ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.11.10

«Αλήτες – ρουφιάνοι – ΔουΝουΤογράφοι»! Καμιά ανάσα, απαιτείται λαϊκός ξεσηκωμός »






Στην αρχή έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου έβγαλε πάνω στο τραπέζι το «περίστροφο» του ΔΝΤ…

Μετά, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η Μέρκελ πήρε το περίστροφο (και η συνέχεια είναι γνωστή)…

Στη συνέχεια, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου μάς ανακοίνωσε με θαλασσινό φόντο – ίσως ήθελε κάτι που να προσιδιάζει με Φαλκονέρα – ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα «μηχανισμό σωτηρίας» τόσο «σωτήριο», που η περιπλάνησή μας μέσα σ’ αυτόν παρομοιάστηκε με «Οδύσσεια»…

Κατόπιν, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η κυβέρνηση πήρε τα λεφτά από τα δάνεια – τα οποία άρχισε ήδη να τα ξεπληρώνει ο λαός με το αίμα του – και τα έδωσε στους τραπεζίτες και στους βιομήχανους…

Και να που τώρα πρέπει να ξαναπανηγυρίσουμε. Γιατί; Επειδή για «καλή μας τύχη», το μνημόνιο – «ευλογία» (κατά Πάγκαλο) δε θα είναι τριετές, όπως υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα γίνει… υπερδεκαετές!

Επί της ουσίας, τώρα:

Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής γνωρίζει άριστα τι σημαίνει «επιμήκυνση». Για ένα δάνειο με «χ» επιτόκιο για «ψ» χρόνο αποπληρωμής, εφόσον ο χρόνος αποπληρωμής του επιμηκυνθεί, ευθέως ανάλογα θα αυξηθούν και οι τόκοι που απαιτείται να καταβληθούν για να εξοφληθεί.

Χωρίς να εισάγουμε τον αναγνώστη στις λαβυρινθώδεις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης (επιτόκιο «Γιούριμπορ», ειδικές ρήτρες, εξέλιξη τοκοχρεολυτικής δαπάνης επί του εναπομείναντος κεφαλαίου κ.λπ.), ας δούμε «χοντρά – χοντρά» τι σημαίνουν τα προηγούμενα στην περίπτωσή μας:

Πρώτον: Για αυτά τα 110 δισ. ευρώ της «βοήθειας» με κοντά 5,5% που είναι το επιτόκιο, η Ελλάδα στην πενταετία θα πλήρωνε τόκους περίπου 25 δισεκατομμύρια. Τώρα τα τοκογλυφικά θα είναι πολλαπλάσια! Δεν υπάρχει κανένας σώφρων δανειζόμενος που να στήνει πανηγύρι για μια τέτοια εξέλιξη, που συνιστά τον ορισμό της χρεοκοπίας του. Μόνο οι «τοκογλύφοι», οι «κερδοσκόποι» (και οι συνεργάτες τους) έχουν λόγο να πανηγυρίζουν…

Δεύτερον: Αυτό το μνημόνιο διαρκείας συνεπάγεται ότι από σήμερα και τουλάχιστον για μια δεκαετία – δεκαπενταετία, ο ελληνικός λαός – λόγω των δανείων από την τρόικα και χωρίς να υπολογίζονται τα αστρονομικά τοκοχρεολύσια των προηγούμενων δανείων – θα υφίσταται μια επιπλέον ετήσια αφαίμαξη για αποπληρωμή τόκων (και μόνο τόκων) ίση κατά μέσο όρο με ένα μνημόνιο, όπως αυτό που εφαρμόστηκε το 2010. Ο,τι, δηλαδή, ζήσαμε το 2010 με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δώρων, «λουκέτων» στην αγορά, ασφαλιστικό, ανεργία κ.λπ., μας «εξασφάλισαν» ότι θα το ζήσουμε επί… δέκα και δεκαπέντε!

Τρίτον: Η «επιμήκυνση» συνιστά μια επιπλέον ευρωενωσιακή θεσμική θωράκιση της έτσι κι αλλιώς προαποφασισμένης άγριας λιτότητας, η οποία, όμως, πλέον προσλαμβάνει απροσδιόριστη χρονική διάρκεια! Τα παραμύθια, επομένως, περί εξόδου της χώρας από την «επιτήρηση», από την «περιορισμένη εθνική κυριαρχία» και από το μνημόνιο το 2013, έληξαν! Προφανώς, όσοι πανηγυρίζουν, την ώρα που ο λαός εξανδραποδίζεται, για να θέλουν την Ελλάδα αέναα τυλιγμένη στην κόλλα του μνημονίου, κάτι θα κερδίζουν…

Ως εκ τούτου, και τουλάχιστον, μέχρι το 2021 – δηλαδή ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την επέτειο της Επανάστασης του ’21 και του «Ελευθερία ή θάνατος» – η Ελλάδα θα έχει γυρίσει, κοινωνικά και οικονομικά, 100 χρόνια πίσω.

Μας έλαχε, τελικά, μια χώρα που δεν καταφέρνει να βρεθεί ποτέ τη σωστή ώρα στα ραντεβού της με την Ιστορία. Ισως γιατί συμβαίνει αυτά τα «ραντεβού με την Ιστορία» να τα κλείνει το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου…
Γράφει   ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Αλήτες – ρουφιάνοι – ΔουΝουΤογράφοι»!

Posted by redship στο 30 Νοεμβρίου , 2010


από τον ημεροδρόμο του ριζοσπάστη

«Μια πρόσθετη υπηρεσία η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας – μετά την υπογραφή του μνημονίου – θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη “Μεγάλη Βρετάνια” για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ».

Πρόκειται για απάντηση που δόθηκε κατά την εξέταση μάρτυρα στην Εξεταστική για τη «Ζήμενς» τον περασμένο Ιούνη. Η τοποθέτηση αυτή και οι συζητήσεις που ακολούθησαν (για την παροχή υπηρεσιών, από εταιρείες δημοσίων σχέσεων και από δημοσιογράφους, ώστε το ΔΝΤ να «επικοινωνήσει» τα μηνύματά του στον ελληνικό λαό) έδωσαν την ευκαιρία σε ορισμένους να καμώνονται ότι… «έπεσαν από τα σύννεφα».

Οπως είχαμε σημειώσει και τότε, ας υποδύονται τους «έκπληκτους» όσο θέλουν. Η πραγματικότητα είναι πως «από τα σύννεφα πέφτουν» μόνο αυτοί που τους αρέσει να προσποιούνται ότι «ζουν στα σύννεφα».

Εμείς οι υπόλοιποι, παρακολουθώντας στα ΜΜΕ, από το Σάββατο και μετά, αυτόν τον ανελέητο κατακλυσμό «ευτυχίας», επειδή λόγω «επιμήκυνσης» το ΔΝΤ δε θα μείνει στην Ελλάδα τρία, αλλά …δεκατρία χρόνια, επαναβεβαιώσαμε ότι πατάμε σταθερά στο έδαφος. Και έτσι μπορούμε να βλέπουμε πεντακάθαρα όλα αυτά τα γυμνοσαλιαγκάκια που από τα στασίδια της ηλεκτρονικής λοβοτομής έχουν αναλάβει (με ή χωρίς επαφές με το ΔΝΤ) να λερώνουν την έννοια της αλήθειας και να μαγαρίζουν τη δημοσιογραφία καθιστώντας την τσανακογλείφτη της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ανώνυμος είπε...

* oyk.jpgoyk.jpg

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΜΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ Η ΧΩΡΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΛΗΡΩΣ ΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ …
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ
ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ…
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ [ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ]
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ
“ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ” ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ…
ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΙΔΙΑ Η ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !!!!
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ
Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
ΕΚΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ?
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ?
ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ
ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ?
ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝ
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ?
ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ…