ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.11.13

Μομφή των FT κατά Σαμαρά για τη φοροδιαφυγή

Μομφή των FT κατά Σαμαρά για τη φοροδιαφυγή
Ενδείξης αλλαγής της "φιλικής" στάσης των διεθνών media προς την ελληνική κυβέρνηση καταγράφονται τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα δημοσίευμα των Financial Times το οποίο χρεώνει στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης και απροθυμία πάταξης της φοροδιαφυγής. Το δημοσίευμα που δεν απέχει πολύ από τις θέσεις της τρόικας, επαναφέρει το θέμα της λίστας Λαγκάρντ στο προσκήνιο.
Το άρθρο-παρέμβαση των Financial Times έρχεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ανασυνταχθεί και να επανασυσπειρωθεί εκμεταλλευόμενη την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται κια οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, οι οποίες έχουν λάβει και παράταση μέχρι την Κυριακή.
Τα ελληνικά media κινούμενα στη γραμμή του υπουργείου Οικονομικών και του Μεγάρου Μαξιμου βάλλουν κατά ριπάς εναντίων της τρόικας για την άκαμπτη στάση και της και τις κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές που προωθεί για ακόμη μια φορά.
Αν αξιολογηθεί σε αυτό το πλαίσιο και το δημοσίευμα των FT τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η σύγκρουση κυβέρνησης τρόικας εκτός από παρασκηνική έχει γίνει και διεθνής, διευρύνοντας το μέτωπο και το διακύβευμα.
Σε αυτό το σκηνικό η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουερνάρα στην προσπάθεια για υπέρβαση των τεχνικών δυσκολιών και στην εκμαίευση πολιτικής απόφασης για την αξιολόγηση της Ελλάδας.
Σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα αποτελεί σαφή πολιτική μομφή κατά της ελληνικής κυβέρνησης από μια εν γέννει συντηρητική και προσεκτική εφημερίδα παγκόσμιου βεληνεκούς και επιρροής, η οποία πλήττει την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.
Το δημοσίευμα των Financial Times
 «Η ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή». Αυτό αναφέρουν ούτε λίγο, ούτε πολύ σε άρθρο τους οι Financial Times, που σχολιάζουν την  άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος.
«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη το 2000 αντιμετωπίζει πιθανές κατηγορίες φοροδιαφυγής» σημειώνουν οι FT και συνεχίζοντας αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ η οποία «περιλαμβάνει πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες που φέρονται να έχουν μετακινήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω λογαριασμών τους στην HSBC». Η λίστα Λαγκάρντ «έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή της πλούσιας ελίτ της χώρας, παρά την πίεση των δανειστών και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το δημοσίευμα.
Τέλος, οι Financial Times αναφέρονται και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Σαμαρά. «Οι επικριτές της κυβέρνησης λένε πως η απόφαση να δημιουργηθούν ελληνικές εφορίες όπου καταχωρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών για τους οποίους θα γίνει διερεύνηση, αντί να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας, δείχνει τελικά πως ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις» υπογραμμίζει το άρθρο.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: