ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.11

Γιωργάκη Α.Παπανδρέου…ερχόμαστε!

Οι πολίτες δεν υπακούουν…!

του Γιώργου Δελαστίκ
Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας – λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής απόφασης να οφείλεται σε πολιτική αντίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου- η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσλαμβάνει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.
Με την άρνησή τους αυτή, οι πολίτες δεν δείχνουν απλώς τη δυσαρέσκειά τους για την άλφα ή τη βήτα κυβερνητική, δικαστική ή επιχειρηματική υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση έχουν φυσικά κάποιον συγκεκριμένο λόγο που τους εκνευρίζει ή τους εξοργίζει – τα διόδια σήμερα ή το κατά 40% ακριβότερο εισιτήριο αύριο για πολύ χειρότερες συγκοινωνιακές υπηρεσίες.
Το βαθύτερο κοινωνιολογικό περιεχόμενο αυτής της στάσης των πολιτών, όμως, συνίσταται στο ότι αποδεικνύει και διευρύνει το χάσμα στις σχέσεις τους με το κράτος, σχέσεις που γίνονται όλο και πιο εχθρικές.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο….
στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας, με εξαίρεση την παρένθεση της χούντας των συνταγματαρχών που ουσιαστικά αποτελούσε τον τελευταίο σπασμό του προηγούμενου, εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.Η ακύρωση αυτού του συμβολαίου εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πράξη, της οποίας αμφιβάλλουμε αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το πλήρες εύρος των επιπτώσεων που έχει μακροπρόθεσμα για την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται βεβαίως για απλή πράξη διαχείρισης της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.
Οταν η κυβέρνηση λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων
, μειώνει τις συντάξεις, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, πιέζει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο κ.λπ., είναι προφανές ότι επιβάλλει μια διαφορετική, χειρότερη κοινωνία για την τεράστια πλειονότητα του λαού.
Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.
Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης.
Αν μάλιστα υπάρξουν και πολιτικές δυνάμεις που θα κατορθώσουν να εκφράσουν σε πολιτικό επίπεδο αυτές τις συγκρουσιακές διαθέσεις τμήματος του κόσμου, τότε η αντιπαράθεση κράτους – πολιτών θα προκαλέσει πολύ πιο οξυμένες κοινωνικές εντάσεις και ίσως εκρήξεις.
Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ
Η καταστολή δεν είναι λύση
Η έξαρση της δραστηριότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι π.χ. η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς βεβαίως και θα θέσει σε λειτουργία τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό ή το μετρό. Πλανάται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση όμως αν νομίζει ότι μια κοινωνία μπορεί να κυβερνηθεί επί πολύ με αυταρχικό τρόπο, στηριζόμενη στους μηχανισμούς εξαναγκασμού σε υπακοή της πλειοψηφίας των πολιτών που αρνούνται να συμφωνήσουν με την πολιτική της. Δεν είναι μόνο η εκλογική ήττα που συχνά σφραγίζει μια τέτοια πολιτική. Είναι και η βιαιότητα ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων μέχρι τότε.
Του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος της 14/01/2011
http://www.tvxs.gr/

H FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ-''ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ'' ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ! 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!  
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (14/1) ο Οίκος Fitch ανακοίνωσε και νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα από ‘’ΒΒΒ-‘’ σε ‘’ΒΒ+’’ και με διατήρηση των αρνητικών προοπτικών .
Στις 21/12 η Fitch είχε θέσει την Ελλάδα υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση , ενώ σχετικές προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι Οίκοι Moody’s και Standard and Poor’s .
Μετά τη νέα υποβάθμιση της Fitch τα ελληνικά ομόλογα μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ‘’σκουπίδια’’ (μη ‘’επενδύσιμη θέση’’) ενώ η οικονομία δέχεται σχεδόν ‘’θανατηφόρο’’ πλήγμα!
Η κυβέρνηση αφού παρέδωσε και μάλιστα αμαχητί , τη χώρα και την ελληνική οικονομία στις κεφαλαιαγορές, έρχονται από τις τελευταίες ,χάριν των κερδοσκόπων, το ένα μετά το άλλο τα δολοφονικά πλήγματα στην πλάτη του τόπου .
Η υποβάθμιση από την Fitch ,την οποία πιθανότατα να ακολουθήσουν πολύ σύντομα και οι άλλες δύο εταιρείες Moody’s και Standard and Poor’s θα έχει τραγικές συνέπειες για τις οικονομικές εξελίξεις.
Οι προαναγγελθείσα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόϊκα ,την οποία , σχεδόν , επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας κ. Σόϊμπλε , μάλλον προεξοφλήθηκε από τις αγορές χωρίς να της καθησυχάσει.
Στο μεταξύ ιδιαίτερη ανησυχία έχει αρχίσει να επικρατεί μπροστά στη νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3 μηνών που θα προβεί το ελληνικό δημόσιο την Τρίτη.
Ένα μεγάλο ,σχετικά , επιτόκιο στα τρίμηνα έντοκα της τρίτης θα μπορούσε να έχει τραγικές κυριολεκτικά συνέπειες!
Το μόνο ‘’ευχάριστο’’ είναι ότι η δημοπρασία αυτή αφορά ένα πάρα πολύ μικρό ποσό ύψους μόνο 500 εκ. , αφού το δημόσιο έχει , τουλάχιστον , προνοήσει να ‘’ ξεμυτίζει’’ πολύ επιφυλακτικά προς τις αγορές !
Σε κάθε περίπτωση ,πάντως , η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους πριν η μετά από πτώχευση ,ελεγχόμενη η μη ,φαίνετε πως είναι αναπόφευκτη .
Το μνημονιακό νέο-αποικιακό κατασκεύασμα κυβέρνησης – τρόϊκας έχει ,σχεδόν , καταρρεύσει.
Το μνημονιακό πρόγραμμα θα λεηλατούσε τη χώρα αλλά υποτίθεται ότι θα καθησύχαζε τις αγορές .
Η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης δείχνει ότι οι αγορές όχι μόνο δεν κατευνάζονται αλλά και γίνονται όλο και πιο επιθετικές .
Το θέμα επομένως δεν είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους (βλ. διπλανές στήλες economist και Krugman ) αλλά τι είδους αναδιάρθρωση θα γίνει και πως.
Θα πάμε σε μια ‘’ελεγχόμενη’’ από την τρόϊκα αναδιάρθρωση με τους πιο ευνοϊκούς πιστωτές όρους και με μια εσαεί σκληρή κηδεμονία της χώρας.
Ή η υπό την απειλή προσωρινής η και μόνιμης διακοπής αποπληρωμής του χρέους θα πάμε σε μια αναδιάρθρωσή του , με πρωτοβουλία της χώρας και χωρίς δεσμεύσεις, τέτοια που να διαγράφει , πέραν των άλλων πολύ μεγάλο μέρος του δίνοντας πραγματική ανάσα στη χώρα για να ακολουθήσει ένα νέο προοδευτικό ανορθωτικό δρόμο !

 ρεπορτάζ με κύρια πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σε ΒΒ+, με αρνητικές προοπτικές, υποβάθμισε η Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Μετά την υποβάθμιση, κατά μία μονάδα, η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο βρίσκεται σε επίπεδα Junk (μη επενδύσιμη θέση).

Ο οίκος αιτιολογεί την υποβάθμιση επικαλούμενος τις αμφιβολίες για το ελληνικό χρέος, την αδυναμία είσπραξης των φόρων, τη δυνατότητα της χώρας για πρόσβαση στις αγορές και τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Fitch σημειώνει πάντως ότι αναγνωρίζει πως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας «από αρκετές απόψεις, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες».

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αντεπιτίθεται επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η υποβάθμιση περιορίστηκε σε μία μονάδα μετά από ένσταση που υπέβαλε στον οίκο, ενώ πρόθεση της Fitch ήταν να προχωρήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών


Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που μαζί προσδιορίζουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου χρέους έχουν μόλις πρόσφατα αξιολογηθεί θετικά από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της εκταμίευσης του δανειακού προγράμματος των 110 δισ. ευρώ.

»Με βάση αυτή την αξιολόγηση η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά μία βαθμίδα (ΒΒΒ-σε ΒΒ+) με αρνητικές προοπτικές υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τους οίκους αξιολόγησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Η σημερινή απόφαση της Fitch έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ένστασης την οποία υπέβαλε η χώρα στην πρόθεση του οίκου αξιολόγησης για μεγαλύτερη υποβάθμιση.

»Στην ανακοίνωση της υποβάθμισης η Fitch αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική επίδοση της χώρας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μας το 2010 - 6 μονάδες του ΑΕΠ παρά την ύφεση - όπως επίσης και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στη συνέχιση του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

»Η ανακοίνωση βασίζει την απόφαση του οίκου σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και πρόσβασης στις αγορές, στην αβεβαιότητα για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 καθώς και στην «έλλειψη σαφήνειας» για την στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέλλον.

»Η συνέπεια της πορείας του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί και η επικείμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ είναι όλα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η απόφαση υποβάθμισης δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα για την Ελλάδα.

»Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν σύντομα οι αναγκαίες αποφάσεις για την ολοκλήρωση της συγκροτημένης Ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση.

»Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς η ανακοίνωση της Fitch τονίζει ότι υψηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη μαζί με την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μπορεί να επιφέρει αναθεώρηση της πιστοληπτικής προοπτικής από αρνητική σε σταθερή και θα έχει θετική επίδραση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας».

Την Πέμπτη, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική αγορά είχε αναφέρει, από την Αθήνα, πως η Κομισιόν ολοκληρώνει την απαιτούμενη προεργασία για τη «διαφάνεια που απαιτείται» στη λειτουργία των οργανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.
Ισκρα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Και επιστροφή στη δραχμή;
 
Η αίσθηση της διάλυσης της κυβέρνησης είναι διάχυτη, με τις συνεχείς διαφωνίες – διαρροές βουλευτών της, ενώ και τα παιχνίδια του πρωθυπουργού εις βάρος της χώρας και του Ελληνισμού αποκαλύπτονται και προκαλούν ρίγος και τρόμο στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Πολλοί δεν πίστευαν τα δημοσιεύματα για τα ατλαντικά σχέδια, ενώ άρχισαν να πείθονται, όταν αποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις για την υπαγωγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η πλήρης υποταγή, με τους υπογραφέντας όρους, στις εντολές των ατλαντικών επικυρίαρχων.  
Η πλήρης απονέκρωση της αγοράς, η αποδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και κυρίως των Εφοριών, η καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η κα Μπιρμπίλη με τα προσκόμματα στην υλοποίηση αναγνώρισης των αυθαιρέτων (που θα προσφέραν άμεσα ρευστό στην αγορά και το κράτος), και οι δεσμεύσεις των τραπεζών για την αποφυγή διάθεσης ρευστότητας στις επιχειρήσεις ήταν μέρος του γενικού σχεδίου… Οπωσδήποτε δεν τους εμπνέει κανένας πόνος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ούτε ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, εκτός απ΄ την συμμετοχή των ημετέρων στα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των ομολόγων μας. Οι υπουργοί δείχνουν ότι έχουν ξεχάσει όσα έχουν διδαχθεί απ΄ το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, για επείγουσα ενίσχυση της αγοράς.
Το άλλο σκέλος αφορούσε και αφορά την υπονόμευση της Ευρωζώνης, τον ρόλο του Δουρείου Ίππου. Η εντολή ήταν ρητή και οι κινήσεις προαποφασισμένες: διαστρέβλωση των δημοσιονομικών στοιχείων απ΄ την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας και καταγγελίες στο εξωτερικό, από τον Γ. Α. Παπανδρέου και τους υπουργούς του, ότι είμαστε χρεοκοπημένη χώρα, ότι μοιάζουμε με Τιτανικό, ότι η διαφθορά καλύπτει τα πάντα και τους πάντες. Η δυσφήμιση αυτή της χώρας του, για πρώτη φορά στην ιστορία από πρωθυπουργό για την πατρίδα του, αντιμετωπίσθηκε ειρωνικά απ΄ τον έγκυρο διεθνή τύπο, αλλά προβλήθηκε κατά κόρον απ΄ την ατλαντική διαπλοκή και αναμεταδόθηκε πομπωδώς απ΄ την επιχώρια, ενώ την ίδια στιγμή ακριβώς άρχισαν και οι πιέσεις των κερδοσκόπων κατά του ευρώ, με ταυτόχρονα δημοσιεύματα για επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης, τα οποία, όχι μόνο συμμεριζόταν η κυβέρνηση, αλλά και διαλαλούσε στεντορεία τή φωνή ότι αποτελούν το κριτήριο των ενεργειών της· οι επισημάνσεις του Αντώνη Σαμαρά, πολλών παλαιών βουλευτών, της Βάσω Παπανδρέου, αλλά και υπουργών όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απέμειναν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Αποδεικνύεται πλέον ότι όλα αυτά δεν ήταν τυχαία, παρά προσχεδιασμένα με προσοχή και ο πρωθυπουργός τα εκτελούσε, ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Η δυναμική παρέμβαση της Αγκέλας Μέρκελ για τη στήριξη του ευρώ και την συμμετοχή της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης στον Μηχανισμό Σωτηρίας, κατά τα δύο τρίτα και το ένα τρίτο απ΄ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσε τον εκτροχιασμό των σχεδίων, διότι τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι· συνέχισαν οι κερδοσκόποι με πιέσεις κατά της Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, αλλά και πάλι αποτυγχάνουν τα σχέδιά τους, διότι το Ταμείο Συνοχής διαθέτει 750 δις ευρώ κι απ΄ αυτά απορροφήθηκε μόνο το ένα δέκατο έως τώρα. Οι πιέσεις για την έκδοση ευρωομολόγου δεν έχουν απήχηση στους Δεκαέξι, διότι η χρήση του έχει αξία μετά την εξάντληση των κεφαλαίων του Ταμείου Συνοχής. Ως πολιτική αρχή δεν είναι άσχημο για τις αδύναμες χώρες, αλλά ως αίτημα επιτακτικό αποβλέπει στην αποδυνάμωση του ευρώ κι αυτό δεν γίνεται δεκτό απ΄ τον γαλλογερμανικό άξονα, δηλαδή απ΄ την ατμομηχανή της Ευρωζώνης, η οποία έχει καταστήσει κυρίαρχο το ενιαίο νόμισμα και αξιόπιστο παγκοσμίως.
Ήδη όμως περάσαμε στην δεύτερη φάση του σχεδίου, στην προπαγάνδα για πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης και επιστροφή στη δραχμή· το ανέφερε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Γεώργιος Παπανδρέου, ως τελική γραμμή αμύνης μας. Αλλά δεν είπε ότι είναι η φάση της ολοκλήρωσης της οικονομικής διάλυσης της χώρας και της εκποίησης των εθνικών μας θεμάτων, για την οποία εργάζεται συστηματικά. Και εξηγώ: η υποτίμηση, κατά 50%, με την επιστροφή στη δραχμή, φέρνει αυτομάτως: Α) αύξηση του εξωτερικού δημοσίου χρέους κατά το ίδιο ποσοστό, δηλαδή εκτόξευσή του στα 480 δις ευρώ, από 320 σήμερα, την ίδια στιγμή Β) μείωση των μισθών και συντάξεων, κατά το ίδιο ποσοστό, δηλαδή, όλοι θα παίρνουμε τους μισούς μισθούς και συντάξεις, την ίδια στιγμή Γ) εκτίναξη του πληθωρισμού κατά 50%, σε όλα τα αγαθά, διότι οι παραγωγικοί μας μηχανισμοί έχουν διαλυθεί απ΄ την εποχή του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ και αποδιαλυθεί απ΄ τον δεύτερο σοσιαλιστή πρωθυπουργό, ενώ αντίστοιχη κατάστα-ση επικρατεί και στην γεωργία Δ) οι ημέτεροι κεφαλαιούχοι, με τα λεφτά τους εκτός της χώρας, θα δουν την ίδια στιγμή την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 50%, όλοι αυτοί οι συνεργάτες των κερδοσκόπων και των αμερικανοεβραϊκών κεφαλαίων, με συχνή την παρουσία τους στα τηλεπαράθυρα Ε) και μάλλον το πιο σημαντικό, η Ελλάδα θα γίνει η περίγελος της Ευρώπης και εύκολο θύμα των ασπόνδων φίλων και γειτόνων μας. Ίσως για τους παλαιότερους να θυμίζει την «κυβέρνηση» του Ανδρουτσόπουλου η σημερινή κυβέρνηση.
Με τα επιχειρήματα αυτά απαντούμε και στους λαλίστατους της διαπλοκής για ανάγκη εσωτερικής υποτίμησης, αν είναι τόσο απλό, με το δεύτερο μνημόνιο (!). Αγνοούν ή ισχυρίζονται ότι αγνοούν, μερικές απλές οικονομικές αλήθειες (τις έχουμε ξαναγράψει) οι οποίες βρίσκονται στα εγχειρίδια πολιτικής οικονομίας: Πρώτον, η υποτίμηση για να πετύχει, προϋποθέτει την ύπαρξη αναπασχόλητου παραγωγικού δυναμικού στη χώρα, το οποίο αμέσως θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και θα προσφέρει φθηνά αγαθά, έναντι των ακριβότερων εισαγομένων. Η προϋπόθεση αυτή δεν ισχύει για την χώρα μας, διότι, όπως προαναφέραμε, έχουν διαλυθεί οι παραγωγικοί μας μηχανισμοί τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Δεύτερον, κι αν υπήρχαν πρέπει να παράγει αγαθά φθηνότερα κι απ΄ τα εισαγόμενα, γεγονός αδύνατο στην εποχή μας, λόγω των φθηνών κινεζικών και άλλων προϊόντων. Αυτό είναι το ισχυρότατο επιχείρημα του Πεκίνου κατά των αμερικανικών πιέσεων για ανατίμηση του ρεμίνμπι. Τρίτον, οφείλει η υποτιμούσα χώρα να λάβει μέτρα προστατευτισμού για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της έως την στιγμή που θα καταστεί ανταγωνιστική. Στην ψηφιακή εποχή, όμως, αυτά δεν γίνονται, διαφορετικά πρέπει να γίνουμε κομμουνιστικό καθεστώς, απομονωμένο και θεόκλειστο, όταν και η Κούβα και η Βόρειος Κορέα ξανοίγονται στον κόσμο. Η προπαγάνδα και της κυβέρνησης και της διαπλοκής αποκαλύπτεται στο μεγαλείο της.
Τελευταία χρησιμοποιείται πολύ από τον ΓΑΠ ο όρος «παγκόσμια διακυβέρνηση», Θα μας απασχολήσει σε επόμενο σημείωμα.
Κ. Μ. Βολιώτης

Κ. Μ. Βολιώτης
Αντιφωνητης

Η επιλογή της χρεοκοπίας

Η επιλογή της χρεοκοπίας                                                                   

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ" ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Στο στόμα του λύκου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία – Γιατί η Γερμανία αρνήθηκε να μετέχει στην εν λόγω αποστολή;
Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας να επιτρέψει να συμμετέχουν Έλληνες πιλότοι στις NATOϊκες αποστολές AVVACS στο Αφγανιστάν πιλοτάροντας τα ιπτάμενα ραντάρ της συμμαχίας πάνω από το αφιλόξενο Αφγανιστάν και τα (όποια) πυρά των Ταλιμπάν.
Η συμμετοχή των Ελλήνων πιλότων έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης της Συμμαχίας να στείλει αεροσκάφη-ραντάρ για να βοηθήσουν στη ρύθμιση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν αρχικά σε μια περιορισμένη αποστολή τριών μηνών με δύο AWACS.
Η Γερμανία πάντως διεμήνυσε πως δεν θα μετέχει στην εν λόγω αποστολή.
Εφημερίδα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 – ΣΕΛ.29 – (14.01.2011)
 
μας ενημερωσε το kranos

14.1.11

Το ποντίκι που βρυχάται... εκλογές

Του Δημήτρη Μυ
Αρχίζει να γίνεται φανερό πια, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για ένα ακόμη «κόλπο»: Αφού παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ, αφού ξεμπέρδεψε με τα βασικά (εργασιακά, ασφαλιστικά), αφού τελειώσει το προσεχές δίμηνο με τη θεσμοθέτηση του ξεπουλήματος κάθε έννοιας δημοσίου (περιουσία, υποδομές, κοινή ωφέλεια, υγεία, παιδεία) θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι την «εμπιστοσύνη» μας.
Το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα στην Άνοιξη, όσο περνά ο χρόνος, μετατρέπεται σε ισχυρότατη πιθανότητα. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί, τους έχει συνοψίσει πρόσφατα και ο Α. Λοβέρδος λέγοντας ότι αν στον προσεχή (Φλεβάρη) έλεγχο της τρόικας δεν πάρουμε «καλό βαθμό» τότε επιβάλλονται αποφάσεις που καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα είναι σε θέση να λάβει. Με άλλα λόγια, ο υπουργός σημειώνει ότι αν τα νούμερα (έσοδα- έξοδα) δεν βγαίνουν, τότε είναι πιθανή η μη καταβολή της δόσης από το ταμείο «στήριξης».
Σε μια τέτοια περίπτωση, προφανώς, θα ξεκινήσει, μια άλλου τύπου διαχείριση του ελληνικού χρέους από τους πιστωτές, οι οποίοι θα απαιτήσουν την εξασφάλιση των κεφαλαίων τους (όσα έχουμε δανειστεί) με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου δημόσιου πόρου. Πρέπει να σημειωθεί ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση όχι μόνο έχει υποθηκεύσει (στην ουσία) τη δημόσια περιουσία αλλά έχει ήδη φροντίσει να θωρακίσει νομικά την ταχύρρυθμη (fast track) διαδικασία.
Γεώργιος ο... Λέων (ο μικρός)
Πλησιάζοντας σε ένα τέτοιο σημείο λοιπόν, δεν είναι παράξενο να βλέπουμε ολοένα και πιο έντονα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ενδεδυμένο με τη λεοντή του ατρόμητου, πατριώτη και αποφασισμένου να συγκρουστεί με όλους και όλα (τα συμφέροντα) για το καλό του τόπου...
Ο ...λέων Παπανδρέου, λοιπόν, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερα τα «έβαλε» με:
◆ Τους Τούρκους που κατέχουν παράνομα την Κύπρο και πετούν με τ αεροπλάνα τους πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.
◆ Τη Γερμανία που δεν έχει ξεπληρώσει να ναζιστικά της χρωστούμενα στο Δίστομο
◆ Τα λαμόγια του πρόσφατου παρελθόντος, υπουργούς, κομματικούς και επιχειρηματίες που κάθονται πάνω στο μαύρο τους χρήμα βγάζοντας τη γλώσσα στο κράτος και την κοινωνία.
◆ Τη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί δυο χρόνια όσους βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι να τους πληρώσει.
Η λεοντή είναι απαραίτητη στο Γιώργο Παπανδρέου αν θέλει να έχει μια καλή πιθανότητα να επιβιώσει πολιτικά. Όμως μάλλον ξεχνά ότι οι μεταμφιέσεις πια δεν πείθουν. Ο κόσμος γνωρίζει ότι:
1.    στα ελληνοτουρκικά οι λεονταρισμοί ακούγονται σαν νιαουρίσματα, όσο δεν τολμά να διακηρύξει ότι το Καστελόριζο ως ελληνικό έδαφος συμβάλλει στη διαμόρφωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)
2.    δεν τολμά να θέσει στη Γερμανία το ζήτημα της ναζιστικής ληστείας με τα κατοχικά δάνεια
3.    το κυνήγι των πολιτικά καμένων πρώην παραγόντων της πολιτικής ζωής είναι στάχτη στα μάτια
4.    τους συνταξιούχους τους έχει ήδη... φροντίσει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου περικόπτοντας το εισόδημά τους τόσο όσο να μην μπορούν να τη βγάλουν...
Πέραν όλων τούτων ο κόσμος μάλλον δεν τσιμπά πια με ...λιοντάρια – μασκαράδες καθώς βιώνει στο πετσί του ότι:
εξαπατήθηκε προεκλογικά (λεφτά υπάρχουν)
παραδόθηκε με σχέδιο στο ΔΝΤ για να αποτελέσει το μοντέλο του μηχανισμού «διάσωσης» και η Κερκόπορτα της αμερικανικής (ΔΝΤ) επέλασης κατά της ΕΕ
δεν υπάρχει σχέδιο διεξόδου, παρά μόνο σχέδιο εξασφάλισης των (πάνω)τοκίων των πιστωτών
στενάζει στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις στοιχειώδεις ανάγκες του και αδυνατεί να φροντίσει για το μέλλον της νέας γενιάς του τόπου.
Υ.Γ. Το κόλπο του Γ. Παπανδρέου (για την πολιτική του επιβίωση) μπορεί και να πετύχει. Σ αυτήν την περίπτωση η «επιτυχία» του δε θα οφείλεται στη λεοντή του. Αλλά στα (κλειστά) μάτια μας...
 To Pontiki

Υπό εξαφάνιση η ελευθερία στον πλανήτη

Εκτός από τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία, ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια τροχιά περιορισμένης ελευθερίας, με τον αριθμό των «ελεύθερων χωρών» το 2010 να έχει μειωθεί από 89 σε 87 βάσει της τελευταίας έκθεσης της οργάνωσης Freedom House.

Στην ετήσια έκθεση αναλύεται η κατάσταση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που παρατηρήθηκε το 2010 και αποδίδεται σε κάθε χώρα ένα στάτους μεταξύ των ελεύθερη, μερικώς ελεύθερη και ανελεύθερη. Από τα στοιχεία που καταγράφονται, το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο μείωσης ελευθερίας τα τελευταία περίπου σαράντα χρόνια της ιστορίας της Freedom House (1972). Σύμφωνα με τα στοιχεία παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στους παράγοντες δημοκρατίας σε 25 χώρες, ενώ οι «ελεύθερες χώρες» μειώθηκαν από 89 σε 87, κάτι που, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Freedom House, David Cramer, θα πρέπει να αφυπνίσει τις δημοκρατίες του κόσμου.
Οι χώρες που θεωρούνται ανελεύθερες παρέμειναν 47, το 24% του συνολικού του συνολικού αριθμού χωρών που αξιολογήθηκαν από την έρευνα, εκ των οποίων εννέα χώρες και μία περιοχή έλαβαν τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία σε ό,τι αφορά τόσο την πολιτική όσο και την ατομική ελευθερία.
Εκτός αυτού, μειώθηκε από 123 το 2005 σε 115 και ο αριθμός των εκλεγμένων δημοκρατιών, ενώ τα αυταρχικά καθεστώτα όπως αυτά στην Κίνα, την Αίγυπτο, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα συνέχισαν να εντείνουν τα κατασταλτικά μέτρα με μικρή αντίσταση από το δημοκρατικό κόσμο.
Μεταξύ των εξωφρενικά αντιδημοκρατικών γεγονότων που έλαβαν χώρα το 2010 αναφέρεται η «κραυγαλέα περιφρόνηση της δικαστικής ανεξαρτησίας» στη Ρωσία στην περίπτωση του μεγιστάνα Mikhail Khodorkovky και η καταστολή των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία μετά τις νοθευμένες προεδρικές εκλογές.
Με την έκθεση να δημοσιεύεται ετησίως από το 1972, εξετάζεται η δυνατότητα των ατόμων να ασκούν τα πολιτικά και αστικά τους δικαιώματα σε 194 χώρες και 14 περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, αποδίδοντας σε κάθε χώρα ένα χαρακτηρισμό βάσει της απόδοσής τους σε μία κλίματα βασικών δημοκρατικών δεικτών.
Σε τέσσερις χώρες αποδόθηκε μείωση ελευθερίας, συμπεριλαμβανομένων του Μεξικού και της Ουκρανίας που «υποβαθμίστηκαν» από ελεύθερες σε μερικώς ελεύθερες, ενώ Αιθιοπία και Τζιμπουτί μετακινήθηκαν από μερικώς ελεύθερες σε ανελεύθερες. Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική παρέμειναν οι περιοχές με το μικρότερο επίπεδο ελευθερίας το 2010, συνεχίζοντας την πολυετή πτώση της από μία ήδη χαμηλή δημοκρατική βάση.
Υπήρξαν βέβαια και ορισμένα φωτεινά σημεία στην έκθεση, με το Κιργιστάν και τη Γουινέα να «αναβαθμίζονται» από ανελεύθερες σε μερικώς ελεύθερες χώρες, καθώς και στις δύο χώρες διεξήχθησαν συγκριτικά δίκαιες και ελεύθερες εκλογές, ενώ βελτιώθηκε και η βαθμολογία για την Κένυα, τη Μολδαβία, τη Νιγηρία, τις Φιλιππίνες και την Τανζανία.
Μεταξύ άλλων, οι πολιτικές μετανάστευσης αποτέλεσαν θέμα ανησυχίας σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και εκείνες στη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ειδικότερα, στη Γαλλία κατεγράφη μείωση των ατομικών ελευθεριών λόγω της μεταχείρισης των Ρομά.
Στις μερικώς ελεύθερες χώρες κατετάγησαν τόσο η Αλβανία όσο και η Τουρκία, με τα στοιχεία της έκθεσης να καταλογίζουν στη δεύτερη εκπληκτική πολιτική πόλωση. Μεταξύ αυτών και η Βενεζουέλα, το Μπαγκλαντές, η Αϊτή, η Ουγκάντα, το Κόσοβο, η ΠΓΔΜ και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

πηγή

Ιδού γιατί η φαρμακοβιομηχανία ROCHE, "ευγνωμονεί "τον Υπουργό Υγείας!

Με την νέα "μετάλλαξη" του Αντικαπνιστικού νόμου, όπου το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε Κέντρα όπου σερβίρεται αλκοόλ, ο ιδιοφυής Υπουργός Υγείας (λέμε τώρα), προσδοκά να μαζέψει χρήματα, με το παράβολο που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες. Η  ΓΕΛΟΊΑ δικαιολογία  είναι ότι, τα έσοδα θα πάνε υπέρ των νοσοκομείων! Τον πληροφορούμε λοιπόν (για να μην τον διαολοστείλουμε) ότι ο τεράστιος (αλλά άγνωστος ) αριθμός των καρκινοπαθών  εν Ελλάδι , και πολλών άλλων ασθενών με χαμηλό αιματοκρίτη , χρειάζεται εβδομαδιαίως να κάνει την εν φωτο ένεση  της εταιρίας ROSHE. Φορέστε τα γυαλιά σας και διαβάστε πόσο... κοστίζει στον προϋπολογισμό το κάθε πακετάκι  . Χίλια πεντακόσια εβδομήντα ευρώ (1570,15) και 15 λεπτά θράσους.
Αν επιμείνετε λοιπόν να  υποκρύπτεται στους καπνιστές αναλογιζόμενος το "πολιτικό κόστος", σκεφθείτε αυτούς που θα αναλογιστούν μήπως θέλετε να αυξήσετε τους πελάτες της ΞΕΝΗΣ Φαρμακοβιομηχανίες, και των ντόπιων μεσαζόντων.
Εκτός και πιστεύετε ότι από τα παράβολα αδειών καπνίσματος θα καλύψετε  το κόστος των ενέσεων. Δεν μπορεί να είστε (εκτός από φοβητσιάρης ) τόσο αφελής...

Ps. Συγνώμη από τους θεριακλήδες, αλλά η ανάρτηση είναι για το καλό σας.
'Οταν αργά η γρήγορα (όπως και εγώ) αγαπητό σας πρόσωπο κτυπηθεί από την επάρατο (για όσους δεν είναι  ασφαλιστικά και οικονομικά ανεξάρτητοι) νόσο, θα με θυμηθείτε...
adena

Φθανει πιά με τα κομματικά καπελώματα και τους ηγέτες

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ που μάχεται για την κατάργηση των ληστρικών Διοδίων σε όλη τη χώρα γιγαντώνει κάθε εβδομάδα που περνάει.Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κατηγορηματική δήλωση τους για άρνηση συμμετοχής στις ζημιές που οι τράπεζες,οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι και οι πολιτικοί δημιούργησαν μέσα από την πρωτοφανή μεταπολιτευτική απληστία τους, εκφράζεται με άμεσο,απλό και αποτελεσματικό τρόπο, κάθε φορά που σηκώνουν τις μπάρες.
Το κίνημα των Διοδίων που εκφράζει την πολιτική αυτή στάση των πολιτών ξεκίνησε και ανδρώνεται απο τη βάση της κοινωνίας χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές και δεν έχει σχέση με κόμματικά καπελώματα.Οι χιλιάδες ενεργοποιημένοι πολίτες που μετέχουν, προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους με εξαίρεση ομάδες και ιδεολογίες εχθρικές πρός την αρχή της Ελευθερίας όπως φασίστες και ρατσιστές.Πολίτες που ενδεχόμενα είναι μέλη κομμάτων μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα στο κίνημα  αφού έχουν αφήσει τις κομματικές τους ταυτότητες στα σπίτια τους.  

Στούς 16 μήνες λειτουργίας του κινήματος αυτού,όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν και παίρνωνται από τις ανοικτές τοπικές συνελεύσεις στις διάφορες πόλεις και τις πανελλάδικές συνελεύσεις με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.Κυρίαρχοι στο κίνημα αυτό είναι οι ίδιοι οι πολίτες και οι ανοικτές για όλους συνελεύσεις τους χωρίς προέδρους και κανενός είδους ιεραρχία.

Η βασική αυτή δομή του κινήματος των πολιτών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ακριβώς αυτή που έκανε όχι μόνο εμάς απο το STOPCARTEL να το στηρίξουμε και να συμπαραταχθούμε αλλά και χιλιάδες πολίτες απο όλη τη χώρα να ενεργοποιηθούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Το κυρίαρχο οικονομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας μπροστά σε αυτό το ραγδαίο μεγάλωμα έχει καταληφθεί από πανικό.

Ετσι αφού χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη απλή μέθοδο της τρομοκράτησης των οδηγών με απειλές για φυλακίσεις,χρήσεις καμερών και πρόστιμα της εφορίας υπέρ των..ιδιωτικών εταιρειών χωρίς αποτέλεσμα, τώρα επιστρατεύει το όπλο του αποπροσανατολισμου.

Με αφορμή τη θεμιτή ενέργεια του Δήμαρχου Στυλίδας Α.Γκλέτσου να προσπαθήσει να προστατεύσει το δικαίωμα των δημοτών του για ακωλυτη μετάβαση στα χωράφια τους και να διεκδικήσει ένα τοπικό αίτημα της ανανέωσης καρτών ελεύθερης διέλευσης απο τα διόδια της περιοχής,τα ΜΜΕ εμφάνησαν τον νέο πολιτικό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως εκφραστή του κινήματος των Διοδίων.Οι Επιτροπές κατοίκων ,Εργαζομένων Ανέργων και νεολαίας που αποτελούν το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήταν οι πρώτες που εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον Α.Γκλέτσο για την κράτηση και τη δίωξη εναντίον του.

Συγχρόνως όμως για αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων οι Επιτροπές δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η ενέργεια του Δημάρχου Στυλίδας αφορά την προσπάθεια διευθέτησης ενός τοπικού προβλήματος, η μπάρα που αφαιρέθηκε δεν ήταν μπάρα διοδίων αλλά διαχωριστικό ικρίωμα από παράπλευρη οδό, σε καμμία δε περίπτωση δεν αποτέλεσε δράση  διεκδίκησης της κατάργησης των διοδίων σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ,αφού ξεχνάει τη θεωρία του ατομικου τσαμπουκά την οποία τούς τελευταίους 16 μήνες χρησιμοποίησε στρεφόμενο ουσιαστικά εναντίον του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,επιχειρεί τώρα μία απελπισμένη προσπάθεια καπελώματος των ενεργοποιημένων πολιτών,προχωρόντας όψιμα και εσπευσμένα σε ανοίγματα Διοδίων συνοδευόμενα από τα κομματικά του λάβαρα και τις κομματικές σημαίες!Και μάλιστα χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς σαν κόμμα διεκδικεί..Δηλαδή αν υποστηρίζει την ολοκληρωτική κατάργησή τους η απλές συμβατικές διορθώσεις και διατήρησή τους..Οι ενέργειες αυτές του ΚΚΕ παραδίδονται στην κρίση των πολιτών...

Τέλος μικρές ομάδες του ημιδιαλυμένου ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις παλιές τους προσπάθειες πρόκλησης σύγχισης στούς πολίτες, οργανώνοντας μεμονωμένα ανοίγματα διοδίων με τοπικά αιτήματα απλής μεταφοράς τους σε άλλα σημεία των Εθνικών μας δρόμων και απλής μείωσης των τιμών τους.

Μέλη των Επιτροπών του κινήματος των Διοδίων δήλωναν σήμερα κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις παραπάνω προσπάθειες αποπροσανατολισμού των πολιτών και θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα αυτό μακριά από κομματικά καπελώματα και αρχηγικές ροπές.

Η δομή και λειτουργία του κινήματος αυτού,πρόσθεταν, αποτελεί κοινωνική και πολιτική κατάκτηση των τελευταίων 16 μηνών,συνιστά κοινή παρακαταθήκη όλων των πολιτών και σαν τέτοια θα διαφυλαχτεί απο τους ίδιους στην πράξη μέσα από τον συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα στούς δρόμους.

stopcartel Newsdesk

Οργή Αρκάδων κατά Ρέππα

Κόκκινο πανί για τους συντοπίτες του  ο Αρκάς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.
Στη  σύσκεψη για τον σιδηρόδρομο και τη διάσωσή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του arcadia portal,  ο υπουργός «άκουσε»  τα εξ αμάξης !
«Κρύβεται σαν το ποντίκι» ανέφερε μέλος της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών , ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΑ καταλόγισε στο υπουργείο φασιστική νοοτροπία.
«Δεν μπορεί φασιστικά να θεσπίζει νόμους κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καταργώντας περιουσία των πατεράδων μας» τόνισε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.
Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν και πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι ο υπουργός  τους στερεί το δικαίωμα της φθηνής μετακίνησης.
…Μάλλον ο  Υπουργός Ρέππας θα  το σκεφτεί πολύ σοβαρά  να  κατηφορίσει προς τα πάτρια εδάφη σύντομα!
Bookmark It

Εκβίασε και εσύ τον Χιώτη...

Εκβίασε και εσύ τον Χιώτη
   
Σατιρικό ιστολόγιο που φτιάχτηκε για το γνωστό Ρουσοπουλάκι-δημοσιοκάφρο και υπάλληλο ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων!

Ημερολόγια Γκέμπελς (ΓΑΠ) vol.1

Του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, Υποψηφίου Εθνικοσοσιαλιστή, Υπλγος Τάγματος Τεταρτοδρομιστών
Μάθημα (Εργαστήριο): «Διακυβέρνηση Τριτοκοσμικoύ Κρατιδίου» (Γκρίχενλαντ)
Εξάμηνο Δ’, Εβδομάδα 66η

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
Ορίστηκαν αυστηροί κανόνες στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τη χρήση των εκφράσεων «έθνος», «πατρίδα» και των παραγώγων τους, τουλάχιστον δέκα φορές ανά ομιλία. Ειδικά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον επιτελάρχη της κομμαντατούρ (βλ. «υπουργείο προστασίας του πολίτη») ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο είκοσι. Εξαιρετικές οι επιδόσεις των Επχία Παπουτσή και Δνέα Πεταλωτή, των οποίων οι αναφορές στο έθνος, την πατρίδα και τη θρησκεία, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Συνελήφθη γνωστό αναρχικό στέλεχος του υπό...αμφίβολης νομιμότητας κομμουνιστογενούς κόμματος «Συνασπισμός» ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση. Τα Τάγματα Ασφαλείας επέδειξαν αξιοσημείωτο ζήλο και προτείνω τρεις επιτελείς με το αίτημα της προαγωγής.

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της περιμετρικής ζώνης αποκλεισμού κατώτερων φυλών, με μεταλλικό γαλβανιζέ ηλεκτροφόρο πλέγμα Φ3, σειρά πολυβόλων MG3, σκύλων Κ13, θερμικών καμερών Siemens, όλων εισαγόμενων από τη Μητέρα Πατρίδα. Το έργο θα αναλάβει ο καμαράντ Μπόμπολας.

Ελάχιστες εστίες συμμοριτισμού παρατηρήθηκαν στον τομέα των Σημείων Ελέγχου του Εθνικού Δικτύου Οδών και ειδικότερα με το διαβόητο αναρχοκομμουνιστή Γκλέτσο. Αναζητούνται οι κατάλληλες ποινές για την προσβλητική άρση μεταλλικής μπάρας τοποθετημένης από την καγκελαρία. Το επιτελείο προβληματίζεται περαιτέρω για την καταστολή των κινηματιών οδηγών λεωφορείων και τραίνων. Υπό μελέτη βρίσκονται αποτελεσματικές παραδοσιακές μέθοδοι επιβολής τάξης, όπως η φάλαγγα και το ηλεκτροσόκ γεννητικών οργάνων, αν και για την ώρα δεν θεωρείται απαραίτητη η χρήση τους.

Επιτυχής ήταν η συνάντηση μου με τον Φον Λίμπερμαν, όπου και αναζητήθηκαν μοντέρνες μέθοδοι ελέγχου πληθυσμιακής αύξησης, εξολόθρευσης αλλόφυλων υπανθρώπων, απαγωγών και εξαφανίσεων.
Προσαχθέντες Συμμορίτες: 34

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Στα πλαίσια της εργασίας «Έλεγχος Όχλου», αυτό το μήνα θα παραδοθούν τέσσερις κομματικοί ανθυποκλητήρες, πέντε αφισοκολλητές και δύο βοηθοί κομματάρχη στο δικαστήριο. Την υπόθεση έχει αναλάβει η διμοιρία ΣΔΟΕ, κατόπιν σχολαστικών οδηγιών ώστε να αποφευχθεί η ενδεχόμενη και άκρως επικίνδυνη διασπορά εσωτερικών πληροφοριών (χρηματισμοί, λίστα συνεργατών κ.λπ.) στις μάζες των υποτακτικών.

Καθώς το ύψιστο καθήκον προς τον Σκοπό το απαιτεί, είμαι αναγκασμένος δυστυχώς να φανώ, κατ’ ελάχιστον δυνατόν, ασεβής προς το πνεύμα του Φύρερ μου. Προκειμένου να καταπνίξω τα ψήγματα κομμουνιστοσυμμοριτικής ανταρσίας αυτού του αηδιαστικά υπανάπτυκτου λαού, τον οποίον είμαι αναγκασμένος να διοικώ στη φάση αυτή της εκπαίδευσής μου, σκοπεύω να προβώ στην ακόλουθην βλάσφημη ενέργεια: Να υποστηρίξω ρηματικά τα αιτήματα για αποζημιώσεις των ευεργετηθέντων υπό του Ναζιστικού Στρατού, κατοίκων του Διστόμου. Λόγοι ανησυχίας ελάχιστοι. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι το αίτημα της Γκρίχενλαντ δε θα γίνει αποδεκτό από τους Εξοχότατους Δικαστές. Ευελπιστώ ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και κατόπιν σχεδίου, ώστε να μη μου ζητηθεί πίσω το παράσημο Κβαντρίγκα από την ΑΟΔΕ (Ανωτάτη Οικονομική Διοίκηση Ευρωναζιστών).

Το ερχόμενο Σάββατο θα συμμετάσχω δι’ αντιπροσωπείας στον εορτασμό της αδούλωτης πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα, όπου πανηγυρικό θα εκφωνήσει η καμαράντ Νικοπούλου. Ρόπαλα και μαχαίρια έχουν ήδη μοιραστεί στους Αγωνιστές.

ΕΠΑΙΝΟΙ
Εύφημος μνεία από τα έδρανα της Βουλής στον καμαράντ Παπουτσή (λοχαγός Τάγματος «Τελική Λύσις» Άδωνις Γεωργιάδης)

ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ?

Στοχοποιούν bloggers ΚΑΙ βγαίνουν έγκυρες Eλευθεροχαφιεδοτυπιες να άρουν σε παγκόσμια φασιστική πατέντα χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία, ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ενός BLOGGER επιτρέποντας σε ένα δημοσιογράφο (τον οποίο έχουμε καταγγείλει) ΝΑ  ΡΙΞΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ!!

ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ επάγγελμα, ιδιότητα, προσωπικές αντιδικίες τρίτων προσώπων, προσπαθώντας, παράνομα, να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη ενός ανώνυμου μπλογκ, με ένδειξη μια ξεθωριασμένη φωτογραφία και κάποιες αναφορές του/της μπλόγκερ σε αναρτήσεις του.  

Ο ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/12/blog-post_4706.html

Ενώ εδώ κύριε υπουργέ δικαιοσύνης, κύριοι εισαγγελείς, κύριε μπουρδέλο κράτος, αν υπάρχεις, γράφτηκε λίβελλος κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων που καλούνται να πράξουν το καθήκον τους και γίνεται ευθεία σχεδόν, τρομοκράτηση τους, ως μαρτύρων, ώστε να μην καταθέσουν σε μια δίκη αυτά που πραγματικά είδαν, όπως ο νόμος επιβάλλει.

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1243867

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  τι μπορεί να κάνει για την προστασία των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ, ώστε να καταθέσουν αυτά που πραγματικά είδαν ανεπηρέαστοι και όχι υπο τον φόβο του κάθε τραμπούκου;;; 

Ειλικρινά παραφυλάτε  ένα σχόλιο ενός μπλόγκερ, από σελίδα, και απαξιώνετε αυτό το έγκλημα?

Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό ?

Πως τρομοκρατούν, ανεμπόδιστα, ανθρώπους μάρτυρες πριν από μια δίκη?

Θα άρεσε στον κάθε ψευδοδημοκράτη αναρχικό να βγάλουμε το ονοματεπώνυμο του και να το στοχοποιήσουμε?

ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ και λειτουργεί με κρατικό server, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ?

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1243867

Τα σχόλια δικά σας

enomenoiblogers

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ADIAKRITOS.GR


Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) βάζει φασιστικά “λουκέτο” στο adiakritos.gr
Όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους. Πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, δικαστές, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι συνεχίζουν να παίζουν το χυδαίο και βρόμικο παιχνίδι τους και να ξεσκίζουν τη χώρα. Κανείς τους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.
Πείτε ΟΧΙ στην φίμωση του adiakritos.gr
Στείλτε mail διαμαρτυρίας στο: publicrelations@eett.gr
ΝΕΩΤΕΡΑ : 

Μία προβοκάτσια άνευ προηγουμένου με σκοπό την φίμωση και τον έλεγχο του διαδικτύου επιχειρεί Γενικός Γραμματέας νευραλγικού υπουργείου που εξωθεί την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να διαγράψει το domain του adiakritos.gr
Η “Ανεξάρτητη” Αρχή αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει τις ονοματοδοσίες .gr και η οποία χθες κατέθεσε-μέσω πολιτικών πιέσεων-αίτημα διαγραφής του adiakritos.gr
Αφού το εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν μας “ανέχεται” σύντομα μετακομίζουμε στο διεθνές domain: www.adiakritos.com
Φ

Ο Σημίτης, ο Μαντέλης, ο ΟΤΕ κι' ο γιος του Πέτρου*.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ                       
 Πέμπτη 13-1-2011      σελίδα   19

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

Σκανδαλώδεις αναθέσεις προμηθειών


            Η συνέντευξη του Νίκου  Κυριαζίδη  στις 14 Σεπτεμβρίου 1997 στην «Καθημερινή της Κυριακής» σύμφωνα με την οποία   ο Σημίτης εφάρμοζε «οικονομική πολιτική του παραλόγου»  δεν ήταν  βέβαια τυχαία. Και τούτο γιατί στις 12 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να  ματαιώσει δημοπρασία πώλησης εντόκων  γραμματίων ύψους 180 δις. δρχ., επειδή οι τράπεζες  αξίωσαν  επιτόκιο 11,50% έως 10,50%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσέφερε επιτόκιο 9,40%! Μάλιστα  ανακοινώνοντας την ματαίωση της δημοπρασίας, το υπουργείο Οικονομικών στις 12 Σεπτεμβρίου διευκρίνισε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή  γιατί «οι τιμές επιτοκίων που προσφέρθηκαν κυμάνθηκαν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα», προσθέτοντας ότι «το δημόσιο θα συνεχίσει κανονικά το δανειακό  πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση των υψηλών διαθεσίμων κεφαλαίων του». Φυσικά την  εξέλιξη της αύξησης των επιτοκίων η Κυβέρνηση Σημίτη όφειλε να την είχε αντιληφθεί νωρίτερα αφού α) τον Αύγουστο ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί κατά 2 δέκατα με αποτέλεσμα να «τρέχει»  στο 8μηνο με  5,6% και σε μέσα επίπεδα  στο 6,5%, δημιουργώντας πληθωριστικές πιέσεις και β) γιατί την αμέσως  προηγούμενη  εβδομάδα το επιτόκιο στη διατραπεζική αγορά από 10,96% που ήταν είχε διαμορφωθεί στο 11,47%! Τελικά, τον  πρωτοφανή  αυτόν ερασιτεχνισμό, τον πλήρωσαν πανάκριβα οι  Ελληνες φορολογούμενοι καθώς στην επόμενη έκδοση εντόκων  γραμματίων  της 30-10-1997 το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων  12μηνης διάρκειας διαμορφώθηκε στο 11,30% από 9,50% που ήταν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛ.Κ!


                        
Ενώ αυτό το κλίμα επικρατούσε στον τομέα των επιτοκίων δανεισμού του κράτους    με αποτέλεσμα   να διογκώνεται το δημόσιο χρέος και κατά συνέπεια να διευρύνεται και το έλλειμμα,  στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1997, εμφανίζεται και πάλι  το θέμα της  υπογραφής των υπολοίπων  περίφημων  Προγραμματικών Συμφωνιών. Ωστόσο, βέβαια το θέμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα υπήρχε και  «έκαιγε», καθώς θα πρέπει  να  σημειωθεί  ότι  από τα τέλη του Ιουνίου του 1997, ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ  και της ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ  Σωκ. Κόκκαλης  με ομιλία του  κατά την διάρκεια των γενικών συνελεύσεων  των συγκεκριμένων εταιριών, έθεσε το θέμα των υπολοίπων προγραμματικών συμφωνιών, αφού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά της τότε υπουργού Ανάτυξης κυρίας Βάσως Παπανδρέου για ανυπαρξία έργου στο υπουργείο της, λέγοντας ότι:   «Η Κυβέρνηση   καθυστέρησε την υπογραφή  των προγραμματικών συμφωνιών»! Και υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με τα   τότε  δημοσιεύματα των εφημερίδων (1-7-1997), ότι «ενώ απομένουν 180 ημέρες  γιά να τελειώσει το 1997, η κυβέρνηση προχωρεί με πολύ αργά βήματα στην υπογραφή και νέων προγραμματικών συμφωνιών γιά ψηφιακές παροχές του OTE, παρά το γεγονός ότι  μέχρι στιγμής έχει εκτελεσθεί μόνο το 30% του προγράμματος του Oργανισμού»!

      Η τότε  υπουργός Ανάπτυξης κυρία Bάσω Παπανδρέου, αν και ενημερώθηκε, απέφυγε να απαντήσει! Αντ αυτής  όμως απάντησε ο εκτελών τότε  χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γενικός Γραμματέας Eνημέρωσης του τότε υπουργείου Tύπου και MME  κ.  Γ. Nικολάου, με την ακόλουθη δήλωση:  «H Kυβέρνηση υλοποιεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα την αναπτυξιακή της πολιτική, με στόχο  την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Oικονομίας, την ενίσχυση  της ελληνικής βιομηχανίας και γνώμονα το συμφέρον των Eλλήνων πολιτών, σταθερά προσανατολισμένη στις προγραμματικές της δηλώσεις», σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σημίτης είχε δεσμευθεί ότι θα υπογράφονταν οι  προγραμματικές συμφωνίες!
 
 Παραίτηση  Καστανίδη- ο Μαντέλης υπουργός αναθέσεων δίς! 

Ωστόσο  μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι συμφωνίες δεν προχωρούσαν. Ετσι  περί  τα μέσα Σεπτεμβρίου  υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τοποθετήθηκε  ο «εκλεκτός»  του κ. Σημίτη, Αναστ. Μαντέλης, που είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις  εκλογές του 1996. Η τοποθέτηση του κ. Μαντέλη  στο υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών  έινε   μετά την  αιφνίδια παραίτηση του  Χάρη Καστανίδη, για τους λόγους τους  οποίους ο ίδιος   δεν θέλησε να δώσει  δημοσίως εξηγήσεις, ωστόσο   σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα  παραιτήθηκε γιατί  ήταν αντίθετος στις προγραμματικές συμφωνίες. Η εξήγηση αυτή άλλωστε  δίνεται και σε δημοσίευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2011 στο «Βήμα της Κυριακής»(σελ. Α39) όπου αναφέρεται ότι ο κ. Καστανίδης στην  επιστολή παραίτησής του προς τον κ. Σημίτη παραιτήθηκε από υπουργός γιατι διαφωνούσε με την περίφημη σύμβαση 8002 τουΟΤΕ-Siemens, ύψους 158.018.800.000 δρχ. η οποία υπεγράφη  στις 23-12-1997!   Δηλαδή  μετά την τοποθέτηση Μαντέλη ως υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών,οπότε  «ξεπάγωσε» η διαδικασία  των προγραμματικών συμφωνιών, η  αξία των οποίων ανερχόταν σε 1,3 τρις. δρχ, και κάλυπτε την επόμενη 5ετία!  Ο κ.  Μαντέλης, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του, είχε διατελέσει  πρόεδρος του ΟΤΕ  (1985-1988), των ΕΛΤΑ (1985-1989), ενώ  μετά τις εκλογές του 1993 είχε  τοποθετηθεί από τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κ. Σημίτη ως  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου  Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας  και από τον Ιανουάριο του 1996, που ο κ. Σημίτης έγινε  πρωθυπουργός διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ενώ μετά τις εκλογές  του Σεπτεμβρίου 1996, που  εξελέγη  ως βουλευτής  Επικρατείας, έγινε υφυπουργός Εσωτερικών.

 Προμήθειες  972 δισ  δρχ, σε ΟΤΕ και ΟΣΕ επι  Μαντέλη…                                  
     
Το σύνολο  των Προγραμματικών συμφωνιών  που  αφορούσαν τον ΟΤΕ ανέρχονταν σε  612 δις. δρχ., οι συμφωνίες για τον ΟΣΕ     σε 360 δις. δρχ. και οι προγραμματικές συμφωνίες της ΔΕΗ  ανέρχονταν συνολικά σε 328 περίπου δις. δρχ! Δηλαδή το ύψος των Προγραμματικών  Συμφωνιών  σε ΟΤΕ και ΟΣΕ,  που υπάγονταν στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ανερχόταν σε 972 δισεκατομμύρια δραχμές!   Μάλιστα  η τότε  διοίκηση του ΟΤΕ , μετά από σχετική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του καλοκαιριολύ του 1997, από το πακέτο των   612  δις. δρχ., ένα ποσό 135 δις. ευρω είχε αποφασίσει να να διαθέσει  στη διετία 1997-1998 εφαρμόζοντας  ένα «έκτακτο πρόγραμμα» (fast track) όπως  το ειχε ονομάσει!  
Οσον αφορά τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΣΕ αυτές προέβλεπαν:  200 φορτάμαξες μεταφοράς καυσίμων, 8 δηζελάμαξες, 10 συρμούς προαστιακού  σιδηροδρόμου, 20+75 επιβατάμαξες διαφόρων τύπων, 20 συρμούς μεσαίων αποστάσεων για αυτοκινητάμαξες, 14 ηλεκτράμαξες (σ.σ. εν όψει  ηλεκτροκίνησης των τρένων που  ακόμη δεν λειτουργεί ολοκληρωμένα), 396 φορτάμαξες διαφόρων τύπων, κ.λ.π.!   Οσο δε για  τη ΔΕΗ οι προμήθειες ήταν  αγορά μετασχηματιστών και άλλων σχετικών υλικών.

Δημοσίευση απόφασης ΣτΕ για μαζική ιθαγένεια και συμμετοχή αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές το πιθανότερο έως 22.03.2011

Δημοσιεύεται έως 22.03.2011 το πιθανότερο η απόφαση του ΣτΕ επί της αιτήσεως ακυρώσεως κατά μαζικής ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές http://syntagmagr.blogspot.com/2010/08/blog-post.html μετά τη δημοσίευση του εκθέματος της δικασίμου 18.01.2011 του Δ' Τμήματος (5μελής σύνθεση) όπου αναβάλλονται για τις 22.03.2011 οι συζητήσεις αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως κατά κανονιστικών πράξεων αναφορικά τόσο με τη μαζική απονομή ιθαγένειας όσο & τη συμμετοχή αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές λόγω της νομολογίας, που θα λάβει χώρα από την ήδη συζητηθείσα αίτηση ακυρώσεως

Χρονικό:
Τρίτη 12.10.2010 Συζητείται στο Δ' Τμήμα (7μελής σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας η ως άνω αίτηση ακυρώσεως http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5762
Παρασκευή 15.10.2010 Λήξη προθεσμίας υποβολής υπομνημάτων των διαδίκων
Πέμπτη 21.10.2010 Διάσκεψη της σύνθεσης του δικαστηρίου
Κυριακή 24.10.2010 Η Αυγή της Κυριακής με αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη διάσκεψη γράφει σχετικά http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=576435
Οκτώβριος-Νοέμβριος 2010 
Υποβολή αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως κατά
1. της υπ' αριθμόν 29982/31.05.2010 (ΦΕΚ 754/01.06.2010) απόφασης Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) Παράταση προθεσμίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών & των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης (από το γράφοντα Δικηγόρο Ιωάννη Ανδριόπουλο για λογαριασμό εντολέα)
2. της υπ' αριθμόν 130181/39150/27.07.2010 (ΦΕΚ 1336/31.08.2010) απόφασης του ίδιου Υπουργού Τροποποίηση διατάξεων της αριθμ. Φ. 130181/23198/10 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Καθορισμός δικαιολογητικών που πρέπει να συνοδεύουν τη δήλωση & αίτηση εγγραφής στο Δημοτολόγιο, λόγω γέννησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1Α του Ν. 3284/2004, όπως ισχύει" (ΦΕΚ Β' 562) 
(από τρίτο Δικηγόρο για λογαριασμό άλλου εντολέα)
Τρίτη 18.01.2011 Προσδιορίζεται η δικάσιμος & των 2 αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως & ενώ το Δημόσιο έχει αποστείλει τις απόψεις του, πληροφορούμαστε, ότι αναβάλλονται λόγω της επικείμενης δημοσίευσης της απόφασης & επί των 2 θεμάτων 

Δεν τολμάει ο Παπανδρέου να τα βάλει με τους δικηγόρους…. οι μαγκές και η δήθεν αποφασιστικότητα είναι μόνον για όσους δεν έχουν στον "ήλιο μοίρα"

Μετά τους φαρμακοποιούς, άτακτη υποχώρηση κάνει η κυβέρνηση και με τους δικηγόρους. Επαναλαμβάνουμε ότι η εξουσία είναι σαν το νερό. Όπου βρίσκει σκληρή πέτρα στρίβει με ελαφρά πηδηματάκια. Απ’ ότι πληροφορούμαστε από διαρροές στον Τύπο, καταργούνται μεν για τους δικηγόρους οι σοβιετικού τύπου γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος (αλίμονο πια), αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με την ελεύθερη διαπραγμάτευση της αμοιβής του πολίτη με τον δικηγόρο.
Ειδικότερα, προβλέπεται ένα άλλο σύστημα, αντί του γραμματίου προείσπραξης, το οποίο ονομάζεται σύστημα «νόμιμων αμοιβών» και «ποσών αναφοράς», το οποίο στην ουσία είναι το ίδιο με το προηγούμενο και μάλιστα με μειωμένα γραμμάτια, το οποίο στο τέλος θα καταλήξει σε βάρος της φορολογίας υπέρ του κράτους.  Μάλιστα η αιτιολογία είναι ότι διασφαλίζει τις κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων και των δικηγορικών συλλόγων.
Με δεδομένο όμως ότι, ο κάθε δικηγόρος, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αμοιβή, θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να καταβάλει στα ασφαλιστικά του ταμεία συγκεκριμένα ποσά, η όλη δουλειά με τη διατήρηση ελαχίστων αμοιβών έγινε για ένα και μοναδικό λόγο. Για να υπάρχουν κρατήσεις υπέρ των συνδικαλιστικών οργάνων, δηλαδή των δικηγορικών συλλόγων.
Ο κ. Παπανδρέου υποχωρεί μπροστά στις απαιτήσεις των συνδικαλιστών, οι οποίοι….. αγωνίζονται για τη δική τους ύπαρξη και πολιτική επιβίωση.
Δηλαδή καλούνται οι πολίτες να πληρώνουν τα συνδικαλιστικά «κεκτημένα» των πολιτευόμενων δικηγόρων. Μετά λέμε κρίση. Ποια κρίση;
Έπειτα, καθόλου δεν θίχτηκε το θέμα της υποχρεωτικής παράστασης του δικηγόρου, δίκην παρασίτου, σε κάθε επαφή του πολίτη με τα δικαστήρια ή με τα συμβόλαια.
Δηλαδή εξακολουθεί η βαλκανική σοβιετία να φορτώνει με το ζόρι στις πλάτες των πολιτών χιλιάδες πτυχιούχους, όπως γίνεται και με το πιστοποιητικό για τις θερμικές απώλειες των κτιρίων, για να τους ζουν οι πολίτες.
Το μνημόνιο τελικά είναι μόνο για τους αδύνατους.