3.4.11
Τα αθώα παιδιά-θύματα, των δρόμων της Οδησσού
Στους δρόμους της Οδησσού θα συναντήσει παιδιά από διαφορετικές χώρες: Ουκρανία, Ρωσία, Μολδαβία, Λευκορωσία, Prednistrove. «Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στην Οδησσό γύρω στις 3000 παιδιά ζουν στους δρόμους.
Αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτό που είναι πραγματικά, «λέει την Τατιάνα Semikop, επικεφαλής του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας, αρμόδιο για τα παιδιά της Ουκρανίας.
Κανένας δεν μπορεί να πει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που ζουν στους δρόμους της Ουκρανίας, αλλά ένα πράγμα είναι στα σίγουρα - το τρίτο κύμα που σαρώνει τη χώρα. Τα πρώτα δύο εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου αφού τα περισσότερα παιδιά έμειναν άστεγα επειδή οι γονείς τους πέθαναν.
Οι περισσότεροι γονείς των σημερινών άστεγων παιδιών είναι ζωντανοί. Γί αυτό στην Ουκρανία, ένας νέος τύπος των παιδιών που ζουν στους δρόμους είναι - «κοινωνικά ορφανά». Τα παιδιά που ζουν στους δρόμους βρίσκουν τη σωτηρία από τη γονική επιθετικότητα και τη βία.
Μαζί κατά ομάδες, τα παιδιά που ζουν στους δρόμους εγκαθίστανται σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε καταπακτές υπονόμων, όπου ζουν με τους δικούς τους κανόνες και νόμους.
Το κόστος των οποιωνδήποτε λαθών είναι η ζωή τους . Για να ζήσουν χρειάζονται τρόφιμα ανάγκης. Για να πάρουν τα τρόφιμα χρειάζονται τα χρήματα.
Μερικά απ' αυτά πλένουν αυτοκίνητα, εργάζονται ως αχθοφόροι ή κάνουν μικροεπισκευές. Άλλα ικετεύουν ή κλέβουν.
Μερικά παιδιά καταλήγουν στη σεξουαλική σκλαβιά. Συχνά η πληρωμή γίνεται υπό μορφή ενός μπουκαλιού αλκοολ ή μιας άλλης δόσης των ναρκωτικών. Εκείνοι που δεν θέλουν να υπακούσουν, αναγκάζονται με τη βία Έφηβοι που ζουν στο δρόμο , προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκληρή ζωή τους με, το οινόπνευμα, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά και την κόλλα.
Δεν έχουν κανένα μέλλον, αφού καθημερινά καταστρέφουν τους οργανισμούς τους με τη λήψη των φαρμάκων.
Εξετάστε αυτές τις εικόνες: τα παιδιά φωνάζουν μόνο επειδή δεν μπορούν να βρούν μια άλλη φλέβα για μια έγχυση.
Οι τσάντες που κρατούν περιέχουν την κόλλα. Δηλητηριάζονται εισπνέοντας μόλυβδο. Είναι δημοφιλές ως χαμηλού επιπέδου παραισθησιογόνο από τη σοβιετική εποχή. Η κόλλα είναι φτηνή και εύκολο να την πάρουν, αλλά οι παρενέργειες είναι φρικτές: καταστρέφει τον εγκέφαλό εντελώς
Η ζωή στους δρόμους συνοδεύεται από τις διάφορες ασθένειες που κυμαίνονται από τη βρογχίτιδα και τις ψείρες, και που τελειώνουν με τη φυματίωση, την ηπατίτιδα και τον HIV. Σύμφωνα με την οργάνωση «ΤΗΕ WAY HOME», το οποίο λειτουργεί με τα παιδιά που ζουν στους δρόμους στην Οδησσό, τα δύο τρίτα των άστεγων παιδιών είναι μολυσμένα με HIV. Τα άστεγα παιδιά δεν εγγράφονται στο σχολείο όχι επειδή είναι ηλίθια, αλλά επειδή δεν έχουν τίποτα να φορέσουν και καθόλου χρήματα για να αγοράσουν τα βιβλία και τα σημειωματάρια τους .
Εκτός των άλλων το κάνουν , δεδομένου ότι πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα για να επιζήσουν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου