ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.9.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου» κατά Σαμαρά!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Είναι πολιτικά βέβαιο ότι ο στενότατος σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις χωρίς την εντολή του ίδιου
Kαλή του ώρα του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Με τις προχθεσινές δημόσιες παρεμβάσεις του μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι το συμπέρασμα που έβγαλε ο Αντώνης Σαμαράς από τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου αριστερού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από έναν κτηνώδη εγκληματία της Χρυσής Αυγής, είναι ότι ο… ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!!!
Αν φυσικά με το κωδικό ψευδώνυμο «συνταγματικό τόξο» αποκαλούνται οι συνεργάτες της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τιμή και καμάρι για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες να μην τους συμπεριλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου στο «συνταγματικό τόξο» του. Θα αποτελούσε ανεξίτηλο στίγμα καταισχύνης για τα κόμματα αυτά να χαρακτηριστούν συνεργάτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εντελώς αβάσιμα!
Δεν υπάρχει βεβαίως η παραμικρή αμφιβολία ότι τα όσα είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τα είπε κατόπιν ρητής εντολής του Αντώνη Σαμαρά – γι’ αυτό άλλωστε δεν αρκέστηκε στα όσα είχε πει το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega, αλλά στη συνέχεια πήγε και στη Βουλή για να τα πει πλήρως και ολοκληρωμένα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χωρίς τις συνήθεις διακοπές από τους συνομιλητές του και τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές.
«Οσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου» είναι η άποψη του πρωθυπουργού που μετέφερε ο Λαζαρίδης. Αν αφαιρέσουμε τις… σκουριασμένες σάλτσες, η θέση του Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία στο Κερατσίνι, είναι δηλαδή ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου».
Προσέξτε και το ρήμα που χρησιμοποίησε ο σύμβουλος μεταφέροντας την πρωθυπουργική θέση: «παραμένει». Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ήταν και συνεχίζει να είναι εκτός «συνταγματικού τόξου»! Ολη η Ελλάδα κατάλαβε ότι για τον Αντώνη Σαμαρά ο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικός εχθρός δεν είναι φυσικά η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απειλεί στις εκλογές να του αφαιρέσει την εξουσία! Εχει απόλυτο δίκιο από τη σκοπιά του ο πρωθυπουργός. Εχθρός του είναι το κόμμα που απειλεί να τον στείλει πίσω στο σπίτι του ως πολιτικό συνταξιούχο, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η Χρυσή Αυγή, με την οποία είχε αρχίσει να φλερτάρει για να συγκυβερνήσει μαζί της, αν τα εκλογικά αποτελέσματα του το επέτρεπαν!
Αυτή είναι η αλήθεια αναφορικά με το προσωπικό συμφέρον του πρωθυπουργού. Γι’ αυτό και δεν τον πτόησε το πολιτικό χαστούκι που του έδωσε προσωπικά ο Χάνες Σβόμποντα, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι και αναφερόμενος στην προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου, μετά από τρεις μήνες: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ»! Το να χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την προεδρία σου πριν καν αρχίσει οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, συνιστά σίγουρα πολιτικό «φτύσιμο» μάλλον πρωτοφανές στα 65 χρόνια ύπαρξης της ΕΟΚ και της ΕΕ. Αυτό, βεβαίως, δεν αναιρεί τον βαθύτατα υποκριτικό χαρακτήρα των δηλώσεων του Σβόμποντα, ο οποίος δεν είπε τίποτα εναντίον του Μνημονίου που επέβαλε η ΕΕ στους Ελληνες, με τη συνεργασία και την πειθήνια υπακοή φυσικά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού λόγω της μνημονιακής πολιτικής όμως είναι η αποκλειστική αιτία γιγάντωσης της απήχησης στο εκλογικό σώμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οσο οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι δεξιοί απαιτούν από την όποια ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει μνημονιακή πολιτική, συνιστά απύθμενο πολιτικό θράσος εκ μέρους τους να υποκρίνονται ότι ζητούν και τον περιορισμό της εκλογικής επιρροής του νεοναζισμού, τον οποίον γεννά η πολιτική της ίδιας της ΕΕ!


Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα ....

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό -Κατάλογος «φωτιά» με μέτρα που καίνε την τσέπη των Ελλήνων. Αν και το σύνολο το νέων μέτρων που θα συμφωνήσουν οι ελεγκτές με την κυβέρνηση δεν έχει κλειδώσει, είναι γνωστό ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει:
• Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
 • Αύξηση των εισιτηρίων του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών.
 • Διατήρηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης για τρία ακόμα χρόνια.
 • Περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
 • Αύξηση τελών κυκλοφορίας.
 • Νέο σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που θα φέρει αυξήσεις σε αρκετές περιοχές.
 • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό.
 • Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, αρχίζοντας από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και από την κατάργηση της έκπτωσης που προκύπτει από τις ιατρικές δαπάνες.
  Διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η απαίτηση των δανειστών μεταφράζεται ως προτροπή να φορολογηθούν περιουσιακά στοιχεία που έως τώρα δεν υπολογίζονταν, όπως, για παράδειγμα, αγροτεμάχια εκτός σχεδίου που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα.
 • Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων.
 • Νέος φόρος ακινήτων. Η διαφορά του ενός δισεκατομμυρίου που προκύπτει στα βεβαιωμένα έσοδα που ζητεί η τρόικα από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, φέρνει όλο και πιο κοντά τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα.
  Απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Εστω και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για σταδιακή απελευθέρωση.
 • Αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.
www.newsbomb.gr

Θεωρίες Συνωμοσίας

Με αφορμή την προχθεσινή δολοφονία, μυρίστηκαν τα όρνια το αίμα και βγήκαν από τις φωλιές τους. 

Πάει πολύς καιρός τώρα που δε βλέπω τηλεόραση, αποφεύγω και το καθεστωτικό ραδιόφωνο, αλλά εχθές το βράδυ στήθηκα επί τούτου μπροστά στην τηλεόραση. Δεν ήταν τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι τα φανταζόμουν: σαράντα πέντε λεπτά της ώρας του δελτίου των οχτώ αναλώθηκαν σε θεματολογία με άξονα το φονικό και άλλα τρία ή τέσσερα για την επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας. Πολύ βολικά, γίνεται και στα κανάλια της Τηλεδημοκρατίας  μας ο ίδιος κακός χαμός που γίνεται και στο διαδίκτυο. 

Μυρίστηκαν λοιπόν τα όρνια το αίμα του νεκρού και άρχισαν να φτερουγίζουν κράζοντας, μέχρι που υποχρεώθηκε να βγει κι ο πατέρας για να πει ότι ο Killah P δεν ανήκε σε κανενός το κόμμα. Ανήκε, πιθανόν, κι αυτός στους πολλούς υπόλοιπους Έλληνες που έχουμε πια καταλάβει ότι άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι τους βρωμάνε μέσα σ’ εκείνη τη Βουλή των Αχρησίμευτων κι ότι πρέπει να μπει εκεί μέσα φρέσκος αέρας, να παρασύρει μακριά τη δυσωδία. Δεν ξέρω, αυτό υποθέτω από τα λόγια του πατέρα: «το παιδί μου ήταν ελεύθερο μυαλό, δεν ανήκε πολιτικά πουθενά, μιλούσε για αγάπη και ειρήνη». Τελεία. 

Από την άλλη μεριά έχομε έναν πληρωμένο φονιά. Θεός ξέρει τι του έταξαν και πώς τον κρατάνε. Αλλά δούλευε, λέει, σε ψαράδικο κι ήξερε να δουλεύει το μαχαίρι. Ποιοι όμως του έταξαν? Οι Αυγουλοκέφαλοι? Μα αυτοί, είναι γνωστό, είναι υπάλληλοι του συστήματος. Χρειαζόμαστε έναν νέο εισαγγελέα, να γράψει το καινούριο «Ζ», είπαν κάποιοι. Ρομαντικές αφέλειες! Ο ίδιος ο Φυρερίσκος των Αυγουλοκέφαλων ήταν το πρώτο εξάμηνο του 1982 στη μισθοδοσία της ΚΥΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία. Την ίδια υπηρεσία, την οποία ο συχωρεμένος(?) ο Ανδρέας  την είχε μετονομάσει σε ΕΥΠ και την ήλεγχε προσωπικά, άμα ανέλαβε την εξουσία, τον Οκτώβριο του 1981. 
Με νοιάζει το φονικό και δε θέλω να παρεξηγηθώ πάνω σε αυτό. Παρ' όλη την τάση αγιοποίησης που φυσιολογικά υποβόσκει μετά από έναν άδικο θάνατο, δεν αμφιβάλλω ότι χάθηκε ένα παλικάρι με θετικό ισοζύγιο στο λογαριασμό του προς μιαν κοινωνία που ζει σε δίσεκτους καιρούς. Χάθηκε και μαζί πέρασε στην Αθανασία, αιωνία του η μνήμη.

Όμως περισσότερο κι από τον χαμό του παλικαριού, με λυπεί η απάθειά μας ως κοινωνίας. Γιατί αν είχαμε ρίξει εγκαίρως ετούτη την κυβέρνηση των Ολετήρων, πιθανότατα δε θα είχε γίνει ούτε ετούτο, ανάμεσα σε τόσα άλλα, εγκλήματα.

Γιατί το προχθεσινό φονικό, όταν θα καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα το ακολουθήσει μια άλλη βόμβα μιντιακού κρότου-λάμψης, για να σκεπάσει για λίγο ακόμα κι άλλο λίγο ακόμα, την ανικανότητα των Ολετήρων  που οδηγούν τη χώρα στον γκρεμνό. Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε? Έχομε όλοι μας ευθύνη που επιτρέπομε να κατρακυλάει η κοινωνία στο ζόφο ενός πληρωμένου εγκλήματος με πολιτική στόχευση! 

Και βέβαια η πολιτική στόχευση για κάποιους μπορεί να έχει σχέση με τους υπέρτιτλους που σημειώνουν ότι οι ναζί σφάξανε τον κομμουνιστή. 

Κοινότοπο είναι που το λέω, το ξέρω∙ κι ας μην είμαι λάτρης των θεωριών συνωμοσίας, η πραγματική είδηση των ημερών ήταν ότι ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος επήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλλες  Έβαλα στο ψαχτήρι τις λέξεις «Βρυξέλλες» και «Σαμαράς» και το ψαχτήρι μου απάντησε: «Οχι νέα μέτρα» το μήνυμα Σαμαρά στις Βρυξέλλες! Αλλά αυτά αφορούσαν τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες της μετά βαΐων και κλάδων αναχώρησης, το κούνημα του μαντηλιού∙ σιγή ασυρμάτου μετά την επιστροφή. 

Η πραγματική είδηση των ημερών πέρασε στα ψιλά. Πέρασε απαρατήρητο, δηλαδή, ότι το καινούριο μνημόνιο είναι καθ' οδόν. Τον κάλεσαν στις Βρυξέλλες τα αφεντικά του, να του πούνε τα καθέκαστα κι αυτός γύρισε με κατουρημένα τα βρακιά. Πέρασε στα ψιλά η ρητή παραδοχή του απίστευτου τύπου που παριστάνει τον Πρωθυπουργό ότι, παρά το success story, υπάρχει χρηματοδοτικό κενό για την διετία 2015-16. 

Βλέπετε, πολύ βολικά, έχουμε να διαχειριστούμε έναν φόνο και πνιγμένοι στα κροκοδείλια δάκρυά μας, οφείλομε τώρα να ξεθάψομε τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τους Αυγουλοκέφαλους. Δικογραφίες που μέχρι εχθές τις βάζαμε στην άκρη, επιτέλους τώρα τις στέλνουμε στον εισαγγελέα∙ μπράβο μας και ζήτω μας κ.α. γελοιότητες, στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Σημασία, λοιπόν, δεν έχει αν κάποιος Αυγουλοκέφαλος λαγός πήρε τηλέφωνο ή πλήρωσε το φονιά. Σημασία έχει ποιος έδωσε τη διαταγή! Μεγαλύτερη ακόμα σημασία έχει να σκεφτούμε ποιοι ωφελούνται από αυτό το φονικό και την αναμπουμπούλα: όσο αρνούμαστε να δώσουμε αυτήν την προφανή απάντηση, τόσο θα δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι κάθε μέρα που περνάει και βρίσκει ετούτους τους Ολετήρες στην κυβέρνηση, κάθε τέτοια μέρα, ως κοινωνία, θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς το Πουθενά. Αλλά αν είναι έτσι τα πράγματα, οι αδηφάγες επικοινωνιακές τους ανάγκες θα απαιτήσουν κι άλλα, πολλά περισσότερα πτώματα...
 
 

Η παρέα που τζογάρει με τη βία


Κουλοχέρης-Βία


Να ρωτήσω κάτι; Αυτός εκεί ο… Αχ! Πώς τον είπαμε, μωρέ; Όλο τον ξεχνάω. Αυτός, αυτός ο… Α, ναι! Φαήλος. Φαήλος Κρανιδιώτης. Μπράβο! Αυτός, λοιπόν, αυτός που μέχρι προχθές αγνοούσε την ύπαρξή του το πανελλήνιο, τι είναι; Αλήθεια τώρα. Χωρίς πλάκα. Είναι δικηγόρος; Κανονικός; Από εκείνους που λέμε ότι πέρασαν στη Νομική, γράφτηκαν στη Σχολή, έδωσαν τα μαθήματα και μετά πήρανε πτυχίο; Δηλάδή έκανε και άσκηση πλάι σε άλλους δικηγόρους κι έπειτα γράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο; Να το κοιτάξει λίγο αυτό το θέμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Τώρα που έχει ανοίξει και η συζήτηση με τα πλαστά πτυχία, δεν αποκλείεται να έχει ζουμί η υπόθεση.
Μα, είναι, λέει, σύμβουλος του Σαμαρά. Σώπα! Δεν με εκπλήσσει καθόλου. Έχει κι άλλους τέτοιους. Να, λ.χ., ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, που είναι και αυτός σύμβουλός του, έχει κατά καιρούς θέσει σε κυκλοφορία διάφορα βιογραφικά σημειώματα με διάφορες σπουδές. Άλλοτε στην Αστροναυτική, άλλοτε στην Ορειβασία, άλλοτε στη Βατραχανθρωπική, άλλοτε όλα αυτά μαζί… Σάμπως κι ο ίδιος Σαμαράς δεν έχει ρίξει για τον εαυτό του στην πιάτσα μερικά τέτοια πίτσα-σπέσιαλ βιογραφικά, με διδακτορικά και δεν συμμαζεύεται; Οπότε το «σύμβουλος» που μου ταμπουνάτε δεν λέει τίποτε. Το περίεργο είναι ότι, μαζί με τα βιογραφικά της, όλη αυτή η παρέα έχει θέσει στην κυκλοφορία και τη θεωρία των δύο άκρων –θεωρία, τώρα… τρόπος του λέγειν. Αλλά και τι σατανική σύμπτωση οι τρεις τους με τα δύο άκρα, ρε παιδί μου…
Λοιπόν, αυτός, που λέτε, ο Φαήλος, διατύπωσε χθες από τηλεοράσεως την εντελώς καινοφανή και αλλοπρόσαλλη άποψη ότι «το μονοπώλιο της βίας στη δημοκρατία το έχει το κράτος»· επί λέξει· και ύφος δεκαοκτώ καρδιναλίων –δεκαοκτώ τουλάχιστον. Δεν θα σταθώ καθόλου επί της ουσίας. Ως προς αυτήν, είπαμε, το μόνο ουσιώδες που προκύπτει, αν είναι να το κοιτάξει κάποιος, αυτός θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Και βλέπουμε…
Αλλά και «μονοπώλιο», βρε παιδί μου; Τι μονοπώλιο; Όπως ήταν κάποτε οι τράπουλες; Μονοπώλιο που μέρος του, ας πούμε, εκχωρεί το κράτος στις εταιρείες Σεκιούριτυ; Τι να πω… Τι να πω… Ναι, ναι, να το κοιτάξει λίγο το θέμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Μπορεί να βγάλει λαβράκι.
Α! Καλά που είπα «τράπουλες», και πήγε το μυαλό μου στον τζόγο. Αυτός ο Φαήλος δεν είναι εκεί με τον Μελισσανίδη; Νομικός σύμβουλος, λέει. Μην επαναλαμβανόμαστε· το «νομικός» θα το κοιτάξει ο κύριος πρόεδρος. Συνεχίζω δια τα άλλα. Έχουμε και λέμε: Αυτός ο Μελισσανίδης με τον Φαήλο δεν πήρε τον Ο.Π.Α.Π.; Μαζί με μια Emma Delta, καλά τη λέω; Emma Delta, Emma Epsilon, Emma Zita, στα Ελληνικά «Έμα Ζήτα», ο ζητών κι ευρήσετε, κάπως έτσι τέλος πάντων… Ε, αυτή η Emma Delta, μαθαίνω, πήγε στην τράπεζα με το χαρτί που γράφει ότι πήρε τον Ο.Π.Α.Π., και ζήτησε με αυτό το χαρτί από την τράπεζα χρήματα, για να πάρει τον Ο.Π.Α.Π. Καταπληκτικά πράγματα! Βγήκε και ανακοίνωση ότι θα μπορούσε και χωρίς τη συνδρομή της τράπεζας. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο.
Και γιατί δεν μου τον έδωσαν εμένα τον Ο.Π.Α.Π., παρακαλώ; Να πάρω κι εγώ το χαρτί που θα έλεγε ότι πήρα τον Ο.Π.Α.Π., να πάω να το δείξω κι ελόγου μου αυτό το χαρτί στην τράπεζα, να μου δώσει εμένα η τράπεζα τα λεφτά, να τον πάρω εγώ τον Ο.Π.Α.Π. Κι εγώ θα μπορούσα χωρίς την τράπεζα. Τι; Στην Εγγυητική θα κολλήσουμε;
«Γιατί δεν πήγες να τον ζητήσεις τον Ο.Π.Α.Π.;», θα ρωτήσει κανείς –εξ ου και «Ε, μα ζήτα!» Γιατί δεν πήγα, ε; «Έλα μου, ντε!», είναι η απάντηση. Ή μάλλον όχι. Η απάντηση είναι «επειδή δεν πήγε κανένας άλλος». Χαζοί ήτανε; Να καταπέσει η Εγγυητική, να τη φάει ο Στουρνάρας; Ιδού πώς από το μονοπώλιο, περάσαμε στο μονοψώνιο….
Ε, ρε τι έχει να γίνει… Έρχεται μέρα που θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Τους φουκαράδες τους Αεκτζήδες συλλογίζομαι, γιατί εμείς οι γαύροι κι αν ξέρουμε από Μελισσανίδηδες… Οι βάζελοι να μην χαίρεστε –στο κανάλι του δικού σας τα είπε τα ωραία του ο Φαήλος.
Ναι, ναι, έρχεται μέρα. Μέρα που δεν θα του αρέσουν καθόλου του Φαήλου οι… θεωρίες του. Ούτε που τις διατύπωνε εδώ κι εκεί…
sotosblog

Εν αναμονή των γερμανικών εκλογών αύριο


Εν αναμονή των γερμανικών εκλογών αύριο 


Αβέβαιο αν θα καταφέρει η Μέρκελ να σχηματίσει κυβέρνηση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα -και ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι- τις δημοσκοπήσεις για τις κρίσιμες αυριανές Γερμανικές εκλογές.

Η Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί και θα επανέλθει στη Καγκελαρία, καθώς το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας είναι σταθερά πρώτη (το CDU είναι το Χριστιανοδημοκρατικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα στη Γερμανία και μαζί με το Βαυαρικό αδελφό κόμμα της, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας, η CDU δημιουργεί την ομάδα CDU/CSU) .

Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα για την Γερμανίδα Καγκελάριο όσον αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα κληθεί να δημιουργήσει καθώς οι εταίροι της Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παίζουν στο όριο του 5%, που απαιτείται για την είσοδο τους στη Βουλή.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ προηγείται ελαφρώς, με ένα ποσοστό 45%, έναντι όλων μαζί των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, τα οποία συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 44%.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ λαμβάνουν σταθερά ποσοστό 39% και τον νυν εταίρο τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να κερδίζουν μία μονάδα και να ανεβαίνουν στο 6%, συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emnid, η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση του Emnid δείχνει επίσης την υποστήριξη για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) να μένει σταθερή στο 4%, κάτω από το 5% που χρειάζεται για να εκλέξει βουλευτές.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), παραμένουν σταθεροί στο 26% ενώ οι σύμμαχοί τους, οι Πράσινοι, χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 9%. Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ντι Λίνκε» παραμένει σταθερό στο 9% .

Άλλες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, αλλά και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δείχνουν ότι θα υπάρξει μια αναμέτρηση στήθος με στήθος στις εκλογές της Κυριακής, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να συγκροτηθεί μετεκλογικά ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-αριστεράς υπό την Μέρκελ.

Ωστόσο, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Πιερ Στάινμπρουκ, έχει δηλώσει επανειλημμένως και απερίφραστα ότι "δεν σκοπεύει να γίνει το δεκανίκι" της Μέρκελ και έχει αποκλείσει την πιθανότητα συνεργασία.


πηγη

ΠΑΓΚΑΛΟΣ : ΕΚΔΗΛΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ....ΚΟΙΝΩΣ "ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΑΣΙΜΙΑ "



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ" ΠΑΡΟΛΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΝ ΤΟ "ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ" ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ



ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙ ΔΕΙΛΙΑΣ ΠΟΥ  ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ..
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΕΡΧΕΤΑΙ...ΘΕΟΔΩΡΕ...

O Νότης Μαριάς: "Μαζέψτε τους προβοκάτορες!" To 'πιασε το θέμα... χρυσή αυγή κι ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παίζουν μαζί για να σβήσουν το αντιμνημονιαξκό κίνημα! καμία συνεργασία για δήθεν αντιμετώπιση της χρυσής αυγής με τα γερμανοτσογλάνια της Μέρκελ!

Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ την έρευνα της Κάπα Research για την Τ.Α.

Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ την έρευνα της Κάπα Research για την Τ.Α.
“Το epoli.gr εξετάζοντας προσεκτικά όλα τα «ευρήματα» και συνδυάζοντας δύο εκ των σημαντικοτέρων εξ’ αυτών - ακομμάτιστο “παρελθόν”/ χωρίς κομματική στήριξη και δημοφιλία - καταλήγει σε ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα, που αν δεν ανατρέπει, τουλάχιστον αμφισβητεί, την αφοριστική - για σημαντικό μέρος των αιρετών του α’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης - θέση, «… η έρευνα καταδεικνύει ότι αμφισβητείται εκ θεμελίων το μοντέλο διοίκησης των δήμων, αλλά καταδικάζεται και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις εξουσίες οι δήμαρχοι».”Αυτό έγραψε ΜΟΝΟ το epoli.gr, την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο κύριο άρθρο του [βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ], όταν όλοι επέλεξαν να αναδημοσιεύσουν - χωρίς βάσανο - τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, για λογαριασμό Κυριακάτικης εφημερίδας, μία μεγάλη δημοσκόπηση, που για άλλη μία φορά, έβαλε κατά της Αυτοδιοίκησης: «… η έρευνα καταδεικνύει ότι αμφισβητείται εκ θεμελίων το μοντέλο διοίκησης των δήμων, αλλά καταδικάζεται και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις εξουσίες οι δήμαρχοι», εξετάζοντας προσεκτικά «ευρήματα» της έρευνας, που μόνο ως αντιφατικά μπορούν να χαρακτηριστούν, για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από ανάλυση ερευνών.
Χωρίς να «στεγνώσει καν η μελάνη» του άρθρου μας, η ίδια η ΚΕΔΕ, με επιστολή της [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ], την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο - 16.09.13 -, προς τους κ.κ. Σπύρο Ζαβατσάνο και Ηλία Νικολακόπουλο, Πρόεδρο ΣΕΔΕΑ και Πρόεδρο Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, αντίστοιχα, ζητά να της δοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία «που συνιστά δειγματοληπτική έρευνα, με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ» όπως γράφει επακριβώς στην επιστολή της και συνεχίζει:
«Επίσης, εάν τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού, στον οποίο αναφέρεται η συγκεκριμένη έρευνα, δεδομένου της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων…».
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με νέα της επιστολή [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ], την 20η Σεπτεμβρίου 2013, ζητά εκ νέου, από τους κ.κ. Σ. Ζαβιτσάνο και Η. Νικολακόπουλο, όλα τα στοιχεία και τα μέσα, βάσει των οποίων διεξήχθη η ανωτέρω δημοσκόπηση, «δεδομένου ότι θεωρούμε ότι δεν τηρήθηκαν, οι προβλεπόμενοι στον σχετικό Κώδικα, κανόνες δεοντολογίας», όπως αναφέρει στην επιστολή της αυτή, αμφισβητώντας «ανοικτά» πλέον την εγκυρότητα της δημοσκόπησης…


http://www.epoli.gr

20.9.13

Ο Πορτοσάλτε συμβουλεύει τον Κασιδιάρη...

Μετά τον «λαγό» της Χρυσής Αυγής, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ, που πριν μια εβδομάδα αναρωτήθηκε γιατί να μη μετέχει...


...μια "σοβαρότερη" Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία, ήρθε και η σειρά του έτερου Καππαδόκη, του Αρη Πορτοσάλτε που με τις «συμβουλές» του προς τους Χρυσαυγίτες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων... 
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φιλοξένησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον Ηλία Κασιδιάρη, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πορτοσάλτε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α. τον συμβούλευσε είπε: «Πρέπει να βρείτε τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους».
Αυτή του η φράση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες στο twitter να κατακεραυνώνουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος απάντησε: «Συνεχίστε εσείς την προπαγάνδα, εμείς τη δημοσιογραφία»
H προπαγάνδα πάντως του ΣΚΑΪ καλά κρατεί: ξεκίνησε από τους Λυριτζηδοοικονόμους («Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο») και συνεχίζεται με τους Μπάμπηδες και τους Ευαγγελάτους (χθες στην αντιφασιστική διαδήλωση έβγαλαν τίτλο ότι «αγανακτισμένοι κάτοικοι και πολίτες πετροβολούν τους διαδηλωτές»- αποδείχθηκε ότι... κάτοικοι και πολίτες ήταν παρακρατικοί και μυστικοί αστυνομικοί )

Δείτε και το βίντεο του infowar:

 


 Digital_image_processing_by takis_Vorini_Sept_2013
 
togreki μέσω zournalistas

Αντίστροφη μέτρηση για την τρόικα

Αντίστροφη μέτρηση για την τρόικα


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απάντηση του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα έχει αρχίσει, αλλά τα μηνύματα από τις δύο πλευρές δεν αφήνουν και φοβερά περιθώρια αισιοδοξίας. Η βεβαιότητα του υπουργού οικονομικών που δε βλέπει μέτρα στον ορίζοντα εδράζεται μόνο στο γεγονός ότι κατά 90% ο έλεγχος θα σπάσει σε δύο κομμάτια και αυτό που ξεκινάει την Κυριακή αφορά μόνο τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του 1 δισ., που απομένει από τον έλεγχο του Ιουλίου.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι ο κανονικός έλεγχος του τριμήνου, άρα και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, δε θα ξεκινήσουν παρά αμέσως μετά το Eurogroup του Οκτωβρίου (14/10).
Στις Βρυξέλλες έχουν αντιληφθεί πως η ελληνική πλευρά εκλαμβάνει το σπάσιμο του ελέγχου ως πίστωση πολιτικού χρόνου. Στην πράξη, όμως, ανάμεσα στην Κυριακή των γερμανικών εκλογών και το Eurogroup μεσολαβούν απλώς τρεις εβδομάδες, χρόνος που η ελληνική πλευρά ουκ ολίγες φορές έχει εξαντλήσει σε πολύ απλούστερες διαπραγματεύσεις.
Για παράδειγμα, η τρόικα δε φαίνεται να έχει πειστεί από τα email του υπουργείου οικονομικών για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Το προηγούμενο διάστημα η ελληνική πλευρά είχε αναπτύξει μία ρητορική άρνησης των λουκέτων. Τα τελευταία δεδομένα, όμως, δείχνουν πως ακόμα πιο δύσκολα η Κομισιόν θα μπορούσε να υποχωρήσει και η ελληνική πλευρά ξέρει από την περασμένη Τρίτη ακριβώς για ποιο λόγο.
Ένα απλούστερο θεωρητικά ζήτημα, αυτό της ρύθμισης των χρεών προς ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, πρέπει και αυτό να κριθεί κατά πόσο έχει επιτευχθεί, ενώ και για τον κώδικα των δικηγόρων η τρόικα έχει την πληροφόρηση πως το «άνοιγμα»του επαγγέλματος δεν είναι και τόσο «άνοιγμα».
Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη πως στο τέλος της μέρας η Αθήνα δε θα τραβήξει το πράγμα στα άκρα, καθώς χρειάζεται το 1 δισ. αφενός για να έχει ταμειακά διαθέσιμα όσο θα διαρκεί η μεγάλη διαπραγμάτευση, αφετέρου για να εγγράψει κατά την πάγια αλλά αμφισβητούμενη πρακτική της τα 500 εκ. ευρώ των SMPs στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και να ανακοινώσει ευκολότερα πρωτογενές πλεόνασμα, όπως κάνει από τον Αύγουστο.
Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, όμως, που βασίζεται στην είσπραξη κερδών από ελληνικά ομόλογα και στην ανατροφοδότηση του εσωτερικού χρέους δεν πρόκειται να σώσει κανέναν από την ανάγκη των πρόσθετων μέτρων.
Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί, καθώς αυτή τη στιγμή είναι παντελώς αστάθμητος είναι η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία το πρωί της Δευτέρας. Το ποιος θα είναι ο κυβερνητικός εταίρος και τι ποσοστό θα λάβει η Άνγκελα Μέρκελ θα κρίνει εν πολλοίς το αν οι Γερμανοί θα συνεχίσουν αυτήν τη σχετικά χαλαρή ρητορική σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα που επικράτησε τους τελευταίους μήνες ή θα σκληρύνουν τη στάση τους. Άλλος ένας λόγος που ο τωρινός έλεγχος δεν πρέπει να τραβήξει τρεις βδομάδες έχει να κάνει και με τη διάθεση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν έχει ακουστεί και περιμένει στη γωνία με τους πολύ αυστηρούς κανόνες του για το πότε το χρέος είναι βιώσιμο και πότε όχι.

Πηγή: Real.gr

Ποιος ωφελείται;


φονικό 



Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης


… ας δούμε λοιπόν και «ποιος ωφελείται», από τις εξελίξεις έντασης και βίας!!

- Εδώ και τρεις (3) μέρες, το 90% του χρόνου των ΜΜΕ, αφορά στο θάνατο του 34χρονου, από ένα Χρυσαυγήτη τραμποούκο και σε «εμπρηστικές» δηλώσεις πολιτικών παραγόντων και αλληλοκατηγοριών κομμάτων, για σκόπιμη πρόκληση έντασης, πυροδότησης επεισοδίων, κλίματος αναταραχής και βίαιης ανατροπής της Κυβέρνησης.

- Εδώ και τρεις (3) μέρες απεργεί και διαδηλώνει η μισή (περίπου) Ελλάδα και κανείς δεν ασχολείται και δε μαθαίνει τίποτα.

- Η εκπαίδευση είναι σε αφασία, η υγεία – κοινωνική πρόνοια εξαερώθηκαν, το ασφαλιστικό σύστημα βούλιαξε, οργανισμοί κλείνουν, άνθρωποι απολύονται, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα κλπ, αλλά ξαφνικά έπαψε να μας ενδιαφέρει.

- Τούτη είναι η περίοδος «επίθεσης» της Εφορείας, με εκκαθαριστικά, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, φορολογίες χωραφιών, Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρους Πολυτελείας, φημολογούμενες νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις παροχών και επιδομάτων, αλλά ξαφνικά δείχνουμε να είμαστε «υπεράνω» και να αδιαφορούμε.

- Ο περιβόητος «αντι-τρομοκρατικός νόμος» που βρίσκεται από το 1992 σκονισμένος στα συρτάρια, ξαφνικά άρχισε να αποκτά νόημα, να ξεσκονίζεται και να επιστρατεύεται – με πρωτοφανή μάλιστα συνταγματική ομοψυχία αποδοχής του και συσπείρωση εφαρμογής του – για να αντιμετωπίσει τη Χ.Α. (… κι όποιον άλλον πλέον μας λάχει, που μέχρι σήμερα είχε ασυλία).

- Στις Βρυξέλες παίζεται «χοντρό παιχνίδι» για εμάς (χωρίς εμάς), συζητούνται νέα πακέτα «πάρε – δώσε», ο πρακτικός και τυπικός παραγκωνισμός της Χώρας μας από δομές και αποφάσεις (βλ Προεδρία ΕΕ), νέοι κανονισμοί και στρατηγικές της ΕΕ κλπ, αλλά εμείς έχουμε δικά μας, πολύ σοβαρότερα για να ασχοληθούμε.

- Στην τελευταία κρίσιμη προεκλογική εβδομάδα των Γερμανικών εκλογών, η κα Μέρκελ και οι λοιποί περί αυτήν Ευρωπαίοι ηγέτες, απέκτησαν πλέον ένα ακόμα έμπρακτο (και τραγικό) πολιτικό επιχείρημα, αυτό του πραγματικού κινδύνου αποσταθεροποίησης του «ασθενούς» Νότου και του ευρώ, εξ αιτίας ανάδειξης του εθνικισμού και της Χ.Α.

- Η Ανατολική Μεσόγειος «φλέγεται» κυριολεκτικά, η γεωπολιτική κατάσταση διαμορφώνεται σε νέες βάσεις, γίνεται ένα απίστευτο παζάρι ανακατανομής ρόλων και ζωτικών χώρων, μοιράζονται οι ΑΟΖ, αλλά εμείς ασχολούμαστε με τη «μούχλα» του οίκου μας.

…… και στο βάθος (κατά το Νοέμβρη) «εκλογές», λόγω εκτάκτων αναγκών της Χώρας, από το κλίμα έντασης και ταραχών …. που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, η οποία οδεύει στα «εκτός νόμου» (και εκλογικής διαδικασίας), ικανοποιώντας έτσι «το λαϊκό αίσθημα», τη νομιμότητα και Συνταγματική τάξη, αλλά και την επιβίωση …. των επισφαλώς κατεστημένων κομματικών σχηματισμών !! Τα συνθήματα, απλά και ξεκάθαρα :

- Με τη Χ.Α. εκτός εκλογικής διαδικασίας : «Ευρώ ή Δραχμή» !!

- Με τη Χ.Α. εντός εκλογικής διαδικασίας : «Εμφύλιος» !!

 

 

 

olympia

Ο Κος ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΚΟΥΕΙ??? Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ : "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"


Άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση της Χρυσής Αυγής προτείνει ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία που τιτλοφορείται «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης» το στέλεχος της ΝΔ σημειώνει ότι η βάση της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» που θέλουν «δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας»


«Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Φαήλος Κρανιδιώτης προτείνοντας «καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας, στιβαρή εξωτερική πολιτική, αποκατάσταση της αμυντικής μας ισχύς, όχι μόνο σε υλικό αλλά και με αξιοπρεπείς αποδοχές του προσωπικού, γερό χτύπημα της ανεργίας με άμεση εκκίνηση των μεγάλων έργων, επανελλήνιση της Παιδείας».  

Ολόκληρο το άρθρο Κρανιδιώτη
Τα κόμματα δεν γίνονται από τσαντίλα ή πίκα. Δεν γίνονται μονοθεματικά, επειδή απλά διαφωνείς σ’ ένα μεγάλο ζήτημα, π.χ. το Μνημόνιο. Ούτε αρκεί η αγανάκτηση του κόσμου για κάποιο πρόβλημα. Οι εισπράξεις που κάνεις μόνο λόγω του θυμού των πολιτών είναι ανεμομαζώματα. Και ξέρετε τι λέει ο λαός γι’ αυτά.

Δεν μπορείς να στηρίξεις τη δημιουργία και την εξέλιξη ενός πολιτικού οργανισμού, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ρίζες στην Ιστορία και στη λαϊκή συνείδηση. Χωρίς σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως χωρίς ταυτότητα.

Ποτέ δεν έχω γράψει με ειρωνείες και επιθετικούς χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, παρότι συχνά συμπεριφορές ορισμένων δίνουν λαβές για να γραφτεί από δράμα έως επιθεώρηση. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι καλοί φίλοι. Ορισμένοι δε εξ αυτών γνωρίζουν καλά πόσο προσπάθησα εκατέρωθεν εκείνο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Μεσοπρόθεσμου, με τις ταπεινές μου δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν η σύγκρουση και η διαγραφή.

Ο κύριος λόγος της στάσης μου είναι ότι η βάση των ΑΝ.ΕΛ. όπως και της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι. Τσαντισμένοι κεντρώοι, δεξιοί, που απηύδησαν από την παρακμή και τη φτωχοποίηση, που δεν δέχτηκαν την υποτιθέμενη real politik της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που θέλουν δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στα εθνικά θέματα. Υπάρχουν στις τάξεις τους ακόμη και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ή την Αριστερά, πατριώτες, που μπούχτισαν με την πολιτική ορθότητα του ΠΑΣΟΚ και της μηδενιστικής, λαθρολάγνας Αριστεράς. Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είναι εραστές της δραχμής ή του… δολαρίου ούτε ναζιστές.

Είναι απλά οργισμένοι, απελπισμένοι κι αυτό τους οδηγεί σε επιλογές που θεωρούν πιο ριζοσπαστικές. Εκδικούνται το πολιτικό σύστημα. Ούτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διανοούνται οι μεν ούτε, φυσικά, οι δε έγιναν ξαφνικά λάτρεις του Αλφρεντ Ρόζεμπεργκ και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν διψήφιο νούμερο. Απλά αναζητούν έκφραση κι εκφράζουν τιμωρητικά τη δυσαρέσκειά τους.

Είπα πρόσφατα σε συνέντευξη ότι ηγετικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. λένε μεταξύ τους «ρε, πού μπλέξαμε» και πριν αλέκτορα φωνήσαι άρχισαν τα όργανα.

Θυμόμαστε όλοι την ιστορία με το περίφημο non paper του Πάνου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα περί διεκδικούμενων υπουργείων και τις ιστορίες για αγρίους περί... πλαστογραφίας. Ηταν η πρώτη κρυάδα των ψηφοφόρων, που εδώ και καιρό παρακολουθούν και το πολιτικό φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος επιπόλαιος θα έλεγε ότι θα ήταν φυσικό να συνεργαστούν οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις. Προσπαθώ όμως να φανταστώ π.χ. τον Ζώη, τον Μανώλη, τον Μαρκόπουλο, τον Αναγνωστάκο αλλά κυρίως τους ανώνυμους ψηφοφόρους να χειροκροτούν τη Ρένα του Ακη για τα «ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών», τις χατζηαβάτικες θέσεις των συριζαίων για τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και τον αναθεωρητισμό τους για την Ιστορία ή τις σοβιετικές αντιλήψεις τους για το Δημόσιο και την ανάπτυξη. Πιο πιθανό είναι να δω την «Κλάραμπελ» Κωνσταντοπούλου σε περιπτύξεις με τον Κασιδιάρη παρά την πλειονότητα των ψηφοφόρων και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. να αγκαλιάζει τον διαταραγμένο αριστερισμό της Κουμουνδούρου.

Δεν αρκεί λοιπόν το «αντιμνημόνιο» για την επιβίωση ενός κόμματος. Κι έρχεται αβίαστα το ερώτημα: Για να γίνει βουλευτής ο «Πενήντα - Πενήντα» στερήθηκε η παράταξη την αυτοδυναμία και οδηγήθηκε στην αναγκαστική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.; Σίγουρα υπάρχουν ένθεν κακείθεν ευθύνες για τη διάσπαση. Ομως αυτοί που έφυγαν ή «εκβίασαν» τη διαγραφή τους θα έπρεπε να κρατήσουν τις δυνάμεις της Λαϊκής Δεξιάς που επηρεάζουν μέσα στην ευρύτερη παράταξη. Να έχουν το στομάχι και την υπομονή να καταγράψουν τη διαφωνία τους αλλά να μείνουν στον φυσικό τους χώρο, να αγωνιστούν να τον μεταρρυθμίσουν στην κατεύθυνση ενός εθνικού λαϊκού κόμματος, θεματοφύλακα του πατριωτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελεύθερης οικονομίας αλλά και του παρεμβατικού κράτους. Οχι να κάνουν στην μπάντα για τους νεοφιλευθέρους.

Κι εγώ διαφώνησα με πολλά κι ακόμη διαφωνώ σε κάποια μικρά ή μεγάλα. Η πολυδιάσπαση όμως δεν ωφελεί την πατρίδα και δευτερευόντως την παράταξη. Οι κορόνες του μίσους, οι τυχοδιωκτικοί ακροβατισμοί δεν αποτελούν αληθινή πολιτική. Είναι πυροτεχνήματα για τα δελτία.

Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας, στιβαρή εξωτερική πολιτική, αποκατάσταση της αμυντικής μας ισχύς, όχι μόνο σε υλικό αλλά και με αξιοπρεπείς αποδοχές του προσωπικού, γερό χτύπημα της ανεργίας με άμεση εκκίνηση των μεγάλων έργων, επανελλήνιση της Παιδείας.

Στον χρόνο που κέρδισε η πατρίδα με τόσο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό κόστος, ας ανασυγκροτήσουμε και την παράταξη, ενώνοντας πρώτα τη βάση της με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων. Αλλωστε αυτοί είναι το πραγματικό κόμμα.



 http://tvxs.gr

Οι εκλογές και τα ρόπαλα. Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης

Οι εκλογές και τα ρόπαλα. Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης


Βρεθήκαμε στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια της Μαρίας Φαραντούρη. Καθισμένοι πλάι-πλάι παλιοί σύντροφοι όπως ο Κουτσούμπας, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και η αφεντιά μου. «Είμαστε εδώ τέσσερις γενιές αριστερών», τους είπα. «Εμείς προσπαθήσαμε ξανά και ξανά να χτυπήσουμε την πόρτα της Εξουσίας. Δεν τα καταφέραμε. Τώρα την χτυπά ο νεότερος…». «Και ;;;», ρώτησε κάποιος από το πηγαδάκι που είχε σχηματιστεί γύρω μας. «Άκου φίλε», του είπα, «μπορεί όλοι εσείς να σκέφτεστε (και με το δίκιο σας) ένα σωρό πράγματα για μας, όμως η Ελληνική Αριστερά είναι ένα ποτάμι. Το ίδιο. Βρεθήκαμε μπροστά σε βράχους. Χωριστήκαμε σε διχάλες. Εν πάση περιπτώσει. Τώρα την πόρτα χτυπά ο νεότερος…». «Και τι να ψηφίσουμε;» μπήκε κάποιος στο ψητό. «Τσίπρα», του λέω, «τι άλλο;». Ο Κουτσούμπας χαμογέλασε αμήχανα. «Και ΚΚΕ βέβαια…». Κάποια κυρία με κοίταξε επιτιμητικά. «Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας», της είπα. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη μου απάντηση. Δηλαδή και Τσίπρα και ΚΚΕ.

Δυστυχώς αυτά είναι λόγια που λέγονται στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα του διαλείμματος μιας συναυλίας. Πίσω όμως κρύβεται η ωμή πραγματικότητα και η προσωπική μου τραγωδία. Που μεγαλώνει όσο λιγοστεύει το λαδάκι στο καντήλι μου. Και μιας και η «Αυγούλα» μου έκανε την τιμή να με αναφέρει αδράχνοντας την ευκαιρία, για να προβάλει ένα προεκλογικό σύνθημα, θα πρέπει νομίζω να μου δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσω ολοκληρωμένα την σκέψη μου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο της Αριστεράς.

Στις συναντήσεις μας στα πλαίσια του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. διαπιστώθηκε η βασική μας διαφορά (ανάμεσα στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές μου), που εξακολουθεί να υπάρχει: δηλαδή αν είναι εφικτή η ριζική αλλαγή (που έχει ανάγκη ο τόπος) μέσα ή έξω από το Σύστημα Εξουσίας. Το «μέσα» σήμαινε συμμετοχή στις εκλογές με στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής Εξουσίας. Το «έξω», να βάλουμε όλοι μας το όποιο βάρος μας για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης. Είναι αλήθεια ότι από τις αρχές του 2011 η πολιτική μου σκέψη ριζοσπαστικοποιήθηκε. Γιατί; Πρώτον γιατί διαπίστωσα την αρχή του τέλους του δικομματισμού, που σημαίνει απαλλαγή της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας από τον άμεσο ιδεολογικο-πολιτικό και κομματικό έλεγχο των δύο ιστορικών εκπροσώπων της ξένης εξάρτησης. Δεύτερον, η αποκάλυψη με την υπογραφή του Μνημονίου όχι μόνο του αντιλαϊκού αλλά και του αντεθνικού ρόλου των ηγετικών παραγόντων που κρατούσαν κάτω από τον άμεσο έλεγχό τους τούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση και της Ν.Δ. στην επόμενη. Μιλάμε για το 80% περίπου των Ελλήνων ψηφοφόρων! Τρίτον, κουρελιάστηκαν οριστικά οι μάσκες που έκρυβαν το αληθινό αποκρουστικό πρόσωπο των λεγομένων ξένων «προστατών» μας, ώστε σήμερα να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην πιστεύει ότι ο στόχος τους είναι να μας εξαθλιώσουν και να μας κατατρομοκρατήσουν, ώστε να καμφθεί κάθε δυνατότητα του Λαού μας και να παραδοθεί σαν «πρόβατο επί σφαγήν» στα οικονομικά και στρατηγικά τους συμφέροντα. Ειδικά τώρα, μετά την αποκάλυψη του πετρελαϊκού μας πλούτου, ο στόχος τους είναι να τον ελέγξουν και να τον καρπωθούν δίνοντας στον Λαό μας λίγα ψίχουλα, αφού θα έχει εξασφαλιστεί η οριστική του υποταγή στην θέλησή τους.

Αυτές οι διαπιστώσεις με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η τεραστίων διαστάσεων απελευθέρωση του Λαού μας από τους καταναγκασμούς και τις αυταπάτες του δικομματισμού σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του ρόλου των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης και των τοπικών συμμάχων και οργάνων τους (που όλοι μαζί, θεσμικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, κρατικοί παράγοντες συνιστούν το πλέγμα του Συστήματος Εξουσίας) δημιουργούν για την χώρα μας μια σπάνια ιστορική ευκαιρία! Ποιο ήταν το «κλειδί»; Ο ενημερωμένος λαός, που όπως έδειξαν οι μεγάλες διαδηλώσεις του 2011 και του 2012, άρχισε να κατανοεί τη δύναμή του και να ανιχνεύει την ευθύνη του για την αναγκαία ριζοσπαστική αλλαγή. Φτάνει να καταφέρει να ενωθεί γύρω από ένα κοινό στόχο και μια ενιαία αντιστασιακή ηγεσία. Αυτή ήταν κατά την άποψή μου η ώρα της Αριστεράς. Και γι’ αυτό ξαναβγήκα, 86 χρονών, σε δρόμους και σε πλατείες. Όπως σε κάθε παρόμοια στιγμή, όταν ο Λαός φορτώνεται με ιστορικές ευθύνες και κατά κάποιον τρόπο είναι «άγραφο χαρτί», περιμένει ένα χέρι να γράψει επάνω μια λέξη. Στα 1821 η λέξη ήταν «Ελευθερία». Στα 1843, «Σύνταγμα». Στα 1912 «Εδαφική ολοκλήρωση». Στα 1940 «Αντίσταση». Στα 1973 «Δημοκρατία». Στα 2012 (ακόμα και σήμερα) η λέξη που περιμένει είναι «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ».

Στις συζητήσεις μας με τους Γλέζο, Τσίπρα, Δραγασάκη είχα την ευκαιρία να τους αναπτύξω τις απόψεις μου. Δεν εισακούσθηκα. Όπως και δεν κατόρθωσα με την Σπίθα να επικοινωνήσω ελεύθερα με τον Λαό, για να του αποδείξω ότι υπάρχει λύση εφικτή και αναίμακτη έξω από το Σύστημα. Και ότι αν τη χάσουμε, αυτό σημαίνει ότι στα 1821 δεν έγινε Επανάσταση. Στα 1843 δεν κερδήθηκε Σύνταγμα. Στα 1912 δεν έγιναν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, στα 1940 με το ΟΧΙ δεν έγινε Εθνική Αντίσταση και στα 1973 με το Πολυτεχνείο δεν έπεσε η Χούντα. Τόσο κοσμοϊστορική σημασία έδινα στη σημερινή συγκυρία. Πίστεψα με πάθος ότι είναι δυνατή επί τέλους η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και γι’ αυτό τον λόγο η τωρινή μου απογοήτευση με οδήγησε στη δραματική μου απόφαση να θεωρώ τον εαυτό μου «νεκρό» πολιτικά.

Συμπτωματικά αυτή η συνάντηση των τεσσάρων έτυχε να γίνει την επομένη μέρα που έβαλα τη λέξη «ΤΕΛΟΣ» κάτω από το έμβλημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στην Ιστοσελίδα της. Φυσικά «ΤΕΛΟΣ» όχι για την Σπίθα αλλά για τη δική μου ολοκληρωτική αποστράτευση ως μαχόμενου πολίτη, έπειτα από αγώνες 70 χρόνων, μιας και οι απόψεις μου δεν έγιναν τελικά γνωστές στον Λαό ούτε αποδεκτές από τις συγγενέστερες πολιτικές ηγεσίες. Η συνάντηση αυτή έγινε επίσης την επομένη της δημοσίευσης ενός προφητικού, για άλλη μια φορά, άρθρου μου, στο οποίο έγραφα ότι η Χρυσή Αυγή έχει περάσει στη φάση του αίματος και του θανάτου, με κύριο στόχο την Αριστερά. Θα ήθελα λοιπόν από την «Αυγή» να προβάλει αυτή την έκκληση που διατύπωσα χθες στους παλιούς συνοδοιπόρους μου υπενθυμίζοντας ει δυνατόν, ορισμένα αποσπάσματα από το άρθρο μου εκείνο. Αν δεν τους ενώνει η επίθεση, ας τους ενώσει η άμυνα! Ήδη χθες ήρθε η επιβεβαίωση της προειδοποίησής μου, είχαμε τον πρώτο νεκρό! Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για τη χώρα. Όμως για μας τους αριστερούς (κάθε χώρου ή εκτός «χώρου») είναι άμεσος… Τώρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι η τυχαία μας συνάντηση στο διάλειμμα της συναυλίας του Ηρωδείου μπορεί και να μην ήταν τυχαία! Και φυσικά δεν επιτρέπεται να περιοριστεί σε ένα σύνθημα… Γιατί τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ μας για την επίθεση στο Πέραμα μπορεί και πρέπει να ξυπνήσουν μέσα μας τους εφιάλτες του παρελθόντος, οι υπεύθυνες ηγεσίες πρέπει να λάβουν έγκαιρα μέτρα σε απόλυτη προτεραιότητα, για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι αυτοί που ευθύνονται για τις δύο μεγάλες τραγωδίες του τόπου μας, τον Εμφύλιο Πόλεμο και την Δικτατορία…

Νόμος- έκτρωμα ξεπατώνει τα δάση


 dasos 



Οι εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force για αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας των δασών και…

των δασικών εκτάσεων εισακούστηκαν με ευλάβεια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που με ένα σχέδιο νόμου – έκτρωμα, που ανατρέπει κάθε έννοια συνταγματικότητας, παραδίδει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας στις ορέξεις κάθε πικραμένου.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», που τέθηκε σε διαβούλευση εξαιρεί από την προστασία περίπου 15 εκατομμυρία στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, τις οποίες «βαφτίζει» δημόσιες γαίες, ενώ επιτρέπει την οικοδόμηση σε δάση και δασικές εκτάσεις από νοσοκομεία και εκπαιδευτήρια, μέχρι τουριστικές εγκαταστάσεις και βιομηχανίες! Παράλληλα το δημόσιο απεμπολεί το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του, παραδίδοντας δημόσια περιουσία σε πάσης φύσεως καταπατητές και ενδιαφερόμενους.

Οι πιέσεις των δανειστών για δραστική αλλαγή της προστατευτικής νομοθεσίας είχαν ενταθεί τον τελευταίο καιρό με πρόσχημα δήθεν την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης της χώρας και της προσέλκυσης επενδυτών. Πιέσεις που συνεχίζονται και προς την κατεύθυνση της αλλαγής εκ βάθρων των χρήσεων γης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ξεπατώνει το Σύνταγμα και τη δασική νομοθεσία, μεταξύ άλλων:

- Επιτρέπεται η εγκατάσταση σε δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες γαίες, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, μελισσοκομείων, εκτροφείων θηραμάτων, εκτροφείων γουνοφόρων

- Επιτρέπεται η εγκατάσταση βιομηχανιών κοπής και επεξεργασίας ξύλου ή βιομηχανιών που έχουν ως πρώτη ύλη το ξύλο ή άλλα προϊόντα του δάσους ως και η κατασκευή εργοστασίων άντλησης και εμφιάλωσης νερού

- Επιτρέπεται η επέμβαση σε δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες γαίες για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής καθώς και η εγκατάσταση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων

- Επιτρέπεται η εγκατάσταση γηπέδων γκολφ, μονάδων ιαματικής θεραπείας και κέντρων ιαματικού τουρισμού

- Επιτρέπεται σε δημόσιες γαίες αλλά και δασικές εκτάσεις η εγκατάσταση μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, τυροκομικών μονάδων επεξεργασίας γάλακτος, ελαιοτριβείων, σφαγείων και χερσαίων εγκαταστάσεων μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

-Επιτρέπεται η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων και το δάσος χαρακτηρίζεται ως χώρος πρασίνου

-Επιτρέπεται η εγκατάσταση σε δημόσιες γαίες και σε ορισμένες δασικές εκτάσεις η εγκατάσταση ναυπηγείων, διυλιστηρίων και δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών

-Επιτρέπεται η κατασκευή αεροδρομίων, τεχνητών λιμνών, φραγμάτων, χερσαίων εγκαταστάσεων λιμένων και εγκαταστάσεων άντλησης υδρογονανθράκων σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και δημόσιες γαίες με ειδικό νόμο για κάθε περιοχή ή με έγκριση του υπουργού ΠΕΚΑ.

-Επιτρέπεται η διάνοιξη εθνικών, επαρχιακών, δημοτικών οδών και σιδηροδρομικών γραμμών διά μέσου δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων καθώς και δημοσίων γαιών

-Επιτρέπεται εντός δημοσίων γαιών και δασικών εκτάσεων η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικών κτηρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), ιερών ναών, σωφρονιστικών καταστημάτων, εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, χώροι αποθήκευσης και επεξεργασίας στερεών και υγρών αποβλήτων

-Επιτρέπεται η πολεοδόμηση των δημοσίων γαιών για κατοικία ακόμα κι αν είναι δημόσιες εφόσον η ένταξή τους επιβάλλεται από τον πολεοδομικό σχεδιασμό

- Δεν κηρύσσεται αναδασωτέο δάσος ή δασική έκταση, των οποίων ενεκρίθη νομίμως η μεταβολή του προορισμού για την εκπλήρωση σκοπού δημοσίου συμφέροντος

-Δασικού χαρακτήρα εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση, πριν τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του 1975 και διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα, δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας

Το καταπληκτικό είναι ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που απλόχερα και χωρίς καμιά ένσταση παραδίδει δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις για πάσα χρήση, απαγορεύει την εγκατάσταση εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας και μόνον!

Directnews.gr

Προς ακραίους


Προς ακροδεξιούς, φασίζοντες, ακροαριστερούς, αντιεξουσιαστές κτλ. Προς όλα δηλαδή τα χουλιγκάνια που περιβάλουν τα φονικά τους ένστικτα με μανδύα "ιδεολογίας":

Σιχαίνομαι τη βία κι εσάς επειδή ασκείτε βία. Το ότι οι εγκέφαλοί σας είναι καμένοι είναι φανερό. 

Θα σας δώσω μια ευκαιρία να αποδείξετε ότι κάνω λάθος. Ότι μπορείτε ακόμη να σκεφθείτε τα στοιχειώδη. 

Αναρωτηθείτε: 

«Τι σόι στόχοι είναι αυτοί που χτυπάμε;». 

Αφού είστε κατά του «συστήματος» και οι μεν και οι δε, κι αφού οι γάιδαροι του συστήματος είναι φανεροί, εσείς γιατί χτυπάτε τα σαμάρια; 

Όλο κανέναν φουκαρά λαθρομετανάστη, πεινασμένο και εξαθλιωμένο. Ποτέ τον βαλκάνιο κατσαπλιά με το Καλάσνικοφ, ποτέ τον Αφρικανό νταβαντζή με τη χαντζάρα. 

Όλο κανέναν μπατσάκο, οικογενειάρχη και κακοπληρωμένο. Ποτέ το λαμόγιο με τη Μερσέντες, ποτέ τον παπαγάλο με το Καγιέν. 

Όλο τις παράγκες και ποτέ τις βίλες. 

Όλο τα σαραβαλάκια και ποτέ τις κουρσάρες. 

Όλο τους αναλώσιμους και ποτέ τις ελίτ. 

Όλων σας φταίει ο καπιταλισμός, αλλά τους καπιταλισταράδες δεν τους πειράζετε. «Χώσιμο» σε πλούσιο ούτε γι αστείο δεν επιχειρείτε. Μόνο σε αδύνατους την πέφτετε, μόνους και απροστάτευτους. Πολλοί εσείς και οπλισμένοι, σε λιγότερους και αόπλους. Εύκολοι στόχοι και ακίνδυνοι. 

Την πέσατε ποτέ, είτε οι μεν είτε οι δε, στους εμπόρους ναρκωτικών; Στους λαθρέμπορους; Στους δουλέμπορους; Στους εμπόρους σάρκας; Στους εμπόρους όπλων; Οι «ιδεολογίες» σας αυτούς έπρεπε να τους στοχοποιούν πρώτους. 

Πώς; Δεν τους ξέρετε; 

Ελάτε τώρα ρε! Και οι πέτρες τους ξέρουν. Φοράνε λευκά κολάρα και πουλάνε μούρη στους μικροαστούς. Υπεράνω πάσης υποψίας είναι για τους ηλιθίους. Εσείς σαν «υποψιασμένοι» και άνθρωποι της πιάτσας πρέπει να τους γνωρίζετε καλά. 

Ακόμη όμως κι αν δεν τους ξέρετε αυτούς, τους άλλους δεν τους ξέρετε; Τους εκδότες, τους καναλάρχες, τους επιχειρηματίες νυκτερινών κέντρων, τους προέδρους των ΠΑΕ, τους μουράτους της τι-βι δεν τους ξέρετε; 

Γιατί δεν είχατε ποτέ, έτσι για αλλαγή, μια ειρηνική αντιπαράθεση με δαύτους; 

Την πέσατε ποτέ σε κανένα ξέκωλο; Αφού υποτίθεται ότι είστε προστάτες των «χρηστών ηθών» οι μεν και πολέμιοι της εμπορίας σεξ των καπιταλιστών οι δε. Πήγατε ποτέ με πανό έξω από το ξενυχτάδικο όπου η ποπ πουτάνα κουνάει τον απαυτό της και αυτό το λένε τέχνη; 

Πήγατε ποτέ να διαμαρτυρηθείτε έξω από κανένα γήπεδο; Αφού υποτίθεται ότι είστε υπέρ της ευγενούς άμιλλας οι μεν και κατά της κλοπής του ιδρώτα του λαού οι δε. Πήγατε να γιουχάρετε τους απατεώνες που ξεπλένουν το χρήμα που κλέψανε από τον λαό αγοράζοντας ντοπαρισμένα τσογλάνια που κλωτσάνε ένα πετσί και αυτό το λένε αθλητισμό; 

Το αντίθετο κάνετε. Βγαίνετε με τα ξέκωλα, ζητωκραυγάζετε τα τσογλάνια και έμμεσα ή άμεσα αβαντάρετε και τα αφεντικά τους. Βέβαια, δεν λέω, πάρα πολλοί μπράβοι των λαμόγιων είναι δικοί σας. Πάρα πολλοί φονιάδες είναι «εθνικιστές» ή «αντιεξουσιαστές». Τα βάζει κανείς με τ’ αδέρφια του; Δεν τα βάζει. 

Αλλά να, αν μπορείτε, αναρωτηθείτε: 

«Το σόι στόχοι είναι αυτοί;». 

Και μετά κάντε την κίνηση ματ. Ρωτήστε τ’ αφεντικά σας! 

«Το σόι στόχοι είναι αυτοί αφεντικό;». 

Τ’ αφεντικά σας είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Παίζουν συγκεκριμένους ρόλους. Στη διανομή των ρόλων, τους μεν τους βαφτίσανε «πατριώτες» τους δε «αντιεξουσιαστές». 

Και οι μεν και οι δε, θα σας απαντήσουν ότι «δεν ήρθε ακόμη η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης» και επί του παρόντος «οι στόχοι είναι συμβολικοί». Σ’ αυτό το τελευταίο θα λένε αλήθεια. 

Οι στόχοι είναι συμβολικοί, επειδή τους επιλέγουν συστημικοί. Συμβολίζουν την προσπάθεια του συστήματος να επιβληθεί δια της ανωμαλίας. Να αποπροσανατολίσει. Να ασχολείται ο λαός με τους γοβιούς και τις σαλιάρες και να ξεφεύγουν οι καρχαρίες. 

Αποδείξτε ότι έχω άδικο και μπορείτε να σκεφτείτε. 

Ρωτήστε τους! 

Υ.Γ Μερικοί κερατούκληδες είναι και μαρτυριάρηδες (-«Έλα Ελένη!»), οπότε θα πρέπει να τους απογοητεύσω. Ομιλώ για ειρηνικό ακτιβισμό (τύπου Γκριν Πις) και τίποτε παραπάνω. Οι «στόχοι» αφορούν σε ειρηνικές πράξεις, όπως αρμόζει σε ανθρώπους.  
πηγη εδώ

Φώτο σοκ,ο αστυνομικός στοχεύει με το όπλο του το πλήθος.




Φαίνεται το όπλο που κρατάει ο μπάτσος και σίγουρα στοχεύει προς το άοπλο πλήθος και όχι στον αέρα.

http://anemosantistasis.blogspot.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που πυροβόλησε στον αέρα στη Δάφνη ήταν ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.
Ο ίδιος όπως υποστηρίξε ότι πήγαινε σπίτι του όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων. Τότε στην προσπάθεια του γλιτώσει, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβόλησε στον αέρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Τα ανδρείκελα και ο Διχασμός…



Γράφει η Μιχαλού
Χρυσή Αυγή και παρακράτος έγιναν σε με μια μέρα κουβάρι… Και όλα αυτά διότι το πολιτικό μας σύστημα είναι κλονισμένο, αμφισβητούμενο και κατακερματισμένο!!!
Το τραγικό αυτό γεγονός ήρθε κουτί στους καρεκλοκενταύρους της Βουλής όχι μόνο γιατί τώρα θα αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τις απολύσεις διαθεσιμότητα και γενικότερα την εξαθλίωση του ελληνικών οικογενειών, αλλά και για να μεταφέρει τη σύγκρουση στη λαϊκή βάση, ώστε να μείνουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας μάλιστα την τακτική του διχασμού της κοινωνίας.
Έψαχναν την ευκαιρία και την βρήκαν για να αρχίσουν και πάλι την  τρομοκρατική τους προπαγάνδα, το ψεύδος τους, τις συκοφαντίες τους και τα ταχυδακτυλουργικά τους τεχνάσματα εναντίον των  ΑΠΕΡΓΙΩΝ και της γενικότερης αντίδρασης…
Δήθεν τώρα αναρωτιούνται για το πώς έχουν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα; Μα όλα γίνονται εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης, των άγριων μέτρων λιτότητας…Αυτά έφεραν, την κοινωνική ανομία, τη διαφθορά και έδωσαν  τη δυνατότητα σε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, να δρα ανεξέλεγκτα, και να προσηλυτίζει μάλιστα απελπισμένους ανθρώπους για να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους…αφαιρώντας ακόμη και ανθρώπινες  ζωές!!!
Και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον κόσμο οργισμένο για το χάος του πολιτικού μας συστήματος,  το Μέγαρο Μαξίμου έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να  κερδίσει η Ν.Δ. κανένα ψηφαλάκι …
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιθύνοντες – κάνουν πως δεν άκουσαν  – το ερώτημα του δημοσιογράφου  του BBC, Paul Mason- ο οποίος ανέβασε και βίντεο ντοκουμέντο  στο twitter ,  με αφορμή τα επεισόδια στο Κερατσίνι,  – προς την ελληνική κυβέρνηση την οποία ρωτά αν μπορεί  να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video !!!!
το Ποντίκι

“Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία”. Του Στέφανου Κασιμάτη (συναδέλφου του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, του κ. Άρη Πορτοσάλτε) από την Καθημερινή.



 

 

 

 

 

 

 

 

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού…) στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της Αριστεράς από οιονδήποτε αυτόκλητο φορέα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σύνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το προσέχουμε. Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας. Σας θυμίζω σχετικώς μόνον μια σκηνή από την ιδιόμορφη αθηναϊκή καθημερινότητα – σκηνή την οποία όλοι έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά μας ξανά και ξανά: την τελετουργία της θραύσης των μαρμάρων, παρουσία της απαθούς Αστυνομίας, σε κάθε συλλαλητήριο που γίνεται με τη συμμετοχή αναρχικών κουκουλοφόρων.

Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία χρόνια, αλλά και χάρη στα αγαθά της παγκοσμιοποίησης, σχεδόν οι πάντες έχουμε πια διαμορφώσει εικόνα της ζωής στις αναπτυγμένες, ευνομούμενες ευρωπαϊκές χώρες, με τις οποίες μας κολακεύει τόσο πολύ να συγκρινόμαστε (και, φυσικά, να βρίσκουμε πάντα ότι εμείς υπερτερούμε…) Ας προσπαθήσουμε, παρακαλώ, να μεταθέσουμε στην εικόνα αυτή, που έχουμε αποκτήσει με τα ταξίδια στο εξωτερικό, τη σχεδόν «φυσιολογική» σκηνή της θραύσης των μαρμάρων και τότε θα καταλάβουμε πόσο βαθιά παράλογη είναι όχι τόσο η ασυδοσία των ακραίων εκφάνσεων της Αριστεράς (αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν, σε τελευταία ανάλυση…), μα προπαντός η ανοχή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας στις μορφές της βίας που επιλέγει κάθε φορά.

Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν. Επιτέλους, ας παραδεχθούμε ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά σε τούτη τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Ας το παραδεχθούν, μάλλον, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου που τόσα χρόνια κάνουν τις κότες μπροστά στο φαινόμενο -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, όπως των Ν. Δένδια και Φ. Σαχινίδη- γιατί εμείς οι άλλοι το έχουμε καταλάβει προ πολλού. (Για ποιον λόγο νομίζετε εξαφανίσθηκε από την πολιτική εκείνος ο ανεκδιήγητος Παπουτσής;)

Και αν ώς τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών «ιεράς αγανακτήσεως» και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη. Το έδειξαν τα γεγονότα στο πανηγύρι του Μεσολογγίου, ώστε να το μπορούν πια να το δουν καθαρά όσοι μέχρι πρότινος αναπαύονταν στις βολικές βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης: το χρώμα της βίας δεν κάνει καμία διαφορά ως προς την ουσία της. Εξ ου και η υστερία με την οποία Δ. Παπαδημούλης και Ζ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασαν στον εύστοχο συσχετισμό ακροδεξιάς και ακροαριστερής βίας που τόλμησε ο Φ. Σαχινίδης από το βήμα της Βουλής. (Παρεμπιπτόντως, η φουκαριάρα η Σ. Σακοράφα, που κάθεται συνήθως μπροστά από την κ. Κωνσταντοπούλου στα έδρανα της Βουλής, πρέπει να έχει πλέον κουφαθεί από τις τσιρίδες της Ερινύας του ΣΥΡΙΖΑ…)

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες – όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου.

Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει, διότι είναι, τρόπον τινά, αναγκαστική. Αν την αφήσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνον θα έχει στερηθεί το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει, αλλά η απραξία θα της επιφέρει ένα σοβαρό κόστος. Αν, δηλαδή, διαχωρίσει την καλή βία της άκρας Αριστεράς από την κακή της άκρας Δεξιάς, ενισχύει την οιονεί νομιμοποίηση της πρώτης και καλλιεργεί το έδαφος για την περαιτέρω εξάπλωση της δεύτερης. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλο της πολιτικής ευπρέπειας και ας κοιτάξουμε πού έχουμε φθάσει: στις παρέες σας, εκεί όπου μιλάτε ελεύθερα, πόσοι είναι εκείνοι που ευχαριστήθηκαν την προεκλογική μπούφλα που έφαγε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλ. Κασιδιάρη, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να το πουν παραέξω; Η διαφοροποίηση αριστερής και δεξιάς βίας υπέρ της πρώτης θα τους κάνει να ξεπεράσουν την ντροπή ή τον φόβο που τώρα τους συγκρατεί. Εξάλλου, το διδάσκει και η Ιστορία: στη Γερμανία της Βαϊμάρης, τα Τάγματα Εφόδου του Ρεμ δεν ήλθαν μόνα τους, επειδή τα γέννησε η κρίση· ήλθαν παρέα με τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες των κομμουνιστών. Τα δε Τάγματα Ασφαλείας στην Αργολίδα οι κάτοικοι τα υποδέχονταν με ζητωκραυγές, μετά το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε ο ΕΛΑΣ το καλοκαίρι του 1943.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση αδρανήσει μπροστά στην ευκαιρία που της προσφέρεται τώρα από τη Χρυσή Αυγή, τότε κατρακυλάει στον δρόμο που χάραξε ο Πάκης, τον Δεκέμβριο του 2008. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χειροκροτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά φοβάμαι ότι ο ίδιος δεν το αντελήφθη. Εκτός, βέβαια, αν ως Καλαματιανός διανοούμενος που βλέπει βαθιά στο μέλλον (το δικό του μέλλον), προετοιμάζεται για να γίνει κάποτε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όχι στο κοντινό μέλλον· μιλούμε για μετά από τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όταν ο Μανώλης Γλέζος θα έχει αρχίσει να κουράζεται…

Να και το λινκ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/09/2012_495776