ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.9.13

FT: Τα χρηματοδοτικά κενά και ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο δανείων για την Ελλάδα

Merkel-Lagarde01-04august2013Ο Peter Spiegel επιχειρεί, σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες για τους FINANCIAL TIMESThird Time Lucky? The Latest Plan to Rescue Greece»), να παρακολουθήσει την πορεία που θα ακολουθήσει ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, το μέγεθος και η προοπτική του οποίου θα χρειαστούν ένα έτος προκειμένου να καθοριστούν, γεγονός που σημαίνει ότι οι διαφωνίες που ξεκίνησαν με το πρώτο μνημόνιο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα επαναληφθούν μετά τις γερμανικές εκλογές.
Κατά τους Χριστιανοδημοκράτες, οι προβλέψεις του ΔΝΤ για χρηματοδοτικό κενό €11δις συνιστούν λογική εκτίμηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, δια μέσω του Carsten Schneider, κάνουν λόγο για €77δις έως το 2020.
Ο  Spiegel θεωρεί ότι το πραγματικό ποσό βρίσκεται κάπου μεταξύ των δύο εκτιμήσεων, ενώ επισημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα που για πρώτη φορά θα επιτύχει η Αθήνα. Στο εκρηκτικό μίγμα τοποθετεί και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ορισμένοι πιστεύουν πως όλα τα ζητήματα πρέπει να τεθούν συγκεντρωτικά, άλλοι, όπως ο επικεφαλής ευρωπαϊκών αναλύσεων της εταιρίας συμβούλων κινδύνου Eurasia Group,Mujtaba Rahman, πιστεύουν ότι με την κατάτμηση, τα ποσά είναι περισσότερο αντιμετωπίσιμα οικονομικά και πολιτικά (κάθε πρόγραμμα απαιτεί έγκρισή του από τα εκάστοτε εθνικά Κοινοβούλια), ενώ η συγκεντρωτική αντιμετώπιση φοβίζει τους Γερμανούς που δεν επιθυμούν να εξαναγκαστούν σε ελάφρυνση χρέους.
Ο Spiegel υπολογίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον €4,4 δις ίσως και €6 δις για το 2014, κενό που πρέπει να καλυφθεί έως το τέλος του έτους, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Το επόμενο έτος θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί το κενό των €6,5 δις του 2015 (η ΕΕ δεν έχει χρηματοδοτήσει ακόμη το πρόγραμμα, αντιθέτως με το ΔΝΤ), ενώ εκτιμάται ότι €5 δις θα απαιτηθούν για το 2016 (η καινούργια χρηματοδότηση υπολογίζεται συνολικά στα €15 δις).
Το γεγονός ότι η Ελλάδα ενδέχεται να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα, βάζει τους Ευρωπαίους στην άβολη θέση να πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν για περαιτέρω βοήθεια με το χρέος, τα επίπεδα του οποίου είναι μη βιώσιμα κατά πολλούς. Τα δεδομένα θα εκτιμηθούν από την Eurostat τον Απρίλιο του 2014. Για να μειωθεί το χρέος στο 120% το 2020 και κάτω του 110% το 2022, θα πρέπει ο επίσημος τομέας να δεχθεί απώλειες στα ομόλογα που έχει στην κατοχή του, κάτι στο οποίο αντίκεινται οι Γερμανοί, με τον κο Schäuble να επιμένει κατά την προεκλογική εκστρατεία ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσανατολίζονται προς μια επιπλέον μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής. Υπάρχει η σκέψη για χρήση του ποσού που αποταμιεύθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πολλές από τις οποίες βρήκαν ιδιωτικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα απόθεμα της τάξης των €8δις-€9δις στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης ωστόσο θα διεξαχθούν ποιοτικές εκτιμήσεις και νέα στρες τεστ στα μέσα του χρόνου και τότε ίσως διαφανεί ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν τελικά ανάγκη από τα επιπλέον ποσά.
http://www.ft.com/cms/s/0/d8bee48a-1ed2-11e3-9636-00144feab7de.html#slide0
Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης διαφάνειες με το χρονικό των προηγούμενων και του ενδεχόμενου τρίτου πακέτου βοήθειας («How the latest Bailout may play out»)
http://www.ft.com/cms/s/0/85fb69d8-1f01-11e3-b80b-00144feab7de.html#slide0

Δεν υπάρχουν σχόλια: