ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.5.10

"Μοιράζουν" το Αιγαίο...

Από τον Μιχάλη Πορφυρό

Ο «Σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν φτάνει στην «υποτελή» Ελλάδα με πολύ μεγάλη υπουργική και επιχειρηματική κουστωδία. Η επιθετική και οικονομική διπλωματία της Αγκυρας.

Εν μέσω μια άνευ προηγουμένου τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο φτάνει στη Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη της οικονομικής κρίσης ανήμπορη να αντιδράσει στην επιθετικότητα της Αγκύρας. Τα σενάρια για παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ζωτικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα κυριαρχούν αλλά δυστυχώς έχουν βάση και ίσως γίνουν πραγματικότητα.
Την ώρα που...
οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες και οι αναξιόπιστες αντιπολιτευτικές θα κάνουν το δικό τους παιχνίδι ο Ερντογάν θα απαιτεί συνδιάχειρηση του Αιγαίου και θα πιέζει για αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό και το φλέγων θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ο Ερντογάν αποδεικνύεται ισχυρός από κάθε πλευρά διαπραγμάτευσης ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ιδιαίτερα αδύναμος εξαιτίας εσωτερικών συγκυριών αλλά και φαίνεται υποτελής αφού τον προσκάλεσε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπου η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιδράσει σε καμία περίπτωση. Εμείς δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά οφείλουμε να δώσουμε την πληροφόρηση στους αναγνώστες μας. Εξάλλου το PRESS-GR είχε αναφερθεί πρόσφατα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πάνω στην εδαφική μας επικράτεια.
Η ιστοσελίδα http://www.ikypros.com/ αναφέρει ότι ο Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα μαζί με μια αυτοκρατορική αποστολή. Τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Αλί Μπαμπατσάν, τον υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Καγκλαγιάν, τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Εγκεμεν Μπαγκίς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό Παιδείας Νιμέτ Τσουμπουκτσού, τον υπουργό Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, τον υπουργό Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι και τον υπουργό Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Ερογλου. Τον Ερντογάν θα τον συνοδεύουν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες.
Οι Παπανδρέου και Ερντογάν αναμένεται να υπογράψουν δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία, τόσο στο τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού.
Η Τουρκία δεν αστειεύεται και έχει μια στρατηγική ενός πάγιου αναπτυξιακού σχεδιασμού, αναπτύσσει ραγδαία τον τομέα της ναυτιλίας και της ναυπηγοκατασκευαστικής, επενδύει σε ξένες περιοχές για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου και συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Η Άγκυρα γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» της διεθνής κερδοσκοπίας θα την χτυπήσει εκεί που τώρα πονάει, εξαπολύοντας μια οικονομική διπλωματία. Το πως είναι οργανωμένη η τουρκική εξωτερική πολιτική πρέπει να το δουν οι εκάστοτε ξερόλες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και οι πρωθυπουργοί που πέρασαν. Μια επίσκεψη στις ακόλουθες τουρκικές ιστοσελίδες http://www.dpt.gov.tr/DPT.portal , http://www.sam.gov.tr/default.php, http://www.turksam.org/en/index.asp, http://www.tasam.org/index.php ίσως να τους κομπλεξάρει και να τους φοβίσει ακόμα περισσότερο αν τις μελετήσουν, οι βάλουν τα σαΐνια τους να τους κάνουν. Τα τουρκικά ινστιτούτα στρατηγικών μελετών δεν είναι σαν τα δικά μας που εξυπηρετούν συμφέροντα και εκλιπαρούν για κρατικές επιχορηγήσεις.
Η Ελλάδα πάσχει δυστυχώς από ένα μεγάλο έλλειμμα ηγεσίας, δεν υπάρχει ένας πολιτικός άνδρας που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει ελπίδες στον καταρρακωμένο ηθικό του ελληνικού λαού. Όλοι τους είναι λίγοι, πολύ λίγοι για αυτό το πολίτικο μας σύστημα και οι «πατέρες του έθνους» γνωρίζουν την πλήρη πολιτική απαξίωση και λαϊκή κατακραυγή.
Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού δεν απέτρεψε της τουρκικές προκλήσεις την παραμονή του ερχομού του στην Αθήνα Το http://www.defencenet.gr/ αποκάλυψε μια σειρά αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν χθες τη νύχτα στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν σήμερα το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Η Τουρκία έχει βάλει στο μάτι τα πετρέλαια του Αιγαίου και αυτό είναι η «ταμπακιέρα» της στρατηγικής της και των επιθετικών προκλήσεων με τις φρεγάτες της να αλωνίζουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα το μόνο που κάνει είναι να παραμένει απαθής και να επιμένει στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του ακριτικού Καστελόριζο, καθόλα νόμιμη σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) του 1982, θα έλυνε αυτόματα τα προβλήματα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα με βάση τα άρθρα 55, 56, 57, της UNCLOS του 1982 που υπογράφηκε στο Montego Bay της Τζαμάικα, ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή το πλάτος της οποίας μπορεί να φτάσει τα 200 ναυτικά μίλια (βλέπε αναλυτικότερα το άρθρο του καθηγητή Θ. Κ. Καρυώτη http://kostasxan.blogspot.com/2010/01/blog-post_4626.html). Όμως για να μπορέσεις να το πράξεις και να αντιμετωπίσεις την τουρκική προκλητικότητα απαιτείται περηφάνια, σθένος και κυρίως να διαθέτεις ούμπαλα.press

Δεν υπάρχουν σχόλια: