ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.5.12

Εκλογές στις 17 Ιουνίου - Λεπτό προς λεπτό το ναυάγιο της σύσκεψης των Αρχηγών (UPD 21:12)


Επιτέλους! Μετά από εβδομάδα άκαρπων διαβουλεύσεων, και εξαντλώντας με το παραπάνω τα Συνταγματικά όρια των διερευνητικών επαφών για σχηματισμό Κυβέρνησης, οι πολιτικοί αρχηγοί τα «έσπασαν» και οδηγούμαστε πλέον σε εκλογές.

Και λέμε ευτυχώς διότι από την αρχή φαινόταν ότι δεν υπήρχε σημείο επαφής, ενώ όπως έχουμε ξαναγράψει, το σαθρό πολιτικό τοπίο προεκλογικά έδινε μεγάλες αβάντες στα πρώην μεγάλα κόμματα, με δημοσκοπήσεις που απείχαν μακράν της πραγματικότητας!

Τώρα που ξεκαθάρισε το πραγματικό τοπίο, ο λαός θα κάνει πράγματι υπομονή τριάντα μέρες και στις 17 Ιουνίου θα έχουμε νέες εκλογές.

Είναι βέβαιο ότι στις εκλογές αυτές το τοπίο θα αλλάξει άρδην, με τον Συριζα να γίνεται πρώτο κόμμα και τη ΝΔ δεύτερο με ελαφρώς ανεβασμένα ποσοστά.

Η λυσσαλέα προσπάθεια του Ε.Βενιζέλου να αποφύγει τη νέα προσφυγή στην κάλπη, σε συνδυασμό με τςι προκλητικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Θ.Πάγκαλος, αναμένεται να υποχωρήσει και κάτω του 13%.

Όπως αναφέραμε σε έκτακτο δελτίο στο newsroom των aegeantimes, υπήρξε πρώτα μια οργισμένη δήλωση του Π.Καμμένου σύμφωνα με την οποία «Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση»

Ακολούθησε η δήλωση Βενιζέλου που ξεκαθάρισε ότι πάμε σε εκλογές ενώ ενδιάμεσα στο newsroom είχαμε αναφέρει και πάλι με έκτακτο, ότι επήλθε πλήρη αδιέξοδο και ναυάγιο στις συνομιλίες γράφοντας στις 15:59 ότι «ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ @έκτακτο»

Στην σύσκεψη που διήρκησε δύο ώρες παρά κάτι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπήρξε αδιέξοδο με κόντρες μεταξύ Βενιζέλου – Τσίπρα και Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αύριο Τετάρτη στις 13:00 θα αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ορισθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

[16:49]

Με τη φράση «έκανα ό,τι μπορούσα να μην υπάρξει προσφυγή σε νέες εκλογές», ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την αποτυχία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, βάσει της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι μπορούσε με το 6,11% για να μην πάμε σε νέες εκλογές, αλλά κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν ήδη επιλέξει να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας και κάλεσε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να κρίνουν πλέον και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Για ακόμη μία φορά, είπε ο κ. Κουβέλης, κατέθεσα την πρόταση οικουμενικής κυβέρνησης, δυστυχώς όμως, δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή.

[17:19]
Ανακοίνωη εξέδωσαν οι Οικολόγοι στην οποία αναφέρουν ότι το πολιτικό σύστημα στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων.

«To πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά κατώτερο των περιστάσεων» σχολίασαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, προσθέτοντας πως «η αδυναμία συμφωνίας, έστω και για όσα ιεραρχήθηκαν ως πολιτικές προτεραιότητες, όπως η παραμονή στην Ευρώπη και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, προδίδει τη στρεβλή αντίληψη περί συνεργασιών των κομμάτων της Βουλής. Η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές, όπου η μόνη διέξοδος θα είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές δυνάμεις που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες, στην αλλαγή που κατεπειγόντως αναζητά η κοινωνία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών για να αποτελέσουμε μέρος της λύσης που χρειάζεται η χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

[17:37]

Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη, δήλωσε πριν λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρόσθεσε ότι η χώρα απομονώνεται καθώς απειλείται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθούν νέες εκλογές ωστόσο είναι αναπόφευκτες και συμπλήρωσε ότι «απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα».

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε ότι η ΝΔ έβαλε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας «αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας».

[17:55]

H Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε και πάλι για υποκρισία των διερευνητικών εντολών και υποστήριξε πως αυτή τη φορά τίθεται ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση.

Μόνη ευκαιρία είναι ο λαός να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο μαντρί, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, βάλλοντας για άλλη μία φορά κατά πάντων.
Α. Παπαρήγα: Παλιό δίλημμα με νέα μορφή

Καταλήγοντας τόνισε πως το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας.

[18:02]

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ` ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, όμως οι κ.κ. Σαμαρας και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας μας έθεσαν το δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι πλέον ήρθε η ώρα ο λαός να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου για μία κυβέρνηση αριστεράς.

Ο λαός ανέξειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε την πολιτική του μνημονίου. Για μερικές χιλιάδες ψήφους, όμως, βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση να σχηματίσουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια της πολιτικής των κομμάτων του μνημονίου, ανέφερε στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Τσίπρας.

Αμέσως μετά τις εκλογές, υποστήριξε, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ` ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία. Καταθέσαμε πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να προχωρήσει ο σχηματισμό κυβέρνησης, με σημαντικότερο αυτόν της ακύρωσης των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων.

Τα κόμματα του μνημονίου, όμως, υπογράμμισε, οι κ.κ. Σαμαρας και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί οκτώ και πλέον μέρες μας έθεσαν επί της ουσίας το δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές», με την κρυφή ελπίδα ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο μνημονιακό μπλοκ ή ότι θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Με αξιοπρέπεια, με αίσθηση της ιστορικής ευθύνης και του πατριωτικού μας καθήκοντός, πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας, να μη γίνουμε και εμείς μια δύναμη αφερέγγυα στο πολιτικό σκηνικό, συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ζητούν να πούμε ναι στα μέτρα εξαθλίωσης και φτώχειας, είπε και κατηγόρησε τις «δυνάμεις του χθες», ότι λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, ψάχνουν δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης και επιμένουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό. Όμως λαός που δοκιμάζεται, δεν μπορεί να εκβιάζεται, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας και κλείνοντας διεμήνυσε:

Αν μπορούν να ελπίζουμε ξανά είναι επειδή κάναμε ένα βήμα στις 6 Μαΐου και τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα και να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη στη Βουλή. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας μας το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

[21:12]

«Κόμματα και ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Λύγισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών που έπρεπε να αναλάβουν», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Τα κόμματα στα οποία έδειξε την προτίμησή του ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές, απέδειξαν ότι αδυνατούν να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Κόμματα και ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Λύγισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών που έπρεπε να αναλάβουν», παρατήρησε στη δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αφού εκτίμησε πως οι νέες εκλογές θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της», ανέφερε στην ανακοίνωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: