ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.11

H FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ-''ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ'' ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ! 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!  
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (14/1) ο Οίκος Fitch ανακοίνωσε και νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα από ‘’ΒΒΒ-‘’ σε ‘’ΒΒ+’’ και με διατήρηση των αρνητικών προοπτικών .
Στις 21/12 η Fitch είχε θέσει την Ελλάδα υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση , ενώ σχετικές προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι Οίκοι Moody’s και Standard and Poor’s .
Μετά τη νέα υποβάθμιση της Fitch τα ελληνικά ομόλογα μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ‘’σκουπίδια’’ (μη ‘’επενδύσιμη θέση’’) ενώ η οικονομία δέχεται σχεδόν ‘’θανατηφόρο’’ πλήγμα!
Η κυβέρνηση αφού παρέδωσε και μάλιστα αμαχητί , τη χώρα και την ελληνική οικονομία στις κεφαλαιαγορές, έρχονται από τις τελευταίες ,χάριν των κερδοσκόπων, το ένα μετά το άλλο τα δολοφονικά πλήγματα στην πλάτη του τόπου .
Η υποβάθμιση από την Fitch ,την οποία πιθανότατα να ακολουθήσουν πολύ σύντομα και οι άλλες δύο εταιρείες Moody’s και Standard and Poor’s θα έχει τραγικές συνέπειες για τις οικονομικές εξελίξεις.
Οι προαναγγελθείσα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόϊκα ,την οποία , σχεδόν , επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας κ. Σόϊμπλε , μάλλον προεξοφλήθηκε από τις αγορές χωρίς να της καθησυχάσει.
Στο μεταξύ ιδιαίτερη ανησυχία έχει αρχίσει να επικρατεί μπροστά στη νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3 μηνών που θα προβεί το ελληνικό δημόσιο την Τρίτη.
Ένα μεγάλο ,σχετικά , επιτόκιο στα τρίμηνα έντοκα της τρίτης θα μπορούσε να έχει τραγικές κυριολεκτικά συνέπειες!
Το μόνο ‘’ευχάριστο’’ είναι ότι η δημοπρασία αυτή αφορά ένα πάρα πολύ μικρό ποσό ύψους μόνο 500 εκ. , αφού το δημόσιο έχει , τουλάχιστον , προνοήσει να ‘’ ξεμυτίζει’’ πολύ επιφυλακτικά προς τις αγορές !
Σε κάθε περίπτωση ,πάντως , η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους πριν η μετά από πτώχευση ,ελεγχόμενη η μη ,φαίνετε πως είναι αναπόφευκτη .
Το μνημονιακό νέο-αποικιακό κατασκεύασμα κυβέρνησης – τρόϊκας έχει ,σχεδόν , καταρρεύσει.
Το μνημονιακό πρόγραμμα θα λεηλατούσε τη χώρα αλλά υποτίθεται ότι θα καθησύχαζε τις αγορές .
Η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης δείχνει ότι οι αγορές όχι μόνο δεν κατευνάζονται αλλά και γίνονται όλο και πιο επιθετικές .
Το θέμα επομένως δεν είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους (βλ. διπλανές στήλες economist και Krugman ) αλλά τι είδους αναδιάρθρωση θα γίνει και πως.
Θα πάμε σε μια ‘’ελεγχόμενη’’ από την τρόϊκα αναδιάρθρωση με τους πιο ευνοϊκούς πιστωτές όρους και με μια εσαεί σκληρή κηδεμονία της χώρας.
Ή η υπό την απειλή προσωρινής η και μόνιμης διακοπής αποπληρωμής του χρέους θα πάμε σε μια αναδιάρθρωσή του , με πρωτοβουλία της χώρας και χωρίς δεσμεύσεις, τέτοια που να διαγράφει , πέραν των άλλων πολύ μεγάλο μέρος του δίνοντας πραγματική ανάσα στη χώρα για να ακολουθήσει ένα νέο προοδευτικό ανορθωτικό δρόμο !

 ρεπορτάζ με κύρια πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σε ΒΒ+, με αρνητικές προοπτικές, υποβάθμισε η Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Μετά την υποβάθμιση, κατά μία μονάδα, η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο βρίσκεται σε επίπεδα Junk (μη επενδύσιμη θέση).

Ο οίκος αιτιολογεί την υποβάθμιση επικαλούμενος τις αμφιβολίες για το ελληνικό χρέος, την αδυναμία είσπραξης των φόρων, τη δυνατότητα της χώρας για πρόσβαση στις αγορές και τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Fitch σημειώνει πάντως ότι αναγνωρίζει πως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας «από αρκετές απόψεις, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες».

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αντεπιτίθεται επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η υποβάθμιση περιορίστηκε σε μία μονάδα μετά από ένσταση που υπέβαλε στον οίκο, ενώ πρόθεση της Fitch ήταν να προχωρήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών


Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που μαζί προσδιορίζουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου χρέους έχουν μόλις πρόσφατα αξιολογηθεί θετικά από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της εκταμίευσης του δανειακού προγράμματος των 110 δισ. ευρώ.

»Με βάση αυτή την αξιολόγηση η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά μία βαθμίδα (ΒΒΒ-σε ΒΒ+) με αρνητικές προοπτικές υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τους οίκους αξιολόγησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Η σημερινή απόφαση της Fitch έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ένστασης την οποία υπέβαλε η χώρα στην πρόθεση του οίκου αξιολόγησης για μεγαλύτερη υποβάθμιση.

»Στην ανακοίνωση της υποβάθμισης η Fitch αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική επίδοση της χώρας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μας το 2010 - 6 μονάδες του ΑΕΠ παρά την ύφεση - όπως επίσης και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στη συνέχιση του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

»Η ανακοίνωση βασίζει την απόφαση του οίκου σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και πρόσβασης στις αγορές, στην αβεβαιότητα για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 καθώς και στην «έλλειψη σαφήνειας» για την στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέλλον.

»Η συνέπεια της πορείας του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί και η επικείμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ είναι όλα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η απόφαση υποβάθμισης δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα για την Ελλάδα.

»Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν σύντομα οι αναγκαίες αποφάσεις για την ολοκλήρωση της συγκροτημένης Ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση.

»Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς η ανακοίνωση της Fitch τονίζει ότι υψηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη μαζί με την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μπορεί να επιφέρει αναθεώρηση της πιστοληπτικής προοπτικής από αρνητική σε σταθερή και θα έχει θετική επίδραση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας».

Την Πέμπτη, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική αγορά είχε αναφέρει, από την Αθήνα, πως η Κομισιόν ολοκληρώνει την απαιτούμενη προεργασία για τη «διαφάνεια που απαιτείται» στη λειτουργία των οργανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.
Ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: