τις οργανώσεις με την ανταλλαγή ψήφων” και ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το πως λειτουργούν και πως θα ελεγχθούν οι ΜΚΟ ! Μας λέει δηλαδή ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν εκλέγεται, ότι πάει περίπατο η λαϊκή κυριαρχία και ότι επί 15 χρόνια, ιδιώτες (οι 31.000 ΚΟ) που λειτουργούν εκτός του πολιτικού και αντιπροσωπευτικού συστήματος ασκούν κατά το δοκούν εξωτερική πολιτική για λογαριασμό της Ελλάδας με ή άνευ χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ! Το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ.
Σε ότι αφορά τον έλεγχο όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς οι ΜΚΟ λειτουργούν ωςΑστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και ελέγχονται από την ΔΟΥ. Πιο συγκεκριμένα, ο χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, γιατί εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά. Ένα νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να χρησιμοποιεί το όποιο οικονομικό πλεόνασμα για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί διανομή κερδών. Eπιβάλλεται να λειτουργεί με αρχές εξυπηρέτησης του κοινωφελούς σκοπού για τον οποίο έχει ιδρυθεί, η ωφέλεια από τη δραστηριότητά του δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη, αλλά μεγαλύτερες ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την επιχείρηση. Όντως η ΔΟΥ δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα, αλλά αν θέλει μπορεί να κάνει πολλά και σε περίπτωση που ανακαλύπτει ύποπτες παράνομες δραστηριότητες που δεν αφορούν τα οικονομικά του, μπορεί να κάνει αμέσως καταγγελία στην εισαγγελέα. 
Και αυτό επειδή το Σύνταγμα, ο Ποινικός και ο Αστικός Κώδικας ισχύουν για όλους και έτσι το νομικό οπλοστάσιο καταπολέμησης των αδικημάτων υπάρχει. Βούληση δεν υπάρχει. Γιατί άραγε ;;; 
Πάμε τώρα παρακάτω. 
Πέραν των 31.000 (ή όσες είναι) οι ΜΚΟ που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα ευθύνης του Υπ. Εξωτερικών, υπάρχουν πολλές άλλες σε άλλους τομείς. Υγεία, περιβάλλον κλπ. Δείτε εδώ ενδεικτικά έναν Οδηγό Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων::. και ΕΔΩ τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. 
Το γεγονός οτι οι ΜΚΟ είναι χρήσιμες, δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά καταδικαστέα και δόλια είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους! 
Σας θυμίζω ότι οι ΜΚΟ στηρίζονται κυρίως στην ιδιωτική χρηματοδότηση, ότι έχουν πολλά προνόμια όπως η δωρεάν προβολή από τα ΜΜΕ και αν δεν ελέγχονται οι οικονομικές δραστηριότητες τους μπορούν άνετα να εξαπατήσουν το κοινό μέσω φιλανθρωπικών εράνων, των εισφορών που ζητούν από τα μέλη κλπ. Όταν χρηματοδοτούνται και από το κράτος, ο έλεγχος των πόρων και των δραστηριοτήτων εννοείται ότι πρέπει να είναι πιο αυστηρός, γιατί αλλιώς ενδέχεται, εκτός άλλων, να χρησιμοποιηθεί το χρήμα των φορολογούμενων ενάντιων τους και της πατρίδας τους. 
Τέλος, δείτε τον ορισμό που δίνουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΜΚΟ) η Παγκόσμια Τράπεζα και η wikipedia:
“Οι MΚΟ ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως «ιδιωτικοί οργανισμοί που ασκούν δραστηριότητά για να απαλύνει τον πόνο, να προωθήσει τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας». Ο όρος μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στα ελληνικά τον αγγλικό όροNon-Governmental Organisations (NGOs). Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο άρθρο 71 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕΑκριβής ορισμός του δεν υπάρχει. Ο όρος αναφέρεται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με διεθνή συνήθως παρουσία, οι οποίες δεν αποτελούν διεθνείς οργανισμούς αλλά στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι ανεξάρτητες από τα κράτη. Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει ο όρος να χρησιμοποιείται για κάθε κοινωφελή οργάνωση που δεν ανήκει στο κράτος. Οι σκοποί των ΜΚΟ είναι κυρίως ανθρωπιστικοί και αφορούν περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, το περιβάλλον κ.λ.π. ”


Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο London School of Economics



Του πιτσιρίκου


Στο London School of Economics θα μιλήσει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από το Χάρβαρντ, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσεκλήθη και από το London School of Economics, για να μιλήσει σε συνέδριο που έχει τίτλο «Αν αγοράσετε τους 7 τόμους του Ισοκράτους, σας δίνω κι ένα βιβλίο του Πλεύρη δώρο».

Απαντώντας σε ειρωνικά σχόλια στα social media για το ποιος τον προσκάλεσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως τον κάλεσε ο ίδιο ο London School of Economics που είναι λόρδος.
Μετά την ομιλία του στο London School of Economics, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει ξαφνικές εφόδους στα νοσοκομεία του Λονδίνου, για να διαπιστώσει αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δουλεύει σωστά σαν το ελληνικό.

Το London School of Economics επρόκειτο να παραχωρήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη –για την διαμονή του- τη σουίτα στην οποία διέμενε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά, τελικά, για να τον τιμήσουν ακόμα περισσότερο, του έδωσαν το δωμάτιο του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μιλήσει σε συνέδριο της NASA στην Ουάσιγκτον.



ΣΟΚ! Θα μας παίρνουν σπίτια και ΙΧ



Κόντρα στη γενικευμένη προπαγάνδα, που επιμένει να παρουσιάζει το έκτρωμα Χατζηδάκη ως μια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του δανειολήπτη, Το ΧΩΝΙ παρουσιάζει την αλήθεια για το «ιρλανδικό μοντέλο» που αποφάσισαν να μας φορέσουν:

Αν αποφασίσουν ότι πληρώνεις υψηλό ενοίκιο...
ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Αν μπορείς να εξυπηρετηθείς από...
τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 57 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!

Όλα τα άλλα θα σου τα παίρνουν οι τράπεζες

Αυτό είναι το «ιρλανδικό μοντέλο» που φέρνει ο Χατζηδάκης.

Ξαναψηφίστε τους λοιπόν...

Μην χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής

Ανίκανη ή εξαρτημένη Δικαιοσύνη;


Η-δικαιοσύνη-και-ο-ψευτο-άγγελοςΕνώ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν καταδίκασε στην ουσία, ούτε ένα λαμόγιο από αυτά που καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, ξαφνικά τώρα, στην εποχή της κοινωνικής οργής, κάθε μέρα βλέπουμε να σκάει και από ένα σκάνδαλο. Προς το παρόν το βλέπουμε βέβαια, γιατί το αν θα υπάρξει τελικά ή όχι καταδίκη, αυτό θα το μάθουμε έπειτα από πολλά χρόνια, όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί.
Που ήταν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη; Ήταν ανίκανη και ξαφνικά έγινε ικανή; Την απάντηση την δίνει το καλοπληρωμένο παπαγαλάκι, στο πάνω δεξιό παράθυρο της τηλεοπτικής οθόνης. «Γιατί τώρα υπάρχει πολιτική βούληση», μας λέει. Εφόσον όμως ισχύει αυτό, τότε δεν έχουμε ανεξάρτητη, αλλά απόλυτα εξαρτώμενη από την πολιτική βούληση Δικαιοσύνη. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι Δικαιοσύνη έχουμε. Ανίκανη, εξαρτημένη ή ανεξάρτητη;
Εντάξει, βλέπουμε λοιπόν να σκάνε διάφορα σκάνδαλα. Αλλά βλέπουμε να πιάνεται «μαρίδα», τα τελευταία δηλαδή εξαρτήματα του συστήματος. Δεν βλέπουμε όμως να πιάνεται το ίδιο το σύστημα. Δεν βλέπουμε να κατηγορείται κανένας από αυτούς που στέκονται πάνω από το πολιτικό σύστημα και το ελέγχουν. Δεν βλέπουμε να καλείται ως μάρτυς ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας πρώην πρωθυπουργός, να εξηγήσει τι γνώριζε για όλα αυτά που συνέβαιναν στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Γνώριζε ή ήταν ανίκανος να γνωρίζει; Έφταιγε αυτός ή φταίνε οι θεσμοί που δεν του επέτρεπαν να γνωρίζει; Αυτό θα πρέπει να το μάθει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό που έφταιγε. Απλές κινήσεις εκτόνωσης της λαϊκής οργής δεν οδηγούν πουθενά. Είναι πρόσκαιρες και δεν επιφέρουν την κάθαρση που έχει ανάγκη το Έθνος για να βγει από την κρίση.
Θα πρέπει λοιπόν η Δικαιοσύνη, να προσχωρήσει σε βάθος. «Αναζητήσατε τη γυναίκα» έλεγε ένας Γάλλος δικαστής για την εξιχνίαση κάθε εγκλήματος. Στην εξιχνίαση των εγκλημάτων διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην  Ελλάδα ο Έλληνας δικαστής θα έπρεπε να λέει: «Αναζητήσατε τον πολιτικό».
Πέτρος  Χασάπης

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ?...ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΜΠΡΕΣΝΙΕΦ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΣΗ ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ


 Μεταξύ Μπρέζνιεφ και Άνταμ Σμιθ η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Μετάβαση από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο 
στο μεταμνημονιακό έμπεδο 
και συμμαχία με μεταμεληθέντες μνημονιακούς
του Γιώργου Λαουτάρη
 Με σύνθετο πολυφωνικό μυθιστόρημα, από τη διπλή γλώσσα της ηγεσίας και τη διφορούμενη στάση της μειοψηφίας, μοιάζει ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ. 
Το αντικειμενικά ανατρεπτικό εργατικό αίτημα για την κατάργηση του Μνημονίου και την ανακοπή της επίθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας και το ηγετικό του επιτελείο το συνδυάζει με το πλέον συμβιβαστικό πολιτικό πρόγραμμα: Τάζοντας ελάφρυνση στη φορολογία των επιχειρήσεων και αναπτυξιακά κίνητρα. Επιχείρηση κολακείας ενός ετερόκλιτου ακροατηρίου, που περιλαμβάνει από μετανάστες ως τον πρόεδρο του ΣΕΒ; Ισορροπία τρόμου για ανταγωνιστικά ταξικά συμφέροντα; Ή μήπως επικοινωνιακή διαχείριση ενός προγράμματος – λάστιχο που αποσκοπεί αποκλειστικά στη συγκυριακή εξασφάλιση της εκλογικής πλειοψηφίας; 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει γρήγορα να μας φανερώσει “τη μάσκα που κρύβει, κάτω από τη μάσκα που φορά”, πριν είναι αργά για όλη την Αριστερά.
 Το φόβο αυτόν τον επισημαίνουν πλέον στελέχη του ίδιου του κόμματος, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην ομιλία του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr στον κινηματογράφο “Κεραμεικός”, ο άτυπος επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας ευθαρσώς διατύπωσε τον προβληματισμό ότι κύκλοι της αστικής τάξης “σπρώχνουν” τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με σκοπό μια σύντομη και δραματική παρένθεση, που μπορεί να φέρει χρεοκοπία της χώρας και γρήγορη πτώση. Αποτέλεσμα τότε θα είναι μια στρατηγική ήττα των αριστερών ιδεών και απόλυτη απαξίωση του εργατικού προγράμματος για έξοδο από την κρίση.
 Τα ρεπορτάζ μετά την εκδήλωση ασφαλώς ασχολήθηκαν κυρίως με την κριτική της
αριστερής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των συμμαχιών του κόμματος. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καυτηρίασε τις συμμαχίες με “τα αποκαΐδια του ΠΑΣΟΚ”, ενός κόμματος που εκτίμησε ότι βρίσκεται σε απόλυτη ανυποληψία, όπως και τα προερχόμενα από αυτό στελέχη. Εξέφρασε την άποψη ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργήσει ως πλυντήριο μνημονιακών πολιτικών δεν θα επιτύχει την πλατύτητα που επιδιώκει και αντιθέτως, πρέπει να κινηθεί προς τα αριστερά του, προτάσσοντας συμμαχία με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 Η διαχείριση των συνεργασιών από τον Αλέξη Τσίπρα και το ηγετικό επιτελείο με αφορμή τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πιστοποιεί άλλωστε τη νέα φάση που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ, από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο στο μεταμνημονιακό έμπεδο. 

Πιο παραστατικά θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την αλλαγή αυτή από την εποχή της Σοφίας Σακοράφα, της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ που πρώτη καταψήφισε το 2010 το Μνημόνιο για να διαγραφεί πάραυτα, στην εποχή του Οδυσσέα Βουδούρη, του Μεσσήνιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισε το Μνημόνιο για να διαφοροποιηθεί μόλις το 2012 μεταπηδώντας στην κυβερνητική ΔΗΜΑΡ. Όπως το έθεσε με ειλικρίνεια ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του (Βήμα FM), το κριτήριο για την αποδοχή συνεργασιών πλέον δεν είναι “η στάση που είχε κάποιος μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή”, ακόμη κι αν αυτή η στιγμή ήταν η δραματικότερη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, η υπερψήφιση δηλαδή του πρώτου Μνημονίου από την κυβέρνηση και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
 Κι αν κάνουμε λόγο ειδικά για τον Οδυσσέα Βουδούρη είναι επειδή το πρόσωπό του ταυτίστηκε στην εσωκομματική αντιπαράθεση με αυτό του Θόδωρου Καρυπίδη, του για λίγες ημέρες υποψηφίου Περιφερειάρχη Κοζάνης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτές τις δύο υποψηφιότητες έδωσε μάχη η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Κεντρική Επιτροπή, εκβιάζοντας για μια “απόφαση πακέτο”, φέρνοντας απέναντί της ακόμη και μετριοπαθή στελέχη. Τελικώς, μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις και την πολιτική ταυτότητα του Θ. Καρυπίδη, η απόφαση καρατόμησης λήφθηκε με συνοπτικό τρόπο, όχι όμως και “πακέτο” με τον Βουδούρη, ο οποίος επιβίωσε από την κρίση, αν και δεχόμενος ισχυρά εσωκομματικά πυρά από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο. “Αν η λογική είναι ότι κάποιος πήρε κάποια στιγμή κάποιες αποφάσεις και σήμερα, με βάση την εμπειρία, αλλάζει αποφάσεις, τότε νομίζω ότι συνεννοούμαστε”, δήλωσε γλαφυρά ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας μιλώντας για τον Βουδούρη, η υποψηφιότητα του οποίου κατά τον ίδιο “είναι όχι απλώς μια χαρά, αλλά προσθέτει”. “Η Αριστερά είναι ενωτική και όχι διαιρετική, δημιουργική και όχι εκδικητική”, συμπλήρωσε με αρκετές δόσεις ηθικολογίας. Με βάση όμως την ηθική αυτή, το αριστερό συγχωροχάρτι μπορεί χωρίς καμία διάκριση να δοθεί σε κάθε μεταμεληθέντα μνημονιακό που απλώς κυνηγά καιροσκοπικά την πολιτική του προσωπική επιβίωση, όπως κάνει η Λούκα Κατσέλη και όχι μόνο.
 Η πολιτική συμμαχιών συμβαδίζει με ένα αντίστοιχα ανοιχτό πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο επιδιώκει έναν ανάλογο ιδεολογικό συγκρητισμό. Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο σήμερα δείγμα αυτής της επιλογής από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα tvxs για την παραγωγική ανασυγκρότηση, όπου βασικοί ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Το βασικό στίγμα της τοποθέτησης Τσίπρα ήταν η υιοθέτηση του όρου “παραγωγικός κόσμος της χώρας”, με τον οποίο περιέγραφε διαταξικά εργοδότες και εργαζόμενους. “Επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας είναι να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορρύθμιση δεν είναι η λύση – είναι η ίδια η κρίση”, είπε χαρακτηριστικά.
 Αν όμως μετά την αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο, καταργηθεί και η αντίθεση κεφάλαιο – εργασία, τότε τι ακριβώς μένει; Η θεωρητική και νεφελώδης αντίθεση λιτότητα – όχι λιτότητα. “Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός συμπλήρωσε με συνέντευξή του: “Επί της ουσίας, εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση μιλάμε για σταμάτημα της λιτότητας. Λέμε ότι ο βραχνάς του δανεισμού και το χρέος πρέπει να τελειώνει και να πάμε σε μια πολιτική την οποία θα επιλέξει ο λαός”.
 Με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, το κυβερνητικό πρόγραμμα με “αναπτυξιακό πρόσημο” συνίσταται στα εξής τρία στοιχεία σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους: “Τέλος στην ελεύθερη πτώση” μισθών και συντάξεων, επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει και για τις επιχειρήσεις πρόβλεψη: Ο Τσίπρας μίλησε για ένα “δίκαιο πλαίσιο φορολογικών υποχρεώσεων” εντός του οποίου φορολογούνται “τα κέρδη και όχι η παραγωγή” (με βάση τους εικονικούς ισολογισμούς που δημοσιεύουν τα λογιστήρια των εταιρειών;) ενώ ανέφερε και την υπόσχεση για “μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας”.
 Ενώπιον των εκπροσώπων του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως το γνήσιο εκφραστή των αρχών της ελεύθερης οικονομίας, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν αθετηθεί στις μέρες μας από το “καρτέλ της διαπλοκής”. Υιοθετώντας την επιχειρηματολογία του φιλελευθερισμού για τις ευεργετικές επιδράσεις του ανταγωνισμού και το ρυθμιστικό ρόλο του κράτους σε μια ιδανικά ελεύθερη οικονομία, εξήγγειλε μια “σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία”, μια “πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού” και κατηγόρησε το “καρτέλ της διαπλοκής” ότι “εκτοπίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία”, “νοθεύει τους κανόνες της αγοράς” και “αποτρέπει τις παραγωγικές πρωτοβουλίες”. Στο πνεύμα αυτό, υποσχέθηκε “στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων” και “συνθήκες κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο”, με την υποσημείωση ότι αν είναι ευχαριστημένοι οι εργοδότες, τότε θα δημιουργηθούν και “νέες σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας”.
 Τις θέσεις αυτές συμπλήρωσε η πρόταση του έτερου μέλους στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος, Γιώργου Σταθάκη, στην ίδια εκδήλωση για αύξηση των φόρων: “Η Ελλάδα έχει μια μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, θα τολμούσα να πω πιο πολύ των φυσικών προσώπων, παρά των επιχειρήσεων”, υπογράμμισε ο Σταθάκης για να συμπληρώσει πως “η ιδέα για λιγότερους φόρους είναι παραπλανητική”. Για όσους απορούν με το υβρίδιο αυτό οικονομικής πολιτικής, ο πρόεδρος του κόμματος το περιέγραψε επιγραμματικά: “Το δικό μας πρωτογενές πλεόνασμα θα στηρίζεται στην αύξηση των δημόσιων εσόδων και όχι στην περικοπή των δημόσιων δαπανών και την κοινωνική καταστροφή”. Ένα μείγμα λοιπόν κρατικού σοσιαλισμού α λα Μπρέζνιεφ και οικονομικών αρχών Άνταμ Σμιθ…
 Ακόμη κι αν ίσχυαν στο ακέραιο οι καινοφανείς για αριστερό κόμμα αυτές θέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαντά πώς θα εφαρμόσει την πολιτική αντι-λιτότητας και αύξησης δημόσιων δαπανών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Σύμφωνο Σταθερότητας εν ισχύ, με την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας μόνιμη και με νόμισμα το ευρώ. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από το προφανές αδιέξοδο υπερβατικά. Κάνει το λογικό άλμα ότι παλεύει για ανατροπή των συσχετισμών πανευρωπαϊκά και ως “όχημα” για την ανατροπή αυτή παρουσιάζει την ούτως ή άλλως καταδικασμένη υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν. Αν όμως η εκλογική μάχη του Τσίπρα στο ευρωπαϊκό πεδίο είναι εικονική, μιας και οι συσχετισμοί στο ευρωκοινοβούλιο είναι δεδομένα αρνητικοί, τα αδιέξοδα που θα βιώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι από την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οδυνηρά υπαρκτά.

 prin.gr

Ποια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;

βιωσιμότητα χρέος ΕΛΕ

Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ.
Άρθρο των Χριστίνα Λασκαρίδη και Γιώργου Παπαλεξίου (Μέλη της Πρωτοβουλίας για την Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου)
Οι δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους (συγκυβέρνηση) επιβάλλουν ένα σκηνικό εξαθλίωσης και λιτότητας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους ενώ το χρέος συνεχίζει να αφαιρεί τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει.
Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που 
αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ. Η πορεία της βιωσιμότητάς του παρακολουθείται μέσω διαφόρων ευφάνταστων οικονομικών σεναρίων, τα οποία προσδιορίζουν το ακριβές ποσοστό που το καθιστά βιώσιμο ή μη.
Πριν τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος το χρέος το 2009 ήταν 110% του ΑΕΠ – ένα ποσοστό το οποίο χρησιμοποίησαν για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και την «φανερή» μη-βιωσιμότητά του. Στο ποσοστό του 110%, που έπειτα έγινε 129%, στηρίχτηκε η «αναγκαιότητα» για τα μνημόνια. Δέκα χρόνια αργότερα (2020), και αφού το ελληνικό κράτος έχει χρεωθεί για τη «διάσωσή» του 247 δις, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σενάριο για χρέος 124% επί του ΑΕΠ, αφού πρώτα φτάσει στο προβλεπόμενο 175% το 2016, θα είναι βιώσιμο.
Ως ΕΛΕ εναντιωνόμαστε στην δικτατορία του χρέους και την υποτιθέμενη «βιωσιμότητά» του για τους εξής λόγους:
1.Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ, απέδειξαν την ανικανότητα και την πλήρη αποτυχία τους να προβλέψουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του χρέους.Αντιπαραθέτοντας τις τρίμηνες προβλέψεις της Τρόικα με την αμείλικτη πραγματικότητα βλέπουμε ότι δεν κατάφεραν να προβλέψουν έστω και τρεις μήνες με ακρίβεια, πόσο μάλλον να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος 2, 3 ή 10 χρόνων. Με βάση αυτές τις λάθος εκτιμήσεις, όμως, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δανειστές κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, χιλιάδες επιχειρήσεις – όλα στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους, που απλώς δεν είχαν υπολογίσει σωστά.
2.Το ελληνικό χρέος μετά το τσουβάλιασμα των ΔΕΚΟ (18 δις) και του swap της Goldman Sachs (5.4 δις), ανήλθε το 2010 στα 329 δις. Μετά από τρεισήμισι χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και κοινωνικής καταστροφής, το χρέος για το 2013 έφτασε τα 322 δις (ή αλλιώς το 175% του ΑΕΠ). Πως είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο όταν έχουμε ήδη πληρώσει για τόκους και χρεολύσια πάνω από 563 δις για την περίοδο 1992-2013;
3.Χρησιμοποιώντας διαφορετικά την έννοια του μη-νομιμοποιημένου και απεχθούς χρέους φτάνουμε σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα για τα αποδεκτά επίπεδα του χρέους. Η έννοια της μη- νομιμοποίησης του χρέους θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί ή πρέπει να δεσμεύονται τα έσοδα ενός κράτους για την αποπληρωμή του χρέους, και να θυσιάζονται, την ίδια ώρα, στοιχειώδη κοινωνικά και εργασιακά συμφέροντα και ανάγκες. Αυτή ήταν εξ άλλου και η θέση του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην χώρα για τις επιπτώσεις του χρέους και της συνεπαγόμενης λιτότητας.
4.Χρησιμοποιώντας άλλους δείκτες για να αξιολογήσουμε το χρέος, όπως για παράδειγμα τα χρήματα που ξοδεύει το κράτος στην υγεία, στην εκπαίδευση θα λέγαμε ευθαρσώς ότι το χρέος από πολύ πριν δεν ήταν βιώσιμο. Για παράδειγμα, από τον προϋπολογισμό του 2012 βλέπουμε ότι μονάχα οι τόκοι απορρόφησαν 2.5 φόρες περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις συντάξεις και 3.5 φορές παραπάνω σε σχέση με την υγεία.
5.Όταν ένα κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές και ταυτόχρονα τις ανάγκες του πληθυσμού, τότε μπορεί να επικαλεστεί την «κατάσταση ανάγκης» για να αμυνθεί από την αιμορραγία της αποπληρωμής του χρέους. Αντί λοιπόν, να χρησιμοποιείται η έννοια της «εκτάκτου ανάγκης» για να καταστέλλουν και να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και να δικαιολογούν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, θα μπορούσε το κράτος να επικαλεστεί νομικές πρακτικές για να σταματήσει να πληρώνει το χρέος.
6.Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις υπογράφηκαν και επιβλήθηκαν με τρόπο απεχθή στον κόσμο, παραβιάζοντας τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς κανόνες και το Σύνταγμα.
Ως εκ τούτου:
α) Είναι αναγκαίο να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Τα μνημόνια και η συνεχής λιτότητα επιβλήθηκαν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τραπεζών, και όχι επειδή οι μισθοί ήταν υψηλοί ή γιατί η μη- ανταγωνιστική ελληνική οικονομία έθετε σε κίνδυνο την ευρωζώνη.
β) Δεν αμφισβητούμε το χρέος από νομική σκοπιά, αλλά, κυρίως, από πολιτική και κοινωνική. Από την στιγμή που το χρέος λειτούργησε σε βάρος των πολιτών είναι έτσι κι αλλιώς απεχθές. Δεν ξεχνάμε τα θαλασσοδάνεια των ξένων τραπεζών προς τους δήμους που τελικά μετατράπηκαν σε κρατικό χρέος, τις υπέρ-κοστολογήσεις των δημοσίων έργων αλλά και το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών αγώνων. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
γ) Μετά το PSI και την εκτενή επιβολή διμερών και πολυμερών δανείων έχει αλλάξει εντελώς το προφίλ του χρέους. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στα χέρια των κρατών- μελών της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ, και του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης EFSF. Μόνο το 23,7% είναι ομολογιακό χρέος, το οποίο βρίσκεται στα χέρια κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων. Άρα η Τρόικα τώρα μας δανείζει και μας «παίρνει» τα μέτρα όχι μόνο για να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες δε θα καταρρεύσουν, αλλά για να ξεπληρώσουμε τα χρέη των μνημονίων.
δ) Το πρώτο μνημόνιο όριζε τα διακρατικά δάνεια βάσει του ποσοστού που η κάθε χώρα συνεισφέρει στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, δηλαδή: Γερμανία 22.3 δις, Γαλλία 16.7 δις κ.ο.κ. Από τα προβλεπόμενα 80 δις δόθηκαν τα 73, και η Γερμανία δάνεισε 15.7 δις, με επιτόκια πολύ υψηλά. Τα επιτόκια μπορεί να μειώθηκαν αλλά η αυστηρή επιτήρηση παρέμεινε καθιστώντας αυτά τα δάνεια μια καλή επένδυση για τα κράτη- μέλη, αφού από το αίμα του κόσμου, δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα που τόσο επιχαίρει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, θα καρποφορήσουν οι επενδύσεις τους.
ε) Επειδή οποιαδήποτε συμφωνία που ορίζεται από και υπέρ των πιστωτών θα αντιπροσωπεύει απλώς την συνέχεια της αποδεδειγμένης αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης του χρέους, εμείς προτείνουμε στάση πληρωμών, λογιστικό έλεγχο και διαγραφή.


πηγή

Ο Γέρων Αντώνιος ο Καυσοελλαδίτης (μάθετε όσα σας έκρυψαν)


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο εικονιζόμενος είναι ο Γέρων Αντώνιος ο Καυσοελλαδίτης, ο οποίος πριν αφήσει τα εγκόσμια ονομαζόταν Αντώνης Σαμαράς. Ωστόσο, μην μπερδεύεστε, είναι αιρετικός αφού αντί να πιστεύει και να υπηρετεί την Αγία Τριάδα τής Ορθοδοξίας, πιστεύει και υπηρετεί τη Σατανική Τριάδα τής παραλογίας – δηλ. την Τρόικα.Και το μούσι του, είναι μούσι success story με τρίχες πρωτογενούς πλεονάσματος και ανάπτυξης. Ενώ το κεφάλι του το έχει καλυμμένο για να μην φαίνεται ότι είναι… κουρεμένο!

Ο Γέρων Αντώνιος, από τη μεγάλη του αγάπη σε αυτό που πιστεύει και υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση, έγραψε μια προσευχή. Είναι η προσευχή του για τη σωτηρία όλων ημών. Μάλιστα, ο αφιλότιμος, είχε τη φαεινή ιδέα να επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να τη διδάξει και στους αγιορείτες Πατέρες, προκειμένου να προσεύχονται μαζί του, ώστε η Γερμαν… εεε... η Ελλάδα (ήθελαν να γράψω) να σωθεί μια ώρα αρχύτερα από την καταστροφή.

Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της επισκέψεώς του στο Άγιο Όρος και σας τον αποκαλύπτουμε τώρα. Μάλιστα το blog μας κατάφερε να έχει –κατ’  αποκλειστικότητα– ολόκληρη τη μυστική προσευχή τού Γέροντος Αντωνίου του Καυσοελλαδίτη. Διαβάστε την παρακάτω στο πρωτότυπο και στη νεοελληνική απόδοση.   

Το πρωτότυπον:
Μέρκελ ημών η εν τη Γερμανία
αγιασθήτω το όνομά Σου•
ελθέτω η Βασιλεία Σου•
γενηθήτω το θέλημά Σου,
ως εν Ευρωπαϊκή Ενώσει, και επί της Ελλάδος•
την δόσιν ημών την επιούσιαν δος ημίν σήμερον•
και κούρευσε ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφιέμεν τοις μεγαλοφειλέταις ημών•
και μη εισενέγκης ημάς εις νέον μνημόνιον,
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού Σόιμπλε.

[Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις την Ευρώπην και εις τους αιώνας• αμήν.]

Η νεοελληνική μεταγραφή:
Μέρκελ ημών η εν τη Γερμανία = Μέρκελ μας, που βρίσκεσαι στη Γερμανία
αγιασθήτω το όνομά Σου• = ας αγιασθεί το όνομά Σου
ελθέτω η Βασιλεία Σου• = ας έλθει η Βασιλεία Σου
γενηθήτω το θέλημά Σου, = ας γίνει το θέλημά Σου
ως εν Ευρωπαϊκή Ενώσει, και επί της Ελλάδος• = όπως γίνεται στην ΕΕ (από τους Ευρωπαίους εταίρους) έτσι και στην Ελλάδα (από τους εξανδραποδισμένους Έλληνες)
την δόσιν ημών την επιούσιαν δος ημίν σήμερον• = τη δόση μας την απαραίτητη δώσε μας σήμερα
και κούρευσε ημίν τα οφειλήματα ημών, = και κούρεψε μας τα χρέη μας
ως και ημείς αφιέμεν τοις μεγαλοφειλέταις ημών• = όπως και εμείς συγχωρούμε τους μεγαλοφειλέτες μας (μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, οφσοράκηδες, ημετέρους μεγαλοεπιχειρηματίες λαμόγια)
και μη εισενέγκης ημάς εις νέον μνημόνιον, = και μη μας βάλεις σε νέο μνημόνιο
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού Σόιμπλε• = αλλά γλύτωσε εμάς από τον πονηρό Σόιμπλε
Αμήν = Αληθινά


massmedia

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Γεωπολιτική & Γεωστρατηγική



 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
 Διεθνολόγος


Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία, είναι δάκτυλος
της Παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας.
Είναι οργανωμένο σχέδιο των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, για να ζώσουν τη Ρωσία. Η νόμιμη κυβέρνησης της Ουκρανίας τυγχάνει της πλήρους στηρίξεως  της Ρωσίας. Η Σιωνιστική Δυτική προπαγάνδα
οργιάζει μέσα και έξω από την Ουκρανία, με τα πληρωμένα ΜΜΕ.
Το κακό άρχισε προ ετών, από τη φυλακισμένη πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Τζούλια Τιμοσένκο, με τη «πορτοκαλί» επανάστασή της.
Με το ζόρι οι Δυτικοί να βάλλουν την Ουκρανία μέσα στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και στο Εβραϊκό Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
Το Εβραϊκό Δ.Ν.Τ. θέλει την Ουκρανία στην αγκαλιά του, όπως έβαλε την φουκαριάρα Ελλάδα, λόγω θαλασσινών Μαλακίων πολιτικών!!! 
Καλά δεν βλέπουν οι διαδηλωτές της Ουκρανίας, τα χάλια της Ελλάδος
προς παραδειγματισμό;;; Μας έβαλαν στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. & στο Δ.Ν.Τ. για να μας ληστέψουν, τα παγκόσμια Σιωνιστικά αρπακτικά, με τους ντόπιους πράκτορες πολιτικούς.
Αυτοί είναι οι Δημοκράτες διαδηλωτές της Ουκρανίας, οι Δημοκράτες
του Ομπάμα, Μπάϊντεν, Κέρι, της Μέρκελ, του Κάμερον, του Μπαρόζο, και των Σιωνιστών τοκογλύφων Παντοκρατόρων.
Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ έχουν διαθέσει εκατομμύρια δολάρια στα κόμματα της Ουκρανικής αντιπολίτευσης. Σε βάθος χρόνου, στόχος των
Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε. είναι να προωθήσουν στην Ουκρανία συνταγματικές και εκλογικές μεταρρυθμίσεις τέτοιες, που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή των πρακτόρων τους της αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση, και θα ανοίξουν το δρόμο για τη Σιωνιστική Ε.Ε. και το Εβραϊκό Δ.Ν.Τ. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το κόμμα της Μέρκελ εμπλέκεται σε χρηματοδοτήσεις μέσω Γερμανικών ιδρυμάτων στους ντόπιους Ουκρανούς πράκτορες πολιτικούς της Σιωνιστικής Δύσεως.
Τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, υποκινούνται από τη Σιωνιστική
Δύση, για τα Γεωπολιτικά & Γεωστρατηγικά της συμφέροντα.
Τα γεγονότα στην Ουκρανία ενέχουν κινδύνους Γ! Παγκοσμίου Πολέμου. Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία με τους ψυχασθενείς ηγέτες, θέλει να «βάλει χέρι» στη Ρωσία. Ξεκίνησε με τα αφελή κορίτσια τις γνωστές «PUSSY  RIOTS», για να καταλήξει στα δραματικά γεγονότα της Συρίας και της Ουκρανίας. Τα ΜΜΕ λένε «σφαγή στο Κίεβο», δεκάδες οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από βίαιες συγκρούσεις.
Οι ψυχοπαθείς Κοσμοκράτορες στηρίζονται σε τρία σκέλη.
Πρώτον σκέλος οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, δεύτερον σκέλος το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και τρίτον σκέλος η Σιωνιστική Ε.Ε., αλλά και στην Άπω Ανατολή έχουν στηρίγματα, με τους αφελείς Ιάπωνες πολιτικούς.
Η Ρωσία επειδή αντιστάθηκε στη Συρία, και δεν επέτρεψε στους Παντοκράτορες να καταλάβουν τη Συρία, -όπως κατέλαβαν τη Λιβύη-
προσπαθούν τώρα να αποσπάσουν την Ουκρανία, σαν σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Αυτό το κάνουν για αντίποινα, επειδή η Ρωσία δεν τους επέτρεψε να κατακτήσουν τη Συρία, αλλά και να στερήσουν από τη Ρωσία ένα πολύτιμο γείτονα σύμμαχο, ζώνοντας Γεωστρατηγικά τη Ρωσία. Μετά το πρώτο κύμα βίαιων διαδηλώσεων, η κατάσταση είχε κάπως ηρεμήσει, μέχρις ότου η Ουκρανική αντιπολίτευση επεσκέφθη τη Μέρκελ στο Βερολίνο. Μία ημέρα μετά τη συνάντηση της Ουκρανικής αντιπολίτευσης με τη προτεστάντισα Σιωνίστρια Μέρκελ στο Βερολίνο, (το θηλυκό Χίτλερ), οι διαδηλώσεις ξανάρχισαν στο Κίεβο βιαιότερες. Η Γερμανία θα σπάσει τα μούτρα της πάλιν, από τη Ρωσία, όπως τα έσπασε ο  Χίτλερ.!!!
Συνεχώς οι Σιωνιστές προκαλούν τη Ρωσία. Κάποια στιγμή η αρκούδα
θα αντιδράσει βίαια, και δεν θα φταίει αυτή!!!
Τα διεθνή ΜΜΕ λένε ότι η κατάσταση στο Κίεβο είναι εκτός ελέγχου.
Τα επεισόδια γίνονται έξω από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.
Τώρα πάνε για συνομιλίες, για συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη κυβέρνηση. Είναι αυτό που θέλουν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
Από τα γεγονότα φαίνεται ότι η αντιπολίτευση έχει γίνει όργανο των τρελών Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, Επικυρίαρχων του πλανήτη.
Στο εσωτερικό της Ουκρανίας το πολιτικό παιχνίδι παίζεται μεταξύ της φιλο-Ρωσικής κυβερνήσεως του προέδρου Γιανούκοβιτς, και της φιλο-δυτικής αφελούς Σιωνίστριας Τζούλιας Τιμοσένκο, ηγέτη της αντιπολίτευσης, με αντικαταστάτες, αφού αυτή είναι φυλακισμένη.
Η Τιμοσένκο για παράδειγμα είναι σαν το δικό μας το Σημίτη, ΓΑΠ, & Σαμαρά, «τάλε κουάλε» λέει ο Λαός.
Στο παγκόσμιο διπλωματικό επίπεδο η κατάσταση είναι επίσης πολωμένη αφού οι ΗΠΑ, Ε.Ε., & ΝΑΤΟ, όργανα των ψυχασθενών ηγητόρων της Ν.Τ.Π. θέλουν να «βάλλουν χέρι» στην Ουκρανία.
Η Ρωσία με τους συμμάχους της, από τη πλευρά της κατηγόρησε τη πολιτική των Δυτικών για τη κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, με σκληρές δηλώσεις. Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία δρά μέσα στην Ουκρανία με πράκτορες. Η Ουκρανία έχει διαιρεθεί ήδη σε δυτική και Ανατολική. Η Δυτική Ουκρανία είναι φιλο-δυτική, και θέλει την Ουκρανία μέσα στην Ε.Ε., δηλαδή μέσα στη φωλιά του λύκου των Σιωνιστών του Μπαρόζο και της Μέρκελ, ενώ η Ανατολική Ουκρανία με τη Κριμαία, είναι φιλο-Ρωσική. Αυτό το γεγονός εκμεταλλευόμενη η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, προσπαθεί να ρίξει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, όπως έκαναν στην Ελλάδα το 1945-1949.
Η Ουκρανία στο θρήσκευμα είναι Ορθόδοξη χώρα, όπως και η Ρωσία.
Όμως η Ορθοδοξία του Βαρθολομαίου & Ιερώνυμου, δεν συμπαρίσταται στις Ορθόδοξες χώρες, αφού και οι δύο Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες, είναι ενεργούμενα όντα των Σιωνιστών της ΝΤΠ.
Οι Κοσμοκράτορες με το ζόρι να βάλουν την Ουκρανία μέσα στην Σιωνιστική Ε.Ε. του Μπαρόζο, και Ρομπάϊ, μέσα στο λάκκο των λεόντων. Είναι η δεύτερη φορά που οι Σιωνιστές Δυτικοί επιχειρούν να πλήξουν τη Ρωσία. Η πρώτη φορά ήταν με την Οσετία και Απχαζία, στα σύνορα με τη Γεωργία, όπου η Ρωσία αντέδρασε δυναμικά και οι Σιωνιστικές δυνάμεις των τρελών Παντοκρατόρων, έκαναν πίσω ηττημένοι. Όμως δεν έβαλαν μυαλό. Η δεύτερη φορά είναι τώρα με την Ουκρανία. Αυτή τη φορά ή θα ηττηθούν και θα κάνουν πίσω, ή θα προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο, με το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, και άλλες Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις να γίνονται σκόνη από πυρηνικές βόμβες. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Το Κίεβο είναι πλέον εμπόλεμη ζώνη. Οι φωτογραφίες των διεθνών ΜΜΕ, συγκλονίζουν από φόβο και τρόμο, με τη βιαιότητα των συγκρούσεων των δυτικών πρακτόρων, του παρασυρμένου πλήθους, με την Αστυνομία και το Στρατό. Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες έπεισαν με τη προπαγάνδα τους Ουκρανούς πολίτες, ότι με τη δική τους διακυβέρνηση θα ζήσουν σαν σε παράδεισο πλούσια. Η εδώ Ουκρανική πρεσβεία, ας ενημερωθεί τι υφίσταται ο Ελληνικός Λαός, με τη Σιωνιστική διακυβέρνηση της Ν.Τ.Π., και ας ενημερώσει πάραυτα τον Ουκρανικό Λαό, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Εκτός εάν θέλουν να μπούνε στο στόμα του λύκου των Σιωνιστών Γερμανών.
Δυστυχώς η προπαγάνδα των Σιωνιστών Δυτικών, ξεσηκώνει τα πλήθη στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στη Δυτική, όπου φιλο-δυτικοί εξτρεμιστές
πράκτορες, πολυβολούν αστυνομικούς και το Στρατό.
Οι Ελεύθεροι σκοπευτές –αγνώστου Εθνικότητος- πυροβολούν τα πλήθη των διαδηλωτών.
Η χώρα του κακού είναι οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, συνεπικουρούμενες από το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και τη Σιωνιστική Ε.Ε.
Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ είναι λίαν επικίνδυνο για τη παγκόσμια ειρήνη, και δεν έχει λόγο ύπαρξης!
Το ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας χαρακτήρισε υπεύθυνες για το χάος στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και την ηλίθια ηγεσία της Ε.Ε., η οποία οδηγεί την Ευρώπη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.           
Η Ρωσία παρακολουθεί από πολύ κοντά τα γεγονότα, και στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου. Η διεθνής ασφάλεια ευρίσκεται σε κίνδυνο. Δυνατόν η κρίση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο, αφού άμεσα εμπλεκόμενες στη κρίση είναι οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Η Ουκρανία είναι σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.
Με τη κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Σιωνιστική Δύση άρπαξε τις πρώην χώρες-μέλη της ΕΣΣΔ, και τις ενέταξε στο ΝΑΤΟ και στην  Ε.Ε.
Απέμεινε η Ουκρανία. Το 2004 η «πορτοκαλί» επανάσταση της Τζούλιας Τιμοσένκο, παρολίγον να ρίξει την Ουκρανία στο στόμα του λύκου της Σιωνιστικής Ε.Ε. & του ΝΑΤΟ, αλλά το κακό για την Ουκρανία απεφεύχθη. Ο πόλεμος στη Γεωργία (Οσετία & Απχαζία),
έγινε ουσιαστικά για την Ουκρανία.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, και άλλοι Δυτικοί, έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει να αποσπάσουν την Ουκρανία από τη Ρωσία.
Δημιούργησαν αντι-πυραυλικά & πυραυλικά συστήματα και ζώνες, γύρω από τη Ρωσία, από τις γειτονικές χώρες.
Πέφτοντας η Ουκρανία στην αγκαλιά της Σιωνιστικής Δύσης, -(στου λύκου το στόμα)- δημιουργείται Γεωστρατηγική ασφυξία για τη Ρωσία.
Η πέτρα του σκανδάλου είναι οι αφελείς Σιωνιστές Αμερικανοί πολιτικοί, που ενεργούν για λογαριασμό των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π.
Τα ίδια έκαναν στην Απχαζία & Οσετία, επαρχίες της Ρωσίας στα σύνορα με τη Γεωργία. Τα ίδια έκαναν στις Αραβικές χώρες, με τις «Καταιγίδες της ερήμου» στο Ιράκ, και τις «Αραβικές Ανοίξεις».
Τα ίδια έκαναν στην Ανατολική Ευρώπη με τις «Πορτοκαλί» Επαναστάσεις. Μυαλό δεν βάζουν. Πολιτική τους η παγκόσμια πολιτική και πολεμική ανωμαλία, από την οποίαν κερδίζουν.
Η Ρωσία έστειλε αυστηρό μήνυμα στους Κοσμοκράτορες ότι δεν θα ανεχόταν με κανένα τρόπο ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, πολύ περισσότερο της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να αποψιλωθεί!
Είναι ορατός ο κίνδυνος διαίρεσης της Ουκρανίας σε Δυτική & Ανατολική, εάν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες επιμένουν. Το ΝΑΤΟ έχει το πλεονέκτημα να έχει υπό τον έλεγχό του τη Τουρκία, η οποία ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου & των Δαρδανελίων. Όμως σήμερα οι πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές, έχουν υπερβεί τις αποστάσεις, και το πλεονέκτημα αυτό της Τουρκίας να εγκλωβίσει τη Ρωσία μέσα στη Μαύρη Θάλασσα, έχει εξουδετερωθεί. Ήδη η Ρωσία έχει απλωθεί στη Μεσόγειο με μεγάλα και βαριά πολεμικά πλοία και στόλο, τελευταίας τεχνολογίας. Η κρίση της Ουκρανίας δυνατόν να εξελιχθεί σε θερμή παγκόσμια κρίση. Εκεί μας οδηγούν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες.
Η Ρωσία θέλει περιφερειακή ασφάλεια μακριά από τα σύνορά της, όπως έχει η Αμερική και η Ευρώπη. Ο Επεκτατισμός του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, είναι κίνδυνος για τη παγκόσμια ειρήνη.
Αφού η ΕΣΣΔ δεν υφίσταται, το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά το χρειάζονται οι Κοσμοκράτορες, για τα πολεμοχαρή παιχνίδια τους.
Η Ρωσία θα πολεμήσει με όλα τα μέσα για να αποφύγει τον εγκλωβισμό της, για να μη γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ & Ε.Ε.
Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, & Ε.Ε. προχωρούν σε ανατρεπτικές κινήσεις της νόμιμης κυβέρνησης στην Ουκρανία.
Η Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική στην Ευρώπη, ευρίσκεται σε ανωμαλία, αφού η Ουκρανική κρίση δυνατόν να εξελιχθεί σε θερμή σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ το διατηρούν οι Κοσμοκράτορες για τα βρώμικα πολεμοχαρή παιχνίδια τους, για κατάληψη της παγκόσμιας Κυριαρχίας.
 Οι αφελείς Αμερικανοί & Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να το σκεφθούν πολύ σοβαρά, αφού ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος θα σκοτώσει εκατομμύρια Αμερικανούς & Ευρωπαίους πολίτες.
Οι Αμερικανοί & Ευρωπαίοι Σιωνιστές πολιτικοί, πρέπει να σκεφθούν πως άρρωστοι εγκέφαλοι των ηγετών της Ν.Τ.Π. των Κοσμοκρατόρων, οδηγούν τον κόσμο συνειδητά στη καταστροφή, αφού πρόγραμμα των Παντοκρατόρων είναι να μείνουμε μόνον ½ δις. ανθρώπων στο πλανήτη. Αυτό θα το επιτύχουν ΜΟΝΟ με πυρηνικό όλεθρο. Φανταστείτε  2 πυρηνικές βόμβες-κεφαλές, να πέφτουν μέσα στις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.
Οι αφελείς πολιτικοί ηγέτες των ΗΠΑ , θα δολοφονήσουν έτσι τουλάχιστον 250 εκ. αθώους Αμερικανούς πολίτες. Γιαυτό η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ φρονίμως ποιούσα, θα πρέπει να κάνει πέρα τους πολεμοχαρείς ψυχασθενείς ηγέτες της Παγκόσμιας διακυβέρνησης .
Η Ευρώπη με την Αγγλία, το Βερολίνο με το Λονδίνο, θα γίνουν σκόνη.
Γιαυτό οι Άγγλοι Σιωνιστές Λόρδοι, να λάβουν τα μέτρα τους, και να μην ενδίδουν στις απαιτήσεις των ομοεθνών τρελών Επικυρίαρχων.
H πραγματική συμφορά για τον παγκόσμιο πολίτη, είναι να μην έχει ενημερωθεί, αλλά ξαφνικά να τον βρεί ο θάνατος.
Η Εκκλησία μας εύχεται υπέρ αποφυγής «αιφνιδίου θανάτου».
Οι Κοσμοκράτορες ψυχοπαθείς ηγέτες θα επιβιώσουν μέσα σε πολυτελέστατα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια, για να εξουσιάσουν το πλανήτη μετά τη πολεμική καταιγίδα, και πυρηνικό όλεθρο.
Με βάση ορισμένες διεθνείς παραδοχές, όλα είναι έτοιμα για ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα, ίνα πληρωθούν οι Σιωνιστικές γραφές, «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».