ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.12.10

Έχουν κηρύξει ‘στάση κυβερνητικού έργου’ !

Έχουν κηρύξει ‘στάση κυβερνητικού έργου’ !
Παρακολουθώντας προχθές τη συνεδρίαση στη Βουλή, διαπίστωσα με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πάσχει από το σύνδρομο Pan-American.
Δηλαδή  «Το να κάνεις πολύ λίγα, πολύ αργά». (Η Pan American …πτώχευσε το 1992).
Επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί κατηγορίες από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση  δεν «τρέχει» όπως απαιτούν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης . Αυτό που διαπίστωσα προσωπικά είναι ότι όχι απλά δεν τρέχει , αλλά … ούτε καν περπατάει!
Θα αναφέρω τα όσα παρακολούθησα προσωπικά και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή της με το χρόνο και τις ευθύνες της.
Συζητείται η ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ κ. Ι. Ανδριανού προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων αντικατάστασης υπεραστικών λεωφορείων.
Το θέμα έχει ως εξής: Τριάντα λεωφορειούχοι των ΚΤΕΛ Αργολίδας και περίπου πεντακόσιοι συνολικά σε όλη την Ελλάδα προέβησαν στην αγορά νέων λεωφορείων, βασισμένοι στο ν. 3717 που προέβλεπε την καταβολή επιδότησης ύψους 30% της συνολικής σχετικής δαπάνης.
Τα λεωφορεία αυτά έχουν ήδη ενταχθεί στα προγράμματα δρομολογίων, όμως το ποσό της επιδότησης δεν έχει ακόμη καταβληθεί.
Η συνέχεια της συζήτησης προβληματίζει , εάν δεν εξοργίζει!
Όπως αναφέρει λοιπόν ο Βουλευτής,  την πρώτη του σχετική ερώτηση την κατέθεσε την… 1η Ιουνίου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών.
Δύο εβδομάδες μετά, στις 14 Ιουνίου, το Υπουργείο Οικονομικών τον ενημερώνει ότι αρμόδιο για να απαντήσει είναι το Υπουργείο Υποδομών.
Στις 30 Ιουνίου το Υπουργείο Υποδομών του απαντά γραπτά ότι η σχετική πίστωση έχει εκταμιευτεί, αλλά καθώς βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι συναρμοδιότητα του …. Υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Οικονομικών. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υποδομών επαναπροωθεί την ερώτησή του, μαζί με την απάντησή του, στα εν λόγω Υπουργεία.
Στις 30 Αυγούστου το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας λάβει από το Υπουργείο Υποδομών την προωθημένη απάντηση, τον ενημερώνει ότι θα του απαντήσει σχετικά το ….Υπουργείο Οικονομίας.
Στις 28 Σεπτεμβρίου καταθέτει νέα ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας με πρώτο υποερώτημα: «Ποιος τελικά είναι αρμόδιος και υπεύθυνος αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας;».
Στις 20 Οκτωβρίου το Υπουργείο Οικονομίας του απαντά ότι …. «τελικά αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υποδομών».
Στην ερώτηση λοιπόν του Βουλευτή, απαντά στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σ. Βούγιας με το σύνηθες … «Φταίει η ΝΔ» (?), αγνοώντας ότι μόνο για να απαντηθεί μια απλή ερώτηση ενός Βουλευτή και για να βρουν ποιος τελικά έχει την αρμοδιότητα …..πέρασε μισός χρόνος!
Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι εν μέσω της κρίσης η λειτουργία  της Ελληνικής Κυβέρνησης!
Την ίδια ώρα, οι λεωφορειούχοι πληρώνουν τα σπασμένα του αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των Υπουργείων, που ψάχνονται ποιος είναι αρμόδιος να δώσει λύση.
Όσο η κυβέρνηση λοιπόν κωλυσιεργεί και δεν περπατά ούτε καν με ρυθμούς χελώνας , αλλά έχει βαλτώσει, οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να καταβάλουν όλους αυτούς τους μήνες  τόκους υπερημερίας για την οφειλόμενη διαφορά.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί οι επιταγές που έχουν εκδώσει (με την προσδοκία ότι θα είχαν πάρει, ως όφειλαν, τη σχετική επιδότηση ) και έχουν προβλήματα κατασχέσεων της περιουσίας τους.
Και για να φύγουν από το μυαλό ορισμένων τα συνήθη δαιμόνια ότι αυτά λέγονται ή γράφονται για αντιπολιτευτικούς τυχών λόγους, θα παραθέσω αυτούσια τα λόγια του επόμενου ερωτώντος, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Πρωτόπαπα (για υπόθεση απολυμένων από τη Τράπεζα American Express που παραμένουν επί μήνες άνεργοι , παρότι σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ – Τραπεζών θα έπρεπε να τους απορροφήσουν οι υπόλοιπες ιδιωτικές τράπεζες).
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ:  «Κύριε Υπουργέ, φαντάζομαι ότι εφεξής θα πρέπει να απαντώνται οι γραπτές ερωτήσεις που υποβάλλουμε ώστε να μην αναγκαζόμαστε να τις μετατρέπουμε σε προφορικές όπως αναγκάστηκα να την μετατρέψω αυτή. Διότι, είχε κατατεθεί η πρώτη από τον Ιούλιο (7ος), δεν απαντήθηκε ….   Η δεύτερη επανακατετέθη 20/9 και … δεν απαντήθη. Και φυσικά (σήμερα …30/11 !!!) κάνοντας χρήση του δικαιώματός μου από τον Κανονισμό, την …. μετέτρεψα σε επίκαιρη. Εκτιμώ ότι …. στο μέλλον… θα δώσετε την απαραίτητη … κλπ».
Και εν τω μεταξύ τα πενήντα τέσσερα άτομα της American Express παραμένουν άνεργοι , οι ιδιωτικές τράπεζες αρνούνται να τιμήσουν την υπογραφή τους, και η κυβέρνηση έχει κηρύξει… «στάση κυβερνητικού έργου» !
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: