ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.10.08

ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 2004-2006 ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Για τους κ.κ. Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών


ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Τα επικοινωνιακά τρικ της Κυβέρνησης Καραμανλή περί ανάκλησης αποφάσεων που έχουν ήδη ανατραπεί δια της από το 2003 Υπουργικής εντολής αναπομπής τους δεν οδηγούν σε αποκατάσταση του Δημοσίου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, αφού το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται Χωρισ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΔΥΟ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04, στην οποία εδράζονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Μονής στη Λίμνη Βιστωνίδα και υπ’ αριθμ. 16651/26-07-06 Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αποτελεί τη νομική βάση των χαριστικών και σκανδαλωδών ανταλλαγών!!!»


Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου, που αντανακλούν πλήρη αποδοχή των από 15-9-08 δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών , η Κυβέρνησή Καραμανλή εμφανίζεται να εμμένει σε μια οργιώδη απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης, συγκάλυψης, αλλά και παροχής «κάλυψης» στους εμπλεκόμενους Υπουργούς της στο σκάνδαλο Βατοπεδίου θέτοντας σε νέα διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον: Αντί να υιοθετήσει την πλήρως τεκμηριωμένη και διασφαλιστική της διάσωσης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου Πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για ανάκλησή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ παραχώρησης και ανταλλαγών, ανακοινώνει ότι προχωρά στην ανάκληση μόνο κάποιων παλαιότερων Υπουργικών αποφάσεων που ήδη έχουν αναπεμφθεί το 2003 και ούτως ή άλλως δεν ισχύουν, αφού έχει ακολουθήσει η νεότερη υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 αποδοχής γνωμοδοτήσεων υπέρ της Μονής. Αυτή την απόφαση, η οποία είναι και η μόνη ισχύουσα παραχώρηση της λίμνης Βιστωνίδας στην Μονή Βατοπεδίου, η Κυβέρνηση ΔΕΝ ανακοίνωσε ότι ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ!


ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΗΔΗ ΑΝΑΠΕΜΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Κατά σύνέπεια, η ανάκληση ήδη αναπεμφθέντων από το 2003 αποφάσεων δεν προκαλεί καμία ανατροπή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής, αφού η παραπάνω Υπουργική απόφαση που είναι μεταγενέστερη της αναπομπής, εξακολουθεί, εφόσον δεν ανακληθεί και αυτή, να έχει ισχύ… υπέρ της Μονής!!!!



Σημειωτέον, ότι η συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ως νομιμοποιητική βάση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Μονής στη Βιστωνίδα στο σύνολο των δημοσίων εγγράφων και των συμβολαίων ανταλλαγής. Κατά συνέπεια, η μη ανάκλησή της παρέχει νομικά επιχειρήματα στη Μονή για τη δικαστική διεκδίκηση της εγκυρότητας των συμβολαίων και την απαίτηση αποζημιώσεων από το Ελληνικό δημόσιο, τον Έλληνα φορολογούμενο δηλαδή, για την ανατροπή των χαριστικών προς αυτή εκχωρήσεων.


Είναι ανεπίτρεπτο η Κυβέρνηση να προχωρά σε δεύτερο σκάνδαλο και σε νέα διακινδύνευση του δημοσίου συμφέροντος, επειδή στερείται της στοιχειώδους ειλικρίνειας και υπευθυνότητας να αναγνωρίζει τα πολιτικά αποτελέσματα των υπογραφών των ίδιων των Υπουργών της.


Είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ έγκαιρα με την υπ’ αριθμ. 5346/16-9-08 ερώτησή μας, κλήθηκε να απαντήσει για το ενδεχόμενο μίας τέτοιας επικίνδυνης, ανεύθυνης και σκανδαλώδους μεθόδευσης, να προχωρά στην υλοποίηση της, αδιαφορώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ


Η παραπάνω υπ΄αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 Υπουργική απόφαση, που μέχρι σήμερα δεν έχει συμπεριληφθεί ρητά, στις περί ανακλήσεων ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησής Καραμανλή, εμφανίζεται ως νομιμοποιητική βάση και στην Υπουργική απόφαση έναρξης των σκανδαλωδών ανταλλαγών. Συγκεκριμένα, στην υπ’ αριθμ. 16651/26-07-06 σκανδαλώδη απόφαση – ταφόπλακα κάθε έννοιας διαφάνειας και υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, με την οποία ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κήρυξαν επισήμως την έναρξη του μαραθωνίου σκανδαλωδών χαριστικών προς την Μονή και ζημιογόνων για το Δημόσιο ανταλλαγών τεραστίων εκτάσεων, αναφέρεται:


«…με αριθ. 26/20-5-04 Εκδοθείσα κατόπιν της υπ’ αριθμ. 9983/30-10-03 εντολής του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για επανεισαγωγή της υπόθεσης μετά την από 22-10-2003 αναφορά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Αθ. Ξυνίδη, που γνωμοδοτεί “ότι δεν συντρέχει νόμιμος λόγος επανεξέτασης των με αριθ. 26/3-12-98, 17/18-7-02 και 46/28-11-02 Γνωμοδοτήσεων του παρόντος Συμβουλίου”, που έγινε αποδεκτή με την αριθ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών»


Στις δύο αυτές αποφάσεις, αλλά στην με Υπουργική εντολή παραίτησης του δημοσίου από εκκρεμή δίκη τον Ιούλιο του 2004, εδράζεται όλο το Κυβερνητικό μηχάνευμα χαριστικών ανταλλαγών που οδήγησαν στην αδικαιολόγητη διόγκωση της ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου εις βάρος της αντίστοιχης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου! Και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η ΑΜΕΣΗ ανάκληση των παραπάνω Υπουργικών αποφάσεων και διοικητικών πράξεων, με τις οποίες η Κυβέρνηση Καραμανλή και μόνο αυτή ανέτρεψε την ευνοϊκή για το Δημόσιο τροπή που έπαιρνε η υπόθεση, μετά και την υπ’ αριθμ. 9983/30-10-03 απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομικών, που ζήτησε επανεξέταση του θέματος με την επίκληση νέων νομικών και πραγματικών γεγονότων προς όφελος του Δημοσίου!


Το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνα κατέθεσε πρότασή νόμου που αφορά στην ανάκληση ΟΛΩΝ αυτών των αποφάσεων παραχώρησης και ανταλλαγών, πρόταση πλήρη και επαρκώς αιτιολογημένη, ώστε να διασφαλίζεται ότι το Δημόσιο δεν θα επιβαρυνθεί ούτε με απώλεια εκτάσεων, ούτε με καταβολή αποζημιώσεων σε τρίτους, αφού ορίζεται ρητά ότι νόμιμος οφειλέτης τυχόν τέτοιων


Ωστόσο, η Κυβέρνηση αρνείται να υιοθετήσει αυτήν την πλήρη πρόταση και αναλώνεται σε προσχηματικές ανακοινώσεις, στη λογικής της από 15-9-08 δήλωσης του Υπουργού Οικονομικών περί δήθεν ανάκλησης αποφάσεων που έχουν ήδη ανατραπεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό του 2003, για ανακλήσεις δηλαδή κενές ουσιαστικού περιεχομένου, που αφήνουν ουσιαστικά αλώβητο τον πυρήνα του σκανδάλου, αλλά και το μείζον ζήτημα των εκτάσεων που έχουν ήδη παραχωρηθεί από τη Μονή σε τρίτους. Δημιουργείται έντονα η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή, πέρα από την «κάλυψη», που επιδιώκει να παρέχει στους εμπλεκόμενους Υπουργούς της, επιλέγει συνειδητά να απέχει από την λήψη οριστικών αποφάσεων για την θεραπεία του σκανδάλου Βατοπεδίου, εμφανιζόμενη να καταστρώνει ένα νέο σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο, αφού, κρατώντας σε ισχύ κρίσιμες αποφάσεις Υπουργών της και μη υιοθετώντας ΑΜΕΣΑ τις ρυθμίσεις της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αποζημιώσεις, δεν προχωρά στη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και αφήνει περιθώρια για μελλοντικές διεκδικήσεις είτε της Μονής, είτε τρίτων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.


Τελικά, για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση Καραμανλή σπεύδει να θυσιάσει τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος για να ικανοποιήσει τις κομματικές επικοινωνιακές στρατηγικές της. Το ίδιο άλλωστε έπραξε και στο σκάνδαλο των σύνθετων δομημένων ομολόγων, όταν νομοθέτηση την επαναγορά τους με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, που πλήρωσαν διπλά την Κυβερνητική καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων.


Μετά τα παραπάνω καλείσθε:



  • Να αποδείξετε έμπρακτα ότι αντιλαμβάνεσθε, έστω και με καθυστέρηση, πως η δημόσια περιουσία που αποκαλύφθηκε ότι εκχώρησε χαριστικά η Κυβέρνησή σας στο Βατοπέδιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες και δεν είναι δυνατόν να τη θέτετε εκ νέου σε διακινδύνευση προκειμένου να ικανοποιήσετε επικοινωνιακές επιδιώξεις της Κυβερνώσας παράταξη.
  • Να εξηγήσετε στην Ελληνική Βουλή τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνησή σας σε επίπεδο εξαγγελιών και δηλώσεων εμφανίζεται να προσανατολίζεται στην ανάκληση παλαιότερων Υπουργικών αποφάσεων που είχαν ήδη ούτως ή άλλως ανατραπεί με την υπ’ αριθμ. 9983/2003 εντολή Υφυπουργού, αφήνοντας ανέγγιχτες τις παραπάνω ισχύουσες αποφάσεις που απετέλεσαν ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τη βάση για την αδικαιολόγητα διόγκωση της ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου εις βάρος του Δημοσίου.
  • Εφόσον δεν έχετε το πολιτικό σθένος και την υπευθυνότητα να διασφαλίσετε πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου, όπως ρητά και με πληρότητα η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει, να προχωρήσετε τουλάχιστον στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ αποφάσεων, στις οποίες θεμελιώθηκαν νομικά οι μεθοδεύσεις του σκανδάλου Βατοπεδίου και κυρίως της Υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφασησ του Υπουργού Οικονομικών που οριστικά αποδέχτηκε τις αρνητικές για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεις, τις οποίες είχε αναπέμψει για επανεξέταση το 2003 ο τότε αρμόδιος Υφυπουργός, αλλά και τησ υπ’ αριθμ. 16651/26-07-06 Κοινήσ Υπουργικήσ Απόφασησ που έδωσε πράσινο φως στις οργιώδεις ανταλλαγές.
  • Να πάψετε να παριστάνετε ότι δεν αντιλαμβάνεσθε πως αν δεν ανακαλέσετε ΡΗΤΑ τουλάχιστον τις δύο παραπάνω αποφάσεις που εμφανίζονται, ως νομιμοποιητικά έγγραφα και στα συμβόλαιο ανταλλαγής εκτάσεων υπέρ της Μονής, η Κυβέρνησή σας προχωρά σε μια νέα σκανδαλώδη παροχή στη Μονή Βατοπεδίου, αυτή τη φορά με την μορφή «κενών» στην προτεινόμενη ρύθμιση, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν νομικά σε οποιαδήποτε μελλοντική διεκδίκηση της Μονής σε σχέση με τα ίδια τα ακίνητα ή με αποζημιώσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: