Στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρεται ότι την διαχείριση της περιβόητης λίστας ως προς τους ελέγχους που θα έπρεπε να είχαν γίνει είχαν αναλάβει οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος και κατ'αυτό τον τρόπο "φωτογραφίζεται" η ποινική ευθύνη των συγκεκριμένων.
Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση της χαμένης λίστας Λαγκαρντ είχαν διερευνήσει δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Μάλιστα, οι δυο εισαγγελείς σε σημείωμα που «συνόδευε» το αίτημά τους για αποστολή της σχετικής δικογραφίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, «στέκονταν» στα κομβικής σημασίας ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνά τους με πλέον εντυπωσιακό το σχεδόν απίστευτο γεγονός και πραγματικό πλέον περιστατικό, ότι η περιβόητη λίστα δεν πρωτοκολλήθηκε και δεν καταχωρήθηκε ποτέ στο υπουργείο Οικονομικών, αν και παρελήφθη από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου τον Οκτώβριο 2010 μέσω της διπλωματικής οδού, όπως είχε συμφωνηθεί με τη γαλλική κυβέρνηση. εν συνεχεία δόθηκε στον διάδοχό του Ε.Βενιζέλο, ο οποίος την ... ξέχασε σ'ένα "στικάκι" στο γραφείο του.
Στην ουσία οι δυο εισαγγελείς με την κίνησή τους αυτή αμφισβητούν ευθέως την γνησιότητα της λίστας που έχουν στα χέρια τους και η οποία τους παραδόθηκε αρχές Οκτωβρίου από τον νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο.
Στο έγγραφό τους, οι δυο εισαγγελείς αναφέρουν ότι πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή τα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά, που αφορούν στη διαδρομή της λίστας Λαγκαρντ και αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις των πρώην υπουργών σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ακόμη, επισημαίνουν πως η υπόθεση διερευνάται με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Πεπόνη και ότι τον Ιούνιο του 2011 και με την μετακίνηση του κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών σε άλλο υπουργείο, ενημερώθηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Ι. Διώτης για τη λίστα, την προέλευση της και παράλληλα του παραδόθηκε το σχετικό αρχείο τμε τη μορφή USB.
Ακόμη, αναφέρονται στην δική τους παραγγελία για αξιοποίηση της λίστας από το ΣΔΟΕ πριν από μερικές εβδομάδες και ενώ διενεργούσαν την έρευνα τους, δεδομένου ότι το υλικό αυτό παρέμεινε αναξιοποίητο σε με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που κατάφεραν να εισπράξουν από την αξιοποίησή του τεράστια ποσά. Υπενθυμίζεται η παρουσία ενός γυναίκείου ονόματος με καταθέσεις ύψους 550.000.000 ευρώ το οποίο μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί από κανέναν αφού πλέον κανείς δεν γνωρίζει αν η λίστα είναι γνήσια ή έχει πλαστογραφηθεί!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου