ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.1.10

Ο Καλλικράτης και ο "Καλλικράτης"

Στο προηγούμενο εγχείρημα συνένωσης των κοινοτήτων σε δήμους δόθηκε το κωδικό όνομα "Καποδίστριας". Ήταν άλλωστε όραμα του πρώτου κυβερνήτη τούτης της γης να δώσει μεγαλύτερη πνοή στην επαρχία μέσω της δημιουργίας ισχυρότερων δήμων.

Ο Καλλικράτης και ο "Καλλικράτης"

Αυτή τη φορά δίνεται το κωδικό όνομα "Καλλικράτης". Για ποιου τη χάρη όμως; Του αρχιτέκτονα ο οποίος κατασκεύασε τον Παρθενώνα παρέα με τον Ικτίνο; Τη σχέση είχε όμως αυτός με τη διοίκηση; Φαίνεται λίγο
δύσκολο...

Υπάρχει ωστόσο και κάποιος άλλος Καλλικράτης που ήταν μάλιστα και πολιτικός. Ο Καλλικράτης αυτός έζησε το 2ο αιώνα π.Χ. και έτυχε να κυβερνά το μεγαλύτερο κοινό της εποχής του: την Αχαϊκή Συμπολιτεία.
Την περίοδο εκείνη πολλές περιοχές είχαν δημιουργήσει τέτοια κοινά όπως η Αιτωλία, η Βοιωτία και η Ήπειρος. Στόχος των συμπολιτειών ήταν να δυναμώσει μέσω της συνεργασίας πολλές μικρές αδύναμες πόλεις. Όπως η τωρινή κυβέρνηση επιδιώκει να αναβαθμίσει την αυτοδιοίκηση με την συγχώνευση των δήμων σε μεγαλύτερους και την απόδοση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες. Όμως, ο Καλλικράτης δεν δημιούργησε την Αχαϊκή Συμπολιτεία. Ούτε έμεινε γνωστός για κάτι καλό. Για την ακρίβεια μισήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο άρχοντα της Συμπολιτείας... Και έμεινε γνωστός για την απομάκρυnση 1000 πολιτικών του αντιπάλων από την πολιτική σκηνή για 17 χρόνια...

Ίσως το κωδικό όνομα της κυβερνητικής προσπάθειας να μην είναι τελικά και το καλύτερο. Από την άλλη, ίσως είναι το καλύτερο αφού με τον "Καλλικράτη" θα απομακρυνθούν εκατοντάδες δήμαρχοι και νομάρχες!
It's the Kallicratean way...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα, τρεχουν , οσοι χασαν τις καρεκλες τους. Πολυ λιγοτερους υπαλληλους, χρειαζομαστε και ελεγχο κυριωςτων οικονομικων, μην ειμαστε αρνητικοι σ ολα.