ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.10.08

Νηές Σούρπης



ΕΡΩΤΗΣΗ


ΚΑΙ


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης


ΘΕΜΑ: «Σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τουριστική επένδυση στην περιοχή Νηές Σούρπης Μαγνησίας από εταιρεία συμφερόντων συγγενούς στελέχους της Κυβέρνησής Καραμανλή»


Στον απόηχο του δημοσιογραφικού θορύβου σχετικά με την αγορά έκτασης πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων στο Βόλο από εταιρεία συμφερόντων συγγενικού προσώπου στελέχους της Κυβέρνησης Καραμανλή μετά από ενδεχόμενη προνομιακή πληροφόρησή του για την κατακόρυφη αύξηση της εμπορικής αξίας της συγκεκριμένης έκτασης λόγω επικείμενης τότε απόφασης κατακύρωσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών αγώνων στο Βόλο, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως σχετικά με την εμπλεκόμενη στην επένδυση εταιρεία Golfing Developments ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. Πρόκειται για εταιρεία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι συνδεδεμένη με τις εταιρείες Dolfing Capital Partners και Dolfing Capital Investors, τις δύο εταιρείες δηλαδή που αναφέρονται ως ανήκοντες και σε συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης Καραμανλή. Οι νέες αυτές καταγγελίες αφορούν κυρίως στην περιοχή, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί, σύμφωνα με τα διαφημιστικά φυλλάδια της επενδύτριας εταιρείας, γήπεδο γκολφ και έρχονται να ενισχύσουν ήδη διατυπωθείσες επιφυλάξεις σχετικά με μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν υπέρ της εταιρείας με όχημα τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων 2013.


(Α) Η ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2013.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, η αρχική πρόβλεψη του φακέλου διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 προέβλεπε ως αναπληρωματικό το γήπεδο γκόλφ στην περιοχή Νηές Σούρπης Μαγνησίας. Στην πορεία της διεκδίκησης, ο φάκελος αναθεωρήθηκε και το αναπληρωματικό γήπεδο έλαβε το χαρακτήρα του ενός από τα δύο κύρια γήπεδα γκολφ. Το ίδιο διάστημα επικεφαλής της Επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 ανέλαβε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ενώ την αξιοποίηση της έκτασης στις Νηές Μαγνησίας αναλαμβάνουν εταιρείες που αναφέρονται ως ανήκουσες και σε συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης Καραμανλή.


(Β) ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ


Σημειωτέον ότι, πλέον όλων των παραπάνω, έχουν εκφραστεί σοβαρότατοι προβληματισμοί για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται προκειμένου η επένδυση να εγκριθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Συνοπτικά αναφέρουμε:


Η εταιρεία που προχωρά στην επένδυση φέρεται να επιχειρεί να αποκρύψει την συνολική εικόνα και έκταση του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να μην είναι δυνατή η συνολική αξιολόγηση των αθροιστικών επιπτώσεων από όλα τα έργα στο περιβάλλον και να διευκολυνθεί τεχνηέντως η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Και αυτό φέρεται να μεθοδεύεται με κατάτμηση του συνολικού έργου και υποβολή τμηματικών μελετών σε διαφορετικές υπηρεσίες (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια, κλπ) σε σχέση με τον αριθμό των κλινών του κεντρικού ξενοδοχείου αλλά και του οικισμού παραθεριστικών κατοικιών.


Αν εξετάσει κανείς τον χάρτη των εκτάσεων, που η εμπλεκόμενη εταιρεία εμφανίζει ως δικές της στο διαφημιστικό φυλλάδιο της (Μάρτιος 2008) και στις οποίες τοποθετείται η ανέγερση του επίμαχου γηπέδου γκολφ, διαπιστώνει ότι το γήπεδο γκολφ καλύπτει τμήματα έκτασης τα οποία είναι δασικές εκτάσεις.


Η εταιρεία φέρεται να αυξάνει σταδιακά, αναπροσαρμόζοντας τις αρχικές μελέτες, που υποβάλει στις Υπηρεσίες τον αριθμό των κλινών (πχ. Από 999 σε 1400 μόνο για το κτίριο του ξενοδοχείου χωρίς συμπερίληψη της περιοχής ιδιωτικής πολεοδόμησης της επένδυσης).


ΕΠΕΙΔΗ ήδη η συγκεκριμένη υπόθεση βαρύνεται με καταγγελίες για ευνοιοκρατικές μεθοδεύσεις εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων συγγενών της Κυβέρνησης Καραμανλή σε μια εποχή που αλλεπάλληλες αποκαλύψεις καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση αυτή λεηλατεί ανερυθρίαστα τη δημόσια ακίνητη περιουσία.


ΕΠΕΙΔΗ ως όχημα για τη συγκεκριμένη υπόθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 ώστε σε περίπτωση κατακύρωσης τους στην Ελλάδα, η χώρα να δεσμεύεται συμβατικά – και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο - για γήπεδο γκολφ στην περιοχή Νηές Σούρπης Μαγνησίας,


ΕΠΕΙΔΗ ήδη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από το γεγονός ότι σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο της επενδύτριας εταιρείας τοποθετεί την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και σε δασικές εκτάσεις.


Καλείσθε:


Να διερευνήσετε το ζήτημα της αλλαγής του φακέλου διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και τις επιμέρους ενέργειες που δρομολογήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 ώστε το γήπεδο γκόλφ στις Νηές Σούρπης Μαγνησίας να θεωρηθεί κύριο – από αναπληρωματικό όπως αρχικά προβλεπόταν - γήπεδο γκολφ για την εν λόγω αθλητική διοργάνωση.


Να προβείτε σε πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών περί μεθοδεύσεων που ακολούθησε η εταιρεία που προχωρά την επένδυση σε ότι αφορά στην κατάτμηση του έργου σε επιμέρους τμήματα, ορισμένα μάλιστα των οποίων τοποθετούνται – όπως ισχυρίζονται οικολογικές οργανώσεις – και σε δασικές εκτάσεις.


Να προβείτε σε άμεση εξέταση των επιπτώσεων στο περιβάλλον που ενδεχομένως προκύπτουν από την εν λόγω επένδυση.


Να κατατεθούν στη Βουλή:




    1. Ο αρχικός και τελικός φάκελος διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 καθώς και οι αποφάσεις (με χρονολογική αναφορά), και οι σχετικές τεκμηριώσεις, των αρμοδίων κατά περίπτωση οργάνων για την τροποποίηση του φακέλου διεκδίκησης ως προς τα γήπεδα γκολφ.
    2. Οι μελέτες και τα τοπογραφικά, που έχουν υποβληθεί από την επενδυτική εταιρεία στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την συγκεκριμένη επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: