ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.5.10

Καλές οι προθέσεις για «ανοικοδόμηση» της Ελλάδας, κακές οι εμπειρίες

του Αλέξανδρου Κουρή

"Kύριε Πρωθυπουργέ, μας απευθύνετε, με κάθε ευκαιρία την πρόσκληση - πρόκληση «.να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, με διαφάνεια, πιο ανθρώπινη, με ανάπτυξη και ανταγωνιστική, μια Ελλάδα για την οποία όλοι μας θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι.".

Συμφωνούμε με το όραμά σας, και ως προς την ουσία του σκοπού όλοι μας είμαστε μαζί σας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αν και κάποιοι δυσκολευόμαστε ακόμη να το δηλώσουμε. Είμαστε βλέπετε αγανακτισμένοι από το πολιτικό σύστημα που για πολλά χρόνια παρήγαγε οραματικό λόγο, πλην όμως κενό περιεχομένου και στρατηγικής. Είμαστε φοβισμένοι, κουρασμένοι και προδομένοι από τη συμμετοχή μας σε προηγούμενες «εκστρατείες» που θα «έλυναν τα προβλήματά μας», όπως η «ένταξη στην ΟΝΕ», η «διεξαγωγή των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων», η «επανίδρυση του κράτους» κτλ.

Για να πειστούμε όλοι για την ειλικρίνεια των προθέσεών σας, για να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην ουσία των όσων λέτε και για να πληρώσουμε το λογαριασμό του προγράμματος που εξαγγείλατε τίθεται από πολλούς η προϋπόθεση να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε κάποιοι συνάδελφοί σας πολιτικοί «.να πάνε φυλακή». Μόνο αν τιμωρηθεί σκληρά το σύστημα που λαφυραγωγεί τη χώρα θα πειστούμε όλοι ότι είστε διαφορετικός από τους πολλούς, απαξιωμένους στα μάτια μας, συναδέλφους σας που με περίσσεια ανοησίας ή/και ίδιον όφελος οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Διαβάζω με ενδιαφέρον ότι στη Νότια Αφρική, μετά τον τερματισμό του απαρτχάιντ, δημιουργήθηκε η επιτροπή «South African Truth and Reconciliation Commission» (www.justice.gov.za/trc/). Το βασικό σύνθημα της επιτροπής ήταν «Αλήθεια. Ο δρόμος για τη συμφιλίωση». Η ανεξάρτητη επιτροπή είχε διπλό στόχο: απόδοση ευθυνών και συμφιλίωση. Πιθανόν μία τέτοια επιτροπή να είναι χρήσιμη και στην Ελλάδα σήμερα, καθώς οι εξεταστικές της Βουλής δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Ιδιαίτερα στο βαθμό που επικεφαλής μίας αντίστοιχης επιτροπής θα μπορούσε να τεθεί ένα πρόσωπο πανελλαδικής εμβέλειας και εγνωσμένου κύρους και αποδοχής.

Παρ' όλα αυτά, κύριε Πρωθυπουργέ ξέρουμε ότι δεν είναι εφικτό να ταυτιστούν όλοι με τις αλλαγές που προωθείτε. Η σημερινή κατάσταση βολεύει αρκετούς που θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το status quo ως έχει παρασύροντας και άλλους μαζί τους. Άλλωστε η νέα πραγματικότητα ακυρώνει de facto πολλούς «βαρόνους» και η μεγάλη πλειοψηφία χαιρόμαστε για αυτή την εξέλιξη. Προχωρήστε ακάθεκτος στο πρόγραμμά σας.

Στα πλαίσια της μεγάλης ανατροπής που έχετε εξαγγείλει, έχουμε ανάγκη να μας μιλάτε συχνότερα για το «πώς». Πώς θα κάνουμε την Ελλάδα δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πώς θα αποκτήσουμε διαφάνεια, πώς θα επιτύχουμε ανάπτυξη, πώς θα κατακτήσουμε την πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα. Θέλουμε να μας κάνετε πλύση εγκεφάλου με πρακτικές προτάσεις που να καταλαβαίνουμε. Χρειαζόμαστε να ακούμε συνεχώς από εσάς τους τομείς όπου η χώρα θα επενδύσει μακροπρόθεσμα για να επιτύχει ανταγωνιστική παρουσία στις διεθνείς αγορές που θα οδηγήσει σε εργασία, ποιότητα ζωής και ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη. Θα είναι ο τουρισμός υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως εξαγγείλατε την προηγούμενη εβδομάδα; Θα είναι τα ποιοτικά επώνυμα τρόφιμα, ποτά και κρασιά, θα είναι τα φυσικά προϊόντα περιποίησης, τα ρούχα, τα κοσμήματα; Θα είναι η επιλεγμένη τεχνολογική καινοτομία σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να μην εισάγουμε όλη την τεχνολογία; Θα είναι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης ενηλίκων και η διά βίου μάθηση, θα είναι οι υπηρεσίες διαδικτύου; Θέλουμε να σας ακούμε να απευθύνετε πρόσκληση σε όλους τους δημιουργούς ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να είναι ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά, να παράγουν κέρδη και όχι τζίρο, να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας ως χώρας «προέλευσης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής διαφοροποίησης και αξίας».

Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται ότι η μετατόπιση της προσοχής σας από την οικονομία στην ανάπτυξη είναι εφικτή. Είναι κάτι που ειλικρινά χρειαζόμαστε, ώστε το ΕΣΠΑ να μην «τροφοδοτήσει» απλά «την Αγορά με χρήμα», αλλά να αποτελέσει τον χρηματοδότη ανατροπών και προόδου στην πορεία προς το νέο εθνικό αναπτυξιακό πρότυπο. Περιμένουμε, αυτή τη φορά να υποστηριχθούν έργα με μεγάλη ελληνική προστιθέμενη αξία από επιχειρήσεις, ομάδες και άτομα που ανήκουν στη δημιουργική αλυσίδα της βιώσιμης ανάπτυξης και δεν βλέπουν τις επιδοτήσεις ως ενίσχυση του συνεχώς μειούμενου εισοδήματός τους. Έργα με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό που αξιοποιούν το λιγοστό αλλά υπάρχων ελληνικό ταλέντο στους τομείς της επιχειρηματικής στρατηγικής της διοίκησης, της καινοτομίας του marketing, του design και της δημιουργικότητας.

Σας ζητούμε ακόμα να μας επαναλαμβάνετε συνεχώς την προσωπική σας εγγύηση ότι, αυτή τη φορά, οι θυσίες μας θα έχουν αποτέλεσμα όχι μόνο στην περικοπή των εξόδων, την αποπληρωμή των δανείων, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα αλλά και στην αγοραστική δύναμη, την ποιότητα ζωής, τις ευκαιρίες και την ευτυχία ΟΛΩΝ θέτοντας και μετρώντας τα αποτελέσματα με βάση συγκεκριμένους δείκτες που καλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν.

Τέλος, παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας ότι αν μας βοηθήσετε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, ο καθένας από εμάς θα θελήσει να ασκήσει ισχυρή επιρροή στον πολιτικό χώρο όπου ανήκει, ώστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο κείμενο λευκής βίβλου για την εθνική μας στρατηγική με ορίζοντα το 2025. "

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: