ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.10.08

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΑΤΙΡΑ?


Πριν 4-5 μέρες ανέβασα ένα καθαρά σατιρικό βιντεάκι στο YouTube για το ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)". Το βίντεο ήταν σε αυτό το λινκ..


Σήμερα μου ήλθε το παραπάνω μήνυμα (φωτογραφία) από το YouTube όπου με ενημέρωνε όπως βλέπετε ότι έκανα παραβίαση των κανόνων χωρίς να εξηγεί ακριβώς σε τι συνίσταται αυτή η παραβίαση και τιμωρήθηκε το κανάλι μου στο YouTube και για έξι μήνες χαχαχα....


Το βιντεάκι να πω εδώ ότι δεν παραβίαζε κανένα κανόνα και δε διέφερε καθόλου από σατιρική άποψη από τα λοιπά βιντεάκια που σηκώνει πχ το Jungle Report ή ο Urfurslaag κλπ.


Προφανώς οι ΤΣΥΡΙΖΙΩΤΕΣ δεν αντέχουν τη σάτιρα όταν αυτή ασχολείται με την πάρτη τους και αρχίζουν τα flags στα βιντεάκια που τους τσούζουν.... Πάντως πολύ μεγάλο δόντι πρέπει να έχουν μέσα στο YouTube για να καταφέρνουν να ρίχνουν και βίντεο καθαρά χιουμοριστικά και σατιρικά.


Να σας χαιρόμαστε γελοίοι "δημοκράτες και προοδευτικοί" του κώλου....ΤΣΥΡΙΖΙΩΤΕΣ...

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ»



Πριν χρόνια στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μια μελέτη για να προσδιορίσει γιατί το πέος του άνδρα είναι φαρδύτερο στην άκρη.
Η μελέτη διήρκεσε 2 χρόνια και κόστισε περίπου 1.800.000 δολάρια






Το αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι ο λόγος που το πέος είναι πιο πλατύ στην άκρη του παρά στη βάση του είναι για να δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον άνδρα κατά τη σεξουαλική πράξη.











Όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα η Γερμανία αποφάσισε να διεξάγει δική της έρευνα.
Είχαν πεισθεί ότι το αποτέλεσμα των ΗΠΑ ήταν ανακριβές.







Μετά από 3 χρόνια έρευνας που κόστισε πάνω από 2.500.000 δολάρια, κατέληξαν στο συμπέρασμα

ότι ο λόγος που το πέος είναι πιο πλατύ στην άκρη του είναι για να δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη γυναίκα κατά τη σεξουαλική πράξη.







Όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα από τους Γερμανούς, αποφάσισαν και οι Έλληνες να κάνουν τη δική τους έρευνα.
Οι Έλληνες πίστευαν ότι τα αποτελέσματα των Γερμανών και των Αμερικανών ήταν λάθος.


Έτσι, μετά από περίπου 3 εβδομάδες ενδελεχούς έρευνας και με κόστος λίγο πάνω από 6,00 €, η ελληνική έρευνα κατέληξε.
Η ελληνική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία που το άκρο του πέους είναι πιο παχύ από τη βάση, είναι για…



για…να μη ξεφεύγει το χέρι και κτυπάει το πρόσωπο!

Πως περάσαν τόσα χρόνια

Φάνης Ξημεράκης
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

ΕΝΑ ΝΕΟ BLOGG.....ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΥ




ΜΠΛΟΓΚ ................ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

Aντιδράσεις Χατζημιχαήλ για εκλογή Τουρκίας

«Πώς είναι δυνατό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να γίνεται μέλος αυτού του Σώματος;», διερωτάται ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζημιχαήλ εκφράζει την αντίθεση της κυπριακής κυβέρνησης στη σημερινή εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2009-2010.

«Δεν αισθανόμαστε καθόλου ευτυχείς με αυτή την εξέλιξη», τονίζει ο Κύπριος πρέσβης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μια σειρά ψηφισμάτων του Σ.Α. για την Κύπρο τα οποία η Τουρκία παραβιάζει για δεκαετίες. Και δεν είναι μόνο για το θέμα της Κύπρου. Η χώρα αυτή δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και για άλλες περιπτώσεις».

iKypros

«Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά

πηγή Εφ. Χρόνος
Μελαχροινή Μαρτίδου

Να πώς δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές των μουσουλμανοπαίδων οι γνωστοί υπεύθυνοι, βάζοντάς τα να απαγγέλλουν στίχους όπως «εσένα αγαπώ όμορφή μου Τουρκία, με σένα κλαίω, με σένα θα γελάσω, αν χρειαστεί θα πεθάνω για σένα με τη θέλησή μου…

«Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά


Την σχετική τελετή παρακολουθούν οι ψευτομουφτήδες, ιμάμηδες και θρησκευτικοί λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί, αλλά και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, που ακούγοντας όλα αυτά τόσο απροκάλυπτα να λέγονται από μικρά παιδιά, φαίνεται στο σχετικό βίντεο ότι νοιώθει άβολα... Τα μουσουλμανόπαιδα με τα λευκά καλπάκια και τις άσπρες φορεσιές τα κοριτσάκια, τραυλίζουν σε άθλια τουρκικά τα λόγια που πρέπει να πουν για να εισπράξουν το χειροκρότημα των μεγαλυτέρων, αφού έκτος από τις σούρες του κορανίου πρέπει να πουν με άνεση το παρακάτω κείμενο που δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον μέσο πολίτη με όσα αναφέρει.
Έτσι λοιπόν όταν ο «Χρόνος» γράφει ότι κάποιοι μετέβαλλαν τα τεμένη σε χώρους προπαγάνδας δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν να δηλητηριάσουν με τέτοια ποιήματα και κείμενα τις ψυχές των μικρών παιδιών να νοιώθουν μίσος στον τόπο που ζουν…
Να τους δημιουργούν την αίσθηση ότι θα κυματίζει η ημισέληνος, αφού και η Δυτική Θράκη δική μας, της Τουρκίας κομμάτι είναι! Με επίφαση την θρησκεία να δηλητηριάζονται οι ψυχές των μικρών παιδιών, που ασυνείδητα περνούν μέσα από την προπαγάνδα τέτοια μηνύματα. Αυτά γίνονται, τα ξέρουμε, είναι όμως σοκαριστικά όταν τα βλέπεις να επιβεβαιώνονται μέσα από βίντεο.
Η αποκάλυψη του «Χ» όπως κάθε φορά θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας, θα απασχολήσει πάνελ, δημοσιογράφους προοδευτικούς και μη, θα υπάρξουν φωνές που θα καταδικάσουν το συμβάν, κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να το δικαιολογήσουν ως μεμονωμένο περιστατικό, για μας όμως που ζούμε σ’ αυτή την ελληνική πατρίδα, οι ενέργειες και ο συμβολισμός τους έχει βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα, όταν μάλιστα οι εμπνευστές τους απολαμβάνουν της ανοχής της πολιτείας και επειδή κουβαλούν μια σκευοθήκη ψήφων λειτουργούν ανενόχλητοι σε όλα τα επίπεδα... Αυτοί λοιπόν θα εξακολουθήσουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των μικρών παιδιών με τέτοια κι ανάλογα κείμενα και «Ο Χρόνος» και οι άνθρωποί του μονίμως θα αποτελούν στόχο. Γιατί δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν να κυματίζει η ημισέληνος στην Ροδόπη. Αυτή είναι η ουσιαστική μας διαφορά αδέρφια.

«Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.
Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.
Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.
Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.
Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.
Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.
Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.
Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.
Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.

Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.
Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.
Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,
όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν ότι αυτή
η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας
Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.

Μην μας κάνετε να εκνευρισθούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…

O AIFEL...... "ΣΒΗΝΕΙ"....


Το σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Πύργος του Αϊφελ θα φωτίζεται πλέον όλο και λιγότερο σε ωριαία βάση για να δοθεί ένα παράδειγμα στους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία διεύθυνσης του μνημείου.

Ο Πύργος του Αϊφελ δέκα λεπτά την ώρα με λαμπυρίζοντες λαμπτήρες κάθε βράδυ και από σήμερα το δεκάλεπτο θα μειωθεί κατά πέντε λεπτά για περιβαλλοντικούς λόγους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή είναι καθαρά συμβολική γιατί τα 20 χιλιάδες λαμπυρίζοντα λαμπάκια του Πύργου -που είναι πολύ εντυπωσιακά- δεν καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια.

ΑΠΟ 12800 "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ .....ΠΙΣΩ!!!!!!!


Οι πυρόπληκτοι του Νομού Ηλείας μέσα στα τόσα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν αφού οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 τους ξεκλήρισαν, καλούνται ΤΩΡΑ να επιστρέψουν τα χρήματα που τους δόθηκαν "......για την ανακούφιση τους...." όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την εποχή εκείνη.


Ο Νομάρχης Ηλείας δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA και στον Νίκο Μάνεση ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου έχει αποστείλει 12800 κλήσεις σε "ανακουφισμένους" του νομού του και στις οποίες ζητά την επιστροφή των χρημάτων που τους δόθηκαν ή δε αλλιώς θα προβεί σε κατασχέσεις.


Κατά την Υ.Δ.Ε. οι 12800 δεν αποτελούν τον "χαρακτηρισμό" του "πυρόπληκτου" και αυτό οφείλετε στην ασυνεννοησία των Υπηρεσιών όπως δήλωσε και ο Νομάρχης Ηλεία.

Οι 128οο κατά τον Νομάρχη είναι πραγματικά δικαιούχοι και δηλώνει ότι ο ίδιος έχει ενημερώσει το Υπουργείο Οικονομικών για το ανάλγητο των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καταστούν για άλλη μια φορά τους συμπολίτες του προβληματισμένους για το ίδιο το κράτος που τους εμπαίζει.
ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΠΕΙΡΕ 42% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007
ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.......... ΤΟΥΣ .......ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ........ ΓΙΑΤΙ;;;;; .........
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ "ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ" ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ?????????
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΎΣ ΑΦΟΥ ΛΕΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΏΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ "ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ"!!!!!!!

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ALPHA radio
ΤΑΤΟΥΛΗΣ στην ομιλία του στους "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ" επέμεινε...." ότι υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις προγραμματικές δηλώσεις της ούτε πραγματοποίησε τις μεταρρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει"




ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ "ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Radio ALPHA


Σμυρνής στην εκπομπή του Μάνεση.


Ο κύριος Τατούλης στην ομιλία του πριν από λίγο στο κόμμα των Φιλελευθέρων είπε μεταξύ άλλων "...........ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αν δεν αλλάξει τακτική θα καταγραφούμε ως μία ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ......."


Ανοιχτή ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο τελευταίος είχε πει ".... ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΑΣ ΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....."
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 151...............................ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ "ΞΕΚΑΘΑΡΟ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.............



Οι ''τουρίστες'' της Ντόρας εξευτελίζουν το υπουργείο Εξωτερικών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
http://www.kalami.net/

Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα, Φλόριδα:
''Διπλωματία'' (με την ''βοήθεια'') ρουφιάνων, με στόχο την διάσπαση της Ομογένειας
Με την χρησιμοποίηση ρουφιάνων, ο γεν. πρόξενος προσπαθεί να διασπάσει τον οργανωμένο Ελληνισμό... Πριν λίγα χρόνια διαπληκτιζόταν σε δημόσιους χώρους με Ομογενείς, τώρα θέλει να διασπάσει Οργανώσεις και να τοποθετήσει ''εγκάθετους''... Αυτά, μόνο επί χούντας γίνονταν... Βαρειές καταγγελίες, αποδεικτικά στοιχεία...
Ετοιμάζεται γραπτή καταγγελία και στο State Department, αν δεν ανακληθεί άμεσα στην Aθήνα ο γεν. πρόξενος Aνδρέας Ψυχάρης, που κατηγορείται, με αποδείξεις, γιά ωμή παρέμβαση σε -υπό αμερικάνικη νομοθεσία- ομογενειακές μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις (εταιρίες).

Συνιστούμε: Οι ομογενειακές Οργανώσεις του χτες και η...''προώθηση'' τoυ Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Οι πιθανές και απίθανες συμμαχίες για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής






ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ…..ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ FYROM ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ

Και δεύτερη χώρα, μετά τον Παναμά προχωρά σε άρση αναγνώρισης του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το Μεξικό -που είχε αναγνωρίσει το 2001 τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας- ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί το όνομα FYROM.

Σε κοινή ανακοίνωση Ελλάδας-Μεξικού αναφέρεται ότι μέχρι την επίλυση της διαφοράς για το όνομα, το Μεξικό προσωρινά αναφέρεται στο κράτος αυτό ως FYROM, για κάθε διμερή και διεθνή χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φτάσει θετικά μηνύματα στην Αθήνα από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής που δείχνουν την πρόθεση να χρησιμοποιούν στο εξής το όνομα ΠΓΔΜ στις διμερείς τους σχέσεις.

City 99,5

17.10.08

ΧΥΔΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ....ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ


Αντιγράφω από το ΤΡΩΚΤΙΚΟ :"Ο κώλος του καθενός είναι δικός του και μπορεί να χρησιμοιεί όπως θέλει και βαζει μέσα ότι θέλει. Κώλος του είναι και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν"!!!http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_2859.html


Αυτή είναι η δήλωση του Γρηγόρη Βαλιανάτου για την γνωστή πλέον σε όλους υπόθεσή διακίνησης του βίντεο στο διαδύκτιο από τους ασυνείδητους χειρουργούς "γιατρούς του δονητή".


ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ ΟΤΙ ¨ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΜΑΣΤΑΡΙΑ"........

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ , ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ...... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ "ΠΑΘΟΣ" ΤΟΥ ......Ή ΚΟΙΝΟΣ Η "ΑΡΡΩΣΤΙΑ" ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "...ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..."!!!!!..... ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ!!!!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ....... ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ............. ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΚΟΨΕ!!!!!!

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΖΑ


Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λάβει μέτρα κατά των ΗΠΑ, σε περίπτωση που η αμερικανική πλευρά δεν εκπληρώσει τη δέσμευσή της να συμπεριληφθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στο πρόγραμμα κατάργησης βίζας (visa waiver program) έως το τέλος του έτους, διατύπωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος του αρμόδιου, για θέματα Δικαιοσύνης, επιτρόπου Ζακ Μπαρό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα κατάργησης βίζας (visa waiver program) και την προοπτική ένταξης σε αυτό ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, ο Μ. Τσερκόνε είπε ότι υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση από την πλευρά των ΗΠΑ να συμπεριληφθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στο πρόγραμμα «visa waiver» έως το τέλος του έτους και όπως τόνισε «περιμένουμε από τις ΗΠΑ να εκπληρώσουν αυτή τη δέσμευση».

Εάν δεν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε ορισμένα αντίποινα, όπως για παράδειγμα την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τους κατόχους αμερικανικών διπλωματικών διαβατηρίων».Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι «δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θέλουμε οι Αμερικανοί πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα προς την Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι να χρειάζονται βίζα για να μεταβούν στις ΗΠΑ».

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την περίπτωση της Ελλάδας η οποία είναι η μόνη χώρα, από τα 15 παλιά κράτη μέλη της ΕΕ, που παραμένει εκτός του «visa waiver», ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι «δεν μπορεί να προδικάσει μια απόφαση, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί».Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι εφόσον συμβεί αυτό, η Επιτροπή θα εξετάσει την αντίδρασή της Ελλάδας.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» ΚΑΤΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΝ (δείτε τι έλεγε τον Ιούλιο του 2008)

ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ «ΠΑΝΙΚΟ»????

ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ?????

ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ «ΛΟΓΟ» ΤΟΥΣ????

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ» Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ????

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ - ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ




«ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ……. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ»

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΡΑ για τον Χάρη Νικολαϊδη

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΡΑ.

"Στην Ταϊλάνδη προσβολή του βασιλιά σημαίνει 15 χρόνια φυλακή". Μ' αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα "The Wall Street Journal" αναφέρεται στους αναχρονιστικούς νόμους που ισχύουν στην συγκεκριμένη ασιατική χώρα και καταγράφει τις πρόσφατες περιπτώσεις ανθρώπων που υπέστησαν διώξεις.

Ανάμεσά τους είναι και ο Ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Χάρης Νικολαϊδης που απειλείται με 15ετή κάθειρξη γιατί κρίθηκε ότι έθιξε τη βασιλική οικογένεια σε μια νουβέλα που έγραψε το 2005.

Το συγκεκριμένο βιβλίο τυπώθηκε σε 70 αντίτυπα και πουλήθηκαν μόνο επτά.

Ο Χάρης Νικολαϊδης βρίσκεται όμως φυλακισμένος σε μπουντρούμι της Μπάνγκογκ, από τις 31 Αυγούστου, μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και χωρίς να έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης τους.

Παρά την γραπτή συγγνώμη του προς την βασιλική οικογένεια και οι τρεις αιτήσεις του για αποφυλάκιση έως την διεξαγωγή της δίκης απορρίφθηκαν.

Ο ομογενής συγγραφές ζητά συγγνώμη από τους βασιλείς της Ταϊλάνδης ακόμα και μέσα από την The Wall Street Journal αλλά μάλλον μάταια.

"Ορισμένοι Ταϊλανδοί θεωρούν τον βασιλιά ως θεότητα και κουβαλούν μαζί τους την φωτογραφία του μαζί τους για καλή τύχη" γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο Χάρης Νικολαΐδης βρίσκεται φυλακισμένος στη χειρότερη φυλακή της Ταϊλάνδης. Μοιράζεται με 90 άτομα ένα κελί, στο οποίο δεν υπάρχει νερό, αρκετοί κρατούμενοι πάσχουν από φυματίωση και οι πιο τυχεροί μπορούν και κοιμούνται στο πάτωμα.

"Αν χρειαστεί θα πάω γονατιστή στον βασιλιά για να του ζητήσουμε συγγνώμη. Αρκεί να αφεθεί ελεύθερο το παιδί μας", λέει με δάκρυα η κ. Δέσποινα Νικολαΐδη.

.ΚΕΙΜΕΝΟ.omogeneia.ana-mpa.gr

Παίρνουμε όλοι τηλέφωνο
στην Πρεσβεία της Ταυλάνδης. 210-6710155
e-mail thaiath@otenet.gr

Αν και «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει», πρέπει να ξέρουν οι Σανιδάδες ότι γνωρίζουμε, τουλάχιστον, ανάγνωση…

Σανιδάς:
Παραπλανήθηκαν υπουργοί στο θέμα των εκτάσεων της μονής Βατοπεδίου.
«Παραπλανήθηκαν» από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Θ. Ρουσόπουλος:
«Εκαναν το καθήκον τους»
Ταυτιζόμενος πλήρως με τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά ότι οι υπουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πλανήθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους.

Πέτρος Δούκας:
Φταίνε οι γνωμοδοτήσεις
Την πλήρη ευθύνη στα γνωμοδοτικά όργανα του κράτους, στο ΠΑΣΟΚ που έκανε δεκτές τις αποφάσεις τους αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιχείρησε να μεταβιβάσει χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, προκειμένου να πείσει ότι δεν είναι δική του δουλειά «να ανταλλάσσει κτήματα με μονές».
«Ελευθεροτυπία»

«Η μόνη αρμόδια αρχή για να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για την ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή»
Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτήρης Μπάγιας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΙΣ Δ.Σ.Α.








Ονομάζεται : Μ Π Ι Κ Α Σ Κωνσταντίνος του Σωτηρίου και της Μαρίνας

Επάγγελμα: Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ

Α.Μ./Δ.Σ.Α.: 16543

Γραφείο : Σολωμού 66 - Αθήνα / Τηλ.210-5234355

ΑΦΜ : 043947800

ΔΟΥ : Αθηνών

Κάτοικος : Νέας Σμύρνης - Αιγαίου 110


Το νέο "φιντανάκι" του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,ο φέρελπης - νέος μεγαλοαπατεώνας δικηγόρος,εξ'αιτίας του οποίου στενάζουν δεκάδες αθώα,ανυποψίαστα θύματα,μιά και οι Δικηγορικοί τους Σύλλογοι απλά τους θωπεύουν. Ενώ θα έπρεπε με την πρώτη καταγγελία εις βάρος τους να τους τιμωρούν παραδειγματικά,έτσι που να μην επαναλάβουν εκ νέου τα ίδια αλλά και χειρώτερα εγκλήματα σε βάρος των πελατών τους.


ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ Βασίλειος του Καλούστ/ Μυκονίου 01 - Νέος Κόσμος

Τον εμήνυσε για κακουργηματική πράξη σε βάρος του,κατέσχεσε περιουσιακά του στοιχεία,και τον κατήγγειλε στον Δ.Σ.Αθηνών.

"Του έδωσε στις 18/04/05 το ποσόν των 4000€ - πλήν της αμοιβής του - προκειμένου να εξοφλήσει ένταλμα σε βάρος του,12μηνης ποινής."( απόφαση Ι.Κ.Α.)

Τον διαβεβαίωσε ότι όλα τακτοποιήθηκαν,αλλά..........τα χρήματα τα υπεξαίρεσε,τον πελάτη του τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό,μέχρι να συγκεντρώσει εκ νέου τα χρήματα και εξαγοράσει την ποινή του.!!!!!!! Aργότερα κάλυψε τις 4000€ με συναλλαγματικές των 1000€ εκάστη,εκ των οποίων παραμένουν ανεξώφλητες οι δύο εξ'αυτών.


Εάν,κατόπιν της τόσο σοβαρής καταγγελίας του παθόντος στον Δ.Σ.Αθηνών,είχε τιμωρηθεί παραδειγματικά, ο "αλητήριος" αυτός δικηγόρος θα σκεπτώταν σοβαρά την επανάληψη ετέρας απάτης. Αντίθετα, αντιλαμβανόμενος ότι "δεν τρέχει τίποτα" από τον σύλλογό του,συνέχησε την αμαρτωλή του δράση και κλαίει πολύς κοσμάκης.....έκτοτε..


Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων του και εγώ,ο οποίος έχω υποστεί ζημίαν ανω του 1.000.000 €,διαβεβαιώνοντάς με ότι οι υποθέσεις μου εκδικάστηκαν,εξεδώθησαν,καθαρογραφτήκανε και εκρεμμούσαν οι υπογραφές των Δικαστών.Και μέσω του κινητού του,μου έστειλλε μήνυμα με τα ....."νούμερα των 2 αποφάσεων,"όταν κάποια στιγμή άρχισα να διαμαρτύρομαι για την καθυστέρηση,μια και προ 4ετίας είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κ.λ.π.


Η πραγματικότης;;;;;; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ !!!!!!!!

Απλά κατεχράσθη τις 7500 € που του είχα καταβάλλει για αμοιβές ασφαλιστικών,αγωγών,επιδώσεων καί λοιπών υποθέσεών μου.


Δεν λέγονται ούτε και περιγράφονται οι απάτες του σε βάρος ετέρων,που γνώρισα εδώ και ένα μήνα και από τους οποίους έχω πάρει αντίγραφα των υποθέσεών τους..

Εισέπραττε αμοιβές μόνον και εξέδιδε " Π Λ Α Σ Τ Ε Σ Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ" - " Π Α Ρ Α Π Ο Ι Η Μ Ε Ν Α Ε Ι Σ Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Α Ε Γ Γ Ρ Α Φ Α " -


Τεχνιέντως η οικογένειά του τον απομάκρυνε από την Νέα Σμύρνη όπου διέμενε και εντοπίστηκε στήν εξοχική τους κατοικία εις ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Μετά τον εντοπισμόν του και για να μην τον λυτζάρουμε, ΑΚΟΥΣΟΝ -- ΑΚΟΥΣΟΝ τι σκαφιστήκανε. Λένε,η μεν σύζυγός του ότι είναι κλεισμένος στο Ψυχιατρείο,οι δε γονείς του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.


Σαν τον Μπίκα,κύριοι των Δικηγορικών Συλλόγων,κυκλοφορούν πολλοί δυστυχώς,οι οποίοι καλύπτονται κάτω από τις φτερούγες σας.......


Τρανό παράδειγμα η πλήρης κάλυψη που παρέσχε ο Δ.Σ.Αθηνών έν έτει 1980 - 85 στους μεγαλοαπατεώνες / Ναυταπατεώνες Δικηγόρους Αθηνών,τους οποίους άφησε τελείως ατιμώρητους και ανεξέλεκτους,παρά τις αναφορές και καταγγελίες μου ως και την σωρείαν των Βουλευμάτων εις βάρος των και οι οποίοι συνεχίζουν να δικηγορούν μέχρι σήμερα και να διαπράττουν σε βάρος των πελατών των κακουργηματικές παραλείψεις,που εκρεμμούν οι εκδικάσεις των ενώπιον των δικαστηρίων.

Ενώ εάν τους είχατε τραβήξει το αυτάκι τότε,τα πράγματα θα ήσαν τελείως διαφορετικά.Σας υπενθυμίζω το σημείον ενός εκ των βουλευμάτων αυτών ,που τους χαρακτηρίζει σαν "ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ."!!!!!!


Δεν λάβατε υπ'όψιν σας τους εφέτες Πειραιά και Αθηνών με τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς εις βάρος των.....θα λαβαίνατε εμένα υπ' όψιν σας:


Και μήν μου πείτε ότι έχω άδικο; Κάντε μου την χάρη....μην με προκαλείτε και για άλλες αποκαλύψεις.


Ιωάννης Εμμ.Νομικός


Υ.Σ. - Ακολουθούν έγγραφα


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ φάξ 210-3610537

Δ.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ φάξ 210-4172948




Πώς τά χρηματιστήρια καί οι τράπεζες μαζεύουν τό χρήμα σου ... καί όταν πιά δέν έχεις άλλο νά τούς δώσεις ... , τότε στό παίρνουν

Μια φορά και έναν καιρό σ´ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.

Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε.

Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.

Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οπότε οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον Χάρη , ούτε τον βοηθό του ....

Καλώς ήρθατε στη Wall Street καί σέ παρόμοια ευαγή ιδρύματα ....

Ανδρέας Μεταξάτος

ΚΟΥΙΖ


ΚΟΥΙΖ
Πληροφορίες από Ρηγίλλης: Ποιο σημαίνον πολιτικό πρόσωπο θα ψηθεί την επόμενη εβδομάδα από έγγραφα που θα εμφανισθούν και θα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα; Μπένι θα γελάσει πάλι το χειλάκι σου.....
ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΜΑΣ..............................................
ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ" ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΝΑΛΛΆΣΣΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ "ΡΑΜΑΤΑ" Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...................
ΑΝ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ....ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΕΤΕ; ............ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ";;;;
ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ .....ΦΟΥΛ.......ΓΙΑ ΣΥΓΚΆΛΥΨΗ!!!!!!

Ματαίωση της άσκησης «Νικηφόρος» στην Κύπρο

Δελτίο Τύπου του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

Στιγμιότυπο από παλαιότερη άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ματαίωση της άσκησης «Νικηφόρος». Διαπιστώνουμε με θλίψη ότι με τις ενέργειες και παραλείψεις της, η κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα ότι η διατήρηση σε υποφερτό επίπεδο, της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Το συμπέρασμα αυτό, εξάγεται αβίαστα από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, αλλά και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες στην ουσία απαξιώνουν την ανάγκη για διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. Προβάλλεται το πρωτοφανές επιχείρημα ότι με τέτοιο τρόπο ενδυναμώνεται η διπλωματία μας. Η αμυντική θωράκιση, που κτίστηκε από το υστέρημα του Κυπριακού Ελληνισμού, δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα, τα οποία αν συνεχιστούν, θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτο ρήγμα στην αμυντική ικανότητα της πατρίδας. Ήδη έχει πληγεί σε κάποιο βαθμό, το ηθικό των ανδρών της Εθνικής Φρουράς και του λαού γενικότερα.

Η κυβέρνηση περίπου θριαμβολογεί για την «επιτυχία» που είχε στο να «υποχρεώσει» τον Ταλάτ να ανταποδώσει με την ακύρωση της άσκησης των Τούρκων στα κατεχόμενα εδάφη μας. Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες ξεχνούν ότι η μονομερής απόφαση του προέδρου έγινε με κίνδυνο να μην γίνει η ανάλογη κίνηση από τον Ταλάτ, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο εθνικό εξευτελισμό, όπως αυτόν του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Δεν δείχνουν επίσης να αντιλαμβάνονται ότι με την «αμοιβαιότητα» που «πέτυχαν» στην ακύρωση των ασκήσεων, ουσιαστικά αναγνώρισαν στρατιωτικές αρμοδιότητες στο ψευδοκράτος του Ταλάτ, χωρίς να εμπλέκεται καθ’ οιοδήποτε τρόπο η κατοχική Τουρκία. Ας υποδειχθεί τέλος, στους ιθύνοντες, ότι άλλο η νόμιμη άσκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και άλλο η παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων του «Αττίλα».

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης προειδοποιεί τον Κυπριακό Ελληνισμό και για άλλα ανησυχητικά φαινόμενα που έχουν βγει στην επιφάνεια. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα λεφτά του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, που αντί να διατίθενται για την αμυντική θωράκιση, οδεύουν προς εξυπηρέτηση άλλων «κοινωφελών σκοπών», θα πρέπει να βρίσκουν τον κάθε Έλληνα της Κύπρου κάθετα αντίθετο. Είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη, η αφαίμαξη της ιερού ταμείου για την αμυντική θωράκιση της ημικατεχόμενης πατρίδας μας. Οι υπεύθυνοι για αυτή την ιεροσυλία θα πρέπει πάραυτα να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τους ενσυνείδητους πατριώτες αυτού του τόπου, κυρίως τους άντρες της Εθνικής Φρουράς (μόνιμα στελέχη, έφεδρους και κληρωτούς), να μην παρασυρθούν στον κατήφορο που μας σέρνει η πολιτική ηγεσία. Ένα κράτος υπό κατοχή και συνεχή στρατιωτική απειλή, οφείλει όχι μόνον να συντηρεί, αλλά και να βελτιώνει συνεχώς την αμυντική του ικανότητα. Με την ευκαιρία, το κίνημα στηλιτεύει την διαχρονική στάση των κομμάτων που υποστηρίζουν την «αποστρατικοποίηση της Κύπρου» σε μια μελλοντική λύση του Κυπριακού. Ερωτούμε τους «σοφούς» πολιτικούς μας: Προς τι, αυτή η προσέγγιση; Μήπως για να παραδώσουν την Κύπρο, άοπλη μπροστά από τις κάννες των Τουρκικών όπλων;

16.10.08

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

http://www.greekalert.com/


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Τη «σφραγίδα» του κ. Γ. Σουφλιά φέρει και η κίνηση που έγινε χθες για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου.
Πριν από τη δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την επιλογή του πρωθυπουργού, προηγήθηκαν μια μυστική συνάντηση αργά το βράδυ της Τρίτης και αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες...

Συγκεκριμένα, ο Θεσσαλός πολιτικός εδώ και καιρό αναζητούσε τρόπους για να υπάρξει διέξοδος και -κυρίως- εκτόνωση της έντασης που επικρατούσε εντός και εκτός ΝΔ σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.


Πριν από λίγους μήνες είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- συζητήσει με τον πρωθυπουργό το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά είχε προσκρούσει στην εμμονή -τότε- του κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ότι αυτό αρκεί ως επιχείρημα.

Ομως, μετά την υποβολή των παραιτήσεων των δύο δικαστικών λειτουργών και την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, ο κ. Σουφλιάς θέλησε να επανέλθει. Αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία στην Πελοπόννησο, το απόγευμα της Τρίτης, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον στενό πολιτικό του φίλο, υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη.

Κανόνισαν να συναντηθούν άμεσα και το ραντεβού πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Για περισσότερη από μιάμιση ώρα -όπως δημοσίευσε το «Εθνος» χθες- συζητούσαν το θέμα με τη Μονή Βατοπεδίου.

Εκεί, ο κ. Σουφλιάς επανέφερε την πρότασή του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο κ. Χατζηγάκης συμφώνησε και μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η επιλογή θα μπορούσε να είναι μια διέξοδος.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

"Οι αναμνήσεις γίνανε βόλια να πέτρωνες καρδιά μου δόλια".....

Άπειρες φορές ψιλοτραγουδώ το τραγούδι αυτό και γυρίζω πίσω....χρόνια πολλά...
Ανοίγω το γέρικο σεντούκι της ψυχής μου και ένας χείμμαρος αναμνήσεων ξεπηδά από μέσα....
Απλώνω το ρυτιδιασμένο χέρι μου...αρπάζω μιά...την χαιδεύω και της ζητώ να μου αφηγηθεί την περιπέτειά της,μια και όλη μου η ζωή ήταν μιά περιπέτεια.
"Θ υ μ ά σ α ι" - μου λέει - το μπάρκο σου στην ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ; Ησουν νέος,όμορφος,γεμάτος νειάτα και ζωή...παλληκαρόπουλο 26 χρονών..γεμάτος όνειρα κι'ελπίδες.
Γιατί μου το κάνεις αυτό; ....της ψελλίζω...και δάκρυα αρχίζουν να κυλούν στο σταφιδιασμένο μου πρόσωπο.
Μην κλαίς γερο-καπετάνιε μου..σε φέρνω τόσα χρόνια πίσω, επίτηδες...γιατί τότε ζούσες την ζωή,την απολάμβανες,ήσουν γεμάτος χαρά,πέταγες,γελούσες και σε όλους μετέδιδες αυτό τον πηγαίο ενθουσιασμό σου.Ησουν αισιόδοξος και γλεντζές,έξω καρδιά....
Μου σκούπισε τα δάκρυα,μου χάιδεψε το πρόσωπο και μου ζήτησε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της θύμησης ενός ταξιδιού με το γέρικο και κατασκουριασμένο αυτό "μπαπόρο",που
ήταν κτισμένο στην Αγγλία την περίοδο του Β΄παγκόσμιου πολέμου.Ατμομηχανή ,με 3 καζάνια που σήκωναν πίεση και γύριζαν τα έξη (6) ποδάρια της ,χαρίζοντάς μια ταχύτητα επτά (7) μιλίων την ώρα και με ...πρύμα τις ακτίνες του ήλιου,να μας σπρώχνουν κι' αυτές,όπως λέγαμε χαριτολογώντας.
Ανθυποπλοίαρχος είχα μπαρκάρει,έκανα την βάρδια 1200 - 0400 [ Μεσημέρι και βράδυ ] με μηνιαίο μισθό 67 λίρες Αγγλίας (χάρτινες),σε Δραχμές 5.628.-(ακαθάριστα μια και πληρώναμε ένα μέρος των κρατήσεών μας για το Ναυτικό απομαχικό ταμείο (Ν.Α.Τ.) Καλά λεφτά για την εποχή εκείνη,όταν πλήρωνα για ενοίκιο σε 2άρι επί της Λεωφ.Συγγρού Δρχ.500,το σουβλάκι κόστιζε 3 Δρχ.,η εφημερίδα 1 Δρχ.όσο και το εισητήριο του λεωφορείου,κινηματογράφος 7 Δρχ.
Καπετάνιος μας ο Βογιατζής Στέλιος από την Κύμη Ευβοίας.
Υποπλοίαρχος ο Σιώνης Κώστας
Ανθυποπλοίαρχος ο Φιλάρετος Χρήστος από την όμορφη Σκιάθο.
Ασυρματιστής ο Αδαμόπουλος Γιάννης από την Καλαμάτα.
Αος Μηχανικός ο Χατζηβασιλείου Χαράλαμπος από τον Πειραιά.
Βος Μηχανικός ο Μακαντάσης Γιώργος από Πειραιά.
Εγώ ήμουν ο έτερος Ανθυποπλοίαρχος,που μοιραζώμουνα την μονή μου κουκέττα (κρεββάτι) με την σύντροφο της ζωής μου Μαρίνα,που έμεινε στο πλοίο αυτό μαζί μου περίπου 11 μήνες.Εγώ 14 μήνες.
Βρισκώμαστε κατακαλόκαιρο στην Χαιμανέρα (δίπλα από το Γκουαντάναμο) στην Κούβα.Θερμοκρασίες υψηλές,κτυπούσαμε 44 με 46 βαθμούς Κελσίου.Σκέτη λαμαρίνα οι ενδιαιτήσεις μας,χωρίς μόνωση.Κλιματισμός ανύπαρκτος και μόνος τρόπος δροσιάς,ένας πεπαλαιωμένος ανεμιστήρας που κολλούσε συνέχεια....
Η λέξη "παγωμένο" νερό,απαγορευμένη,ανύπαρκτη,μια και δεν λειτουργούσαν τα ψυγεία.
Αντί ψυγείων,μας είχε η εταιρεία εφοδιάσει με τρείς πήλινες κανάτες Αιγίνης,που είχαν διανεμηθεί ως εξής:
Η μία δρόσιζε τους 4 αξιωματικούς Γεφύρας,τον ασυρματιστή και την σύζυγόν μου.
Η δεύτερη τους 4 αξιωματικούς Μηχανοστασίου,και η τρίτη όλο το υπόλοιπο πλήρωμα [ ναύτες,λιπαντές,καμαρώτους] που διέμεναν στην πρύμη του πλοίου.
"Της παραφροσύνης το ανάγνωσμα...πρόσχωμεν.." Μάχες και επιθέσεις στα κρεμασμένα κανάτια από την πρύμη στην γέφυρα,για λίγο ..χλιαρό νεράκι.
Ενας Καπετάνιος ανεκδιήγητος,άναυτος,φοβιτσιάρης,τσιγκούνης μέχρι τρέλλας,βρωμίλος,κυκλοφορούσε πάντα με το ίδιο παντελόνι που ήταν κατακατουρημένο επί μονίμου βάσεως.Κυρίως όταν ο ασυρματιστής μας έφερνε δελτίο θυέλλης,κατουριώτανε πάραυτα και ήθελε όλους τους αξιωματικούς στην Γέφυρα επί ποδός πολέμου. Πλέον τον είχαμε καταλάβει και ο Υποπλοίαρχος και εγώ τον πειράζαμε άσχημα,πιθανολογώντας ότι το σύννεφο στόν ορίζοντα είναι προμήνυμα κακοκαιρίας και έπρεπε να λάβουμε τα μέτρα μας κατά κάποιο τρόπο.
Τι λέτε μωρέ εσείς; Κώστα,Γιάννη,τι κάνουμε;Νέοι εμείς,πειραχτήρια,τον ταλαιπωρούσαμε άγρια.Τάθελε όμως ο κώλος του,γιατί μας ταλαιπωρούσε χωρίς λόγο και αιτία.
Ή μάλλον εξ' αιτίας της παροιμιώδους τσιγκουνιάς του,που πεινάσαμε πολλές φορές μια και δεν εφοδίαζε σωστά το πλοίο με τα ανάλογα τρόφιμα και λιμοκτονούσαμε ,χωρίς ίχνος υπερβολής.
Χαιμανέρα,ένα μικρό λιμάνι με μία προβλήτα που δεχώταν δύο πλοία μόνον,ένα από την κάθε πλευρά.Φορτώναμε ζάχαρη ακατέργαστη,κόκκινη,σε τσουβάλια.
Δυό - τρία σπιτάκια με στέγες τσίγκινες και ο ανάλογος πληθυσμός,περίπου 10 άτομα.
Τα παιδιά πλησίαζαν το πλοίο και ζητούσαν τσίχλες,που τους έλειπαν όντως,λόγω του επικρατούντος αποκλεισμού του νησιού,ενώ οι μεγαλύτεροι ζητούσαν τσιγάρα CHESTERFIELD θυμάμαι,με ανταλλαγή δερμάτινα είδη από κορκόδειλλο.΄Ολα αυτά κάτω από την μύτη του Κουβανέζου στρατιωτικού ένοπλου φύλακα .
Πείνα έξω,αλλά πείνα και στο βαπόρι μας.
Κυριακή πρωί , το πρώτο μάτς. Το ψωμί ήταν μουχλιασμένο,αλλά η εντολή του Καπετάνιου στον καμαρώτο ήταν να σερβιριστεί ως έχει.Απέναντί μου καθώταν ο Σιώνης (Υπ/ρχος),δίπλα μου η σύζυγός μου. Κάποια στιγμή έρχονται και τηγανιτά αυγά για τον Σιώνη,τα οποία όμως μοίριζαν άσχημα,μια και ήσαν κλούβια όπως του εξήγησε ο Μάγειρας,όταν τον καλέσαμε στην τραπεζαρία.Του είχε πει ο Καπετάνιος να φυλάει τα κλούβια αυγά και να τα σερβίρει στον Υποπλοίαρχο,ο οποίος αστειευόμενος μαζί μου σε ανύποπτο χρόνο ,είχε δηλώσει ότι τρώει τα πάντα,ακόμη και τα "κλούβια αυγά." Το άκουσε η Καπετανάρα μας και έδωσε την σχετική εντολή.
Με τις φωνές του Σιώνη,νάτος ο Καπ.Στέλιος και αρχίζει το σχετικό γλέντι.Μετά τον περιλαμβάνω εγώ,διαμαρτυρόμενος για το μουχλιασμένο ψωμί και τι μου απαντάει ο αθεόφοβος;Λίγο πολύ,ότι η μούχλα είναι πενικιλλίνη και δεν ξέρουμε να τρώμε.Και αρπάζει δυό φέτες μουχλιασμένες και τις καταβροχθίζει.....Δεν χρειάζεται να σας πώ τα χαμπέρια του ύστερ'από λίγο....Πόνοι στην κοιλιά,να ουρλιάζει και εγώ να του τρυπώ τον πισινό με παυσίπονες ενέσεις.
Το μεσημέρι,ξανά μανά τα ίδια.Κοτόπουλα χαλασμένα και για να αποδείξει ότι τρώγονται,άρπαξε μέσα από το μπουγέλο των σκουπιδιών ένα μπούτι και το έτρωγε κοντά στον διαμαρτυρόμενο Β΄Μηχανικό.Να πάλι πόνοι,να ατροπίνες στον πισινό του που του τον είχα κάνει κόσκινο.....
Ευτυχώς που είχαμε κάνει την κουμπάνια μας με κονσέρβες που είχαμε αγοράσει από Ισπανία για ίδιον λογαριασμό και αποφεύγαμε τα ύποπτα φαγητά του πλοίου.
Πότε έτσι και πότε αλλιώς,η ζωή κυλούσε όμορφα,είμαστε μια καλή παρέα - πλήν του Καπετάνιου - βγαίναμε τα βράδυα προς το εσωτερικό της πόλης,20 χιλιόμετρα με ταξί,τρώγαμε,διασκεδάζαμε,χορεύαμε τους λατινο-κουβανέζικους ρυθμούς [ πατσάνγκα - μάμπο - ρούμπα ] και ξεχνούσαμε τα πάντα.
Ενα βράδυ,μας ενημέρωσαν ότι έρχεται κυκλώνας και θα περνούσε πάνω από το νησί.Απαγόρευση εξόδου,μπαλλόνια και κάβοι για γερό δέσιμο στην προβλήτα,κλείσιμο τα αμπάρια και όσους μουσαμάδες είχαμε για κάλυψη και στεγανοποίησή των τους χρησιμοποιήσαμε.
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε,μαύρη σαν καλιακούδα.
΄Ανεμοι εφιαλτικοί,βροχή που να μην βλέπεις σε απόσταση ενός μέτρου,αστροπελέκια γάζωναν τον ουρανό σαν ριπές οπλοπολυβόλου,η μέρα είχε γίνει νύχτα και το γέρικο σκαρί της ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ μας περνούσε εφιαλτικές σκηνές,μια και κτυπούσαν τα πλευρά του πλοίου στην προβλήτα και υπήρχε φόβος να πνιγούμε σαν τα ποντίκια,αν γινώταν κάποιο ρήγμα.
Τρία μερόνυχτα δοκιμαστήκαμε,πέρασε το παρακλάδι του κυκλώνα από πάνω μας,ξαναείδαμε ήλιο,σταμάτησαν όλα τα εφιαλτικά φαινόμενα και η φόρτωση ξανάρχισε,μια και η γεροσκούνα μας πέρασε ανώδυνα την 3ήμερη αυτή δοκιμασία.
Είκοσι μέρες στο λιμάνι,η φόρτωση συνεχιζώταν με αργούς ρυθμούς,όταν ένα μεσημέρι αποκτήσαμε συντροφιά στην άδεια πλευρά της προβλήτας.Ηλθε ένα ολοκαίνουργιο Ρώσσικο πλοίο,υπέρ σύγχρονο.Εν ολίγοις αρχίσαμε να κάνουμε συγκρίσεις.Αυτοί τα είχαν όλα,εμείς τίποτα.
Κυρίως το "παγωμένο" νερό μας έλλειπε και ένα παγωμένο φρούτο,ή ένα παγωτό.Αυτά που δεν έλειπαν από τους συναδέλφους μας Ρώσσους.
Ο Διάβολος και η σκούφια του,αποφασίζω να πάω για εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο τους,παρά τιςέντονες αντιδράσεις του φίλου μου Καπ.Κώστα,λόγω των διαφορών που υπήρχαν τότε μεταξύ Ελληνικής και Ρώσσικης σημαίας.Ήταν λίγο πουριτανός τότε...
Ντυνόμαστε με την κυρά Μαρίνα και ανεβαίνουμε στο πλοίο τους,όπου μας υποδέχθηκε η Πλοίαρχος (γυναίκα) μετά Βαίων και κλάδων.Κυρίως για λόγους προπαγάνδας πιστεύω μας συμπεριφέρθηκαν έτσι.Κλιματισμός,σαλόνια απαστράπτοντα,νερό και αναψυκτικά "μπούζι" που λέμε,και παγωτό διπλό παρακαλώ σε ποτήρι κρυστάλλινο.
Μας επρότειναν να παίξουμε ποδόσφαιρο μεταξύ μας,σε μια αλάνα που υπήρχε κοντά στα πλοία μας,αποδέχτηκα την πρόσκληση και φύγαμε ύστερ'από λίγο,συνοδευόμενος από ένα ναύτη τους που έφερε στο πλοίο μας 2 μπετόνια παγωμένο νερό.
Δεν περιγράφεται τι έγινε με το νερό..... Πως να μην συγκινούμαι όταν σκέπτομαι αυτές τις στιγμές; Το παγωμένο νεράκι,ένωσε δύο διαφορετικά στρατόπεδα.Γιατί κακά τα ψέμματα,οι σχέσεις Δύσης Ανατολής εκείνη την περίοδο, δεν ήταν ότι καλύτερο...
Σκηνές απείρου κάλλους,την ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης.Που δυστυχώς δεν διέθεται κανείς μας φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσουμε αυτές τις στιγμές,που θα προκαλούσαν γέλοια στους πάντες.
Η Ρωσσική ομάδα παρετάχθη με ομοιόμορφη αμφίεση,συνοδό ιατρό,αλλά και φορητά ψυγεία με παγωμένα φρούτα,αναψυκτικά και νερό.
Εμείς,αρκεστήκαμε να μείνουμε με τις φανελλίτσες τις λευκές και τα παράτερα σώβρακα,λευκά μεν,αλλά διαφόρων τύπων και μάκρους.Από παπούτσια και κάλτσες δεν το συζητάμε...".Οκτακολόρ" και βάλε...
Στο Α΄ημίχρονο ( 15λεπτο) την ...τρώγαμε 2-0
Στήν ανάπαυλα πέσαμε με τα μούτρα στα φρούτα,αναψυκτικά και νερό και στην επανάληψη .....είμαστε για κλάμματα. Κατεβασιά και γκόλ. Δώδεκα φάγαμε ακόμη,αλλά είμαστε ευχαριστημένοι,μια και πέσαμε σαν λύκοι στα παγωτά στο τέλος του αγώνα και εκεί τους νικήσαμε κατά κράτος,μια και δεν έμεινε παγωτό γι' αυτούς.
Στό μήνα επάνω,επιτέλους είχαμε φορτώσει.Για να πάρουμε περισσότερο φορτίο,πήραμε λιγώτερο πόσιμο νερό,που δεν επαρκούσε και για χρήση καζανιών μηχανοστασίου,τα οποία υποχρεωτικά δούλεψαν με θάλασσα και που ύστερ'από δυό μέρες ταξίδι άρχισαν να κλατάρουν,να σπάνε οι αυλοί και να βγαίνουν "off" εκτός λειτουργίας.
Από τρία καζάνια,φθάσαμε στο σημείο να κορσάρουμε τον Ατλαντικό με ένα καζάνι μόνο,με ταχύτητα 3 μίλια την ώρα.!!!!!!!! περίοδο κυκλώνων.....
Προορισμός μας το λιμάνι ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ.
Πλήρης απογοήτευση επικρατούσε στο μηχανοστάσιο,μια και οι Μηχανικοί δούλευαν νυχθημερόν για να ταπώνουν τους σπασμένους αυλούς.Με το που έμπαινε σε λειτουργία το ένα καζάνι,ζημιά στο άλλο.Σβύσιμο,άνοιγμα για να κρυώσει ....αλλά πολλές φορές μπαίνανε μέσα με ψηλές θερμοκρασίες,που είχαν σαν αποτέλεσμα εγκαύματα και πρίξιμο προσώπου,ως και βλαβερές συνέπειες στα μάτια τους.
Τα δελτία καιρού,απογοητευτικά τελείως,μια και οι κυκλώνες γεννούσαν ο ένας τον άλλον και ..........
Ενας Καπετάνιος ανύπαρκτος,κατακατουρημένος και να μην μας αφήνει να ξεκουραστούμε ούτε για λίγο.
Αυτός την άραζε στο δωμάτιο χαρτών (charter room) που ενώνεται με την Γέφυρα του πλοίου με μιά πόρτα και το πλοίο διοικείτο στην ουσία από Υποπλοίαρχο και εμένα,μια και ο έτερος Ανθυποπλοίαρχος ήταν νεοφώτιστος - πρωτόμπαρκος ναυτικός,καλός και ευσυνείδητος,αλλά άπειρος ακόμη .
Και δεν έφθαναν όλα αυτά,ζημιές καζανιών,μειωμένη ταχύτητα,εμφάνιση κυκλώνων με πορεία κατά πάνω μας,ξέσπασε και στάση στο πλήρωμα,λόγω έλλειψης τροφίμων.
Αναγκαστήκαμε σε αυστηρές περικοπές για να βγάλουμε το ταξίδι μας,που καλώς εχόντων των πραγμάτων ,θέλαμε ακόμη 20 ημερόνυχτα για να φθάσουμε στον προορισμό μας.Γκρίνιες και φασαρίες αναπόφευκτες,όλες κατά του Καπετάνιου,που του είχαμε απαγορεύσει να έλθει σε επαφή με οιονδήποτε από φόβο μήπως τον πετάξουν στην θάλασσα.
Η κυρα - Μαρίνα παρακολουθούσε την εξέλιξη των πραγμάτων χωρίς να αναμιγνύεται πουθενά και τις τελευταίες ημέρες την είχα υποχρεώσει να βρίσκεται συνεχώς ξαπλωμένη για να μην καταναλώνει θερμίδες,τρώγοντας μία φορά "μόνον" την ημέρα.Φυσικά δεν υπήρχαν πλέον ούτε κονσέρβες και το μοναδικό τελευταίο σακκί αλεύρι ,αντί για ψωμί,ο Καπετάν Χρήστος (ο Θεός να τον αναπαύει) μας έφτιαχνε κάτι ψευτοαλευρόπιτες που μας κρατούσαν κάπως καλύτερα και μας στούμπωναν.
Υποχρεωτικά και για να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις,αναγκαστήκαμε να κάνουμε εγγραφή των γεγονότων στο ημερολόγιο του πλοίου και εις βάρος του Πλοιάρχου,που σήμαινε - λόγω της Ελληνικής Σημαίας που έφερε το πλοίο μας - πειθαρχική δίωξη από τις αρχές.
Αναγκαστικά παρεκκλίναμε της πορείας μας και θα προσεγγίζαμε στην MADEIRA για ανεφοδιασμό τροφίμων και νερού.
Όσο απίστευτο και να σας φαίνεται,οι κυκλώνες (4 τον αριθμό) που είχαν πορεία καταπάνω μας,άλλαζαν πορεία τελευταία στιγμή.
Τις δύο τελευταίες ημέρες πριν την άφιξή μας στην MADEIRA δεν υπήρχε .......ίχνος φαγώσιμου.
Η κόπωση και η εξάντληση εμφανέστατες σε όλους μας......Αντέξαμε όμως και μεσάνυχτα μπήκαμε στο λιμάνι,όπου μας περίμεναν τρόφιμα και νερό.
Από ένα καφάσι με λαχταριστά σταφύλια,πήρα ένα τσαμπί,μιά φρατζόλα ψωμί και 2 μπουκάλια νερό και τα έδωσα στην σύντροφό μου,που αναλύθηκε στα κλάμματα.
Η γεύση αυτού του φρούτου,αυτού του ψωμιού,διατηρούνται τόσο έντονα κάθε φορά που θα φέρουμε στο μυαλό μας αυτή την εικόνα.
Σε πέντε μέρες φθάσαμε στην Καζαμπλάνκα,όπου έγινε η αντικατάσταση του Καπετάν Στέλιου,την πρώτη ημέρα κιόλας.
Λυπηρή η κάθοδός του από την σκάλα του πλοίου,κάτω από άγριο γιουχάρισμα και υβρεολόγιο,από ένα πλήρωμα που είχε καταπιεστεί υπέρμετρα.
Ο αντικαταστάτης του ,ο Καπετάν Κώστας Γανώσης,νιόπαντρος,μας έφερε και την σύζυγόν του την Άννα,οπότε οι γυναίκες έγιναν δύο,και μετά από πέντε ημέρες έγιναν 4,μια και ήθαν και οι γυναίκες του Αου και Βου Μηχανικού.
Ο φίλος μου Κώστας Σιώνης ήταν "inammorato"[ ερωτευμένος ] τότε και έπαιρνε μαθήματα από εμάς τους παντρεμένους.
Εδώ τελείωσε ένα ταξίδι και ακολούθησαν και άλλα πολλά,ευτυχώς καλύτερα,όπως αξίζουν στην προσωπικότητα του κάθε ναυτεργάτη,που στερείται την οικογένειά του μήνες πολλούς,που καταπονείται για να θρέψει τα λοιπά μέλη της φαμίλιας του και που δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του στερεί κεκτημένα δικαιώματα.
Φίλε Κώστα Σιώνη,παλαιέ συνάδελφε και συνεργάτη,θυμάσαι την περιπέτεια αυτή;Περιμένω απάντησή σου.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και συνεχίζει να είναι. Γράφω από την ΜΙΑ μεταμεσονύκτιο μέχρι τώρα 07.30 που την στέλνω σε αγαπητούς ,εκλεκτούς φίλους,να την αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους και να την διαβάσουν οι στεριανοί αναγνώστες - ως επί το πλείστον - για να πληροφορηθούν πως βγαίνει το μεροκάματο......."Ε Ν Π Λ Ω." !!!!!!!
Καπετάν Γιάννης
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ .....ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΜΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ

Οι θέσεις Ομπάμα - Μπάιντεν για Κυπριακό, Σκοπιανό, Οικουμενικό Πατριαρχείο


Την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποστηρίζουν με γραπτή δήλωσή τους προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία και την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, ζητώντας παράλληλα την ψήφο των ομογενών στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.
Τη δήλωση των Δημοκρατικών υποψηφίων αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα της η ομογενειακή εφημερίδα «Greek News».
Για το Κυπριακό, στη δήλωση τονίζονται τ’ ακόλουθα:
«Ο Μπαράκ Ομπάμα ως Πρόεδρος θα επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, αναζητώντας τη διαπραγμάτευση μίας πολιτικής διευθέτησης στην Κύπρο. Πιστεύει έντονα ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει μία ενιαία κυρίαρχη χώρα, στην οποία η κάθε μία από τις δύο κοινότητες του νησιού θα μπορεί να ασκεί ουσιαστική πολιτική αρχή εντός μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση των δύσκολων θεμάτων, όπως του περιουσιακού, των προσφύγων, τους εδαφικού και της ασφάλειας. Μία διευθέτηση του Κυπριακού, μέσω διαπραγματεύσεων, θα δώσει τέλος στην τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και θα επιδιορθώσει την τραγική διαίρεση του νησιού, ενώ παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την ευημερία και την ειρήνη σ’ ολόκληρη την περιοχή. Θα δώσει ακόμη στους Κύπριους ένα σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουν το μέλλον τους, έπειτα από πολλά χρόνια διαίρεσης και αβεβαιότητας. Θα βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων ελληνοτουρκικών θέσεων, δυναμώνοντας τη δημοκρατία στην Τουρκία, μειώνοντας το ρίσκο στρατιωτικής σύγκρουσης και απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.».
Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αφού υπενθυμίζει ότι «ο γερουσιαστής Ομπάμα ήταν ένας από τους τρεις εισηγητές του νομοσχεδίου 300, που προέτρεπε Ελλάδα και ΠΓΔΜ να εργαστούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ για να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά τους για το όνομα», επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς τις δύο χώρες να εργαστούν μέσω του ΟΗΕ για «αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια».
Τέλος για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπενθυμίζει ότι «ο γερουσιαστής Ομπάμα ήταν ένας από τους 73 γερουσιαστές που έστειλαν το 2006 επιστολή στον πρόεδρο Μπους ζητώντας να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε να αποκαταστήσει τα δικαιώματα του οικουμενικού θρόνου», σημειώνοντας και τα εξής: «Η Tουρκία θα πρέπει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να της εγγυηθεί το δικαίωμα να εκπαιδεύει κληρικούς από κάθε εθνικότητα, όχι μόνο Τούρκους υπηκόους».
Η εφημερίδα «Greek News» φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Επιτροπής για την εκλογή Ομπάμα, Αλέξη Γιαννούλια. Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι δηλώνει ότι «οι γερουσιαστές Ομπάμα και Μπάιντεν απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνονται τις σημαντικές θέσεις της κοινότητάς μας και τη δέσμευσή τους στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αυτή η ανακοίνωση, ενώ αποτελεί μόνο την αρχή, παρέχει μία σταθερή βάση από την οποία η κοινότητά μας μπορεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Ομπάμα. Επιδεικνύει επίσης ότι μπορούμε να έχουμε ξανά φίλους στο Λευκό Οίκο».
Naftemporiki

Το περιβόλι της τριχερούσας (μονής) της Βατοπεδινής;


Στην ινδική μυθολογία η όχι και τόσο ευειδής ινδουιστική θεά Ντούργκα συμβολίζει την εξουσία, τη δύναμη και τον θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό.

Εμάς, πάντως, μας θυμίζει πολύ περισσότερο -έτσι που βλέπουμε το είδωλό της να έχει άφθονα χέρια και να είναι γεμάτο χρυσοποίκιλτα στολίδια- τις... ρασοφόρες ασκητικές μορφές της Μονής του Βατοπεδίου! Μπορεί οι δικοί μας «άγιοι» πατέρες και γέροντες να μην αποπνέουν τη χλιδή της θεάς Ντούργκα, αλλά, δόξα τω Θεώ, δεν υστερούν σε χρυσάφι από αυτήν!

(ΕΘΝΟΣ)


Οι θησαυροί του Αγίου Όρους

Για τους θησαυρούς του Αγίου Όρους κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του σήμερα στην Εσπρέσο ο κ. Κώστας Ζαφειρίου.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι:

1. Στη Μονή Βατοπεδίου, φυλάσσεται λέει, εκτός από τη Ζώνη της Παναγίας, και, το καλάμι με το οποίο προσφέρθηκε στον σταυρωμένο Χριστό ο σπόγγος με το όξος!!!..
Θησαυρός, ξεχωριστός λέει, και ο «Ιασπις», ένα βαρύτιμο ποτήριο για τη χριστιανική ορθόδοξη τελετουργία που δώρισε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μανουήλ Β' Παλαιολόγος στη μονή τον 14ο αιώνα. Είναι κατασκευασμένο από το σπάνιο ορυκτό ίασπι, με καστανόχρωμες «φλέβες», ενώ οι χρυσές ανάγλυφες λαβές του σε σχήμα φιδιού είναι διακοσμημένες με πολύτιμες πέτρες.
Τι λες, ρε παιδάκι μου!

2. Στη Μονή Ιβήρων, στον νάρθηκά του ναού, μαζί με αγίους, εικονίζονται ( άκου, λέει) ο Μέγας Αλέξανδρος (χωρίς το καταραμένο φίδι) και ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Σόλων, ο Θουκυδίδης και ο Σοφοκλής!
Εκεί, φυλάσσονται λέει τα χρυσοκέντητα άμφια Πατριαρχών (Γρηγορίου Ε' και Διονυσίου Δ'), ο λεγόμενος σάκος του αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή, τα ποτήρια των Κομνηνών, κλπ, κλπ…

3. Στη Μονή Χελανδαρίου, φυλάσσονται λέει, εκατοντάδες πολύτιμοι λίθοι του 11ου και 12ου αι., κεντητά άμφια, καθώς και τμήμα του Ακάνθινου Στεφάνου του Ιησού… (Αλλού το καλάμι, λοιπόν, αλλού το στεφάνι, και κάπου αλλού τα… δώρα των μάγων!!!)

4. Η Μονή Διονυσίου, έχει ανάγλυφη παράσταση της Σταύρωσης σε ελεφαντόδοντο (10ος αι.), αρχιερατικές στολές, βέβαια, κλπ, κλπ…

5. Στη συλλογή των ιστορικών κειμηλίων της μονής Παντοκράτορος περιλαμβάνεται και η ασπίδα του Αγίου Μερκουρίου….

6. Στη Μονή Ξηροποτάμου, σαν πολύτιμα κειμήλια θεωρούνται λέει το δισκάριο της Πουλχερίας (5ος αι.) από στεατίτη λίθο… χρυσοκέντητα άμφια (και εδώ), κ.ά.

7. Χρυσοκέντητα άμφια, ιερά σκεύη κ.ά. θα δούμε και στη Μονή Ζωγράφου (αν πάμε) βοήθεια μας!!!..

8. Στο σκευοφυλάκιο της μονής Φιλοθέου, φυλάσσεται, λέει, και το δεξί χέρι του Χρυσοστόμου, δώρο του Ανδρονίκου Β'.

9. Στη Μονή Αγίου Παύλου, θα δούμε λέει τεμάχια (;) από τα Δώρα των Μάγων!!!..

10. Η Μονή Σταυρονικήτα, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο και σύμφωνα με την παράδοση, την ψηφιδωτή εικόνα του Αγίου Νικολάου τη βρήκαν ψαράδες στη θάλασσα. Στο μέτωπο του Αγίου ήταν κολλημένο ένα στρείδι. Οι ψαράδες το αποκόλλησαν και από την εικόνα έτρεξε αίμα!

11. Στους θησαυρούς της Μονής Ξενοφώντος, περιλαμβάνονται και εδώ, χρυσοκέντητα (φυσικά) άμφια, ιερά σκεύη κ.ά.

12. Στη Μονή Εσφιγμένου, ανάμεσα στα κειμήλια περιλαμβάνονται, λέει, ο λεγόμενος σταυρός της Πουλχερίας και ένα μεγάλο κομμάτι από τη σκηνή του Μεγάλου Ναπολέοντα (από την εκστρατεία του στην Αίγυπτο), το οποίο χρησιμοποιείται σαν παραπέτασμα στην πύλη του καθολικού κατά την πανήγυρη!!!..

13. Από τα πολλά παρεκκλήσια που διαθέτει η Μονή Παντελεήμονος, το σημαντικότερο είναι της Αγίας Σκέπης, που χτίστηκε το 1852 και το τέμπλο του είναι όλο επιχρυσωμένο

14. Στη Μονή Κασταμονίτου, φυλάσσεται λέει, και ένα πολύτιμο ευαγγέλιο με αργυρόχρυση επένδυση, δώρο της Βασιλικής (;)…


http://xairete.blogspot.com/2008/10/blog-post_2048.html

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ SIXTIES

Από Καπετάν Γιάννης
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 22.00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ SIXTIES ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.
(πατα επανω)

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ! ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΕΙ!!!


ΠΡΟΣ: Κον ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΉ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ

Εκλογές “λύτρωσης και όχι παραγραφής” Γιώργος Α. Παπανδρέου.


Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, διανοούμενοι, υπάλληλοι, υπερδανεισμένοι, άνεργοι, απολυμμένοι,

όλοι μαζί ενωμένοι, γερά να φύγει η δεξιά!!


Μέσα στην διαθνή κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, υπολογίζεται ότι 923 εκατομμύρια άνθρωποι “ζουν” κάτω από το όριο της πείνας! (Μα γιατί δεν τρώνε “παντεσπάνι”, Μαρία Αντουανέττα )!!!

Η Μαρία Αντουανέττα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!!

Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει απο το Παρίσι ...


ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΕΙ!!!

7.000.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι. 300.000 σπίτια κατάσχονται από τις τράπεζες της φεουδαρχίας που “άπληστη” ροκανίζει και το τελευταλιο ευρώ του κοσμάκη!!




Η Μαρία Αντουανέττα, ήταν τρομερά σπάταλη, πολύ επιφανειακή, και δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τους πολίτες . Δύο χρόνια αφότου έφτασε στις Βερσαλλίες, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα. Αυτό δεν βοηθούσε καθόλου τις σχέσεις της με τον γαλλικό λαό. Άσχετα αν στο Παρίσι πέθαιναν οι άνθρωποι από την πείνα, η μόνη έγνοια της Μαρίας Αντουανέτας ήταν η μόδα, οι κομμώσεις και τα κοσμήματα. Έτσι το βράδυ της 12ης προς 13 Ιουλίου 1789 οι εξεγερμένοι άρχισαν την αναζήτηση όπλων. Όντως, στις 14 του μηνός εισέβαλαν στο Hotel des Invalides και κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα τυφεκιών. Μετά από αυτό, πολλοί από τους πολίτες στράφηκαν στη Βαστίλη. Χιλιάδες οπλισμένοι Παριζιάνοι πολίτες όρμησαν στην Βαστίλη. Περίπου επτά χιλιάδες πολίτες όρμησαν στην Βαστίλη και την γκρέμισαν. Στις 5/10/1789 ένα εξαγριωμένο γυναικείο πλήθος βάδισε στο παλάτι των Βερσαλλιών όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια, και επιχείρησαν να σκοτώσουν την βασίλισσα που συσχετιζόταν με τον βασιλικό αυταρχισμό. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε απο το πλήθος αιχμάλωτη στο Παρίσι, στα ανάκτορα του Τουιλερί. Το επαναστατικό τους κίνημα έδινε μήνυμα σε όλα τα Ευρωπαικά κράτη με παρόμοια καθεστώτα. Μερικοί ισχυροί άντρες όπως ο Μιραμπώ προσπαθούσαν μυστικά να επαναφέρουν τον βασιλιά σάν κυβερνήτη με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα, αλλά ο ξαφνικός θάνατος του Μιραμπώ και η κατάπτωση του Λουδοβίκου εξασθένησαν αυτές τις προσπάθειες.

Η Μαρία Αντουανέττα δεχόταν την ταπείνωση να έχει επαναστατικούς στρατιώτες για φύλαξη ακόμα και στο ίδιο της το δωμάτιο, ενώ της αρνήθηκε η παρουσία εξομολόγου. Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει απο το Παρίσι μεταφέροντας την οικογένεια του στον ασφαλή πύργο του Μοντμεντί, στα ΒΑ Γαλλικά σύνορα ώστε να μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις έχοντας την οικογένεια του σε ασφάλεια. Αναγνωρίστηκε όμως την τελευταία στιγμή σε μιά συναλλαγή, όπου ο έμπορος τον αναγνώρισε απο το νόμισμα που του έδωσε και είχε την μορφή του, και επέστρεψαν στην αιχμαλωσία στο Παρίσι Τον Αύγουστο του 1792, ο λαός του Παρισιού που είχε υποψιαστεί προδοτική συμφωνία με τους εχθρούς της Επανάστασης, ήταν εξοργισμένος και η Συμβατική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία στις 21 Σεπτεμβρίου 1792. Ο βασιλιάς και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.



Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην παραίτηση των δυο εισαγγελέων από την υπόθεση Βατοπεδίου δήλωσε : «Η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος των πράξεων της» και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία «να αποδεχτεί την σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών για κάθε εκκρεμούσα υπόθεση διαφθοράς» και αυτό να αποτελέσει «την τελική της πράξη ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λύτρωσης και όχι παραγραφής». Το “πραξικόπημα” της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη στόχο έχει την συγκάλυψη των απαράδεκτων, αδιαφανών και παράνομων πράξεων κυβερνητικών στελεχών στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, που μόνο μέλημα τους είναι η λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο νεοφιλλελευθερισμός και τα “δεκανίκι” του καταρρέουν με απίστευτη ταχύτητα, παρά τα πόσκαιρα “υποστηλώματα” . Για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος Κυβερνητικά μέτρα αποδυκνύονται φρούδες ελπίδες δηλ. 28 δις και «λευκή επιταγή» στις τράπεζες, αλλά το Ταμείο κατά της Φτώχειας δεν έχει μοιράσει ούτε ένα ευρώ, ενώ φορτώνουν στους πολίτες 7,5 δις επιπλέον φόρους. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που είναι ουσιαστικά «παροχές» προς τις τράπεζες, προσκολλημένη στο ιδεολόγημα, ότι αυτές θα μειώσουν αυτόματα το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η πολιτική αυτή είναι χαριστική προς τις τράπεζες και επιζήμια για την οικονομία.


Μέσα στην διαθνή κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, υπολογίζεται ότι 923 εκατομμύρια άνθρωποι “ζουν” κάτω από το όριο της πείνας! Ο υποσιτισμός απειλεί περίπου 850 εκ. ανθρώπων στον πλανήτη και περίπου 40 εκκατομύρια πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα. Ο υποσιτισμός δεν είναι μονο η έλλειψη τροφίμων, αλλά και η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Πιστεύεται ότι 2 δισσεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τη χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών ενώ το 55% των παιδικών θανάτων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, οφείλεται στη διατροφή με χαμηλής θρεπτική αξία (Μα γιατί δεν τρώνε “παντεσπάνι” που έλεγε και η Μαρία Αντουαννέττα!!).



Καταρρέουν με απίστευτη ταχύτητα τα νεοφιλελεύθερα ετοιμόρροπα!!
Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα!! ΄Εκδηλη η αγάπη του λαού και ιδίως της νέας γενιάς, προς το πρόσωπο του Γ. Α. Παπανδρέου. Το 52,4% προτιμά στις επόμενες εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση Πασοκ που προηγείται με 5,5%. Και λεβεντογέννα Κρήτη ψήφισε Πασοκ!! Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στο Ηράκλειο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η ίδια που παράγει, διακινεί και συγκαλύπτει τα σκάνδαλα και «αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρύψει την ανευθυνότητα της κάτω από το χαλί» της διεθνούς κρίσης. Πρότεινε μια νέα Κοινωνική και Πολιτική Συμφωνία, μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων, που θα στηρίζει το εισόδημα και θα επενδύει στο μέλλον.
Οι δημοσκοπήσεις (αρχίζουν και καταρρέουν και οι "δημοσκόποι") δείχνουν ήδη σταθερότατο ισχυρότατο σαρωτικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε προαναγγείλει, και συντριπτική υπεροχή της ηγετικής ικανότητας ως Πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου κάτι που έχει πρό πολλού σταθεροποιηθεί, με ανοδική συνεχώς τάση, και οδηγεί με βεβαιότητα σε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από μια σαρωτική ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές (που ίσως και να μη χρειαστούν αν οι κυβερνώντες φύγουν νύχτα σαν τους χουντικούς).
Το λαικό ποτάμι είναι ορμητικότατο και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα!!!"

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας