ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.12.10

Η πορεία μας προς το χάος

    

Είναι γεγονός μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση ότι η πατρίδα μας διέρχεται την σοβαρότερη , μεταπολεμικώς, οικονομική κρίση ,η οποία ουδείς γνωρίζει που και πως θα καταλήξει. Δηλαδή, εάν παρά τα απολύτως εξουθενωτικά μέτρα που μας επεβλήθησαν, θα καταφέρουμε τελικώς, να «ορθοποδήσουμε» ως χώρα και Έθνος ή θα οδηγηθούμε σε πτώχευση, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για την Εθνική μας, πλέον, υπόσταση.
Ως σκεπτόμενος Έλληνας θα προσπαθήσω να διατυπώσω την γνώμη μου για τα αίτια και τους υπεύθυνους, του σημερινού, θλιβερού καταντήματός μας .
Οι λαοί εκλέγουν κυβερνήσεις, προκειμένου αυτές να επιλαμβάνονται όλων εκείνων των θεμάτων που αφορούν, αφενός μεν στην εξασφάλιση της Εθνικής των ακεραιότητας και ανεξαρτησίας ,αφετέρου δε στην σωστή λειτουργία του κράτους , άνευ της οποίας επέρχεται η διάλυση που οδηγεί στην καταστροφή και σε Εθνικές περιπέτειες .
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, βιώνουμε, όλα εκείνα τα δεινά, για την αποφυγή των οποίων, αναγκαιούν και ψηφίζονται οι κυβερνήσεις.
Μια αναδρομή στην μέχρι τούδε πορεία μας, προς την εξαθλίωση:
-Το 1974, η χούντα μη δυνάμενη να ανταπεξέλθει στην διαμορφωθείσα -από την ίδια- χαώδη κατάσταση, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά το βλακώδες πραξικόπημα του Ιωαννίδη κατά του Μακαρίου -που έδωσε στην Τουρκία ,την επιδιωκόμενη υπ’ αυτής ,αφορμή να επέμβει και εισβάλει στην μεγαλόνησο- κάλεσε τον Κων. Καραμανλή, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου εις μεν το εσωτερικό, να επαναφέρει την τάξη και να αποκαταστήσει την Δημοκρατία, εις δε την Κύπρο να ανακόψει την τουρκική εισβολή ,προέλαση και διχοτόμηση!
-Η στρατηγική του . Καραμανλή , δια μεν το εσωτερικό ήταν η ήπια μετάβαση από την χούντα στην Δημοκρατία ,–με παροχές προς τον λαό και πολιτικά ανοίγματα προς τα λοιπά κόμματα, δια δε την Κύπρο, η μη δυναμική στρατιωτική εμπλοκή μας, στην τουρκική εισβολή !!.
-Η ΝΔ κυβέρνησε την χώρα από το 1974 μέχρι και το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ του Α Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές , με κυρίαρχο σύνθημα   την «Αλλαγή»!
-Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση ,είχε μελετήσει τις αδυναμίες και αντιδράσεις της λαϊκής ψυχολογίας και είχε καταλήξει σε αποφάσεις ,για το πως έπρεπε να κυβερνήσει ,για να είναι αρεστός , αδιαμφισβήτητος και αμετακίνητος πρωθυπουργός!!!
-Πράγματι, όταν ανέλαβε την εξουσία άλλαξε τα πάντα, αλλά ,προς το χειρότερο!!!
Διοχέτευσε στον λαό την αντίληψη του άκρατου ευδαιμονισμού ,με οικονομικές παροχές , που δεν είχαν βεβαίως ως υπόβαθρο  ,την ανύπαρκτη «οικονομική ευρωστία μσς!!!» , αλλά τους αλόγιστους δανεισμούς, εκ του εξωτερικού.
-Εισήγαγε και εφήρμοσε στην χώρα μας νέες «αρχές και θεωρίες!!» περί αξιοκρατίας ,ηθικής, παιδείας, ιεραρχίας , ελεγκτικών μηχανισμών ως προς τα τεκταινόμενα, από πρόσωπα και υπηρεσίες ,δωροληψίας  κτλ κτλ.
-«.Αρχές και θεωρίες »που καθιέρωσαν –ως νέο τρόπο ζωής- τον κομματικό παραγοντισμό, την αναξιοκρατία , τον βερμπαλισμό, τον « κάθετο και οριζόντιο» ωχαδερφισμό στις κρατικές και όχι μόνο υπηρεσίες ,την διαφθορά ,τις δωροληψίες και όλα εκείνα τα αρνητικά, που τελικά μας οδήγησαν στο «τούνελ» της κοινωνικής και ηθικής παρακμής .
-Δυστυχώς συνηθίσαμε οι Έλληνες ,να αγνοούμε την σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής μας καχεξίας . Ζούσαμε και απολαμβάναμε «ανέμελα» τα πάντα - με ξένα λεφτά. Αδιαφορώντας παράλληλα για την ποικιλόμορφη διαφθορά η οποία εξαπλούτο σε όλους τους τομείς και τις συνέπειές της τις βιώναμε καθημερινώς>
-Ο Α. Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα από το 1981 μέχρι το 1990
-Κατά τις εκλογές του 1990 εξελέγη η ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη με σύνθημα την «κάθαρση εκ της διαφθοράς»!!!
-Σύνθημα, του οποίου την εφαρμογή ,επιζητούσαν όλο και περισσότεροι στην χώρα μας, που καταλάβαιναν ότι «βουλιάζουμε» στην οικονομική καταστροφή και διαφθορά.
-Και αυτή όμως η κυβέρνηση ,ακολούθησε την «πεπατημένη πολιτική τακτική» μη δυνηθείσα ή επιθυμούσα να αλλάξει τίποτα, από αυτά που βρήκε και που ανελέητα μας οδηγούσαν προς το χάος .Καίτοι τα γνώριζε και ως αντιπολίτευση τα καυτηρίαζε συνεχώς.
- Σε τρία χρόνια αυτοκατέρρευσε ουσιαστικά και κατά τις εκλογές που ακλούθησαν, η ΝΔ ηττήθη από το ΠΑΣΟΚ και επανήλθε στην εξουσία ο Α. Παπανδρέου, μέχρι το 1996! (Για να συνεχίσει το « έργο του!! ) .
-Κατά τις εκλογές του 1996 εξελέγη και πάλι το ΠΑΣΟΚ, υπό τον Σημίτη τώρα ,με κυρίαρχο σύνθημα την «εξυγίανση».!!!
-Η κυβέρνηση Σημίτη παρέμεινε στην εξουσία επί δύο τετραετίες . Και πάλι ,χωρίς να γίνει τίποτα σωστό ,για να ανακοπή η αυτοκαταστροφική μας πορεία. Αντιθέτως η διαφθορά γιγαντώθηκε , ο παραγοντισμός αυξήθηκε, η αναξιοκρατία «βασίλευσε», ,η απαξίωση της παιδείας γενικεύθηκε , ο εκφυλισμός και η ανεπάρκεια   της κρατικής μηχανής «απογειώθηκαν και παγιώθηκαν», ο αχαλίνωτος ευδαιμονισμός, εκτοξεύτηκε στα ύψη και τα πάσης φύσεως κοινωνικά και κρατικά « παρατράγουδα» της διοικητικής και οικονομικής αποσυνθέσεως» αυξήθηκαν.
-Η μεγάλη πλειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων, παρακολουθώντας έντρομη και ανήμπορη, τα τεκταινόμενα που οδηγούσαν πλέον , με μαθηματική ακρίβεια, στην καθολική καθίζηση της χώρας , στην άβυσσο της αυτοκαταστροφής ,εστράφη –εκ νέου –προς την ΝΔ, η οποία το2004 κέρδισε, τις εκλογές, με αρχηγό τον Καραμανλή τον νεώτερο!
-Το σύνθημά του ήταν η «««Επανίδρυση του κράτους και η εξυγίανσή του ,από το τέλμα της διαφθοράς  κτλ κτλ κτλ »»»!!!
-Και ο Καραμανλής όμως ήταν , μόνο «λόγια». Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα επί τέσσαρα χρόνια ,για να επανιδρύσει –όπως υποσχέθηκε -το κράτος ,αλλά ούτε καν ασχολήθηκε ,με την εξυγίανσή του ή με την πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία , των πάσης φύσεως διεφθαρμένων.
-Αντιθέτως συνέχισε   και αυτός την ίδια και χειρότερη πολιτική τακτική ,με αποτέλεσμα την καθολική σήψη , του συστήματος , την εκτίναξη του δημοσίου χρέους, σε δυσθεώρητα ύψη , και την μεγιστοποίηση των δανειακών μας αναγκών ,για να μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει ,στις ανάγκες λειτουργίας της .
-Μετά την λήξη της πρώτης τετραετίας, ζήτησε και επανεξελέγη ,δυστυχώς ,για μία ακόμα τετραετία ,προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του «« που δεν είχε καν αρχίσει κατά την πρώτη»»!!!
-Ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του, μη δυνάμενος πια να συγκαλύψει την αρνητική πραγματικότητα της διακυβερνήσεώς του   ,προσπάθησε ,να δικαιολογήσει τα «αδικαιολόγητα», εξαγγέλλοντας από την έκθεση της Θεσσαλονίκης την πρόθεσή του να λάβει πολύ ««σκληρά»»διαρθρωτικά, δημοσιονομικά και οικονομικά μέτρα για την εξυγίανση, κράτους και οικονομίας!!
-Δεν τα κατάφερε όμως διότι o Παπανδρέου ,ο οποίος επεδίωκε την άμεσο ανέλιξή του στην εξουσία , ζητούσε φορτικά να πάει επειγόντως η χώρα σε εκλογές, απειλώντας , σε αντίθετη περίπτωση, να ρίξει την κυβέρνησή με την επικείμενη ,τότε ,εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας .
-Η απειλή αυτή ήρθε «γάντι» στον Καραμανλή ,ο οποίος για να ξεφύγει ,από τα «επερχόμενα γι’αυτόν δεινά», προκήρυξε πρόωρες εκλογές ,απόλυτα βέβαιος ότι θα τις χάσει ,αλλά πιστεύοντας ,με μικρό προσωπικό πολιτικό κόστος !.Πλην όμως υπέστη μη αναμενόμενη συντριπτική ήττα, που στην ουσία καταπόντισε και τον ίδιο ,αλλά και την μεγάλη συντηρητική παράταξη ,στην οποία ,νομίζω , ότι ουδέποτε πίστεψε!!!
-Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Παπανδρέου.
-Από μεταπολιτεύσεως μέχρι και σήμερα, οι ίδιες « οικογενειακές δυναστείες» εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας μας ! Και είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς-ακόμα και μη σκεπτόμενος Έλληνας- ότι οι πολιτικοί μας αγνοούσαν -στο σύνολό τους -το τι συνέβαινε στην Πατρίδα μας, από πλευράς φαυλότητας ,διαφθοράς, αναξιοκρατίας, οικονομικής καταστροφής και διαλύσεως, ουσιαστικά του κράτους.
-Κανείς εξ αυτών που κυβέρνησαν την χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι αμέτοχος. –
-Μπορούσαν εάν ήθελαν να σταματήσουν την καταστροφή Αρκεί να πρότασσαν το Εθνικό συμφέρον ,του δικού τους πολιτικού!!!
-Δεν το έκαναν .
Γι’αυτό και ο Ελληνικός λαός , στην συντριπτική του πλειοψηφία σήμερα, έχει απαξιώσει πλήρως ,πολιτική και πολιτικούς !!
Η ευθύνη συνεπώς για την γενικευμένη συμφορά που μας πλήττει , είναι συλλογική όλων των ηγεσιών και των πολιτικών των τελευταίων τριάντα πέντε ετών.Και όχι μόνο του .Καραμανλή και της πενταετίας του.
-Αυτά ως προς τα προηγηθέντα της σημερινής θλιβερής πραγματικότητας.
-Κάποια στιγμή , έρχεται και η ώρα του λογαριασμού για όλους και για όλα. Για εμάς ήλθε τώρα.
-Η ηθελημένη εμπέδωση ,στην συνείδηση ενός λαού   μιας επικίνδυνα λανθασμένης πολιτικής, είναι αν όχι αδύνατον ,πολύ δύσκολο, να αρθεί ή διορθωθεί  άνευ απρόβλεπτων κοινωνικών εκρήξεων. Και αυτό βιώνουμε τώρα στην χώρα μας.
Ο Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με κύριο προεκλογικό σύνθημα «««Λεφτά υπάρχουν για να αναστηλωθεί η οικονομία»»» και άλλα πολλά που υποσχέθηκε ,στον πάντα ευκολόπιστο Έλληνα.
-Βεβαίως η μέθοδος του ψεύδους ,για τους πολιτικούς μας, έχει γίνει κανόνας εκλογικής τακτικής ,όλοι τάζουν και υπόσχονται προεκλογικά και τα ξεχνούν μετεκλογικά!
-Ο Παπανδρέου από τα τριάντα δισεκατομμύρια που μας διαβεβαίωνε ότι είχε για να σώσει την Ελλάδα χωρίς θυσίες. Και τις πολλές υποσχέσεις για πολίτική, κοινωνικής ευαισθησίας, κτλ κτλ, που έδιδε προεκλογικά, μόλις εξελέγη «ανακάλυψε» οικονομικό χάος το οποίο δεν μπορούσε να φαντασθεί !!!!! (Ολοι στην Ελλάδα μετά από εκλογές το ίδιο ανακαλύπτουν).
-Έτσι για μια ακόμα φορά, οι προ των εκλογών υποσχέσεις, «πήγαν περίπατο»!!!
-Και τίθεται ένα εύλογο ερώτημα, είναι δυνατόν ένας αρχηγός αξιωματική αντιπολιτεύσεως, εν δυνάμει πρωθυπουργός , ο οποίος διετέλεσε ,μάλιστα, επί μία εικοσαετία, περίπου, βασικό υπουργικό στέλεχος όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ,από το 1981,να αγνοεί, τι πραγματικά, συμβαίνει στην χώρα μας ,από πάσης πλευράς ;
-Η δήλωσή του , προσβάλει ευθέως και την νοημοσύνη μας ,αλλά και τον ίδιο. Διότι ή είναι αληθής , που σημαίνει ότι, αδιαφορούσε για τα τεκταινόμενα ,όσο την υπηρετούσε ,από θέσεις κλειδιά ή δεν αντιλαμβάνετο το τι γινόταν !
- Λυπάμαι αλλά δεν το πιστεύω .Αντιθέτως πιστεύω ότι γνώριζε την πραγματικότητα εις το ακέραιο και είχε προαποφασίσει ,τι θα πράξει ,την επομένη της εκλογής του!!!
Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος και του κ. Παπανδρέου, δεν είπε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, ευθύς εξ’ αρχής , φοβούμενος το πολιτικό κόστος .Εάν το είχε κάνει ,σήμερα τας πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά όσον αφορά τις αντιδράσεις. Γιατί κάτι που αγνοούν οι πολιτικοί μας, είναι ότι ο Έλληνας είναι πατριώτης και έχει νοημοσύνη και φιλότιμο.
- Ενώ μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ ,διότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, αμέσως ,μετά την εκλογή του, μας οδήγησε σε αυτό και υπέγραψε το περίφημο μνημόνιο, που μας «τσακίζει» στην κυριολεξία ως ανεξάρτητο κράτος και όχι μόνο.
-Βεβαίως ,κάθε νοήμων Έλληνας θεωρεί την προσφυγή μας στο ΔΝΤ ως απολύτως αναγκαίο κακό. Η Κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει, ΔΝΤ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ .
Και αποφάσισε πολύ σωστά ΔΝΤ.
-Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, ή δεν έχουν επικοινωνία με την πραγματικότητα ή έχουν πάρει «διαζύγιο» με την λογική!
-Ο κ Πρωθυπουργός εντός και εκτός συνόρων δηλώνει ότι ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του υποστηρίζει την «στρατηγική του » όσον αφορά στην εφαρμογή των   μέτρων του «περίφημου» μνημονίου και των εντολών του ΔΝΤ!!
-Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. ¨Άλλο η αποδοχή προσφυγής στο ΔΝΤ και άλλο οι «στρατηγικές» επιλογές του κ. Παπανδρέου ,στις εντολές που δίνει η Τρόικα για να βγούμε από την κρίση ,εάν ποτέ βγούμε !!
-Η προσφυγή μας στο ΔΝΤ παρουσίαζε αμφίπλευρο, ενδιαφέρον , τόσο για εμάς όσο και για τους δανειστές μας. Η πτώχευση μιας χώρας της ΕΕ ,με τόσο μεγάλο χρέος ,δεν συνέφερε για πολλούς λόγους, κανέναν..
-Συνεπώς τους δανειοληπτικούς όρους μπορούσαμε κατά την γνώμη μου να τους διαπραγματευθούμε ,πολύ καλλίτερα, για να πετύχουμε και εμείς, τουλάχιστον, χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής ,όπως έγινε με την Ιρλανδία. Χωρίς να συντριβεί η Ελλάδα, κοινωνικά, εδώ και τώρα.
-Ο Παπανδρέου ,άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει. Μη δυνάμενος να ξεφύγει από την μέγγενη του ΔΝΤ ,επέλεξε να συνθλίψει τις πτωχές και μεσαίες κοινωνικές τάξεις με εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και άφησε απέξω όλους τους διεφθαρμένους οι οποίοι άμεσα και έμμεσα σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση και σήψη του Ελληνικού κράτους.
-Κάθε μέρα ακούμε για διαφθορά ,διεφθαρμένους , κλέφτες, φοροφυγάδες ,λαμόγια και πάει λέγοντας ,αλλά δεν βλέπουμε κανέναν, από όλα αυτά τα υποκείμενα να συλλαμβάνεται ,να πηγαίνει φυλακή, να του αφαιρούνται τα προνόμια και να του κατάσχονται τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία. Γιατί ;
-Έχουν επίγνωση οι πολιτικοί μας και κυρίως οι ηγέτες μας σε τι κατάσταση κρατικής και κοινωνικής αποσύνθεσης βρισκόμαστε;
-Είναι δυνατόν το κράτος να αγνοεί πόσους Δ.Υ. έχει και πόσους πληρώνει ;
-Είναι δυνατόν το κράτος να αδυνατεί να ελέγξει την μάστιγα της φοροδιαφυγής πέφτοντας συνεχώς έξω στις προσδοκίες του και προσφεύγοντας πάντα σε θλιβερές φοροεισπρακτικές λύσεις που τσακίζουν τον μέσο Έλληνα ;
- Είναι δυνατόν να πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι σε 1,2 ή 3 χρόνια θα βγούμε από την ύφεση;
- Πως και με τι δυνατότητες θα συμβεί αυτό; Επενδύσεις για αναπτυξιακή πολιτική ούτε έχουμε ούτε προβλέπεται να μας έλθουν ,με τα μυαλά που κουβαλάμε ,χωρίς κανείς υπεύθυνος να επιχειρεί προς την σωστή κατεύθυνση .Λεφτά για να κινηθεί η αγορά δεν υπάρχουν.Η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ και οι επιχειρήσεις κλίνουν η μία μετά την άλλη.Πως λοιπόν θα γίνει η ανάπτυξη;
-Η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά πλήρους διαλύσεως και οι πολιτικοί μας αλληλοτρώγονται
για την εξουσία!
-Γνωρίζει κανείς υπεύθυνος;
*Tα πραγματικά χάλια της παιδείας μας ;
*Ποσα εκατομμύρια λαθρομετανάστες έχουν εισρεύσει στην χώρα μας και με τι ασχολούνται.
*Την πραγματική έκταση του λαθρεμπορίου. Προχθές μέτρησα από διασταύρωση Αλεξάνδρας-Πατησίων μέχρι και Ανωτάτη Εμπορική, 198 λαθρέμπορους μετανάστες και από Ιπποκράτους μέχρι Οφθαλμιατρείου άλλους 147,
*Πόσες χιλιάδες καταστήματα έχουν κλείσει
*Τι πραγματική ανεργία υπάρχει.
*Τι έκταση έχει λάβει η επαιτεία στους δρόμους μας.(Έχουμε καταντήσει η χώρα της ζητιανιάς και ουδείς ενδιαφέρεται).
*Τι σημαίνει ανασφάλεια , εγκληματικότητα και αδυναμία κυκλοφορίας.
*Τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας με το εμπόριο των ναρκωτικών. Πέρασε κανείς «ευαίσθητος» υπεύθυνος από την οδό Τοσίτσα μεταξύ Πολυτεχνείου και το Μουσείου
για να διαπιστώσει τις ευθύνες όλων των υπευθύνων για την υφισταμένη ασυδοσία εμπορείου και χρήσεως ναρκωτικών.
*Τι απόλυτα άσκοπες δαπάνες γίνονται από το Κράτος ,τις ΔΕΚΟ, τις Αυτοδιοικήσεις ενώ ο λαός πεινάει.
*Τι μισθολογικές ακαταστασίες υπάρχουν στο Δημόσιο με την απόλυτο ευθύνη των εκάστοτε κρατούντων.
*Tι συνέπειες μπορεί να έχει ,αλλά και έχει το σημερινό μας χάλι ,στα Εθνικά μας θέματα.
-Που πήγε το Ελληνικό μεγαλείο του παρελθόντος, μπροστά στο οποίου υποκλίνετο η ανθρωπότης Πως καταντήσαμε έτσι;

diplomatiko periskopio

Η Ηρώ Καριοφύλλη ανακρίνει τους αξιωματούχους της Αστυνομίας!

Κλασικό:"Μαρτύρησε" την επικείμενη (μυστική) έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στο Πειραιά, μια ώρα πριν την πραγματοποίηση της!!!
"Ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας μου απάντησε για......των τρομοκρατών", έλεγε με υπερηφάνεια Η Ηρω-ική αστυνομική δημοσιογραφίνα του ALPHA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο "σύντροφος"της  στον αγώνα της (παρα) πληροφόρησης Καρτσιώτης , παρουσίαζε  από το στούντιο της εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς να...
δέχεται αμφισβήτηση, μιας και τις εκμυστηρεύθηκαν σ΄αυτόν ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ της Αστυνομίας , παρακαλώ.
Η απόλυτη ξεφτίλα αυτής αστυνομοδημοσιογραφικής "συνεργασίας"  έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν η Καριοφύλλη προανήγγειλε-μαρτύρησε την επικείμενη (άκρως απόρρητη) έρευνα σε σπίτι-γιάφκα  στο Πειραιά στις 7:18.
Μια ώρα αργότερα όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν στην οδό Πραξιτέλους, έτοιμα να αναμεταδώσουν ζωντανά το ντου της Αντιτρομοκρατικής.
Δεν φτάνει που οι αστυνομικοί τόσα χρόνια σβήνουν τις κλήσεις των δημοσιογράφων, αυτοί αντί για ευχαριστώ, ρίχνουν σύρμα και μαρτυρούν τις "δουλειές" τους.
Ας πρόσεχαν ... 
adena

Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ "ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ" ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ. (ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΠ ΟΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΥΨΗΚΙΣΤΕΣ ΤΩΝ "ΚΩΛΟΜΠΩΝ " ΤΟΥΡΚΩΝ... ΑΛΗΤΕΣ!!)


των Σ. ΛΥΓΕΡΟΥ & Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του, το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) εξέδωσε μακροσκελή και γεμάτη υβριστικούς χαρακτηρισμούς ανακοίνωση-απάντηση. Το περιεχόμενό της μαρτυράει ότι τόσο ο υπουργός κ. Δρούτσας, που την ενέκρινε, όσο και οι "Hρακλείς του στέμματος" κ.κ. Ζέππος (γενικός γραμματέας) και Παρασκευόπουλος (γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων), που την υπαγόρευσαν, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Το ΥΠΕΞ συνομολογεί την αυθεντικότητα του εγγράφου, αλλά κατηγορεί την εφημερίδα ότι προέβη σε «επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων». Πράγματι, δημοσιεύσαμε όσα αποσπάσματα είχαν πολιτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ήταν πρακτικά αδύνατον να δημοσιευθεί ολόκληρο ένα έγγραφο 17 πυκνογραμμένων σελίδων, που ένα μεγάλο τμήμα του ανέλυε τη διεθνή νομολογία.



Αν πάντως επιμένουν ότι η δημοσιοποίση αποσπασμάτων αλλοιώνει έστω και κατά ένα γιώτα ή μία κεραία το περιεχόμενο του εγγράφου, ευχαρίστως να το δημοσιεύσουμε ολόκληρο για να γελάσει και το “παρδαλό κατσίκι”. Eάν θέλουν, ας το ζητήσουν και θα το πράξουμε. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ περιλούζει την εφημερίδα και τους συντάκτες και επιχειρεί να διδάξει δημοσιογραφική δεοντολογία! («Διαστρεβλώνοντας και ερμηνεύοντας αυθαίρετα το περιεχόμενό και το σκοπό σύνταξης του εγγράφου, προκειμένου να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία»). Μας κατηγορεί, επίσης, ότι αποκρύψαμε. Προκαλούμε το ΥΠΕΞ να δώσει στη δημοσιότητα απόσπασμα του εγγράφου, που να αναιρεί αυτά που ήδη δημοσιεύσαμε. Προκαλούμε να αναφέρει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα διαστρέβλωσης ή παραπληροφόρησης. Δεν είμαστε εμείς που διαστρεβλώνουμε και παραπληροφορούμε. Είναι οι θλιβεροί συντάκτες της ανακοίνωσης που κάνουν δίκη προθέσεων και συκοφαντούν ασυστόλως, κρυπτόμενοι πίσω από ένα κρατικό θεσμό. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ μας κατηγορεί περίπου για εθνική προδοσία! «Ταυτόχρονα, δημοσιοποίησαν πληροφορίες που τα συμφέροντα της Ελλάδας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητες απέναντι σε ξένη κυβέρνηση και υπονόμευσαν τη διπλωματική προσπάθεια της χώρας»! Προκαλούμε το ΥΠΕΞ να αναφέρει έστω και ένα παράδειγμα για να τεκμηριώσει το γελοίο και συκοφαντικό ισχυρισμό του, που αποκλειστικό σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επιβεβαίωση 

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν δημοσιοποιήσαμε καμμία πληροφορία, που να αφορά ελληνικούς χειρισμούς. Αποκαλύψαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει, (όπως έχει δικαίωμα, συμφέρον, αλλά και συμβατική υποχρέωση) χάρτες με την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της στον ΟΗΕ και δεν έχει προσαρμόσει την εθνική νομοθεσία στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία ευνοεί καταφανώς τις εθνικές θέσεις. Προφανώς αυτή η πληροφορία είναι γνωστή στην Τουρκία και στα άλλα κράτη, αλλά όχι στην ελληνική κοινή γνώμη. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι ενώ η εφημερίδα είχε πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία, δικαιώνοντας την κριτική μας. Αποκαλύψαμε, επίσης, την απαίτηση της Τουρκίας να εξαιρεθεί από την τρέχουσα διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου. Προφανώς η τουρκική απαίτηση είναι γνωστή στην Άγκυρα, αλλά όχι και στην ελληνική κοινή γνώμη. Με τη δημοσίευση του εγγράφου κλείνει οριστικά ο δρόμος για ενδεχόμενη υποχώρηση στην τουρκική απαίτηση. Ίσως, ορισμένοι να ήθελαν αυτό το δρόμο ανοικτό. Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο αναγνώστης, το ύφος της ανακοίνωσης απάδει σε κρατική υπηρεσία και δη στο ΥΠΕΞ. Θα ήταν, όμως, υπερβολή να χρεώσουμε τον δυστυχή πελταστή κ. Δελαβέκουρα, ο οποίος, ως εκπρόσωπος του υπουργείου, υπογράφει την ανακοίνωση. Η προφανής αιτία του εκνευρισμού των κ.κ. Ζέππου και Παρασκευόπουλου είναι η κριτική που τους ασκήσαμε. Το ομολογούν, άλλωστε και στην ανακοίνωση: «Εγκαλούν, μάλιστα, την υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επειδή εξετέλεσε τα αυτονόητα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί». Επειδή είναι γνωστή η διαδρομή και το ήθος του καθενός, είναι θράσσος και γελοιότητα να μας παραδίδουν μαθήματα εθνικής ευθύνης τόσο ο κ. Δρούτσας όσο και οι εκλεκτοί του. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι ο υπουργός δεν έχει ακόμα δώσει εξηγήσεις για σοβαρές ανακρίβειες, που έχει συμπεριλάβει στο βιογραφικό του. Ανακρίβειες, που σε άλλες χώρες θα τον είχαν υποχρεώσει σε παραίτηση.

Χωρίς εκτόπισμα

Το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Δρούτσας ανέλαβε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, χωρίς να έχει αφήσει προσωπικό ίχνος στη δημόσια ζωή και χωρίς να έχει αυτοδύναμο πολιτικό εκτόπισμα. Ίσως, διαθέτει άλλα μη ορατά προσόντα, που εμείς αγνοούμε και που δεν διαπιστώσαμε στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην κορυφή του ΥΠΕΞ. Αυτό που θυμούνται, πάντως, οι Ελληνοκύπριοι είναι οι πολύ στενές σχέσεις του με τον αρχιτέκτονα του σχεδίου Ανάν Βρετανό διπλωμάτη λόρδο Χάνεϊ και ο προκλητικός ρόλος του στην επιχείρηση επιβολής του καταστροφικού αυτού σχεδίου. Για το βίο και την πολιτεία των κ.κ. Ζέππου και Παρασκευόπουλου θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Προς το παρόν, περιοριζόμαστε στο ότι και οι δύο έχουν διακριθεί στην λεπτή τέχνη να πηγαίνουν πάντα με τα νερά των εκάστοτε υπουργών. Όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε ούτε μία φορά, που να έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη απ’ αυτή που ήθελαν να ακούσουν οι προϊστάμενοί τους. Θα είχε ενδιαφέρον να μας αναφέρουν έστω και μία και εμείς θα ανασκευάσουμε. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών της χώρας είναι εξαιρετικά τεχνικό και σύνθετο, αλλά και ζωτικής σημασίας για να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα». Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν κάνουν τον κόπο να αναφέρουν ποιά είναι η ελαφρότητα και πώς εκδηλώνεται. Απλώς προσθέτουν έναν ακόμα συκοφαντικό χαρακτηρισμό. Στην πραγματικότητα, το εδάφιο αυτό αποκαλύπτει μία νοοτροπία, που θεωρεί ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι αποκλειστική αρμοδιότητα ενός "ιερατείου" κι όχι των κοινών θνητών. Η ολιγαρχική αυτή αντίληψη ουκ ολίγες φορές κυοφόρησε εθνικές ήττες. Η κολοκυθιά «Το εν λόγω έγγραφο ουδεμία σχέση έχει με τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών. Το έγγραφο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι συντάκτες, προκλήθηκε από σχετικό ερώτημα της υπηρεσιακής ηγεσίας… με σκοπό τη διερεύνηση ορισμένων τεχνικών και νομικών παραμέτρων, που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, προκειμένου να διαμορφωθεί καταλλήλως η ελληνική απάντηση σε αβάσιμους τουρκικούς ισχυρισμούς σε διαμαρτυρίες μας περί παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας». «Είναι ανακριβές, αυθαίρετο και παραπλανητικό το συμπέρασμα των συντακτών ότι το έγγραφο συντάχθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν εγερθεί στην πορεία των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών».

Εδώ η ηγεσία του ΥΠΕΞ παίζει την κολοκυθιά. Ομολογεί ότι το έγγραφο ζητήθηκε για να διαμορφωθεί η ελληνική απάντηση σε τουρκικούς ισχυρισμούς για την υφαλοκρηπίδα. Χαρακτηρίζει, όμως, παραπλανητικό να το συσχετίζουμε με τις διερευνητικές επαφές, παρ’ ότι επισήμως, το αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι ακριβώς η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας! Θέλει η ηγεσία του ΥΠΕΞ να πιστέψουμε ότι στις διερευνητικές επαφές οι Τούρκοι δεν προβάλλουν τους πάγιους ισχυρισμούς τους; Έλεος! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών, αλλά δεν σκέφτονται τα γέλια που η ανακοίνωσή τους προκάλεσε στην Άγκυρα; Παρακάτω, διαβάζουμε ότι «οι ισχυρισμοί για "εγκληματική αμέλεια" της ελληνικής πλευράς είναι κενοί περιεχομένου και σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων». Πράγματι, εδώ έχουν κάποιο δίκιο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε σωστές και ακριβείς εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη, ελπίζοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα πιεσθούν οι αρμόδιοι να κάνουν αυτά που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα: να προσαρμόσουν την ελληνική νομοθεσία στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, να καταθέσουν τους χάρτες στον ΟΗΕ, να προχωρήσουν σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η θεωρία περί "μυστικής διπλωματίας", που κατά κανόνα βασίζεται στην ημιμάθεια και τις υπεραπλουστεύσεις, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τη διαιώνιση μιας φοβικής αντίληψης για τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας». Τ


όσες βρισιές σε μία φράση! Είναι αλήθεια ότι διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση φοβόμαστε μήπως ο Ελληνισμός ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με διπλωματικά τερατουργήματα, όπως το σχέδιο Ανάν, το ανακοινωθέν της Μαδρίτης κλπ. Δυστυχώς, τα κείμενα αυτά δεν έγιναν δεκτά από ημιμαθείς, αλλά από γνώστες, που προτίμησαν να ξεχάσουν τις γνώσεις τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ηγεσία του ΥΠΕΞ, που έσπευσε να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, τηρεί σιγή ιχθύος για επανειλημμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία συζητείται μεγάλη έκπτωση από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ, βεβαίως, δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στον εαυτό της. Όταν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στα εθνικά μέτωπα, όμως, τέτοιου είδους αυτοέπαινοι είναι πρόκληση. Ελπίζουμε ότι η αλαζονία δεν είναι εκδήλωση ένοχης συνείδησης, αλλά μόνο ανασφάλειας.

Nέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό: Σύνταξη στα 58

Όμως η νέα μεταρρύθμιση αφορά την Βολιβία κι εκεί οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ, παρά τις δεκάδες απόπειρες πραξικοπημάτων, δεν έχουν πατήσει πόδι!
Εγκρίθηκε η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, μετά από πρόταση του προέδρου της Βολιβίας Evo Morales.
Τι περιλαμβάνει το νέο σύστημα του Evo Morales, που εγκρίθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ένωσης Βιομηχάνων της Βολιβίας:
- Το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια, κατεβαίνει στα 58!
- Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, εργαζόμενους ή ανέργους!
- Βασική σύνταξη (μειωμένη) σε... όσους έχουν εργαστεί για τουλάχιστον 10 χρόνια.
- Τέλος στην ιδιωτικοποίηση Υγείας και ασφαλιστικού συστήματος!
Εδώ και 30 χρόνια διοικούν το σύστημα μάνατζερ και τεχνοκράτες των “Zurich Financial” και “Bbva”, των εταιριών που είχαν «αγοράσει» (διαβάζουμε είχαν ξεπουλήσει -εκχωρήσει- οι αμερικανόδουλοι δικτάτορες της Βολιβίας), ολόκληρο το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης. Οι δύο ξένες χρηματιστηριακές εταιρίες, για «σωστή και χρηστή διαχείριση» είχαν τον πλήρη έλεγχο.
Εθνικοποιούνται οι δύο ξένες εταιρίες και τα κεφάλαια περνούν στο δημόσιο έλεγχο.
Λέτε να μεταναστεύσουμε στη Βολιβία;
Ή ο πρωθυπουργός θα στείλει τον τσάρο κ. Παπακωνσταντίνου, να διδαχθεί από τον σοσιαλιστή Μοράλες;
Μπα… τίποτα δεν θα συμβεί. Δεν μας το επιτρέπουν τα δικά μας νέα αφεντικά, μιας και γι’ αυτούς εκεί κυβερνούν «τρομοκράτες»…
Πηγή είδησης: "controlacrisi"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Γιάφκα και στον Πειραιά

"Ντου" από παντού η αντιτρομοκρατική με έρευνα σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους

Νέα γιάφκα σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Πραξιτέλους 42, στο κέντρο του Πειραιά. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένες αστραπιαίες έρευνες σε ολόκληρη την επικράτεια και οι προσαγωγές συνεχίζονται.

newsbeast

Ενοχλήθηκε ο πρωθυπουργός γιατί … τους έπιασαν τα γέλια.

Ενοχλήθηκε ο πρωθυπουργός γιατί … τους έπιασαν τα γέλια.
Το προ ημερών επεισόδιο στην  «Ώρα της ελληνικής οικονομίας» του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου , όπως διαβάζω στην εφημερίδα «Δημοκρατία», αντικατοπτρίζει το μέγεθος της αγωνίας και της συγκρατημένης οργής των εμπόρων και επιχειρηματιών της χώρας.
Τι συνέβη; Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν , ενημέρωνε θριαμβολογώντας τους παρισταμένους ότι μείωσε κατά 14 δις. ευρώ το έλλειμμα της χώρας.
Και οι άνθρωποι γελάσανε, τι να κάνουν ; Η οργή και η πίεση , όταν οφείλεις να μην ουρλιάξεις δημοσίως, καταλήγουν ενίοτε και σε νευρικό γέλιο.
Ο Πρωθυπουργός ενοχλήθηκε….
Ελπίζουμε να στοχάστηκε  ( ως ο 79ος στοχαστής του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα μεταξύ γνωστών και φίλων που δημοσίευσε το περιοδικό «Foreign Policy») στο ταξίδι του  προς τη μακρινή χώρα των Κοζάκων , τι ακριβώς έφταιξε και χάθηκαν από τους παρευρισκομένους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας  η … ευγένεια και το savoir vivre !
Bookmark It

…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!...

…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!...
…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!...
ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ…ΑΓΑΛΙΑΣΘΕ…


…ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, πολλά περιμένουμε από την εδώ παρουσία του…


…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ …ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ!...Που δε μπορεί να είναι μόνο πέντε καλές κουβέντες για την ελληνική οικονομία. Αυτές, μάλλον θα μας τις πει ο δεύτερος "μεγάλος" επισκέπτης μας, ο Όλι Ρεν, ο οποίος έρχεται εκ μέρους της Ε.Ε. την Πέμπτη, για να δει…αν κουνιούνται οι βάρκες!...


…ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, μπορεί να είναι μικρό, μπορεί όμως να είναι και μεγάλο…


…ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η επανάληψη της δήλωσής του, ότι το ΔΝΤ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να προχωρήσει στην επιμήκυνση του δανείου, στο ποσό που το αφορά…


…ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ, θα είναι από μόνο μια καλή ανάσα για την Ελλάδα, αλλά και ένα γερό χαστούκι στους κερδοσκόπους που ποντάρουν στο "βέβαιο" της χρεοκοπίας της χώρας μας μετά το 2012, με τη λογική ότι "η Ελλάδα δε θα καταφέρει να βγει στις αγορές μόνη της για να δανειστεί"….


…ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ στη βέβαιη χρεοκοπία, αν για παράδειγμα ο Στρος Καν ανακοινώσει πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα ένα πρόσθετο δάνειο που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση ακόμα και στην περίπτωση που το 2012 η χώρα παραμείνει εκτός αγορών;


…ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, δε θα μπορέσουν να μείνουν αμέτοχοι. Η δε Γερμανία, όσο και αν το παίζει σκληρό καρύδι, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει…


…ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, είναι δύο…


…ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ να διασφαλίσει την πάρτη της. Έτσι και σκάσει η βόμβα "Ελλάδα", αυτό που θα ακολουθήσει στην ευρωζώνη θα είναι…πυρηνικό ολοκαύτωμα…


…ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ… ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΖΩΝΟΥΝ, βρίσκονται ήδη εντός των τειχών της! Και δε μιλάμε για …φίδια του Νότου και των PIGS που το δηλητήριό τους το γνωρίζει η κυρία Μέρκελ. Μιλάμε για τα "αθώα" φίδια της Ε.Ε. που μέχρι τώρα λουφάζουν, αλλά έτσι και ξυπνήσουν, έχουν δηλητήριο …που σκοτώνει!...


…ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ; Δε μιλάει…Μιλάει η "ένοχη" Ιταλία; Δε μιλάει…Μιλάει η επίσης "ένοχη" Ισπανία; Δε μιλάει. Μιλάει τέλος ο Τρισέ;


…ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΦΙΔΙ φαρμακερό για τη Μέρκελ…


…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ…ΥΠΑΛΛΗΛΟ και να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Βορρά και Νότου, αλλά ήδη έχει δώσει το στίγμα του για τη συνέχεια. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσκληση που απηύθυνε στις κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το European Financial Stability Fund που έγινε για να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες…


…ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ την πρόσκληση; Στην ελληνική, την Ιρλανδική, την Πορτογαλική και την Ισπανική που είτε δεν έχουν φράγκο, είτε είναι επί ξύλου κρεμάμενες;


…ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ο Τρισέ. Και περιμένει, στη Σύνοδο Κορυφής να έχει μια θετική απάντηση, ώστε να οχυρώσει με μεγάλα ποσά το European Financial Stability Fund και να το κάνει κάστρο άπαρτο για τους κερδοσκόπους των αγορών. Σε αντάλλαγμα φυσικά, θα δοθεί στη Μέρκελ ο νέος, μόνιμος μηχανισμός ελεγχόμενων χρεοκοπιών από το 2013 για τον οποίο τόσο πολύ καίγεται…


…ΑΝ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ μας κάνει το μεγάλο δώρο και αν ο Τρισέ περάσει τη γραμμή του, παύει η αμφισβήτηση για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, σώζεται με πραγματικούς όρους και νούμερα η Ελλάδα, καίγονται οι κερδοσκόποι των αγορών και …απογειώνονται οι μετοχές…


Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval@axiaplus.gr
πηγη 

Πανάθεμα στον Έλληνα που δίνει την Ελλάδα

11gfuhloj
Της Δήμητρας Γκουντούνα.

Mήπως είμαι τρελή;, μήπως τάχω χαμένα ; Μήπως πια δεν καταλαβαίνω τι λένε οι συνάδελφοι μου στις εκπομπές τους; Μήπως βλέπω παντού εχθρούς της χώρας μου; Μήπως έχω πέσει σε βαθύ ύπνο και βλέπω εφιάλτες ;Δεν μπορεί η Ελληνική πραγματικότητα να είναι αυτή. 
Μήπως ο Μανώλης Αναγνωστάκης που χαίρεται κανείς να τον βλέπει στο πρωινό του Μέγκα Σαββατοκύριακο ,ξεπέρασε τα όρια του χιούμορ; Ακούστε τι είπε στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
''Ξέρεις Ιορδάνη ,ότι στην Οξφόρδη πέρασε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ,ως υποχρεωτικό .Μέχρι εδώ χαρά ο Ιορδάνης και εγώ από το σπίτι μου. Και δεν το κρύβω κάναμε και οι δύο την ίδια σκέψη. Ναι αλλά στην Ελλάδα τα κόψανε. Και συνεχίζει ακάθεκτος ο Αναγνωστάκης ξέρεις επίσης ότι με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης το 2006 η το 2007 ψηφίστηκε να είναι υποχρεωτική η εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας σε μας;''
Μου έπεσε ο καφές από τα χέρια και τα κουράγια μου στο πάτωμα .Δεν είχα που δεν είχα και πολλές αντοχές από τις ειδήσεις που κάθε μέρα βομβαρδίζουν τη ''NewsTrap'', ιδιαίτερα από Καθηγητές και φοιτητές που εργάζονται η σπουδάζουν στο εξωτερικό. Έχω που έχω πέσει σε βαθιά οργή και όχι –κατάθλιψη- για τα μνημόνια για την μεγάλη ανεργία που έχει πέσει στον κλάδο μας για τα δώρα που δεν θα έρθουν ποτέ. Για την μη συντονισμένη εξέγερση των δούλων και υποτακτικών ελλήνων .Διαχωρισμένοι οι Έλληνες για να θυμηθούμε και τον Κάλβο, αλλού πατούνε και αλλού βρίσκονται με τα διηρημένα κόμματα τη μισή πληροφόρηση ,''τη δικαιολογία ότι εμένα δεν με πείραξαν ακόμη.'' Και εξεγείρομαι κατά του πατέρα μου που μου έλεγε ότι ''η Χώρα μας θα χαθεί μόνον αν χαθεί η γλώσσα μας ''αλλά δεν πρόλαβε να μου δείξει πώς να την προστατεύσω. Και ακουμπάω τις ελπίδες μου και την ουτοπία πάνω στον 15χρονο Σπύρο μου που κεντάει πάνω στην καρδιά του την εξέγερση της νιότης του .Προς το παρόν από το 15μελές του Λυκείου. Αύριο από το Πανεπιστήμιο. Γιατί όσο και να μην το θέλουν το Αύριο θα έρθει και η σημερινή εφηβική γροθιά θα γίνει σιδερένια πυγμή. Ναι από τους σημερινούς 15άρηδες θα το βρείτε προσκυνημένοι ξενόδουλοι.
 NewsTrap

Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Τελικά ‘σύντροφοι’ Έλληνες πατριώτες, τα κατάφεραν! Έκαναν τη χώρα μας μια ετεροχρονισμένη μπανανία της Ε.Σ.Σ.Δ.! Αναίμακτα, χωρίς Δεκεμβριανά και αλληλοσπαραγμούς: Η εταιρεία πλέον είναι πάνω από τον άνθρωπο.
Πάνω από τον άνθρωπο δεν ήταν και το κόμμα στην πρώην Σοβιετία;
Το εταιρικό δικαίωμα είναι πάνω από το ανθρώπινο δικαίωμα.
Το ‘κομματικό δικαίωμα’ δεν είχε το ρόλο του ΘΕΟΥ στον υπαρκτό σοσιαλισμό;
Η ισότητα στη φτώχεια δεν ήταν η πραγματικότητα στην πρώην Σοβιετία για τους πολίτες της; ισότητα στη φτώχεια δεν εφαρμόζει και η τρόικα στην Ελλάδα;
Καμία απολύτως η διαφορά. Διότι μπορεί ο ..αριθμητής να είναι τελείως διαφορετικός, ο
παρονομαστής όμως είναι ΚΟΙΝΟΣ: η εξαθλίωση του πολίτη.
Σήμερα το ρόλο του Κομμουνιστικού Κράτους Δυνάστη της πρώην Σοβιετίας, τον έχει αναλάβει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Όχι όποια κι όποια εταιρεία. Η μεγάλη εταιρεία, αυτή που τα ελέγχει όλα. Το μονοπώλιο.
Και είναι πολύ σημαντική η κουβέντα που άνοιξε από τον Αντώνη Σαμαρά και ευτυχώς για τη δημοκρατία μας την αποδέχτηκε και τη συνεχίζει και ο πρωθυπουργός, για την αλλαγή του Συντάγματος.
Όταν γραφόταν το σύνταγμα της χώρας μας, οι εταιρείες ήταν ακόμα στη γέννησή τους και είχαν περιορισμένες αρμοδιότητες.
Λίγο η μεταποίηση, καμιά βιοτεχνία, λίγο εμπόριο και …τέλος.
Τότε την πραγματική εξουσία την ασκούσε ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος και έπαιρνε τις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και ακολουθούσαν οι διάφοροι οικονομικοί παράγοντες. Σήμερα όμως, ιδιαίτερα μετά τη ‘μαύρη εποχή Σημίτη’ στη χώρα μας, το πρώτο χέρι το έχουν οι πρόεδροι των μεγάλων εταιρειών, το πρώτο χέρι το έχουν τα γνωστά μονοπώλια που δεν μπορεί να τα ελέγξει το κράτος – διότι τα ίδια συμφέροντα φρόντισαν τόσα χρόνια να διαβρώσουν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς- σήμερα λοιπόν, την πραγματική εξουσία την ασκούν οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Η τρόικα πλέον δεν συνομιλεί με την κυβέρνηση, απλά της δίνει εντολές.
Η τρόικα συνομιλεί ΜΟΝΟ με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
Πως φτάσαμε έως εδώ; Πολύ απλά: το ‘εταιρικό δικαίωμα’ τόσα χρόνια, κινούμενο ύπουλα μέσα στους πολιτικούς διαδρόμους, στους συνδικαλιστικούς διαδρόμους, και τα τελευταία είκοσι χρόνια στους διαδρόμους των ΜΜΕ, με χορηγίες και λαδώματα, κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια δύναμη και να συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο, με αποτέλεσμα όλες οι εξουσίες της ελληνικής δημοκρατίας να περάσουν σε ένα συντριπτικό ποσοστό στα χέρια του.
Έτσι οι πολιτικοί άλλαζαν, οι κρατικοί λειτουργοί άλλαζαν, οι συνδικαλιστές άλλαζαν ενώ η ‘ΕΤΑΙΡΕΙΑ’ έμενε πάντα ζωντανή να πορεύεται, συγκεντώνοντας ολοένα και περισσότερο χρήμα και εξουσία.
Σήμερα φτάσαμε στην υπέρτατη ‘σοβιετική’ κατάντια: το δικαίωμα της εταιρείας να είναι πάνω από το ανθρώπινο δικαίωμα!
Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Με την αλλαγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που θα διαλύει αυτόματα εκείνες τις εταιρείες που καταπατούν τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Δημιούργησες μονοπώλιο; Διάλυση, όχι πρόστιμο της κακιάς ώρας που δεν πληρώνεται ποτέ! Διάλυση. Με συνταγματικό νόμο.
Αλλιώς θα έρθει η μεγάλη στιγμή. Η δυσάρεστη στιγμή για το σύστημα.

Εργα αντιπροέδρου "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης

Είναι αδιανόητο, ξεφεύγει και από την πιο διεστραμμένη φαντασία αν ισχύει αυτό που γράφει πρωτοσέλιδα το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρει η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη, ο αντιπρόεδρος της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος: «Ενέκρινε μελέτη αξίας 20 εκατ. ευρώ που θα αναλάβουν ιδιώτες για να δει ποιες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου θα βάλουν λουκέτο»!!! 

Θα διαβάσουμε το δημοσίευμα και θα επανέλθουμε γιατί τώρα περιοριζόμαστε στο «καρεδάκι» που έχει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα. Θα σχολιάσουμε αναλυτικά το δημοσίευμα και θα είμαστε και εμείς απ’ αυτούς που αποσκοπούν «να υπηρετήσουν σκοτεινά σχέδια αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος και του Κράτους», όπως χαρακτήρισε ο Θ. Πάγκαλος όσους αναγνώστες τις ιστοσελίδας του Τριανταφυλλόπουλου έγραψαν επικριτικά λόγια για το πρόσωπο του. Και θα έχει δίκιο, το κυβερνητικό στέλεχος σύμφωνα με την «λογική» του, αφού πυλώνες του αστικού κράτους και πολιτεύματος είναι το πολιτικό προσωπικό που ξεπουλάει κάθε δημόσια περιουσία για να θησαυρίζουν ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές, που κατεδαφίζει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει προς μεγάλη ικανοποίηση μιας δράκας κεφαλαιοκρατών.
 πηγη

Προς τον Κ. Υπουργό Πολιτισμού, για άμεση ενέργεια.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακολουθήσαμε για λίγο σήμερα το πρωί  στην εκπομπή ΣΚ τα λεγόμενα του γραφικού πλέον και επί πολλά έτη βολεμένου, του γνωστού κ. Φυντανίδη και δυστυχώς "φρίξαμεεεε"..       
  • Με λίγα λόγια ένας από τους λόγους που η χώρα μας έχει περιέλθει στην παρούσα δυσμενή κατάσταση, είναι γιατί η επαρχία έχει γεμίσει με σπιταρόνες, αυτοκινητάρες, δυο και τρία τρακτέρ, και οι αγρότες,  όταν τους επισκέφτηκε, τρώγανε λαχανικά Βρυξελλών και Τουρκίας, γιατί απαξιούσαν να τα καλλιεργήσουν.

  • Ο Κόσμος έχει τρομάξει ή έχει μουδιάσει ή νοιώθει συνενοχή και για το λόγο αυτό  δεν κινητοποιείται όπως περιμέναμε.
·       Χαρακτήρισε το κράτος ως "Βαρύ" με πολύ άχρηστο προσωπικό!!!

·       Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν μεγάλο πρόβλημα και είναι υπερχρεωμένοι γιατί μειώθηκαν δραματικά οι διαφημίσεις που αποτελούσαν το μόνο έσοδο των.

Ο άνθρωπος δεν είναι καλά γιατί δεν καταλαβαίνει ότι τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να εκστομίζει τέτοιες κατηγορίες για την επαρχία και  να καταδικάζει ένα ολόκληρο λαό ως συνένοχο του εγκλήματος που συντελέσθηκε στη χώρα μας, γιατί ό ίδιος αποτελεί  βαρίδιο σε ένα κρατικοδίαιτο οργανισμό όπως είναι και η ΕΡΤ!!

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να δράσει σε αυτή τη χώρα και να μας απαλλάξει από τους υπεράριθμους , συμβούλους , συνταξιούχους και λοιπούς άχρηστους υπαλλήλους της ΕΡΤ αλλά και του αμφιβόλου χρησιμότητας τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Η υλοποίηση των παραπάνω είναι πολύ ποιο εύκολη από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων των απλών Ελλήνων πολιτών, γιατί εδώ απλούστατα πρόκειται για αρκετά μικρότερου αριθμού βολεμένων των εκάστοτε κυβερνώντων.
kanena

Ξεπουλάνε και τον πολιτισμό μας, χωρίς τσίπα!


tvseleo

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00


ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00

Αθήνα 4/12/2010
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ

          Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να ακουστεί δυνατά ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ανεπιθύμητος για το λαό. 

          Να διαδηλώσουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.

          Να αποδείξουμε ότι εδώ δεν υπάρχει ένας τρομαγμένος – υποταγμένος λαός έτοιμος να υποστεί αμέτρητες θυσίες και ταπεινώσεις προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

          Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται για να στηρίξει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το προσωπείο που φορά, ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό του λαού και ότι τα άγρια μέτρα που στηρίζει είναι για τη σωτηρία της χώρας. Αυτοί νοιάζονται μόνο για συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα, προκειμένου να το πετύχουν.

          Δεν υπάρχουν φιλολαϊκοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Και το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι αποδεδειγμένα λυκοσυμμαχίες, που μαζί επιτίθενται με αγριότητα και ληστεύουν τους λαούς και λυσσαλέα ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας και το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος από την οικονομική κρίση.

          Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, σε καλούν στο συλλαλητήριο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική, τα κόμματα, τους οργανισμούς, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αρνούνται να πληρώσουν την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ότι οικοδομείται η λαϊκή συμμαχία και ο λαός περνά στην αντεπίθεση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.

          Μονόδρομος για όλους τους λαούς είναι ο ξεσηκωμός κατά του ιμπεριαλισμού, ΔΝΤ – ΕΕ.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  (ΠΑΜΕ)
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) 
redplanet

"Μας αγχώνουν για να παραχωρήσουμε όλα μας τα δικαιώματα"

Σκέψεις ενός νέου 23 ετών….

Καθώς πηγαίνω στη δουλειά μου, βλέπω πολύ κόσμο, κόσμο μουτρωμένο , πιεσμένο έτοιμο να λογομαχήσει , η ακόμη και να πιαστεί στα χέρια με την πρώτη πρόκληση που θα συναντήσει.Κανείς πλέον δεν έχει καλό λόγο για κανέναν, ο καθ’ ένας κοιτάει την πάρτη του, τι και αν καίγεται το σπίτι του γείτονα , δεν σκέφτεται να τον βοηθήσει , παρά μόνο όταν δει πως η φωτιά εξαπλώνεται και στο δικό του σπίτι, μόνο που τότε είναι πολύ αργά και για τα δύο σπιτικά…

>Επίσης βλέπω παιδάκια του δημοτικού να τρέχουν ανέμελα, δίχως να ξέρουν το μαύρο μέλλον που τα περιμένει-Αυτό το συναίσθημα που νιώθω είναι τόσο βαρύ , που με γεμίζει ένα τεράστιο χρέος σε μένα και στην γενιά μου, που πρέπει να αλλάξουμε την ιστορία για εμάς και για τις γενιές που έρχονται πίσω μας…

>Επίσης βλέπω παιδία στην ηλικία μου 2 κατηγοριών, στην πρώτη ανήκω και εγώ, όπου νέα παιδιά κάνοντας 2 ακόμη και 3 δουλειές είναι τόσο αγχωμένοι για το μέλλον που φοβούνται να ρισκάρουν, φοβούνται να ζήσουν, σκέφτονται πως δεν μπορούν ούτε σπίτι να νοικιάσουν κάνοντας 2 δουλειές , έχοντας απίστευτα λίγο χρόνο ελεύθερο, τους κλέβουν τα όνειρα τους και την ίδια τους της ΖΩΗ!

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει μια θλιβερή για εμένα εικόνα, οι φοιτητές στα πανεπιστήμια οι οποίοι υποστηρίζουν παρατάξεις επειδή μάλλον έτσι τους έμαθε η οικογένειά τους, για τους εθελοτυφλώντας κλέφτες των ίδιων των ονείρων τους…Πιστεύοντας σε ιδανικά και πρόσωπα άλλης εποχής.

>Επίσης βλέπω ηλικιωμένους να μη τους φτάνει η σύνταξη να πάρουν ψωμί ή φάρμακα αλλά στις εκλογές θα ψηφίσουν πάλι το κατεστημένο ένα από τα κόμματα της βουλής μικρό ή μεγάλο ,έναν από τους 300 κλέφτες με το περίφημο σκεπτικό, ότι ξέρουν αυτοί…Αλλά δεν ξέρουν πως με αυτή τους την ψήφο αποφασίζουν για το μέλλον της δικής μου γενιάς κ όλων των πιτσιρικιών.. Εξάλλου γιατί να το κάνουν αυτοί έζησαν πλούσιες και ωραίες στιγμές έτρωγαν τα λεφτά που τους έδιναν ο Τσοβόλας και οι υπόλοιποι , αγνοώντας από πού είναι βρε αδερφέ αυτά τα λεφτά, αφού δηλαδή παράγαμε κάτι-Τρώγε και μη ρωτάς θα ήταν το «μοτο» της εποχής τους!!!

Ξέρετε κάτι και εγώ μπορώ να το κάνω αυτό να αδιαφορήσω για την Ελλάδα μου,για το μέλλον των μικρών που έρχονται πίσω μου και να ζήσω ατάραχος την δική μου ζωή(εγώ θα σώσω τον κόσμο?)…..

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΩ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ!!!!
Το τεφτερι

Τα διεθνή αργυρώνητα ΜΜΕ, στην πρώτη γραμμή άθλιας παραπληροφόρησης στον αγώνα που δίνει η Κούβα εναντίον της χολέρας στην Αϊτή…


  
Τη μεγάλη ανθρωπιστική μάχη εναντίον της χολέρας στην Αϊτή, τη δίνει η ταξιαρχία των Κουβανών γιατρών.
ΚΑΝΕΝΑ από τα διεθνή ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών) δεν κάνει αναφορά στη μάχη της Κούβας, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ανθρωπιστικής προσπάθειας!
Όλα τα ΜΜΕ, εναρμονισμένα με τη μαμά αμέρικα, μιλούν για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις… αγνοούν τις δημόσιες ευχαριστίες του αρμοστή του ΟΗΕ για τη χολέρα στην Αϊτή… τις ευχαριστίες προς τον κομαντάντε Φιντέλ…
Ειδικά το "έγκυρο" CNN, εμφανίζει ως ισπανό τον κουβανέζο γιατρό…
Τα συμπεράσματα...
 δικά σας…

Επεσε η WikiLeaks;;



Εδώ και πολύ ώρα προσπαθούμε να μπούμε στην WikiLeaks αλλά βγαίνει The address wikileaks.org could not be found.. 
Χθες μάθαμε ότι " οι συνεργάτες του ενοχλητικού Αυστραλού παλεύουν  «από σέρβερ σε σέρβερ», να αποκρούσουν τις αλλεπάλληλες συντονισμένες επιθέσεις από κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εντάλματα σύλληψης, διακοπή διαδικτυακών παροχών, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του συμπληρώνουν το παζλ μιας υπόθεσης που εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κυβερνοπόλεμο που ξέσπασε ποτέ στην ιστορία του Διαδικτύου"
Σήμερα η  WikiLeaks έπεσε. Στον Κυβερνοπόλεμο που ξέσπασε σε αυτή τη φάση κέρδισαν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Ελπίζουμε οι Τουπαμάρος του Τζούλιαν Ασάνζ να την επαναφέρουν

Gazeta Shqiptare: Ο Κώστας Σημίτης το 1999 ανησυχούσε για τη “Μεγάλη Αλβανία”, τους πρόσφυγες του Κοσσόβου, την αντίδραση των αλβανών μεταναστών στη χώρα μας και πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας.

Η Αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shqiptare” σήμερα έχει για πρωτοσέλιδο ένα απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ, που αποκάλυψε το Wikileaks, και σύμφωνα με αυτό ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης (το 1999), είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη κατάσταση στα Βαλκάνια στη περίπτωση που ψηφιστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει πως ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός μιλούσε για αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής σε περίπτωση που ψηφιστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, και αυτό γιατί από μόνο του θα ενθαρρύνει το όραμα των γειτόνων για τη “Μεγάλη Αλβανία”.
Πέρα αυτού, ο Κώστας Σημίτης ανησυχούσε πως αν ψηφιζόταν η ανεξαρτησία του Κοσσόβου, θα άρχιζε η μαζική προσέλευση προσφύγων, και στη περίπτωση που τους εμπόδιζε ο δικός μας στρατός θα έγειρε το αίσθημα των περίπου 400.000 αλβανών που ζούσαν τότε στη χώρα μας, (σύμφωνα με τον ίδιο) και η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία θα επέμβενε στρατιωτικά υπερ της Αλβανίας.
Geopolitics & Daily News
kranos

3.12.10

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση του σύγχρονου προβλήματος της Ελλάδας, γι' αυτό πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε το...αξίζει το κόπο.

ενδιαφέρουσα προσέγγιση                                                                   

Υποκρισία χωρίς όρια

Νέα "Κατρίνα"
σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου (δημοσιεύθηκε στην Athens Voice)
του Σταύρου Λυγερού
από την Καθημερινή
Εάν τελικώς δημοσιευθεί ο ποταμός των απόρρητων διπλωματικών εγγράφων, η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα καταστεί σχεδόν διαφανής. Προφανώς, τα κράτη δεν πρόκειται να αλλάξουν την πολιτική τους, λόγω των σχολίων που έχουν καταγράψει Αμερικανοί διπλωμάτες για ηγετικές προσωπικότητες. Η πολιτική τους, όμως, θα επηρεαστεί από τις αποκαλύψεις για τις πραγματικές προθέσεις της Ουάσιγκτον. Υπουργεία Εξωτερικών και μυστικές υπηρεσίες θα εξαγάγουν πολύτιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που σκέπτεται και δρα η αμερικανική διπλωματία.



Επίσης, για πρώτη φορά στην Ιστορία, οι απανταχού πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σχεδιασμούς και τεκταινόμενα πίσω από την κουρτίνα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, να συγκρίνουν την επίσημη ρητορική της υπερδύναμης με αυτά που πραγματικά σκέπτεται και επιδιώκει.

Η γιγαντιαίων διαστάσεων διαρροή προκαλεί κύμα επιφυλακτικότητας, που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η διεθνής διπλωματία. Εάν, μάλιστα, ο Τζούλιαν Ασάντζ τηρήσει την υπόσχεσή του και αποκαλύψει αρχεία μεγάλης τράπεζας, τότε το παιχνίδι θα χοντρύνει ακόμα περισσότερο.

Ορισμένοι χαρακτήρισαν τη διαρροή «11η Σεπτεμβρίου» της αμερικανικής διπλωματίας. Εάν μείνουμε στο έδαφος αυτής της παρομοίωσης, ο αντίστοιχος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ο Ασάντζ, η ψυχή του WikiLeaks. Και οι δύο έκαναν την αμερικανική κυβέρνηση να χάσει τον ύπνο της, αλλά η ομοιότητα σταματάει εδώ. Το γεγονός ότι βρέθηκαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ που αποκάλεσαν τον ιδιότυπο αυτόν δημοσιογράφο και ακτιβιστή «τρομοκράτη» είναι ένδειξη απώλειας ψυχραιμίας, εάν όχι πανικού. Αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να προστατεύουν κρατικά απόρρητα.

Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα, όταν το «μεγάλο αφεντικό» θυμώνει. Αφού ο Ασάντζ δεν μπορεί να διωχθεί για τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, μπορεί να διωχθεί για βιασμό! Σκοπός είναι να σταλεί το σκληρό μήνυμα για να μην υπάρξουν μιμητές. Το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο οι κυβερνήσεις, αλλά εν πολλοίς και τα ΜΜΕ και οι περιβόητες μη κυβερνητικές οργανώσεις συμπεριφέρονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Ενώ για συγκριτικά ασήμαντα θέματα ορισμένοι σταυροφόροι της ελευθεροτυπίας χαλάνε τον κόσμο, στην υπόθεση αυτή η σιωπή τους είναι κραυγαλέα. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως, όταν συντρέχει λόγος, η υποκρισία δεν έχει όρια.