ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.11.13

Εργαλείο κινεζοποίησης



εστάλη από eksegersi.gr
Ηταν ο Στουρνάρας αυτός που δήλωσε (Νέα, 25.10.13): «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας». Ηταν ο ίδιος που καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» δήλωσε μερικές μέρες μετά (εφημερίδες, 4.11.13), ότι η τρόικα έκανε ρελάνς και ανέβασε το «δημοσιονομικό κενό» στα 2,9 δισ. Τον επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός του (εκπομπή Πρετεντέρη, 4.11. 13), που εξέφρασε τη δυσφορία του για τη συμπεριφορά της τρόικας: «Κοιτάξτε, εγώ καταλαβαίνω ότι οι δανειστές πρέπει πάντα να παίρνουν το χειρότερο δυνατό σενάριο για να πηγαίνουν στη μία θέση. Ομως σας είπα ότι είχαν πει τον Ιούλιο μηδέν, το Σεπτέμβριο 2,9, σήμερα αντιλαμβάνομαι υπάρχει μια νέα δήλωση».
Ποια ήταν η νέα δήλωση; Επειδή οι τροϊκανοί και τ’ αφεντικά τους δεν γουστάρουν να τους υποδεικνύει η κυβέρνηση της Αθήνας ως «κακούς», κρατώντας για τον εαυτό της το ρόλο του «καλού», δόθηκε εντολή στον εκπρόσωπο της Κομισιόν Σάιμον Ο’Κόνορ να δηλώσει ότι «δεν αναγνωρίζει» αυτό το νούμερο (τα 2,9 δισ.) και off the record να πει ότι το «δημοσιονομικό κενό» που «βλέπει» η τρόικα δεν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
Το πρώτο σχόλιο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα παίζουν την κολοκυθιά με τα νούμερα του «δημοσιονομικού κενού», τα οποία δεν αφορούν κάποια ακαδημαϊκή συζήτηση μεταξύ οικονομολόγων, αλλά καθορίζουν τον όγκο και την ένταση των νέων μέτρων που παίρνονται σε κάθε φάση.
Οποιος ψάχνει σε βάθος τα πράγματα, όμως, ανακαλύπτει ότι παίζουν μεν την κολοκυθιά, αλλά λένε και οι δυο πλευρές ψέματα! Ψέματα που αποκαλύπτουν ότι το περιβόητο «δημιοσιονομικό κενό» δεν είναι παρά ένα εργαλείο προώθησης της κινεζοποίησης. Πρόκειται για ένα νούμερο το οποίο κάθε φορά κατασκευάζεται, αφού πρώτα καταλήξουν στο «πακέτο» των νέων μέτρων που θα πάρουν. Πρώτα καθορίζουν τα μέτρα και μετά βαφτίζουν το άθροισμά τους «δημοσιονομικό κενό».
Τι είναι το «δημοσιονομικό κενό»; Στην αστική οικονομολογία δεν απαντάται ο όρος. Υπάρχει ο όρος δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα, που ορίζεται ως η διαφορά ανάμεσα στα έσοδα και τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Είτε πρόκειται για την κεντρική κυβέρνηση (στενό δημόσιο) είτε για τη γενική κυβέρνηση (προστίθενται και οι φορείς στη μετοχική σύνθεση ή τη χρηματοδότηση των οποίων το κράτος συμμετέχει με τουλάχιστον 50%). Το «δημοσιονομικό κενό» είναι ένα… μνημονιακό δημιούργημα, το οποίο είναι χρήσιμο προπαγανδιστικά στην τρέχουσα φάση και τα επόμενα χρόνια. Από τότε δηλαδή που, μέσω της εφιαλτικής λιτότητας, άρχισαν να δημιουργούνται πρωτογενή πλεονάσματα (ανεξάρτητα από το μέγεθός τους).
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, σε πρόσφατη μελέτη του [«Το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του “Μνημονίου” (2014)], δίνει ως εξής τον ορισμό του «δημοσιονομικού κενού»: «Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το “δημοσιονομικό κενό”». Ας εξηγήσουμε τον ορισμό αυτό.
Ολα ξεκινούν από το δεδομένο ότι τα χρεολύσια πληρώνονται με τα νέα δάνεια που έχει συνάψει το ελληνικό κράτος, τα οποία δεν τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα, μέσω του περιβόητου ειδικού λογαριασμού, στον οποίο συρρέουν οι δόσεις των νέων δανείων, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και το 30% των πρωτογενών πλεονασμάτων (τα οποία ακόμα δεν έχουν υπάρξει). Το κράτος, υπό την στενή επιτήρηση της τρόικας, έχει υποχρέωση να συλλέξει τα έσοδα από φόρους και να πληρώσει τις κρατικές δαπάνες και τους τόκους των δανείων.
Η διαφορά των κρατικών εσόδων από τις κρατικές δαπάνες είναι το πρωτογενές αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι έλλειμμα (όπως είναι μέχρι τώρα) ή πλεόνασμα (όπως υποτίθεται ότι θα είναι από φέτος και για όλα τα χρόνια μέχρι το 2020). Υπάρχουν, όμως, και οι τόκοι, οι οποίοι επίσης πρέπει να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αρα, σύμφωνα με τον ορισμό του ΓΠΚ, στους τόκους προστίθεται το πρωτογενές έλλειμμα ή αφαιρείται το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό είναι το «δημοσιονομικό κενό». Είναι το τελικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, το οποίο πρέπει να καλυφθεί από το κράτος. Πώς καλύπτεται αυτό; Με δανεισμό, φυσικά. Είτε με ένα τμήμα των νέων δανείων είτε με βραχυπρόθεσμο δανεισμό (έντοκα γραμμάτια τρίμηνης, εξάμηνης ή δωδεκάμηνης διάρκειας).
Πόσο προβλέπεται να είναι το «δημοσιονομικό κενό» για τα έτη από το 2013 μέχρι το 2020;  Το ΓΠΚ στη μελέτη του περιλαμβάνει τον πίνακα που βλέπετε παραπάνω. Οπως σημειώνει, έχει πάρει υπόψη του  την «αισιόδοξη πρόβλεψη» του ΔΝΤ για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ. Τι βλέπουμε από τις δυο τελευταίες γραμμές του πίνακα; Οτι το«δημοσιονομικό κενό» (τόκοι μείον πρωτογενές πλεόνασμα) το 2013 θα είναι 7,5 δισ., το 2014 5,9 δισ., το 2015 4,1 δισ. και το 2016 1,5 δισ.Σύνολο μέχρι το 2016 19 δισ. ευρώ!
Αρα, και η κυβέρνηση που «υπολογίζει» το δημοσιονομικό  κενό σε 500 εκατ. και η τρόικα που το υπολογίζει 2 ή 2,5 ή 2,9 δισ. (επίσημα τοποθέτηση από την τρόικα δεν έχουμε) λένε ψέματα. Το «δημοσιονομικό κενό», σύμφωνα με το δικό τους ορισμό, είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τότε τι είναι αυτό που εμφανίζουν ως «δημοσιονομικό κενό»; Είναι τα νέα μέτρα που κάθε φορά αποφασίζουν να επιβάλουν, προωθώντας την «κινεζοποίηση» του ελληνικού λαού. Το «δημοσιονομικό κενό» είναι ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα. Για να πείσουν (όσο μπορούν να πείσουν πια) τον ελληνικό λαό ότι τα νέα μέτρα είναι αναγκαία για να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» και για να δώσουν άλλοθι στους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Φυσικά, γίνεται παζάρι. Η κυβέρνηση κατεβάζει πάντοτε το ύψος των νέων μέτρων, η τρόικα το ανεβάζει, στο τέλος κλείνουν συμφωνία πολύ κοντά (αν όχι ακριβώς) στο ύψος που ζητάει η τρόικα, η οποία έχει πλήρη κάλυψη από τους δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και γι’ αυτό συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης.
Από τον πίνακα μπορεί να δει κανείς και τον εφιάλτη του δημόσιου χρέους που δεν είναι βιώσιμο. Γίνεται, όμως, διαχειρίσιμο, με συνεχείς παρεμβάσεις ως προς το σχέδιο εξυπηρέτησής του. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και τα επόμενα χρόνια. Διότι το υπάρχον σχέδιο δεν επαρκεί, όπως έχουμε αποδείξει χρησιμοποιώντας τα ίδια τα επίσημα στοιχεία. Με βάση τις δόσεις που το ελληνικό κράτος έχει να εισπράξει ακόμη, τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που πρέπει να πληρώσει και τους τόκους κάθε χρονιά, μένει ένα «χρηματοδοτικό κενό» δεκάδων δισεκατομμυρίων, που θα απαιτήσει νέο δανεισμό. Αν προσθέσουμε και τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία τα έχουν φουσκώσει και παρουσιάζουν κάθε χρόνο μεγάλη υστέρηση, τότε το «χρηματοδοτικό κενό» γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Θυμίζουμε αυτό που γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο: κάθε υστέρηση στα προβλεπόμενα από ιδιωτικοποιήσεις έσοδα πρέπει να καλύπτεται με νέα μέτρα.
Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι το παζάρι κυβέρνησης-τρόικας για νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας φαύλος κύκλος η διαχείριση του χρέους. Το ίδιο το χρέος είναι ένα εργαλείο για την κινεζοποίηση. Οι υπολογισμοί που κάνουν είναι απλοί: τι μπορούμε να πάρουμε ακόμα; Από ποιους μπορούμε να τα πάρουμε; Τώρα έχουν επικεντρωθεί στο δημόσιο, όπου επίσης κινεζοποιούν μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Το ίδιο θα γίνει με τις συντάξεις, κυρίως του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των λεγόμενων «ευγενών ταμείων». Και βέβαια, δε θα παραλείψουν να εξαλείψουν και τα τελευταία «εμπόδια» στις εργασιακές σχέσεις (π.χ. ομαδικές απολύσεις).
Αυτό μόνο μια εξέγερση του ελληνικού λαού μπορεί να το σταματήσει.
eksegersi.gr

Με υπογραφή του Ε. Βενιζέλου η ΕΡΤ μαζί με άλλες ΔΕΚΟ μπήκαν στο καθεστώς του «ξαφνικού θανάτου».

Τον Αύγουστο του 2011, με το Νόμο 4002/2011 που υπογράφει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- υπουργός Οικονομικών , Ε. Βενιζέλος μαζί με άλλους υπουργούς , η ΕΡΤ μαζί με άλλες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο καθεστώς του «ξαφνικού θανάτου».
Με μια προϋπόθεση, «να επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα τον Κρατικό προϋπολογισμό» Κάτι που...
βέβαια δεν ισχύει για την ΕΡΤ, αφού έχει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος.
Η ομάδα «ειδικών» του Π. Καψή χωρίς τους καθηγητές των ΜΜΕ
Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και υπουργός αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος , Παντελής Καψής. Ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, και τέως διευθυντής των «Νέων» παραλαμβάνει το σχέδιο Νόμου και το συνεχίζει αναθέτοντας το στο σεβαστό καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Συγκροτείται μια νέα ομάδα με την προεδρία του, με τη συμμετοχή των Στ. Κτιστάκη, πάρεδρου του ΣτΕ, του Αλέξανδρου Οικονόμου, ειδικού επιστήμονα του ΕΣΕ της Μαρίνας Ρήγου, δημοσιογράφου και μέλος «ειδικού εργαστηριού και διδακτικού προσωπικού στο Παντειο Πανεπιστήμιο» του Γ. Τασόπουλου αναπληρωτή καθηγητή, δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Α. Τσεβά καθηγητή δικαίου των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μετέχει στην ομάδα ο κορυφαίος καθηγητής των ΜΜΕ στην Ελλάδα, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, ούτε ο σΔημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι και γνωρίζουν σε βάθος το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει νωρίτερα με απόφαση του Ηλία Μόσιαλου να καταργήσει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων που είχε ως αρμοδιότητα την χάραξη πολιτικής για τα ΜΜΕ.
Το τέλος
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη και με απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Α. Παπαγεωργίου μεταφέρει το 25% του ανταποδοτικού τέλους στο ΛΑΓΗΕ, βασιζόμενοι σε νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί η μεταφορά μεγάλου τμήματος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η μεταφορά περιουσίας (Περαία- Θεσσαλονίκης) στο ΤΑΙΠΕΔ.
Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2013 τροποποιείται ο νόμος 3429/2005 με την επίκληση «έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να καταργούν φορείς. Ακολουθεί η κοινή υπουργική απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ την ίδια μέρα και την Τετάρτη με τροπολογία των δύο υπουργών, ανατίθεται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον προερχόμενο από το ΤΑΙΠΕΔ Γκίκα Μαναλη η θέση του Ειδικού Διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ. Ο προερχόμενος από την τράπεζα του Β. Ρέστη είχε δηλώσει πως δεν ανέλαβε την ΕΡΤ για να την κλείσει. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα κυρωθεί ποτέ από τη Βουλή. Στις 4.20 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο, απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από το Ραδιομέγαρο. Επί σχεδόν 5 μήνες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι έβγαζαν στον αέρα ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, κρατώντας την ΕΡΤ ζωντανή.
Από typologies μοντάζ Γρέκι

Μπαμπά πεινάω.......Μαμά πεινάω......



Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Βαγγέλης
            Άραγε, πως λειτουργεί ο κάθε ένας από ΕΜΑΣ, ώστε να μην ακούσει ΠΟΤΕ, όταν πηγαίνει στο σπίτι του, αυτό το αποκρουστικό τίτλο, που συνοδεύει το κείμενο ; .....
            Άραγε, πως θα λειτουργούσε ο κάθε ένας από ΕΜΑΣ, όταν πήγαινε στο σπίτι του και άκουγε από τα παιδιά του/της, το τίτλο που συνοδεύει το κείμενο ; .....
Τι θα επιδίωκε ; Τι θα έπρατε ;..... Θα πήγαινε ο μπαμπάς με τη μαμά και θα έδινε «κούκλες, μπάλλα και παιχνίδια», για να μην πω WIFI και παρεξηγηθώ ;.....Μήπως, θα φρόντιζε ή θα πήγαινε και «του πουλιού το γάλα», να έχουν ή να δίνει, στα παιδιά του ;
            Δύσκολα ερωτήματα ή ..... εύκολα ; Δύσκολες απαντήσεις ή ..... εύκολες ;
            Το μέγεθος της δυσκολίας ή ευκολίας, των ερωτήσεων και απαντήσεων, θα μπορούσε ίσως να θεωρήσει κάποιος/α, ότι περνάει, μέσα από το ρόλο του πατέρα και της μητέρας.
            Αν ΟΧΙ, τότε εύκολες ερωτήσεις και εύκολες απαντήσεις, θα έλεγα πανεύκολες, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη, γιατί το παιδί ή τα παιδιά, αν θέλετε, πεινάνε.
            Αν ΝΑΙ, ίσως θα έπρεπε να μπουμε στο ψυχικό κόσμο του πατέρα και της μητέρας, για να αντιληφθούμε ποιός είναι ο ρόλος τους. Η διευκόλυνση σε αυτή τη περίπτωση, είναι τεράστια, διότι λίγο ή πολύ όλοι/ες μας έχουμε παίξει αυτό το ρόλο και αν κάποιοι/ες όχι , τότε προετοιμάζονται, έχοντας ως οδηγό, αγάπη, εικόνες και όνειρα θέλω να ....πιστεύω.
Ξέρουμε λοιπόν, ότι αυτός ο ρόλος, προυποθέτει βασικές αρχές, πασίγνωστες σε όλους/ες μας. Όπως, Αγαπάς και Λατρεύεις τα παιδιά σου, Προστατεύεις το σπίτι σου, αλλα και τα ίδια τα παιδιά σου για να μεγαλώσουν με Ασφάλεια. Τα παιδεύεις με βασικούς κανόνες, όπως Σεβασμός, Αλληλοκατανόηση, και κυρίως ....να ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ.
Τα τιμωρείς αλλά πάντα μετά την τιμωρία, τα αγκαλιάζεις. Ακόμα και αν «παραστρατούν», συνεχίζεις να τα αγαπάς, συνεχίζεις να προσπαθείς να τα «επαναφέρεις», έχοντας Ελπίδα ότι ίσως σε ακούσουν και συνέλθουν.
Διαπιστώνουμε, ότι είναι ένας ρόλος, γεμάτος και με διάρκεια, από φόβο και αγωνία, εξαιτίας της αγάπης που τρέφεις για τα παιδιά σου αλλά και για το σπίτι σου, μέχρι να «κλείσης τα μάτια».
            Σίγουρα, πολύ δυσκολότερες, είναι αυτές οι ερωτήσεις και ακόμα ποιό πολύ, έως πιθανόν αναπάντητες οι απαντήσεις, αν θα επιχειρούσε κάποιος/α από ΕΜΑΣ, να τα προσαρμόσει στη πολιτική, τα ερωτήματα αλλά....και τις απαντήσεις.....
            Ας επιχειρήσουμε, μια προσπάθεια είναι, δεν βλάπτει κανέναν (ή βλάπτει ;), να τις προσαρμόσουμε.
            Για την προσαρμογή, αναγκαιεί προφανώς, ο καθορισμός ΠΟΙΟΣ είναι ο ΜΠΑΜΠΑΣ, ΠΟΙΑ είναι η ΜΑΜΑ, ΠΟΙΑ είναι τα ΠΑΙΔΙΑ και ΠΟΙΟ είναι το ΣΠΙΤΙ.
            Με τη σκέψη και μόνο, καθορισμού των παραπάνω ήδη ....τρέμεις!!!!! ΠΑΓΩΝΕΙΣ!!!!!
            Δεν μπορείς να διανοηθείς, ότι Πατέρας μπορεί να είναι ο Πρωθυπουργός.
            Δεν μπορείς να διανοηθείς, ότι Μητέρα είναι η Κυβέρνηση ή αν θέλετε, η Βουλή των Ελλήνων.
            Δεν μπορείς να διανοηθείς, ότι Σπίτι είναι η Πατρίδα και το Κράτος.
            Δεν μπορείς να διανοηθείς, ότι τα Παιδιά είναι το Έθνος.
            Μόνο με τη σκέψη αυτή, απογυμνώνεσαι σε μια σκληρή και επώδυνη αλήθεια. Ενώ κοιμόσουν, ξύπνησες σε άλλο Πλανήτη και νοιώθεις μόνος σου απέναντι στο Τέρας.
            Είναι αδύνατον, να είσαι Πατέρας και να έχεις χάσει 5000 παιδιά σου και να χάνεις κάθε μέρα, επειδή αδιαφορείς ή τα αφήνεις και μαλώνουν, αλλά και τα υπόλοιπα, να σου φωνάζουν το τίτλο του παρόντος «Μπαμπά πεινάω....» και να μην αισθάνεσαι.... Να μην έχεις ήδη «πολιτικά αυτοκτονήσει.....».
            Είναι αδύνατον, να ανήκεις στο σύνολο της Μητέρας και το Καλοκαίρι ενώ στο Νομό σου έχουν χαθεί 3 παιδιά σου, να είσαι με σώβρακο στη παραλία και να τρώς αστακομακαρονάδα. Ή, να έχεις ένα κιλό πούδρα στο πρόσωπό σου και να κυκλοφορείς αδιάφορα, ακούγοντας το τίτλο του παρόντος. «Μαμά πεινάω...». Να μην εχεις κάνει ήδη, «πολιτικό χαρακίρι».
            Είναι αδιανόητα, διότι αν τα σκεφτείς, τότε, το ΣΗΜΕΡΑ σου καταδεικνύει ότι ΠΟΤΕ δεν είχες Πατέρα ΠΟΤΕ δεν είχες Μητέρα. Ήσουν πάντα ΟΡΦΑΝΟΣ.
            Και αν, υποτίθεται ότι είχες, δεν ήταν παρά, άβουλα όργανα και μέλη του Τέρατος, χωρίς ίχνος πατρικής και μητρικής αγάπης, με σκοπό να σε κρατάει κοιμισμένο και να ξυπνήσεις σήμερα, ΜΟΝΟΣ, ΓΥΜΝΟΣ/Η, απέναντι στο ΤΕΡΑΣ.
            Εμείς στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ δεν περνάει από το μυαλό μας ότι υπάρχει ΕΛΛΗΝΑΣ και σκέφτηκε όπως παραπάνω. Κανένας δεν είναι ΟΡΦΑΝΟΣ.
            Αφιερωμένο στους «Πολιτικούς», «Πολιτευόμενους» και μη, γιατί πρέπει πρώτα να μου αποδείξεις ότι με αγαπάς, με σέβεσαι και δεν με θεωρείς «τσουβάλι με πατάτες» ή «πρόβατο»....
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καμία απόλυση από τους Δήμους»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία απόλυση από τους Δήμους
«Το αίτημα “διαθεσιμότητας” 12.500 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2013 έχει τακτοποιηθεί» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «mega Σαββατοκύριακο», αναφερόμενος στο πρώτο από τα τέσσερα προαπαιτούμενα, για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ και συνέχισε στο δεύτερο, λέγοντας, «επιπλέον, απαιτούνται 4.000 απολύσεις έως το τέλος 2013 και άλλες 11.000 έως το τέλος 2014. Για τις πρώτες 4.000 απολύσεις, έχουμε ήδη τις πρώτες 2.500 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους υπηρετούντες υπό προσωρινή διαταγή στο Δημόσιο, τους “επίορκους” κ.τ.λ. και αν συνυπολογίσουμε τους περίπου 600 από την Αμυντική Βιομηχανία - όποτε προκύψει η αναδιάρθρωσή της από το Υπουργείο Οικονομικών - τότε υπολείπονται κάτι λιγότερο από 1.000 απολύσεις».Ο κ. Μητσοτάκης αναλύοντας, το από πού θα προκύψουν οι λιγότερες από τις 1.000 απολύσεις, έως το τέλος του 2013, απάντησε πως, θα προέλθουν κυριότερα από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Υπουργείων, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, τον «ξαφνικό θάνατο» σε μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου, κάτι «που δεν ισχύει για μικρότερα Νομικά Πρόσωπα» σύμφωνα με τον Υπουργό.
«Για το “δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας” δεν υπάρχουν σαφή νούμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, αναφερόμενος στις νέες “δεξαμενές” του “δευτέρου κύματος”:
Α’ βαθμια Υγεία: Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα “κινητικότητας”, χωρίς να αποκλείονται απολύσεις, στις περιπτώσεις γιατρών, που δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους.
- Δήμοι: Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα ενδοδημοτικής - διαδημοτικής “κινητικότητας”, χωρίς νέες απολύσεις από τους Δήμους.
Για τις 11.000 απολύσεις του 2014, ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. τόνισε πως, κυριότερα θα προέλθουν από το Πρόγραμμα “κινητικότητας”, τους δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν στις θέσεις τους, με προσωρινές δικαστικές διαταγές, και υπολογίζονται περίπου σε 4.500 άτομα, τους “επίορκους” και Νομικά Πρόσωπα.

 epoli.

Σώμα Δίωξης Τζακιών…και ΓΕΛΟΙΩΝ !!!


Με τις πρωτότυπες ιδέες της δικομματικής κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι, τουλάχιστον, δεν θα πλήξουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι αμφισβητήσιμο. Οχι όμως και η εγγενής τάση ορισμένων υπουργών να εισηγούνται ευφάνταστα και άρα…εφάρμοστα πρακτικώς μέτρα. Τελευταία ατραξιόν, η επιβολή… δακτυλίου και στα τζάκια! Η όλη κατάσταση, όμως, θυμίζει, στην καλύτερη εκδοχή της, αποτυχημένο ανέκδοτο.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του υπουργού για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που παίρνει το χειμώνα το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη. Είναι το νέφος της κρίσης, αυτό που σκεπάζει τον αττικό ουρανό, τα κρύα βράδια του χειμώνα. Οι πολίτες, μη έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο, ζεσταίνονται με ό,τι βρουν. Ανάβουν σόμπες, τζάκια, καίνε ξύλα, αμφίβολης συχνά ποιότητας, που είναι πολύ φθηνότερα.
Το αποτέλεσμα, όπως λένε οι ειδικοί, είναι επιζήμιο για το περιβάλλον. Ακόμη και να τηρηθούν οι προδιαγραφές, η καύση αυτών των προϊόντων επιβαρύνει 100 φορές περισσότερο την ατμόσφαιρα με μικροσωματίδια επικίνδυνα για την υγεία.
Τι κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση; Να μειώσει την τιμή του ειδικού φόρου και άρα την τιμή του πετρελαίου δεν μπορεί. Να ελέγξει, εκ των προτέρων, την ποιότητα των καυσίμων, που χρησιμοποιούνται στα τζάκια, είναι τεχνικά και πρακτικά αδύνατον.
Γι’ αυτό και οι Κλουζό του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβάλλουν απαγόρευση χρήσης τζακιών ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα! Ο έλεγχος για τον εντοπισμό των παραβατών θα γίνεται, σύμφωνα με την απόφαση, από τις καμινάδες!
Για να ελέγξει τις απαγορευμένες καμινάδες, θα χρειασθεί κάτι σαν ειδικό σώμα ράμπο τζακιών, οι οποίοι θα περιπολούν, όπως παλιά τα ραδιογωνιόμετρα για τους παράνομους ραδιοσταθμούς, για να εντοπίσουν τον καπνό!! Ο αποκλεισμός περιοχών και η έφοδος σε διαμερίσματα για επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δραστών θα ήταν ίσως κάποια λύση. Με αναρριχητές ειδικών δυνάμεων και πλήθος εισαγγελέων…
Η πρωτοβουλία του υπουργείου είναι γελοία. Κατανοεί το πρόβλημα της ρύπανσης, αλλά αδιαφορεί για την αιτία του. Τα ημίμετρα και η ανοησία δεν βοηθούν στην αντιμετώπισή του. Τουλάχιστον μας κάνουν και γελάμε μέσα στη μαυρίλα, που δημιουργεί η πολιτική τους και όχι τα τζάκια.
enet

Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο Πιτσιρίκος
Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταρρεύσει και ο Βενιζέλος βλέπει να φέγγει στο βάθος η φυλακή, ο ΣΥΡΙΖΑ αμύνεται ακόμα και απολογείται στους μουρούστηδες, τους σίμους και τους καφρήλους. Να δείτε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα απολογείται ακόμα για το ότι δεν είναι άκρο.
Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ –εκτός του ότι τα στελέχη του βαριούνται και κοιμούνται όρθια- είναι ότι δεν είπε την αλήθεια στους πολίτες, αν και ήταν ολοφάνερο πως οι πολίτες ήταν πιο έτοιμοι από ποτέ να την ακούσουν.
Καμία αλλαγή και καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει με την Ελλάδα στην ευρωζώνη, οπότε όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Κι αν δεν μπορείς να το πεις αυτό, δεν είσαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Είσαι ακατάλληλος.
Επειδή οι απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ποικίλλουν ανάλογα με τον μήνα, την ημέρα και την ώρα, εγώ έχω βρει έναν τρόπο να ξέρω ποια είναι η σωστή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα.
Ακούω προσεκτικά τι λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλάει πάντα σωστά και σοφά.
Το παρελθόν του Πέτρου στην Αριστερά, οι αγώνες του Πέτρου στους δρόμους και τις πλατείες δίπλα στους εργάτες και τους μετανάστες, ο αλτρουισμός του, η πίστη του στις συλλογικότητες, και η συγκινητική εμμονή του να μιλάει μόνο μέσα από μετερίζια της αντίστασης, όπως το Βήμα και ο ΣΚΑΪ, τον έχουν αναδείξει σε κυρίαρχη και ηγετική μορφή, και πυξίδα για την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα.
Να τον ακούτε τον Πέτρο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, θα αρχίσω να σας δουλεύω.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΛΕΕΙ....ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!! ..ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!... ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Ένταση στο Ραδιομέγαρο - Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ - Προπηλακισμοί εργαζομένων, εκπροσώπων των σωματείων δημοσιογράφων και βουλευτών - Οι εργαζόμενοι μας καλούν όλους και όλες να ανέβουμε στο Ραδιομέγαρο να περιφρουρήσουμε τα μηχανήματα:
 ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ -

Η ένταση ξεκίνησε όταν τεχνικοί της ΔΤ, συνοδεία των ΜΑΤ, μπήκαν στο Ραδιομέγαρο και παραβίασαν την πόρτα στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου. Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είχαν την ευθύνη φύλαξης των μηχανημάτων, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο Ραδιομέγαρο, άρχισαν να διαμαρτύρονται. Η είσοδος των εργαζομένων της ΔΤ έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά παράδοση-παραλαβή των μηχανημάτων και του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς αν έχουν γίνει δολιοφθορές.
19.59 Ζωή Κωνσταντοπούλου από Ραδιομέγαρο:

" Όταν βουλευτές κακοποιούνται από δυνάμεις της αστυνομίας, όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε προσβάλλεται και εξεγείρεται η δημοκρατική συνείδηση του καθενός μας. Εμείς έχουμε ψυχή, δεν έχουμε χάσει την ψυχή μας. Δεν έχουμε χάσει την δημοκρατική μας αντίσταση. Όλοι εδώ!"

Την ίδια ώρα, στη Βουλή: Ο Π. Λαφαζάνης καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Π. Κουρουμπλής, ο Δ. Στρατούλης. Καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ, να πάψει να διασύρεται η χώρα από τις εικόνες καταστολής που κάνουν το γύρο του κόσμου. Κάνει έκκληση και επισημαίνει ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής και θα πάνε να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.
19.55 Μετά τη ρίψη χημικών και τα σπρωξίματα, αλυσίδα μπροστά στα ΥΜΕΤ
Embedded image permalink
19.41 Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ρίχνουν χημικά στο Ραδιομέγαρο. "Όλοι στο ραδιομέγαρο", κάνουν έκκληση οι εργαζόμενοι. Κραυγές και εκκλήσεις για βοήθεια ακούγονται από τον ρ/σ Στο Κόκκινο που έχει ανοικτή τηλεφωνική γραμμή με το Ραδιομέγαρο. Έχει ξυλοκοπηθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στριμωχτεί στα κάγκελα από τους αστυνομικούς. "Η βραδιά είναι κρίσιμη, ελάτε όλοι στο Ραδιομέγαρο", λέει Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.
19.29 Στο Ραδιομέγαρο και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή
19.17 Πληθαίνει ο κόσμος έξω από το Ραδιομέγαρο - Φωτογραφίες του @dromografos2
Embedded image permalink
Embedded image permalink
18.57 Στο Ραδιομέγαρο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Π. Κουρουμπλής.
18.51 Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, που βρίσκεται στην ΕΡΤ, στο left.gr: Το πολιτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης και των εργαζομένων της συνεχίζεται και σήμερα, χωρίς να υπάρχουν διασφαλίσεις για το αν έγιναν δολιοφθορές στα μηχανήματα, τα οποία είναι χρεωμένα στους εργαζόμενους. Αυτό που χρειάζεται τώρα - εκτός από την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ειδοποιηθεί και καταφθάνουν συνεχώς στο Ραδιομέγαρο - είναι να κατέβει ο κόσμος στη γνωστή πύλη της ΕΡΤ να δείξει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει το αίτημα των ομοσπονδιών να παρεβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ό,τιδήποτε γίνεται μέσα στο κτίριο, καθώς και να έρθει εισαγγελέας.
  18.17 Αποκλεισμένη στην είσοδο της ΕΡΤ βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είπε πριν από λίγο η ίδια στον ρ/σ Στο Κόκκινο. Επίσης, κατήγγειλε ότι πρόσωπο με πολιτικά συνομιλούσε με τον αρχηγό της διμοιρίας ΥΜΕΤ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η διαταγή στους αστυνομικούς να φορέσουν τα κράνη τους. Εξελίσσεται μία μεθοδευμένη κλιμάκωση με προκλητική εμφάνιση και συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας, είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
  Φωτογραφία, ώρα 18.00

Διαμαρτυρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και προπηλακισμός της βουλευτή από την αστυνομία 
Ένταση σημειώθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου. Εκτός από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Ραδιομέγαρο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.
Φωτ. αρχείου  μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο
_______________________________________________________
Ανησυχίες των εργαζομένων και καταγγελίες από το ertopen
Περιέργα πράγματα συμβαίνουν από το πρωί στο Ραδιομέγαρο. Χωρίς να έχει γίνει παράδοση και παραλαβή του κτιρίου και του  υλικού της ΕΡΤ ΑΕ, με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτίριο εισήλθε δύο εργαζόμενοι της “Δ.Τ.”, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου  που έχει τον έλεγχο της “Δ.Τ.” στο υπουργείο οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στον κεντρικό της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια του και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο στην πύλη της οδου Μεσογείων και με παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι  τους έδωσαν τα κλειδιά, δεν κατέστρεψαν την πόρτα!
Νωρίς το πρωί συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, άλλαξε το ρολόι της παροχής  του νερού,  με το επιχείρημα πως το κτίριο ανήκει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ενώ πρόκειται για περιουσία της ΕΡΤ ΑΕ, υπό καθεστώς μεταβίβασης στο υπουργείο Οικονομικών.-
left.gr/

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

twitter: @egerssi

Με συνεχή άρθρα μου κατά το παρελθόν: “οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;”, “χτυπώντας την πόρτα μιας κουφής Κυβέρνησης”, και “υπάρχει πεπειραμένος χειρουργός για την Ελλάδα μας”, προσπαθούσα να ενημερώσω όλους εκείνους που διαβάζουν τα άρθρα μου, πως η οικονομική κρίση της Ελλάδος δεν ήταν ποτέ φαινόμενο Ελληνικό, όπως πολλοί καιροσκόποι και εθελοτυφλούντες ήθελαν να μας παρουσιάζουν, αλλά επρόκειτο για μια Ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια οικονομικοπολιτική κρίση. Επίσης, προσπαθούσα να αναλύσω πως η μόνη λύση για την Ελλάδα μας θα ήταν η σκληρή διαπραγματευτική πολιτική  από την πλευρά των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κυρίως της πρώτης κυβερνήσεως  Παπανδρέου με τους «εταίρους» μας, επενδύοντας στον φόβο των Ευρωπαίων για τη διάλυση της Ευρωζώνης από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδος. Αυτό, επίσης, προέκυπτε από έγκριτους οικονομολόγους της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι διατύπωναν και εξακολουθούν να διατυπώνουν πως η κρίση αφορά όλη την Ευρωζώνη και η πιθανή πτώχευση της Ελλάδος θα λειτουργούσε ως ντόμινο και για άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πιθανότατα η Ιταλία και η Γαλλία. Την διάλυση, δηλαδή, της Ευρωζώνης. Σήμερα, αυτή η διαπραγματευτική θέση μας έχει εξασθενήσει αρκετά αλλά δεν έχει ακυρωθεί απόλυτα.
Ωστόσο, αρχικά η μειοδοτική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία  δεν αφουγκραζόταν τις πολιτικές εξελίξεις, ούτε βεβαίως άκουγε τις ανησυχίες που διατυπώνονταν πανταχόθεν γιατί ενεργούσε βάσει σχεδίου, εκπορευόμενο από τα ξένα κέντρα αποφάσεων, συνειδητά οδήγησε τη χώρα και το λαό της στην υπαγωγή του αρχικού Μνημονίου, της υποταγής και της εξαθλίωσης, αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν με τους τροϊκανούς επί ουσιαστικών προβλημάτων, αποδεχόμενοι τα πάντα από την παρέα των τοκογλύφων-δανειστών μας, καθήμενοι «στα τέσσερα». 
Αυτές οι Ελληνικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν επί παραδείγματι να δουν ως μια λύση που θα μας οδηγούσε έξω από το οικονομικοπολιτικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα και την δική μου προ ετών πρόταση: α) η ουσιαστική και πραγματική περικοπή κατά 50% του χρέους μας, από την στιγμή που επί της ουσίας είναι ακόμη λιγότερο, μιας και έχει εξοφληθεί μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων αγοράς πολεμικού υλικού από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αυτό το υλικό είναι τα υποβρύχια που γέρνουν και τα τανκς που μπαίνουν στο νερό και βουλιάζουν (χωρίς να υπολογίζονται οι μίζες των αγορών σε διαφόρους τρίτους και οι κατοχικές αποζημιώσεις που ουδέποτε διεκδικήθηκαν). β) η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο τουλάχιστον της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8% και γ) η διεκδίκηση τριετούς έως πενταετούς χάριτος αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα. Τα παραπάνω, λοιπόν, θα απέτρεπαν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη του Νότου, γενικότερα!!
Άλλωστε, η κρίση αυτή, αναπτύχτηκε το 2008 κυρίως από τα παγκόσμια κερδοσκοπικά κυκλώματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, δηλαδή τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποιήσεως, όπως συνηθίζω να τους αποκαλώ και έχει εξαπλωθεί πλέον, υπό μορφή πανώλης σε όλο τον κόσμο. Μέσα λοιπόν, σ΄αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση, επιλέχτηκε από τους Γερμανούς ως πειραματόζωο και ως αδύναμος κρίκος της κρίσεως η Ελλάδα και γι΄ αυτό την μεταχειρίστηκαν και εξακολουθούν να την μεταχειρίζονται ως δανειολήπτη και όχι ως εταίρο.
Σήμερα, η οικονομική ανισορροπία στην ΕΕ γενικεύεται και η ύφεση είναι συνεχώς αυξανόμενη και βαθύτερη. Στην Ιταλία ήδη από τη στιγμή της παραίτησης της Κυβέρνησης Μπερλουσκόνι και της εκτίναξης του επιτοκίου των ιταλικών ομολόγων, υπάρχει βαθειά κρίση, αλλά και στην Ισπανία το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται από το υπέρογκο δημόσιο χρέος, την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και τις τεράστιες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών. Και ομιλούμε για δυο τεράστιες βιομηχανικές χώρες. Επίσης, μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο Βέλγιο και στην Αυστρία εκτός βέβαια των ήδη μνημονιακών χωρών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ακόμη και η «ισότιμος» συνομιλήτρια της Γερμανίας, του χαμηλοϋψή και «αόρατου» Ολάντ, η Γαλλία προώθησε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες 100 δις ευρώ έως το έτος 2016 και με μια σειρά άλλων μέτρων προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο. Έτσι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να προβλέψουμε πως η Ευρωζώνη με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην διάλυσή της. Και δυστυχώς η κ. Μέρκελ βλέπει την επερχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης μέσω της καταστροφικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της, παραμένοντας πιστή στο νεοναζιστικό δόγμα, Deutschland uber alles. Δυστυχώς όμως, στην Ευρώπη σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικές φυσιογνωμίες που θα ορθώσουν το ανάστημά τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Μέρκελ, η οποία προφανώς δεν χρειάζεται πλέον, την Ευρωζώνη και την οδηγεί στο τέλος της. Αυτή είναι μια άποψη που δεν έχει διατυπωθεί από κανένα μέχρι σήμερα και πιστεύω πως θα ωριμάσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανικανότητας και τρόμου κινείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υποτάσσεται σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις των τροϊκανών που μετά την απόλυτη εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εξαθλιώνει καθημερινά περισσότερο τον Ελληνικό λαό. Έναν λαό που αδυνατεί να ζήσει αξιοπρεπώς και υφίσταται την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματός του, από γεννήσεως του Ελληνικού κράτους. Παρ΄όλα ταύτα η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί πως η ανάπτυξη θα έλθει μέσω της πωλήσεως φιλέτων της Ελληνικής γης ή μέσω της πωλήσεως κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. Αυτή η πολιτική όμως, δεν αποτελεί ορθή επενδυτική πολιτική. Είναι λάθος πολιτική σε λάθος χρόνο. Όπως επίσης, θεωρεί πως η υπερφορολόγηση των ακινήτων, των χωραφιών και γενικότερα εφαρμόζοντας το δόγμα «φορολογούμε ότι κινείται στην Ελληνική Επικράτεια», θα οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπτώσεις για την κοινωνική σταθερότητα, από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν απόλυτα «στεγνώσει» από μετρητό. Θα δημιουργηθεί έτσι, η ανάγκη από την πολιτεία, της δήμευσης της περιουσίας της αστικής μας τάξης (προωθείται ήδη σχετικός Νόμος) μετά την ήδη ολοκληρωθείσα καταστροφή των κατωτέρων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, που θα έχει ως απώτερο σκοπό την πώληση και της ιδιωτικής περιουσίας μας στους κερδοσκόπους-τοκογλύφους δανειστές μας.         
Οσονούπω, η χώρα θα πρέπει για να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή, μετά και την παταγώδη αποτυχία των ταξιδιών του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, την Κίνα και τις ΗΠΑ, να στραφεί ίσως στην πλέον αξιόπιστη λύση στην παρούσα φάση, με ένα γενναίο άνοιγμα προς τη Ρωσία, εξ ίσου γενναίο με το άνοιγμα που έγινε στις παραπάνω αναφερόμενες χώρες.  Η προσέγγιση με τη Ρωσία, η οποία διαθέτει υπερεπάρκεια κεφαλαίων, είναι όχι μόνο επιβεβλημένη αλλά έπρεπε να είχε γίνει μόλις ξέσπασε η κρίση δανεισμού της Ελλάδος, για την οποία ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει εύστοχα αποκρύψει τις ευθύνες του τέως Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, παρ΄ότι διατυμπάνιζε πως μόλις γίνει Πρωθυπουργός θα συστήσει μια και μόνη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει πως η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια της εξαθλίωσης.
Συμπερασματικά, εφ΄ όσον έχει αποδειχτεί πως η πολιτική της τρόικας μας οδηγεί στην καταστροφή και από τη στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται πως το πρόβλημά μας δεν λύνεται εκ των έσω, ταυτόχρονα με το γεγονός πως η ύφεση είναι γνώρισμα όλης της Ευρωζώνης, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν κεφάλαια που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη με δραστική μείωση της ανεργίας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητούμε περιορισμό των ελλειμμάτων εις βάρος της ανύπαρκτης ανάπτυξης.  
Ας αναλογιστούν λοιπόν, τις τεράστιες ευθύνες τους οι κυβερνώντες, που έχουν δημιουργήσει Γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους και ας αλλάξουν πολιτική ρότα.         

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!! ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ:"ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ"


Διαγράφει τον Κουίκ ο Καμμένος???

Τελικά η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση, φαίνεται να προκαλεί… τρικυμία στην αντιπολίτευση!
Αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lykavitos.gr ο ...
πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος βρίσκεται πολύ κοντά στο να διαγράψει τον Τέρενς Κουίκ, μετά την ομιλία του τελευταίου στην Βουλή, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ “κόμμα δραχμής και των λαθρομεταναστών”
Συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ επετέθη με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τα στελέχη του «φωτογραφίζονται με τους τουρκόφωνους στη Θράκη κάτω από την πράσινη σημαία», ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η «συνιστώσα της δραχμής και των λαθρομεταναστών» και ότι τα στελέχη του τρέχουν να υπερασπιστούν στα δικαστήρια όσους κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας ή «για να μην αναφέρω», όπως είπε χαρακτηριστικά «για τρομοκρατία».
Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ το πιο συστημικό κόμμα της βουλής, ανέφερε ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση χωρίς να έχει πρόγραμμα για να κυβερνήσει και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα γίνουν ποτέ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουίκ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι θα δώσει θετική ψήφο στην πρόταση μόνο γιατί θεωρεί πως πρέπει να πάμε σε εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικού σκοπού και όχι για το λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη δυσπιστία προς την κυβέρνηση.
Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουίκ επιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφοροποίησή του από όλους τους βουλευτές του κόμματος ήταν εμφανής, ενώ στους διαδρόμους της βουλής, βουλευτές σχολίαζαν ότι με αυτή την τοποθέτηση θέλει να δείξει τη διαφωνία του με την πολιτική που ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε τακτά χρονικά χρονικά διαστήματα έχει μιλήσει για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Παντως εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία μας και ο Καμμένος προχωρήσει στην διαγραφή του Κουίκ, είναι πολύ πιθανό στο τέλος,  ο Σαμαράς αντί να έχει κοινοβουλευτικές απώλειες να αυξήσει τελικά και την δύναμη των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση του…

6 BINTEO.. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η ΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Ανοικτή επιστολή στούς 300 βουλευτές.


Κύριες-οι Βουλευτές,
   Ο χειμάζων Ελληνικός λαός σάς καλεί να αναλάβετε την ευθύνη σας ατομικά και συνολικά έναντι της καταστροφής τής πατρίδας μας και τού Έθνους.
Η κυβέρνηση η οποία όχι μόνον έχει χάσει την δεδηλωμένη (ποτέ βέβαια δέν την είχε) και εσείς αποτελείτε τούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τού μεγαλύτερου εγκλήματος σε βάρος τής Ελληνικής κοινωνίας, τής φτωχοποίησής της, τής υγείας της, τής δολοφονίας 5.000 συμπατριωτών μας, τής απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τής μιζέριας, των συσσιτίων, τής ανεργίας, τής καταπάτησης τού συντάγματος.
Τα ονόματά σας θα περάσουν στην ιστορία με τον χαρακτηρισμό τού προδότη, τού δωσίλογου, τού δολοφόνου.
Τα δάκρυα εκατομμυρίων Ελλήνων θα σάς κατατρέχουν ως σύγχρονες Ερινύες.
Σε σύντομο διάστημα θα περπατάτε με σκυμμένο κεφάλι, κατατρεγμένοι από τό λαϊκό ανάθεμα  και ανεπάγγελτοι στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ο λαός δέν αντέχει άλλο. μην επαναπαύεστε  στην κοινωνική νηνεμία!
Σηκώστε το ανάστημά σας επιτέλους, μην υπακούοντας τίς κομματικές σας ηγεσίες αλλά μόνον τήναπελπισμένη φωνή τού λαού!

Αναλογισθείτε την ιστορική ευθύνη σας και πράξετε καταλλήλως και κατά συνείδηση.
Όλες οι κοινωνικές τάξεις σάς γνωρίζουν και θα σάς θυμούνται.


Σάς απευθύνεται λαϊκό προσκλητήριο


Νίκος Δημητριάδης