ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.10

“Σύντροφοι”, δεν θα γίνετε άνθρωποι ποτέ;

Γράφει ο Δευκαλίων
 Παρακολουθήσαμε από εχθές (1η Δεκεμβρίου), το εξής αμίμητο γεγονός. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών υπήρξε μία πολύ μεγάλη ανοδική αντίδραση. Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 3,85 %, ο κυριότερος δείκτης ο γνωστός FTSE/ASE 20 είχε άνοδο 4,81 %, ο δείκτης των Τραπεζών ανέβηκε κατά 7,84 % και οι μετοχές της Εθνικής και της Αγροτικής Τράπεζας είχαν άνοδο 8,78 % και 3,08 αντίστοιχα.
Συμπερασματικά ήταν μία πολύ καλή (μετά από πολύ καιρό) χρηματιστηριακή ημέρα.
Μέχρι εδώ όλα καλά και απολύτως φυσιολογικά. Ένα ανοδικό ίσως λίγο έντονο ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο μετά από πολλές πτωτικές συνεδριάσεις. Εδώ όμως αρχίζουν τα περίεργα…
Αντί αυτό το καλό χρηματιστηριακό κλίμα να διαφυλαχθεί ως πολύτιμο αγαθό, έγινε ακριβώς το αντίθετο.
«Κάτι» ειπώθηκε σε συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα, «κάτι» είπαν σε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα, «κάτι» έπαιξαν τα κανάλια για την Αγροτική Τράπεζα και το κλίμα χάλασε.
Έτσι, στην σημερινή συνεδρίαση όλοι οι προαναφερόμενοι δείκτες είχαν αρνητικές τιμές, ενώ η μετοχή της Εθνικής έπεσε 2,83 %. Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας που ανέβηκε κατά 25,37 %. Δηλαδή η εστία του προβλήματος, η Αγροτική Τράπεζα, ανέβηκε σαν να ήταν η Goldman Sachs!
Θέλετε και το αστείο της υπόθεσης; Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωνε για την Αγροτική Τράπεζα «δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται».
Τώρα, πως το πτώμα -κατά τον Υπουργό Οικονομικών- σημείωσε ημερήσια άνοδο 25,37 %, μόνο οι Ελληνικές Χρηματιστηριακές αρχές μπορούν να εξηγήσουν. ...
Αναφέραμε στον χθεσινό Δευκαλίωνα, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η γνωστή FED, θα ανακοίνωνε όλα τα στοιχεία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της περιόδου από 1/12/2007 έως 21/7/2010. Όντως η ανακοίνωση έγινε και πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από τις αμερικάνικες τράπεζες και οι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκές UBS και Barclays, έλαβαν πολύ μεγάλη χρηματοδοτική ενίσχυση από την FED.
Καλούσαμε δε, με αφορμή αυτήν την κίνηση της FED και τις Ελληνικές Αρχές (Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδας) να ανακοινώσουν ποια ήταν η συνολική χρηματοδοτική βοήθεια που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες, που βρίσκονται σήμερα αυτά τα χρήματα και πόσα από αυτά έχουν επιστρέψει στην αγορά υπό μορφή  δανείων, ποια είναι δε η κατάσταση των δανείων αυτών.
Φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση. Ούτε και το περιμέναμε άλλωστε.
Αντί αυτού, είδαμε τον Υπουργό Οικονομικών να αποκαλεί «πτώμα» μια κρατική τράπεζα, η μετοχή της οποίας την ίδια ώρα κατέγραφε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών άνοδο 25,37 %.
Δηλαδή, αν δεν ήταν πτώμα πόσο θα ανέβαινε;
Δεν θέλουμε να το πάμε παραπέρα (δηλαδή πόσες καταθέσεις έφυγαν από το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα το 10-μηνό Ιανουάριος-Οκτώβριος) και να συσχετίσουμε όσα προαναφέρονται με την αξιοπιστία.
Απλά, θέλουμε να θυμίσουμε σχετικά πρόσφατες σκανδαλώδεις καταστάσεις (σκάνδαλο Χρηματιστηρίου), που τελικά παρ’ όλες τις μεγαλοστομίες και του Γιώργου Παπανδρέου δεν ερευνήθηκαν.
Τελικά «Σύντροφοι», δεν θα γίνετε άνθρωποι ποτέ!

==========================
Στοχασμός Πολιτικη

Δεν υπάρχουν σχόλια: