ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.12

Αγρια γερμανική προπαγάνδα ενόψει Eurogroup...και δόση ασπιρίνη

Αγρια γερμανική προπαγάνδα ενόψει Eurogroup
Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια επηρεασμού των media και της κοινής γνώμης μέσω σκληρής πολιτικής προπαγάνδας που έχει ενορχηστρώσει το Βερολίνο και στην οποία παίζει πρώτο βιολί η ελληνική κυβέρνηση
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί εκφράζονται ανοιχτά για το Eurogroup της Δευτέρας και στην Αθηνα είναι διάχυτη η αισιοδοξια για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και για την προοπτική εκταμίευσης μεγαλύτερης δόσης και πρόσθετων κεφαλαίων, λείπει όμως μια σημαντική παράμετρος: η θέση του ΔΝΤ. Αξιωματούχοι του Ταμείου στην Ουάσινγτον συσκέπτονται πυρετοδώς και οι εκπρόσωποι των χωρών μεταφέρουν αμφίδρομα απόψεις και κλίμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ επιχειρεί μια δύσκολη σύνθεση. Η πιθανότητα αποχώρησης του ΔΝΤ είναι μεγάλη και θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργια πρόσθετου χρηματοδοτικού κενού καθώς και την απώλεια αξιοπιστίας της απόφασης απέναντι στις αγορές.
Όπως συμβαίνει στην Ευρώπη έτσι αι στο ΔΝΤ οι αποφάσεις θα ληφθούν πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, συνθήκη που επιβάλει την επιτάχυνση των διαρπαγματεύσεων και τη διαμόρφωση θέσεων και διαπραγματευτικών αξόνων.
Ενδεικτικό της ασάφειας που επικρατεί είναι η αδυναμία ακόμα και του Euroworking group να καταλήξει σε συγκεκριμένα πλάνα και μελέτες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη πολιτικής βούλησης για κάτι τέτοιο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρείται βέβαιο ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα δωθεί λύση αλλά ασπιρίνη ή ακόμα και κώνειο στην Ελλάδα...
Χρήστος Φράγκου
Η πολιτική Μέρκελ την οποία ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει στην καλλιέργια κλίματος ώστε να περιοριστούν οι δυνατότητες ελιγμού του ΔΝΤ, ενώ εκμεταλλεύεται και τη ροή πληροφοριών μέσω των εκπροσώπων των χωρών στο ΔΝΤ για να σκιαγραφίσει τις θέσεις που προτείνει το περιβάλλον Λαγκάρντ.
Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια επηρεασμού των media και της κοινής γνώμης μέσω σκληρής πολιτικής προπαγάνδας που έχει ενορχηστρώσει το Βερολίνο και στην οποία παίζει πρώτο βιολί η ελληνική κυβέρνηση.
Η στρατηγική αυτή ανεβάζει τις προσδοκίες για την επίτευξη λύσης, περιορίζει δραστικά την ελαστικότητα στις διαπραγματεύσεις και δημιουργεί κλίμα πόλωσης. Από την απέναντι όχθη, το ΔΝΤ κρατά κλειστά τα χαρτιά του αποφεύγοντας να επενδύσει στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Γερμανίας και επιχειρεί με διαρροές για "ηπιότερη στάση" και "διασταλτική ερμηνεία του όρου βιωσιμότητα" να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι που στήνεται σε ευρωπαϊκό γήπεδο και με γερμανικούς όρους.
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και θα επηρρεάσουν καθοριστικά τις αποφάσεις, δεν είναι όσο καλές όσο περιγράφονται στην Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έχει παρουσιάσει ως μονόδρομο την εκταμίευση της δόσης μεταφέροντας στο εσωτερικό σκηνικό τη διαπραγματευτική γραμμή που ακολουθεί στις Βρυξέλλες. Η πραγματικότητα όμως απέχει αισθητά από τα πρτοσέλιδα των ελληνικών sites και εφημερίδων.
Δεν είναι τυχαία η σιγήν ιχθύος που τηρούν επί του θέματος οι Financial Times, η Wall Street Journal, το Reuers και το Bloomberg. Στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τον χειμαρο μονομερούς πληροφόρησης, τους κινδύνους και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει.
Διεθνή γεωπολιτικά και οικονομικά think tanks επεξεργάζονται με μεγάλη προσοχή τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθει μετά την αποτυχία συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό καθώς και τη δημόσια τοποθέτηση Σόιμπλε για τον κίνδυνο αποχώρησης του ΔΝΤ.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πιθανότητα διάσπασης της τρόικας και δημιουργίας νέου χρηματοδοτικού κενού είναι μεγάλος, ενώ όπως επισημαίνει σε άρθρο της η Wall Street Journal η πρόταση του Γερμανου υπουργού Οικονομικών για την εκταμίευση την επαναγορά ομολόγων από τον ιδιωτικό τομέα τίθεται εν αμφιβόλω λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών τις τελευταίες ημέρες
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: