ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.3.13

Η Ευρώπη τίμησε τον δημοσιογράφο που έφερε στο φως τη λίστα Λαγκάρντ


«Για για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης» βραβεύθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο μαχητικός δημοσιογράφος- ερευνητής κέρδισε το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας «Julio Anguita Parado» φτάνοντας έτσι στην κορυφή της Διεθνούς δημοσιογραφίας.

Η επιμονή, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα του να συνεχίζει τα ρεπορτάζ του μέχρι τέλους στηλιτεύοντας τα «κακώς κείμενα» δεν μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητα από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους δημοσιογράφους Mercedes Gallego (Vocento) , Montserrat Dominguez (Huffington Post) και Antonio Garcia Ferreras (La Sexta) , τους Καθηγητές Octavio Salazar(Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα) Antonio Checa( Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης), τον Juan Antonio Anguita Parrado, αδελφό του δημοσιογράφου (από την Κόρδοβα) που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ την 7η Απριλίου του 2003 και τη Lola Fernandez Palenzuela, γενική γραμματέα του SPA (Ένωση Δημοσιογράφων Ανδαλουσίας).

Τα μέλη της επιτροπής ξεχώρισαν το παράδειγμα του Κώστα Βαξεβάνη στην άσκηση μιας στρατευμένης και ριψοκίνδυνης δημοσιογραφίας , αντιμέτωπος με τις δομές εξουσίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής και επαγγελματικής τρωτότητας και σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης και η λίστα Λαγκάρντ

Η δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ από τον Κωστα Βαξεβάνη με τα ονόματα επιφανών πολιτών που έχουν «βγάλει» τα χρήματα τους στο εξωτερικό, τάραξε τα νερά του ελληνικού πολιτικού βίου και οδήγησε τον δημοσιογράφο ακόμη και στο κρατητήριο.

Η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου, προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα του πολιτικού κόσμου αλλά και κοινωνική κατακραυγή. Το ρεπορτάζ του άνοιξε το δρόμο για να ξετυλιχθεί το κουβάρι γύρω από το ζήτημα με το usb που μέχρι τότε, κανείς δεν είχε δει και κανένας δεν ήξερε που είναι.

Ποιος ήταν ο Julio Anguita Parrado

Ο Χούλιο Παράδο ήταν δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής. Γεννήθηκε το 1971 στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Ο πατέρας του ήταν πολιτικός και η μητέρα του αντιδήμαρχος της πόλης.
Σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Κομπλουτένσε, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί πως είχε σπουδάσει Νομικά ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990, στην Cordoba Journal. Τρία χρόνια μετά, πήγε στην El Mundo, όπου και έμεινε μέχρι το θάνατό του. Έζησε από κοντά την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη. Ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέδωσαν την είδηση.

Τον Απρίλιο του 2003, ο Παράδο ήταν στη Βαγδάτη, ακολουθώντας Κουβετιανούς στρατιώτες. Ήταν η πρώτη φορά που κάλυπτε συρράξεις στην περιοχή. Στις 7 του μήνα, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να μείνει στο Κέντρο Επικοινωνιών του στρατοπέδου, περίπου 15 μίλια δυτικά της Βαγδάτης, παρά να ακολουθήσει τους στρατιώτες στην επιδρομή που έκαναν στο κέντρο της πόλης. Λίγες ώρες μετά, ένας πύραυλος θα διέλυε το Κέντρο, σκοτώνοντας τον Παράδο, άλλον έναν Γερμανό δημοσιογράφο και 2 στρατιωτικούς.

Το 2007, η Ένωση Δημοσιογράφων της Ανδαλουσίας (SPA), καθιέρωσε τα Βραβεία Χούλιο Ανγκουίτα Παράδο για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο 32χρονο.

Οι νικητές του βραβείου των προηγούμενων ετών

2007: Εμάν Εχμάτ Τζαμάς (Ιράκ)
2008: Εντουάρντο Γκονζάλες Μάρκες (Κολομβία)
2009: Ατζούμπα Κάντι (Κογκό)
2010: Μόνικα Φερνάντες Μπάρναμπας (Iσπανία)
2011: Τζερβάσιο Σάντσεζ (Ισπανία)
2012: Σαχίρα Αμίν (Αίγυπτος)

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι υποψήφιος και για το Δημοσιογραφικό Βραβείο Index τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο στις 21 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: