11.1.11
Ποιός θέλει να διχοτομήσει την Γαύδο?
Από www.adena.gr
Πριν μερικά χρόνια, μόνο μερικοί "διαβασμένοι" Αρχαιολόγοι γνώριζαν ότι, η Γαύδος είναι το νησί που έχει ταυτιστεί με την Ωγυγία, όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα αιχμάλωτο. Ίσως και μερικοί εν ζωή παλιοί Αριστεροί, γιατί στη δεκαετία του 1930 το νησί υπήρξε τόπος εξορίας για τους κομμουνιστές. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι εξορίστηκαν στη Γαύδο, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ηγετικών μελών του Κομμουνιστικού κόμματος, όπως ο Μάρκος Βαφειάδης και ο Άρης Βελουχιώτης.
Το 1996, η Γαύδος "αναδείχθηκε" στους Έλληνες, χάρις στη ...
τουρκάλα πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ . Σε μια άσκηση του ΝΑΤΟ, η Γαύδος υπήρξε εστία αμφισβήτησης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Το 2002, το νησί ξανάρθε στο προσκήνιο, "χάρις" των συλλήψεων κάποιων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που είχαν την βίλα τους κάπου στον λόφο της φωτογραφίας.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία.
8 Νοεμ. 2010 ... Η Ηπειρωτική Ελλάδα (δηλαδή Αθήνα) ακούει ξανά στα ΜΜΕ για την Γαύδο, λόγω της Αποχής από της Εκλογές που κήρυξαν οι κάτοικοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακτοπλοϊκή τους απομόνωση (ελλείψει πλοίου) . Μόνον τρεις Γαυδιώτες σε σύνολο 162 εγγεγραμμένων, ψήφισαν για τις περιφερειακές εκλογές. ...
Σήμερα το www.adena.gr παρουσιάζει την διχοτομημένη αφίσα που "κοσμεί" το λιμάνι Καραβέ της Γαύδου, δείχνοντας ίσως το μέλλον του νησιού που καθόρισαν κάποιοι δίχως τους (ντόπιους) ξενοδόχους.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας παρουσιάσουμε τους πρωταγωνιστές και τα χαϊρια -μηχανοραφίες τους, που έχουν μετατρέψει το νοτιότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, γκρίζο οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας .
adena
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου