ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.6.11

Είμαστε αποφασισμένοι… Ώρα να φύγετε!

Όλοι εμείς, Έλληνες πολίτες, που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μαζί με την πρωτοφανή κοσμοπλημμύρα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός που ξεκίνησε ειρηνικά στις 22 του Μάη είναι η αρχή μιας ιστορικής μάχης που πρέπει να κερδηθεί.
Η τεράστια λαϊκή αφύπνιση, το ενωτικό πνεύμα και η αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου έχουν επιβάλει την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, της τρόϊκας, του Μνημονίου, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλων των κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών που είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάντια.
Απέναντι στη νεοκατοχική πολιτική που, εκτός από αντισυνταγματική, εξοντωτική για τον λαό και μειοδοτική για την χώρα, είναι και αδιέξοδη, έχει ορθωθεί ένα άλλο όραμα, μια άλλη υπαρξιακή αντίληψη για τις ανθρώπινες σχέσεις, τους πολιτειακούς θεσμούς, το δικαίωμα στην εργασία και τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Ο αγώνας είναι μεγάλος γιατί, αν οι Έλληνες αρνηθούν πρώτοι να γίνουν τα πειραματόζωα των διεθνών τοκογλύφων, τότε από τον ιστορικό αυτό τόπο θα ξεκινήσει η γενικευμένη αντίσταση ενάντια στις δομές της νέας παγκόσμιας δουλοκρατίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή που μας έδωσε η ιστορία να την βιώσουμε με όλη μας την ψυχή, αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου, και να την οδηγήσουμε στη νικηφόρα κατάληξη. 
          «Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει».
                                                                                           Νίκος Καζαντζάκης
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ:
Τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας
Την πληρωμή του απεχθούς χρέους
Την κοινοβουλευτική ολιγαρχία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Άρση της βουλευτικής ασυλίας – Τιμωρία των ενόχων
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !

 




ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
4 Ιουνίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ !!!

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ !!!
Το blog είναι το http://laikometopo.blogspot.com και η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε.
Δηλώστε συμμετοχή, γίνετε μέλη, διαδώστε το, καλέστε και άλλους.
Υπογράφω αυτό το e-mail εκ μέρους της επιτροπής συγκρότησης. Για όσους με ξέρουν, θαρρώ πως καταλαβαίνουν γιατί μετέχω στην πρωτοβουλία. Είναι ανάγκη τώρα να συγκροτηθεί το μέτωπο του λαού μας. 
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε !!!

ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ κε ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;

Την Τρίτη το βράδυ, υπήρξε κινηματογραφική φυγάδευση βουλευτών από το κτήριο της Βουλής με την βοήθεια της Αστυνομίας μετά τον αποκλεισμό όλων των εξόδων του κτηρίου που επιχείρησαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, απόρροια της εφαρμογής του μνημονίου και των δεινών αποτελεσμάτων του, έχει αρχίσει να ενοχλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας, που δεν μπορεί πλέον να εμφανισθεί πουθενά χωρίς να γιουχαϊστεί και να προπηλακιστεί.

Έτσι, άρχισαν καθημερινές οξύτατες δηλώσεις εκ μέρους τους στα Μ.Μ.Ε. κατά του λαού της χώρας μας που τάχατες τους «πυροβολεί» αναίτια.

Όμως, θα ήθελα κυρίως να σταθώ στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Πετσάλνικου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«… με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια την δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό…».

Θα μου επιτρέψετε, κε Πρόεδρε της Βουλής, να θεωρήσω πως η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και οι θεσμοί αυτής της χώρας πρωτίστως, έχουν απαξιωθεί και κινδυνεύουν από το πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας που με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, μετέτρεψαν το πολίτευμα της Ελλάδος σε κομματική ολιγαρχία.

Σας ενοχλεί λοιπόν, που ο κόσμος δυναμικά «κατεβαίνει» στους δρόμους διεκδικώντας όσα δικαιώματα ληστρικά του αφαιρείτε εκ των υστέρων;
Από την στιγμή, που άλλα υποσχεθήκατε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια για καλύτερο βιοτικό επίπεδο και τελικά το κόμμα σας εγκατέστησε στην χώρα την τρόικα των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση και την απόγνωση.

Σας ενοχλεί, γιατί το κόμμα σας είναι εκείνο που δεν μπορεί να παράσχει την παραμικρή ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, που καθημερινά πέφτουν θύματα ληστείας και εγκληματικής απόπειρας της ζωής τους!
Είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας οι ηθικοί αυτουργοί της εκτελέσεως εν ψυχρώ των δικών μας παιδιών της Ελληνικής αστυνομίας, Σκυλογιάννη και Ευαγγελινέλη, καθώς επίσης του Μανώλη Καντάρη που σφαγιάσθηκε στο κέντρο της Πρωτεύουσας, όπως επίσης όλων εκείνων που χάνουν καθημερινά την ζωή τους από την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας.

Δυστυχώς, το κόμμα σας είναι εκείνο που επέτρεψε την αθρόα και αλόγιστη λαθρομετανάστευση, μετατρέποντας την πάλαι ποτέ ήσυχη χώρα μας σε τριτοκοσμική υπανάπτυκτη χώρα.

Όμως, πράγματι τι ειρωνεία;
Το κόμμα σας που επί σειρά ετών αποκαλούσε και μεταχειριζόταν τους λαθρομετανάστες, ως οικονομικούς πρόσφυγες, σήμερα τους αποκαλεί με την πραγματική τους ιδιότητα.
Παρ΄ότι λοιπόν, σας πήρε κάποιες δεκαετίες για να καταλάβετε τις διαστάσεις του κοινωνικού αυτού προβλήματος, εν τούτοις προσπαθείτε σήμερα με ημίμετρα να διορθώσετε τα κακώς κείμενα (τείχος στον Έβρο, πριμοδότηση εθελούσιας αποχώρησης κ.α).

Επίσης, εκτός της αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της πατρίδος μας από την λαθρομετανάστευση μέσω του μνημονίου υποθηκεύσατε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας και παραιτηθήκατε ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτηθήκατε από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία.

Μετά τα παραπάνω και πολλά άλλα, που για να απαριθμηθούν θα χρειάζονταν πολλές σελίδες χαρτιού, θεωρείτε πως έχετε την εξουσιοδότηση του Ελληνικού κυρίαρχου λαού, ή τον επικαλείσθε κατά το δοκούν;
Ο Ελληνικός λαός, λοιπόν, δικαίως ενοχλείται από τις πράξεις του πολιτικού συστήματος του τόπου μας, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος του.

Το πολιτικό σύστημα όμως, γιατί ενοχλήθηκε από την ήπιας μορφής αντίδραση του κόσμου; Ενοχλήθηκε μήπως γιατί κάποιοι τους χάλασαν πρόσκαιρα την ησυχία;
Μήπως γιατί θεωρεί πως έχει μόνο απαιτήσεις και όχι υποχρεώσεις;

Κε Πρόεδρε της Βουλής, στις υποχρεώσεις σας νομίζω πως είναι, ως υψηλότατο όργανο του πολιτικού συστήματος, μεταξύ των άλλων και η ενημέρωση των πολιτών της χώρας σε εύλογα ερωτήματα που σας τίθενται, όταν μάλιστα αυτά τα ερωτήματα αφορούν Εθνικά θέματα.

Γίνομαι λοιπόν, περισσότερο σαφής και σας θυμίζω πως στις 4 Απριλίου σας έστειλα επιστολή, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο σας στην Βουλή με α/α 817 και σας καλούσα ως πολίτης αυτής της χώρας και ως φορολογούμενος που δεν έχει ουδεμία εκκρεμότητα με το Ελληνικό δημόσιο, να μου γνωρίσετε πως είναι δυνατόν βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που εξελέγησαν με συνδυασμούς του κόμματός σας στην Ροδόπη και την Ξάνθη, περιφέρειες ιδιαίτερα ευαίσθητες, να είναι ταυτόχρονα εκλεγμένοι ως Πρόεδρος και αντιπρόεδρος σκληροπυρηνικής οργάνωσης που ονομάζεται «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής, έχουμε Τούρκους στην Θράκη μας;
Σας ζητώ για άλλη μια φορά, να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό για τις ενέργειες που κάνατε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, όταν σας γνωστοποίησα αυτή την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ ιδιότητα και πράξη Βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω παρακάτω την από 4/4/2011 επιστολή μου προς το ανώτατο θεσμικό αξίωμά σας και για την οποία δεν έλαβα καμία απάντηση.

«Κο Φίλιππο  Πετσάλνικο
Πρόεδρο βουλής των Ελλήνων
Αθήνα

Κε Πρόεδρε,

          Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη.

          Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετε τους ευλόγως ανησυχούντες Έλληνες πολίτες και την Βουλή των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ηγούνται «Τουρκικής» οργάνωσης η οποία με την αντισυμβατική και εν πολλοίς έκνομη δραστηριότητά της στην Θράκη, προσβάλλει το Εθνικό μας συναίσθημα και περιφρονεί την Ελληνική πολιτική τάξη και τους νόμους του Κράτους.

          Επίσης, να μας γνωρίσετε ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε κατά των ως άνω Βουλευτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ήδη διαταραχθείσα εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος της Πατρίδος μας από τις δραστηριότητες παρανόμων τουρκικών σωματείων, συλλόγων κλπ, που εξακολουθούν να λειτουργούν με την ανοχή των Ελληνικών διοικητικών και εισαγγελικών αρχών στην Θράκη.

          Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του Έλληνα Βουλευτού με την προεδρεία «Τουρκικού» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, στην οποία ως καλώς γνωρίζετε δεν κατοικούν Τούρκοι πολίτες!

Μετά τιμής       
Έπονται πλήρη στοιχεία» 

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Υποκριτές! Την Βουλή δεν την χρειάζεται κανείς σας.

Τις επόμενες  ημέρες η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει επί του Μεσοπρόθεσμου ως ένα άρθρο  το οποίο  θα έχει περίπου την παρακάτω μορφή:
Άρθρο 1: «Αποφασίσαμε να σας πηδήξουμε… Λεπτομέρειες καθοριστούν προσεχώς»
Αν και μπορεί να αλλάζει κάπως το ρήμα και να είναι «αλλάζουμε» «σώζουμε»
μα η ουσία είναι ίδια.
είναι προφανές ότι αυτή την Βουλή και γενικά τον κοινοβουλευτισμό το μισούν τόσο ο Παπανδρέου και η αυλή του.
όσο και  τα ΜΜΕ που κάνουν την πάπια μπροστά σε αυτή την καταστρατήγηση  του νοήματος της
Την μισούν τα τζάκια,  και οι πνευματικοί άνθρωποι καθώς φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα
Την μισούν οι παρόντες βουλευτές που εκτίθενται σε αυτή κάθε εβδομάδα…
Την μισεί η ευρωζώνη και οι αγορές..
και την βλέπει με μισό μάτι  ο λαός που έχει στήσει καραούλι απέξω και ζητά να λειτουργήσει…
Είναι αυτονόητο ότι η βουλή είναι ο αδύναμος κρίκος  αυτή την στιγμή. Μια ενοχλητική λεπτομέρεια στην “σωτηρία” της χώρας.
Όμως είναι και το σημείο όπου αντιπροσωπεύεται η λαϊκή κυριαρχία όπου
γίνεται προσπάθεια να εκπέσει σε σημείο   όπου νομιμοποιούνται οι έξωθεν διαταγές των ολιγαρχικών.
Θα γίνουν έκτροπα κύριοι. Είναι η ροή των πραγμάτων
Υποδαυλισμένα Καθοδηγούμενα και προβοκατόρικα ή έκτροπα για να προστατευτεί  και να επιβληθεί  τελικά
η Βουλή των Ελλήνων

Γιάννης Παπαϊωάννου

Για τα δεκαετή ομόλογα, του λίαν επιεικώς "Τζάμπα* μάγκα" Σημίτη, με λήξεις 2010,11,12,13,14, μας κωλοστριμώχνουν σήμερα τα εβραιοπέη.

[ "Τζάμπα* μάγκες", για όσους δεν γνωρίζουν, έλεγε ο Σημίτης τον Καραμανλή και άλλα στελέχη της ΝΔ, σε απάντηση του χαρακτηρισμού του ως "αρχιερέα της διαπλοκής". ]
 Γ.Δ.
Το «κρυφό» χρέος  του  2000 σε δις  δρχ.  ήταν  6.814  (16,7% ΑΕΠ)    
Πηγή: Εισηγητική Εκθεση Προϋπολογισμού 2001
===========================================================================
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ   Παρασκευή  3-6-2011   σελ. 19[Αποσπάσματα]
Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

    Mε τον προϋπολογισμό του 2001  μπορούσε μέν η Kυβέρνηση του κ. Σημίτη να  ισχυριζόταν ότι το  Xρέος  της "Γενικής Kυβέρνησης"  το 2000 θα διαμορφωνόταν σε 42,515 τρισ. δρχ που αντιστοιχούσε  στο 103,9%  Aκαθαρίστου Eγχωρίου Προϊόντος (AEΠ), ωστόσο, αν συνυπολογισθεί και το περίφημο "κρυφό" χρέος που είχε αναλάβει το Δημόσιο για "λογαριασμό τρίτων",  το ύψος του οποίου υπολογιζόταν  ότι μέχρι το τέλος του  2000  θα  ανερχόταν σε  6,8 τρισ. δρχ. ποσό που αντιστοιχούσε στο 16,7% του ΑΕΠ,  τότε  το πραγματικό δημόσιο χρέος εκτοξευόταν στα  49.329 τρισ. δρχ. , ποσό που αποτελούσε  το  120,6%  του AEΠ, δεδομένου ότι το AEΠ το 2000  υπολογιζόταν  σε 40,9 τρισ. δρχ.!  Σημειώνεται ότι  την προηγούμενη χρονιά 1999 το συνολικό χρέος της χώρας ήταν  46,917 τρισ. δρχ., (39.903 + 7.014 δρχ.) ποσό  που αντιπροσώπευε   το 121%  του AEΠ ( με AEΠ  38,147 τρισ. δρχ. το 1999).
                                   
Δανεισμός  του Δημοσίου επί Σημίτη

Δυο ημέρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2001  η Κυβέρνηση Σημίτη  στις 4 Νοεμβρίου  προχώρησε σε νέο  δανεισμό ύψους 240 δις δρχ.  με την έκδοση ομολόγων του Δημοσίου 5ετούς διαρκείας, ενώ το μεσοσταθμικό  σταθερό επιτόκιο  που διαμορφώθηκε  κατά την διεξαχθείσα  δημοπρασία ανήλθε στο 5,75%, έναντι  5,99% που είχε διαμορφωθεί στην  στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία   ομολόγων 5ετούς διάρκειας που είχε γίνει στις  5-9-2000. Ωστόσο επειδή  η κατάσταση στον τομέα των δαπανών, μάλλον  είχε ξεφύγει η Κυβέρνηση Σημίτη  προχώρησε και σε νέο δανεισμό  ύψους  250 δις. δρχ. με την έκδοση ομολόγων 10ετούς διάρκειας στις 28 Νοεμβρίου 2000.
Tο μεσοσταθμικό σταθερό επιτόκιο που διαμορφώθηκε κατά την δημοπρασία στο 5,77% έναντι  5,98% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη δημοπρασία της 3-10-2000 (και 6,01% που ήταν  σε ανάλογη δημοπρασία της 1ης Aυγούστου 2000).
 Ουσιαστικά η κυβέρνηση Σημίτη είχε  δανεισθεί με έκδοση 10ετών ομολόγων και σε υψηλά  επιτόκια  από  τις αρχές Αυγούστου μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, μετακυλίοντας την πληρωμή των δανείων αυτών μετά από 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να  έχει αποφύγει την  πίεση την περίοδο που ασκούσε την εξουσία.
Ήταν μια τακτική που η Κυβέρνηση Σημίτη  ακολουθούσε  σταθερά τα επόμενα χρόνια έως και το 2004,  δανειζόμενη με έκδοση ομολόγων 10ετούς διάρκειας, τα οποία  έχουν είχαν ημερομηνίες λήξης  το  2010,  2011, 2012, 2013 και 2014, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να επιστραφούν στους  ομολογιούχους τα κεφάλαια που είχαν καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο αγοράζοντας τα συγκεκριμένα ομόλογα, ενώ για κάθε μια από τις 10 χρονιές που διαρκούσαν τα  ομόλογα εισέπρατταν τους σχετικούς τόκους, τα τοκομερίδια, όπως λέγονται..........................

ΑΠΟΔΕΞΗ!! Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ!!




Δεν είναι πλάκα,δείτε το στη σελίδα του πρωθυπουργού:http://www.primeminister.gov.gr/

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ!!!!



ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "ΕΧΩ ΠΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ"

«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες…», δήλωσε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους από την…
Βενετία, όπου παρέστη για να εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale!

Αυτοκριτική, ή ετοιμάζεται για την αποχώρηση της κυβέρνησης, επειδή δεν θα μπορεί να μπει στο …ελικόπτερο;


ΠΗΓΗ

Αδέρφια, όλοι εκεί, μέχρι να φύγουν οι προδότες!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούναι καθημερινά στις 21:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
Όσοι έχουν αγανακτήσει με τα καθημερινά ψέματα των πολιτικών, όσοι είναι ενάντια στο ΔΝΤ, όσοι αρνούνται να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους, όσοι θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους, ας είναι εκεί. Εκτός από την καθιερωμένη ζωντανή μουσική, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ,  θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και θα ακολουθήσει συζήτηση και λαϊκή συνέλευση.
Συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2011 στις 18:00 και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα από την Κατερίνη.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας, που χάνεται, είναι αυτός, που δεν δόθηκε ποτέ!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας --

Ξεπουλάνε χρυσαφικά και Ι.Χ. για να ζήσουν


ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ
Η οικονομική κρίση σπρώχνει πολλούς ανθρώπους να βγάζουν τις περιουσίες τους στο σφυρί για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην! Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους εκκρεμότητες, αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμη και τα αυτοκίνητα ή τα προσωπικά τους αντικείμενα μεγάλης αξίας για λίγα μόλις ευρώ.

Η Μαρία Μπέσσα είναι άνεργη εδώ και δύο χρόνια. «Δυστυχώς, δεν έχω σταθερή δουλειά και αναγκάζομαι να μοιράζω φυλλάδια έξω από σταθμούς του μετρό» λέει η ίδια στην «Espresso». «Πρόσφατα δεν είχα χρήματα για να εξοφλήσω λογαριασμούς και υποχρεώσεις και πούλησα μερικά πολύτιμα αντικείμενα σε ένα ενεχυροδανειστήριο.

Συγκεκριμένα, έδωσα μερικά δαχτυλίδια, κάποια παλιά ρολόγια, αλλά και αρκετά χρυσαφικά. Τα χρήματα που πήρα ήταν ελάχιστα σε σύγκριση με την πραγματική αξία των αντικειμένων. Δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά είχα μεγάλη ανάγκη και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά».

Η Μαρία μας λέει ότι τους τελευταίους μήνες αδυνατεί να καταβάλει ακόμη και το αντίτιμο των 1,40 ευρώ για το εισιτήριο του ηλεκτρικού, ενώ δηλώνει κουρασμένη και αηδιασμένη από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα: «Πέρσι πήγαινα στο σούπερ μάρκετ και με τα ψώνια που έκανα γέμιζα το ψυγείο μου για όλη την εβδομάδα. Φέτος έρχομαι με ελάχιστα ευρώ και αγοράζω μόνο το φαγητό της ημέρας. Μετακινούμαι με τον ηλεκτρικό, αλλά δεν βγάζω εισιτήριο, όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί δεν έχω λεφτά! Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, θα μας αναγκάσουν να βγούμε στην παρανομία!»

Ανεργος και πατέρας τριών παιδιών, ο Σάκης Νασούφογλου μας λέει ότι πρόσφατα έχασε το αυτοκίνητό του επειδή δεν είχε να πληρώσει τις δόσεις του δανείου στην τράπεζα, ενώ δηλώνει έτοιμος να πουλήσει ακόμη και τα χρυσαφικά της γυναίκας του!

«Για είίκοσι έξι ολόκληρους μήνες πλήρωνα το δάνειό μου κανονικά, κάθε μήνα στην ώρα του! Ωστόσο, όταν ξέμεινα από λεφτά και καθυστέρησα τις πληρωμές για τρεις μήνες η τράπεζα δεν υπολόγισε τίποτα και μου πήρε το αμάξι» λέει.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αναγκαστώ να δώσω... κοψοχρονιά ακόμη και τα κοσμήματα της γυναίκας μου. Αν δεν έχουμε να φάμε, θα πουλήσω ό,τι μπορώ για να εξασφαλίσω χρήματα. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι το καλύτερο θα ήταν να τα πουλήσω όλα και να φύγω στο εξωτερικό».

Την ίδια ώρα, απογοητευμένη δηλώνει και η σύζυγος του κ. Σάκη, Ειρήνη, που μας λέει: «Είμαι άνεργη εδώ και δύο χρόνια και δεν βλέπω φως πουθενά. Φοβάμαι πως σύντομα θα μας κόψουν ακόμη και το ρεύμα ή το νερό».

Η Πία Νακέλη πιστεύει ότι η υπομονή του κόσμου κρέμεται από μία... κλωστή! Η ίδια μας λέει χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, θα πουλήσω ένα αυτοκίνητο που κληρονόμησα για να απαλλαγώ από ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας και λοιπά έξοδα.

Επίσης, έχω βάλει φρένο στις αγορές μου και έχω περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα». Για φίλους της που αναγκάστηκαν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους προκειμένου να απαλλαγούν από τις δυσβάστακτες δόσεις του δανείου κάνει λόγο η Ρένα Γαρυφάλλου:

«Αν σφίξουν και άλλο τα ζωνάρια, τότε μπορεί και εγώ να ακολουθήσω το παράδειγμα των φίλων μου και να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για να γλιτώσω από ασφάλειες και βενζίνες. Για την ώρα, έχω κόψει τις εξόδους, ενώ ψωνίζω με τα μισά λεφτά απ’ ό,τι πέρσι».

Τεράστια προσπάθεια για να παραμείνει ψύχραιμη καταβάλλει η Μήνα Ζαχαροπούλου που μας λέει πως δεν πρόκειται να πουλήσει τίποτα αφού όλα είναι ήδη... πουλημένα! «Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος στριμωγμένος. Με όλα αυτά που γίνονται χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνεις ψύχραιμος!»


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

.espressonews


Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ με τα των ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ κλεβουν την ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί, οι οποίοι ποτέ δεν μας αποζημίωσαν για τον πόλεμο, έρχονται να πάρουν και τα «ρέστα».Οι νέοι δωσίλογοι χαρίζουν στη Deutsche Telecom κρατική περιουσία αξίας 22 δις ευρώ.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

Και «νόμιμες κομπίνες» από την Αγροτική τράπεζα;


     Αν  αυτό  δεν  είναι  «νόμιμη κομπίνα» σε βάρος των επενδυτών- μικρομετόχων και μάλιστα από το Δημόσιο, τι είναι;  Και εξηγούμεθα:
     Η Αγροτική Τράπεζα έκανε 23-5-11 «reverse split» ανεβάζοντας την εσωτερική αξία της μετοχής από 0,72 €  σε 7,20 περίπου. Ετσι  ένας  μέτοχος που είχε  1000 μετοχές που του είχαν στοιχίσει  720 €, «απέκτησε» 100Χ7,20=720. Ηρθε όμως στη συνέχεια η  Διοίκηση της Τράπεζας και μείωσε το κεφάλαιο καθορίζοντας  την εσωτερική  αξία της νέας αυτής μετοχής σε 0,60  € δηλαδή 100Χ0,60= 60€. Εχασε δηλαδή στα σίγουρα   χωρίς να πουλήσει 640€. Τώρα τον  καλεί η Τράπεζα σε αύξηση του  μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα αγοράς  13προς 1, και με τιμή 1,07 €, αλλά μετά την αύξηση  η εσωτερική αξία θα είναι 0,60.
    Και ρωτάμε: Που πήγαν αυτές οι τεράστιες διαφορές; Είναι αξιόπιστες αυτές οι ενέργειες; Και γιατί να μετάσχει κανείς στην αύξηση  κεφαλαίου; Μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε  τέτοια παιγνίδια;/4-6-11/

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!...ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ???

Σεισαχθεια
4-6-2011

Σύμφωνα με χθεσινοβραδυνό άρθρο του πρακτορείου Reuters» η ελληνική κυβέρνηση ήρθε σε κατ’αρχην συμφωνία ,ως αναφορά την παροχή της 5ης δόσης της
οικονομικής βοήθειας (πιθανόν τον Ιούλιο) καθώς και τους όρους για το νέο τριετές πακέτο στήριξης, με την τροικα.»
Το  Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ)  μεταδίδει ότι «Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις. Ειδικότερα για τις αποκρατικοποιήσεις, υπογράμμισε ότι επήλθε “συνολική συμφωνία” και για το ταμείο που θα διαχειρίζεται την πορεία εφαρμογής τους. Ο πρόεδρος του Eurogroup επέμεινε στην ανάγκη οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν “τάχιστα, με διαφάνεια και με αξιόπιστο τρόπο”.
  
Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο απεσταλμένος του Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα δήλωσε ότι « Επιτεύχθηκε συμφωνία σε μια δέσμη οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών για την εκπλήρωση των στόχων του οικονομικού προγράμματος. Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο, εξορθολογισμό επιδομάτων και μείωση φοροαπαλλαγών»
 Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς εύκολα ,τι είδους είναι η «τεχνογνωσία» καθώς και η «τεχνική υποστήριξη» που σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου ΟΛΙ ΡΕΝ το ΔΝΤ καθώς και Ευρωπαικά κράτη «είναι έτοιμα να παράσχουν στην Ελληνική Κυβέρνηση»!!!!
 Έλληνες πολίτες,γνωρίζοντας την πρακτική και το ήθος των σημερινών «κρατούντων» ,καθώς και το ιστορικό προηγούμενο του ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ που επιβλήθηκε στην χώρα το (1843) με την ισχύ ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, οφείλουμε σε μας και τα παιδιά μας να είμαστε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και κυρίως σε επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα!

 

Μετά το «Σύνταγμα», τι;… Το σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, καταστρέφεται!

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Ο ελληνικός λαός σε όλες τις πλατείες της χώρας ζει τον δικό του «Μάη», αγανακτεί, εξεγείρεται, παίρνει την ζωή στα χέρια του, απαιτεί αποφασισμένος: ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!
Το σύστημα πόνταρε στην διάσπαση μεταξύ των χιλιάδων πολιτών με ετερόκλητες ιδεολογικές ταυτότητες. Απέτυχε, καθώς είναι διάχυτη η ενωτική ατμόσφαιρα. Πίστευαν ότι θα εκτονωθεί γρήγορα. Διαψεύσθηκαν, το κίνημα όλο και δυναμώνει και συντονίζεται με τον πανευρωπαϊκό βηματισμό.
Τώρα επιχειρούν να ανοίξουν παράπλευρες οδούς διαφυγής με πολιτικά τεχνάσματα και καθεστωτικά τερτίπια, που έχουν όμως ξεγυμνωθεί. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μείνει Σύνταγμα μέχρι την επόμενη ημέρα, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι δημιούργησαν τη σημερινή κατοχή: κυβέρνηση, ΔΝΤ, τρόϊκα, Μνημόνιο και παρατρεχάμενοι.
Όσο περνάει ο καιρός, καταρρέουν τα σενάρια και τα φληναφήματα για ανάκαμψη, επανεκκίνηση και επιστροφή στο προ του 2009 κοινωνικό και εθνικό στάτους κβο, δικαιώνοντας όσους πρώτοι αντέδρασαν και κάλεσαν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Η πραγματικότητα είναι η απόλυτη σύγκρουση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και των ανθρώπινων. Γι’ αυτό και καταλαβαίνουμε απόλυτα τους εξεγερμένους της Ισπανίας, της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, που μοιράζονται μαζί μας την κοινή απέχθεια προς το πολιτικό σύστημα, τα συνδικάτα και τους τραπεζίτες.
Ο δρόμος είναι ένας: ξεσηκωμός για την ανατροπή του συστήματος μέχρι τέλους. Να αλλάξουμε τα πάντα «από τα νύχια μέχρι την κορυφή», όπως ζητούν οι «Αγανακτισμένοι», που κατέλαβαν τις πλατείες, όπως έκαναν πριν οι χιλιάδες Αιγύπτιοι της πλατείας Ταχρίρ.
 Αυτό που τρέμει το σύστημα είναι η επανεμφάνιση ενός συλλογικού οράματος και ενός εθνικού σχεδιασμού.
Τρέμουν πρωτοβουλίες όπως αυτή των συμπολιτών μας στο Αίγιο, που έστησαν τοπικές κάλπες και αποφάσισαν με δημοψήφισμα στις 15 Μαΐου να αρνηθούν το πολιτικό σύστημα. Τρέμουν τις λαϊκές συνελεύσεις, όπως της Κεφαλονιάς που κήρυξε ανεπιθύμητους στο νησί τους πολιτικάντηδες και το ΣΔΟΕ…
Τρέμουν μην ξυπνήσει ο λαός, μην απεξαρτηθεί η ελληνική οικονομία από το ευρώ, μην γυρίσει ο ελληνικός στρατός τις πλάτες στις εντολές του ευρω-ατλαντικού συστήματος και σταθεί δίπλα στ’ αδέλφια του…
Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που, εκτός από αντισυνταγματική, εξοντωτική και μειοδοτική, είναι και αδιέξοδη, έχουν ορθωθεί δεκάδες αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες, κινήσεις και συλλογικότητες πολιτών, οι οποίοι αναζητούν έναν καινούργιο, δυναμικό και ενωτικό πολιτικό λόγο.
Με την εμπειρία όλων αυτών των μηνών και αφού τα "αριστερά" κόμματα δεν μπορούν –ή δεν θέλουν- να οργανώσουν την λαϊκή αντίσταση, έχει αρχίσει να συζητείται η ανάγκη συγκρότησης ενός Μετώπου για την σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας. Χρειάζεται να γίνουν μεγάλα βήματα σε στενό χρονικό περιθώριο.
Προς τον στόχο αυτόν συνέβαλε καθοριστικά το «Βήμα Πληροφόρησης και Διαλόγου», της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2010 στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, και η «Ανοιχτή Συνέλευση Κινημάτων», που γινόταν όλο τον χειμώνα στον πολυχώρο «Αυλαία», στον Κεραμεικό.
Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχουν γίνει αρκετά βήματα συσπείρωσης και έχουν επεξεργασθεί κάποιες αρχικές θέσεις, όπως:
1. Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη ενός Μετώπου με πολιτικά χαρακτηριστικά, πέρα από κινήσεις διαμαρτυρίας, με την ευρύτερη ενωτική, ανοιχτή διαδικασία. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να ξεπερασθούν δύο άμεσα αναχώματα: α) Η αντίφαση ανάμεσα στην περιρρέουσα δυσπιστία προς τις οργανωτικές δομές και τα «καπελλώματα» και στην ανάγκη για αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, β) Ο σεχταρισμός, η αλαζονεία και η βιασύνη πολλών πρωτοβουλιών να βάζουν πρώτα το δικό τους πολιτικό πλαίσιο χωρίς να αφουγκρασθούν υπομονετικά όλες τις υπαρκτές λαϊκές φωνές.
Βέβαια, πολιτικό μέτωπο σημαίνει οριοθέτηση, σημαίνει θέσεις και σύγκρουση με τις κατεστημένες πολιτικές δομές, όμως, για να πετύχει αυτό χρειάζεται η κατάλληλη έμπνευση και το σωστό τάϊμινγκ.
2. Οι στόχοι ενός παλλαϊκού αντιστασιακού μετώπου πρέπει να ξεκινούν από την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται στην λεηλασία του εθνικού πλούτου και την αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας ώστε να γίνει ο Έλληνας πολίτης κυρίαρχος στην πατρίδα του να ανακοπεί η παρακμή και να θωρακιστεί η εθνική ανεξαρτησία και ο τόπος από κάθε απειλή.
Όμως, για να πραγματοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, χρειάζεται προφανώς η κατάκτηση της εξουσίας απέναντι σε ένα αδίστακτο και διεφθαρμένο σύστημα που θα αγωνιστεί με νύχια και δόντια για να το αποτρέψει. Το αν θα γίνει αυτό ειρηνικά, κοινοβουλευτικά ή με επαναστατικό τρόπο, θα επιλυθεί, ουσιαστικά, από τον τρόπο οργάνωσης και ανάδειξης του Μετώπου σε εκφραστή της αγωνιστικής λαϊκής πλειοψηφίας.
3. Η εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας θα περάσει μέσα από την έξοδο από το ΔΝΤ, την άρνηση του απεχθούς χρέους, την στάση πληρωμών τοκοχρεωλυσίων και την αναδιοργάνωση της οικονομίας σε εθνική δημοσιονομική, νομισματική και αναπτυξιακή βάση.
Η σχετική συζήτηση επικεντρώνεται στην επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας με την Ε.Ε. και όλες τις πιθανές λύσεις, όπως έξοδος από ευρωζώνη, επαναφορά εθνικού νομίσματος, ενδιάμεσες εκδοχές κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ζήτημα δεν είναι τι προτείνεται να γίνει, αλλά πώς μια νέα εθνικοαπελευθερωτική συμμαχία θα καθορίσει αυτές τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία, με ποιες τακτικές κινήσεις, τι στηρίγματα από το εξωτερικό, και ποιον τρόπο άμυνας απέναντι σε ξένες επεμβάσεις.
Αν η χρεωκοπία «σκάσει» στα χέρια των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων σε συνθήκες γενικότερης κατάρρευσης της ευρωζώνης, όπως διαφαίνεται, τότε η επιστροφή στην νέα δραχμή θα γίνει σε εκβιαστικές και δραματικές συνθήκες.
Άρα πρέπει οι πραγματικά πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις να καθορίσουν τις εξελίξεις και όχι να συρθούν πίσω απ’ αυτές γιατί τότε οι επιλογές πολιτικής θα έχουν συρρικνωθεί στην εξής μία: άμυνα μέχρις εσχάτων, με κάθε μέσον, για να περισωθεί ό,τι θα έχει απομείνει.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11) και καλούνται όλα τα σχετικά κινήματα και πρωτοβουλίες να συμμετέχουν.
 

Το είδαμε κι αυτό από τους Γκαιμπελίσκους του «εκσυγχρονιστικού» συνονθυλεύματος που στηρίζει την τροϊκανή κατοχή της πατρίδας μας...


Γράφει ο Νεοκλής Θεοδωρόπουλος
   
…με μανδύα «ακαδημαϊκό» και «καλλιτεχνικό» παρακαλώ, «ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες» στηρίζουν έντεχνα την εξόντωση του λαού, μας καλούν να "τολμήσουμε" και διακηρύσσουν εκκλήσεις για «αλλαγή νοοτροπίας, παραμερισμό στις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς…»
Ο ελληνικός λαός, τώρα πλέον, γνωρίζει πολύ καλά όλα τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά που το παίζουν επιστήμονες και διανοούμενοι.
Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι απουσίασαν από τους λαϊκούς αγώνες, ποιοι ενδύθηκαν το μανδύα του τεχνοκράτη και «εκσυγχρόνισαν» για τα καλά αυτό τον τόπο με ακριβοπληρωμένες μελέτες και αερολογίες.
Σήμερα οι εκκλήσεις για συνεννοήσεις και κουραφέξαλα είναι...
 καλοπληρωμένες υπηρεσίες στην προπαγάνδα του ΔΝΤ και των επιβητόρων της χώρας, όταν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι νέοι μας οδηγούνται στα σκλαβοπάζαρα της ξενιτιάς, οι συνταξιούχοι εξαθλιώθηκαν, οι περικοπές τον μισθών οδηγούν στις αυτοκτονίες, οι κόρες μας στην πορνεία και η χώρα υπό τροϊκανή κατοχή!
Οι «32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας», όπως αυτοαποκαλούνται, πριν απευθύνουν τις εκκλήσεις τους οφείλουν να μας ενημερώσουν:
- Αν στην καριέρα τους διαχειρίστηκαν δημόσιο ή κοινοτικό χρήμα, επιχορηγήσεις, προγράμματα, υπηρεσίες επιστημονικών συμβουλών κ.λ.π., ώστε να γνωρίζουμε τη δική τους «νοοτροπία», πως "τόλμησαν" αυτοί και να υπομείνουμε τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, την εξόντωση των συνταξιούχων, το ξεπούλημα της πατρίδας μας…
- Αν έχουν κάνει οποιεσδήποτε δουλειές με το δημόσιο…
- Οι υπογράφοντες «καλλιτέχνες» οφείλουν να μας ενημερώσουν για το ακριβές ύψος των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει τα τελευταία 15 χρόνια για το καλλιτεχνικό τους «έργο» από το δημόσιο κορβανά, δηλαδή όλους εμάς…
- Πως έγιναν «ακαδημαϊκοί» και ποιες ήταν και είναι οι αποδοχές τους…
Διαβάζουμε στο περισπούδαστο κείμενό τους, μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους…» (ολόκληρη η "μεγαλειώδης" έκκλησή τους, το ιδεολογικό τους μανιφέστο, εδώ!
Κύριοι και κυρίες «άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας», το Λαϊκό κίνημα έχει πάρει τις αποφάσεις του: Ανυπακοή! Εξέγερση, ΟΧΙ εξαθλίωση!

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ…


Εμαθαν οι Πολιτικοί κι οι Μεγάλοι Δημοσιογράφοι τόσα χρόνια στην εξουσία της Ρεμούλας, να τους παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, από τα δις που περνούσαν για τις μιζες των Πολιτικών και των Καναλαρχών.
Τι έγινε χθες; Τους Αποδοκίμασαν! Επειδή με τόσο κουτόχορτο κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι είναι η πραγματικότητα.
Ο Πρετεντέρης έφτασε χθες να πεί ότι “είναι μια πράξη αποτρόπαια που δεν μπορεί να την διανοηθεί κανείς!”
Ας κάνουμε ένα μάθημα δημοκρατίας στους ακριβοπληρωμένους Μεγαλοδημοσιογράφους.

ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το σάλιο και το φτύσιμο (εκτός αν έχεις γριππη)
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να σου κόβουν το λαιμό στην μέση του Δρόμου σαν τον Μανώλη
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα γιαουρτάκια που έφαγε ο Πάγκαλος, ούτε κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να πηγαίνεις στην Δουλειά σου και να σε εκτελούν με καλάσνικοφ.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η μουντζα.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να ορφανεύεις από το λίκνο σου, όπως τα παιδιά του Μανώλη, ή του Χρυσοχόου από την Λυκόβρυση ή του 59χρονου Πυροσβέστη.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι βρισίες.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ η φτώχια του άνεργου πατέρα που δεν έχει να ταϊσει τα παιδιά του.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τακουνάκι που έσπασε η κα Θεοχάρη.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ η απειλές των Μεγαλοδημοσιογράφων να το βουλώσουμε γιατί αλλιώς θα θυμωσει η Τροικα.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όταν ο πολιτικός που δεν μπορεί να πάει στο Restaurant με την Mercedes του.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να πάει στο Φούρνο να πάρει ψωμί.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα πλακάτ και τα Πάνω.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ το σκλαβοπάζαρο των 592,00 €. Παλιά κοίταζαν τα δόντια πριν σε αγοράσουν, σήμερα κοιτάνε το πιστοποιητικό γέννησης.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να κλείνουν τα νοσοκομεία και πεθαίνεις σαν το σκυλι στ’αμπέλι. Βεβήλοι.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που ξυπνήσαμε.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να κλείνουν τα σχολεία και να μας στερούν το μόνο μας έχει μείνει στην Ελλάδα να Ελπίζουμε. ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ όταν αποδοκιμάζουμε, η αποδοκιμασία είναι Υγεία και Κατάκτηση της Δημοκρατίας όπως και η Επιδοκιμασία, απλώς δεν τους βολεύει.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τις Μιζες των Πολιτικών κι από τους Εισαγγελείς και Δικαστές που καθεύδουν για 35 χρόνια.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τους πολιτικούς που πήγαν βαρκάδα στην Κέρκυρα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τους Πολιτικούς που Υπέγραψαν το Μνημόνιο και τους λακέδες δημοσιογράφους που τους στήριξαν.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από μερικές κατσαρόλες που χτυπούν στο Συνταγμα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από την παράδοση και κατοχή του ελέγχου της χώρας στη Τροικα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΣΜΟ, ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΓΙΕΝ, ΤΩΝ ΚΟΧΙΜΠΑ, ΤΟΥ LIFESTYLE, ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Διατελώ Υμέτερος,



 

pamet-thessaloniki.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΙΙ

Πρωθυπουργός και κυβέρνηση υπό προθεσμία

Βγήκαν στα «κεραμίδια» πλέον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απειλούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εφόσον προηγουμένως δεν συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα και δεν λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις για ζητήματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις.
Επί της ουσίας, είναι σαφές ότι η ανοικτή επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό θέτει κατ’ αρχάς ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και Μνημονίου.
Πρωθυπουργός και κυβέρνηση υπό προθεσμίαΟμως, στην πραγματικότητα, υπογραμμίζει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να επιβληθεί ούτε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρνούνται να υπακούσουν, την ώρα που ακόμη και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης δεν πειθαρχούν στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, είτε με «λευκή» απεργία είτε και με απειλή παραίτησης, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πολιτικό. Και ως τέτοιο απαιτεί τη λύση του.
Μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο θητείας, η κυβέρνηση εμφανίζει σημεία προχωρημένης αποσύνθεσης. Ο πρωθυπουργός έχει απολέσει τον έλεγχο του κόμματος και της κυβέρνησής του και είναι δεδομένο ότι δεν έχει πλέον την πρωτοβουλία των εξελίξεων.
Δεν μπορεί να προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου πακέτου σκληρών μέτρων, όπως έχει ήδη συναποφασίσει με την Τρόικα. Οχι μόνο επειδή η συγκεκριμένη πολιτική έχει αποδειχθεί καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες της. Αλλά και επειδή είναι προφανές ότι δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό και κινδυνεύει να καταψηφιστεί από τους ίδιους τους βουλευτές του.
Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί, αργά ή γρήγορα, να συρθεί σε εκλογές. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν μπορεί παρά να λυθεί με πολιτικούς όρους και με αλλαγή σκηνικού.
ΕΤ

3.6.11

5 Kόμματα μια πολιτική. Το ΚΚΕ προσφέρει δεκανίκι στο ΕΥΡΩ

Αποφεύγοντας η Αλέκα Παπαρήγα να μιλήσει για το ευρώ ως μέσο επιβολής της μιας  και μόνης ιδεολογίας της αγοράς…
και μένοντας κοντόφθαλμα στα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για κάποιους έλληνες επιχειρηματίες,
Αρνείται την έξοδο και σπρώχνει τον κόσμο τις εργασίας στην Φτώχια  στην διαρκή λιτότητα και στην ανεργία…
Έτσι αποδυκνείεται ότι  έχουμε 5 κόμματα  στην Ελλάδα και  την πολιτική της ΕΚΤ κάθως το ΚΚΕ  μας εξαπατούσε επί χρόνια.
Το χειρότερο όλων  είναι ότι διαπράττει ένα κολοσσιαίο Ιστορικό Λάθος  και
προσφέρει Δεκανίκι στο ευρώ …
ουσιαστικά αυτόακυρώνεται. Χάνει πάλι το τραίνο της συμπόρευσης με τους πολλούς…
Ποιος  χρειάζεται  Κομουνιστικό Κόμμα που  στα πολύ δύσκολα υποστηρίζει την ευρωζώνη και την ΕΚΤ;  Στα δύσκολα αυτό το ΚΚΕ τα ξεπούλησε όλα και έδωσε Δεκανίκι
 Μάλιστα  η Αλέκα είναι υπέρ του ελευθέρου ανταγωνισμού!!!
Διαβάζουμε:
Δεν θεωρεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ότι η έξοδος από το ευρώ είναι λύση.
“Είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης” δήλωσε (105,8). “Φεύγοντας από το ευρώ μένεις μέσα στην ΕΕ και έχεις όλες τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις και κυρίως η πολιτική δεν αλλάζει.
Αυτοί που θέλουν και δίνουν σαν λύση την δραχμή, χαϊδεύοντας τη μνήμη του κόσμου -« η δραχμούλα μας» και λοιπά- είναι αυτοί που δεν έχουν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα, τις έχουν στο εξωτερικό και θα έρθουν να αγοράσουν τσάμπα σχεδόν λιμάνια, αεροδρόμια και μετά να πάνε να τα πουλήσουν πιο ακριβά” τόνισε.
“Είναι και ένα τμήμα επιχειρηματιών που δεν αντέχει τον ανταγωνισμό και νομίζει ότι μπορεί να γλιτώσει τον ανταγωνισμό από τους πιο ισχυρούς επιστρέφοντας στη δραχμή. Και με δραχμή θα κλείσουν τα εργοστάσια.»
Φυραίνει το μυαλό με τα χρόνια.

Γιάννης Παπαϊωάννου,

Πεντάγωνο: απάντηση με πραγματικά πυρά σε διαδικτυακές επιθέσεις απ

Το Πεντάγωνο σε μια προσπάθειά του να εκφοβίσει πιθανές μελλοντικές διαδικτυακές επιθέσεις από κακόβουλους εισβολείς κατευθυνόμενες από συγκεκριμένες χώρες που ενδεχομένως να βρίσκονται σε “αντίπαλο στρατόπεδο”, ενημερώνει ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις αυτές θα θεωρούνται σοβαρότατες πράξεις πολέμου εναντίον των Η.Π.Α., πράξη η οποία θα δίνει το δικαίωμα στις Η.Π.Α. να απαντήσουν με πραγματικά πυρά.
Το παρόν δημοσίευμα προέρχεται από πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου του Πενταγώνου στη The Wall Street Journal.
Στην προσπάθεια του Πενταγώνου να τονίσει τη σοβαρότητα και τον ισχυρό αντίκτυπο που έχουν οι διαδικτυακές επιθέσεις, είναι έτοιμο να παραθέσει το πρώτο επίσημο σχεδιασμό διαδικτυακής στρατηγικής το οποίο θα συζητηθεί μεταξύ των χωρών – συμμάχων των Η.Π.Α.
Τέλος το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι οι εξειδικευμένες και αρκετά πολύπλοκες τεχνικές και μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κορυφαίες διαδικτυακές επιθέσεις που έχουν πλήξει τόσο αμερικάνικες εταιρείες όσο και την ίδια την αμερικάνικη κυβέρνηση, είναι μετά βεβαιότητας υποκινούμενες από συγκεκριμένα κράτη που προσπαθούν να προσβάλουν τις Η.Π.Α.
Αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις για το ακριβές περιεχόμενο της στρατηγικής διαδικτυακής άμυνας καθώς και τον αντίκτυπο που θα έχει τόσο στα συμμαχικά κράτη όσο και στους αντιπάλου αυτών.
secnews

Έρευνα – σοκ του Max Keiser στις αποκαλύψεις Καμμένου: Βγάζουν 27 δις ξεπουλώντας την Ελλάδα. Απίστευτοι υπαινιγμοί για τον πρωθυπουργό!


Νέες διαστάσεις για τις αποκαλύψεις Καμμένου από τον Max Keiser με απίστευτες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό!
Εξέδωσαν το CDS και το πούλησαν με κέρδος 40 εκ. την ίδια στιγμή που μιλούσαν με το ΔΝΤ, άρα γνώριζαν ότι η αξία του θα πολλαπλασιαζόταν τους επόμενους μήνες!
Αυτή την στιγμή αξίζει 27 δις τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στην Ελληνική οικονομία. Τώρα όμως θα βοηθήσουν την παρέα του πρωθυπουργού να θησαυρίσει!
Έρμαιο των “συνηθειών” του ο Παπανδρέου!
Πραγματικά τα υπόλοιπα που λέει δεν μπορούν να μεταφερθούν εδώ. Δείτε το βίντεο μετά το 5.45′ κάνοντας κλικ στην εικόνα. 

olympiada

Άφησα το πατίνι μου στην πλατεία, για να γράψω

  • Με 100.00 ανθρώπους, ζώνεις το μπουρδέλο τη  βουλή και δεν ψηφίζει κανείς, τίποτα. Κι αυτό τους παγώνει το αίμα.
  • Με λίγο περισσότερους, ψηφίζουν αυτό που αποφασίζουν οι πλατείες.
  • Όταν εμφανίζεται η δύναμη της κοινότητας, η βία σωπαίνει, κρύβεται, χάνεται. Γίνεται περιττή και ανίκανη.
  • Ένα ακόμα πιο μεγάλο μέγεθος αποφασισμένων ανθρώπων χρειαζόμαστε και τελειώνουμε, με το καθεστώς (και όχι απλώς την κυβέρνηση).  Και μένει η απάντηση σε ένα ερώτημα: Μετά, τι;
  • Στην Αίγυπτο και την Τυνησία, που ήξεραν το τι δεν ήθελαν κι έδωσαν αίμα και ζωές για αυτό το όχι, ήρθε το ΔΝΤ, με 35 δις , οικονομική "βοήθεια". Δεν είχαν ξεκαθαρίσει το τι είναι αυτό που ήθελαν.
  • Τι είναι αυτό που θέλουμε; Οι πλατείες δεν έχουν αγγίξει, ακόμα, το νόημα του "ναι". Τόχουν, όμως, χαϊδέψει. Το ψάχνουν. "Επώνυμοι" κι "ανώνυμοι" αναμασούν κομματικά αντισυνθήματα, αρνούμενοι τα κόμματα, αλλά όχι τη σκέψη τους. Όχι σε αυτό και στο άλλο. Λείπει το ναι και το θέλω. Σιγά σιγά, ψελλίζεται κι αυτό.

  • Είναι, όμως, γεγονός πως μέσα και κάτω από την πολυφωνία των συνθημάτων, υπάρχει ένα μουσικό χαλί που παίζει, μονότονα, όμορφα και σταθερά. Δίνει το ρυθμό και την ουσία: Άμεση Δημοκρατία
  • Και για να παινέψουμε το σπίτι μας, εκεί στην πλατεία του Αργοστολίου, έκαμαν τη διαφορά.
  • Πολλά και ξεκάθαρα τα "θέλω". Δεν ήταν έκθεση ιδεών. Ήταν πρόταση και τρόπος. Όχι μόνο το τι, αλλά και το πώς.
  • Τους ρωτάς να τοποθετηθούν επί της ουσίας ενός κειμένου και σου μιλούν, για τη συμπαράσταση που πρόσφεραν κάποιοι στους ...εργαζόμενους του ΟΛΠ. Αυτοί είναι οι  "διανοούμενοι".
  • "Άμεση δημοκρατία" είναι η δημοκρατία που οι πολίτες ψηφίζουν τους νόμους τους και πολίτης είναι αυτός που μπορεί να κυβερνά και να κυβερνάται, εκ περιτροπής. Το δεύτερο, το έγραψε ο Αριστοτέλης.  Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε. Οι "επώνυμοι αντιστασιακοί" παίζουν με τις λέξεις του συρμού κι έχει ο καθένας μια "άμεση δημοκρατία", κομμένη και ραμμένη για τον εαυτό του. Δεν μπορεί να τη διανοηθεί, χωρίς τον εαυτό του. 

  • "Την θέλουμε, αλλά δεν είναι όριμος ο λαός. Δεν τον βλέπεις; Θέλει ηγέτες. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το ρόλο. Ξέρουμε πιο πολλά και μας εμπιστεύονται, γιατί είμαστε κοντά του". Κάπως έτσι το λένε. Δεν είπε κανείς πως είναι "όριμος" ο λαός. Παιδί είναι ακόμα και παίζει στις πλατείες ,όπως τότε, που είχε την ηλικία των παιχνιδιών.  Αλλά , άσε αυτόν να αποφασίσει για τον βαθμό της "οριμότητας" του. Μην παίζεις και μην προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες του, που τις ξέρει και ειναι έτοιμος, με εύκολο τρόπο, να σε εμπιστευτεί και να σου εκχωρήσει εξουσίες.
  • Έχεις τη δύναμη να τους πεις, πως πρέπει να βάλουν ασφαλιστικές δικλείδες στην ασυδοσία του εκπροσώπου, που κατά τα φαινόμενα, θα είσαι εσύ; Έχεις τη δύναμη να τους πεις να σε βλέπουν σαν εν δυνάμει τύραννο; Έχεις το θάρρος να τους πεις , πριν σε επιλέξουν, τον τρόπο που θα σε ανακαλούν, κάθε φορά που θα διαπράττεις λάθη; Έχεις τη δύναμη να τους πεις πως η ζωή δεν είναι συνθήματα; Ένα "ναί" σε αυτό κι ένα "όχι" στο άλλο; Η ζωή και η πολιτική, η δράση των πολιτών, είναι αμφισβήτηση, είναι κόπος, είναι δημιουργία, λάθη, χαρές και πίκρες.

  • Για ρίξτε μια ματιά, να δείτε πώς το λένε κάποια παιδιά, από τα οποία, πάρθηκε ο καμβάς, πάνω στον οποίο στήθηκε η διακήρυξη της πλατείας Αργοστολίου (πριν είχε απορριφθεί , ως κενή ουσιαστικού νοήματος, η πρώτη απόφαση της πλ. Συντάγματος):
  ΄΄ Αυτός ο νέος κόσμος θα επαναφέρει την πολιτική στο πεδίο που πραγματικά ανήκει: στα χέρια των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να ταυτιστεί σε καμία περίπτωση με αυτό που αποκαλούμε σήμερα “πολιτική”, όπου κυριαρχούν τα κόμματα, οι “αντιπρόσωποι” και τα ΜΜΕ με μοναδικό σκοπό να εμποδίζουν τους ανθρώπους να ασχολούνται με αυτό που πραγματικά τους αφορά. Αντιθέτως, η πραγματική πολιτική εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι τολμούν να σκεφτούν, να οραματιστούν, να φανταστούν άλλα νοήματα, άλλους θεσμούς, νέες ιδέες που δεν υπήρξαν ποτέ πριν και να πουν: «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;» ΄΄
  • Μπορείτε; Ούτε ο Μίκης, ούτε ο Καζάκης, ούτε οι οι γύρω τους, ούτε πολλοί ακόμα, έχουν πει κάτι τέτοιο , ξεκάθαρα. Ούτε έχουν πει κάτι ανάλογο, με αυτά που καταγράφηκαν σε μια πλατεία μικρής πόλης, σαν τα "θέλω" τους. Τα μπορείτε; Κι αν δεν είναι "πολιτικώς ορθά" τα "θέλω" τους, μην τα προσπερνάτε. Πάρτε θέση. Έχει περάσει η εποχή των συνθημάτων. Μόνο, προσωρινά, μπορείς να ξεγελάσεις. Κι επειδή, πάει καιρός που περνάμε τον καιρό μας στους δρόμους κι επειδή έχει διασταυρωθεί με αρκετούς, ο λόγος μας και η αγάπη μας προς τα πρόσωπα τους, δεν τα λέμε τυχαία όλα αυτά. (Τα 2 αυτά ονόματα, τα έβαλα, γιατί τα σέβομαι)
Ρίξτε μια ματιά στις ομιλίες του Μίκη και στα βασικά όχι της "σεισάχθειας". Υπάρχει κενό.

Σήμερα, άφησα το πατίνι μου, κάτω, για να προκαλέσω.
Δεν είναι δυνατή η φωνή. Δεν έχουμε μεγάφωνα, αλλά αυτά δεν είναι λόγος,  για να προσπερνούν, αδιάφορα, τα "θέλω" μας.
Θα είναι πάντα μπροστά τους(μας). Ακόμα κι εκείνοι που τάβαλαν σε μια σειρά και σε μια κόλλα χαρτί, φοβούνται την αλήθεια και το νόημα. Τα έβαλαν, όμως κι είπαν να το παλέψουν και να τα κάμουν πρόταση και πρόκληση.

  • Και συνεχίζουν τα ίδια παιδιά:
  ΄΄ Οι αποφάσεις λαμβάνονται ΑΠΟ το σύνολο και όχι (απλά) ΓΙΑ το σύνολο…
Ο Etienne de la Boetie μας έλεγε: «Αποφασίστε να μην είστε δούλοι και είστε ήδη ελεύθεροι». Η αληθινή κατάργηση της δουλείας, θα συνεπάγεται τη δημιουργία ενός πεδίου ισότιμης συμμετοχής όλων των ανθρώπων στη λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων, αποτελώντας ταυτόχρονα το τέλος της αντιπροσώπευσης και της διαμεσολάβησης μεταξύ των ανθρώπων. Εφόσον οι πολιτικές αποφάσεις έχουν επιπτώσεις σε όλους πρέπει να λαμβάνονται από όλους· εφόσον οι νόμοι ισχύουν για όλους πρέπει να διαμορφώνονται και να ψηφίζονται από όλους. Διότι, η εξουσία δεν είναι υπόθεση των πολιτικών αλλά των πολιτών, δεν είναι ιδιοκτησία προσώπων ή ομάδων ή κομμάτων, αλλά ασκείται και οφείλει να ασκείται από όλους τους πολίτες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, πέρα από κόμματα, ιδεολογίες, ομάδες και θρησκείες για το «εμείς». Ένα «εμείς», που δεν θα συνθλίβει το άτομο, το «εγώ», αλλά θα το εμπεριέχει…
από την κοινοβουλευτική ολιγαρχία στην (άμεση) δημοκρατία & την κοινωνική αυτοκυβέρνηση.
Kαμιά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους επαναδιαπραγμάτευση της πραγματικότητας,
 κάτω η τυραννία της κατάθλιψης και της απάθειας,
 άμεση δημοκρατία ενάντια σε κάθε ολιγαρχία,
 συνελεύσεις πολιτών ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ,
 όλοι και όλες στους δρόμους και στις πλατείες.
Eκκεντρική υποτροπή διαρκούς αμφισβήτησης.΄΄

Πάμε, για ένα , δύο , τρία, πολλά κινήματα άμεσης δημοκρατίας. Για ένα δίκτυο τοπικών κινημάτων, που θα μιλούν στη γλώσσα και  το ρυθμό των τοπικών συνελεύσεων.

Παίρνω το ποδήλατο μου ...και σας αφήνω. Το πατίνι δε με κρατά πια. Είναι για τα παιδιά. Κι εγώ, μεγαλώνω. Στην ίδια πλατεία, που παίζαμε παιδιά, εξακολουθούμε να παίζουμε.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ  ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ithacanet