ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.2.14

Ησυχία πριν τη... "Μεγάλη Τετάρτη" των αγροτών


Photo for this article
Συμβολικού χαρακτήρα είναι οι κινητοποιήσεις που έχει επιλέξει την Τρίτη μερίδα αγροτών της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής εν όψει του συλλαλητηρίου της Τετάρτης στην Αθήνα.
Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστα Λιολιόπουλο, μέλος της Πρωτοβουλίας, να δηλώνει πως στη χθεσινή συνάντηση καταγράφηκε μεν σημαντική προσέλευση βουλευτών, ωστόσο «όλοι έλεγαν πως έχουμε δίκιο, θα πιέσουν όσο παραπάνω μπορούν, αλλά δεν γίνεται να πέσει και η κυβέρνηση».
Βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να συζητηθεί μια «ατζέντα 16 σημείων» και υπό το φως αυτής της συνάντησης, ο κ. Λιολιόπουλος εκφράζει την ελπίδα ότι «ίσως να ικανοποιήσουν έστω και μέρος των αιτημάτων μας και να λήξει το θέμα».
Για την Πέμπτη, οι αγρότες της Κουλούρας έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί η ώρα.
Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς των οδοστρωμάτων, σύμφωνα με τον Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας, αφενός μεν προετοιμάζονται για το αυριανό συλλαλητήριο, αφετέρου δε, την Πέμπτη σκοπεύουν να επιδιώξουν συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα.
Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας και αυτά σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Στάση αναμονής τηρούν και οι αγρότες στα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών, Μουδανιών και Μαλγάρων.
Αγρότες της Βοιωτίας, μαζί με συναδέλφους τους από την ευρύτερη περιοχή, έχουν αποφασίσει για να προχωρήσουν στο κλείσιμο του δρόμου, συμβολικά από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα, στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κάστρο και Ανθήλη, επί της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Στην Πελοπόννησο
Στην Πελοπόννησο οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και ετοιμάζουν παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Νεστάνης το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής.
Την απόφαση αυτήν έλαβαν ομόφωνα οι συντονιστικές επιτροπές των ανεξάρτητων αγροτικών μπλόκων και φορέων της Πελοποννήσου που συναντήθηκαν και συνεδρίασαν στην Τρίπολη.
Οι συντονιστικές επιτροπές εξέδωσαν κοινό ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση που είναι πέντε και αφορούν:
- Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015.
- Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα.
- Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.
- «Πάγωμα» των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.
- Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί όπως επισημαίνουν, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές.
Τα αιτήματα των αγροτών
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Επίσης, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:
Προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.
Προς Αθήνα: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα- Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.


http://www.mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: