ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.5.13

Φώναξαν το ιππικό !! Η BILD ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ?? ΩΧ!!! ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ....

ippiko
«Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς  μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες. (…)Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!». Υπέροχα! Μάθαμε και την άποψη της Bild για τον νικητή Σαμαρά και την επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας. Μια εκτίμηση ιδιαιτέρως έγκυρη όπως και όλες οι προηγούμενες τής μεγαλύτερης κιτρινοφυλλάδας στην Ευρώπη:
Αρκετά πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο του 2012, η αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά, εφημερίδα Bild, έβλεπε τον μεγάλο κίνδυνο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι; Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση». Τόνιζε δε στο ίδιο άρθρο της ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες». Προφανώς εκεί στην αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά θα μπέρδεψαν τα Καλάβρυτα με το κέντρο της Αθήνας και τους έλληνες αναρχικούς με τους γερμανούς ναζί.
Δεν της έφταναν όμως αυτές οι προβλέψεις και καταγραφές της αντικειμενικής υμνήτριας του Σαμαρά, αλλά γινόταν ακόμη πιο συγκεκριμένη εκδηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές «Ο Τσίπρας θα σχηματίσει συνασπισμό με την πιο μετριοπαθή “Δημοκρατική Αριστερά” του Φώτη Κουβέλη». Γελοιότητες, όμως δεν είναι οι μόνες.
Η αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά, τον Μάιο του 2012 προειδοποιούσε σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της, Paul Ronzheimer, ότι στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί πραξικόπημα, ενώ λίγες μέρες αργότερα παρουσίαζε και «έκθεση της CIA», σύμφωνα με την οποία «οι σταδιακά σοβαρές αναταραχές θα οδηγήσουν σε πραξικόπημα».
Τον ίδιο μήνα, η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά, αναρωτιόταν: « Τι θα γίνει με τα “ελληνικά” ευρώ που έχουμε στα πορτοφόλια μας, σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;» επισημαίνοντας ότι «η ελληνική έξοδος πλησιάζει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές με αποτέλεσμα τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ (που υποδηλώνει πως τυπώθηκαν στην Ελλάδα) θα χάσουν αμέσως κάθε αξία». Επρόκειτο για ένα θρυλικό δημοσίευμα που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία του οικονομικού ρεπορτάζ ως «Η μαλακία εις το Υ».
Τον Ιούνιο του 2012, ο συντάκτης της αντικειμενικής και έγκυρης υμνήτριας του Σαμαρά, Φρανς Τζόζεφ Βάγκνερ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους έλληνες γράφει « γιατί το μόνο που έχουν πια οι έλληνες, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες».  Κι επειδή ξεράθηκαν οι ελιές, τον Ιανουάριο του 2013, η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά παρουσίαζε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο κάποια γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών «Phonotherm» θέλησε να επενδύσει 300 στο νησί Πεταλάς αλλά η ελληνική γραφειοκρατία πέταξε αυτά τα χρήματα δημιουργώντας κολλήματα στην επένδυση.  Αν και οι διαψεύσεις του θέματος έπεσαν από παντού, η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά ουδέποτε προχώρησε σε διόρθωση.
Η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά, αν και πολλές φορές χαρακτήρισε τεμπέληδες, άχρηστους και χαραμοφάηδες του έλληνες οι οποίοι «ζουν με τα λεφτά των γερμανών», δε δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει τη διαπίστωση ότι η τοκογλυφική πολιτική της «λατρεμένης» Μέρκελ, κατάφερε να φέρει στη Γερμανία κέρδος 60 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Bild έγραφε  «Το κέρδος των 60 δισ. ευρώ που αποκόμισε η Γερμανία από τον τρόπο δανεισμού της είναι πολύ πάνω από τα 47 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Ελλάδα».
Μέσω αυτής της εφημερίδας ενημερώνει με συνεντεύξεις του ο Σαμαράς το γερμανικό κοινό του, αλλά το ίδιο έκανε και ο Στουρνάρας με τη συνέντευξη που περιείχε εκείνο το αξέχαστο: «Έχει αυξηθεί το επίπεδο της προστασίας μου, δεν τολμώ να βγω μόνος από το σπίτι μου, δεν είναι δυνατόν να αθληθώ ή να βγω με φίλους μου έξω». Ναι, αυτή η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά είχε δημοσιεύσει «υπεύθυνη δήλωση» με την οποία καλούσε τον Σαμαρά να υπογράψει  ότι θα πουλήσει ακατοίκητα ελληνικά νησιά.
Αυτή η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά φιλοξενούσε άρθρα με τίτλους όπως:  «Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ!». Δεν ξέρω αν η εγκυρότητα της Bild είναι αντίστοιχη των προβλέψεων του Στουρνάρα ή το αντίστροφο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά θα ήταν καλύτερα να είχε τίτλο «Blind» και ότι η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για τέτοιου είδους επαίνους, θα ήταν καλύτερα να τους αποσιωπά πάση θυσία. Έστω και με (ακόμη) μια θερμή παράκληση προς τη Bild. Έπαινοι από τη Bild και τη Washington Post, απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι τα χειρότερα για τους έλληνες, έρχονται.
kartesios.com

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ


ΜΕ ΜΙΣΘΟ 175.000 Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΧΣ


sklavounisΜικτές αποδοχές 175.000 ευρώ προβλέπονται για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστο Σκλαβούνη που ούτε λίγο ούτε πολύ υπερβαίνουν κατά 75.000 ευρώ τις αποδοχές του προκατόχου του Πολ Κόστερ.
Ο Ολλανδός τέως πρόεδρος του ΤΧΣ, που φέρεται να εξωθήθηκε σε παραίτηση, λάμβανε μικτές αποδοχές εκατό χιλιάδων ευρώ χωρίς τις επιπλέον παροχές.
Το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τη συνεχή παρουσία του Χ. Σκλαβούνη στην Αθήνα σε αντίθεση με τον Πολ Κόστερ, πριμοδοτεί τον διορισμό του με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, εκτός από τη συνεχή παρουσία του Χρήστου Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου, αξιολογεί πως χρήζει μεγαλύτερης αμοιβής το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS.
Επί θητείας του ο ξένος οίκος προέβαλλε την Altec ως εταιρεία υπόδειγμα, συστήνοντας μάλιστα τη μετοχή για αγορά και δίνοντας στόχο τα 3,2 ευρώ.

Ακολούθησε μάλιστα Road Show της Altec στο Λονδίνο για να επακολουθήσει η γνωστή κατάρρευση των εταιρειών του Θ. Αθανασούλη, Altec και Microland, με κατακρήμνιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο.
Για την ιστορία ένα χρόνο μετά τη σύσταση της UBS, η μετοχή της Altec κατέρρεε στο 0,44 ευρώ για να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της λίγο αργότερα.
επί των ημερών του νέου προέδρου του ΤΧΣ, η UBS έγραψε ιστορία με την “κάλυψη” της Αγροτικής Τράπεζας, τις αλλοπρόσαλλες αναλύσεις της με την εμπλοκή της να φτάνει μέχρι τη Βουλή με επερωτήσεις βουλευτών, απαντήσεις υπουργών και άλλες… ομορφιές.
Όλα αυτά τότε που η UBS από τη μία έβγαζε εκθέσεις με “αστρονομικές” τιμές-στόχους και από την άλλη ήταν σύμβουλος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ.
news247.gr

ΦΟΡΟ-ΣΟΚ: Στο 90% η προκαταβολή φόρου για όλες τις επιχειρήσεις

Φωτογραφία για ΦΟΡΟ-ΣΟΚ: Στο 90% η προκαταβολή φόρου για όλες τις επιχειρήσεις

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και η συλλογή αποδείξεων από το 2014, καθώς τα νέα "όπλα" του υπουργείου Οικονομικών καθιστά τα δύο αυτά μέτρα περιττά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο, θα καταργήσει τις δύο παραπάνω διατάξεις, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κυριότερες από αυτές είναι:
1. Καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το νέο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800€ θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν ως και 20%.
2. Καταργείται η έκπτωση 1,5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.
3. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% στο 90% του κύριου φόρου εισοδήματος και για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ από το 80% στο 90% του φόρου. Για τις νέες Ο.Ε. και Ε.Ε. η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 27,5% στο 90%, ενώ για τις νέες Α.Ε. και ΕΠΕ ανεβαίνει από το 40% στο 90%.
4. Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζόμενους. Οι αποζημιώσεις αυτές θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συναθροίζονται με τα λοιπά εισοδήματα από μισθωτές από μισθωτές υπηρεσίες, με συνέπεια να επιβαρύνονται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρους που θα φθάνουν μέχρι το 42%. Σήμερα οι αποζημιώσεις για απολύσεις, απαλλάσσονται του φόρου μέχρι του ποσού των 60.000€.
5. Καθιερώνεται νέο μόνιμο σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.
6. Καταργείται η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους.
7. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται αυτοτελώς, με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.
8. Προσδιορίζονται ρητά οι δαπάνες, που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
9. Καθορίζεται νέο καθεσστώς προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσει των επιχειρήσεων.
10. Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
11. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν τις αποδοχές τους από μία μόνο πηγή, λόγω της φορολόγησης των εισοδημάτων τους στην πηγή.
12. Καταργούνται όλες οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται ο προσδιορισμός των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, λόγω της έναρξης εφαρμογής "νέων έμμεσων τεχνικών ελέγχου", μέσω των οποίων καθιερώθηκαν νέου τύπου "τεκμήρια".
13. Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000€ με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλεξει.

Κατερίνα, δεν είναι μακριά η ώρα που οι κολασμένες ζωές μας θα τους κυνηγάνε ως το τέλος του κόσμου!


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
Και η (ναζιστική) θύελλα που θα θερίσουν οι Σαμαράς, Πάστορας και Βενιζέλος δεν θάχει προηγούμενο.
Η περίφημη θεωρία των δύο άκρων του μοστράρουν κάθε τόσο συγκεκριμένοι ινστρούχτορες και παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεταχειρισμένη τσιχλόφουσκα που μας ζητάνε να την μασήσουμε.
Όπως σωστά επεσήμανε η Κατερίνα Ακριβοπούλου η κυβέρνηση ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε πρώτη τις φασιστικές μεθόδους επιβολής. Επιστράτευσε και έριξε λάσπη, ξύλο, χημικά και δακρυγόνα σε όσους τόλμησαν να απεργήσουν. Συκοφάντησε και προπηλάκισε με παρακρατικές μεθόδους όσους της αντιστάθηκαν. Χρησιμοποίησε δίχως φειδώ-και συνεχίζει να το κάνει -όλες τις γκαιμπελίστικες μεθόδους. 
Oι Σαμαράς, Βενιζέλος και Πάστορας είναι οι μέντορες του ολοκληρωτικού φασισμού.
Τα ίδια έκανε και η κυβέρνηση Παπανδρέου με τους Αγανακτισμένους. Ανηλέητο ξύλο και λάσπη.
Το αποτέλεσμα είναι ο Παπανδρέου να τριγυρνάει σαν καταραμένη φιγούρα στις άκρες του πλανήτη για να διασωθεί από την βουβή οργή των θυμάτων του-όλων μας. 
Την ίδια τύχη θα έχουν και οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Πάστορας οι οποίοι επιμένουν σε μια χρησιμοποιημένη και αποτυχημένη πατσαβούρα που είναι τα Μνημόνια για να λεηλατήσουν τις ζωές μας με τον πιο χυδαίο τρόπο.
Όταν ακόμη και οι ίδιοι οι «κατασκευαστές» των μνημονίων αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους (βλέπε Σόιμπλε, Μπαρόζο, Λαγκάρντ, αμερικανό υπουργό οικονομικών) είναι κτηνωδία ο Στουρνάρας να θέλει να φορολογήσει τα χέρσα και τα βακούφια την στιγμή που ο ίδιος άνθρωπος στην εμετική προσπάθειά του να είναι αρεστός στον Σόιμπλε τσαλακώνει δίχως έλεος τις ζωές μας. Για τα πρόσφατα κατορθώματα του«τεχνοκράτη» υπουργού έγραφε ο Χρήστος Ιωάννου στην «Ελευθεροτυπία»
Την ίδια όμως ώρα, οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν να αφήνουν αφορολόγητα τα κέρδη από τις μετοχές, τα οποία ουδέποτε φορολογήθηκαν στη χώρας μας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει διεθνώς. Και όχι μόνο αυτό. Εχουν αφήσει να συντελείται μία άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο -ειδικά στις τράπεζες-, η οποία συνοδεύεται, όπως όλες, από στοιχεία παραπλάνησης. Ισως η κυβέρνηση να νομίζει ότι αυτά γίνονται σε άλλη χώρα.
Η τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά μάς λέει απλά ότι ο Χ πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος έχει 10 στρέμματα βοσκοτόπια, ελάχιστης εμπορικής αξίας και μηδενικού εισοδήματος (δεν μπορεί ούτε να τα νοικιάσει σε εταιρείες με ανεμογεννήτριες), θα φορολογηθεί έστω με 10 ευρώ το στρέμμα, δηλαδή 100 ευρώ το χρόνο. Και κάθε χρόνο αυτά τα 100 ευρώ θα «σκοτώνουν» το σύνολο της ελάχιστης εμπορικής αξίας των βοσκοτόπων, συμπεριλαμβανομένου του «εσόδου» από την πώληση αγριόχορτων στις λαϊκές αγορές! Το μόνο που μένει στον «τσιφλικά» είναι να τα εξαφανίσει αλά Κόπερφιλντ.
Αντίθετα, αυτός που αγόρασε μετοχές της τάδε εταιρείας στα 13 ευρώ πριν από πέντε μήνες και τις πουλάει σήμερα στα 21 ευρώ, δηλαδή έχει πετύχει κέρδος 61%, δεν θα πληρώσει στο Δημόσιο από τα κέρδη. Επίσης, δεν θα πληρώσει ούτε ο μεγαλομέτοχος της ίδιας εταιρείας που θα την πουλήσει ολόκληρη.
Είναι αδιανόητο να έχει αυξηθεί η αξία των μετοχών στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα, από 25 δισ. ευρώ το 2012, αλλά το κράτος να μην έχει πάρει ούτε μισό ευρώ από τα κέρδη αυτά. Και είναι αδιανόητο αυτή η αύξηση να έχει πραγματοποιηθεί από 45.000 επενδυτές (από μια μικρή μειοψηφία που παραμένει αφορολόγητη), αφού τόσες είναι οι ενεργές μερίδες στο Χρηματιστήριο.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Την ίδια στιγμή το κράτος δεν ρωτάει πού βρίσκουν τα λεφτά οι επενδυτές και αγοράζουν μετοχές. Ούτε τους επιχειρηματίες που ιδρύουν εταιρείες. Εκεί δεν υπάρχει «πόθεν έσχες». Μέχρι μερίσματα «αγοράζουν» οι επενδυτές για να δικαιολογήσουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το κράτος ασχολείται με τη φορολόγηση των αγριόχορτων.”
Αν με τέτοιους τύπους και με τους Τζαβάρα-Αμπαταζόγλου-Παναγιωταρέα, ο Σαμαράς πιστεύει ότι θα μακροημερεύσει στην εξουσία πλανάται πλάνην οικτράν.
Δεν μας αφορά ο ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η βουβή οργή του λαού που δίχως βία ένα πρωί θα μετατρέψει τις ζωές των σημερινών πολιτικών δυναστών μας σε καταραμένες και το ανηλέητο κυνηγητό ανά τον πλανήτη δεν θάχει τέλος. 
Τρία χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις (πολύ συγκεκριμένοι υπουργοί και πρωθυπουργοί) σπέρνουνμόνο μίσος, οργή, βία. Πλησιάζει η ώρα του θερισμού.
Πρόκειται για τους πολιτικούς σκελετούς της μεταπολίτευσης οι οποίοι είναι καρφιτσωμένοι στα μιζαδοτεφτέρια της  Siemens και οι οποίοι κυβερνάνε την χώρα με αυτό το άγος και τον τρόμο μέσα τους: Μην γίνει καμιά στραβή και μιλήσουν με στοιχεία εκείνοι που γνωρίζουν.
Στο μεταξύ τρία χρόνια τώρα οι αχρείες κυβερνήσεις μας έφεραν σε πέρας τις παρακάτω υποχρεώσεις τους:
Οι μερακλήδες ολιγάρχες στις θέσεις τους, πιο δυνατοί από ποτέ. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίεςεπίσης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι παρόντες. Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές στις θέσεις τους, ξεπουλάνε τους αγώνες. Το κομματικό παρακράτος αλώβητο. Τα κρατικά κανάλια με τους βολεμένους κηφήνες ζουν και βασιλεύουν. Η χυδαία γραφειοκρατία ανίκητη. Το κομματικό κράτος πιο σκληρό από ποτέ. Οι συμμορίες στην Δικαιοσύνη ανέπαφες συνεχίζουν το έργο τους. Και το χειρότερο:  Στο βίαιο, χυδαίο και εκδικητικό παρακράτος ήρθε να προστεθεί και ο τρόμος που προκαλούν οι Ανεγκέφαλοι χρυσαυγίτες, οι υπηρέτες του συστήματος καταστολής. Πιο αναλυτικά>


Χρυσή Αυγή-Χαιλ Χιτλερ>18%
Άνεργοι, άστεγοι, πρεζάκια, πόρνες>2.500.000
Φατμαγκιουλ>40%
Μισθός βουλευτών> 8.000-10.000 ευρώ καθαρά
Διόδια εργολάβων>αύξηση 35%
Νταβατζήδες του Δημοσίου-μηντιάρχες>Στη θέση τους με νέα θαλασσοδάνεια
Ποινικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι>Ολοι παρόντες!
Κρατικά κανάλια>Ζωή ναχουν
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ>+50%
Τιμές στα σούπερ μάρκετ>+50%
Βόλεμα δικών μας παιδιών>95%
Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία>Αύξηση 40%
Aν νομίζουν ότι μετά απ΄όλα αυτά θα την βγάλουν καθαρή, είναι πολύ γελασμένοι. Ευτυχώς σ΄αυτή τη συγκυρία η βουβή οργή του λαού έχει σύμμαχο το μίσος και την απέχθεια των Αμερικανών για τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Πάστορα.
Ακόμη κι αν ο Σαμαράς μοιράσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε Ρώσους και Αζέρους, δεν πρόκειται να διασωθεί.
Για την ώρα η κυβέρνησή του επιχειρεί να ταίσει ακόμη πιο πολύ το θηρίο του ναζισμού (στα «δεξιά» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται κι άλλο κόμμα) με το γελοίο επιχείρημα των δύο άκρων το οποίο κονιορτοποίησε η Ακριβοπούλου και μπράβο της. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Πάστορας ταίζουν το κτήνος του φασισμού με τις επιλογές τους. Ο Σαμαράς μάλιστα έχει κάνει και μετεγγραφές φασιστοειδών στο κόμμα του. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην έχουν αντίτιμο. Δεν μπορεί να έχεις σπείρει οργή και μίσος στο εσωτερικό της χώρας σου, να έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι στην μπούκα Αμερικανών και Εβραίων και να περιμένεις να την βγάλεις καθαρή.
Οσο για την Μέρκελ για να δούμε αν θα καταφέρει να φθάσει ως τις γερμανικές εκλογές…
kourdistoportocali.com

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Η χρονική στιγμή που επελέγη γι αυτή την άθλια και επικίνδυνη ανθελληνική προβοκάτσια, μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί...
Δε συμπίπτει μονάχα με την άθλια μεθόδευση του Ρουπακιώτη και του τρικοματικού τσίρκου για την προώθηση και ψήφιση του νεοταξίτικου και ανθελληνικού "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου-εκτρώματος, αλλά το χειρότερο απ όλα είναι πως...
Με ανεπίτρεπτο και κατάπτυστο υβρεολόγιο επιχειρεί να τροφοδοτήσει με μίσος και δηλητήριο τους πυρήνες φανατικών ισλαμιστών που... 

Χρόνια ολόκληρα εισβάλλουν ανεξέλεγκτα στη χώρα και οργανώνουν επικίνδυνους και δολοφονικούς μηνανισμούς.

Ενέργειες σαν αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω, πρέπει να τύχουν της αποφασιστικής καταδίκης όλων μας και ταυτόχρονα οφείλουμε να υψώσουμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης ενάντια στο νεοταξίτικο "αντιρατσισμό" γιατί τόσο το ένα όσο και το άλλο, δεν αποτελούν παρά συγκινωνούντα δοχεία του πιο επικίνδυνου σχεδιασμού, εκπορευόμενα από τα ίδια σκοτεινά κέντρα που επιχειρούν να οδηγήσουν τον τόπο στο αιματοκύλισμα και σε γενικευμένη εθνική αποσταθεροποίηση.  
Για επικίνδυνες εξελίξεις όπως αυτή αλλά και άλλες που πιθανότατα θα ακολουθήσουν, οι ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων που ερωτοτροπούν επικίνδυνα με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, αλλά του τρικοματικού τσίρκου που εμπνεύστηκε και προωθεί το νεοταξίτικο ανθελληνικό "αντιρατσιστικό" έκτρωμα, είναι εγκληματικές, και τείνουν να προσλάβουν εθνικά επικίνδυνες προεκτάσεις...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"
Σάλος με την απειλητική επιστολή που έφτασε ταχυδρομικώς στη Μουσουλμανική Ένωση - Η επιστολή είναι γραμμένη στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά - Όποιος την έγραψε, το έκανε με φόντο το σήμα της Χρυσής Αυγής - Απειλούν τους μουσουλμάνους να φύγουν από την Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου...

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η επιστολή που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και με την οποία απειλούνται οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας, να την εγκαταλείψουν αλλιώς θα δολοφονηθούν!

Η επιστολή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μουσουλμανική Ένωση, έφτασε στα γραφεία της και είχε ταχυδρομηθεί από το κεντρικό ταχυδρομείο της Αθήνας.

Στο σημείωμα, που έχει γραφτεί με φόντο το σήμα της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται:

«Μουσουλμάνοι Δολοφόνοι,
Μέχρι 30 Ιουνίου θα έχετε κλείσει τα μπουρδέλα σας στην Ελλάδα και θα έχετε πάει στο διάλο.
Από την 1η Ιουλίου και μετά όσοι είστε ακόμη εδώ θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στο δρόμο.
Γ@@@ το Ισλάμ σας, γ@@@ το Κοράνι σας και γ@@@ τις μάνες σας.
Θα χυθεί αίμα».

Το κείμενο μεταφράζεται στα αγγλικά και τα αραβικά.

«Το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι γενικά στους μετανάστες (που προς το παρόν είναι στην κορυφή της ρατσιστικής ατζέντας) και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων.
Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή», αναφέρει η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης.

Νομοσχέδιο Μανιτάκη- Εφιάλτης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, κουρέλια το αστικό σύνταγμα

εστάλη από eksegersi.gr
Ο συνταξιούχος συνταγματολόγος  Α. Μανιτάκης, ΔΗΜΑΡίτης υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης, έβαλε στο στόχαστρο το αστικό σύνταγμα, με στόχο ν’ ανοίξει το δρόμο των μαζικών απολύσεων όχι μόνο των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε ΝΠΙΔ και σε ΝΠΔΔ, αλλά και των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Με την ψήφιση του νόμου 4093 για το τρίτο μνημόνιο, στις 7 Νοέμβρη του 2012, και του πολυνομοσχέδιου στις 28 Απρίλη του 2013, ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός φασιστικού πειθαρχικού δικαίου κατά των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο τη μαζική τρομοκράτηση, ακόμη και των μονίμων, με την απειλή της άμεσης απόλυσης, προκειμένου να μη προβάλουν  την παραμικρή αντίσταση στην παράδοση όλου του πλούτου της χώρας στο κεφάλαιο, να καταστρέψουν το περιβάλλον και τα δάση.
Στα θέματα αυτά αναφερθήκαμε σε πρόσφατα σχόλια και άρθρα μας. Εν τάχει θυμίζουμε. Με το νόμο 4057/2012, που δημοσιεύτηκε στις 12 Μάρτη του 2012 στο ΦΕΚ, εκδιώχθηκαν από τα υπηρεσιακά συμβούλια, πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο, ακόμη και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που ανήκαν στα αστικά πολιτικά κόμματα και στα αστικοποιημένα και γραφειοκρατικοποιημένα συνδικάτα. Το Νοέμβρη του 2012 ήρθε ο συνταγματολόγος Α. Μανιτάκης και με την τροποποίηση του άρθρου 104 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα (που είχε τροποποιηθεί με το νόμο 4057) γενίκευσε τα πειθαρχικά αδικήματα, με τα οποία ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να οδηγηθεί στην αργία, που είναι ο προθάλαμος της απόλυσης. Αυτή η τροποποίηση εισήχθη στο νόμο 4093/2012.
Αυτή η αντεργατική ρύθμιση φασιστικού τύπου, όμως, δεν ικανοποίησε τον Α. Μανιτάκη. Ετσι, στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 28 Απρίλη του 2013, εισήγαγε νέα διάταξη στο περιβόητο πειθαρχικό δίκαιο, σύμφωνα με την οποία καταργείται η προσφυγή στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στις περιπτώσεις που στο πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό έχει αποφασιστεί η ποινή της οριστικής παύσης και του υποβιβασμού.
Με το νόμο 4093 οι εργαζόμενοι των ΝΠΙΔ που οι θέσεις τους καταργούνται θα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Ο κυνηγός κεφαλών δημοσίων υπαλλήλων Α. Μανιτάκης  δεν έμεινε ευχαριστημένος. Ετσι, στο πολυνομοσχέδιο (δηλαδή μέσα σε πέντε μήνες και χωρίς καλά-καλά να έχει εφαρμοστεί αυτή η διάταξη), ο Μανιτάκης άλλαξε τη διάταξη και αντί για διαθεσιμότητα  προσέθεσε τη διάταξη (υποπαράγραφος ΣΤ12) για απόλυση σε περίπτωση κατάργησης θέσεων.
Ο Μανιτάκης με το πολυνομοσχέδιο δεν έβαλε χέρι στις διατάξεις του νόμου 4093 για τις περιπτώσεις των δημοσίων υπαλλήλων των  ΝΠΔΔ και του λεγόμενου στενού δημόσιου τομέα, των οποίων οι θέσεις καταργούνται. Προβλέπει τη λύση της διαθεσιμότητας που σίγουρα ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις. Οι ΔΗΜΑΡίτες θα χαρακτηρίσουν αυτή την εκτίμησή μας ως υπερβολική κριτική, διότι πλασάρουν τη θεωρία της «κινητικότητας», σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι αυτοί δεν απολύονται, αλλά θα μετακινηθούν σε θέσεις που υπάρχουν κενά. Γρήγορα όμως θα επιβεβαιωθεί η θέση μας, ότι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση οι δημόσιοι υπάλληλοι (ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, δηλαδή είτε μόνιμοι είτε ΙΔΑΧ) των οποίων οι θέσεις καταργούνται. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι.
Στις 2 Μάη του 2013, ο Μανιτάκης έδωσε στην δημοσιότητα  προσχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης  και άλλες διατάξεις», που τέθηκε στην περιβόητη διαβούλευση μέχρι τις 17 Μάη. Μ’ αυτό το νομοσχέδιο ο συνταγματολόγος βάλλει ευθέως κατά του αστικού συντάγματος και ειδικά κατά του άρθρου 103 που κατά κάποιο τρόπο κατοχύρωνε τους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους που είχαν οργανική θέση. Με το ίδιο νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στον συναρμόδιο υπουργό να νομοθετούν συνέχεια μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων (παρ. 2, εδάφιο 2 του άρθρου 1) και μέσω της παραγράφου 4 του ίδιου άρθρου να καταργούν οργανικές θέσεις.
Εδώ έχουμε μια απροκάλυπτη συνταγματική εκτροπή με στόχο τη διάλυση της λεγόμενης δημόσιας διοίκησης. Οχι μόνο γιατί καταργούνται οργανικές θέσεις που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα, αλλά και γιατί  καταργείται το αστικό κοινοβούλιο, μιας και μπορούν οι υπουργοί να νομοθετούν συνέχεια. Η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει συνέχεια την τακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες εμμέσως βάζει στη μπάντα το αστικό κοινοβούλιο. Με το νομοσχέδιο αυτό, όμως, ο Α. Μανιτάκης και η τρικομματική κυβέρνηση δεν βάζουν απλά στη μπάντα το αστικό κοινοβούλιο για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης, αλλά στην ουσία το καταργούν.
Ο λόγος είναι ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της, η τρικομματική κυβέρνηση θέλει να καταργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις μονίμων υπαλλήλων και να τους απολύσει. Γι’ αυτό εισάγει αυτές τις σαρωτικές διατάξεις, με τις οποίες οι υπουργοί θα μπορούν εσαεί να νομοθετούν και να απολύουν συνεχώς δημοσίους υπαλλήλους. Θα τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα;

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

imagesUDemand Προσεγγίσεις!!

Το ελληνικό έθνος βάλλεται από παντού και οι Έλληνες προσπαθούν να αντέξουν αξιοπρεπώς τα συνεχή χτυπήματα.
Οι μισθοί τους έχουν περικοπεί εξευτελιστικά, οι σκληροί φόροι τούς κατακλύζουν, η δαμόκλειος σπάθη της απώλειας της ιδιοκτησίας τους βρίσκεται πάνω από το κεφάλι τους.
Οι αγώνες και οι προσπάθειες τόσων χρόνων καταστράφηκαν μέσα σε τρία χρόνια.
Ναι, κάποιοι έφταιξαν, ναι, κάποιοι ξεπέρασαν το μέτρο και δεν σεβάστηκαν το κράτος και τους συμπολίτες τους.
Ναι, κάποιοι είναι κλέφτες, τεμπέληδες, επίορκοι.
Αλλά δεν είναι όλοι οι Έλληνες.
Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός, ένας λαός που διαχρονικά υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία, την ελευθερία, ένας λαός που θυσιάστηκε για την πατρίδα του αλλά και για τη σωτηρία άλλων λαών.
Αυτή τη στιγμή, η δοκιμασία που υφίστανται οι Έλληνες μπορεί να συγκριθεί μόνο με την δοκιμασία που υπέστησαν …

οι Εβραίοι.
Κι αυτοί τόσο άδικα κυνηγήθηκαν, πολεμήθηκαν, υπέστησαν απίστευτα μαρτύρια, τραγικές διώξεις.
Κι όμως επέζησαν χάρη στην αξιοζήλευτη προσήλωσή τους στα ιδεώδη τους, στην ιστορία τους, χάρη στην πειθαρχία τους, στην αλληλεγγύη τους, στη πίστη και την αγάπη τους στην πατρίδας τους.
Αυτό το παράδειγμα των Εβραίων ακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε ως λαός για να επιβιώσουμε.
Γι’ αυτό οι Έλληνες δεν επαναστατούν όπως θα ήθελαν οι καταστροφολόγοι και όλοι αυτοί που μας σπρώχνουν καθημερινά στο χάος.
Οι Έλληνες δεν επαναστατούν γιατί κάνουν υπομονή και κρατούν δυνατές μέσα στην καρδιά τους την αξία του έθνους τους, της πατρίδας τους, της θρησκείας τους, της ιστορίας τους, της γλώσσας τους.
Και θα επιβιώσουμε όπως επιβίωσαν και οι Εβραίοι, που μετά από τις ανελέητες διώξεις τους, μεγαλούργησαν.
 
 by
 

Γιατί δεν συμφέρει το πολιτικοοικονομικό σύστημα η επιστροφή στη δραχμή;


Έχει γίνει πια φανερό στον καθένα μας ότι το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα και αναπαράγεται εδώ και δύο περίπου αιώνες, δεν θέλει την επιστροφή στη δραχμή. Το θέμα αυτό έχει βγει εντελώς από την αντζέντα των πολιτικών και μιντιακών συζητήσεων.
Δεν συμφέρει ούτε το πολιτικό ούτε το κρατικοδίαιτο οικονομικό σύστημα να γίνει αυτή η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για δύο κυρίως λόγους:
1) Γιατί θα είναι τέτοια η δυναμική των πολιτικών και θεσμικών αλλαγών οι οποίες θα επακολουθήσουν που δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί αυτό το πολιτικό σύστημα. Θεσμοί και πρόσωπα θα αλλάξουν άρδην.
2) Γιατί η ανάγκη επιβίωσης θα οδηγήσει σε αναγκαστική εσωτερική παραγωγή στη βάση της κοινωνίας, η οποία όμως με τη σειρά της θα δημιουργήσει με εκρηκτικό τρόπο νέες παραγωγικές κοινωνικές ελίτ που θα διώξουν, με μαθηματική ακρίβεια, από την κοινωνική εξουσία τις υπάρχουσες παρασιτικές ελίτ.
πηγή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε ο Άκης

 Τους ζήτησε βοήθεια για τη δίκη - Επιμένει στην κλήτευση οπωσδήποτε του Κ. Σημίτη!



Του Μάρκου Μουζάκη
Σε τρία ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε ο Α. Τσοχατζόπουλος απ’ τον Κορυδαλλό τις μέρες του Πάσχα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η πρώτη τηλεφωνική επαφή του Άκη μαζί τους μετά τη σύλληψή του.
Πρόκειται για στελέχη με μακρά διαδρομή στο Κίνημα, στελέχη τα οποία κάποια περίοδο ήσαν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες του.
Κατά τις πληροφορίες μας, ο Άκης αφού ευχήθηκε στους έκπληκτους πρώην φίλους του τα «χρόνια πολλά» και τους διεκτραγώδησε τη δικιά του κατάσταση, τους ζήτησε να τον βοηθήσουν στην εξέλιξη της πολύκροτης δίκης του.
Συγκεκριμένα τους παρακάλεσε να ζητήσουν από συγκεκριμένα πρόσωπα να πάνε να καταθέσουν υπέρ του, ότι η δίωξή του είναι καθαρά πολιτική και ότι σε πολιτικό επίπεδο είχε αρχίσει η περιθωριοποίησή του και ο διωγμός του επί των ημερών Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.
Στη λιγόλεπτη συζήτηση που είχε με αυτά τα τρία πρόσωπα ο Α. Τσοχατζόπουλος τους είπε ακόμα, ότι θα δώσει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος για τη δικαίωσή του, όπως χαρακτηριστικά τους τόνισε, για να αποδείξει πως διώκεται προκειμένου να «αθωωθεί» και να ξεπλυθεί όλο το πολιτικό σύστημα απ’ τις αμαρτίες του.
Επίσης τους υπογράμμισε ότι θα επιμείνει στο αίτημά του να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου.
Ιδιαίτερα επέμεινε ότι θα ζητήσει να καταθέσει οπωσδήποτε ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, με τον οποίο όπως τόνισε είχε κατ’ επανάληψη συζητήσει για τα εξοπλιστικά.
Όλα δείχνουν –και αυτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που αποκαλύπτουμε σήμερα- πως ο Άκης είναι αποφασισμένος να μην πέσει αμαχητί. Και αναμένονται κι άλλες εκπλήξεις…
newsbomb.gr

Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν;

 
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους.
Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη.
Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας.
Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν.
Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.
Από την στιγμή που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (κομμάτων) πει «ναι, θα γίνει νόμος», οι «απλοί βουλευτές» θα το ψηφίσουν.
 Υπάκουα, Αδιαμαρτύρητα, Αγόγγυστα, Αδίστακτα. Ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν μ’ αυτό.
Κι έτσι, σε λίγες ημέρες θα ξυπνήσουμε και θ’ ακούσουμε ότι κάμποσες εκατοντάδες blogs έκλεισαν γιατί το ΕΣΡ «απλά εφαρμόζει το νέο νόμο». Κατά το δοκούν βεβαίως.
Αν τολμήσεις να σχολιάσεις αρνητικά την «εισβολή λαθρομεταναστών» στη χώρα είσαι «φασίστας-εγκληματίας», εμπίπτεις στις «νέες ποινικές διατάξεις» και «έξω από δω».
Αν αντιθέτως, τολμήσεις να σχολιάσεις άκρως αρνητικά και επιθετικά την δικαιολογημένη ανησυχία των Ελλήνων για την δημόσια και την Εθνική Ασφάλεια, «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Ονόμασε όποιον Έλληνα θέλεις φασίστα-εγκληματία, σπίλωσέ τον, συκοφάντησέ τον, «στόλισέ τον με ότι θέλεις» και κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει για τίποτα.
Η θρασύτατη και αλαζονική παντοδυναμία των ανθελλήνων σε όλο της το μεγαλείο.
Μεγάλο όπλο το ΕΣΡ τελικά.
Πας μια κι έξω. Ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα. Κι αν κάποιος Πατριώτης «εξέχει» πιο πολύ από τους υπόλοιπους, εντολή για «αυτεπάγγελτη» και κατ’ ευθείαν αυτόφορω, δίκη και καταδίκη.
Θα γίνουν βεβαίως και πολλές μηνύσεις.
Ένθεν κι ένθεν. Θ’ ανάψει ένας πόλεμος μηνύσεων.
Με μια διαφορά όμως.
Οι μηνύσεις των Πατριωτών κατά των ανθελλήνων θα χάνονται σε συρτάρια και διαδρόμους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινάει και κάποια «θολή προανάκριση» που δεν θα καταλήγει ποτέ και πουθενά. Όταν δεν θα καταλήγει στην πανηγυρική αθώωση του ανθέλληνα καταγγελόμενου.
Οι μηνύσεις των ανθελλήνων (εγχώριων και ξένων) όμως κατά των Πατριωτών θα καταλήγουν πάντα και ακαριαία σε αυτόφορω. Δίκη και καταδίκη. Βαρεία, βαρύτατη καταδίκη.
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες.
Δεν έχει που δεν έχει τα ΜΜΕ με το μέρος του ο ευρύτερος Πατριωτικός Χώρος (σφιχταγγαλιασμένα με κάθε τι ανθελληνικό, γαρ) θα χάσει κι αυτό το μόνο κανάλι Εθνικού Πατριωτικού Λόγου που του είχε απομείνει: το διαδίκτυο.
Γιατί, μην γελιόμαστε. Μόλις κλείσουν τα πρώτα blogs και μόλις πέσουν οι πρώτες βαριές διώξεις, θα περιοριστούν δραστικά τα κείμενα πατριωτικού προβληματισμού σε ζητήματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας.
Ποιός θα τολμήσει να ονοματίσει τους «υπεύθυνους επίβουλους των Ελλήνων» όταν ξέρει πως την ίδια στιγμή τον περιμένει στη γωνία ο εισαγγελέας και ο αστυνόμος με βαρύτατες ποινές;
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες. Που συν τοις άλλοις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι «χαμηλότατων έως ανύπαρκτων οικονομικών δυνατοτήτων» για ν’ αντεπεξέλθουν σε τέτοιες πανάκριβες δικαστικές αντιπαραθέσεις.
Μαζί μ’ ένα μεγαλύτερο ακόμη «μπούκωμα» βεβαίως του ποινικού μας συστήματος.
Που πλέον δεν θα έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της καθημερινής ωμής εγκληματικότητας και της μεγαλο-διαφθοράς (όχι πως την είχε ποτέ) που θα έπρεπε να έχει, αλλά το κυνήγι του Πατριωτικού και Εθνικού Λόγου.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «λαθρομετανάστης»; Μέσα.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «νταβατζής-ελληναράς-συμμορίτης»; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.
Είπες πως αυτό που υφίσταται η Ελλάδα δεν είναι «μετανάστευση» αλλά «εισβολή»; Έγκλημα, πας μέσα.
Λες πως πρέπει να ανατραπεί η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων στη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αυξηθούν οι ξένοι μετανάστες; Δεν τρέχει τίποτα.
Κατηγόρησες τον Ατατούρκ ως σφαγέα των Ελλήνων και των Λαών; Πας μέσα για προσβολή συμβόλου φίλης και σύμμαχης χώρας.
Εκθειάζεις τον Ατατούρκ και χαρακτηρίζεις τους Έλληνες του Πόντου ως σφαγείς των Τούρκων; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Ελευθερία Λόγου και άποψης έχουμε.
Κατηγορείς την αναρχοαριστερά και ξένα κέντρα για ανθελληνισμό; Πας μέσα.
Καις την Ελληνική Σημαία; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Δημοκρατία και Ελευθερία Έκφρασης έχουμε. Στο φινάλε, ένα «απλό πανί είναι που όποτε θέλει το παίρνει και ο άνεμος», σωστά;
Κάπως έτσι θα εξελιχθεί το μοτίβο της καθημερινότητάς μας απο δω και πέρα.
Ένα οργουελικό τοπίο που θ’ ανοίξει στην κυριολεξία το Κουτί της Πανδώρας.
Όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν νύχτα αυτό το ανθελληνικό, εγκληματικό νομοσχέδιο στηρίζονται στο ότι οι Έλληνες ως τώρα έδειξαν τεράστια ανοχή στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Ποντάρουν στο ότι και τώρα θα δείξουν την ίδια ανοχή.
Ξεχνώντας πως η λαθρομεταναστευτική εισβολή έχει ξεφύγει ήδη από κάθε όριο συναγερμού.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι δολοφονούνται Έλληνες κάθε μέρα.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι οπλισμένοι θρασύτατοι ουτσεκάδες επιτέθηκαν με στρατιωτικό σχεδιασμό σε Ελληνική φυλακή «κλιμακώνοντας» την δράση τους.
Μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος θυμού της Ελληνικής κοινωνίας και εν προκειμένω των Ελλήνων Πατριωτών.
Και παρ’ όλα αυτά, μ’ αυτό το νομοσχέδιο του λένε :
  «ΣΚΑΣΕ και το ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ».
 Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι εκεί πάνω να συνειδητοποιήσουν ότι «παίζουν με τη φωτιά».
Γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Έλληνα Πολίτη είναι πάνω απ’ όλα.
Από τη μια στερούν από τον Έλληνα το δικαίωμα του να «φωνάζει και να διαμαρτύρεται γι’ αυτή την εισβολή και για την απειλή κατά της ζωής του, των Εθνικών του Ριζών, της εδαφικής του ακεραιότητας, Ταυτότητας και Συμβόλων» κι από την άλλη μεθοδεύουν καθημερινά την αφαίρεση κάθε όπλου από τα χέρια των Ελλήνων.
Τη στιγμή που κάποιοι άλλοι εξακολουθούν και την αδίστακτη εγκληματικότητά τους και επιμένουν να είναι ένοπλοι και οργανωμένοι και συνεχίζουν αδίστακτα να εκπέμπουν «ανησυχητικά μηνύματα».
Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;
Πόσο τυχαίο είναι το ότι συμβαίνουν ταυτόχρονα;
Το Δόγμα του Σοκ σε όλο του το μεγαλείο;
Αν είναι να περάσει κάτι σκληρό, σου λέει, θα περάσει ή τώρα ή ποτέ.
Αν είναι να τσακίσουμε κάθε τάση για αντίδραση του Έλληνα στην εθνική καταστροφή του θα πρέπει να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα του «Εθνικού Λόγου» και το «Δικαίωμα στην ένοπλη αυτοάμυνα», σωστά κύριοι;
Κι όμως θα υπάρξουν και αυτή τη φορά αυτοί που θα υπερψηφίσουν έναν τέτοιον εγκληματικό εθνοκτόνο νόμο. Όπως τότε με το Λαθρονομοσχέδιο.
Και βεβαίως, θα υπάρξουν κι αυτοί που θα τον εφαρμόσουν.
Κρυπτόμενοι πίσω από το γνωστό: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εντολές εκτελώ. Υπερασπίζω τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Οποιαδήποτε άλλη στάση μου θα ήταν αντισυνταγματική. Και θα χάσω και την δουλειά μου».
Ξεχνώντας πως πρώτα απ’ όλα, κάποια απ’ αυτά τα ίδια τα Ψηφίσματα που ολόψυχα επιβάλλουν στον Έλληνα Πολίτη, ίσως να είναι αντισυνταγματικά.
Αλλά ποιός θα το κρίνει;
Βλέπεις, ποτέ δεν απαίτησε κανένας σ’ αυτόν τον τόπο – ούτε κι αυτοί οι «επιβολείς κι εφαρμοστές του Νόμου» - την ύπαρξη του ελάχιστου απαραίτητου για την έννομη τάξη και την περιβόητη κοινωνική συνοχή:
ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα έκρινε ακόμη και την Νομοθετική Εξουσία.
Έτσι, όποιος θέλει ψηφίζει και δημιουργεί ότι νόμο θέλει. Όσο παράλογος, ακόμη και εθνοκτόνος κι αν είναι.
Και κάποιοι άλλοι, απλά τον εφαρμόζουν καταστρέφοντας και Πολίτες και Κοινωνία και Χώρα.
Τόσο απλά...

Γιώργος Ανεστόπουλος

Σοκ από τον “Mr Dax”->O Παπανδρέου ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ με αποστολή να επιφέρει με κάθε τρόπο ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας-Ευρώπης!


ΟιΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης. Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου«φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, “δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη” και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, “δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία” και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.
Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Έλληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Γερμανία την περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει την δράση της Χρυσής Αυγής. «Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ΄ Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει σχετικά: «Οι Έλληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό άκρο». Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει την διατήρησή του, αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.
Capital.gr

ΤΟ ΠΑΣΟΚ... Η ΔΗΜΑΡ... Η ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΙΤΣΕΣ



του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Χρειάστηκαν ώρες διαβουλεύσεων και γραπτή δέσμευση του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη ότι σε δύο μήνες, μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα έχουν εκκενώσει τα γραφεία για να μπορέσουν οι δικηγόροι να καλμάρουν τον ιδιοκτήτη. Λίγο ακόμα και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα γύριζε από τις ΗΠΑ και θα βρισκόταν... άστεγος! Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητούσε... 


«Γιάφκα» για να συνεδριάσει! Χώρια που θα ήταν πεταμένα στον δρόμο η... σάουνα του Γιώργου Παπανδρέου και τα όργανα του γυμναστηρίου του! Το να απειλείται με έξωση από τα γραφεία που έχει νοικιάσει ένα κόμμα δεν υποδηλώνει απλώς οικονομική κακοδιαχείριση.

Πρωτίστως αποκαλύπτει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα του κόμματος αυτού - πόσω μάλλον όταν όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση! Εκφυλιστικά φαινόμενα τέτοιου είδους σηματοδοτούν καλπάζουσα πολιτική αναξιοπιστία και προϊούσα κατάρρευση σε όλους τους τομείς, από τον εξόφθαλμα οικονομικό ως τον πολιτικό και εκλογικό. Υπ' αυτό το πρίσμα δεν είναι προφανώς δυνατόν να θεωρείται σοβαρή «πολιτική επένδυση» από οποιοδήποτε άλλο κόμμα η ανταπόκρισή του σε προτάσεις είτε εκλογικής συνεργασίας είτε ακόμη και συγχώνευσης προοπτικά με ένα κόμμα πολύπλευρα χρεοκοπημένο. Στον ανελέητο κόσμο της πολιτικής, ένα τέτοιο κόμμα εκλαμβάνεται μόνο ως θήραμα προς κατασπάραξη και όχι ως εταίρος!

Δικαίως λοιπόν η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε κατηγορηματικά προ εβδομάδος και την τρίτη πρόταση συνεργασίας που της έκανε το ΠΑΣΟΚ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει να τρώει μονίμως... «πολιτική χυλόπιτα» σε κάθε πρόταση συμπόρευσης ή συμβίωσης που θα κάνει προς την «Αριστερά της προσκολλήσεως» του Φώτη Κουβέλη, όσο η ΔΗΜΑΡ εκτιμά βάσιμα ότι έχει εξασφαλισμένη την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση και στην επόμενη Βουλή. 

Ο λόγος είναι απλούστατος: θεωρεί βέβαιη τη συμμετοχή της και στην επόμενη κυβέρνηση είτε βγει ο Σαμαράς πρωθυπουργός είτε βγει ο Τσίπρας! Εδώ δεν ντράπηκε η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί πλήρως και να υιοθετήσει την πιο ανελέητη και αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, θα ντραπεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ που ούτως ή άλλως θα ασκήσει σίγουρα λιγότερο εχθρική προς τα λαϊκά στρώματα πολιτική; Ούτε στιγμή δεν θα διστάσει να «αριστεροποιηθεί» και να γλείψει εκεί που έφτυνε! Αγνοούμε φυσικά πότε και σε ποιο πολιτικό κλίμα θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, αλλά οι πιθανότητες να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ αυτοδυναμία είναι εξαιρετικά περιορισμένες, για να μην πούμε μηδαμινές.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επομένως λογικό είναι να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και κάποιοι από αυτούς να προβάρουν από τώρα υπουργικά κοστούμια και για μετά τις εκλογές. Αλλωστε, το πολύ πολύ να χρειαστεί να καθαιρέσουν από αρχηγό τον Φώτη Κουβέλη και κάποιους από τους πιο εκτεθειμένους φανατικούς συνεργάτες της Δεξιάς για να σώσουν τα προσχήματα και να διευκολύνουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, και να βουλευτούν οι υπόλοιποι. Κανένας από τη ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να κλάψει τον Κουβέλη, είναι βέβαιο! Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται φυσικά να αρνηθεί να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά ακόμη και με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα έχει τον Βενιζέλο επικεφαλής.

Ισα ίσα που τέτοιοι «κακόφημοι» αλλά δήθεν «αναγκαστικοί» εταίροι θα τον διευκολύνουν να κάνει όσες υποχωρήσεις θέλει, αποδίδοντάς τες στους «εκβιασμούς» που υποτίθεται ότι θα του ασκούν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα πλέον ούτε ως σύνθημα κενό περιεχομένου δεν ακούγεται η «κυβέρνηση της Αριστεράς», δεδομένης αφενός της στάσης του ΚΚΕ και αφετέρου και πρωτίστως της θεαματικής στροφής της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς πολύ πιο συμβιβαστικές θέσεις. 

Μοναδικός λόγος που θα ωθούσε τη ΔΗΜΑΡ σε προσκόλληση στο ΠΑΣΟΚ θα ήταν ενδεχόμενος δημοσκοπικός καταποντισμός της κάτω του ορίου του 3%, οπότε θα ικανοποιούσε πειθήνια κάθε εντολή ή επιθυμία του Ευ. Βενιζέλου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, οπότε η ΔΗΜΑΡ λέει συνεχώς «όχι» στο φορτικό πολιτικό κόρτε του ΠΑΣΟΚ.

«Τορπίλη» Κορκίδη στο ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα

«Τορπίλη» Κορκίδη στο ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
«Σε τέτοιου είδους ταξίδια παίρνεις μαζί σου τους καλύτερους του χώρου και όχι τους καλύτερους φίλους σου». Με τη δήλωση αυτή, η οποία φρενάρει τρόπον τινά τον άνεμο αισιοδοξίας που εκπέμπεται από το Πεκίνο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και στέλεχος της ΝΔ κ. Βασίλης Κορκίδης απάντησε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν λίγο στα ΜΜΕ της Λάρισας, στην απορία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ν. Τζίκα, «γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο παριστάμενος στη συνέντευξη πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς δεν βρίσκονται στην επιχειρηματική αποστολή που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Κίνα».
Ο ίδιος ο κ. Κορκίδης, ως ιδρυτικό μέλος του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου –όπως ο ίδιος αποκάλυψε- συνέχισε πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω:
«Έχουμε ως χώρα πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε αναφορικά με τις εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα. Οι εξαγωγές μας στην Κίνα σημειώνουν το τελευταίο διάστημα μια αύξηση 54% -αν υπολογίσει κανείς και το Χόνγκ-Κόνγκ- τότε μιλάμε για έναν όγκο που αγγίζει τα 440 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει όμως κανείς να γνωρίσει πως το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού αναφέρεται στην εξαγωγή πετρελαίου και σκάρπ, οπότε μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι η απόσταση που θα πρέπει ως χώρα να διανύσουμε για να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων για παράδειγμα», τόνισε ο κ. Κορκίδης, ενώ συμπλήρωσε πως η εμπειρία του –συναλλάσσεται με την Κίνα από το 1986 όπως σημείωσε- του δείχνει πως οι Κινέζοι είναι» απαιτητικοί και σχολαστικοί στις δουλειές τους».

Κλίμα ζόφου στο ΠΑΣΟΚ


ΠΑΣΟΚ


Εκτός απ’ τα οικονομικά, «ζεματάνε» και οι δημοσκοπήσεις!
Του Μάρκου Μουζάκη
Ήταν στραβό το κλήμα…
Ε, κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το κλίμα ζόφου που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες.
Το χειρότερο;
Δεν φαίνεται κανένα, μα κανένα φως στην άκρη του… τουνέλου!
Την κατάσταση περί τα οικονομικά τη γνωρίζετε ασφαλώς.
Και αναφερόμαστε τόσο στη διαχείριση των οικονομικών την περίοδο του ΓΑΠ, όσο και στη σημερινή πραγματικότητα, που καταγράφεται ως μαύρη κι άραχλη…
Ουδείς είναι σε θέση να πιστέψει, για παράδειγμα, πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους, για εξόφληση του 50% τουλάχιστον των οφειλομένων ενοικίων μέσα σε τρεις μήνες, όπως δεσμεύτηκε ο ταλαίπωρος Ν. Σαλαγιάννης και μάλιστα εγγράφως και μάλιστα υπό την απειλή δικαστικών επιμελητών…
Και να ‘ταν μόνο αυτό…
Καθημερινά στο ΠΑΣΟΚ καταφθάνουν «ενοχλήσεις» πιστωτών, μηνύσεις και αγωγές, για διεκδίκηση οφειλομένων. Η κατάσταση έχει –κυριολεκτικά- ξεφύγει!
«Καπάκι», που λένε, με αυτά τα τραγικά έρχονται και οι δημοσκοπήσεις αυτών των ημερών που δείχνουν το Κίνημα να καταβυθίζεται!
Το “Newsbomb.gr” σας είχε έγκαιρα επισημάνει ότι παρά τις ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας για ανάκαμψη που διοχέτευε το επιτελείο Βενιζέλου, η πραγματικότητα ήταν κάτι παραπάνω από ζοφερή.
Και ότι είναι πρωτόγνωρο (όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα…) να μην μπορεί ένα κόμμα να αυξήσει στοιχειωδώς τη συσπείρωσή του μετά από ένα συνέδριο.
Ας πούμε, το ΚΚΕ φαίνεται να παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση των δημοσκοπικών του ποσοστών μετά το συνέδριό του.
Το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα, βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται διαρκώς.
Όλες οι τελευταίες έρευνες φέρνουν το Κίνημα κάτω και απ’ την τέταρτη θέση, με ποσοστά που υπολείπονται των ποσοστών πότε του ΚΚΕ και πότε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ορισμένες μάλιστα και των δύο αυτών κομμάτων!
Και στο μεταξύ το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου, εμφανίζεται να κερδίζει ποσοστά γύρω στο 2%…
Εξηγούνται βέβαια έτσι και οι επιθέσεις ενότητας προς τη ΔΗΜΑΡ, όπως φυσικά και η άρνηση του κόμματος του Φ. Κουβέλη να «τσιμπήσει»…
Μάλιστα όπως υπογράμμιζε στο Newsbomb έγκυρος αναλυτής δημοσκοπήσεων, αν αυτότο κλίμα συνεχιστεί, τότε σε λίγο θα είναι ζητούμενη ακόμα και αυτή η κοινοβουλευτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ! 
Πηγή:  newsbomb.gr

Η έκθεση της Κομισιόν «έκοψε» τη χαρά του Γιάννη Στουρνάρα



Για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών βιάστηκε να μιλήσει για την ανάπτυξη που θα έρθει το επόμενο έτος και μαζί της θα φέρει και χαλάρωση των όρων του μνημονίου.

Μόλις χθες, δημοσιεύθηκε συνέντευξη του κ. Στουρνάρα, στο Agence Europe, στην οποία δήλωνε περίτρανα πως η ανάπτυξη θα έρθει το 2014 και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση της υψηλής - όπως τουλάχιστον παραδέχθηκε - φορολογίας.

Την ίδια ημέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνοντας στη δημοσιότητα το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και την έκθεση προόδου της οικονομίας, βάζει φρένο στις όποιες βλέψεις του υπουργού προς μια τέτοια κατεύθυνση. Στη διάρκεια της παρουσίασης κορυφαίο κοινοτικό στέλεχος έστειλε το μήνυμα: «Έχουμε δει τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα για μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις. Έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας, για να πράξετε κάτι τέτοιο».

Μήνυμα σαφές και κατανοητό. Μήνυμα που αφήνει έκθετο στα μάτια των πολιτών για μία ακόμη φορά τον κ. Στουρνάρα...

Σύμφωνα με την έκθεση, οι φόροι όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν αντιθέτως χιλιάδεςφορολογούμενοι και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν νέα βάρη αφού προβλέπεται κατάργηση των αφορολογήτων, αλλά και αναμόρφωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Παράλληλα, προσωρινοί φόροι θα παραταθούν περαιτέρω, ενώ εφόσον χρειασθεί θα μετατραπούν σε μόνιμοι...

Αντιφατικές ως προς τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών είναι οι απαιτήσεις της τρόικας και στη λήψη νέων μέτρων. Το περίφημο δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2015-2016 που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την ελληνική κυβέρνηση, θα καλυφθεί με νέα μέτρα. Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διαλαλεί πως δεν προβλέπονται νέα μέτρα, αυτό όμως -βάσει των σημερινών δεδομένων- αφορά στην περίοδο 2013 - 2014. Γιατί, σύμφωνα με την έκθεση, τα πάντα είναι αβέβαια για την ελληνική οικονομία από το 2014 και έπειτα, καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο στη συγκέντρωση φορολογικών εσόδων. 

Η Επιτροπή εκτιμά ότι εντός του τρέχοντος μακροοικονομικού πλαισίου, το δημοσιονομικό κενό του 2015 εκτιμάται στο 1,7% του ΑΕΠ και για το 2016 στο 2,1% του ΑΕΠ. Αυτό μεταφράζεται σε νέα μέτρα που θα αγγίξουν τα 7-8 δισ. ευρώ τα έτη 2015-2016...

Συνεπώς, και νέοι φόροι θα επιβληθούν και νέα μέτρα. Και επιτέλους ας προσγειωθούν στηνπραγματικότητα εκεί στο υπουργείο Οικονομικών και ας μην δημιουργούν φρούδες ελπίδες για καλύτερες ημέρες σε ανθρώπους που υποφέρουν από τα αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής. Γιατί πολύ απλά αυτές δεν προβλέπεται να έρθουν σύντομα...


Αγγελική Κιλιντζόγλου
http://newpost.gr