ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.9.13

Προσπαθούν να αποφύγουν τα stress tests

Προσπαθούν να αποφύγουν τα stress tests
Σε πανικό οι τραπεζίτες, φόβοι για νέα κρίση και κατάρρευση τραπεζών.

Η Fed μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να διατηρήσει τις χρηματοδοτικές γραμμές προς τις τράπεζες στα τρέχοντα επίπεδα, αναιρώντας προηγούμενα στίγματα που είχε δώσει για αλλαγή πολιτικής και σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Στην Ευρώπη η ΕΚΤ παραμένοντας με δεμένα χέρια και παρατηρώντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης προειδοποιεί για τον κίνδυνο τα επικείμενα stress tests των τραπεζών να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας και να οδηγήσουν σε υποτροπιασμό της κρίσης με άγνωστες διαστάσεις.
Την ώρα που ο Μπεν Μπερνάνκι και η Επιτροπή Ανοιχτών Αγορών της Fed αποφάσιζε να μην σφίξει τα λουριά, όπως είχε προαναγγείλει, στην Ευρώπη η ΕΚΤ ζητά είτε να μην γίνουν τα stress tests στις τράπεζες από την ΕΒΑ είτε να κρατηθούν μυστικά. Στελέχη της ΕΚΤ επισημαίνουν στο Sofokleousin.gr ότι αν αποκαλυφθούν τα συμπεράσματα είτε διαρρεύσουν στις αγορές τότε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες θα αποκλειστούν από τις αγορές και νέος κύκλος διασώσεων θα ανοίξει.
Σε ένα τέτοιο σενάριο όμως οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθώς πιέζονται από τις πολιτικές λιτότητας και έτσι θα απαιτηθεί νέος γύρος κοινοτικών διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και εν τέλει καθυστερημένης πολιτικής δράσης.
Υπό αυτό το πρίσμα τόσο η ΕΚΤ όσο και BIS εκφράζουν φόβους για "πάγωμα" της διατραπεζικής αγοράς, εκτόξευση των δεικτών φόβου και για συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή οικονομία σε νέο υφεσιακό κύκλο.
Τα δείχνουν τα stress tests
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν περάσει δυο γύρους ελέγχων σε ακραία σενάρια από την EBA. Από τον τελευταίο έλεγχο προέκυψαν (εκτός των ελληνικών τραπεζών) συνολικά κεφαλαιακά κενά 2,5 δισ. ευρώ.
Η EBA, προσπαθώντας να αποφύγει επιπλοκές, καθυστερεί τον τελευταίο γύρο ελέγχων στις τράπεζες για το πρώτο τρίμηνο του 2014, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να διεξάγει ελέγχους στην ποιότητα των κεφαλαίων που διαθέτουν οι τράπεζες και στην εφαρμογή των κριτηρίων της Βασιλείας ΙΙ.
Ο Γιορκ Άσμουσεν επισημαίνει ότι τα stress tests σε συνδυασμό με τον έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού και του παθητικού των τραπεζών είναι η λύση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο τραπεζικό σύστημα.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: