ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.2.14

Ευσεβείς πόθοι για κωλοτούμπα του Τσίπρα.


Του Σταύρου Λυγερού
Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι ορισμένοι κύκλοι των αρχουσών ελίτ προτίθενται να τον περιθωριοποιήσουν, και γι’ αυτό έσπευσε όχι μόνο να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να κλιμακώσει τη σύγκρουση μαζί του. Προς το παρόν τουλάχιστον έχει το πολιτικό πλεονέκτημα έναντι...
αυτών των κύκλων. Οχι μόνο δεν μπορούν να τον ανατρέψουν, αλλά και ακόμα τον έχουν ανάγκη.

Σε αυτό το ζήτημα ο Σαμαράς συμπλέει με την Κουμουνδούρου, η οποία φοβάται ότι μετεκλογικά θα επιχειρήσουν να την εγκλωβίσουν. Το εν λόγω σενάριο, όμως, δεν έχει τις προϋποθέσεις να γίνει πράξη. Μπορεί ο Τσίπρας να ορκίζεται στο ευρώ, αλλά εξίσου ορκίζεται ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τις μνημονιακές πολιτικές. Εάν, όπως όλα δείχνουν, του τεθεί ως όρος για την παραμονή στην ευρωζώνη η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επιλέξει τις μνημονιακές πολιτικές.

Συνηθισμένες από τον συγχρωτισμό τους με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, οι εγχώριες άρχουσες ελίτ έχουν την τάση να προεξοφλούν την πολιτική κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Ακόμα και στη μάλλον απίθανη περίπτωση που ο Τσίπρας συμβιβαζόταν, θα διαφοροποιούνταν πολλοί και από τους βουλευτές της εσωκομματικής προεδρικής πλειοψηφίας.

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό την επήρεια αριστερών ιδεολογημάτων. Αυτό συχνά τα δυσκολεύει να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά τα προβλήματα της διακυβέρνησης. Από την άλλη, όμως, εμποδίζει την -τουλάχιστον άμεση- ιδεολογική αλλοτρίωση και την ενσωμάτωσή τους στο μνημονιακό πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, μάλλον δεν θα συμπεριφερθεί όπως ορισμένοι προεξοφλούν. Ολα δείχνουν ότι θα αναζητήσει κυβερνητικές συμμαχίες σε αντιμνημονιακή βάση και θα επιδιώξει μία αντίστοιχη συμφωνία με τα αφεντικά της ευρωζώνης. Δεν πρόκειται, όμως, να του τη δώσουν, για να μη θέσουν σε αμφισβήτηση συνολικά την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας και βεβαίως τη στρατηγική για «γερμανική Ευρώπη». Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να του τραβήξουν το χαλί, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ρήξη, με ό,τι αυτή συνεπάγεται.


Πηγή:  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: