ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.5.10

Τρισέ: Η Ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ καιρό…

Ο Ζαν κλωντ Τρισε δίνει μια συνέντευξη εφ όλη της ύλης στο περιοδικό DER SPIEGEL για όσα έχουν συμβεί μέεχρι τώρα στην οικονομική κρίση στην οποία κάνει μια αναφορά στην Ελλαδα.

Μια αναφορά με ιστορική σημασία που επιβεβαιώνει αυτό που υποψιαζόμασταν. Ότι η Ελληνική κυβερνηση ολιγώρησε μη αντιλαμβανόμενη την πραγματικότητα.

  • Trichet: Στην ευρωζώνη η πτώση του ΑΕΠ ήταν 7% , σε αυτή την κατάσταση και σε ακραίες συνθήκες σε όλο τον κόσμο οι αγορές στοχοποήησαν τον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης την Ελλαδα. Συμπεριλαμβανομένου επίσης του γεγονότος ότι τα στατιστικά στοιχεία της ήταν παραποιημένα συγκεντρώθηκε από τις αγορές πίεση προς τα εκεί οπότε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σταθερότητας ήταν πλέον αναγκαία προσαρμογή.
  • [...]
  • Spiegel:. Οι δισταγμοί της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα μας κόστισαν;
  • Trichet: Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτή την ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ καιρό να αναγνωρίσει την έκταση του προβλήματος και να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Εμείς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δυνατά και καθαρά προειδοποίησαμε ότι η πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά.Σε μια πολύ απαιτητική εποχή, σε περιόδους σοβαρής εντάσης πρέπει να αποφασίσει γρήγορα και αποφασιστικά .

=============

Σχολιο Γιάννης Παπαϊωάννου: Κύριοι Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου ολιγωρήσατε(;;;) και η Χώρα μας οδηγήθηκε στο ΔΝΤ. Οι ευθύνες σας είναι κολοσσιαίες και χρήζουν σχετικής έρευνας για το εάν η ολιγωρία σας είχε σκοπιμότητα ή ήταν ανικανότητα.

Ξαφνιάζει όμως τo γεγονός ότι ενώ σε πολλά ΜΜΕ γίνεται αναφορά στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τρισε στο DER SPIEGEL, η συγκεκριμένη πληροφορία που αναφέρεται στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης δεν μεταδίδεται. Αυτό κάνει τον ρόλο του Blogging πολύτιμο για την Δημοκρατία και την ποιότητα της ενημέρωσης.

Ιστορική συνάντηση ή «ιστορικό ατόπημα;»

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θα είμαι εξαιρετικά σύντομος στο σημερινό μου σχόλιο και ταυτόχρονα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικριτικός για την απίστευτη και μάλιστα σε επίπεδο καταναγκασμού συγχορδία των ΜΜΕ να μας πείσουν, πριν ακόμα ολοκληρωθεί, ότι υπήρξε ΙΣΤΟΡΙΚΗ η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Χειροπιαστό αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης ήταν να υπογραφούν κάποιες εμπορικές και παρεμφερείς μη-ουσιώδεις συμφωνίες και να ΜΗΝ συζητηθεί και να ΜΗΝ επιλυθεί ΚΑΝΕΝΑ από τα ακανθώδη θέματα που χωρίζουν τις χώρες μας και κοστίζουν ΚΥΡΙΩΣ ανθρώπινες ζωές σε εμάς τους Έλληνες και φυσικά χρήματα και πολεμικό εξοπλισμό και στις δύο χώρες!

Αληθεύει αυτό που ακούστηκε αλλά ΔΕΝ έπαιξε ως ΘΕΜΑ στα ελληνικά ΜΜΕ, ότι δηλαδή ο κ Ερντογάν ως γνήσιος διάδοχος στον Τουρκικό θώκο εξουσίας (κάποτε ΘΡΟΝΟ της πάλαι ποτέ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ αυτοκρατορίας) μίλησε στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και κάτοχος του Πρωθυπουργικού θώκου εξουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπανδρέου (και μαζί του ο Υπουργός μας επί των εξωτερικών κ Δρούτσας) μίλησαν στα ΑΓΓΛΙΚΑ;

Εάν αυτό αληθεύει τότε σίγουρα η συγκεκριμένη επίσκεψη καταγράφηκε για εμάς τους Έλληνες ως φοβερό ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ!!!

Εάν δεν αληθεύει διαγράφω ΑΜΕΣΑ τον όρο «Ιστορικό Ατόπημα»…Τον άλλο όρο περί «Ιστορικής Συνάντησης» οι περισσότεροι Έλληνες το διαγράψαμε τη στιγμή που το ακούσαμε από τα ελληνικά ΜΜΕ…


Αντιπρόσωποι ΔΝΤ εγκαθίστανται άμεσα στην Αθήνα



Μόνιμους αντιπροσώπους εγκαθιστά οσονούπω στην Ελλάδα το ΔΝΤ και πιθανόν να ακολουθήσει σύντομα και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει κάνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταξύ των στελεχών του στην Ουάσιγκτον για να βρει τους δύο εθελοντές που θα...τεθούν επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του στην Αθήνα. Δεδομένης της σημασίας του προγράμματος, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η επάνδρωση του γραφείου του ΔΝΤ θα γίνει με υψηλόβαθμα στελέχη του και αναμένει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα της έχουν κοινοποιηθεί και τα ονόματά τους.
Είναι πολύ πιθανό τα δύο στελέχη να αποτελούν μόνο τον προπομπό πολυάριθμης αποστολής, η σύνθεση της οποίας θα ολοκληρωθεί σε επόμενη φάση και με βάση την πρόοδο του προγράμματος. Εάν στην πορεία φανεί ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται μεγαλύτερη και διαρκή πίεση, τότε το ΔΝΤ θα ενισχύσει την παρουσία του.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, όπως συνηθίζει ο οργανισμός, θα παραμείνουν εδώ όλη την τριετία υλοποίησης της συμφωνίας διάσωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τη μορφή που θα έχει η παρουσία του ΔΝΤ στην Αθήνα. Εάν η αποστολή του ΔΝΤ περιορισθεί στα δύο άτομα, απλούς παρατηρητές -πράγμα μάλλον απίθανο- τότε η Κομισιόν θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα μόνιμη αντιπροσωπεία της με έναν αναλυτή που θα συλλέγει στοιχεία και θα τα στέλνει προς αξιολόγηση στις Βρυξέλλες.
Εάν, όμως, η αποστολή του ΔΝΤ ενισχυθεί με στελέχη εξουσιοδοτημένα να έχουν επαφές με την ελληνική πλευρά όχι μόνο σε υπηρεσιακό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο και να παρεμβαίνουν στην κοινή γνώμη με συνεντεύξεις Τύπου, συμμετοχές σε συνέδρια κ.λπ. (κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τον διεθνή οργανισμό), τότε είναι βέβαιο ότι και η Κομισιόν θα εγκαταστήσει μια αντίστοιχη ομάδα. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι θα παρακολουθούν την εφαρμογή του προγράμματος, θα αξιολογούν τα στοιχεία, θα προετοιμάζουν τις εκθέσεις προόδου και θα εισηγούνται τυχόν αλλαγές, πρόσθετα μέτρα και άλλες παρεμβάσεις που απαιτούνται. Αν για την Κομισιόν αυτό θα μπορούσε να γίνει και χωρίς μόνιμη αποστολή, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το ΔΝΤ.

Αλλά και η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται για τους περιοδικούς ελέγχους. Τα στοιχεία που ζητούν ΔΝΤ και Κομισιόν είναι πολλά και αναλυτικά, πολλά δε εξ αυτών δεν υπάρχουν, όπως η καταγραφή σε μηνιαία βάση των ελλειμμάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ. Προτίθενται λοιπόν να προσλάβουν εμπειρογνώμονες που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την παροχή των στοιχείων που θα ζητούν οι μόνιμα εγκατεστημένοι στην Αθήνα ελεγκτές.

greece-salonika

Τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ αγοράζουν πολιτικούς και κυβερνήσεις! Όπως και με το «σχέδιο Ανάν», η ίδια οργάνωση σε αντι-Κουβανική εκστρατεία! USAID.....

..... más de $2.3 millones en propaganda contra Cuba por Internet

Στην Κύπρο, στο Ιράν, στη Κούβα, παντού όπου λαοί δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα των μακελάρηδων των λαών, εξαγοράζουν πολιτικούς, κυβερνήσεις, δημοσιογράφους, για την κυριαρχία τους!
Η ίδια οργάνωση των ΗΠΑ (USAID) που εξαγόρασε στην Κύπρο και την Ελλάδα πολιτικούς και δημοσιογράφους (ακόμη και το ίδρυμα του Κώστα Σημίτη χρηματοδότησαν με μαύρα δολάρια), ώστε να προπαγανδίζουν την υπερψήφιση του «Σχεδίου Ανάν», τώρα προστέθηκαν νέα στοιχεία για την επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Κούβας!
Αφού οι κυβερνήσεις σιωπούν και υποκύπτουν στις ΗΠΑ, ο “λόγος” στους λαϊκούς αγώνες!
Για την Κούβα: USAID invierte más de $2.3 millones en propaganda contra Cuba por Internet
Documentos recientementes desclasificados bajo la Ley de Acceso a la Información (FOIA, por sus siglas en inglés), evidencian que la USAID ha invertido más de $2.3 millones de dólares para diseminar propaganda sucia contra Cuba y financiar periodistas dentro de la isla desde el año 1999.
Los documentos, que incluyen contratos originales entre la USAID y la organización CubaNet, demuestran un patrón de financiamiento que aumentaba y se intensificaba...
Η συνέχεια στο "Centro de Alerta para la Defensa de los Pueblos"
Και για την Κύπρο, ας μην ξεχνάμε:

Δημοσίευση Αίσχος του CNN.... ...

A statue presides over Kale fortress enjoying the highest vantage point in the Macedonian capital of Skopje.






Το CNN έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο που εξυμνεί τα Σκόπια θίγοντας τα Ελληνο-Σκοπιανά θέματα...

Διαβάστε το άρθρο...

Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση

Άραγε..... τους είπε κάτι???

Βλέποντας αυτή την φωτογραφία , της στιγμής , που απαθανατήσε η φωτογραφική κάμερα και η οποία τραβήχτηκε εχθές το βράδυ κατά την συνάντηση Ερντογάν Παπανδρέου Θεοδωράκη σε κοσμικό εστιατόριο των Αθηνών ..... ρίγη οργής με κατέλαβαν......
Άραγε ο Μεγάλος Μίκης ,που του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί με τον "καταγγελλόμενο" Νενέκο και εθνοαποδομητή ΓΑΠ αλλά και τον "σφάχτη" και επιβουλέα των εθνικών δικαίων της Χώρας και του λαού της....
θα ανέφερε .... "κάτι" από την καταγγελία της επιστολής του???
"Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό."

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο "ΑΝΗΣΥΧΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ .... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΌΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !!!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ!!
Ο ΜΕΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΗΝ "ΠΡΟΒΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ...... Ο ΔΕ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΆΛΛΟΘΙ!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ

Υστερολόγιον
Γιά ένα μόνον πικράθηκα !! Ότι ως φόντο στην φώτο ήταν η Ακρόπολης ....... Μια φώτο που είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπει σε κάδρο στο σπίτι του Μίκη..... γιατί ο ένας εκ των δύο Ηγετών..... έχει ευτελίσει την πατρίδα του/μας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.... ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΑΝ "ΤΑΡΙΦΑ" 2% ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS.... ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΒΑΡΑ?

Γρηγορόσημο «σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. το 2% του τζίρου της Siemens»


Κόλαφος για τα ελληνικά κόμματα εξουσίας είναι οι έξι απολογίες που έδωσε ο κύριος Siemens στην Εισαγγελία του Μονάχου από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2009. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος σ' αυτές εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τα κόμματα, ως «αντισυμβαλλόμενα» με τη Siemens και ως αποδέκτες των δωρεών από το ετήσιο 2% του τζίρου μέχρι και το 2006.

Ως αντισυμβαλλόμενους με τη Siemens εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Στις απολογίες του αναφέρει ότι τα δύο κόμματα ήταν οι αποδέκτες των δωρεών, από το 2% του τζίρου της εταιρείας. Επικαλείται μάλιστα τις συναντήσεις του με τον Κ. Γείτονα και τον εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίο Ως αντισυμβαλλόμενους με τη Siemens εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Στις απολογίες του αναφέρει ότι τα δύο κόμματα ήταν οι αποδέκτες των δωρεών, από το 2% του τζίρου της εταιρείας. Επικαλείται μάλιστα τις συναντήσεις του με τον Κ. Γείτονα και τον εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίο Απροκάλυπτα ισχυρίζεται ότι οι «χορηγίες» που δίνονταν ήταν ένα πολιτικό γρηγορόσημο για να παραλαμβάνονται έργα από τους υπηρεσιακούς, για να παρακάμπτεται η γραφειοκρατία, για να ανοίγουν πόρτες και για να αμυνόμαστε.

«Η μεγάλη επιτυχία της Siemens Ελλάδος οφείλεται στη δουλειά των υπαλλήλων. Φυσικά, η ασπίδα προστασίας, την οποία προσέφεραν τα κόμματα, συνέβαλε και αυτή στην επιτυχία, μέσα στο δύσκολο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον», λέει ο Μ. Χριστοφοράκος στην απολογία του (6/7/2009).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μ. Χριστοφοράκος κάνει λόγο για χρηματοδοτήσεις που έλαβαν χώρα και επί προεδρίας Κ. Καραμανλή στη Ν.Δ. και όταν τα ηνία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου, αφού είχαν προηγηθεί τα εμβάσματα επί Κ. Σημίτη, μέσω του Θ. Τσουκάτου.

«Αντισυμβαλλόμενος»

Ιδού τι είπε ο Μ. Χριστοφοράκος:

* «Η συμφωνία για το 2% με τη μητρική δεν ήταν στον αέρα, υπήρχε και αντισυμβαλλόμενος, και συγκεκριμένα τα ίδια τα κόμματα. Για τα οποία άλλωστε σε τελική ανάλυση προορίζονταν τα χρήματα. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται, δέχεσαι συχνά τηλεφωνήματα από το κόμμα και σε παρακαλούν να τους δώσεις οικονομική ενίσχυση».

* «Στην Ελλάδα κατά το παρελθόν η χρηματοδότηση των κομμάτων λειτουργούσε ως εξής: οι χορηγίες στο κόμμα αποτελούν μέρος της χρηματοδότησης των κομμάτων. Από κάποιον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων (εννοεί τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο) είχε γίνει σχετική επισήμανση στον Τύπο. Τώρα κάθε άτομο μπορεί να κάνει χορηγίες σε κάθε κόμμα μόνο μέχρι 15.000 ευρώ τον χρόνο».

* «Τηλεφωνήματα δεχόμουν, για παράδειγμα, από τα κεντρικά γραφεία των δύο κομμάτων και συγκεκριμένα από τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και από τον Ι. Βαρθολομαίο (σ.σ. εκλιπόντα πλέον), τον οικονομικό διευθυντή της Ν.Δ.».

Στη Βουλή και σε σουίτα

Σήμερα η «Ε» αποκαλύπτει το μέρος της απολογίας του Μ. Χριστοφοράκου (10/7/2009) στο οποίο ο ίδιος περιγράφει τις επαφές του με τον Κ. Γείτονα και τον Γ. Βαρθολομαίο, στη Βουλή και στο πολιτικό γραφείο του πρώτου και σε σουίτα στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετάννια» με τον δεύτερο. Ο Κ. Γείτονας έχει αντιδράσει στην αναφορά του ονόματός του από τον Μ. Χριστοφοράκο και έχει προαναγγείλει αγωγή σε βάρος του. Ωστόσο, από εγγραφές στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου με βεβαιότητα πιστοποιούνται επαφές και συναντήσεις των δύο. Ως προς τον Γ. Βαρθολομαίο, που δεν είναι πια στη ζωή, έχει αντιδράσει η οικογένειά του και η Ν.Δ. έχει εξάρει το ήθος του. Ομως ο ίδιος σε προγενέστερο χρόνο και μάλιστα ενόρκως (τον Μάιο του 2002) έχει βεβαιώσει ότι η Ν.Δ. χρηματοδοτήθηκε (παράνομα) από τη Mayo Investments Corporation εγγράφοντας στα βιβλία της εισροές 2.058.000 δολαρίων και 25.000.000 δρχ. την περίοδο 1989-1990.

Το ίδιο έχει παραδεχθεί και ο Θ. Τσουκάτος για το 1 εκατ. μάρκα της Siemens, επιμένοντας ότι το 1999 παρέδωσε το ποσό στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Με τον Γείτονα

Ο Μ. Χριστοφοράκος υποστηρίζει ότι οι επαφές από το 2003 και μετά με τον Κ. Γείτονα και τον Γ. Βαρθολομαίο έγιναν κυρίως για το C4Ι, για τη γρήγορη παραλαβή και την αποπληρωμή του, την οποία εμπόδιζαν οι καθυστερήσεις. Επακριβώς αναφέρει:

«Θυμάμαι ότι για το λόγο αυτό επισκέφθηκα τον κ. Γείτονα. Ο κ. Γείτονας ήταν εκείνος ο οποίος γνώριζε καλά τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τότε ήταν ακόμα στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, θυμάμαι ότι τον επισκέφθηκα μία φορά στο γραφείο του στη Βουλή στην Αθήνα, στο πρώην παλάτι του Otto von Wittelsbach.

Το γραφείο ήταν στον δεύτερο ή τρίτο όροφο και μιλήσαμε μόνοι μας.

Τον επισκέφθηκα όμως και στο κανονικό του γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας. Στον κ. Γείτονα είπα καθαρά και ξάστερα (και πάντως τόσο καθαρά και ξάστερα, όπως μιλούν οι Ελληνες μεταξύ τους) ότι η Siemens θα δίδει πάντα χρήματα στα κόμματα για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα. Την εποχή εκείνη φοβόμουν και ανησυχούσα για τα συμφέροντα της εταιρείας μου. Ιδιαίτερα φοβόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αποκλεισμοί και σκόπιμες καθυστερήσεις, όσον αφορά την παραλαβή του C4Ι, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό από την άποψη του κύρους και του γοήτρου. Σκεφτόμουν ότι η Siemens, συνεχίζοντας το σχέδιο της "χορηγίας του 2%", θα μπορούσε να κάνει μια επιπλέον χορηγία στο κόμμα, εφόσον το κόμμα φρόντιζε να παραληφθεί το έργο έγκαιρα. Η χορηγία μας θα ήταν μια προκαταβολή.

«Ο,τι μπορούσε»

Ο κ. Γείτονας μου είπε με γλώσσα πολύ γενική, αλλά για μένα ήταν σαφές, ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε. Θα έκανε τις ανάλογες συζητήσεις και θα φρόντιζε για το θέμα αυτό. Ετσι για μένα, όπως και για κάθε άλλον που έχει γεννηθεί στη χώρα αυτή και γνωρίζει τις ελληνικές συνήθειες, ήταν σαφές ότι ο κ. Γείτονας θα ασκήσει την απαραίτητη επιρροή στους δημοσίους υπαλλήλους. Από την άλλη πλευρά ήταν φυσικά και για κάθε Ελληνα δημόσιο υπάλληλο σαφές, ότι όταν του εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία από κάποιο ανώτερο κομματικό στέλεχος, ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει σύμφωνα με την επιθυμία αυτή. Το μέλος του κόμματος, δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος γνωρίζει ότι αυτό συνήθως συνεπάγεται χορηγία στο κόμμα εκ μέρους της επιχείρησης και ότι με τον τρόπο αυτό προάγει και αυτός τα συμφέροντα του κόμματος. Ετσι, κατά την άποψή μου, είχαν επηρεαστεί επαρκώς οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ».

Με τον Βαρθολομαίο

Ακάθεκτος ο Μ. Χριστοφοράκος περιγράφει και τις επαφές με τη Ν.Δ. λέγοντας στην εισαγγελέα Εφετών Baumler-Hosl:

«Το ίδιο έκανα, με την προσδοκία ότι θα επηρεαστούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι εκείνοι οι οποίοι ανήκαν στη Ν.Δ. Προς το σκοπό αυτό μίλησα με τον κ. Βαρθολομαίο. Οι σχετικές συζητήσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα με τον κ. Γείτονα. Συνεχίστηκαν και το 2004, διότι τον Μάρτιο του 2004 έγιναν εκλογές και απ' αυτές νικητής αναδείχθηκε η Ν.Δ.

Με τον κ. Βαρθολομαίο δεν συναντιόμουν στο γραφείο του, μετά από επιθυμία του ιδίου, αλλά στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάννια". Ημασταν οι δυο μας. Προς το σκοπό αυτό νοίκιασε, ειδικά, ένα δωμάτιο, το οποίο πληρωνόταν από τη Siemens. Αυτό έγινε μετά από ειδική επιθυμία του κ. Βαρθολομαίου. Ηταν σαφές ότι το θέμα που θα συζητείτο, ήταν ένα θέμα που απαιτούσε διακριτικότητα. Είπα και σε αυτόν αυτό που είχα πει στον κ. Γείτονα. Και αυτός με την προοπτική ότι θα έπαιρνε χρήματα για το κόμμα ήταν πρόθυμος να ασκήσει την επιρροή του στα μέλη του κόμματός του.

Τα μέλη αυτά, έπρεπε στις αποφάσεις που θα έπαιρναν, να ασκήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια προς το συμφέρον της Siemens. Θέλαμε λοιπόν να εξαγοράσουμε την εύνοια των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων».

«Πήγαν σ' αυτούς»

Στις 2 Ιουλίου 2009 ο Μ. Χριστοφοράκος δίδει και τη συνέχεια: «Τα χρήματα που μεταφέρθηκαν μέσω της εταιρείας Fairways και τα οποία έφθασαν σε μένα -μαζί με τις πληρωμές του "σχεδίου του 2% της μητρικής εταιρείας" στην Placid Blue -πήγαν το Φθινόπωρο του 2004 στους δύο προαναφερόμενους, δηλαδή στον κ. Βαρθολομαίο, οικονομικό διευθυντή της Ν.Δ., και στον κ. Κ. Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μέσω του κόμματος, είχε επιρροή στις υφιστάμενες Αρχές.

Τα χρήματα αυτά προορίζοντο για τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα: τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφού οι πολιτικοί και η πολιτική έχωσαν δουλικά την ουρά στα σκέλια μπροστά στο νέο σουλτάνο κι εκπρόσωπο των ΗΠΑ, ανέλαβε να περισώσει όποια "τιμή"..

......απέμεινε ο Χαρβαλιάς

Από το veto300
.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ"
"Χοντρό" επεισόδιο με τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Γιώργο Χαρβαλιά είχε πριν από λίγο ο Ερντογάν. Σε συνάντηση που είχε με διευθυντές ελληνικών εφημερίδων, προσπάθησε να κάνει συστάσεις στα ΜΜΕ, αποδίδοντάς τους εμμέσως ευθύνες για τις...

εντάσεις που αναπτύσσονται κατά καιρούς στις διμερείς σχέσεις! Ο Χαρβαλιάς, που έχει ειδίκευση στις διπλωματικές σχέσεις και γνωρίζει καλά τα ελληνοτουρκικά, του απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλάει έτσι στα ΜΜΕ ξένης χώρας. Ο Ερντογάν επέμεινε και, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι κατά τη γνώμη του οι εφημερίδες και η τηλεόραση στην Ελλάδα παίρνουν γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση! Εκεί, πλέον, ο Χαρβαλιάς ξέφυγε από το πρωτόκολλο και του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, υπαινισσόμενος σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι, και άρα ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει τί συμβαίνει σε μια δυτική δημοκρατία!....
Το είδα στο sibilla

Ο ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΕΔΟΘΕΙ "ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΓΕ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΟ


Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν

Εκμεταλλευόμενος την οιικονομική δυσκολία της χώρας.

Πρότεινε νέα Λουκέρνη για το Κυπριακό, εξίσωσε τον οικουμενικό πατριάρχη με τον ψευδομουφτή στη Θράκη και δικαιολόγησε το casus belli.

Ηταν ο ξαφνικός θάνατος της ατμόσφαιρας ευφορίας που προσεκτικά δημιουργήθηκε από την ώρα που έφτασε στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός, με συνοδεία 320 ατόμων, μεταξύ των οποίων 100 επιχειρηματίες και 10 υπουργοί. Έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Παπανδρέου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, ο τούρκος πρωθυπουργός διατύπωσε τις σκληρότερες θέσεις που έχουν ακουστεί σε πολιτικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Μακεδονία

==============================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Ένα ιστορικό "φτύσιμο"!! Άραγε οι πιστεύοντες στην μεταθανάτιων Ζωή ....μνημονεύουν τον "τσαμπουκά" Ανδρέα??? του 1987 ???

ΥΙΟΣ...ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ!!! Για την δυναστεία των Παπανδρέου , οι οικείοι της δυναστείας καλό είναι να τον θεωρούν "νόθο" παρά υιό!! Ίσως έτσι ξεφύγουν από την μελλοντική μαύρη σελίδα της Ιστορίας και της Ιστορικής πένας που θα καταγράψει το "αλλοπρόσαλλο" !!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Αγνώστο Στρατιώτη;



Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη(;) λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία(;).
Όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης...

Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχαν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ

Μπροστά σε ένα νέου είδους πολίτευμα;

Το πιο ενοχλητικό πράγμα που συμβαίνει σε αυτή την χώρα είναι η μονοδρόμηση της. Όπως ένα σπασμένο χέρι τοποθετείται σε θέση ακινησίας για να γιάνει…

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της ιστορικής περιόδου.

  • Έχει εθνοσωτήριο μήνυμα και έντονο προσωπο -κεντρικό χαρακτήρα.
  • Έχει τους ανθρώπους της απολύτου επιλογής του εθνοσωτήρα (με ένα όραμα ο καθενας) και πολλοί από αυτούς είναι μη εκλεγμένοι αλλά διορισμένοι.
  • Έχει ισχυρή προπαγάνδα και υποστηρικτές στην αστική τάξη και ένα λαό υπό διαρκή απειλή.
  • Έχει προληπτική καταστολή όπως φαίνεται στο παρακάτω video.
  • Έχει ποινικοποιήσει ως εθνική μειοδοσία κάθε άλλη άποψη.
  • Μια εποχή στην οποία ετοιμάζομαστε να μειώσουμε των αριθμό των Βουλευτών εις βάρος προφανώς της αντιπροσωπευτικότητας.
  • Ετοιμαζόμαστε να περιορίσουμε την εκλογική περιφέρεια σε απολυτος μικρά κεντρικά ελεγχόμενα μεγέθη.
  • Έχει μια κυβέρνηση προσώπων, χωρίς συνεκτική ιδεολογία η οποία δεν αντιλαμβάνεται την «περίπτωση» και την «διαφορά» αλλά επιχειρεί με ισοπεδωτικό τρόπο επί δικαίων και αδίκων, κάνοντας την εικόνα έντονα μονόχρωμη- μουντή.
  • Δεν αντιλαμβάνεται την διαδήλωση ως μέσω διεκδίκησης ή -στην περίπτωση μας- αυτοάμυνας αλλά ως συλλογική πράξη εθνικά τυχοδιωκτική.
  • Έχει απεριόριστη αμερικανική υποστήριξη και φίλους στα ξένα ΜΜΕ.
  • Έχει σωτηριολογικά διαγγέλματα από κρατικής τηλεοράσεως κάθε τρεις και λίγο.
  • Έχει μια κυβέρνηση που έχει αφαίρεσει από την Βουλή αρμοδιοτήτες και τις έχει εκχωρήσει στον ΥΠΟΙΚ.
  • Έχει θεατρικά Υπουργικά συμβούλια οπερέτες, πλήρως σκηνοθετημένα και προβαλλόμενα από την κρατική TV.
  • Έχει «απομόνωση» της χώρας από την Ευρώπη και τοποθέτηση της υπό περιορισμό σε έναν ορθοπεδικό τελικά ” Μηχανισμό”.
  • Μια εποχή που περικλύει την εθνική τραγωδία της άτυπης Χρεοκοπίας με πολλά στοιχεία κρυφά (Για την οποία καλό είναι να συνταθεί «Φάκελος» αντίστοιχος του «φάκελου της Κύπρου»).
  • Έχει μια κυβερνήση που παραμυθιάζεται και εμπιστεύεται ξανά “φωνές” εξ Αμερικής που λένε «μη ανησυχείτε οι τούρκοι δεν θα εισβάλουν».
  • Έχει μια κυβέρνηση της οποίας κατά δήλωση κορυφαίων υπουργών της “η νομιμοποιητική της βάση έχει μετακινηθεί”.

Και τελικά αναρωτιέμαι… Μήπως το στερεότυπο της 7ετίας (άρματα στην πόλη, “πειραγμένοι” συνταγματάρχες, παρωχημένη γλώσσα και βασανιστήρια ) δεν μας αφήνει να δούμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέου τύπου «πολίτευμα» το όποιο φύεται ως υβρίδιο ανάμεσα στην Δημοκρατία και στην Δικτατορία;

Ένα πολιτευμα που έχει προβλεφτεί εδώ και καιρό ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή ελέω κρίσης. Μήπως αναζητώντας έναν σωτήρα δεν είδαμε ότι μας κατσικώθηκε ήδη ένας;

Για δείτε παρακαλώ το αυτό το “Υβρίδιο“ γιατι μου φαίνεται “γενετικά μεταλαγμένο”.

Tag: Μεταλαγμένη Δημοκρατία ;

Γιάννης Παπαϊωάννου

The (Abridged) Story of Greece- (Πού κρύφτηκε αυτό το ΑΕΠ ?)



From 1996 - 2008, the Greek economy expanded faster than the broader European Union in each and every year (below is all the data I could dig up for a chart).


But, growth is a good thing right?

In most cases... sure, but all growth is not the same. Growth based on ever-expanding debt (think housing bubble) is surely not as good as one based on increased productivity. While there is no doubt that a lot of Greece's growth was due to increased productivity that came with being a member of the EU (i.e. open markets), a lot of this growth came from cheap financing which not only allowed the Greek economy to double within a 10 year period, but to double their debt levels as well.

This arrangement of growth and ever-increasing debt was all good... until it wasn't.



When the Greek economy turned south during the crisis, debt to GDP levels spiked as debt continued to grow, but the underlying economy didn't. When banks realized they all owned a boatload of this debt (as well as debt of other periphery nations in similar situations as Greece), they shunned further purchases.

Why? It turned out that the Greek economy that only grew in one direction (and faster than Europe as a whole), was loaded with debt and wasn't actually growing.

Source: Haver
paris-prodromidis

Ο κ. Ερντογάν με ύφος που δεν έχει ουτε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μας είπε οτι αν δεν πειθαρχήσουμε στα ΜΈΤΡΑ, τότε δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα...

.
Με ύφος αμερικανού του ΄50 ο Ερντογάν
Με ύφος ισχυρού που θα μας δώσει λεφτά να μας σώσει αν είμαστε καλά παιδιά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα, για να βελτιώσει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο κ. Ερντογάν με ύφος που δεν έχει ουτε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μας είπε οτι αν δεν πειθαρχήσουμε στα ΜΈΤΡΑ, τότε δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα. Απαίτησε μάλιστα και απο την αντιπολίτευση να κάτσει καλά και να ψηφίσει τα μέτρα για να ξεπεράσουμε την κρίση. Ωραίος τύπος...
Τελικώς η επίσκεψη δεν...

υπήρχε σοβαρός λόγος να πραγματοποιηθεί αφού και ο Ερντογαν έρχεται με την συνοδεία των αεροπλάνων του, δείχνοντας οτι οι θέσεις του είναι το ίδιο άκαμπτες οπως και ολων τωβν τουρκικών κυβερνήσεων.
Θέλει για τα πάντα αμοιβαιότητα, δηλαδή για κάθε κίνηση πρέπει να έχει αντάλλαγμα και βεβαίως θέλει να πετάνε και τα ελληνικά πολεμικά άοπλα πάνω απο την ελληνική επικράτεια.
Το χειρότερο: παρενέβη και στην ελληνική πολιτική σκηνή κάνοντας μαθήματα συμπεριφοράς στην αντιπολίτευση.
Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν έδειξε οτι τελικώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ακόμα και στις οικονομικές υποθέσεις για τις οποίες υποτίθεται οτι θα υπάρξει πρόοδος, δεν φαίνεται οτι μπορεί να γίνουν πολλά βήματα.
Σε οτι αφορά δε τα στρατιωτικά θέματα και το Κυπριακό ο κ Ερντογάν δεν διαφέρει σε τίποτα απο τους στρατιωτικούς του.
Από το "ΔιαΔίχτυ"

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Τούρκος Υπουργός «Πολιτισμού» & Τουρισμού, συνοδευόμενος από 8 συναδέλφους του, επισκέφθηκε το Μουσείον της Ακροπόλεως, όπου αντήλαξε αναμνηστικά με τον εγχώριο ομόλογό του – τον «συνεξόριστο» του Πρωθυπουργού μας κύριο Γερουλάνο, στον οποίο προσέφερε (άραγε όντως ως αναμνηστικό ή μήπως ως εξεταστέα ύλη;) το βιβλίο «Αρχαίες Πόλεις στην Τουρκία». «Κι εκείνος δεν απάντησε…». Και όλ’ αυτά υπό την Σκιάν του Ιερού Βράχου. Όπου, κατά την διάρκεια του Αγώνα της Παλιγενεσίας, οι επαναστατημένοι ραγιάδες πολιορκούσαν τους τυράννους τους, που είχαν ταμπουρωθεί στο τότε Φρούριο της Ακροπόλεως. Οι πολιορκητές διαπίστωσαν πως οι αποκλεισμένοι Τούρκοι, ελλείψει πυρομαχικών, κατέστρεφαν τους κίονες του Παρθενώνα, για να αφαιρέσουν το μολύβι, που, ως συνεκτικό των τμημάτων τους, υπήρχε εντός τους, να το λιώσουν και να κατασκευάσουν σφαίρες. Κι οι αγράμματοι βοσκοί, οι αγροίκοι κλέφτες, οι κατατρεγμένοι ραγιάδες έστειλαν μήνυμα στους πολιορκημένους Τούρκους. Μην καταστρέφετε τα μάρμαρα και σας δίνουμε εμείς σφαίρες (για να μας πολεμήσετε και ίσως να μας σκοτώσετε!).



Έτσι γινήκανε, κυρ Παύλε Γερουλάνε, οι «Αρχαίες Πόλεις», που σου χάρισε ο μουσαφίρης σου. Εκείνος το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά με την ανατολίτικη πονηριά του το αποσιωπά. Εσύ;

οπωπητήρ

Φ

Οι Ευρωπαίοι τελικά τον ''άδειασαν'', αφού κατάλαβαν γιά ποιούς ενεργεί...


GAP: Εφάρμοσε τις προσταγές Ουάσιγκτον, ΔΝΤ κι έκανε την Ελλάδα παρία της ΕυρώπηςgapΣε έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρ. 'Ενωσης αποφάσισαν την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος θα δραστηριοποιείται με ταχύτητα όταν μιά χώρα του ευρώ αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Αυτό γίνεται την επομένη της έγκρισης ''δανείου'' στην Ελλάδα και όχι πριν. Εξυπακούεται ότι, τα εμμετικά κι επιζήμια ''παπαγαλάκια'' στην Αθήνα παραπλανώντας πάλι, γράφουν και λέγουν ότι, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα λειτουργεί με ''όρους''... ΔΝΤ! Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται γιά έναν καθαρά ευρωπαϊκό μηχανισμό, χωρίς όρους ΔΝΤ και χωρίς οποιαδήποτε σχέση μαζί του. 'Ετσι, η Ελλάδα θα είναι παρία της Ευρώπης και ζητιάνα του ΔΝΤ. (Μην ξεχνάμε ότι ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, των νταβατζίδικων ΜΜΕ της Αθήνας, μετάδιδαν πριν λίγες ημέρες ότι το ΔΝΤ είναι κάτι σαν... ''ευλογία'' γιά την Ελλάδα, γιά να τους ''αδειάσει'' την επομένη -6 Μαίου- ακόμα και η πρόεδρος της Αργεντινής, χώρα που υπόφερε από την ''ευλογία'' του ΔΝΤ).
πηγη

14.5.10

Η απόλυτη χρεοκοπία του Ελληνικού Έθνους

Η κυρία πίσω μεταφράζει από τουρκικά στα αγγλικά για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας μέσα στο Μαξίμου. Έναν πρωθυπουργό που εκλέξαμε παρακάμπτοντας την ιδιότητα του Έλληνα, την πολιτισμική ταυτότητα και το θεματοφύλακα όλων αυτών, την γλώσσα μας. Τον εκλέξαμε ως τον “καλύτερο” μέσα από 11 εκατομμύρια Ελλήνων.

Σήμερα λοιπόν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει και κάθε άλλη κουβέντα είναι περιττή. Ντροπή μας. Η χώρα αυτή δεν πείθει ότι αξίζει να σωθεί. Κανείς δεν θα μας πάρει ποτέ σοβαρά και θα χαθούμε ως Έθνος γιατί είμαστε Ραγιάδες ως το μεδούλι και δεν αξίζουμε καλύτερης τύχης

Γιάννης Παπαϊωάννου

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ....".Αιδώς «ταγοί»! "


"Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;...

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

Ότι εμείς οι πέντε-έξη, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θάχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;

Και σερνόσαστε στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;

Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;

Νομίζετε ότι επειδή οι περισσότερες κι οι περισσότεροι δεν έχετε μούρη, θα μείνετε απέξω; Και ξέρετε και κάτι άλλο; Μπορεί ο σημερινός πολιτικός, έτσι που ξεφτίλισε την πατρίδα και βιάζεται να χώσει κάποιον σαν κι αυτόν μέσα, (μήπως και απορροφήσει τους κραδασμούς και σταματήσει τη χιονοστιβάδα), να το αντέχει το γιαουρτάκι του, εσείς όμως είσαστε άμαθες και άμαθοι από τέτοια δροσερά μεν αλλά βάρβαρα παιδικά παιχνίδια και η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..

Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να δημιουργείτε, αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;

Για ποιους παράγετε πολιτισμό; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα ΄Αλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;

Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!

Ή να βγείτε με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή κραυγή αντιστασιακής βαθμολογίας, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, ή να κρυφτείτε ακόμα πιο βαθειά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!

Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή να γλύψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και νάναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε τον επόμενο «αυθέντη».

Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα πρόγραμμα απ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη, που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.

Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!

Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!

Την παλιά εκείνη ταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».

Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους τους, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!

Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή με την τελευταία του πνοή, ή με την τελευταία του πορδή. Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.

Αιδώς «ταγοί».."

“Άρωμα” πολέμου;

Είναι η απαισιοδοξία μου για το “μέλλον” του ευρώ και της Ε.Ε; Είναι τα αχνά, προς το παρόν, σημάδια μιας κρίσης που σιγοβράζει και έχει τα χαρακτηριστικά μιάς προ-πολεμικής εποχής;
Μπας κι’ είναι ο Theo που “νοιώθει τύψεις” όταν ψωνίζει όπλα;
Μπάς κι’ είναι ο Ταγίπ που δεν νοιώθει καμία (τύψη) και προχωράει στη συμπαραγωγή του μαχητικού 4ης γενιάς το οποίο θα κάνει (άοπλο) αεροπορικής επιδείξεις στο Αιγαίο ενώ ο Τουρκικός στρατός θα κάνει ασκήσεις διάβασης ποταμών;
Ειλικρινά τα έχω χαμένα και, ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει (εκτός από τον von Dimitraki Droutsa, τον ΓΑΠ, τον Αντώνη (Σαμαρά) και τον Γιώργο (Καρατζφέρη), είναι ο ψυχαναλυτής μου (my shrink dear George).
Τον επισκεύφθηκα σήμερα και, αισθάνθηκα ότι μου έφυγε ένα βαρύ βάρος.
Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι αλήθεια. Ούτε πόλεμος πρόκειται να γίνει, ούτε ομάδες ουτσεκάδων εξοπλίζονται, ούτε ο γενικός δερβέναγας της Ντόϊτσε Μπάνκ Άκερμαν δίνει στην Ελληνίτσα πιθανότητα 20% να βγει απ’ τη κρίση.
“Πραγματικά”, όπως λέει και η θεία Λούκα, όλα είναι στο μυαλό μου και, ο ψυχαναλυτής συνέστησε shopping therapy στου Ζολώτα, στο Μουσείο Γουλανδρή και στο FacTheMall μια και, “πραγματικά”, όλα πάνε καλά και, ήδη, βλέπω μέσα στην αχλύ τα βουνά της Ιθάκης

Παρά τα 22 (ή 21) Μνημόνια Συνεργασίας που υπογράφηκαν σήμερα, πέρα από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στον κ. Πετσάλνικο (που του έδειξε τους κουμπαράδες των παιδιών που συγκεντρώνουν χρήματα για το ΔΝΤ), πρέπει να πω ότι, οι μέρες είναι πονηρές.

Αν δεν με πιστεύετε κάντε μία βόλτα στη Ραφήνα και ρωτήστε τον Αναχωρητή, τον Γεώργιο τον 2ο, Παπανδρέου τον 3ο και βέβαια, πέρα και πάνω απ’ όλους τους διαμορφωτές της Αντεστραμένης Κοινής Γνώμης που, εδώ και 10 χρόνια, αλυχτάνε στα κανάλια λέγοντας ότι, ο Κωστάκης τα έκανε καλύτερα απ’ τον Γιωργάκη και το gollum καλύτερα απ’ τον Μητσοτάκη, ο Ανδρέας καλύτερα απ’ τον εθνάρχη, ο εθνάρχης καλύτερα απ’ το Γέρο και ο Γέρος καλύτερα απ’ τον Κολοκοτρώνη και…
Όλοι “ήξεραν καλύτερα” γι’ αυτο σήμερα η Ελλάδα επέστρεψε στη ζεστή αγκαλιά της Μητέρας-Πατρίδας όπως, κουραστικά η ταπεινότητης μου προβλέπει τα τελευταία 15 χρόνια.

Εμένα πάντως δεν με πειράζει και το αυτό ελπίζω να ισχύει και για τις οικογένειες των 120(;) αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το ελληνικό “αρχιπέλαγος”…
Όπως είπα Η Ζωή Μας Γελάει Ευτυχισμένα
kavvathas

Ο Πάγκαλος μας ξαφνιάζει με την αφέλεια του .


Γιάννης Παπαϊωάννου

Λιγότερο από 10 χρόνια από τότε που οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί πλακωθήκαν για λίγα μέτρα γης και μόλις λίγα χρόνια απο τότε που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος απο την Αλβανία καθώς του έθεσαν Θέμα Τσαμουριάς.

14 χρόνια από την νύχτα των Ιμίων και 36 χρονια απο την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δηλώνει: “Νιώθω εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα για φανταστικούς κινδύνους ” και μας ξαφνιάζει όλους καθώς αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να είναι τόσο αφελής, τόσα χρόνια, και εμείς να μην το πήραμε χαμπάρι.

Ίσως να μην είναι αφελής θα πει κάποιος. Ίσως απλά ο Θόδωρος Πάγκαλος προσαρμόζεται στο ισχύον μέτρο εξυπνάδας. Στο επικρατέστερο IQ αυτή την στιγμή. Ίσως…

Όμως η προσαρμοστικότητα και ευελιξία στην πολιτική κάνει την σχέση μαζί της να ορίζεται από τις δυνάμεις της αγοράς. Η προσαρμοστικότητα και ευελιξία στην πολιτική καθιστά τελικά έναν πολιτικό άντρα φευ επαγγελματία. (Ψιλά γραμματα βεβαίως για πάρα πολύ κόσμο)

Πριν δηλώσω για μια ακόμη φορά “απροσάρμοστος” και πάω για καφέ στην πλατεία, αοφείλω να θυμίσω σε όλους το Ρωμαϊκό: “ “Si vis pacem, para bellum” μτφ: “Εάν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο”

Επιχείρηση “Καθαρά Χέρια” Ποια πρέπει να καθαριστούν και ποιος θα τα καθαρίσει;


Μερικές μόνο από τις δηλώσεις υψηλών πολιτικών προσώπων κατά τον τελευταίο μήνα:

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας.» Χ. Καστανίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης, 15.4.2010

«Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, … πρέπει να πεισθεί ο λαός πως θα υπάρξει δικαιοσύνη» Κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, 3.5.2010

«Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας», Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, 3.5.2010

«Αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» Χ. Καστανίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης, 9.5.2010 Και μια έμμεση δήλωση:

Σ/Ν «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις», Νομοθετική εργασία στη Βουλή των Ελλήνων, 12.5.2010

Τι άλλο φανερώνουν (και) αυτές οι δηλώσεις, πέρα από το ότι:

Υπάρχει φόβος ότι η κοινωνική αγανάκτηση για τα οικονομικά μέτρα μπορεί να μετατραπεί σε λαϊκή οργή και εξέγερση. Ένα τμήμα της κοινωνίας συνειδητά απαιτεί να λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, να συμπληρωθεί εκεί που χρειάζεται, ώστε να λογοδοτήσουν οι διαχειριστές του δημόσιου χρήματος και να μη συμψηφίζεται το εκάστοτε «χρηματιστήριο» με τα εκάστοτε «ομόλογα», καθώς το λογαριασμό πληρώνουν πάντα οι ίδιοι: οι πολίτες.

Το κύμα της οργής δεν εξαιρεί την παρούσα κυβέρνηση που έχασε πολύτιμο χρόνο με τις αμφιταλαντεύσεις της, τις δικαιολογίες «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος του προβλήματος» και τώρα φαίνεται να προσπαθεί να συνδέσει τα δύο θέματα: οικονομικά μέτρα αυστηρής λιτότητας και μάχη κατά της υψηλής κρατικής διαφθοράς, της υψηλής φοροδιαφυγής / φοροκλοπής.

Όλα αυτά, επειδή σήμερα κυριαρχεί το ποιος έφταιξε και το πώς φτάσαμε εδώ. Πρέπει να συνυπολογιστούν δύο συνιστώσες: α) οι πολιτικοί δέχονται σήμερα αυτό που τις προηγούμενες δεκαετίες με προκλητικότητα απέρριπταν («αν έχετε στοιχεία να πάτε στον εισαγγελέα» κλπ) και β) τα κόμματα εξουσίας έχουν μηδενικά περιθώρια επιλογής με δεδομένο τον καταλύτη των 110 δις ευρώ, που αν μας δοθούν εξ ολοκλήρου, θα διογκώσουν περαιτέρω το δημόσιο χρέος, ενώ οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων θα συνοδεύονται με νέα οικονομικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά είναι από πιθανά ως βέβαια, ανάλογα με την αδυναμία της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας μας. Άρα, (στο υπάρχον οικονομικό πλαίσιο) δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας. Αποτυχία σημαίνει στάση πληρωμών, έξοδο από τη ζώνη του ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπό αυτές τις συνθήκες μονόδρομο αποτελεί ο κολασμός των σκανδάλων, ωστόσο τίθεται ένα ερώτημα: όταν μιλάμε για «διαφθορά» εννοούμε πρώτα και κύρια τα 10-20 μεγάλα σκάνδαλα της εικοσαετίας; Με άλλα λόγια: αν στους επόμενους μήνες ζήσουμε βατοπεδιάδα, ζημενσιάδα, πλαστογραφιάδα, μεγαλοφοροδιαφυγάδα κλπ, δεν θα ενδυναμωθεί η άποψη ότι η απασχόληση με την υψηλή διαφθορά έχει ως πιθανό αίτιο την αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον της «καθημερινότητας», δηλαδή της μικρομεσαίας διαφθοράς που εμπλέκει την πλειοψηφία των πολιτών στην καθημερινή της σχέση με το σύστημα υγείας, παιδείας, αυτοδιοίκησης, με τις πολεοδομίες, τις προσλήψεις στο δημόσιο κλπ; Είναι άραγε σωστή η προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς στη βάση του απόλυτου / ορατού οικονομικού μεγέθους; Βέβαια η παρούσα οικονομική κατάσταση οδηγεί λογικά στο κυνήγι πρώτα των «μεγάλων ψαριών». Και πάλι όμως υπάρχει θέμα. Έχει βάλει πολλές φορές ο πολιτικός ως θέμα συζήτησης τη σύγκριση των «ομολόγων» με τα φακελάκια στα νοσοκομεία, το «βατοπέδιο» με την κατάπτωση της δημόσιας παιδείας, το «χρηματιστήριο» με τους νεκρούς και αναπήρους των τροχαίων (βλ σύστημα εκπαίδευσης οδηγών), το «C4I» με τους σταζιέρ και τους ωρομίσθιους, τα «υποβρύχια» με την ασυλία των δημοσίων υπαλλήλων που τους παρέχουν τα αθωοδικεία τους (οι εικονικές ΕΔΕ) κλπ κλπ; Και προφανώς, εδώ δεν μιλάμε για την κατάταξη σκανδάλων στην κλίμακα Γκίνες, αλλά για την ανάδειξη του γεγονότος ότι η περιβόητη ανάπτυξη (από την οποία όλοι προσμένουμε την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου) σχετίζεται καίρια με τον δραστικό περιορισμό της διαφθοράς, δηλαδή του πελατειακού κράτους. Το ταγκό του πελατειακού κράτους χορεύεται από δυο, (πωλητές χωρίς αγοραστές δεν υφίστανται) και η μια πλευρά είναι παράλογο να διεκδικεί μηδενική ευθύνη. Η άποψη «δεν έκλεψα, δεν τους ψήφισα, δεν πληρώνω» θα λειτουργήσει ως πίεση αποτελεσματικά και μακροχρόνια μόνο όταν υπάρχουν λιγότερα περιθώρια συμψηφισμών μεταξύ κοινωνίας και κρατικών παραγόντων.

Πόσο εύκολη δείχνει σήμερα η αλλαγή της ελληνικής νοοτροπίας;

Με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ επιχειρηματιών-πολιτικών, οι πολιτικοί και ο πρόεδρος της Βουλής επικαλούνται την προστασία της λειτουργίας των θεσμών, κατακρίνουν τη γενική απόρριψη του πολιτικού συστήματος και υποστηρίζουν τη δυνατότητά του στην αυτοκάθαρση. Σωστά. Οι πολιτικοί και ιδιαίτερα η κυβέρνηση που έχει την κεντρική ευθύνη, φαίνονται να ανταποκρίνονται κατ’ αρχήν στο γενικό αίτημα «αναζήτηση ευθυνών σε όσους κυβέρνησαν». Ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δύναμη της αδράνειας, που δεν είναι άλλη από το «πολιτικό κόστος» (πελατειακό σύστημα στο επίπεδο επίδοσης της ψήφου των πολιτών κατά τις βουλευτικές / δημοτικές εκλογές) και την έκπτωση στη λειτουργία των θεσμών που ως συνέπεια έχει επέλθει.

Παράδειγμα: «Αναγκαστική και ασυνήθιστη, αλλά όχι αντισυνταγματική» χαρακτήρισε επίσημα η κυβέρνηση (7.5.2010) την διορθωτική τροπολογία του νόμου που είχε ψηφίσει η Βουλή για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας μόλις την προηγούμενη μέρα. Επειδή ό,τι προέβλεπε αυτή η τροποποίηση ούτε μπορεί να ξεχάστηκε, ούτε να προέκυψε ως απαίτηση του τελευταίου 24ώρου, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να εμφανίσει μια μέρα πριν τη δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού οικονομίας να υπογράφει τις συμβάσεις δανεισμού, με τη Βουλή να περιορίζεται στο να ενημερώνεται και να συζητά. Προκύπτει λοιπόν μια διαπίστωση: πως η κυβέρνηση γκρεμίζει με το ένα χέρι ό,τι προσπαθεί να χτίσει με το άλλο, πως η κυβέρνηση ρέπει κατά περίπτωση στο τόσο κατακριθέν «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Στην καλύτερη περίπτωση, φοβάται, τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, ενώ αντιφάσκει με τρεις καταγγελίες της: για τις νοθείες κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος (2007, 2008) και για το σκόπιμο κλείσιμο της Βουλής ώστε να παραγραφούν αδικήματα υπουργών (καλοκαίρι του 2009).

Συνεπώς

Η ανάδειξη της «χαμηλής» διαφθοράς σε ίσο -αν όχι υψηλότερο- επίπεδο με την «υψηλή» διαφθορά σκοντάφτει προφανώς σε ένα σημείο: ότι η πρώτη αφορά τους πολλούς, η δεύτερη τους λίγους, η πρώτη κυρίως τους πολιτικούς, η δεύτερη κυρίως τους πολίτες. Ας αναρωτηθούμε: Ποιος είναι άραγε αυτός που σήμερα ανάγκασε τους πολιτικούς να παραδεχθούν κατ’ αρχήν την εικονική πραγματικότητα της «ισχυρής Ελλάδας» και τη διαφθορά κυβερνητικών στελεχών; Ποιος τους έκανε ξαφνικά να βρουν τρύπες ευθύνης στο νόμο περί ανευθυνότητας των υπουργών; Αν σκεφτούμε ψύχραιμα, ή ψυχρά, θα αναγνωρίσουμε μάλλον ότι στην πραγματικότητα η «χαμηλή» διαφθορά είναι υψηλότερη της «υψηλής», επειδή αποτελεί τον παράγοντα που προστατεύει και αναπαράγει τη διαφθορά των υψηλών οικονομικών μεγεθών. Η πάταξη -ή έστω ο περιορισμός- της σκοντάφτει όχι τόσο στην κυβερνητική αβουλία, αλλά στη δική μας απροθυμία που την ενθαρρύνει και την τροφοδοτεί, όχι τόσο στις κυβερνητικές παλινωδίες, αντιφάσεις, καθυστερήσεις, αλλά στη δική μας κεκτημένη ταχύτητα, στην ανοχή ή στη σύμπλευση με τη ρουσφετοκρατία, την αναξιοκρατία, τη θεσμική έκπτωση.

Προφανώς και πρέπει να τιμωρηθούν οι υπουργοί που «έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι», στη συνέχεια όμως θα αποδοθεί η πολιτική ευθύνη στους πρωθυπουργούς; Θα τολμήσουν οι πρωθυπουργοί να πουν ότι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε επειδή ένιωθαν πλήρως αδύναμοι να πολεμήσουν την αναξιοκρατία και το πελατειακό σύστημα που την παράγει; Θα αναρωτηθούν οι πολίτες γιατί εμφανίζονται τόσο αδύναμοι οι πρωθυπουργοί; (χωριστό είναι το θέμα της ικανότητάς τους). Θα αναλάβουν οι πολίτες που ζητούν «καθαρά χέρια» στους πολιτικούς την καθημερινή δράση για «καθαρά χέρια» στη σχέση τους με το δημόσιο; Προφανώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες, όμως πόσο ουτοπική είναι η απόδοση ευθυνών σε ένα σύστημα με διεφθαρμένους -ως ένα βαθμό- πολιτικούς και αδιάφθορους -ως τον αντίστοιχο βαθμό- πολίτες;

Ηθελημένα ή όχι, είμαστε επιρρεπείς στις αναλύσεις μερικότητας που δείχνουν αποκλειστικά ή τονίζουν ευθύνες συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Η παρούσα ανάλυση δεν διεκδικεί μοναδικότητα (δύο πρόσφατες εδώ κι εδώ), σαφώς και είναι μερική, στοχεύει απλώς να καταδείξει μια τάση που αν και αντιφατική, φαίνεται να κυριαρχεί. Συνοψίζεται στο ερώτημα: μπορούμε στο πολίτευμά μας να έχουμε «καθαρά χέρια πολιτικών» χωρίς το αντίστοιχο «καθαρό πολιτικό κεφάλι» να τα οδηγεί; και «κεφαλή» του πολιτεύματός μας είναι ή όχι ο πολίτης;

14.5.2010

Στέργιος Ζυγούρας

Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ...Επίσκεψη Παπανδρέου-Ερντογάν στον Μίκη Θεοδωράκη


Σε μια κίνηση - έκπληξη, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγο, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα μεταβούν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να έχουν μία σύντομη πλην υψηλού συμβολισμού συνάντηση με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα μεταβούν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να έχουν μία σύντομη πλην υψηλού συμβολισμού συνάντηση με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη


ΠΗΓΗ





ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Όταν ψάχνεις απεγνωσμένα να συμπαρασύρει συνενόχους στο έγκλημα.
κανεις; και τραγικά σφάλματα. Που πας ρε Καραμήτρο..... ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΛΟΓΟ???? ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ????
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ !!! ... ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!

Το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι αναγνωρίζει την καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων από το τουρκικό κράτος! Ο Τζέφρυ όμως όχι!


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ!
Έκθεση του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (ευρωπαίων φίλων δηλαδή του κ. Δημητρά και του κ. Βαλλιανάτου και όχι τίποτα εθνικιστών) που αποτελεί κόλαφο για το τουρκικό κράτος!
paideia

Tι παράξενο συνέβη κατα τη συνομιλία Παπανδρέου - Ερντογάν ; ,, ΚΙΝΑΙΔΟΙ... ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...



Δώστε προσοχή στο παρακάτω βίντεο
και θα καταλάβετε αμέσως ποίοι εκπρόσωποι έχουν αναλάβει να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.


Δεν είναι για γέλια ...


Είναι για κλάματα...


Προσέξτε !

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στην επίσημη συνάντηση μιλάει στη γλώσσα του έθνους που εκπροσωπεί και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη απο τη μητρική του γλώσσα . Η γλώσσα της πατρίδας του.

Ο Jefrey με το Droutsas μιλάνε στη δική τους γλώσσα τα ... Αμερικάνικα !

Κalo Kouragio - Zeto e Hellas !!!!



tiresias

"Την ξεπουλήσανε στο Γιουσουρούμ, για... ένα κουστούμ..!"



"Μπαμπά - Μαμά, Ποιά είναι η Ελλάδα...;"

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από εσάς προλάβατε να διαβάσετε τις 21 συμφωνίες
μεταξύ ex-Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά σίγουρα όσοι τις διαβάσατε
θα καταλάβατε ένα πράγμα. Ότι αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε αυτό
που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Ελλάδα -πλέων μόνο για τα προσχήματα-.

Τα γεγονότα σε 1 Μήνα

Πριν ένα μήνα περίπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισήλθε στην χώρα
ή αν θέλετε του επέτρεψαν οι πολιτικοί μας να εισέλθει, λόγο της
κακίστης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμασταν -φυσικά ούτε
λόγος για την βοήθεια που μας προσφέρθηκε από Κίνα-Ρωσσία-.

Στη συνέχεια, σε ελάχιστο χρόνο η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από
τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πάλι λόγο της κακίστης οικονομικής
κατάστασης στη οποία είμαστε.

Σήμερα, ήρθε στην χώρα μας ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν
μαζί με τους περισσότερους εκ των υπουργών της κυβερνήσεώς του
για να μιλήσει με τον Έλληνα Πρωθυποργό και τους ανάλογους υπουργούς
του...

Τώρα εμείς σας θέτουμε απλά ερωτήματα
1."Πίσω" από την Τουρκία είναι Αμερικάνου επενδυτές και όχι μόνο, σωστά; Σωστά
2. Το ΔΝΤ αποτελείται από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, σωστά; Σωστά
3. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης αποτελείται από Ευρωπαίους
μεγαλοκεφαλαιούχους και μεγαλοεπενδυτές με την συγκατάθεση φυσικά
των ανάλογων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σωστά; Σωστά

Η Απάντηση πιστεύουμε ότι σε αυτό το σημείο είναι προφανής....
Όμως πριν κλείσουμε αυτό μας το άρθρο θα θέλαμε να σας κάνουμε την εξής ερώτηση...
Όταν μας-σας ρωτήσουν στο μέλλον τα παιδιά μας-σας....
"Μπαμπά - Μαμά τί έγινε στην Ελλάδα, γιατί έγιναν όλα αυτά..;;"
Θα θέλαμε να απο περιέργεια τη θα απαντάσουμε-τε....!

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ

Απολιτιστος

ΤΟ "ΚΥΤΟΣ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ...ΣΤΗΝ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)


Πάγκαλος στο φόρουμ επιχειρηματιών Ελλάδος-Τουρκίας (ΣΗΜΕΡΑ 17:00)

ΠΑΓΚΑΛΟΣ :«Αισθάνομαι εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα -και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα» .......[...]....«ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπριοι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες»..............[....].........

Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές». ............[...]...

Ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές: πρώτον την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον την αναγκαιότητα να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
πηγη
==============================================================
Αυτή ήταν η δήλωση προετοιμασία των "αδαών" πολιτών τούτης της έρμης χώρας όπως την κατάντησαν οι νενεκισμοί των σφουγκοκωλάριων πολιτικών και δη του κορυφαίου "χασοσημαιάκια" και δωτού και υπακοου πάντα στα χρέη του προς τα διατεταγμένα κυρίου Πάγκαλου. Ο οποίος για ακόμα μια φορά απέδειξε περίτρανα ότι οι "χειρισμοί" των "βρώμικων υποθέσεων " χρειάζονται απύθμενο γαϊδουρινό φιλότιμο για να βγουν εις πέρας. Εδώ μια "προδοσία" όπως του Οτσαλάν που έβγαζε μάτι αποτέλεσε για τον κ. Πάγκαλο "υψηλή διπλωματία" και προσφορά στην πατρίδα και στον ΈΛΛΗΝΑ!!!! Τι να πούμε για τα ΙΜΙΑ??? τον "έφτυσε" όλη η Ελλάδα λίαν προσφάτως ...τυχερός! φανταστείτε οι αποκαλύψεις των Έλις και Ιγνατίου να γίνονταν προ της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου..ούτε την ψήφο του δεν θα έφρησκε ο ερίτιμος "προδότης".... και αυτός είπε ότι "ψιχαλίζει"

Στο σοβαρό θεμα τώρα και στην αποκάλυψη των σχεδιασμών της κυβέρνησης Παπανδρέου οι οποίες ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ προκύπτουν εκ της δηλώσεως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης!!

  • "ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπριοι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες"

Τι μας είπε εδώ ο ποιητής ...κακό χρόνο να έχει....???? Παρέδωσε το Κυπριακό στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ αλλά εκατέρωθεν....... Δηλαδή ΚΑΙ στους ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ όπως προέβλεπε το κατάπτυστο σχέδιο ΑΝΑΝ και ο σχεδιαστής του νυν υφυπουργός κ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ....
ΝΕΟ ΑΝΑΝ εν όψη!! αυτή την φορά όμως η ΕΛΛΑΔΑ επίσημα δεν αναγνωρίζει τους Κύπριους αδερφούς δεσμεύεται να βγάλει την ουρά της απ έξω και να υπογράψει δια της δηλώσεως Πάγκαλου τη καταδίκη της Κύπρου και ταυτόχρονα να έχει ως αυριανό επιχείρημα ..όταν θα έχει τελεστεί η δεύτερη προδοσία των αδερφων μας Κυπρίων ... την μη συνενοχή του στο έγκλημα

  • "Σε ότι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι "να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές"

Σε ότι αφορά τώρα το ΑΙΓΑΙΟ!!!! Το οποίο το περιμέναμε άπαντες οι ασχολούντες με τα τραγελαφικά της κυβέρνησης τούτης ,η οποία απροκάλυπτα "περνά" τα διατεταγμένα αφού ο ελληνικός λαός επιμένει να θεωρεί τον κυβερνητικό συρφετό ότι έχει ακόμα σχέση με τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!!!
"ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ" λοιπόν κατά την Παγκάλιο λογική οι προκλήσεις και οι διεκδικήσεις των Τούρκων αλλά και το casus belli που προτάσσει η απέναντι πλευρά. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ .... οι απώλειες των πατριωτών μας νησιωτών όσον αφορά τα δίχτυα και τα παραγάδια τους που καθημερινά η Τουρκική ακτοφυλακή τα πέταει στα βάθη του Αιγαίου... ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ οι υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι.... κλπ
Δηλαδή κάτι όπως λέμε "όλοι οι Έλληνες φταίτε για την χρεοκοπία μας αλλά και ο Καραμανλής" .... Κάποιοι ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ σηκώνουν καθημερινά τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ και τις ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ!!!

  • "Ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί,....[....]..όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο."

ΕΔΩ Η ΜΕΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....
ΧΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ....
ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΣΟΚ