ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.4.11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με μια ντουντούκα στο χέρι «ξυπνά» τους Αθηναίους! [βίντεο] ...ΕΝΑΣ !!! ΑΛΛΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!! ..

Facebook : άλλο από ένα πείραμα της CIA

Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook...δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ'ότι οι ίδιοι περίμεναν. Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία "The Overlord" (Ο Επικυρίαρχος). Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:


"Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA".
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: "400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία..."


LIAMPAS Georgios
''pensi et conclavis''

JFCNP Hellenic Element
Viale della liberazione 1
PC 80124
Napoli ITALIA
Tel 00393475404084

  επικαιρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κερατέα [βίντεο]

Τον περίμεναν να επισκεφθεί την Κερατέα αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου, το απόγευμα. Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να πάει σήμερα το πρωί. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι πολίτες στο μπλόκο τους ήταν αποθεωτική. Δείτε τα βίντεο που μας έστειλαν οι ρεπόρτερ μας και παρακολουθήστε την ομιλία του μεγάλου Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη, Μίκη Θεοδωράκη.






http://www.tsantiri.gr

Στηρίξτε τους Έλληνες...


BannerFans.com    Thν ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το βάρος της πιο μεγάλης και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα ελληνικά προϊόντα. Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί έτσι δίνουμε δουλειά σε Έλληνες. Μην περιμένετε κάποια «επίσημη οδηγία». Ας το κάνει ο καθένας μόνος του...

Επί σειρά ετών πιστεύαμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης γκρεμίστηκαν, ότι δεν είχε σημασία αν μία εταιρεία είχε έδρα την Αθήνα, το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Νομίσαμε, αφελώς, ότι γίναμε κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κρίση απέδειξε ότι σφάλαμε. Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας μας δεν...χρεώσαμε μόνο τη χώρα μας για να καταναλώσουμε ό,τι παρήγαγαν οι βιομηχανίες των φίλων και συνεταίρων μας. Την ίδια ώρα αποδημήσαμε πλήρως τη βιομηχανία μας, διαλύσαμε την αγροτική μας παραγωγή. Αν δεν κάνουμε λάθος, το 1980 καλύπταμε το 90% των αναγκών μας σε αγροτικά προϊόντα και σήμερα η σχέση αυτή έχει πλήρως αντιστραφεί.

Είναι αργά για δάκρυα κι οι διαπιστώσεις έχουν πλέον κουράσει. Είναι καιρός για δράση. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα χρέους αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα. Θα σώσουμε όμως κάποιες θέσεις εργασίας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε. Κι επιπλέον ίσως δώσουμε ένα κίνητρο σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της βιομηχανικής και της γεωργικής παραγωγής.

Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα. Ακόμη! Ας αλλάξουμε καθημερινές συνήθειες. Δεν θα μας κοστίσει κάτι αν αγοράσουμε την ελληνική και όχι την ξένη μπύρα. Να στηρίξουμε την ελληνική και όχι την ξένη καπνοβιομηχανία. Να δώσουμε δουλειά στα ελληνικά καταστήματα. Ακόμη και με τις διακοπές μας, μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αυτό το Πάσχα δεν είναι ανάγκη να πάμε στην Βουδαπέστη ή στην Κωνσταντινούπολη...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital
DUSTOFROAD

ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ.... ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ........ (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝΓ)

"Bacchanal Government....."

Μεθυσμένη Πολιτεία (σε μισώ)
(Παράφραση στίχων ποιήματος του Δημήτρη Ιατρόπουλου)
 

Μεθυσμένη πολιτεία με σημάδεψες βαθιά
είχα κάποτε μια αγάπη
και την πήρε η συννεφιά
μες την έρημη πλατεία
τ' όνειρό μου το παλιό
μεθυσμένη πολιτεία σε μισώ

Μεθυσμένη πολιτεία
μια κορνίζα αδειανή
μια λατέρνα είν' η ζωή μου
με ξεκούρδιστη φωνή
πάνε κι έρχονται σαν πλοία
οι αναμνήσεις στον καιρό
μεθυσμένη πολιτεία σε μισώ

Μεθυσμένη πολιτεία
κάποιας άλλης εποχής
σε γυρεύω στο τραγούδι της βροχής
μια παλιά φωτογραφία
στο συρτάρι το κλειστό
μεθυσμένη πολιτεία σε μισώ

μεθυσμένη πολιτεία
με σημάδεψες βαθιά
είχα κάποτε μια αγάπη
και την πήρε η συννεφιά
τ' όνειρό μου το παλιό
μεθυσμένη πολιτεία σε μισώ

Μεθυσμένη πολιτεία
κάποιας άλλης εποχής
σε γυρεύω στο τραγούδι της βροχής
μια παλιά φωτογραφία
στο συρτάρι το κλειστό
μεθυσμένη πολιτεία σε μισώ

Μεθυσμένη μου Ελλάδα με σημάδεψες βαθιά
είχα κάποτε μια αγάπη και την πήρε η συννεφιά
μες την έρημη πλατεία τ' όνειρό μου το παλιό
Μεθυσμένη μου Ελλάδα σ'αγαπώ


ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΗ ! ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ (VIDEO)

Χρ. Μαγκούφης: Γκεμπελική μεθόδευση διαστροφής της αλήθειας και των πραγματικών συμβάντων

Δήλωση Χρήστου Μαγκούφη για το συμβάν στα διόδια Αγ. Τριάδος





Σέβομαι και υπερασπίζομαι το Δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε κοινωνικής ομάδας να παλεύει για αυτά που πιστεύει, και αποτελεί αυτό για εμένα διαχρονική στάση ζωής.

Οι Κοινωνικές Κατακτήσεις αποτελούν παράγωγο αγώνων που εδράζονται στο αξιακό σύστημα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.


Αυτό το αξιακό σύστημα δεν μπορεί να αντικαθίσταται από την Ασυδοσία, τον Βιασμό της προσωπικότητας του ατόμου, την Κοινωνική ανευθυνότητα, και τις Γκεμπελικές τακτικές που κάποιοι εφαρμόζουν, προκειμένου να πετύχουν στόχους που εδράζονται στο Εγώ και αναιρούν το Εμείς.

Θεωρώ λοιπόν χρέος μου, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για το χθεσινοβραδινό συμβάν στα διόδια της Αγίας Τριάδος ότι :

1ον. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μου να πληρώνω ως νομοταγής πολίτης το αντίτιμο των διοδίων, και δεν εκχωρώ σε κανέναν την άρση αυτού του δικαιώματός μου.

2ον. Στηλιτεύω ως αντιδημοκρατική την επίθεση που δέχθηκα από τα μέλη της ομάδας “δεν πληρώνω”, κατά την προσπάθειά μου να πληρώσω το αντίτιμο των διοδίων ως όφειλα.

Πολύ περισσότερο όμως στηλιτεύω την Γκεμπελική μεθόδευση διαστροφής της αλήθειας και των πραγματικών συμβάντων, καθότι ενώ εγώ ήμουν εκείνος που δέχθηκα την επίθεση και τον τραυματισμό στον καρπό του αριστερού μου χεριού, από το κοντάρι της γυναίκας που μεθοδευμένα αποχώρησε φοβούμενη τις ευθύνες των πράξεών της, εμφανίζεται σήμερα στις σελίδες των blogs το αντίστροφο. Εδώ ταιριάζει η λαϊκή παροιμία: “εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”, αλλά ας είναι, γιατί ενδόμυχα η Αλήθεια και οι Ερινύες καίνε.

3ον. Τονίζω πως οι πάσης μορφής βρισιές και απειλές από τους χωρίς ονοματεπώνυμο και προσωπικότητα μασκοφόρους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μέσα από τις σελίδες των blogs δεν πτοούν ούτε εμένα προσωπικά ούτε και τη Κυβέρνησή μας, που αδιάκοπα προσπαθεί για την έξοδο της Χώρας από την κρίση.

Με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του Ελληνικού λαού, συνεχίζουμε τον πολυμέτωπο αγώνα μας, γιατί αυτό απαιτεί η λογική, το συμφέρον της Πατρίδας, του λαού μας και ιδίως της νέας γενιάς που δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.

Τέλος, σχετικά με δίκαια ζητήματα πολιτών και διαφόρων κοινωνικών ομάδων, δηλώνω αλληλέγγυος και προσδοκώ κάθε γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο, χωρίς να εξαιρώ κανέναν.

πηγη:http://fatsimaremag.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΔΩ

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ!

Μ.Tρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων! 

Απρίλιος 8, 2011. Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον..
Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)

Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
taxalia.blogspot.com

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!! ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!Γιουχαΐσματα και συνθήματα κατά Πάγκαλου στην Ελευσίνα!


Αυτή τη φορά δεν ήταν στα Καλύβια, αλλά στην Ελευσίνα. Δεν είχα γιαούρτια αλλά μόνο συνθήματα…Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος γιουχαΐστηκε έντονα σήμερα στην Ελευσίνα, κατά την επίσκεψή του σε κέντρο Υγείας. Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης, Ο Πάγκαλος όμως αυτή τη φορά δεν έδωσε σημασία και συνέχισε την επίσκεψή του. Να δούμε εάν επρόκειτο πάλι για οργανωμένους του ΣΥΡΙΖΑ… Πάντως είναι το δεύτερο επεισόδιο αποδοκιμασίας του αντιπροέδρου εντός της εκλογικής του περιφέρειας!

"....ο κ. Κουτρουμάνης τότε ως μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ, ψήφισε υπέρ της αγοράς του δομημένου ομολόγου."

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΡΙΖ΄
Παρασκευή 8 Απριλίου 2011
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,............................................................................Πρέπει να ακουστεί στο Κοινοβούλιο ότι ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας ο κ. Κουτρουμάνης τότε ως μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ, ψήφισε υπέρ της αγοράς του δομημένου ομολόγου. Στη δε ένορκη κατάθεσή του είπε ότι ήταν μια ασφαλής τοποθέτηση και άρα, επωφελής. Αυτά είπε ο συνδικαλιστής και αυτός είναι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, που με την ψήφο του θα ζητήσει την ενοχοποίηση των συναδέλφων του που έκαναν ό,τι κι αυτός.
Και ερωτώ: Ποιος συντόνισε τον κ. Κουτρουμάνη εκτός από τη συνείδησή του; Μήπως οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας;
Σωστά αγόρασε ο κ. Κουτρουμάνης κι αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Παπανδρέου να τον κάνει Υφυπουργό και μετά την αποκάλυψη αυτή να τον προαγάγει και σε Υπουργό. Όμως, αλήθεια, γιατί για την ίδια απόφαση το ΠΑΣΟΚ ζητά την τιμωρία και όχι τον έπαινο όσων έκαναν το ίδιο με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Κουτρουμάνη;
Άρα, τι να υποθέσουμε; Είναι καλά ή κακά τα δομημένα ομόλογα; Είναι κακές οι επενδύσεις μόνο επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και καλές επί διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.; ..................................
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το παραπάνω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.

8.4.11

Η ασφυξία οδηγεί σε άμεσες εκλογές;

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αρχίζουν να φουντώνουν. Λέτε η «στημένη» τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων να μας «οδηγήσει» στην έκτρωση των πρόωρων εκλογών;
Σίγουρα σε αυτή την απεργία (κατ’ εντολή των «νταβάδων»), μαγειρεύτηκαν πολλά. Ένα πιάτο που θα σερβιριστεί, πιθανόν να είναι και οι εκλογές…
Σε αυτό συνηγορεί και ο χρησμός του κλόουν Καρατζαφέρη στη Βουλή. Κατάγγειλε, ο «δοκιμαστής» των νταβάδων, τα δύο μεγάλα κόμματα και ζήτησε εκλογές!!! Αν καλεί ο Καρατζαφέρης σε εκλογές (και το δικό του Βατερλό είναι σίγουρο), αυτό σημαίνει ότι ρίχνει τη «ζαριά» που τον διέταξαν οι «νταβάδες». Αυτό το «όνειδος» της πολιτικής μας ζωής (αποκαλυπτικό της κατάντιας της πολιτικής ζωής) εκτελεί πάντα άνωθεν εντολές ή «δοκιμάζει» τους σχεδιασμούς των άνωθεν…

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τα σχέδια των «νταβάδων», ούτε αν θα γίνουν εκλογές. Χαρτορίχτρες δεν είμαστε, ούτε Πυθίες.

Η πολιτική ανάλυση λέει ότι κανένα πρόβλημα, για το καθεστώς, δεν θα λύσουν οι εκλογές. Αντίθετα θα ανακυκλώσουν το φαύλο κύκλο της οργής και αηδίας του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, η ίδια πολική ανάλυση λέει ότι το καθεστώς και ιδιαίτερα το κυβερνητικό του οικοδόμημα βρίσκονται σε δραματικό αδιέξοδο, προ των πυλών της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Και το χειρότερο: Δεν έχει επιλογές εναλλακτικών κατασκευών εξαπάτησης. Δεν έχει καταφέρει, παρά τις μεγάλες και εναγώνιες προσπάθειες, να προβάλλει μια κάποια, έστω και προσωρινή, εναλλακτική λύση, η οποία θα παίξει το ρόλο του αλεξικέραυνου και θα παράσχει κάποια περιθώρια χρόνου αναπαλαίωσης του σάπιου κομματικού τοπίου.

Η κατασκευή «εθνοσωτήρων» και Μεσσιών προ το παρόν δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα. Ούτε οι «θεωρίες» περί «αρίστων».

Αυτή η καθεστωτική ασφυξία κατάρρευσης μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε εκλογές, σαν ένας ελιγμός παράτασης του χρόνου και «ελπίδας», για να προωθηθούν αμέσως μετά οι «εθνοσωτήριες» λύσεις ή άλλου είδους πολιτικά πραξικοπήματα.

Οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Αν γίνουν, πολύ πιθανόν, θα αποτελέσουν, απλώς, τον ιμάντα για άλλες λύσεις, το προσωρινό και πολύ βραχύ στάδιο για πολιτικά πραξικοπήματα…

Ο ερχομός του Σόρος έχει δρομολογήσει πραξικοπηματικές λύσεις: Με εκλογές ή άνευ εκλογών…

Λογαριάζουν, βεβαίως, για άλλη μια φορά, χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό.

Ακριβέστερα υποτιμούν πολύ τη νοημοσύνη του, αγνοώντας τούτο: Ότι ο ελληνικός λαός έχει από τα πιο οξυμένα πολιτικά κριτήρια στον κόσμο…



resaltomag

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Πειραιά!

Το μνημόνιο σας!
Αναστέλλει τη λειτουργία του  το ΤΕΙ Πειραιά για την ερχόμενη  Δευτέρα  Τρίτη,  καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος με την χρηματοδότηση του έτους 2011 δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και σε προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων.
Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2009 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού ήταν 15.450.000, το έτος 2010  13.040.000 και το έτος 2011 7.400.000.

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου,: Να δεις που κάποιοι θα μιλήσουν για “εξορθολογισμό”  αγαπημένη λέξη για του οπαδούς του μνημονίου.


ΔΙ ΕΝΤ ΟΦ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ


Γράφει ο 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
Οικονομολόγος
07.05.2011

Πιθανολογώ και ελπίζω ότι οι πιτσιρικάδες του μέλλοντος, μετά από καμιά σαρανταριά χρόνια, θα σαρκάζουν με ανάλογους τίτλους στο facebook, την Ιστορία που σήμερα εμείς καλούμαστε να γράψουμε.
Να επισημάνω πριν απ’ όλα -με όλη την επαρμένη αυταρέσκεια της γενιάς μου- ότι ήδη από τις 15 Ιουλίου 2010, έγραφα σε άρθρο με τίτλο «Το Παραμύθι», ότι:  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ε.Κ.Τ. έχει απορροφήσει περίπου 90-100 δις. ευρώ ελληνικά ομόλογα, που «ξεφορτώθηκαν» διάφορες ιδιωτικές τράπεζες, σε τιμές προφανώς μικρότερες –πιθανώς έως 30% Haircut– της αξίας λήξης τους. Έτσι, οι τραπεζίτες διασφαλίζουν σταδιακά τα χρήματα –ή το μεγαλύτερο μέρος– που είχαν δανείσει στη χώρα και η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης με τον καθένα χωριστά απομακρύνεται οριστικά. Ταυτόχρονα, με τα νέα δάνεια, αποπληρώνονται στο 100% ομόλογα άμεσης λήξης οπότε και πάλι οι τραπεζίτες δεν χάνουν ούτε δεκάρα. Όταν η ΕΚΤ θα έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος από διάσπαρτα ομόλογα, όντας μονοπωλιακός  πιστωτής και έχοντας στην τσέπη το μνημόνιο, και κάτω από την πραγματική πίεση της αδυναμίας της χώρας να αποπληρώσει τα δάνεια, θα μας οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ό,τι αφορά τη χρονική επιμήκυνση –άρα και την ισόβια εξάρτηση– με εγγυήσεις ή ανταλλαγές τα κάθε είδους «φιλέτα» της πατρίδας.
            Οι φρέσκες πληροφορίες αναφέρουν, πως τουλάχιστον οι γερμανικές τράπεζες έχουν "καθαρίσει" για τα καλά με το ελληνικό βάρος. Το αθρόο ξεφόρτωμα των ελληνικών «κωλόχαρτων» έχει πλέον «εξασφαλίσει» στις γερμανικές τράπεζες, ζημία που σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τα 6 δις ευρώ. Κόστος απολύτως αποδεκτό από το Βερολίνο. Και σε κάθε περίπτωση κόστος, πολύ μικρότερο του κόστους διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Να γιατί οι σχετικές συζητήσεις-πιέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, ακόμη και μ’ ένα «κούρεμα» της τάξης του 30% ή 40% είναι στην προτεραιότητα της κας καγκελαρίου. Να γιατί και το σχετικό δημοσίευμα του «έγκυρου» Spiegel , να γιατί και οι γερμανικές προτροπές να «πληρώσουν» και οι ιδιώτες πιστωτές. Οι Γερμανοί καθάρισαν –για μια ακόμη φορά- για πάρτη τους.
            Τώρα το αγγούρι απομένει στους λοιπούς Ευρωπαίους δανειστές, στους Αμερικανούς, στην Ε.Κ.Τ., και βέβαια και τις «ελληνικές» τράπεζες.  Φαντάζεστε την φράου Μέρκελ με τι ευδαίμονα χαρά θα παρακολουθεί το πανηγύρι του ελληνικού κουρέματος στα κεφάλια των Αγγλογάλλων και των Αμερικανών συνεταίρων της; Εδώ αρχίζει και το άγριο μπράντεφερ! Επαναδιαπραγμάτευση με haircut και επιμήκυνση σε ότι απομένει τώρα με αντάλλαγμα τα φιλέτα -αλλά και υποταγή- στη Γερμανία ή επαναδιαπραγμάτευση αργότερα (το 2013;) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας ή όταν εν πάσει περιπτώσει και οι λοιποί τραπεζίτες θα έχουν αντικαταστήσει τα ξοφλημένα ελληνικά χαρτιά με ζεστά ευρώ;
            Αυτό είναι το διακύβευμα του παγκοσμιοποιημένου χρηματιστικού κεφαλαίου που εξωραισμένο αποκαλείται πλέον «οι αγορές»!  Αγορές που ως γνωστόν διαθέτουν και τους κατά τόπους και έθνη αντιπροσώπους τους.
            Αυτό ήρθε να υπερασπιστεί και ο χειραγωγός του Ομπάμα κος Σόρος, εκφραστής της μη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης, που δίνει κάποια περιθώρια τόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όσο στις αμερικανικές τραπεζικές ελίτ που δεν έχουν προλάβει να καβατζώσουν και μερικά cds. Στην ίδια κατεύθυνση και ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, για να πουλήσει καθυστέρηση στο γερμανικό game. Η αποζημίωση για τη διευκόλυνση ορατή. Προτεραιότητα στο bazaar της  δημόσιας περιουσίας.
            Στην άλλη όχθη, το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό γερμανοτραφές μπλοκ, με αλεκοπαπαδόπουλους, μάνους, αλαφουζόλ, παπαδήμους, μητσοστακέϊκο και λοιποί λογιστές -μέχρι και ο Γιάννος επανεφανίστηκε με συμβουλές- που έχουν έναν επιπλέον λόγο να ανησυχούν. Ό,τι το μοντελάκι «αφού όλοι μαζί τα φάγαμε, πάρτε ενοχές, πάρτε και μέτρα» δεν δείχνει να βγαίνει και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης συναντά τις πιθανότητες να παίζεις με μπαλόνια σε κλειστό δωμάτιο με καπνίζοντες.
            Άσε που η ύφεση αρχίζει να αφορά πια και τα δικά τους «μαγαζιά» (εφημερίδες κ.λπ.), ενώ η ραγδαία μείωση των δημόσιων επενδύσεων είναι σαν να διακόπτεις τη μηχανική υποστήριξη στις χρόνια άρρωστες κρατικοδίαιτες μπίζνες τους.  
            Έτσι, οι δυο παρατάξεις αρχίζουν σιγά-σιγά να παίρνουν θέσεις μάχης.  Η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Καψής σε αγαστή σύμπνοια με τον Μπάμπη, τον Alexis και τα άλλα παιδιά, αρχίζουν να ξαναβρίσκουν τα λογικά τους και οι βουλευτές που ψήφισαν δαγκωτό μνημόνιο, επιτέλους προβληματίζονται μήπως τα νούμερα δεν βγαίνουν και συ-ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου ή υπαγωγή άμεσα στον υπό ίδρυση μηχανισμό (EFSF).  Με κάτι τέτοια το παλιό πασοκικό «εδώ και τώρα αλλαγή» έγινε από τους ίδιους ανθρώπους «εδώ και τώρα EFSF"  Και όλοι μαζί κατά του «δύστυχου» Παπακωνσταντίνου που θυμίζει όλο και περισσότερο σπασίκλα μαθητή λυκείου, που γεμάτος αγωνία ανασηκώνει τα ιδρωμένα γυαλιά του, καθώς πιάστηκε με σκονάκι.
            Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός  και η παρέα του γυμναστηρίου και των «ελληνικών» τραπεζών, παίζει τα ρέστα του στην προστασία του αμερικανικού παράγοντα και της κας Κλίντον.
            Κλασσικά πράγματα για το βαυαροκρατούμενο κρατίδιο των Αθηνών. Το γερμανικό κόμμα vs του αμερικανικού.
Και στη μέση ο Λαός. Εγκλωβισμένος στις εξαρτήσεις και τις πελατειακές σχέσεις του, μπας και τη βγάλει κι’ αυτή τη φορά καθαρή. Παραμυθιασμένος μη χάσει τ’ αμάξι και τα ψιλά που κατέθεσε κάποτε στη Eurobank .  Εύκολο θύμα σε όλους  αυτούς που ενοχοποίησαν σήμερα την επιβίωση, όσο χθες αθώωναν πανηγυρικά την απληστία. Στριμωγμένος στη μέγκενη των εκβιαστικών διλημμάτων ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και στην επιβίωση.
Στο αναμεταξύ, ο γιος του κάθε Χριστοφοράκου θα κάνει μεταπτυχιακό στο Άαχεν, όπως και ο «αντιπρόσωπος» μπαμπάς του, όπως και ο δωσίλογος παππούς του. Ίδια απαράλλαχτα, όπως ο γιος του Ράλλη, ο γαμπρός του Μαυροκορδάτου, ο ξάδερφος του Κωλέττη, ο εγγονός του Παπανδρέου, ο ανιψιός του Καραμανλή και η θυγατέρα του Μητσοτάκη. Μαθητεία στην πατρωνία της πατρίδας. Μαθητεία στην εκποίηση της ελληνικότητας. Συμβαλλόμενοι όλοι στη μακριά αλυσίδα των υπογραφών στην επαίσχυντη σύμβαση παραχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας.
Προς τούτο ελπίζω στη γενιά που με χυδαιολογία ανάλογη του Καραΐσκάκη, θα σκουπίσει μ’ αυτή τη διαολεμένη σύμβαση το κώλο της και θα την τρίψει στα μούτρα όλων των συμβαλλομένων, εγγράφοντας στο τέλος -και με αίμα αν χρειαστεί- σε άπταιστα ελληνο-ίγκλις (το αντίθετο των greeklish) «δις ις δε εντ οφ μεταπολίτεφσις» , this is the end of exartisis....Είναι, άλλωστε,  η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν !

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε…

Η γενιά του πολυτεχνείου. Μια γενιά που αδιαφόρησε για την χώρα και δούλεψε μόνο για την ίδια.  Κήρυξε μεν έκπτωτο τον μονάρχη αλλά δεν ξέχασε ποτέ ότι το πρώτο της Γάλα το ήπιε με το στέμμα. Έτσι αντί να προχωρήσει σε βάθεμα της Δημοκρατίας άρχισε ένα βολοδέρνει ανάμεσα σε πολιτικές δυναστείες και να διαμορφώνει εναλλακτικές αυλές τις οποίες αυτάρεσκα της αποκάλεσε Δημοκρατία. Αποτέλεσμα σήμερα έχουμε μια δημοκρατία της οποία η Βουλή είναι ιδιοκτήτη και η στελέχωση της καθορίζεται από κάποιον δυναστικό γόνο και τους πέριξ αυτού Νταβατζήδες της δημόσιας ζωής.
Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές
σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές
Στην γενιά αυτή οφείλεται και η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, η καταστροφή της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας, η εξαθλίωση των Δημοσίων υπηρεσιών, η καταστροφή της παραγωγική βάσης, η κομματικοποίηση του κράτους, το ρουσφέτι η αναξιοκρατία.
Όταν βραδιάζει, που λες, στο κατάστρωμα  χίλια φωτάκια θ’ ανάβουν μικρά
στη συντροφιά μας θα έρχεται ο άνεμος να μας σφυρίζει τραγούδια παλιά
Η γενιά αυτή έκανε τις off shore, έκανε την φοροδιαφυγή επιστήμη αποθέωσε τον Κοσκωτά δημιούργησε τους νταβατζήδες, αποδέχτηκε αυτή την ευρωζώνη και ονόμασε τον νεοφιλελευθερισμό αυτονόητη προοδος. Η ηλικιακή αυτή γενιά φωτογραφήθηκε με τον Χριστοφοράκο εξοπλίστηκε από την Siemens  ανέβηκε σε κότερα της μεγιστάνων, δημιούργησε Βατοπέδια παρέγραψε σκάνδαλα, αθώωσε κουμπάρους, παρέδωσε τους δρόμους, τα λιμάνια, τις υποδομές σε ιδιώτες, σπατάλησε τα λεφτά στους Ολυμπιακούς αγώνες έφτιαξε εθνικούς εργολάβους πανίσχυρα καρτελ πανίσχυρες τράπεζες χρέωσε τον κόσμο όλο. Η γένια αυτή εξευτέλισε την δικαιοσύνη, την ενημέρωση, το σύνταγμα, το αίσθημα δικαίου, τον πολίτη, την ψήφο.
Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα, δεν τους μπορώ
να ξενυχτίσουμε και να μεθύσουμε να τους ξεχάσουμε όλους εδώ
Η γενιά αυτή δίδαξε τα παιδιά να ψάχνουν το ρουσφέτι, δημιούργησε λίστες αναμονής για το δημόσιο και λίστες αιτημάτων προς διεκπεραίωση οδηγώντας στην ομηρία χιλιάδες νέα παιδιά. Τα δίδαξε την σημασία της «επαφής» με ένα πολιτικό γραφείο και την ασημαντότητα του Ελληνικού  πτυχίου και της αυτό βελτίωσης. Η γενιά αυτή σπούδασε τα παιδιά της έξω.
Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο λύνει τους κάβους κι ανοίγει πανιά
αφήνει πίσω στραβά και παράλογα σηκώνει άγκυρα για μακριά
Η ηλικιακή αυτή ομάδα απότυχε σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση για την ίδια την ένωση, αποτυχε στο κυπριακό, στα Σκόπια και έκανε μάγκες τους τούρκους στο αιγαίο.
Η γενιά αυτή καλλιέργησε τον κάθε είδους φόβο. Φόβο για τον τούρκο, φόβο για τον πατριωτισμό, φόβο για την απομόνωση, φόβο τον μετανάστη, για τους μεγάλους της ΕΕ φόβο προς τους αμερικανούς. Ταΐσε τον λαό μας δεισιδαιμονίες και θεωρίες συνομωσίας. Μας έμαθε να αγοράζουμε όπλα εναλλάξ από τον Γερμανό τον Γάλλο τον αμερικανό για να έχουμε ειρήνη. Και μέσα από αυτές τις «αγορές του αιώνα» αναζήτησε λίγη εύνοια και ένα καλό λόγο για την πάρτη της.
Θα ξημερώνουμε πάνω στη θάλασσα θα βγαίνει ο ήλιος να κάνει βουτιές
ο παπαγάλος θα λέει “τους ξεφύγαμε” κι εμείς θα ψάχνουμε γι άλλες στεριές
Απότυχε να αντιληφτεί το μέλλον και να πιάσει την επανάσταση των νέων τεχνολογιών, τον πλούτο και τις χιλιάδες εταιρείες που δημιουργήθηκαν εκεί. Απέτυχε να παράξει ιδέες με εμπορικό ενδιαφέρον, απότυχε στο να ερευνήσει να κρατήσει τα ελληνικά μυαλά στην Ελλάδα. Να φτιάξει παγκόσμιες εταιρείες αν εξειδικευτεί σε κάτι. Απέτυχε να κρατήσει ότι παρέλαβε, τον πλούτο της ναυτιλίας στην Ελλάδα, να παράξει ποιοτικά προϊόντα. Απότυχε ένα προσελκύσει επενδύσεις.
Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε …
Μας έβαλε στο ευρώ και έστησε τις εταιρείες της έκτος ευρώ. Γένια μεσαζόντων μιζαδόρων  φοβικών λαμογιών στην καλύτερη περίπτωση αντέγραψε κακιστα και εισήγαγε ιδέες απέξω. Απέτυχε να βάλει την σφραγίδα της Ελλάδας κάπου να κάνει την Ελλάδα γνωστή, αναγνωρίσημη, σεβαστή,  εμπορική, γοητευτική και πιασάρική.
Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές
σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές
Απότυχε στα αγροτικά, στα εργασιακά, στα συνταξιοδοτικά, στην ανταγωνιστικότητα. 30 χρόνια δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα σχέδιο της προκοπής οποίο θα ακολουθήσει με πάθος. Να δώσει μια ερμηνεία για το κόσμο και μια θέση στην Ελλαδα. Απότυχε να ολοκληρώσει ένα φθηνό δημόσιο έργο να παρέχει στου πολίτες τα στοιχειώδη, να λύσει ένα θέμα ευνοϊκά η να περάσει μια έστω μία Ιδέα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη με ένα πρόβλημα που απειλεί την ύπαρξη της  και στο ΔΝΤ.
Η ίδια γενιά σήμερα μας λέει ότι η χώρα θα χαθεί εάν δεν δεχτούμε ως αυτονόητο  τον νεοφιλελευθερισμό και την ευρωζώνη. Θα χαθούμε αν δεν ακούσουμε την Μερκελ τον Σοιπλμε και τον Τρισε. Θα εξαφανιστούμε ως έθνος θα γίνουμε Αλβανία, Ρουμανία, θα χιμήξουν οι τούρκοι.
Αρκετά! Ως εδώ.  Πληρώνουμε τις αποτυχίες σας.
Η γενιά σας έβαλε την Ελλάδα στο Ευρω και στο ΔΝΤ και παρέδωσε την χώρα στην Μερκελ και η νέα γενιά θα την βγάλει γιατί έχει όρεξη για ζωή και πείσμα για την Ελλαδα. Προχωρώντας αναθεωρούμε… επιτρέψτε μας.
Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε…
Στίχοι: Αλέξανδρος Δήμας

Γιάννης Παπαϊωάννου

ΤΟ ΓΑΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ? ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΚΟΥΦΗ Ή ΔΕ ΑΛΛΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΥΞ-ΛΑΞ

«Ήρθαν στα χέρια» βουλευτής ΠΑΣΟΚ και «Δεν Πληρώνω» [βίντεο]

«Ήρθαν στα χέρια» βουλευτής ΠΑΣΟΚ και «Δεν Πληρώνω» [βίντεο]
Τα μέλη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» του έλεγαν «περάστε ελεύθερα», αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει…και ήρθαν στα χέρια
Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.
Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.
Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης  μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.
Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη
Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως:<<Δεν τα φάγαμε μαζί…οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή>>… και άλλα παρόμοια.
Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε. έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο.<<Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο>>, είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.
Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

«Ήρθαν στα χέρια» βουλευτής ΠΑΣΟΚ και «Δεν Πληρώνω» [βίντεο]

«Ήρθαν στα χέρια» βουλευτής ΠΑΣΟΚ και «Δεν Πληρώνω» [βίντεο]Τα μέλη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» του έλεγαν «περάστε ελεύθερα», αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει…και ήρθαν στα χέρια
Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.
Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.
Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης  μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.
Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη
Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως:<<Δεν τα φάγαμε μαζί…οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή>>… και άλλα παρόμοια.
Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε. έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο.<<Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο>>, είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.
Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.
ΠΗΓΗ: LamiaReport
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
Κατά τη διάρκεια ανοίγματος των διοδίων του Μώλου από συναγωνιστές των επιτροπών αγώνα, διερχόμενο όχημα σταμάτησε μπροστά στο γκισέ των διοδίων. Ο συνοδηγός του οχήματος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους συναγωνιστές δήλωσε ότι θέλει να πληρώσει. Τότε τα μέλη των επιτροπών αγώνα τον προέτρεψαν να περάσει ελεύθερα αφού τα διόδια τελούσαν υπο κατάληψη. Ο συνοδηγός του οχήματος μετά από αντεγκλήσεις με τα μέλη των επιτροπών κατέβηκε από το όχημα και κατευθυνόμενος προς την συναγωνίστρια Σ.Α. την έπιασε από το λαιμό τραντάζοντάς την και σπρώχνωντάς την. Τότε έσπευσαν στο σημείο συναγωνιστές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την συναγωνίστρια. Ο συνοδηγός του οχήματος κάλεσε την αστυνομία και αμέσως έσπευσαν στο σημείο 6-7 περιπολικά, δύο οχήματα της ασφάλειας και κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.
Η αστυνομία δημιούργησε κλοιό προστασίας γύρω από τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου φυγαδεύοντάς τον σε κτήριο της εταιρίας των διοδίων όπου και παρέμεινε αρκετή ώρα υπό τις ιαχές και τα συνθύματα των εξοργισμένων συναγωνιστών. Τότε τα μέλη των επιτροπών πληροφορηθήκαν ότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, εισηγητής του νομοσχεδίου Ρέππα, και σφοδρός πολέμιος του κινήματος δεν πληρώνω.
Το κράτος σε συνεργασία με τους εργολάβους επιδίδεται σε έναν αγώνα τρομοκράτησης του κινήματος. Πέραν των επιθέσεων που δέχεται το κίνημά μας σε πολιτικό και φρονηματικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιστρατεύει βουλευτές-τραμπούκους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη βουλευτική ασυλία και την προστασία της αστυνομίας δε διστάζουν να ασκήσουν και φυσική βία εναντίον μελών του κινήματος.
Το κίνημα δεν πληρώνω έχει γαλουχηθεί στους δρόμους και όχι μόνον δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους τραμπούκικες επιθέσεις αξιωματούχων του καθεστώτος, αλλά εξοργίζεται και απαντά με κλιμάκωση του αγώνα.
ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!

ΜΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦ!! ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΙΜΑ ΛΟΓΩ ΔΥΣΩΔΙΑΣ Ή ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟΥ?

Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από τη βουλή ζητώντας εκλογές

Ο Σημίτης, με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χρεοκόπησε την Ελλάδα... το ομολόγησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ποιοι ψήφισαν τον νόμο για την ατιμωρησία των βουλευτών... και γιατί οι υπολογιστές της βουλής δεν εμφανίζουν τα πρακτικά με τα ονόματα; (εδώ ειρωνεύεται για ιό που πιθανόν να κτύπησε το σύστημα)
Τα δομημένα ομόλογα τα άρχισε η κυβέρνηση Σημίτη και τα  συνέχισε ο Καραμανλής.
Από κοινού καλύπτουν τα σκάνδαλα τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ζορμπάς το όνομα που έπαιξε και ξέρει που πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΔΕΝ ελέγχθηκαν τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων και το ΚΚΕ ορθώς δεν αποδέχεται έλεγχο στα δικά του ταμεία. Άραγε γιατί να επιμείνουν να ζητούν γενικά διαφάνεια των ταμείων;
Το δικαστήριο του Μονάχου απέδειξε τη ροή χρήματος στα ταμεία των κομμάτων
Βατοπέδι από κοινού σκανδαλιάρηδες, όπως και με την Siemens 60/40...
Ο Μαντέλης δοσίλογος της χούντας... δεν το γνωρίζετε;
Οικονομία... τα ψέμματα...  "διαρροές" για πρόσωπα ... αλλά παραγραφές (σε δύο μήνες) με σκοπιμότητα συγκάλυψης....
Υποβρύχια... από κοινού και εδώ το σκάνδαλο με δύο δισ  (πακτωλός οι μίζες)
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκβιάζει ... ότι θα την πληρώσουν οι "άνωθεν"... ο ταμίας του κόβεται από το ψηφοδέλτιο... άρα τον ξέρετε...
ΔΕΝ υπάρχει θέμα με τα 178 εκ. ;
(οι απεργίες των δημοσιογράφων σιώπησαν τη δημοσιοποίηση)
Γιατί φτάσαμε σε αυτή τη κατάντια;
Φοβάστε τη δημόσια διοίκηση, ότι μπορεί να σας ελέγξει!!!
Ρωτήστε το Θαπατέρο για τις επενδύσεις που έφυγαν από εδώ για την Ισπανία.
Έχετε καταδικάσει το τόπο...  Εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο... από την δυσοσμία ... και τα ατιμώρητα εγκλήματα...
ΔΕΝ σας ανεχόμαστε... συχαινόμαστε αυτή τη κατάσταση... αποχωρούμε ...
και συνεχίστε μόνοι σας να ζείτε μέσα στα σκάνδαλα, που από κοινού έχετε φτιάξει...

ΣΣ: Το VIDEO τα λέει ξεκάθαρα, αλλά κάποια σημεία από μνήμης θεώρησα ως scripta manent για τους λάτρεις της ανάγνωσης

Νάσος
 
Στοχασμος Πολιτικη

Τα φρουτάκια φέρνουν τις εκλογές πολύ κοντά!!

Αναβρασμός επικρατεί στο ΠαΣοΚ. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι επί ποδός πολέμου και η Κυβέρνηση σε σύγχυση. Από το πρωί είχαν φουντώσει οι φήμες για  επείγουσα έκτακτη συνάντηση  Παπούλια,  Παπανδρέου και το μυαλό όλων πήγε στις εκλογές.Πριν από λίγο η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε την πληροφορία .«...... δεν έχουν καμία βάση ‘οι πληροφορίες’ που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου».
Ομως όπου ακούς διάψευση να είσαι σίγουρος ότι κάτι υπάρχει πίσω της.
Πάντως αυτή την στιγμή οι εκλογές είναι το πιθανότερο σενάριο  που υπάρχει....
 
 kafeneio-gr.

Η ιστορία της καταληψης...


Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και.....συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ….«γρήγορα»!

Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό ( virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.

Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

ΔΗΛΑΔΗ:

Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%

Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).

Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!

Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.

Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ….εισαγόμενο γάλα).

Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!

Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
Και τώρα, ποιός ωφελείται;

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».

Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε ….«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.

Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.

Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;





Πηγή
1 - 2

Κόκκινο πανί η κυπριακή σημαία

«Έξω οι μαριονέτες», φώναζαν οι Τ/κ διαδηλωτές για τον ψευδοπρωθυπουργό Κιουτσιούκ
Στο επίκεντρο επεισοδίων μεταξύ Τουρκοκύπριων διαδηλωτών, που τις μετέφεραν, και «αστυνομικών» που προσπαθούσαν να τις κατάσχουν.
Σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν στο επίκεντρο επεισοδίων μεταξύ Τουρκοκύπριων διαδηλωτών, που τις μετέφεραν, και «αστυνομικών» που προσπαθούσαν να τις κατάσχουν, στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής πλατφόρμας, μπροστά από τη λεγόμενη βουλή και την ''τουρκική πρεσβεία'' στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Η μαυροντυμένη κούκλα

Επεισόδια προκλήθηκαν όταν άτομο προσπάθησε να τοποθετήσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κάγκελο της ''πρεσβείας'' της Τουρκίας. ''Αστυνομικός'' προσπάθησε να τον αποτρέψει και τότε άλλος ''αστυνομικός'' με πολιτικά, άρπαξε τη σημαία. Το ίδιο σκηνικό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάλι, προκλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα από το ίδιο άτομο στα κάγκελα της ψευδοβουλής.
Εξάλλου, σημαίες της Κύπρου κρέμασαν από τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα", που βρίσκεται απέναντι από την ψευδοβουλή, τα μέλη της κίνησης Γιασεμί.
Οι διαδηλωτές έκαψαν μια μαυροντυμένη κούκλα που παρίστανε τον ''πρωθυπουργό'' Ιρσέν Κιουτσιούκ, φωνάζοντας ''έξω οι μαριονέτες''.
Στην εκδήλωση υπήρχε, εντούτοις, μικρότερη συμμετοχή από τις δύο προηγούμενες φορές (στις 28 Ιανουαρίου και 2 Μαρτίου).
Από το συλλαλητήριο απουσίασαν τα ''κοινοβουλευτικά'' κόμματα, ενώ το στήριξαν τα ''εξωκοινοβουλευτικά'' κόμματα Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος (στην παρουσία των ηγετών τους, Μουράτ Κανατλί και Ιζέτ Ιζτζιάν αντίστοιχα), καθώς και άλλα μικρά κόμματα. Εντούτοις στον τόπο της εκδήλωσης μετέβησαν οι Φερντί Σογιέρ του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού και Μεχμέτ Τσακιτζί του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, με τον τελευταίο ν' αποδοκιμάζεται από ορισμένους διαδηλωτές. Στην τάφρο απέναντι από το κτίριο της ψευδοβουλής έχει στηθεί μεγάλο αντίσκηνο, στο οποίο ψες έδωσε συναυλία ο Τ/κ καλλιτέχνης Αρντά Γκιουντιούζ.
Συνθήματα εναντίον της Τουρκίας

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς την ψευδοβουλή, όπου για πρώτη φορά ο δρόμος είχε κοπεί με σιδερένια κάγκελα, ενώ 300 και πλέον ''αστυνομικοί'' είχαν παραταχθεί πίσω από αυτά και γύρω από τα κτίρια της ''βουλής'' και της ''πρεσβείας''. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και πολλοί "αστυνομικοί" με πολιτική περιβολή. Της πορείας των διαδηλωτών ηγείτο η οργάνωση Dev Is με τον πρόεδρό της Μεχμέτ Σεΐς να αντιδρά έντονα όταν είδε τα σιδερένια κάγκελα. ''Τα σύνορα με τους Ε/κ έφτασαν μέχρι εδώ;'', διερωτήθηκε πριν αρχίσουν την καθιστική εκδήλωση.
Το πρώτο επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν οπαδοί του πολιτιστικού επαναπροσεγγιστικού κέντρου Μπαράκα, που κρατούσαν πανό με σύνθημα ''Εισβολέα Τουρκική Δημοκρατία, εξαφανίσου από την Κύπρο'', πήγαν στην πλαϊνή είσοδο της ψευδοβουλής και φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας. Οι διαδηλωτές πετούσαν πλαστικά μπουκάλια με νερό στους ''αστυνομικούς'' που βρίσκονταν στην είσοδο. ''Αστυνομικός'' με πολιτικά άρπαξε το πανό και προσπάθησε να φύγει και ενεπλάκη με τους διαδηλωτές που φώναζαν ''Εξω η αστυνομία'', ''Κάτω ο φασισμός'', ''Σε μιαν ανεξάρτητη Κύπρο όλοι οι λαοί είναι αδέρφια''.
Syndesmos71

Συζητείται(;) συγχώνευση Ant1-Alpha

Οι αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο των media και οι μάχες για τη συρρικνούμενη διαφημιστική πίτα σκληραίνουν με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες των media και οι εκδότες να εξετάζουν πλέον όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτά που αποτελούσαν ταμπού... Υπό αυτό το πρίσμα φουντώνουν τις τελευταίες ώρες τα σενάρια συγχώνευσης ή μετοχικής συνεργασίας Ant1-Alpha, μια εξέλιξη που προφανώς θα αλλάξει άρδην το τοπίο σε τηλεοπτικό, διαφημιστικό και εργασιακό επίπεδο. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι μεταβλητές της εξίσωσης αλλάζουν συνεχώς. Καλά πληροφορημένες αναφέρουν πως το RTL Group και ο όμιλος Ant1 βρίσκονται πολύ κοντά και υπάρχουν πλέον ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Το δεδομένο ζοφερό περιβάλλον στο χώρο των media επιτάσσει ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε εκτός από τους χώρους εργασίας, την "βουτιά" των κυκλοφοριών των εφημερίδων και τις απολύσεις ΚΑΙ από τις μετοχές στο ταμπλό του ΧΑ.


Βασικό ρόλο στην υπόθεση αυτή διαδραματίζει ο Αλεξάντερ Χόλαντ- για λογαριασμό του Αντ1- τον οποίο ακολουθεί η φήμη του "μετρ στις συγχωνεύσεις" στην Ευρώπη. Αρχικός στόχος ήταν το "λιφτινγκ" στο σταθμό με σκοπό το focus στις ηλικίες 15-44 παράλληλα με την ανάγκη μείωσης του κόστους των εκπομπών.
Ο νέος επικεφαλής του καναλιού αντλεί και αυτός την καταγωγή του από την Γερμανία, που διαχωρίζει την τηλεόραση στην αυστηρά σοβαρή – ενημερωτική και στην light με φθηνά προγράμματα, χαμηλά κόστη και χωρίς εξαρτήσεις από ακριβόπληρωμένες "τηλεπερσόνες"...Η επικοινωνία δηλαδή με το RTL είναι δεδομένα καλύτερη...Απο κει και έπειτα μορφή της συνεργασίας δεν είναι γνωστή ακόμη. Τα διάφορα σενάρια κάνουν λόγο για μετατροπή του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV σε Ant2 με σκοπό την ανάδειξη του σε "ηγετικό" κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Βασική αιτία φυσικά αποτελεί το "ναυάγιο" που διαφαίνεται όσον αφορά την υπόθεση του Alter. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο συνδυασμός Ant2 και Ant1-Alpha δημιουργούν τον βασικό παίκτη όσον αφορά τη διαφημιστική πίτα.
Εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών η εν λόγω οικονομία κλίμακος θα προσφέρει τεράστια ανάσα στις δύο πλευρές και μια προοπτική 10ετίας πάνω στο κλάδο... και γιατί όχι μια περαιτέρω προσέγγιση ξένων επενδυτών αν η εταιρεία δείχνει υγιής.
Κομβικής σημασίας είναι το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Τηλέμαχου Χυτήρη κατά τον οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για τέτοιου είδους συνέργειες.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες μικροί και μεγάλοι του εκδοτικού, ηλεκτρονικού και διαφημιστικού χώρου έχουν βγάλει τα... μαχαίρια. 

www.sofokleousin.gr

7.4.11

Η επερχόμενη λύση για την κατάρρευση του χρήματος.

     Δειλά δειλά μερικές ιστοσελίδες άρχισαν να βγάζουν ιστορίες για την κατάρρευση του χρήματος και των συναλλαγών. Έτσι όπως βαδίζει η οικονομία δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν να ζητάνε μια κοινωνία δίχως χρήμα όπου θα ισχύει η ανταλλακτική αξία. Δηλαδή μου δίνεις 1 κιλό τοματούλες και σου δίνω 1,5 κιλό πατάτες για παράδειγμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει σε τοπικό όμως επίπεδο .
     Και είναι λογικό πως κάποιος που καλλιεργεί ας πούμε πατάτες δεν μπορεί να αγοράσει τα πάντα ανταλλάσσοντας τα με πατάτες. Έτσι αγαθά όπως για παράδειγμα κάποια εξειδικευμένα φάρμακα δεν θα μπορεί να τα αποκτήσει. Άρα το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εν μέρη και μόνο σε τοπικό επίπεδο.
      Και εδώ είναι που αρχίζει το ενδιαφέρον της ιστορίας. Κάποιοι δειλά δειλά πάλι και κυρίως σε ιστοσελίδες του εξωτερικού άρχισαν να μιλάνε για ένα καινούργιο σύστημα που θα λειτουργεί δίχως χρήματα αλλά με πιστωτικές μονάδες. Για παράδειγμα κάθε άνθρωπος θα αποκτάει με την γέννηση του έναν κωδικό αριθμό ο οποίος θα τον ακολουθεί για όλη του την ζωή. Στον κωδικό αυτόν θα πιστώνονται μονάδες οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως άυλο χρήμα. Έτσι αντί να δίνεις ας πούμε 1,8 για να βάλεις βενζίνη (και ελπίζουμε να μην την δούμε στα 2 ευρώ) θα δίνεις 1 πιστωτική μονάδα.
      Και πως θα ελέγχεις τον λογαριασμό σου; Μα είναι απλό. Θα έχεις μια καρτούλα (σαν πιστωτική κάρτα) με την οποία θα κάνεις τις οικονομικές σου συναλλαγές. Αυτό βέβαια θα δίνει την δυνατότητα να σε ελέγχουν μέσω των αγορών σου αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
       Για να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και σύμφωνα με τα όσα λέγονται στους κατόχους των καρτών θα δίνονται κίνητρα για να αφήσουν την κάρτα στο συρτάρι και να εμφυτεύσουν στο χέρι τους ένα τσιπάκι (όσοι ασχολείστε λίγο με το θέμα θα γνωρίζετε για το RFID) . Οι περισσότεροι θα σκεφτούν <<Μα καλά ποιος θα θελήσει να κάνει μια τέτοια εμφύτευση από την στιγμή που τόσα ακούγονται . Πως το τσιπάκι θα ελέγχει την κάθε συναλλαγή και πως θα μας παρακολουθούν κτλπ;>>. 
Και η απάντηση είναι πολύ απλή. Θα πούνε πως όποιος έχει το τσιπάκι για όλη του την ζωή θα του πιστώνονται στον λογαριασμό του δωρεάν μονάδες άσχετα με το αν δουλεύει ή όχι . Έτσι όποιος έχει το τσιπάκι θα έχει εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του παρέχει τα βασικά για να ζήσει. Για παράδειγμα θα του πιστώνονται σε αναλογία με το σημερινό μας νόμισμα κάθε μήνα 300 ευρώ. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να δημιουργήσει περιουσία θα πρέπει να δουλεύει.
        Το πόσοι θα είναι αυτοί σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα συρρέουν για να τσιπαριστούν από μόνοι τους μόνο και μόνο για εξασφαλίσουν αυτό το μικρό εισόδημα θα είναι ασύλληπτο. Μην ξεχνάτε πως η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο γεγονός που ακόμα δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει και μην κοιτάτε την Ελλάδα. Υπάρχουν και χώρες που η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Έτσι με αυτόν τον έξυπνο τρόπο εκατομμύρια φτωχοί σε όλο τον πλανήτη θα τσιπαριστούν υπό το πρόσχημα της λύσης στην παγκόσμια φτώχεια.
      Παραθέτω ένα βίντεο που προϊδεάζει για τις αγορές του μέλλοντος.
Στο βίντεο αυτό θα δείτε πως ένας νεαρός φαίνεται να κλέβει από ένα super market τρόφιμα. Θα παρατηρήσετε την σημασία που δίνει η διαφήμιση στην ασφάλεια καθώς στο super market υπάρχει και υπάλληλος security και κάμερες. Στο τέλος ο νεαρός περνάει μέσα από ένα scanner οτιδήποτε έχει επάνω του προστίθεται αυτόματα και αφαιρείται από τον λογαριασμό του ενώ οι πληροφορίες μεταδίδονται από το τσιπάκι που έχει μέσα στο χέρι του. Στο τέλος ο φρουρός του δίνει την απόδειξη. 
Η διαφήμιση θέλει να μας πει πως τίποτα δεν θα μπορεί να κρυφτεί ούτε να κλαπεί από πουθενά. Όλα θα ελέγχονται. 
    Θα δούνε πολλά τα μάτια μας. Ο Θεός βοηθός.

Βάκχος