ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.1.10

Το "ΤΕΤΑΡΤΟ" ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Ως εδώ και μη παρέκει με την πάρτη των απόγονων των Ούνων και του Χίτλερ. Μας μουγκρίζει η σταφιδωμένη, μίζερη, και κακομούτσουνη μεγαλομαντάμ τους, μας ουρλιάζουν οι πολιτικοί τους χλέμπουρες, μας τσιρίζουν οι λιμοκοντόροι τραπεζίτες τους ότι είμαστε αναξιόπιστοι, ότι είμαστε ψεύτες, κλέφτες και λοιπά και λοιπά. Το Γ’ Ράϊχ αιματοκύλισε, μακέλεψε, και έκανε σαπούνι εκατομμύρια λαών. Και να που οι αμετανόητοι απόγονοι του είναι εδώ με περισσό θράσος και ανοησία που προέρχεται από το βάρβαρο της φύτρας τους. Το Τέταρτο Ράϊχ είναι εδώ, άγριο και πανταχού παρών. Και ποιός μιλάει!!!. Το Αρχιλαμόγιο της Ευρώπης που είναι ο Μεγαλύτερος Διαφθορέας Συνειδήσεων του Κόσμου για να προωθεί τα εμπορικά συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών του. Και αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι να τους ξεσκεπάσουνε θα είχανε ακόμα χειρότερο θράσος. Το κράτος που οι εταιρείες του έχουν μηνυθεί ακόμα και από Αφρικανικές χώρες για διαφθορά και χρηματισμό, όπως δηλαδή και στη χώρα μας. Μας προκαλούν και βρίζουν οι νεοναζιστές όταν έχουν σφαγιάσει όλη την Ελλάδα: Ήπειρο, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Βοιωτία, Αττική κ.α. Οι σημερινοί είναι παιδιά και εγγόνια εκείνων που μας βίασαν, μακέλεψαν, εξολόθρεψαν. Αυτοί είναι η νέα Γερμανία της Siemens, των Leopard που αγοράσαμε και δεν κινούνται, των υποβρυχίων που δεν βουλιάζουν, των ... των ... των .... Και επειδή δεν ξεχνάμε τί μας κατέκλεψαν και δεν έχουν πληρώσει, θα τα θυμίσουμε στους νεοβάρβαρους απόγονους των ναζί και θα πρέπει να ζητήσουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να τα απαιτήσει για να μειωθεί στο ελάχιστο το εθνικό μας χρέος:

1) Την καταβολή της αποζημίωσης που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (7.100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αγοραστικής αξίας 1958) με τους τόκους.

2) Την εξόφληση του κατοχικού δανείου (3.500 δισεκατομμύρια

δολάρια ΗΠΑ, με τους τόκους).

3) Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της θηριωδίας των
γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

4) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, που Γερμανοί
αξιωματικοί αφαίρεσαν από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.
Ενώ οι αναβολές που εξασφάλισε η Γερμανία για την εξόφληση των πολεμικών χρεών της έληξαν το 1995.
Αρκετά τράβηξε αυτή η ιστορία με τη χώρα των απογόνων του Χίτλερ, που δεν αλλάζει μυαλά και επιθυμεί την συνέχιση με ένα Δ’ Ράϊχ. Mε υποταγμένους τους Έλληνες, εκείνους δηλαδή που μόνοι σήκωσαν λεβέντικα το κεφάλι τους απέναντι στα κτηνώδη στρατεύματα τους και τους αντιμετώπισαν θαρραλέα και με αυταπάρνιση, αντάξιοι των προγόνων τους. Οι βαρβαρόδουλοι και πάλι φοβούνται αυτή τη μικρή χώρα να μην σηκώσει το κεφάλι της.
Καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν οι απόγονοι των Ούνων ότι η Ελλάδα αποτελείται από πολίτες και όχι υπηκόους, και δεν το έχουμε τίποτα να αρχίσουμε να τους σαμποτάρουμε τα προϊόντα για να δουν τη γλύκα να έχουν ακόμα περισσότερους ανέργους. Φτάνει που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο με τους διαφθορείς τους, ας κάνουνε μώκο γιατί δεν θέλουμε και πολύ οι bloggers να ξεκινήσουμε μποϋκοτάζ εναντίον τους και να δούμε πώς θα μας θερμοπαρακαλάνε. Αρκετά γιατί έχουμε αρχίσει να τα παίρνουμε στο κρανίο και θα ξεσπάσουμε. Άει στον μαμμωνά πια.
πηγη

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 17/01/10
















Δείτε σε βίντεο τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 17/01/10 σε βίντεο όπως και κάθε Σάββατο βράδυ από το enimerwsi.


Η Γαλλία απέκλεισε κατηγορηματικά να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι “το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα”.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαρκοζί με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση, από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις τοπικές εκλόγές.

Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την υποσαχάρεια Αφρική και την Κίνα.

Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.


Στην Γαλλία θεωρούν ότι η υπηκοότητα είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι "απλόχεροι", στην παροχή της, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μην αποφασίζουν στην για λογαριασμό των Γάλλων πολιτών.


Ειδικά οι Γάλλοι που έχουν και τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις.

Επειδή λοιπόν κι εμείς βαρεθήκαμε ν' ακούμε τα δήθεν Ευρωπαϊκά παραδείγματα των δήθεν προοδευτικών που μας έχουν ζαλίσει, συνεχώς με το τι κάνουν οι Ευρωπαίοι, κατηγορώντας τους Έλληνες ως ξενοφοβικούς, ρατσιστές και άλλα τέτοια χαζά.

Σας παραθέτουμε την ανωτέρω είδηση για να καταλάβουν κάποιοι θολοκουλτουριάριδες πως ούτε οι Ελβετοί αλλά ούτε και οι Γάλλοι είναι ξενόφοβοι ή ρατσιστές , απλά έχουν φάει στη μάπα κάτι "ιδεολογίες" σαν τις δικές σας πολλά χρόνια πριν.
tiresias-press.

To CBS Βάζει την Ελλάδα στην ζώνη σεισμικού κινδύνου!!Earth's Quake "Hot Zones"!!



Watch CBS News Videos OnlineAmong the places around the world generally thought to be considerable risk are the northern Caribbean, the west coast of Central and South America toward Chile, Greece through the Middle East into Central and Western China, and, of course, California:

diaporon

Και βουλευτές στο ταμείο της ΕΡΤ




Δυο βουλευτές του ΠαΣοΚ σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό της Real News, ενώ δεν κάνουν τίποτα αμείβονται και από την ΕΡΤ.
Πρόκειται για την Άρια Αγάτσα, βουλευτή Βοιωτίας η οποία πριν από τις εκλογές παρουσίαζε το δελτίο των 12 και τ
ων 3μ.μ. καθημερινά στη ΝΕΤ και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και τον Παντελή Ασπραδάκη βουλευτή στο υπόλοιπο Αττικής , ο οποίος πληρώνεται από ΕΡΤ ως Διευθυντής Λειτουργίας Ελληνικής Ραδιοφωνίας.και εκλεγμένος στο Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) .

Στην ΕΡΤ ακόμα δουλεύει και η Μάγια Τσόκλη η οποία ακόμα και τώρα που είναι βουλευτής κάνει εκπομπές. Τώρα πως μπορεί να συνδυάζει τα ταξίδια στην άκρη του κόσμου και τα βουλευτικά καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μόνο η ίδια και η ΕΡΤ γνωρίζουν....

Το φιάσκο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Ο Πρόεδρος δεν έχει αφήσει στην άκρη όλα τα καυτά θέματα της εσωτερικής ατζέντας και δεν προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι «αδύναμος» και «μαλακός» με τους τρομοκράτες, όπως θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται, αλλά ποιός ασχολείται..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη


Σε εν δυνάμει εφιάλτη εξελίσσεται για την
κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου η υπόθεση των συχνών βομβιστικών επιθέσεων σε σημαίνοντα πόστα και οι επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών του κυβερνώντος -κυρίως- κόμματος, καθώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και με ορθάνοιχτα όλα τα «καυτά» θέματα της εσωτερικής ιδίως ατζέντας του έλληνα πρωθυπουργού το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης δεν μετατοπίζεται ακόμη στο προνομιακό πεδίο των «συντηρητικών» Νεοδημοκρατών και στον άλλων ενοίκων της "πολυκατοικίας", όπως θα έπρεπε: στα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας. Ο λόγος γνωστός: η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συνέλθει από τη 10άρα, ο Σαμαράς ψάχνει το βηματισμό του και ο Καρατζαφέρης ασχολείται με το δημοψήφισμα για τους μετανάστες. Αρχικά, ο ΓΑΠ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απλά καταδικάζουν τις ενέργειες. Αργότερα, όμως, υπό την πίεση των ΜΜΕ, υποθέτω και εύχομαι να αναγκαστούν να κάνουν λόγο για «ανθρώπινες και συστημικές αποτυχίες» του καθεστώτος ασφαλείας και κυρίως, των ίδιων. Για παραίτηση βέβαια ούτε λόγος. Παρά την εμφανή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μεταθέσει την προσοχή του ελληνικού και διεθνούς κοινού στον «ακήρυχτο πόλεμο» κατά της Δημοκρατίας, είναι φανερό ότι η ευκολία με την οποία οι τρομοκρατικές οργανώσεις σμπαραλιάζουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα και που πια, εντελώς αποθρασυμένοι χτυπούν κεντρικότατους στόχους, έχει αρχίσει και δημιουργεί μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Συν των άλλων, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική διανύουν ένα από τα χειρότερα διαστήματα στην πρόσφατη ιστορία τους, αφού τελούν υπό διάλυση και για πολλοστή φορά συλλαμβάνονται κοιμώμενοι.

ΥΓ Ό,τι μόλις διαβάσατε είναι παράφραση του ακόλουθου άρθρου για το φιάσκο του Ομπάμα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=308589&dt=10/01/2010

Σχέδιο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδας

του ΚΩΣΤΑ Δ.ΚΑΒΒΑΘΑ

Η κυβέρνηση αυτή, το έχουμε φωνάξει σε όλους τους τόνους, εκτελεί, με την ψυχρότητα και την ωμότητα του δημίου, τα συμβόλαια «εκτέλεσης» της χώρας μας.
Το γενικό, νεοταξικό σχέδιο συμπυκνώνεται στα ακόλουθα: Ισοπεδώνουν το γρασίδι, ξεριζώνουν μέχρι το τελευταίο ζωντανό βλαστάρι. Ποτίζουν τη γη με αλάτι. Κατόπιν δολοφονούν τη μνήμη της βλάστησης. Διαφθείρουν τις συνειδήσεις, τις εξοντώνουν. Για να τις εξοντώσουν, σβήνουν το παρελθόν, εξαφανίζουν την ιστορία, εξατμίζουν τον πολιτισμό, ισοπεδώνουν κάθε συνεκτικό ιστό συλλογικότητας, κάθε βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του ιστορικού γίγνεσθαι.
Οι «εκτελεστές» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα οι «συμβουλάτορες» του Πρωθυπουργού υλοποιούν πρακτικά όλα τα παραπάνω:τις πρακτικές συνταγές που τους έχουν δοθεί από τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και τους μηχανισμούς του διεθνούς εγκλήματος.


Ζήτημα 1ον

Άγρια Φοροεισπρακτική επιδρομή. Μια πραγματική καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση. Η επιβίωση πλέον γίνεται μια οδυνηρή περιπέτεια. Μπαίνουμε σε μια τέτοια περιπέτεια ζόφου που το να ζεις θα είναι θαύμα…
Η οικονομική τρομοκρατία των μηχανισμών εξουσίας αποτελεί το ιδεολογικό τέχνασμα της υποταγής μας: Το να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός την ολοκληρωτική του εξαθλίωση και καταστροφή…


Ζήτημα 2ον

Νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση του εποικισμού της Ελλάδας από τις στοιβαγμένες στρατιές της αλλοδαπής εισβολής.
Θεσμοθετούν την κατοχή της χώρας από τις «ταξιαρχίες των κρατουμένων» αλλοδαπών που έχουν εισάγει.
Αυτές οι συνειδητά (από το διεθνές κεφάλαιο) εισαγόμενες «ταξιαρχίες» των αλλοδαπών «δούλων» αποτελούν το στρατηγικό «όπλο» της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.
Οι κυβερνητικοί «εκτελεστές» των διεθνών και εγχώριων ιμπεριαλιστικών «εντολών» θεσμοθετούν, με το νόμο περί ιθαγένειας, αυτό το στρατηγικό «όπλο» της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας…
Η εξέγερση του ελληνικού λαού είναι η μόνη διέξοδος. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να ακυρώσει αυτόν τον όλεθρο και κανένας εκλογικός πληρεξούσιος και πολιτικός απατεώνας…


Ζήτημα 3ον

Ο αχαλίνωτος βομβαρδισμός τρομοκρατίας.
Το πλέον ύπουλο και αιχμηρό ιδεολογικό και πολιτικό όπλο της νεοταξικής βαρβαρότητας.
Ο στόχος:Να αποδεχτεί ο λαός όλες τις συμφορές και να θυσιάσει και τα έσχατα υπολείμματα των οικονομικών και πολιτικών πόρων του, τις δημοκρατικές ελευθερίες του…

Η κυβέρνηση αυτή έχει καταστήσει την τρομοκρατική σχιζοφρένεια και την τρόμο-υστερία ολοκληρωτική, σε κεντρική συνιστώσα της απάτης…

Περισσότερα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4068

Το να γκρεμίσουμε αυτό το ψέμα αποτελεί καθήκον πρωταρχικής σπουδαιότητας.
Κανένας αγώνας δεν μπορεί να γίνει όταν είμαστε αιχμάλωτοι και το χειρότερο τρέφουμε την απάτη της τρομοκρατίας…


Ζήτημα 4ον

Η γενική έφοδος των ιδεολογικών «αντιρατσιστικών ταγμάτων» και των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών.
Η κυβέρνηση αυτή πυροδοτεί στο έπακρο, με τις πράξεις της και τα λόγια της, όλες τις επιδοτούμενες εστίες, οι οποίες, σταθερά και συστηματικά επί πολλά χρόνια, αγωνίζονται, με το αζημίωτο, για την εξάρθρωση κάθε εθνικού ιστού και κάθε αγωνιστικής παράδοσης και μνήμης.
Σήμερα οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού και οι καταστροφείς της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, εξορμούν και επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα και τρομοκρατική αυθάδεια.
Το θράσος τους έχει απογειωθεί. Στιγματίζουν ως «εθνικιστικά» και «ακροδεξιά», ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα της ελληνικής ιστορίας, όλους τους ήρωες του πνεύματος και τα αγωνιστικά κινήματα.
Κάποιος Νεναίκος, ανύπαρκτος αγωνιστικά, θεωρητικά και ιστορικά, τόλμησε να κατηγορήσει το Μίκη σαν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και οπαδό του Καρατζαφέρη.
Τέτοια υστερική, ηθική αποχαλίνωση και τέτοιο πολιτικό θράσος μικροπρεπούς αυθάδειας: Τα ιστορικά, επιδοτούμενα σκύβαλα να χυδαιολογούν εναντίον ενός ιστορικού μεγέθους που αποτελεί, ξέχωρα από οποιοδήποτε λάθος του, το ζωντανό «βίωμα» και «σύμβολο» της νεώτερης Ελλάδας…
Ο ασυμφιλίωτος αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας των επιδοτούμενων (από το κεφάλαιο) εθνομηδενιστών αποτελεί και αυτός κεντρικό μας καθήκον.
Κανένας αγώνας εναντίον της πλανητικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί αν δεν γκρεμίσουμε τα νέα ιδεολογήματα αυτής της βαρβαρότητας: Του «αντί-εθνικισμού», του «αντί-ρατσισμού» και της «πολυπολιτισμικότητας»…


Ζήτημα 5ον

Τεμαχίζεται η Ελλάδα σε «δουκάτα».
Το σχέδιο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης προωθεί τις νεοταξικές επιταγές αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και τη δημιουργία μικρών «κρατιδίων»!!!
Μια διοικητική στρατηγική τεμαχισμού της «εθνικής ενότητας» η οποία μας γυρίζει πίσω και από τη φεουδαρχία, στα «κράτη-πόλεις» της αρχαιότητας…
Μια στρατηγική που βάζει τα θεμέλια της αυτονόμησης των διοικητικών «δουκάτων» και την προτεκτορατοποίησή τους…


Ζήτημα 6ον

Άφησα τελευταία την άγρια επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση εναντίον της «ιδιοκτησίας», με την άνοδο της «αντικειμενικής αξίας».
Αυτό το εξοντωτικό, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, μέτρο και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που έχουν πέσει οι τιμές των κατοικιών, δεν αποσκοπεί μόνο σε εισπρακτικό «παιδομάζωμα»:Αποτελεί ένα μέτρο με πολυδιάστατους στόχους.
Ο κυριότερος είναι: Η ρευστοποίηση του εδάφους, της ακίνητης περιουσίας!!!
Η έννοια της «πατρίδας» περικλείει, εκτός από την ιστορία και τη βιωματική συνοχή ενός λαού και το «χώρο». Πάνω στο «χώρο» (έδαφος) οικοδομείται το «ιστορικό βίωμα», συνεπώς και ο «χώρος» (έδαφος) αποτελεί συστατικό στοιχείο της «εθνικής συνείδησης». Στο έδαφος της πατρίδας έχουν «οργωθεί» τα αγωνιστικά σύμβολα και μνημεία της πατρίδας.
Τα μέτρα των «εκτελεστών» της κυβέρνησης θέλουν να μετατρέψουν το στέρεο έδαφος σε κεφάλαιο κυκλοφορίας, σε τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Θέλουν να αποκόψουν τον ελληνικό λαό από την «ιδιοκτησία» του και το «χώρο» της πατρίδας προς όφελος του «ρευστού κεφαλαίου».
Δεν υπάρχει εδώ κατάργηση των νομικών μορφών της ιδιοκτησίας προς όφελος της κοινής πατριωτικής ιδιοκτησίας (κοινοκτημοσύνη), αλλά μετάλλαξη της ακίνητης ιδιοκτησίας (έδαφος) σε χρηματιστηριακό κεφάλαιο.
Δηλαδή μετατρέπεται ο χώρος της «πατρίδας» σε χρήμα, πουλιέται ο χώρος της «πατρίδας» στις τράπεζες.
Η «πατρίδα» πλέον χάνει τα εδαφικά της θεμέλια και γίνεται νόμισμα!!!
Αυτό είναι μια άλλη εφιαλτική συνιστώσα των μέτρων της κυβέρνησης, μια συνιστώσα όπου οι επιπτώσεις της δεν γίνονται άμεσα ορατές…
Αυτή η κυβέρνηση είναι ο πλέον δόλιος και μοχθηρός «λακές» του χρήματος και της Νέας Τάξης…
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την κινητοποίηση και την οργάνωση του ελληνικού λαού.
Ένα είναι το πρωταρχικό χρέος των λαϊκών αγώνων: Αναστύλωση της πατρίδας. Όχι όμως με τα γυάλινα τούβλα του κατεστημένου και των κομμάτων του, αλλά με τα «υλικά» της λαϊκής Αντίστασης και των αγωνιστικών λαϊκών οργάνων

Ελλάς 2010: Αυτή την φορά θα αφήσουμε να περάσουν οι Πέρσες;


Του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
Ελλάς 2010, 2500 χρόνια μετά την μάχη του Μαραθώνος, εμείς οι Νεοέλληνες καλούμαστε να δώσουμε την δική μας μάχη ενάντια στους «δικούς μας» Πέρσες, που δεν είναι άλλοι από τους Τούρκους και τους λαθρομετανάστες εποίκους. Σήμερα, σύγχρονοι Εφιάλτες πολιτικοί και οικονομικοί «άρχοντες», συνοδοιπόροι της νεοταξικής πολυπολιτισμικής παγκοσμιοποιήσεως, ανοίγουν την κερκόπορτα στους συγχρόνους εισβολείς της Ανατολής, τους διαδόχους των Περσών, τους Τουρκομογγόλους.
Όλα τα κόμματα, πλην Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του Γιώργου Καρατζαφέρη, αγωνίζονται να βάλουν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνούμενοι να αντιληφθούν οι αγεωγράφητοι και μειοδότες ότι η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη και ότι 75.000.000 Τούρκοι «Ευρωπαίοι πολίτες» αποτελούν εσωτερική μεταναστευτική εισβολή τουλάχιστον 10.000.000 Τούρκων να περνούν από την Ελλάδα. Εσείς «κύριοι» Εφιάλτες, πόσοι λογαριάζετε ότι θα μείνουν στην Ελλάδα;
Ή μήπως νομίζετε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ήδη λογαριάσει πως και που θα κάνουν τον νέο εποικισμό; Ή μήπως νομίζετε ότι οι Τούρκοι ποτίζουν τα παιδιά τους με την αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (νεο-οθωμανισμός) σαν παραμύθι της γιαγιάς, και όχι σαν την αιώνια μεγάλη ιδέα τους;
Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι οι σύγχρονοι Εφιάλτες πολιτικοί και οικονομικοί «άρχοντες», συνοδοιπόροι της νεοταξικής πολυπολιτισμικής παγκοσμιοποιήσεως ανοίγουν τις πύλες της Πατρίδος στους σύγχρονους εισβολείς του Βορρά και της Ανατολής, τους διαδόχους των Περσών, τους λαθρομετανάστες. Όλα τα κόμματα, πλην Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του Γιώργου Καρατζαφέρη, αγωνίζονται να νομιμοποιήσουν την λαθρομεταναστευτική εισβολή και να αποδώσουν «ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα» στους εποίκους. Οι κύριοι αυτοί παραδίδουν τα ιερά αυτά χώματα αμαχητί και αποδέχονται την πληθυσμιακή αλλοίωση του ελληνικού λαού, εκτελώντας υπερατλαντικές εντολές ή για μικροκομματικά συμφέροντα. Βλακωδώς νομίζουν πως θα έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν 1.000.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, κυρίως μουσουλμάνους ή Αλβανούς. Εθελοτυφλούν, με την βοήθεια των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και δεν αντιλαμβάνονται την Κοσσοβοποίηση της Ελλάδας.
2500 χρόνια μετά την μάχη του Μαραθώνος, εμείς οι Νεοέλληνες καλούμαστε να μην αφήσουμε να περάσουν οι «δικοί μας» Πέρσες, οι Τούρκοι και οι αλλοδαποί έποικοι. Ελλάς 2010, ήρθε η ώρα της αντίστασης. Εμείς οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας από τους παρακμιακούς και μειοδότες εντολοδόχους της νέας τάξης, που προχωρούν με ταχύ ρυθμό στον αφελληνισμό της Πατρίδος.
Η πρωτοβουλία του ΛΑ.Ο.Σ. για να γίνει δημοψήφισμα για την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην συστράτευση όλων των Ελλήνων πατριωτών, σε όποιο μετερίζι αγώνος και αν αγωνίζονται. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την μεγάλη μάχη να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και να δείξει εάν θέλει η Πατρίδα του να παραμείνει Πατρίδα Ελλήνων ή εάν θέλει να γίνει ένα πολυφυλετικό συνονθύλευμα χωρίς καμία εθνική συνέχεια. Η ελεύθερη αυτή έκφρασή του μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα και μια ανατροπή στην κοινοβουλευτική δικτατορία που εφαρμόζουν τα δυο κόμματα εξουσίας τα τελευταία 35 χρόνια.
Είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε στο διαπλεκόμενο και ενδοτικό μεταπολιτευτικό δικομματικό σύστημα. Η μη-υπογραφή του αιτήματος για δημοψήφισμα αποτελεί αποδοχή των αφελληνιστικών σχεδίων των εχθρών του έθνους. Η υπογραφή μας στο αίτημα για δημοψήφισμα δεν είναι μία απλή και αυτονόητη εξάσκηση δημοκρατικού δικαιώματος. Η υπογραφή μας είναι υπεύθυνη δήλωση ότι εμείς οι υπογράφοντες δεν επικυρώνουμε με την υπογραφή μας την εθνοκτονία των Ελλήνων.
2500 χρόνια μετά την μάχη του Μαραθώνος, εμείς οι Νεοέλληνες δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι σύγχρονοι «Πέρσες», οι Τούρκοι και οι αλλοδαποί έποικοι. Η Ελλάς, ο ιερός αυτός τόπος ηρώων, καλείται να συγκεντρώσει 1.000.000 υπογραφές για να γίνει ευρωπαϊκή υπόθεση η πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος, αλλιώς θα οδηγηθούμε στις 1.000.000 λόγχες αύριο.
Αντισταθείτε σήμερα διότι αύριο θα είναι αργά. Εμείς είμαστε αναλώσιμοι, η Πατρίδα και η Ιστορία μας ΟΧΙ.
afipnisi

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ!


Μετά τις τουρκικές προτάσεις:

1.για την στάθμιση ψήφου των Ελλήνων Κυπρίων για τους Τούρκους Κυπρίους στο 10% αντι στο 20% που πρότεινε ο Χριστόφιας( δηλαδή μείωση ακόμη πιο πολυ της επιρροής της ελληνικής πλευράς έναντι της εκλογής Τούρκου Κυπρίου).
2.για την εναλλαγή Προέδρου και Αντιπροέδρου σε 3 προς 2 χρόνια για Έλληνες και Τούρκους αντίστοιχα
3.για την αύξηση των μελών του Υπουργικού σε 12 με 7 ε/κ και 5 τ/κ. Η πρόταση Χριστόφια προνοούσε 6 ε/κ και 3 τ/κ μέλη.
4.για ξεχωριστό FIR(!) του ελληνοκυπριακού και τουρκοκυπριακού κρατιδίου
5.για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους. Της ελεύθερη εισόδου, διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτηση περιουσίας.
6.για δικαίωμα αρνησικυρίας στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο σε οποιοδήποτε θέμα και για οποιοδήποτε ζήτημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα πράγμα διαφαίνεται. Οτι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πάψει να υφίσταται, θα αντικατασταθεί από ένα νέο κράτος το οποίο πολιτειακά(εκτός της οικονομικής πτυχής) δεν θα λειτουργήσει.Στην πρώτη διαφωνία θα επέλθει κρίση. Εκτός τούτου η συνεχής ροή Τούρκων εποίκων θα είναι ΝΟΜΙΜΗ και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
Ναι, οι προτάσεις αυτές είναι οι τουρκικές, αλλά μήπως και οι δικές μας δεν είναι οι προηγούμενες καταθέσεις των Τούρκων;(εκ περιτροπής προεδρία, κλπ).Αφού συνεχίζουμε να συζητούμε μετά από αυτές τις "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ" θέσεις(όπως τις χαρακτήρισε όλη Πολιτική ηγεσία)τότε τις αποδεχόμαστε έστω και ως βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να συμφωνηθεί και να γίνει παραδεκτό ότι είμαστε κράτος. Πως ό,τι δηλαδή υπάρχει στον Νότο, υπάρχει και στον Βορρά. Ότι, όπως οι Ελληνοκύπριοι, έτσι και εμείς οι Τουρκοκύπριοι είμαστε ένας χωριστός λαός. Πρέπει, δηλαδή, να γίνει αποδεκτό ότι τώρα υπάρχουν δύο δημοκρατίες στο νησί. Τώρα στην Κύπρο υπάρχουν δύο ίσοι και κυρίαρχοι λαοί. Αυτά τα δύο κράτη και οι δύο λαοί προσπαθούν να σχηματίσουν ένα συνεταιρισμό».

Επίσης, τονίζει ότι οι «κόκκινες γραμμές» του είναι η διατήρηση των εγγυήσεων
της Τουρκίας, η «παρθενογένηση» και η παραμονή όλων των «πολιτογραφημένων» μέχρι
τη λύση Τούρκων εκ Τουρκίας
.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν εάν δεν σταματήσουμε τις συνομιλίες ΠΑΡΑΥΤΑ, το όποιο σχέδιο ή και ναυάγιο θα είναι καταστροφικό για την Ελληνική πλευρά.Αυτές οι θέσεις οδηγούν στην κατάργηση του ευρωπαϊκού μας κράτους, στην αναγνώριση της βίαιης και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ τουρκικής εισβολής και κατοχής ΑΛΛΑ και στην αναγνώριση του τουρκικού ψευδοκράτους.
Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν θα σταθεί απέναντι μας, αφού το δίκαιο είναι με το μέρος μας.Η Τουρκική πλευρά είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ αδιάλλακτη γι αυτό κι εμείς θα ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ την στρατηγική μας όπως ΕΜΕΙΣ επιθυμουμε.Επανάκτηση των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο.
Επιτακτική ανάγκη μετά την διακοπή των συνομιλιών είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να συγκαλέσει ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ με την συμμετοχή όλων των Ελλαδικών και Κυπριακών κομμάτων. Στόχος μας η ορθή πορεία προς την Απελευθέρωση.

Καλώ όλα τα Ελληνική Ιστολόγια να συνταχθούν μαζί μας!Αλλαγή πορείας ΤΩΡΑ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!Γιουχάρισαν τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνο του αυτοδιοικητικού τομέα Θ. Σώκο οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ...


Με γιουχάισμα απάντησαν οι περισσότεροι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση των αυτοδιοικητικών του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο συζήτησης τον «Καλλικράτη», στις δηλώσεις του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου του αυτοδιοικητικού τομέα, Θύμιου Σώκου περί τετελεσμένων σε ο,τι αφορά τον "Καλλικράτη".
Ο κ. Σώκος, δήλωσε από βήματος ότι η απόφαση είναι παρμένη, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στην αίθουσα και να πέσει…γιούχα.
"Και τότε γιατί μας κάλεσαν;" απορούσαν και δικαίως οι παρευρισκόμενοι.

isthmos.gr

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ .....ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ"

Οι γνωστοί πολιτικοί τυχωδιώκτες έκαναν πάλι το θαύμα τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον αρχηγό του προέβη σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς την ανθελληνίστρια Θ. Δραγώνα .
Οι διαπιστώσεις - αιτιάσεις που εμπεριέχονται στην εν λόγω ανακοίνωση χρήζουν σχολιασμού καθόσον διακρίνεται μια επίθεση κατά των Ελλήνων πολιτών που τελικά ως φαίνεται καλώς κατέταξαν αυτόν κοινοβουλευτικά με το ποσοστό μεταίχμιο για την ύπαρξη του. Ματαίως όμως αφού η μόνιμη θολούρα του δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τα απεργάζοντα αλλά επιμένει στην αναζήτηση νεοτερικών πολιτικών και κοινωνικών χιμαιρών απεμπολίζοντας ότι αυτονόητο αλλά και ότι ιερό και όσιο υπάρχει.
Μόνο ακροδεξιούς κύκλους βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφέρονται προς την κυρία Θ. Δραγώνα.
Το χρέος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ελληνικό Σύνταγμα το προστατεύει ο Ελληνικός ΛΑΟΣ και όχι οι "κωλοτούμπες" του ΛΑΟΣ.
Και εξηγούμαι................
Λέτε στην ανακοίνωση σας...."Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών."
Πως δηλαδή πρέπει να γίνουν σεβαστές ? Με την κατάργηση της
"εθνικιστικοκρατούμενης" παιδείας όπως διαπιστώνει και αφήνει να εννοηθεί ότι αποτελεί και την παθογένεια της παιδείας μας η κυρία Δραγώνα στο άτοπο Βιβλίο της?

Άμεσα διακρίνεται η ομολογία σας για την ανατροπή του Ελληνικού Συντάγματος καθόσον κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο το σύνταγμα ομιλεί για παιδεία που οφείλει να αναπτύσσει την Εθνική συνείδηση των μαθητών.
Αφήστε τις αμπελοσοφίες και την κάθε είδους πολτοποίηση που επιχειρείτε προκειμένου φορέσετε με το έτσι θέλω "extra large παρωπίδες" ,που ούτε και οι πιο υγιείς του κόμματος σας δεν συμμερίζονται, για να θολώσετε το διαυγές τοπίο και την πεντακάθαρη συνείδηση των πολιτών της χώρας .
====================================================================


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ

Οι επιθέσεις εναντίον της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτού, κ. Θάλειας Δραγώνα, από ποικιλώνυμους ακροδεξιούς κύκλους έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής διαφωνίας. Αντί της ευθείας, και θεμιτής, κριτικής σε πολιτικές απόψεις, αποφάσεις και σχεδιασμούς, επιχειρείται η προσωπική σπίλωση.

Η συμμετοχή βουλευτών στην προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης της κ. Θάλειας Δραγώνα είναι απαράδεκτη, αποπνέει σκοταδισμό και εκθέτει το Κοινοβούλιο.

Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών. Πρόκειται για τα ίδια δικαιώματα που διεκδίκησαν με πείσμα και σημαντικούς αγώνες οι Έλληνες μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκφράζει γι’ αυτούς τους λόγους ομόφωνα την αλληλεγγύη της στην κ. Θάλεια Δραγώνα.

Οι βουλευτές:

Αλέξης Τσίπρας

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ηρώ Διώτη

Θοδωρής Δρίτσας

Φώτης Κουβέλης

Τάσος Κουράκης

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Θανάσης Λεβέντης

Βασίλης Μουλόπουλος

Δημήτρης Παπαδημούλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Νίκος Χουντής (Ευρωβουλευτής)
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/01/2010

ΑΠΕ

Υπερδύναμη με κουπόνι σίτισης και επίδομα ανεργίας!



Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Αλλοι 746 χιλιάδες Αμερικανοί υπέβαλαν τον μήνα Δεκέμβριο αίτηση για χορήγηση κουπονιών σίτισης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πολιτών στα 37,9 εκατ. και σπάζοντας παράλληλα για ένατο μήνα τον αριθμό-ρεκόρ όλων εκείνων που καταφεύγουν στα κοινωνικά προγράμματα αγοράς τροφίμων.
Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα, το οποίο στο παρελθόν χαρακτηρίστηκε μέχρι και αποτυχημένο, σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποτελεί μια ανακούφιση για χιλιάδες αμερικανικές οικογένειες. Βοηθά πλέον 1 στους 8 Αμερικανούς και καλύπτει 1 στα 4 παιδιά, παρέχοντας σε κάθε άτομο το ποσό των 133,6 δολαρίων μηνιαίως για κάποια συγκεκριμένα είδη πρώτη ανάγκης, όπως γάλα, ψωμί και τυρί.

Η πλειονότητα των δικαιούχων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και το πρόγραμμα αφορά άγαμες μητέρες, μακροχρόνιους και νέους ανέργους, αλλά και εργάτες των οποίων μειώθηκαν οι ώρες απασχόλησης ή ο μισθός τους. Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κάνουν χρήση των κουπονιών σίτισης εκτινάχθηκε στα ύψη λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι χαλάρωσαν τα κριτήρια χορήγησής τους. Ηταν αποτέλεσμα μιας διακομματικής προσπάθειας Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και το επιστέγασμα μιας τεράστιας αντιστροφής του προγράμματος από τη δεκαετία του '90, όταν Συντηρητικοί βουλευτές και γερουσιαστές επιχείρησαν να καταργήσουν την παροχή των κουπονιών σίτισης, θεσπίζοντας μεγάλες περικοπές και εισάγοντας δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτησή τους.
Από τα εγκαταλειμμένα τουριστικά ξενοδοχεία της Φλόριντας μέχρι τα χωριά της Αλάσκας, το πρόγραμμα «διατροφικής βοήθειας», όπως αποκαλείται, διευρύνεται σήμερα με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των περίπου 20.000 Αμερικανών πολιτών ημερησίως. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 239 κομητείες στις ΗΠΑ όπου τουλάχιστον το 1/4 του πληθυσμού λαμβάνει κουπόνια τροφίμων, σύμφωνα με έρευνα των «Νιου Γιορκ Τάιμς». Σε περισσότερες από 750 κομητείες, επίσης, το πρόγραμμα των κουπονιών συμβάλλει στη σίτιση ενός στους τρεις μαύρους πολίτες, ενώ σε περισσότερες από 800 κομητείες συμβάλλει στη διατροφή ενός στα τρία παιδιά. Καθώς η χρήση και η ζήτηση κουπονιών σίτισης είναι μεγαλύτερη εκεί όπου η φτώχεια αγγίζει τα χαμηλά εισοδήματα, η αύξηση της ζήτησης έχει μετατοπιστεί τώρα σε περιοχές όπου μαζικά κατασχέθηκαν σπίτια λόγω της πρόσφατης κρίσης με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια.

Αν και το πρόγραμμα σίτισης επεκτείνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κέβιν Κόνκανον, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θέλει να δει να αναπτύσσεται ακόμα γρηγορότερα, αφού οι υπηρεσίες του εκτιμούν ότι υπάρχουν άλλα 15-16 εκατ. Αμερικανοί πολίτες (!), οι οποίοι θα μπορούσαν να ευεργετηθούν από τα προγράμματα σίτισης.
«Βρισκόμαστε σε συναγερμό. Είμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο για τα προγράμματα σίτισης από την εποχή της μεγάλης οικονομικής ύφεσης του '29. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα το γεγονός ότι στη χώρα της αφθονίας υπάρχουν εκατομμύρια συμπολίτες μας που πεινούν».
radar

Κυβερνώσα «Χαραυγή» «Αλήθεια» & «Πολίτης»

του Λάζ. Α. Μαύρου

Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε ΠΡΙΝ στην Κύπρο, σε ολόκληρη την ιστορία του κυπριακού Τύπου, της δημοσιογραφίας, των εφημερίδων, των περιοδικών και της ανέλιξής των την τελευταία 20ετία σε ΜΜΕ, που περιλαμβάνουν ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ΔΕΝ υπήρξε δολοφονία δημοσιογράφου, εκδότη ή διευθυντικού των στελέχους, ούτε επί αγγλικής σκλαβιάς 1878-1960, ούτε στα 49 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960-2009, παρά μόνο μία και μοναδική φορά:

Τ Η ΝΥΚΤΑ της Δευτέρας, 23ης Απριλίου 1962, στον τουρκομαχαλλά της Λευκωσίας: Διατεταγμένοι εκτελεστές της τουρκικής ΤΜΤ, διοικούμενης από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και με επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΤΜΤ τον Ραούφ Ντενκτάς, δολοφόνησαν τους δημοσιογράφους - δικηγόρους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκουρκάν. Εκδότες της αντι-ντενκτασικής εβδομαδιαίας τ/κ εφημερίδας «Τζούμχουριετ» και συνεργάτες του δολοφονηθέντος το 1965, επίσης από την ΤΜΤ, αντι-ντενκτασικού συνδικαλιστή του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και του γιατρού και πολιτευτή, συνεργάτη του τότε Προέδρου Μακαρίου, δρος Ιχσάν Αλή. Τον Χικμέτ τον πυροβόλησαν στο κρεβάτι του. Δίπλα απ’ τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Και τον Γκουρκάν μέσα στ’ αυτοκίνητό του, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του.

Τ Η ΝΥΚΤΑ της Κυριακής 20ής Μαρτίου 1994, πληρωμένος από τις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, Ελληνοκύπριος του υποκόσμου, πυροβόλησε με πέντε σφαίρες και δολοφόνησε τον εκπρόσωπο Τύπου της τότε Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, Θεόφιλο Γεωργιάδη. Έξω από το σπίτι του, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

Τ Η ΝΥΚΤΑ της Δευτέρας 11ης Ιανουαρίου 2010, άγνωστος εκτελεστής δολοφόνησε με δύο πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του, τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του τον επικεφαλής του Συγκροτήματος ΜΜΕ «Δίας» Άντη Χατζηκωστή.

Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Ο δημοσιογραφικό καθήκον, υπέρτερο της ψυχικής συντριβής, επιβάλλει να διατυπώνουμε εγκαίρως, ευθαρσώς και εντίμως ΚΑΙ τις δικές μας υποψίες, εκτιμήσεις και εικασίες για το διαπραχθέν κακούργημα. Για να τις γνωρίζει και να τις συνεκτιμά, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ διερευνώμενες ΚΑΙ η κοινωνία ΚΑΙ, προπάντων, οι αρμόδιες Αρχές που έχουν το δύσκολο καθήκον να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Αυτό έκανε η στήλη την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τζι’ εππέσαν πάνω μας να μάς φαν τζιαι να μας ξηκοκκαλίσουν: Η κυβερνώσα «Χαραυγή», η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης»! Δεν πειράζει. Ενδεχομένως γνωρίζουν με βεβαιότητα όσα αγνοούμε εμείς οι «άθλιοι», «παράφρονες», «παρανοϊκοί», «επικίνδυνα αρρωστημένα μυαλά», «βλάκες» κι όσα άλλα μας προσάπτουν! Προσευχόμαστε να έχουν απόλυτο δίκαιο.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τι να σου πούμε αύριο στο μνημόσυνό Σου αθάνατε Πανίκο Δημητρίου μας; (Τον Πετράκη μας τον Γιάλλουρο, με πυροβολισμό τον σκότωσαν στη διαδήλωση της Αμμοχώστου 7.2.1956. Για να εξοντώσουν τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ μας. Εσένα με τεθωρακισμένο σε σκότωσαν στη διαδήλωση, 17.1.1975, στη βάση τους στο Ακρωτήρι. Για να εμπεδώσουν τον Αττίλα). Να σου πούμε άραγε ότι, επί 35 χρόνια, φανήκαμε ΑΝΑΞΙΟΙ να διώξουμε τις βάσεις τους, όπως και τον Αττίλα τους; Για να «μην ανοίξουμε δεύτερο μέτωπο», καθώς αποφάσισαν εκείνοι που εκλέγουμε και συμβιβάζονται με αμφοτέρους, Αττίλα και Εγγλέζους;
Λάζ. Α. Μαύρος

Το Golden Hall και τα golden boys…


Γράφει ο Λυσίας

Εάν δεν το θυμάστε, είστε ευτυχείς.
Γιατί εγώ που το θυμάμαι, υποφέρω... Και κάθε φορά που περνάω την Κηφισίας ψυχοπλακώνομαι. Και νιώθω οργή. Ακόμα και ντροπή που ζω σ’ αυτή τη χώρα....
Αναφέρομαι στο περίφημο Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων (International Broadcasting Centre) . Εκεί στην λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Που εγκαινιάσθηκε και λειτούργησε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ένα κτίριο – κόσμημα. Επιβλητικό και αντάξιο του Ελληνικού Πνεύματος. Το οποίο φιλοξένησε ανθρώπους, κατά κάποιο τρόπο, του πνεύματος. Δημοσιογράφους, ανταποκριτές, σχολιαστές και γενικά παράγοντες των Μ.Μ.Ε.
Ένα τεράστιο κτίριο, επιβλητικό, καλοφτιαγμένο. Που κόστισε πολλά στον Έλληνα φορολογούμενο. Ένα εκπληκτικό κτίριο, με 40.000 τ.μ. στεγασμένους χώρους, 4.500 τ.μ. γραφεία και υπόγειο γκαράζ 1.400 περίπου θέσεων σε δυο επίπεδα . Που όσοι το είδαν, έμειναν με ανοιχτό το στόμα, από τον θαυμασμό.
Ακόμα και έμπειροι αθλητικοί παράγοντες, που είχαν δη στο εξωτερικό πολλά τέτοια κτίρια Τύπου, παραδέχτηκαν πως αυτό ήταν το κάτι άλλο. Πολύ πολύ πιο μπροστά από όλα τα άλλα…
Πολλοί δε, ξένοι παρατηρητές, το χαρακτήρισαν, ως ............
την σύγχρονη Ακρόπολη των Ελλήνων. Τόσο από αρχιτεκτονικής και αισθητικής πλευράς, όσο και από πρακτική λειτουργικότητα…
Αυτό το κτίριο, που φιλοξένησε τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τα έντυπα μέσα, όλου του κόσμου.
Με εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους ανάπαυσης, αίθουσες συσκέψεων και ένα σωρό άλλα. Ένα Κέντρο Τύπου πλήρες εφοδιασμένο με ψηφιακά μηχανήματα ( κάμερες, κονσόλες, φωτιστικά, ηχοληπτικά, μοντάζ κ.λπ.) που όχι μόνο άγγιζαν, αλλά ξεπερνούσαν την τελειότητα. Μηχανήματα, που τα ζήλεψε και το B.B.C..
Στην συνέντευξη τύπου, που είχε δοθεί τότε, είχαν δηλώσει οι κυβερνητικοί παράγοντες ( Ρουσσόπουλος – Παναγόπουλος ), ότι το τεχνολογικό εκείνο αριστούργημα, θα στέγαζε, μετά την χρήση του, την Ραδιοτηλεόραση της χώρας…
Και όλοι εμείς, που ασχολούμεθα με το αντικείμενο, νοιώσαμε πραγματική αγαλλίαση, που η χώρα θα είχε έναν Ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μέσα σε τέτοιο κτίριο.
Γιατί όλα ήταν πραγματικά πλούσια και αρχοντικά. Από τα control rooms και τα στούντιο, μέχρι τις σουίτες μοντάζ και τα γραφεία.
Για μήνες, δούλευαν, εκατοντάδες τεχνικοί, για να επιτύχουν αυτό το τεχνολογικό θαύμα. Οι πιο άριστοι, διαφόρων εργοστασίων που μας είχαν προμηθεύσει τα μηχανήματα. Χιλιάδες μέτρα καλωδίων και οπτικών ινών, είχαν τοποθετηθεί, συνδέοντας όλη την Ελλάδα. Όπου εγίνοντο αθλήματα της Ολυμπιάδας. Χιλιάδες υπερσύγχρονοι υπολογιστές και δορυφορικά μέσα, που έστελναν το σήμα, στα πέρατα της οικουμένης….
Αυτό λοιπόν το κόσμημα, που κόστισε πολλά, απίστευτα πολλά, δισεκατομμύρια έχει μείνει έρμαιο, εκεί επί της Κηφισίας, για να μας θυμίζει την αθλιότητα κάποιων αληταράδων, που αναρριχήθηκαν από το πουθενά, για να πλουτίσει σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Που σήμερα κατάντησε, χάρη σ’αυτά τα υποκείμενα και τους ομοίους τους, να ζει στο όριο της φτώχιας.
¨ Χάρισαν ¨ οι εν λόγω κόρακες, έναντι αδράς υποψιαζόμαστε μίζας, το επιβλητικό αυτό Ολυμπιακό κτίριο σε ένα γνωστό πλουτοκράτη του τόπου ( διάβαζε βδέλλα, που απορροφάει το εναπομείναν πλέον αίμα μας ) για να γίνει σήμερα ένα Golden Hall των πλουσίων.Ένα εμπορικό κέντρο δηλαδή, για ολίγους, αφού σ’αυτό εγκαταστάθηκαν, οι ακριβότερες επιχειρήσεις με τις πλέον επώνυμες φίρμες. Αυτή την τύχη είχε το επιβλητικό Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών αγώνων.
Που αντί, μετά το πέρας τους, να αποδοθεί στον λαό, που το χρηματοδότησε, και να εγκατασταθεί ο Ραδιοτηλεοπτικός του φορέας, μετατράπηκε από το ανεκδιήγητα ανθρωπάκια, σε εμπορικό κέντρο των πλουσίων.

Και για να μην μιλήσει κανείς, από τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, τους λάδωσαν με τους μιστούς αυτούς, που σήμερα παρακολουθούμε….Τους 340.000 ευρώ το χρόνο, 280.000 το χρόνο και πάει λέγοντας…Έτσι και οι διακόσιοι, περίπου, καλολαδωμένοι, κάνανε και αυτοί τουμπεκί….
Όσο για τα πανάκριβα μηχανήματα του ¨Κέντρου Τύπου¨ , τις οπτικές ίνες, τα εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα καλωδίων, τις κάμερες, τις κονσόλες, τις μονταζιέρες και όλους τους ψηφιακούς εξοπλισμούς των στούντιο, τους πούλησαν με….το κιλό!!! Σε επιτήδειους…. ξένους και Έλληνες ενδιαφερόμενους του κλάδου.
Οι οποίοι τα πήραν, όσο θα αγόραζαν ένα τρανσιστοράκι χαλασμένο από το…Μοναστηράκι.
Έτσι πήγε, φίλοι μου και το κτίριο και οι εγκαταστάσεις του…Αυτή η πανάκριβη υψηλή τεχνολογία, που αντιμετωπίστηκε, από τους γνωστούς, προαναφερόμενους μαφιόζους, ως άχρηστο υλικό, από τον ….ΟΔΔΥ.
Την στιγμή που η ΕΡΤ, για να λειτουργήσει ψηφιακά, τα εχρειάζετο όλα αυτά. Τα οποία τώρα θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε, για να γίνει ψηφιακή η ΕΡΤ.
Αυτή την τύχη, είχε όμως και το κτίριο, των 40.000 τ.μ. που ¨ χαρίστηκε ¨ ( ΟΛοι γνωρίζουμε το γνωστό δίδυμο που έκανε κουμάντο εκείνη την εποχή) στον όμιλο Λάτση ( στην εταιρεία LAMDA Δομή, θυγατρική της LAMDA Development ) για να στεγάζει εκεί τα μαγαζιά της ελίτ κοινωνίας.
Ποιος ξέρει με τι συμβάσεις, με τι μίζες και με ποιες, κάτω από το τραπέζι, συναλλαγές.
Και το ακόμα πιο θεαματικό είναι ότι κανένας εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το σκάνδαλο, που αναδύει περισσότερη μπόχα και πολύ πιο σημαντική ( μαύρη ) οικονομική συναλλαγή και από την ¨ αρπαχτή ¨ του Βατοπεδίου ακόμα.
Και το εύλογο ερώτημα είναι γιατί;
Γιατί; Αυτό το ¨ γιατί¨ με κάνει να σας τρώω τόσο χρόνο και τόσο χώρο και να καταχρώμαι την γενναιόδωρη φιλοξενία σας.
Ένα παιδί να κλέψει μια τσάντα στον δρόμο, θα κάτσει στο σκαμνί.
Αυτοί ( Και τους γνωρίζουμε καλά όλοι) που έκλεψαν τις ¨τσάντες¨ με το υστέρημα όλων των Ελλήνων γιατί να απολαμβάνουν τώρα τη δική μας μακαριότητα και σιωπή ;
Γιατί; Γιατί κύριοι εισαγγελείς; Γιατί;


Α, ρε κακόμοιρε Έλληνα ¨ραγιά¨ . Απελευθερώθηκες από τα κοράκια του κόσμου, για να σε αφανίσουν τα πεινασμένα ¨ δικά σου ¨ λαμόγια. Και να σε παραδώσουν βορά σε δέκα-δεκαπέντε οικογένειες πλουτοκρατών, που νέμονται τη χώρα…

ΛΥΣΙΑΣ


ΥΓ. Όποιος φίλος θέλει κάποια πρόσθετη πληροφορία, κάποια στοιχεία, ας μας γράψει θέτοντας τα ερωτήματά του και θα απαντήσουμε αμέσως.
Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία.

ΛΥΣΙΑΣ
από καφενείο

Γελοίοι "δημοσιογράφοι" !


Λοιπόν, καλοί μου συνάδελφοι δημοσιογράφοι.
Εσείς που, μετα την αυτοκτονία του γιατρού που χειρούργησε τον Γιώργο Αλβέρτη, εφορμήσατε στο σπίτι και στην τραγική "ηρεμία" της συζύγου του Αλεξίας Έβερτ και του πεθερού του Μιλτιάδη, για να ικανοποιήσετε τις σκανδαλοθηρικές φυλλάδες σας και αντίστοιχου ήθους εκπομπές σας.

Εσείς που τηλεφωνήσατε "στον αέρα" στο σπίτι αιφνιδίως αποθανόντος, με το...καταπληκτικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας ερώτημα "πώς αισθανθήκατε μαθαίνοντας ότι βρέθηκε νεκρός ο γιός σας", που απευθύνατε στους καταπληκτους γονείς, οι οποίοι δεν είχαν ακόμη πληροφορηθεί τον θάνατο του προσφιλούς τους.


Εσείς που τον ανθρώπινο πόνο, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ανθρώπινη ψυχή, τα κάνετε βορά στην εφημεριδο κυκλοφορία και στην τηλεθέαση.

Και αυτό το κάνετε συστηματικά στις καθημερινές "κουτσομπολίστικες" εκπομπές σας και στις ανάλογου περιεχομένου εφημερίδες σας.

Σας λέω κατάμουτρα : Φτού σας ! Είσθε γελοίοι !

Δεν έχετε καμμιά σχέση με τους δημοσιογράφους του καθημερινού κοινωνικού μόχθου.

Και θέλουμε - σας προκαλούμε- να μας παραπέμψετε στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ. Για να δούμε εκεί, αν και τι είδους "ντροπή" κουβαλάτε. Γελοίοι, ε γελοίοι !

Μάκης Γιομπαζολιάς

ενημερωθήκαμε απο

athinapoli


Μία διάτρητη απάντηση...........


Του Σταυρου Λυγερου
Οταν προχθές ρωτήθηκε για την παράνομη μετανάστευση, ο πρωθυπουργός απάντησε με ένα κράμα ιδεολογικής εμμονής και φτηνής προπαγάνδας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε «μία πρώτη τάξη». Οι πολίτες γνωρίζουν εάν οι μαζικές νομιμοποιήσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή έβαλαν τάξη ή όχι. Κατηγόρησε, επίσης, τη Ν.Δ. ότι δεν επέβαλε το ελληνοτουρκικό σύμφωνο για την επαναπροώθηση. Η αλήθεια είναι ότι η Αγκυρα δεν το εφαρμόζει. Εχει δεχθεί λίγους πίσω και διευκολύνει όσους προσπαθούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα. Την ίδια τακτική ακολουθεί και επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλαγή θα υπάρξει μόνο εάν οι Τούρκοι υποχρεωθούν να συνάψουν συμφωνία επαναπροώθησης με την Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα ελέγχονται τα σύνορα. Η αλήθεια είναι ότι η ροή της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει συρρικνωθεί και είναι δύσκολο να συρρικνωθεί. Ακόμα και όταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια συνήθως υποχρεώνεται να κάνει επιχείρηση διάσωσης και να μεταφέρει τους παρανόμως εισελθόντες σε ελληνικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ισχύων Κώδικας Ιθαγένειας «είναι χωρίς κανόνες, είναι πολύ χαλαρός, είναι αυθαίρετος, είναι χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις». Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Προφανώς τον θεωρεί αυστηρό και γι’ αυτό προωθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραχωρεί ιθαγένεια πολύ πιο εύκολα από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. Δεν τον απασχολεί ότι έτσι αναπόφευκτα θα τροφοδοτηθούν οι ροές παράνομης μετανάστευσης. Αντί να απαντήσει στη συγκεκριμένη κριτική Σαμαρά, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για «ακροδεξιά αντίληψη». Η ιδεολογική τρομοκρατία υποδηλώνει βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εν προκειμένω γίνεται και πολιτικό μπούμερανγκ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση ιθαγένειας «είναι και χρέος απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν πια επιλέξει την Ελλάδα ως πατρίδα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα». Αντί να κάνει διάκριση νόμιμων και παράνομων μεταναστών, τους έβαλε σε ένα τσουβάλι, μιλώντας γι’ αυτούς που επέλεξαν την Ελλάδα. Κουβέντα για το δικαίωμα της Ελλάδας (και κάθε κράτους) να επιλέγει ποιους πολιτογραφεί. Πρόκειται για ιδεολόγημα και όχι για παράλειψη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα ισχυριζόταν ότι η απόκτηση ιθαγένειας από ένα μετανάστη είναι ανθρώπινο δικαίωμά του.
kathimerini

META TIΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ....


Περίμενα με υπομονή να περάσουν οι πρώτες 100 ημέρες για να μην αδικήσω κάποιον...
Είδα τις πρώτες εκατό ημέρες τον αεικίνητο πρωθυπουργό μας να ανεβαίνει δύο δύο τα σκαλιά του Mαξίμου από την βιασύνη του να παράγει έργο!!!!
Τον είδα να κάνει και τον υπουργό εξωτερικών!!!
Μου φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δύο εμμονές!!!
Τα αεροπλάνα και το internet!!!!

Είδα υπουργούς που πέρα από την νέα ονομασία των υπουργείων τους έχουν και ένα τεράστιο πρόβλημα με την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους...
Είδα το νέο μοντέλο διακυβέρνησης χωρίς Γ.Γ. υπουργείων και κατάλαβα ότι το κράτος είναι τόσο έντονα δομημένο με αυλικούς , κομματάρχες και παρατρεχάμενους που χωρίς αυτούς δεν δουλεύει!!!!
Είδα υπουργούς να μαστιγώνονται απο τον πρώτο τυχόντα ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟ των Βρυξελλών και να σκύβουν το κεφάλι και...
ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ!!!
ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΙ
ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!
akomideneidametipota.

Αφιέρωμα στους “νέους Παπανδρεϊκούς”

Ο Γ. Παπανδρέου τοποθέτησε ελάχιστους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στις πολιτικές θέσεις του κράτους. Πλην Υπουργών και γραμματέων και αυτών όχι όλων, η όχι τόσο ΠΑΣΟΚ, παρατηρούμε μια φειδώ στην τοποθέτηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Μια επιλογή που είναι βαθιά πολιτική.

Δεν ενοχλεί τόσο αυτό που αποκαλείται αποκομματικοποίση του Κράτους, όσο τρόπος που γίνεται η διαχείριση του εν λόγω θέματος καθώς είναι εξόχως ενοχλητικός στο βαθμό που τίθεται θέμα αξιοκρατίας.

Όχι φυσικά γιατί ενοχλεί κάποιον η αξιοκρατία, αλλά κυρίως γιατί μετά το πρώτο τρίμηνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να θεωρούνται από την ηγεσία μάλλον ανάξια ή κατώτερα των Δεξιών για να αναλάβουν αυτούς τους ρόλους.
Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα αφιέρωμα στους “νέους Παπανδρεϊκούς”. Στην νέα αυτή πολιτικά ανερχόμενη δύναμη οπαδών και στηριγμάτων του Πρωθυπουργού στο Κράτος, που χέρι χέρι με τους προυπάρχοντες Παπανδρεϊκούς, αλλάζουν πιο γρήγορα από ποτέ το πολιτικό σκηνικό γύρω μας.

Μια δύναμη, όχι βεβαίως σκληρή ιδεολογικά αλλά με την εξουσία στο χέρι να δρα συγκολλητικά….

και όλα τα άλλα βρίσκονται και ας είναι και ο Κουτούπης.

Το αφιέρωμα δεν είναι πλήρες… σταμάτησα κάπου από αγανάκτηση και σας προσκαλώ να το εμπλουτίσετε!

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Προεδρος της HELEXPO
(κουμπάρος του πρωην πρωθυπουργού)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗΣ Αντιπρόεδρος της HELEXPO στο επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη στην Θεσσαλονίκη¨

και ολο το Συμβούλιο της HELEXPO Στην πλειοψηφία τους διορισμένοι α πο τον Ρουσόπουλο.

Πάμε στον ΟΛΘ

ΟΛΘ: Νέος πρόεδρος ο Λάζαρος Καναβούρας
* Λάζαρος Καναβούρας, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
* Ιωάννης Τσάρας, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Μέλη :

* Iάκωβος Φραντζής, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
* Γεώργιος Ιωαννίδης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
* Παντελής Τσιβελεκίδης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
* Χριστόφορος Κουτίτας, Μη εκτελεστικό μέλος
* Ευστράτιος Μακιός, Μη εκτελεστικό μέλος
* Απόστολος Τσουρέκας, Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης – Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
* Νικόλαος Παρπούδης, Εκπρόσωπος Ο.Κ.Ε. – Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
* Πέτρος Νάσκος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων – Μη εκτελεστικό μέλος
* Δημήτριος Θηρίου, Εκπρόσωπος Λιμενεργατών – Μη εκτελεστικό μέλος

ΚΑΖΙΝΟ Κερκυρας

ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Υποψηφιος Βουλευτής με την ΝΔ
και το διοικητικό Συμβούλιο

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΙΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΔΕΣΦΑ

    1. Χρήστος Μανούρης
    2. Ευθύμιος Στρατής
    3. Παρασκευή Αθανασιά
    4. Κλεομένης Μηλιώνης
    5. Κωνσταντίνος Μπερδελής
    6. Γεώργιος Αλεξόπουλος
    7. Νίκη Δανδόλου

ΕΛΓΑ

Πρώην Υπουργός της ΝΔ και κάπου εδώ τα είδα όλα. Διαβάσα: Προς τη σωστή κατεύθυνση θεωρεί το 53,3% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Παρασκευή + 13», ότι βρίσκεται το κυβερνητικό έργο

Ας προσθέσουμε λοιπόν το γεγονός ότι όπου να είναι έρχετε και το Γερμανικό μοντέλο και ας γίνει αντιληπτό ότι τα στηρίγματα έξω απο το ΠΑΣΟΚ που αντιδρά, είναι χρήσιμα.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Θα εξακολουθήσουν να κυβερνούν οι τραπεζίτες;

Γιώργος Κοσμόπουλος




Δέν χωράει καμμία αμφιβολία, ότι πίσω από τη γνωμοδότηση της Ευρωπαικής Κεντρικης Τράπεζας σχετικά μέ τίς διατάξεις τού νομοσχεδίου της κυρίας Κατσέλη κρύβεται ένας σκληρός πόλεμος ο οποίος εκδηλώνεται τόσο στήν Αθήνα, όσο και σέ Ευρωπαικό καί διεθνές επίπεδο.

Η προσπάθεια τού καρτέλ των ελλήνων τραπεζιτών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο μέ το οποίο ρυθμίζονται οι οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων καί επαγγελματιων φαίνεται ότι γιά την ώρα δέν στέφεται με καμμία επιτυχία.

Τό θέμα στό πρώτο εξωτερικό του επίπεδο αφορά τίς αντιρήσεις των τραπεζιτών πού στηρίζονται στούς πιθανούς κινδύνους πού οι ρυθμίσεις θα έχουν στις τιτλοποιήσεις επιχειρηματικών δανείων.

Οι κίνδυνοι αυτοί κατά κάποια σκληροπυρηνικά μέλη τού ελληνικού τραπεζικού καρτέλ δέν αφορούν μόνο τη ρύθμιση γιά τις μή ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά το σύνολο των δανείων πού θά ρυθμιστούν.Η παραδοχή όμως αυτή, άθελα γιά όσους παρακολουθούν την ελληνική τραπεζική αγορά τα τελευταία χρόνια, εγείρει ερωτηματικά γιά την πραγματική κατάσταση των τραπεζών από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας.

Δηλαδή, αν οι ελληνικές τράπεζες είναι τόσο ισχυρές όσο διαφήμιζαν τα τελευταία χρόνια, μπορεί άραγε ξαφνικά να αποσταθεροποιηθούν, επειδή θα κληθούν να ρυθμίσουν κάποια δάνεια μικροεπιχειρηματιών; Καί βέβαια ζητείται απάντηση στό ερώτημα: Ο πακτωλός των υπερκερδών πού μέχρι πρόσφατα τόσο προκλητικά καί αυτάρεσκα πρόβαλαν στό πανελλήνιο, τί έγινε καί πού πήγε ;

Τά υπερκέρδη αυτά προήρχοντο από τη ληστρική τοκογλυφική αφαίμαξη των ελλήνων πολιτών καί επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια.Πού διοχετεύτηκαν καί γιατί δεν χρησιμοποιούνται τώρα γιά τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας;

Το ερώτημα αυτό με την απάντηση πού όλοι υποπτεύονται και κανένας δεν τολμά να αρθρώσει, αφού παραπέμπει στήν πιθανή τραγική διαπίστωση ότι τά κφάλαια έχουν πετάξει και μας έχει μείνει μόνο το πτώμα κρυμμένο επιμελώς στη ντουλάπα, οδηγεί στο δεύτερο εσωτερικό επίπεδο.

Ο ανηλεής πόλεμος ο οποίος καλά κρατεί με τίς όποιες αλλαγές έγιναν στό νομοσχέδιο αφού δέν οδήγησε στήν απόσυρσή του πού ηταν καί τό ζητούμενο,γίνεται από ένα βασιλιά ο οποίος προσπαθεί να κρύψει ότι είναι γυμνός.

Η οικονομική κρίση οδήγησε τίς τράπεζες σαν επιχειρήσεις σε μεγάλη αποδυνάμωση, αφού οι μεγαλομέτοχοι καί τα μεγαλοστελέχη τους φρόντισαν έγκαιρα νά αρπάξουν τά λάφυρα της διαχρονικής ληστείας σε βάρος της κοινωνίας καί νά τα οδηγήσουν σε ασφαλή υπεράκτια αγκυροβόλια πρός ατομική καί οικογενειακή χρήση.Το γεγονός αυτό είναι γνωστό στούς πολιτικούς.

Είναι η πρώτη φορά πού κυβέρνηση εθνικού κράτους στήν Ευρωζώνη επιχειρεί νά νομοθετήσει ρυθμίζοντας αυτή τίς σχέσεις τραπεζών-δανειοληπτών.

Οι αποδυναμωμένες τράπεζες διεξάγουν αυτή τη στιγμή έναν λυσσαλέο αγώνα προκειμένου να αποτρέψουν τη θεμελιώδη αυτή πρωτοβουλία καί εξέλιξη στην Ελλάδα.Είναι ανεπίτρεπτο κατά την αντίληψή τους να αρχίσουν να παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις σε ένα χώρο πού μέχρι τώρα αποτελούσε άβατο για τίς εκλεγμένες πολιτικές εξουσίες.

Τόσο οι ίδιοι όσο καί μέσω της ΕΚΤ η οποία προστατεύει τα συμφέροντά τους, στέλνουν μήνυμα πρός την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με την ασύδοτη καί ανύπαρκτη ελευθερη αγορά τους.

Στήν Ελλάδα υπάρχει αυτή τη στιγμή μία πρόφατα εκλεγμένη πολιτική κυβέρνηση η οποία προτάσει έναντι των τραπεζών τίς δεσμεύσεις καί πολιτικές προτεραιότητες βάσει των οποίων εκλέχτηκε.Σέ αυτή την κυβερνητική πρακτική, κάθε υποχώρηση θά αποτελούσε πλήγμα κατά τού πολιτεύματος.

Οι φωνές οι οποίες ακούστηκαν περί παραίτησης της κυρίας Κατσέλη εξυπηρετούν μόνον αυτούς οι οποίοι ζητούν να νομοθετούν στήν Ελλάδα οι τραπεζίτες.

Δέν χωράει καμμία αμφιβολία ότι στήν παρούσα φάση η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί γιά την Ευρωπαική καί διεθνή κρατούσα κοινότητα τό μαυρο πρόβατο.

Αυτή τη φορά όμως γιά εντελώς διαφορετικούς καί ουσιατικούς λόγους, καθώς καθημερινά ομολογείται πίσω από κλειστές πόρτες ο φόβος μήπως οι ελληνικές πρωτοβουλίες σαν αυτή έναντι των τραπεζιτών στήν Ελλαδα περάσει τά σύνορα.

Μία τέτοια προοπτική θά ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στίς σχέσεις πολιτικού προσωπικού-οικονομικής ελίτ καί πολιτών σέ ευρωπαικό καί διεθνές επίπεδο καί πιθανό νά άνοιγε κάποιους νέους δρόμους γιά τίς ανθρώπινες κοινωνίες πού τόσο δοκιμάζονται.

καρτελ

15.1.10

Δημοσιογραφική αλητεία μετά θεομπαιξίας




Το video είναι από το newstime.gr και δείχνει πόσο χαμερπής και εμετικός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος... Λυπάμαι που δε βρίσκω λόγια για να περιγράψω όπως του αξίζει το υποκείμενο αυτό - κοινώς "Μπανιέρα" ή "Ταρζάν" ή "Ζούγκλα" - κατά κόσμο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει ιερό και όσιο, αλλά εμπαίζει έναν ολόκληρο λαό. Σαφώς έχει παραδοθεί σε αδόκιμο νου και δε γνωρίζει ότι με τα καμώματά του αυτοεξευτελίζεται και εξευτελίζει και την οικογένειά του.

Όμως θέλω να του θυμίσω ότι "έστιν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά." Κανείς δε μπορεί να εμπαίζει τα πάντα και τους πάντες για πάντα.

Όσο για τον ανεκδιήγητο ιερέα, λυπάμαι για λογαριασμό του, αλλά ου γαρ οίδε τι ποιούσε... Άλλωστε, όταν έχει δει να στέκονται σούζα στις δημοσιοκαφρικές εκπομπές του Ταρζάν υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές, πώς θα τολμούσε ένας παπάς να μην πράξει όπως διετάχθη από τον οικοδεσπότη της Ζούγκλας;

"Συνεργασία ΓΕΕΘΑ-ΕΥΠ" Επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων του Βουλευτή και τέως Αρχηγού της ΕΥΠ, Πρέσβη Ι. Κοραντή




Ερώτηση υπ’ αριθμ. 3117/22-12-2009

Δημοσίευμα εφημερίδας της 20/12/2009 εμφανίζει τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας να έχει ενημερωθεί εγκαίρως για την «μαύρη τρύπα» στη ροή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος και να διαπίστωσε ο ίδιος το πρόβλημα παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τα δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ, ο κύριος όγκος των οποίων προερχόταν από «ανοιχτές πηγές». Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι από το 2005 μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν καμία ουσιαστική ενημέρωση, ενώ παρατίθενται απαξιωτικές δηλώσεις για την ΕΥΠ ανώνυμου κατά τα λοιπά ταξιάρχου στο Πεντάγωνο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Συμμερίζονται το περιεχόμενο του δημοσιεύματος;

2.Έχουν ζητήσει, ως οφείλουν, να ενημερωθούν για το σύνολο της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ΕΥΠ και ΓΕΕΘΑ από το 2005 έως σήμερα; Εάν ναι, πως αξιολογούν τις πληροφορίες της ΕΥΠ.

3.Προτίθεται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αναζητήσει και εντοπίσει-εάν βεβαίως είναι υπαρκτό πρόσωπο- τον ανεγκέφαλο αξιωματικό, ο οποίος, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, σπείρει ζιζάνια μεταξύ ΓΕΕΘΑ και ΕΥΠ και εύλογα καλλιεργεί αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας στον αναγνώστη;

4.Σε κάθε περίπτωση προτίθεται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας να απομονώσει τους λίγους, ευτυχώς, επηρμένους και μωροφιλόδοξους αξιωματικούς που βλάπτουν με τη συμπεριφορά τους την Εθνική Ασφάλεια του τόπου;

Ο Βουλευτής

Ιωάννης Κοραντής
Spy