ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.6.13

Αγωνιώδεις προσπάθειες της τρικομματικής για να εκτονωθεί η κρίση και να αποφευχθούν οι εκλογές

Αγωνιώδεις προσπάθειες της τρικομματικής για να εκτονωθεί η κρίση και να αποφευχΩς μια προσπάθεια να αναζητηθεί ένας εύσχημος τρόπος για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, να εκτονωθεί η κρίση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές εκλαμβάνεται η πρόθεση του πρωθυπουργού να επικοινωνήσει με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη.
Ο κ. Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην απόφασή του να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ με τη σημερινή της μορφή και δεν φαίνεται να κάνει πίσω, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι ζήτησαν νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
«Ο πρωθυπουργός που πάντα επιδίωκε τον πολιτικό διάλογο θα επικοινωνήσει αύριο το πρωί τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς για να κανονιστεί συνάντηση στις αμέσως προσεχείς ημέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές το βράδυ της Τετάρτης.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους η επικοινωνία και η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια να αναζητηθεί ένας τρόπος να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, μια εξίσωση δύσκολη που μένει να δούμε πώς μπορεί να επιλυθεί.
Βενιζέλος-Κουβέλης δεν θέλουν εκλογές: Ανοιχτή η ΕΡΤ για να συνεχιστεί η διακυβέρνηση
Νωρίτερα οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή είχαν ταχθεί κατά της κυβερνητικής απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και υπέρ της συζήτησης για την αναδιάρθρωσή της αλλά με το κρατικό κανάλι ανοιχτό.
«Πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιάρθρωση και πρέπει να μείνει ανοιχτή ώστε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. Ωστόσο αποκάλεσε «θολή» την εικόνα της κυβέρνησης προσθέτοντας πως «πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιάρθρωση και πρέπει να μείνει ανοιχτή ώστε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων».
Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα κριθούν ανάλογα με το πώς θα καταλήξει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις θα συνεδριάσει και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.
Στο ίδιο κλίμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος κατέβαλλε προσπάθειες για να υπογραμμίσει ότι τα δύο κόμματα δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Εμείς, είμαστε εγγυητές πολιτικής σταθερότητας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί εφόσον υπάρχει σχέση ειλικρίνειας, ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης». «Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο αίτημα, που από καιρό έχει διατυπώσει για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ενώ και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ζήτησαν καλύτερο συντονισμό.
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητώντας με συνεργάτες του, φέρεται να υποστήριξε ότι εάν οδηγηθούμε σε εκλογές κάτι το οποίο είναι απευκταίο, υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς και μόνο. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ είχε αναφέρει πως δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας.
Σαμαράς: Δε κλείνουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε αληθινή Δημόσια Τηλεόραση
Ο κ. Σαμαράς, πάντως, παρά το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων, μιλώντας από το βήμα του ΕΒΕΑ σε εκδήλωση για τη «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα» την Πέμπτη εμφανίστηκε ανυποχώρητος ως προς την κυβερνητική απόφαση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ.
«Στην Ελλάδα προοδευτικός είναι αυτός που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κάνοντας λόγο για «συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας και σπατάλης στην ΕΡΤ».
«Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες» είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης της κρατικής τηλεόρασης.
«Δεν κλείνουμε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε αληθινή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ένα νέο υγιή οργανισμό που θα δημιουργηθεί.
«Για τα προνόμιά τους φωνάζουν» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς επιτιθέμενος στους συνδικαλιστές της ΕΡΤ που διαμαρτύρονται, ενώ έκανε αναφορά και στην ΕΣΗΕΑ λέγοντας ότι «η συντεχνία έχει επιβάλλει σιωπή στα Media» με αφορμή την απεργία που έχει κηρυχθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
«Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει» κατέληξε ο πρωθυπουργός θέλοντας έτσι να στείλει το μήνυμα προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι εκπροσωπούν το χθες.
Οι τρεις τώρα πολιτικοί αρχηγοί, αν τελικά οριστεί το ραντεβού, θα καθίσουν στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να βρουν ένα σημείο ισορροπίας, να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: