ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.2.14

Ecofin: Κούρεμα καταθέσεων και λουκέτα στις τράπεζες. Ευρωβουλή: Εμείς θα παίρνουμε τις αποφάσεις, όχι οι υπουργοί!


 cyprus-banks-remain-closed.si

Η “διάσωση” τραπεζών με κούρεμα των καταθέσεων (bail in) ή ακόμα και το λουκέτο σε τράπεζες, προωθείται και από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας Ecofin, στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Υποτίθεται πως την Τρίτη, συζητήθηκαν θέματα όπως η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι τα 100.000 ευρώ. Αλλά ποια εγγύηση μπορεί να δοθεί για τις καταθέσεις αφού το μέτρο της τραπεζικής “διάσωσης” εκ των έσω, έχει ήδη συμφωνηθεί. Υπάρχει εγγύηση καταθέσεων και ταυτόχρονα κούρεμα;
Οι πληροφορίες από το Ecofin της Τρίτης, θέλουν τους ευρωβουλευτές να αμύνονται σθεναρά, μέσω της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Οι ευρωβουλευτές, επιχειρώντας να ελέγξουν τις διαδικασίες των αποφάσεων, με τις οποίες θα κλείνουν τράπεζες ή θα “διασώζονται σε βάρος των καταθετών τους, ζητούν να λαμβάνονται τα μέτρα δημοκρατικά από την Ευρωβουλή και οι διαδικασίες να είναι ενταγμένες, στους κοινοτικούς κανόνες.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, η “βασική ένσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην απόφαση του Ecofin του περασμένου Δεκεμβρίου αφορά την απόφαση για τη σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου εξυγίανσης ή εκκαθάρισης τραπεζών με τη μέθοδο της διακυβερνητικής διαδικασίας“.
Η Ευρωβουλή ζητάει το ταμείο να ενταχθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δηλαδή να λειτουργεί με βάση τους κοινοτικούς κανόνες, ενώ αμφισβητεί επίσης τη διαδικασία λήψης της απόφασης για το πότε μια τράπεζα θα τίθεται σε καθεστώς εξυγίανσης ή εκκαθάρισης, ζητώντας επίσης να λαμβάνεται η απόφαση από την Κομισιόν και όχι από τα κράτη-μέλη”.
Τελικά συμφωνήθηκε η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στο ερχόμενο Ecofin στις 11 Μαρτίου όπου θα διερευνηθούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιθανές εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν σε βάθος…
Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ έκανε λόγο για εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απορρίπτει τη διακυβερνητική συμφωνία για (κούρεμα καταθέσεων). Ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία εντός του επόμενου διμήνου, μεταξύ του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε σε εποικοδομητικές συζητήσεις που επιτρέπουν “να φτάσουμε πιο κοντά σε συμφωνία” και τόνισε ότι οι πάντες υποστήριξαν πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε ότι “θέλουμε τους πάντες στην όλη διαδικασία, αυτό είναι που προέχει” ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο Ecofin θα υπάρξει κάποια συμφωνία στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: