ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.5.12

Δήλωση βόμβα του Γάλλου πρωθυπουργού: Η ΕΚΤ να δανείζει την Ελλάδα

Η ΕΚΤ να δανείζει την Ελλάδα, είπε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός και άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό τόνισε ότι, το άτυπο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, που θα γίνει την Τετάρτη, «πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό, εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά κι ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ». Με άλλα λόγια η πολιτική Μέρκελ βαίνει προς εγκατάλειψη και ο ελληνικός λαός ήδη από τις προηγούμενες εκλογές, έχει αλλάξει την ατζέντα στην Ευρωζώνη και την υφήλιο!

«Πρέπει», συνεχίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός, «όλα τα θέματα να περιληφθούν στις διαβουλεύσεις αυτές: τα χρηματο-πιστωτικά, ο τραπεζικός τομέας, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους Ευρωπαίους».

Στο ερώτημα, εάν θα συμπεριληφθεί στη διαβούλευση της Τετάρτης ο δυνητικός δανεισμός από την ΕΚΤ προς τα μέλη της ευρωζώνης, ο κ. Ερό δήλωσε: «Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού.Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας.Η ιδέα, είναι να χαράξουμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας».

Συγχρόνως, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εισηγείται να διατεθούν κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ» υπέρ «αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων» στην Ελλάδα. «Η αβεβαιότητα, σήμερα, ωθεί την Ελλάδα στην εκδήλωση πανικού στον τομέα των τραπεζών, αλλά και προς μια πολιτική αστάθεια.

Εμείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά, δηλαδή να βρούμε τον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», τόνισε τέλος ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έρχεται η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ των Γερμανών!


Μέρκελ: «Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους» .
ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει τα λάθη δεκαετιών των πολιτικών του»
ΤΗΣ ΛΕΩ: Όταν αυτοί οι (πραγματικά κακοί) Έλληνες πολιτικοί αγόραζαν τα γερμανικά τανκς, υποβρύχια, συστήματα ασφαλείας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ήτανε καλοί??? Τους αγκάλιαζε στις επισκέψεις στο Βερολίνο έως και το έτος 2008. Πως της βγήκαν οι (πραγματικά) κακές τους πλευρές ξαφνικά στα τέλη του 2009???? Γιατί δεν μας παραδίδει τον Γερμανό υπήκοο (έτσι λέει η Γερμανική δικαιοσύνη) Χριστοφοράκο, ώστε με τις αποκαλύψεις του να τιμωρηθούν οι κακοί Έλληνες πολιτικοί???
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ:
Ναι φταίει η Ελλάδα για τις διαρθρωτικές ανισσοροπίες ετών, ναι έπρεπε να αλλάξουν πολλά κακώς κείμενα.
ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ, διότι οι αλλαγές δεν γίνονται με αποτυχημένα μοντέλα μονόπλευρης λιτότητας! Δεν γίνονται με -επίτηδες- διαπόμπευση διεθνή, αλλά με τις αγορές συμμάχους. Δεν εφαρμόζεις επίτηδες σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας για παραδειγματισμό (την τιμωρία για παραδειγματισμό εφάρμοζε ο προκάτοχός της στην Καγκελαρία του 1940). Δεν μετατρέπεις μία δημοσιονομική κρίση ενός κράτους σε βαθιά οικονομική!
ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ: Να βγάλει τη χώρα της άμεσα από τη βαθιά κρίση του 2009 ξεσκίζοντας μία περιφερειακή χώρα στην Ευρωζώνη (η Ελλάδα προσφέρονταν λόγω των πολιτικών της και των προβλημάτων της, ώστε να ρίξει την -τότε υψηλή- τιμή του Ευρώ) και να εξάγει-κερδοσκοπήσει. ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!!!! Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για την Ελλάδα και το λαό της η Μέρκελ. Συνειδητά και ωμά τον ξέσκισε για ίδιο όφελος.
ΥΓ: Θα έρθει σύντομα η τιμωρία για τη Γερμανία. Οι ασιατικές αγορές (=Κίνα) στις οποίες πούλησε μαζικά εξοπλισμούς με το φτηνό Ευρώ γιγαντώνονται και σε λίγο δεν θα χρειάζονται τις εξαγωγές της. Προχθές πτώχευσε μεγάλη γερμανική εταιρεία κατασκευής φωτοβολταικών στοιχείων λόγω ασιατικού ανταγωνισμού!!!!!!!! Καλή Αρχή!!!!!!! Το πρόβλημά της: Οι παραδοσιακές της Ευρωπαϊκές αγορές χάνονται… Σε 2 το πολύ χρονάκια Μέρκελ θα δούμε τι θα απομείνει από το σημερινό σου οικονομικό θαύμα στις πλάτες των Ελλήνων και άλλων θυμάτων σου (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία….)
Αγιάννης
PhD οικονομολόγος
«Όταν αξιολογείς μία κατάσταση, δες ποιος ωφελείται.
Κατά 99,9% αυτός την προκάλεσε!»

 http://freepen.gr/

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Ολο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Γ.Φλωρίδης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης λέγοντας ότι όλη η παρασιτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ανέφερε ότι «εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

O κ. Φλωρίδης σημείωσε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μιλάει για διαπραγμάτευση, αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου».

Τόνισε δε πως «οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της σύμβαση συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη με ανυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα» και υποστήριξε ότι «είναι απέναντι στην Ευρώπη και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ.

πηγή: http://reviews.in.gr/greece/ekloges2012/article/?aid=1231196624
 

Σε μια σεμνή τελετή απόψε έπεσε ξέπνοο και το δίλημμα των εκλογών

Όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις καταδίκασαν το αίτημα της Α. Μέρκελ προς τον Παπούλια για δημοψήφισμα παραμονής στο ευρώ ως όφειλαν να κάνουν.
Δεν μπορεί κανείς ξένος ηγέτης πόσο μάλλον η Μέρκελ να θέτει τέτοια αιτήματα  σε κυρίαρχο κράτος και μάλιστα σε αυτό το κλίμα.
Όμως ταυτόχρονα καταδίκασαν το δίλημμα των εκλογών όπως είχε τεθεί ως τώρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Το Δίλημμα ήταν ευρώ η Δραχμή και με αυτό οι
Μνημονικοί ήθελαν να παγιδεύσουν τον κόσμο ανάμεσα τους χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το Ευρώ. Απόψε όμως  το δίλημμα αυτό σπαρταράει  ξέπνοο στα σαλόνια της καγκελαρίας.
Γκάφα ή σχέδιο  ξεβρακώματος των πολιτικών μας από την  Μερκελ;  Το ερώτημα μένει μετέωρο…
Πάντως εφεξής δεν μπορείς να θέσεις ως κόμμα στους Έλληνες ένα δίλημμα πανομοιότυπο με αυτό που έθεσε η Μέρκελ, για το οποίο υποτίθεται σχόλασες τον Γιωργάκη και ξέσκισες τα ρούχα σου ώστε να μην τεθεί.
Τείνω να πιστέψω πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να βοηθήσει τον Αλέξη.

Βρυξέλλες ή Άαχεν;


"Ο Ευρωπαίος Πατριώτης"
Άλλη μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι. Από τον καταιγισμό των εντόπιων και ευρωπαϊκών μηνυμάτων-διλημμάτων που δέχεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης, ας ξεχωρίσουμε δυο:

  1. Τι δείχνει, τι σημαίνει το δίλημμα “Ευρώ ή Δραχμή” που άρχισε με τον ΓΑΠ, συνεχίστηκε με τον ωρυόμενο εντός της Βουλής Ευάγγελο Βενιζέλο και κορυφώθηκε με τις διαρροές περί του δημοψηφίσματος που ζήτησε η Μέρκελ από τον Παπούλια; Ότι πολύ περισσότερο κι από τον πιο φοβισμένο Έλληνα, τη δραχμή τη φοβάται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Να κατανοήσουμε ότι το τρομο-δίλημμα δεν απευθύνεται μόνο στον Έλληνα, αλλά περισσότερο στον Ευρωπαίο (που θα αντιμετωπίσει αύριο ό,τι ο Έλληνας σήμερα). Το ότι αυξάνεται το ελληνικό χρέος τα 2,5 τελευταία χρόνια, το ότι εκποιούνται ακόμα και τα μονοπώλια (τι νόημα έχει η πώληση των εταιριών ύδρευσης;), το ότι αφανίζεται ένας πληθυσμός χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης, το ότι άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν μεγαλύτερο από την Ελλάδα ποσοστιαίο επί του ΑΕΠ χρέος, το ότι τώρα τάχα ανακάλυψαν στη Γιούροστατ κάλπικα στοιχεία και περί Γκόλντμαν δεν έχουν ακουστά… αυτά και άλλες 50 τρανταχτές αντιφάσεις / ανεγκέφαλες πολιτικές Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών πώς εξηγούνται; Αρκεί να δει κάποιος τους υπουργούς της Μέρκελ για να καταλάβει ότι η ποιότητα των πολιτικών προσώπων δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι για άλλη μια φορά, ο “εταίρος-αρχηγός” απειλεί τον “εταίρο-κακό μαθητή”, προκειμένου ο τελευταίος να μείνει στο κλαμπ εκείνο, στο οποίο διαρκώς θα δανείζεται  και μάλιστα από συγκεκριμένη οδό. Υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι Μπαρόζο, Γιούνκερ, Ρομπάι, Μέρκελ αποτελούν ανδρείκελα που ανοιγοκλείνουν το στόμα τους μπροστά από το auto cue όπου ξετυλίγεται το κείμενο των “αγορών”;
  1. Σήμερα το πρωί οι δημοσιογράφοι Ελίνα Μακρή και Γιώργος Κοκκόλης περιέγραψαν στη ΝΕΤ το κλίμα μέσα στο οποίο τιμήθηκαν με το “βραβείο νεότητας Καρλομάγνου”. Περιέγραψαν την προσπάθεια κολακείας και τα γνωστά “επιχειρήματα” του Μαρτίνου Σούλτς, αλλά μίλησαν και για την αυθόρμητη υποστήριξη της Ελλάδας από το κοινό, για το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης που έχουν οι Ευρωπαίοι και -κυρίως- είπαν την άποψή τους για το ζήτημα της “πολυπολιτισμικότητας” που τόνισε ο Σούλτς. Οι δυο Έλληνες δημοσιογράφοι δήλωσαν υπέρμαχοι του διαλόγου των πολιτισμών και όχι υπέρμαχοι μιας Ε.Ε. που λειτουργεί ως χωνευτήρι / ομογενοποιητής πολιτισμών. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τους παρουσιαστές της εκπομπής κ. Σκάλκο και Σαράντη κάποιο προβληματισμό για το τι σημαίνει “Καρλομάγνος” για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για ποιο λόγο η πολυετής μανία της Ε.Ε. γύρω από αυτό το συμβολισμό και για ποιο λόγο σήμερα τιμώνται με αυτό το βραβείο δυο Έλληνες.
Ας θυμηθούμε ότι εκβιάζει αυτός που έχει να κερδίσει, ότι το δίλημμα “Ευρώ ή Δραχμή” δεν είναι άλλο από το “Φράκο ή Φουστανέλα”, από το “Δήλωση υποτέλειας ή Οθωμανία”. Ας κατανοήσουμε ότι η επίθεση που υφίσταται η Ελλάδα δεν εκπορεύεται από πολίτες Γερμανούς, Γάλλους, Άγγλους, αλλά από το διευθυντήριο της Ε.Ε. που προφανέστατα δεν ξεκίνησε (ως “ένωση άνθρακα & χάλυβα”) και δεν φτιάχτηκε (όπως και το ευρώ) για την ελευθερία και την ευημερία των ευρωπαίων πολιτών. Ας έχουμε κατά νου ότι ο Κ. Καραμανλής (βραβείο Καρλομάγνου 1978) που είχε στόχο ζωής την υπογραφή του 1979 στο Ζάππειο πίστευε και έλεγε ότι οι Έλληνες ήταν επί αιώνες υποδουλωμένοι στους Ρωμαίους, στους Οθωμανούς και στους Βυζαντινούς! Ας θυμηθούμε ακόμα ότι μεταπήδησε στην Προεδρία ένα χρόνο μετά για να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ο.Κ. που έμμεσα διαλαλούσε ότι θα έκανε ο Ανδρέας!! Ας μη ξεχνούμε ότι με το βραβείο Καρλομάγνου τιμήθηκαν: Σόιμπλε (και εδώ και εδώ), Γιούνκερ, Τρισέ, Μέρκελ, Μπλέρ, Κλίντον, Κίσσινγκερ (1987), το Ευρώ (2002) !!! Είναι οι τιμές που απονεμήθηκαν για την ευρωπαϊκή ιδέα και για την ειρήνη (που παραδόξως ταυτίζονται με τα αποτελέσματα του πολέμου ή τον ίδιο τον πόλεμο).
Ας προβληματιστούμε επίσης για τη διέξοδο. Αν οι Ευρωπαίοι (της Κομισιόν) φίλοι μας επιμένουν τόσο πολύ να μας σώσουν, αποδεικνύοντας έτσι τι είναι το “Ευρώ” και για ποιο λόγο φτιάχτηκε, η πραγματική σωτηρία έχει προφανή διαδρομή, όχι όμως αυτόματη ή εύκολη λύση. Δηλαδή, στο “δίλημμα” Ευρώ ή Δραχμή; η απλή λογική λέει: με αυτό το Ευρώ δεν υπάρχει καμιά απολύτως προοπτική, ενώ με εθνικό νόμισμα (ακόμα και τελείως ανεξάρτητο, όχι όπως η παλιά δραχμή) η ευημερία δεν είναι εξασφαλισμένη. Εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες εθνικής στρατηγικής (να παραγνωρίζουμε και τους κινδύνους Λιβυοποίησης) που δεν περιγράφουν με επάρκεια τα δυο πρόσφατα αντιμνημονιακά κόμματα. Παράγοντες, όπως την αποτίναξη του πελατειακού κράτους που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα και όχι οι πολίτες (οι οποίοι ευθύνονται, αλλά με πολύ μικρό ποσοστό) και που ο κάθε φιλελεύθερος αγανακτισμένος κ. Τζήμερος δεν θα εξαλείψει, αφού επιθυμεί να κρατήσει ανέπαφη τη γενεσιουργό αιτία του: την πολιτισμική υποτέλεια μέσω των τοκογλυφικών δανείων.
Το δίλημμα “ευρώ-δραχμή” είναι μεν κατασκευασμένο άρα ψευδές κατ’ αρχήν, κρύβει όμως και ένα τμήμα του πραγματικού προβλήματος. Στοχεύει στο φοβικό σύνδρομο απώλειας της τεχνητής ευωχίας που δημιούργησε ο μετασημιτικός δανεισμός. Ο πυρήνας του διλήμματος όμως περιέχει τη διάλυση του ελληνικού πολιτισμού που μπορεί να γιγαντώθηκε στην ανδρεϊκή περίοδο, μετείχαν όμως και οι κυβερνήσεις Καραμανλή-Ράλλη σ’ αυτή τη διάλυση που συντελέστηκε τόσο σε επίπεδο οικονομίας, όσο σε επίπεδο παιδείας. Στο βαθμό που η “ελληνική κρίση χρέους” δεν συνειδητοποιείται ως “ευρωπαϊκή” και ως “παγκόσμια”, λύση οριστική δεν φαίνεται. Οι “αγορές” δεν είναι τόσο ηλίθιες ώστε να διακόψουν τη ροή δανεισμού ταυτόχρονα σε όλο το δυτικό κόσμο, στρέφοντας τους πάντες εναντίον του Ευρωδιευθυντηρίου και του Δ.Ν.Τ. Η ενημέρωση και ο προβληματισμός είναι τα μόνα όπλα προς το παρόν για να αποκρουστεί κάπως η επίθεση που έχει στόχο τους πολιτισμούς και μέσο την οικονομία.
 
karavaki

Η Ελλάδα, οι τοκογλύφοι, το Economist και η Ευρωζώνη (απαντάμε στην προπαγάνδα)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
economist greece euro Ελλάδα ευρώ καμένο ΟΝΕ λαμπαδηδρόμος
Ομοβροντία εκβιασμών, προς την ψωροκώσταινα… Ένας ένας, βρε παιδιά… Μια «ασήμαντη οικονομία» είναι η Ελλάδα, γιατί τόσος πανικός;

Ολόκληρη η παγκόσμια τοκογλυφική κοινότητα άφησε τα προσχήματα και παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά της χώρας – στο δημοκρατικό πολίτευμα. Επιχειρεί να χειραγωγήσει την ψήφο των πολιτών.

Οι Έλληνες συκοφαντούνται παγκοσμίως, μέσω των διεθνών ΜΜ'Ε', με τρόπο που φτάνει στα όρια του ρατσισμού (Σημ.: ελπίζουμε να μην προετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη για να αποδεχθεί απαθώς ένα νέο Άουσβιτς αποκλειστικά για τους «κακούς έλληνες» αυτή τη φορά…).  Ενώ κανείς δεν ασχολείται με αυτούς που κατέκλεψαν την Ελλάδα ή αυτούς που σχεδίασαν την ελεγχόμενη χρεωκοπία της και την υποδούλωσή της, με τα αποικιοκρατικά και αποτυχημένα μνημόνιά τους.

Το Economist για παράδειγμα, με τη μακέτα του πρωτοσέλιδού του, όπου δείχνει έναν Έλληνα λαμπαδηδρόμο να καίει ένα χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, θέλει να φορτώσει όλη την ευθύνη για την ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ στους Έλληνες. Όμως, ο γραφίστας δεν απεικόνισε ολόκληρη την «ιστορία»: Δεν μας έδειξε ούτε τη «δάδα» της «ιέρειας» Μέρκελ, ούτε το μνημονιακό «κάτοπτρο», απ’ όπου ξεκίνησε η «φωτιά» που παρέλαβε ο «λαμπαδηδρόμος».

Για αυτό, από το blog μας,  πείραμε την προτοβουλεία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια (και) μέσω της νέας μακέτας: που περιέχει όλους τους πρωταγωνιστές. Κι εννοέιται επιτρέπουμε στο Economist την αναδημοσίευσή της. (Σιγά να μην την αναδημοσιεύσει…)

-----------------------
Υ.Γ. Περιμένουμε (ξανά) με αγωνία τους εκφοβισμούς και του κ. Προβόπουλου, προέδρου της «Τράπεζας της Ελλάδος»(sic!)  


massmedia

Νέα Δημοσκόπηση. Πρώτος ο Σύριζα με 21,7%


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Συμφωνα με πληροφοριες,Πρωτο Θεμα,Βημα και Εθνος ετοιμαζονται αυτη τη Κυριακη να κανουν χοντρη προπαγανδα κατα του Συριζα μεσα απο τα πρωτοσελιδα τους,βαζοντας παραλληλα το...
διλλειμα...Τσιπρας και δραχμη ή Πασοκ,ΝΔ και Ευρω.Καποιος πιο χαλαρη θα ειναι η Real News.Βεβαια τα πρωτοσελιδα δεν εχουν κλεισει ακομη...και ποτε δεν ξερεις...
ΠΡΕΖΑ TV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΡΕΠΟΥΣΗ... ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ....

Απάντηση στα σχόλια που κάνουν το γύρω του διαδικτύου και έφεραν την κα Ρεπούση να αποχωρεί από το κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια τήρησης «ενός λεπτού σιγής» για τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού έδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους.

Η Βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» τονίζει η ανακοίνωση.

πηγή: http://www.stoxos.gr/

Ξέρεις οτι μισθοδοτείς τα σαράκια σου; [GR+EN]

Το σαράκι είναι παρασσιτικός οργανισμός
που κατατρώει εκ των έσω οτιδήποτε έχει
προσβάλει μέχρι να το καταστήσει νεκρό.
Η αντίρηση του δημαρχου Θεσσαλονίκης του
Μπουτάρη να παραχωρήσει πλατειές για τις
εκδηλώσεις μνήμης των Ποντίων αλλα και η
αποχώρηση της βουλευτού Ρεπούση όταν ο
Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να "εγερθούν"
όλοι οι Βουλευτές και να κρατήσουν ενός
λεπτού σιγή προς την μνήμη των Ποντίων,
δείχνει οτι μισθoδοτούμε τα σαράκια μας.

Do you know that you pay your woodworms?
Woodworm is a parasite organism that eating
from the inside everything that is living
against, till make it dead. Boutaris mayor
of Thessaloniki denied to give authorization
to Pontious clubs to use a square for their
day of memory (turks killed thousands) and
the withdrawal of Repousi (member of Greek
parliament) when the President of the Greek
Parliament asked evrybody to stand up and
keep silent for a minute in memory of dead
Pontious, shows that we pay our woodworms.
Αναρτήθηκε απο SeeGreek

ZHTEITAI ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Χρέη Τραπεζών μετά το PSI = 170 ΔΙΣ
Καταθέσεις = 165 ΔΙΣ *  (* Οι καταθέσεις είναι χρέος των τραπεζών προς τους καταθέτες)
Επισφάλειες Δανείων = 60 ΔΙΣ *  (* Στην καλλίτερη περίπτωση)
Δημόσιο Χρέος μετά το PSI = 265 ΔΙΣ
Έλλειμμα Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το PSI = 400 ΔΙΣ
---------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ = 1.060.000.000.000 (1,060 ΤΡΙΣ).

Ναι, 1 ΤΡΙΣ, καλά διαβάσατε !!!!!!!!!!!

Η Ελληνική Κρίση Χρέους κοστολογείται 1,060 ΤΡΙΣ.
Αυτή είναι η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν τολμούν να αποκαλύψουν Σαμαράς,Βενιζέλος και ΤΡΟΪΚΑ.
Αυτό που προσπαθούν να συγκαλύψουν με τα γιατροσόφια των Μνημονίων και του PSI.

Πάμε τώρα στα καλλίτερα :

ΑΕΠ 2012 = 205 ΔΙΣ
Στην καλλίτερη περίπτωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ

Συμπέρασμα :

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ = 129%
Είναι αυτό για το οποίο πανηγυρίζει ο Βενιζέλος τη "δήθεν επιτυχία" του PSI

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ / ΑΕΠ = 195%
Είναι η κρυμένη αλήθεια για τη διαχρονική καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΑΕΠ = 185%
Είναι το ένοχο μυστικό της κρίσης, δηλαδή ότι έναντι 165 ΔΙΣ καταθέσεων, όλες μαζί οι τράπεζες δεν έχουν στα ταμεία τους ούτε 15 ΔΙΣ.
Τα υπόλοιπα τα φάγανε οι τραπεζίτες στα θαλασσοδάνεια, τα μπόνους και τη διαπλοκή.

και τέλος

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΡΙΣΗΣ / ΑΕΠ = 1,060 ΤΡΙΣ / 205 ΔΙΣ = 517% !!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι το μόνο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η όποια οικονομική ανάλυση.
Είτε εκ δεξιών, είτε εξ΄αριστερών.
Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και δεν είναι ιδεολογικό.
Είναι καθαρά ταμειακό.
Και η μόνη αποδεκτή λύση είναι αυτή που θα εκφραστεί σε όρους αποκατάστασης του ταμείου.
Χωρίς θεωρίες και ασκήσεις επι χάρτου.
Και χωρίς καινούργιες αυταπάτες και ψευτοδιλλήματα δραχμής/ευρώ και εντός/εκτός ΕΕ.

Το 517% αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ :
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ
2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕIΡΙΣΙΜΗ
3. ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ PSI.
Με το κόστος της πτώχευσης να έχει μετακυληθεί στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και στην τσέπη του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.
Αυτός ήταν ο ρόλος της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

Στη νέα προεκλογική περίοδο, οι διεκδικητές της εξουσίας καλούνται να λύσουν αυτό το αδιέξοδο.
Να δώσουν σαφείς και κοστολογημένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αυτά ζητήματα.
Να πάψουν να κοροϊδεύουν Έλληνες και Ξένους.
Να δουν κατάματα το 517% και να προτείνουν λύσεις ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ για κάθε μια από τις 3 παραμέτρους που το διαμορφώνουν :
  Ι. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
 ΙΙ. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΙΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ σήμερα σημαίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τις συνέπειες που θα έχει η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για τους δανειστές, τους τραπεζίτες, τους εταίρους και την ΕΚΤ.
Όταν καίγεται το σπίτι μας, δεν μας ενδιαφέρει αν με το νερό της κατάσβεσης πλημμυρίσει το σπίτι του γείτονα.

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ της Ελληνικής Κρίσης δεν λύνεται ούτε με ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ούτε με PSI.
Είναι σα να δίνεις ασπιρίνη στον καρκινοπαθή.

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΟΒΕΤΑΙ.
Δεν υπάρχει αναδιαπραγμάτευση.
Δεν διαπραγματεύεται ο αριθμός των αυτοκτονιών, της φτωχοποίησης και των ανέργων, ούτε η οριοθέτηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Σε αυτή την αγγελία που δημοσιεύσαμε πριν 2 χρόνια, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ.
Εμείς τον οπλίσαμε με το σπαθί της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗΣ.
Και αυτός δεσμεύτηκε να το τιμήσει.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

 
Dr. Kiriakos Tobras
DIMOIL SA * Oil & Gas Company  *  www.dimoil.gr
ILEKTROLA Energy Saving Solutions  *  www.ilektrola.gr
E Mail : kyrotobras@yahoo.com  *  Skype : kyrotobras
Landline : +30 210 8981332
Mobiles :   + 30 6944 572275  *  +30 6971 942326

About ILEKTROLA : http://www.scribd.com/my_document_collections/3477100

H αυτοδυναμία χτυπά την πόρτα

thumb
Σε ευκαιρία να ξεμπερδεύου­με οριστικά με το μνημόνιο και, μαζί, με το δικομματικό πολιτικό σύστημα που υπη­ρέτησε πιστά την πολιτική κατεδά­φισης της χώρας, ανήγαγε ο Τσίπρας τις επερχόμενες εκλογές του Ιουνί­ου, καλώντας τους πολίτες να απορρί­ψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και να ολοκληρώσουν το βήμα που έγινε στην κάλπη μπλοκάροντας τον σχημα­τισμό κυβέρνησης η οποία θα συνέχι­ζε το μνημόνιο.
«Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρω­θεί αυτό το βήμα» υπογράμμισε. «Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις δυνάμεις του χθες. Τις δυ­νάμεις που κατεδάφισαν τη χώρα και την κοινωνία».
Ουσιαστικά, επιμένοντας ο Τσίπρας και με αυτήν τη δήλωσή του να εστι­άζει σε αυτό που βιώνει η κοινωνία και αντιλαμβάνεται ο διεθνής Τύπος, προβεβλημένοι ξένοι αναλυτές και πολιτικοί παράγοντες στην Ευρώπη και αλλού, αλλά όχι η εγχώρια πολιτικοεπιχειρηματική ελίτ - ότι, δηλαδή, το μνημόνιο δεν σώζει τη χώρα, αντι­θέτως ισοδυναμεί με την καταστρο­φή της - αποδόμησε την κατηγορία περί ανευθυνότητας που επιχείρησαν να του καταλογίσουν μέσα από τη δι­αδικασία των διερευνητικών, πρωτίστως οι Σαμαράς - Βενιζέλος αλλά και ο Κουβέλης.
Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρό­δωσε την εντολή που του έδωσε ο λα­ός για σχηματισμό «κυβέρνησης της Αριστεράς» και δεν ενέδωσε στις εκ­βιαστικές πιέσεις για συμμετοχή στο «έγκλημα».
Και έθεσε τον εκλογικό στόχο ανεβά­ζοντας πλέον τον πήχη ψηλά ζητώντας στήριξη ώστε «να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη στον λαό και στη Βουλή, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτι­κές που καταστρέφουν τον τόπο».
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί πλέον την πρώτη θέση στο κομματικό στερέωμα και κατά συνέπεια τη δια­κυβέρνηση της χώρας, είτε με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς στις οποίες θα συνεχίσει να απευθύνεται, προεκλο­γικά και μετεκλογικά, όπως διαβεβαι­ώνουν τα στελέχη του, είτε αυτοδύ­ναμα, κάτι που πλέον φεύγει από τα όρια της επιστημονικής φαντασίας κι εμπίπτει στη σφαίρα των πιθανών εν­δεχόμενων, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά και, κυρίως, το ρεύμα που καταγράφουν όλες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις. Το εν λόγω κλίμα δί­νει νέα επικαιρότητα στην παλιότερη δήλωση του Παπαδημούλη, την πε­ρίοδο της δημοσκοπικής ανόδου του 2008, «με αέρα στα πανιά μας, χωρίς αέρα στα μυαλά μας»…

Τι πέτυχε
Αποτιμώντας κάποιος συνοπτικά το αποτέλεσμα της διαδικασίας των διε­ρευνητικών εντολών, μπορεί να δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τα εξής:
Αν και επιχειρήθηκε να απομονωθεί από το πολιτικό σύστημα προκειμένου να του φορτωθεί η ευθύνη των επανα­ληπτικών εκλογών, η στάση του ουσι­αστικά έτυχε της αναγνώρισης ενός αυξανόμενου τμήματος της κοινωνίας, το οποίο δείχνει πλέον να μην τσιμπάει στα τρομοκρατικά διλήμματα.
Κατέστησε σαφές ότι μια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ή την ανοχή τους, ουδεμία σχέση θα είχε με κυβέρνηση της Αριστεράς, αντιθέτως θα ήταν μια κυβέρνηση ομηρείας του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να τον εγκλωβίσει στην πολιτική του μνημονίου, καθιστώ­ντας τον αναξιόπιστο και αφερέγγυο, όπως επισημαίνουν ο Τσίπρας και ηγε­τικά στελέχη.
Δεν κάμφθηκε από την επιχείρηση συκοφάντησης και στρέβλωσης των προθέσεών του κυρίως από τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, τον βασικό του πλέον αντίπαλο Σαμαρά και τους υπόλοιπους πολιτικούς του ανταγωνι­στές.
Απέκρουσε τη λογική ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίει η «ανεύθυνη» και «παλαβή Αριστερά» στο κλίμα του δόγματος «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αντιθέ­τως, πρόβαλε ως επιλογή ελπίδας αλ­λά και ρεαλιστικής διεξόδου.
Απέδειξε ότι ο λαός έχει απορρίψει τη λογική της υποταγής στα μνημόνια, τις δυνάμεις του εγχώριου και ευρω­παϊκού κατεστημένου και πλέον «δεν εκβιάζεται». Άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος πλέον απορρίπτει το δίλημμα «ευρώ ή δραχ­μή» που τρομοκρατικά του θέτουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σόιμπλε κ.ά., δεδομένου ότι η κινδυνολογία ότι δή­θεν ο Τσίπρας θα μας οδηγήσει στη δραχμή δεν εισακούγεται.
Επιπλέον, ο Τσίπρας έδειξε ικανότη­τα χειρισμών σε τακτικό επίπεδο αναβαθμίζοντας κατά πολύ το ηγετικό του προφίλ, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής σκηνής και τραβώντας πλέον την προ­σοχή των διεθνών ΜΜΕ. Τα τελευταία, αν μη τι άλλο, τον αντιμετωπίζουν ως ισότιμο πολιτικό παίκτη, ο οποίος κα­ταθέτει μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι απέναντι στην αδιέξοδη και καταστροφική λιτότητα.

Το ευρώ
Από εκεί και πέρα το αν η πρότασή του για καταγγελία του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση όλου του πλαισίου με την τρόικα είναι εφικτή ή οδηγεί κατευθείαν έξω από το ευρώ, είναι κάτι που εναπόκειται στην ηγετι­κή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο πειστικά το επόμε­νο διάστημα.
Όσον αφορά το ζήτημα του ευρώ, τα ζητήματα είναι τα εξής:
Παρά την εσωτερικά μειοψηφική άποψη υπέρ της εξόδου από το ευρώ, η οποία εκπροσωπείται κυρίως από τον Λαφαζάνη, ουδέποτε υπήρξε θέση του όλου ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη και συνιστώσες πιο δεκτικές σε αυτή την οπτική δεν την αντιμετώπισαν προεκλογικώς ως προτεραιότητα, σε αντί­θεση με το αίτημα για την ενότητα της Αριστεράς.
Επεξηγώντας τη θέση υπέρ της πα­ραμονής στην ευρωζώνη, κορυφαία στελέχη, όπως ο – βουλευτής πλέον – Γιάννης Δραγασάκης, κάνουν διά­κριση ανάμεσα στον κυρίαρχο προ­σανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η παραμονή στο ευρώ, από τα πιθανά ενδεχόμενα, όπως η έξοδος από το ευρώ, κάτι το οποίο, όπως λένε, «δεν είναι επιλογή μας». Από την άλλη, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να «διορ­θώνεται» η σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κά­νει τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, συντονίζοντας τη θέση του με ένα πλειοψηφικό στην κοινωνία ρεύμα που θέλει να παραμείνει στο ευρώ αλλά απορρίπτει την αιματηρή λιτότητα του πακέτου που μας σερβί­ρει η τρόικα.

«Επανένταξη»
Για παράδειγμα, όπως είπε ο Δραγάσακης σε τοποθετήσεις του, το «διακύβευμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά η “επανένταξη” στο ευρώ με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας». Ο Δραγασάκης μίλησε για «αλλαγή υπο­δείγματος» στην Ελλάδα και την Ευρώ­πη και δέχτηκε ότι από εκεί και πέρα υπάρχουν προβληματισμοί όπως σε όλους τους χώρους. Ο ίδιος ο Τσίπρας σε διαδικτυακή συνέντευξη σημείω­σε πως «η θέση του σχήματος είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, δίχως τα καταστροφικά αποτελέ­σματα αυτής της πολιτικής». Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτώ­μενος σχετικά, πήρε αποστάσεις από την απόλυτη τοποθέτηση της «πάση θυσία» παραμονής στο ευρώ, λέγο­ντας «πάση θυσία όχι, αλλά με θυσίες δίκαιες, αναλογικές και αποτελεσμα­τικές».
Το στοίχημα που έχει ο Τσίπρας στον ομολογουμένως περιορισμένο χρόνο που υπολείπεται ώς τις κάλπες, είναι πλέον το εξής: να παγιώσει το εκλογι­κό του αποτέλεσμα και να ενισχύσει το ανοδικό ρεύμα μετασχηματίζο­ντας οριστικά την ψήφο διαμαρτυρί­ας (η οποία αποτελεί μεγάλο κομμά­τι του 17% της 6ης Μαΐου) σε θετική ψήφο ή ψήφο διακυβέρνησης.
Ήδη επιχείρησε ένα πρώτο βήμα στην οικοδόμηση συμμαχιών με μια ευρεία κοινωνική βάση και τους κοι­νωνικούς φορείς, μέσα από τις συνα­ντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητι­κών εντολών καθώς και μέσα από την πρωτοβουλία των λαϊκών συνελεύσε­ων σε γειτονιές και πλατείες.
Αυτή η διαδικασία περνάει και μέ­σα από την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλείται να προσαρ­μοστεί ταχύτατα, πολιτικά και οργα­νωτικά, στα νέα δεδομένα. Εκ των πραγμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μάη δεν είναι ο ίδιος με τον μετεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε ο ίδιος ο Τσίπρας. Πέρα από την ανάγκη να υπερ­βεί τον τυπικό σκόπελο του εκλογι­κού νόμου, που δεν δίνει το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμά­των, πλέον αναδύεται η ανάγκη μιας πιο ενιαίας και καλύτερα συντονισμέ­νης λειτουργίας.
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μπροστά του τη διαχείριση της ποικι­λομορφίας των απόψεων που απορ­ρέουν από την πληθώρα των ιδεολο­γικών τάσεων που τον συγκροτούν, μέσα σε ένα εξαιρετικά πιεστικό πε­ριβάλλον που έχει δείξει τα δόντια και στήνει παγίδες μεγεθύνοντας και δια­στρεβλώνοντας το παραμικρό.
Τέλος, ιδεολογικά και πολιτικά, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ένα ευρύ τμήμα της κοινωνίας και όχι στα στενά όρια της ριζοσπαστικής Αριστε­ράς, διαφαίνεται – και από τις θέσεις του και την όλη ρητορική του – ότι αποκτά χαρακτηριστικά κεντροαρι­στερού κόμματος το οποίο καλείται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στο πολιτικό σύστημα.

To Ποντικι

Δημοσκόπηση Public Issue.Πρώτος ο Σύριζαμε 28%, στη Βουλή η Δημιουργία Ξανά

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής απότην  Public Issue και δίνει εκτίμηση αποτελέσματος. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει την "Δημιουργία Ξανά" στη Βουλή
  • ΣΥΡΙΖΑ 28%
  • Νέα Δημοκρατία 24%
  • ΠΑΣΟΚ .......15%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
  • ΔΗΜΑΡ 7%
  • ΚΚΕ 5%
  • Χρυσή Αυγή 4,5
  • Δημιουργία Ξανά 3%
  καφενειο

18.5.12

Οι «ανεύθυνοι», οι «ανίκανοι» και οι... συνεπείς

thumb
Του Δημήτρη Μυ
Ας αφήσουμε αυτόν το χώρο σήμερα, να γεμίσει – κατά κύριο λόγο-- από λόγια μεγάλων ανδρών και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ψηφίζουμε, εξ άλλου, σε λίγες μέρες...
Αντώνης Σαμαράς:«Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα». Ο Σαμαράς, δίνοντας και το στίγμα της γραμμής που το κόμμα θα ακολουθήσει στην προεκλογική εκστρατεία, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την ηγεσία του «ανίκανη και ανεύθυνη», που όχι μόνο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά την οδηγεί στην καταστροφή. «Αρχίζουν από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία», είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας».
Μιλώντας, λέμε, για υπευθυνότητα και συνέπεια, αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά-- ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, το οποίος παρεμπιπτόντως το ψήφισε στη δεύτερη εκδοχή του-- να συμφιλιωθεί με τη Ντόρα, η οποία κοιμάται και προς τιμή της δεν το κρύβει με το μνημόνιο στο μαξιλάρι της»
Ευάγγελος Βενιζέλος:«Οι μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές και μετά, και ιδίως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ανέδειξαν την πραγματική φυσιογνωμία των κομμάτων σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά (...) Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας»
«Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ανικανότητα είναι ίσως η θετικότερη εκδοχή που μπορεί να καταλήξει κάποιος κοιτώντας τι έχει καταφέρει μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια το κόμμα στο οποίο επικεφαλής είναι ο Βενιζέλος.
Γιώργος Φλωρίδης:«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και συνέχισε: «Εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα, ο Γ. Φλωρίδης τόνισε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μιλάει για διαπραγμάτευση αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου».Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της σύμβασης συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη με ανυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα» συνέχισε.«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι απέναντι στην Ευρώπη και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρώ» κατέληξε.
Αυτοί οι σπουδαίοι άνδρες, αξιόλογα μέλη του συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, εξακολουθούν να εμφανίζονται μπροστά στον κόσμο λέγοντας ψέματα ή μη τολμώντας να πουν τους μύχιους στόχους τους και τη στρατηγική τους, όπως, προς τιμήν του, έπραξε χτες ο Στέφανος Μάνος
Στέφανος Μάνος: «Το μόνο που μπορεί να γίνει για να ξεπεραστεί η κρίση είναι να συνενωθούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση, σε ένα κόμμα με αξιόπιστη ηγεσία» τόνισε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8, ξεκαθάρισε επίσης ότιμόνο αυτές οι δυνάμεις λένε «ναι» στην Ευρώπη και στο ευρώ. Στην περίπτωση που η πρόταση αυτή δεν θα γίνει πράξη, σύμφωνα με τον κ. Μάνο, ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί έναν ευχάριστο λαϊκισμό θα κερδίσει τις εκλογές».
Το απίστευτα παράλογο της υπόθεσης, είναι η διατύπωση του διλήμματος των εκλογών: Από τη μια όσοι είναι με το ευρώ και από την άλλη όσοι είναι με τη δραχμή. Από τη μία οι ευρωπαιστές από την άλλη οι οπαδοί της εξόδου από την ευρωζώνη. Προφανώς  πρόκειται για ψευδεπίγραφο δίλημμα, για μια απάτη, όπως και ο προεκλογικός λόγος. Κάποιος ειδικότερος από όλους εμάς, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μας προσφέρει «τροφή για σκέψη»
Πολ Κρούγκμαν:«Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι δεν είναι (οι Γερμανοί) διατεθειμένοι να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα, ούτε για ισπανικό ή ιταλικό. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».
«Η ηθική των Γερμανών επιτάσσει να λένε για το πώς δημιουργήθηκε η κρίση από τις προβληματικές χώρες. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις τώρα» σημειώνει. "Δεν μπορείς να τους επιβάλεις μηδενική ανάπτυξη. Το να κάνεις μαθήματα υπευθυνότητας στους Έλληνες, την ώρα που αποκρύπτεις ότι είσαι μέρος του προβλήματος, είναι ανήθικο" συμπληρώνει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: "Χρειάζεται μια ειλικρινή συζήτηση, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο».
Συμπέρασμα:Στα όρια (ενδεχομένως και πέρα απ αυτά) της πολιτικής απάτης, το μεταδικτατορικό πολιτικό σύστημα εξουσίας τα δίνει όλα μπας και διασώσει κάποια κομμάτια από τις σάρκες του. Προκειμένου να πετύχει το στόχο, εξαπατά, εκφοβίζει, εκβιάζει. Κι όλα αυτά για να παραμείνει η χώρα και ο λαός της σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα το οποίος, σύμφωνα με προβλέψεις πολλών, ανάμεσά τους και ο Κρούγκμαν,τη βγάζει δεν τη βγάζει μέχρι το τέλος του χρόνου...
Το Ποντικι

Η ΡΕΠΟΥΣΗ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ KAI ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ !!!!

Πρόκληση Ρεπούση!!! Διαβάστε γιατί αποχώρησε από τη Βουλή

Αποχώρησε από τη Βουλή, η γνωστή τουρκολάγνα Ρεπούση, όταν ο β. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!! Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;



 dexiextrem

19 Μαίου:H λησμοσύνη και η μνήμη της ιστορίας ενος λαού.





Οταν η Λησμοσύνη θεωρείται αναγκαία στην πρόοδο των λαών.

Πραγματικά φοβάμαι εκείνη την μέρα που η λέξη γενοκτονία θα θεωρείται φασιστική και απαγορευμένη.
Εκείνη την μέρα που ο συνωστισμός της Σμύρνης θα εθεωρείτο αυταπόδεικτο γεγονός,που ο Κολοκοτρώνης,ο Μελάς,ο Αυξεντίου
θα παρουσιάζονται ως παραφωνίες σε ένα σύστημα καταγραφής της ιστορίας στα μέτρα των σύγχρονων γεωπολιτικών συγκυριών.

Τι σχέση έχει η ιστορία με την λησμοσύνη;
Έννοιες αντίθετες και ομως κάποιοι "φωτισμένοι" προσπαθούν να τις συμφιλιώσουν,διαστρέφοντας ουσιαστικά την γλώσσα.

Η ιστορία δεν είναι ενα χαρτί,που κάποιος παίρνει μια γόμμα και σβήνει τα γεγονότα,γιατί περι γεγονότων μιλάμε,γεγονότων με στοιχεία
τεκμηριωμένα.Είναι καταγεγραμμένη στην μνήμη του κάθε λαού,στις παραδόσεις του ,ακόμα και στην γλώσσα του.
Δεν υπάρχει λαός χωρίς ιστορία,δεν υπάρχει ιστορία χωρίς γεγονότα και δεν υπάρχουν γεγονότα χωρίς ανθρώπους.

Παραγράφοντας την ιστορία και προώθωντας την λήθη κάποιων γεγονότων ,παραγράφεις και τους ανθρώπους.
Και όσον αφορά την γενοκτονία των Ποντίων παραγράφουν 335.000 ψυχές ανθρώπων.Μπορείτε να το αντιληφθείτε;
Φονεύθηκαν 335.000 άνθρωποι και κάποιοι αρνούνται καν να τιμήσουν την μνήμη τους.
Οχι πως είναι άξιοι να τιμήσουν αυτούς τους ανθρώπους.

Το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επισήμως την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μόλις το 1994,μετά απο πολλούς αγώνες.

Τα τεκμήρια αδιάσειστα κυρίως απο ξένους παρατηρητές που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

Βρετανός αρμοστής στην Κωνσταντινούπολη σερ Horace Rumbold πληροφορεί τον υπουργό Εξωτερικών Curzon:

«Οι Τούρκοι φαίνεται ότι δρουν βάσει προμελετημένου σχεδίου για την εξόντωση των μειονοτήτων…
Όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 15 ετών της περιφερείας Τραπεζούντος και της ενδοχώρας εκτοπίστηκαν στα εργατικά τάγματα του Ερζερούμ, Καρς και Σαρήκαμις».




O Βρετανός πρωθυπουργός Λόιντ Τζορτζ προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων (House of Commons. The Parliamentary Debates), Fifth Series, τόμ. 157): «…(στον Πόντο) δεκάδες χιλιάδες (Έλληνες) άνδρες,
γυναίκες και παιδιά απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση.





Στις 16 Iουλίου 1916 ο Γερμανός πρόξενος της Aμισού Kückhoff έγραφε στο υπουργείο Eσωτερικών, στο Bερολίνο: «Aπό αξιόπιστες πηγές ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της Σινώπης και της παραλιακής περιοχής της επαρχίας Kαστανομής έχει εξοριστεί.
Eξορία και εξολόθρευση είναι στα τουρκικά η ίδια έννοια, γιατί όποιος δε δολοφονείται, πεθαίνει ως επί το πλείστον από τις αρρώστειες και την πείνα....





Στις 19.12.1916 και στις 2.1.1917 ο Aυστριακός πρεσβευτής της Kωνσταντινουπόλεως Pallavicini περιέγραψε στη Bιέννη τα τελευταία γεγονότα του Πόντου που αναφέρονταν στη μαρτυρική Aμισό: «11 Δεκεμβρίου 1916. Λεηλατήθηκαν 5 ελληνικά χωριά, κατόπιν κάηκαν. Oι κάτοικοι εκτοπίστηκαν. 12 Δεκεμβρίου 1916. Στα περίχωρα της πόλης καίγονται χωριά. 14 Δεκεμβρίου 1916. Oλόκληρα χωριά καίγονται μαζί με τα σχολεία και τις εκκλησίες. 17 Δεκεμβρίου 1916. Στην περιφέρεια Σαμψούντας έκαψαν 11 χωριά. H λεηλασία συνεχίζεται. Oι χωρικοί κακοποιούνται. 31 Δεκεμβρίου 1916. 18 περίπου χωριά κάηκαν εξ ολοκλήρου. 15 εν μέρει. 60 γυναίκες περίπου βιάστηκαν. Eλεηλάτησαν ακόμη και εκκλησίες».



Απο εφημερίδες της εποχής

Εικόνα


Εικόνα

Εικόνα



Μπορεί οι περισσότεροι που το διαβάζετε αυτό να μην είστε Πόντιοι,δεν έχει σημασία,είστε Έλληνες και ένα κομμάτι του Ελληνισμού εξοντώθηκε εγκληματικώς.
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην λησμονηθεί ποτέ η μνήμη τους και να μην αφήσουμε τους υπόλοιπους να τους διαγράψουν απο την ιστορία του λαού μας.



Ας συμμετάσχουμε όλοι ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού:
Θεσσαλονίκη. Σάββατο 19 Μαΐου 2012-Ώρα 19.00
στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοαμερικανό Βουλευτή Θωμά Κατσιαντώνη

Αθήνα. Σάββατο 19 Μαΐου 2012-Ώρα 18.30
Στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγικό Σύμβουλο Νίκο Λυγερό.
 
 http://www.filoumenos.com

Φόβος, στόμα- δάκτυλα και φαντασία (ποιος homo sapiens;)


 
                                                                  του Σωτήρη Γλυκοφρύδη



            Βλέποντας από άλλη σκοπιά τον άνθρωπο, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα κατεξοχήν φοβισμένο ον, μια και το συναίσθημα που τον κυριαρχεί είναι ο φόβος. Με κλάμα κάνει αισθητή την παρουσία του στη ζωή και με φόβο ξεψυχάει. Η βασική αιτία είναι πως νιώθει αδύναμος και μόνος στο πιο απόμακρο σκαλί της δημιουργίας. Ο άνθρωπος είναι μοναχικό ον, ρέπει στην κοινωνικότητα για την ασφάλειά του. Για να επιβιώσει χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ισχνή παρακαταθήκη των προσόντων του.
           
            Προσόν είναι ό,τι προτάσσει ένα ον για να επιβιώσει. Για παράδειγμα, τα αιχμηρά δόντια και νύχια με το αιλουροειδές σώμα είναι τα προσόντα για την τίγρη, ενώ στα αυτιά, στα πόδια και στο αναπαραγωγικό σύστημα βασίζεται ο λαγός για την επιβίωσή του. Οι ιοί χωρίς την ικανότητα μεταλλαγής θα ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι, χωρίς μεγάλο αριθμό απογόνων το θαλάσσιο οικοσύστημα θα είχε καταρρεύσει. Η επικράτηση των διαφόρων μορφών που εμφανίζονται σε εποχές και τόπους είναι αποτέλεσμα διεξόδου της λίμπιντο και αναγωγής προσόντων.
            Ας επικεντρωθούμε στον πρόγονο του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος εμφανίστηκε στο σκηνικό της Γης πριν από 3,5 περίπου εκατομμύρια χρόνια,  για να εξετάσουμε τι είναι αυτό που τον έκανε τελικά να επικρατήσει.
            Στην αρχή της εξελικτικής διαδρομής του, μικρές διαφορές πρέπει να τον διέκριναν από τ’ άλλα είδη του κυρίως κορμού των πιθηκοειδών στον οποίο ανήκε. Είναι θηλαστικά αδύναμα, αναπαράγονται δύσκολα, με λίγους απογόνους και κινδυνεύουν από πλήθος εχθρών, ακόμη και από το ίδιο τους το είδος. Για το λόγο αυτό προτιμούν την όρθια στάση, ώστε να παρατηρούν γύρω τους και να διαφεύγουν.
Κατασκευαστικά διακρίνονται για τα επιδέξια άνω άκρα και το εκφραστικό στόμα τους, περιοχές όπου υπάρχει έντονη νευρομυϊκή συναρμογή και ιδιοδεκτικότητα. Ξεφλουδίζουν την τροφή, ξεψειρίζονται με τις ώρες, βγάζουν ιδιαίτερες κραυγές κι εκδηλώνουν με γκριμάτσες τα συναισθήματά τους.
            Ανατέμνοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο, παρατηρούμε ότι οι περιοχές του φλοιού, οι οποίες ευθύνονται για την κίνηση, παρουσιάζουν γιγαντισμό στις περιοχές που αντιστοιχούν η στοματική κοιλότητα και η άκρα χείρα. Νευρο-μυο-λειτουργικά ο άνθρωπος παρουσιάζεται σαν μια καρικατούρα ελάχιστου σώματος, με μεγάλα χέρια, μεγαλύτερα δάχτυλα και τεράστιους αντίχειρες, με μεγάλα μάτια, μεγαλύτερα χείλη, υπερμεγέθεις φωνητικές χορδές και γλώσσα. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά βασίστηκε και αυτά έχει προτάξει για την επιβίωσή του.
            Με φωνή και κίνηση χεριών κάνει αισθητή την παρουσία του στη ζωή, ενώ τα μάτια θ’ ανοίξουν μετά – αν και το φαινόμενο αυτό τελευταία έχει παρακμάσει. Η αγαπημένη θέση του αντίχειρα στο στόμα, μπορεί να εκληφθεί και ως προετοιμασία των προσόντων, ανάλογη των νεοσσών που πριν αναπτύξουν πτέρωμα κουνάνε τις φτερούγες τους, ή των αιλουροειδών, που πριν βγάλουν νύχια και δόντια τείνουν να γδάρουν, να δαγκώσουν. Το γεγονός αυτό, που εμφανίζεται από την ενδέκατη μόλις εβδομάδα της κύησης και αποτελεί την προτιμητέα στάση του εμβρύου, δηλώνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να χαρακτηριστεί και πριν από τη γέννησή του, ως «δακτυλο-στοματικό είδος».
            Υποθέτουμε ότι κάποια ομάδα επιδέξιων και φλύαρων πιθήκων –ίσως και από την εποχή των τρωκτικών προγόνων τους ακόμα– βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από την καλύτερη χρήση του στόματος και των δαχτύλων, που έδωσαν στον εγκέφαλο το έναυσμα για συγκεκριμένο προσανατολισμό και το σύστημα λειτούργησε σαν bio-feed back ιδέας -πραξης
            Το ερώτημα αν η στοματο-δακτυλική ικανότητα εξέλιξε τον εγκέφαλο ή συνέβη το αντίθετο,  είναι ανάλογο της κότας και του αυγού και σχετικό με το αν οι συνθήκες διαμορφώνουν τις πράξεις ή οι πράξεις τις συνθήκες. Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες προΐστανται, ας δεχτούμε χάριν μιας ευρύτερης αποδοχής τη χωρίς αρχή αμφίδρομη σχέση. Από τη στιγμή που αυτό συνέβη και λειτούργησε, επικράτησαν οι φλύαροι και σκεπτόμενοι πίθηκοι.
            Ακολούθησαν η λεκτική δημιουργία και ο χειρωνακτισμός με λεπτομέρεια και αποχρώσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μέσω αυτών μπόρεσαν να πραγματώσουν  και ν’ ανταλλάξουν ιδέες.
            Ιδέα είναι το φως που ανάβει η φαντασία όταν η επιθυμία βρίσκεται σε σκοτεινό λαγούμι.
            Το γεγονός αυτό πυροδότησε το δείκτη ευφυΐας τους, στις δυο εργοφυσιολογικές παραμέτρους, την ταχύτητα και τη δύναμη επεξεργασίας δεδομένων, με αποτέλεσμα την υπερτροφία των αντίστοιχων τμημάτων του εγκέφαλου.
            Η αρχέγονη γλώσσα που αναπτύχθηκε υπήρξε ανάλογη με τη βρεφική, ηχητική προβολή συναισθημάτων. Βάση υποδομής υπήρξαν τα φωνήεντα. Προεξάρχει το «α», ακολουθούν τα «ε,ι,ο» – ο ήχος του κλάματος. Σε δεύτερη φάση προστέθηκαν τα σύμφωνα, δημιουργώντας την παγκόσμια γλώσσα των νηπίων και σε τρίτη φάση ήρθαν τα άρθρα και η ροή του λόγου έγινε έναρθρη-τεχνηματική, καταλήγοντας εμπορική και ανταλλάξιμη, σαν τη γλώσσα Σουαχίλι.
            Η γλώσσα είναι τρόπος έκφρασης που περιέχει τέχνη.
            Κάτι ανάλογο συνέβη και με τα δάχτυλα, όπου το «άδραγμα» εξελίχθηκε σε ψαύση και δακτυλοτεχνία. Η τέχνη των δαχτύλων δημιούργησε το πρώτο σχήμα, τη γραμμή, που κατόπιν έγινε σκίτσο και γραφή, σαν των παιδιών όταν ζωγραφίζουν.
            Η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης που περιέχει λόγο.
            Η τέχνη και ο λόγος  δημιούργησαν την τεχνολογία. Δείτε την ως επιστέγασμα της σχέσης των προηγούμενων. Και από τον στοματο-δακτυλικό ευφάνταστο πρωτόγονο άνθρωπο φτάσαμε στον σύγχρονο άνθρωπο, τον ευφυή, της  αφάνταστης τεχνολογίας.
            Οι αρχέγονες φοβίες παραμένουν ενεργές, γιατί αλλιώς το σύστημα θα είχε καταρρεύσει.
           
            Ένας δείκτης απόδειξης της ύπαρξης των προσόντων του φόβου, του στόματος – δακτύλων και της φαντασίας, είναι η πολιτική. Κοιτάξτε τους πολιτικούς πώς μιλούν, τι εκπέμπουν και πώς το αντιμετωπίζουν. Είναι λογάδες, χρησιμοποιούν έντονα το στόμα και τα δάκτυλα, αντιμετωπίζοντας το φόβο με τη φαντασία. Κατάρα σε αυτόν τον πίθηκο, τον fovus stomatodactylus erectus που γίνεται αρχηγός στον fovus stomatodactylus fantasioplictus malakius, που είναι ο λαός.

Δημοσκόπηση ΣΟΚ του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσκόπηση ΣΟΚ του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την περιφέρεια Αττικής. Στη νέα αυτή δημοσκόπηση τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 28,9%,


ΝΔ: 12,5%,


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,6%


ΠΑΣΟΚ: 7,9%


ΚΚΕ: 6,2%


ΔΗΜΑΡ : 5,0%


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,3%


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ:3,2%


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ:3,1%


ΛΑΟΣ: 2,7%


ΔΡΑΣΗ: 2,3%


ΔΗΣΥ:1,1%


ΑΝΤΑΡΣΥΑ:0,5%


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ :0,4%


ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,5%


ΔΞ/ΔΑ: 3,5%

Ταυτότητα έρευνας:


Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από 8-5-2011 εως-17 -5 2012, τυχαία δειγματοληψία σε 1114 άτομα, τυπικό σφάλμα +/- 2,94 και σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%.





Greki-Gr